Találatok a következő kifejezésre: A páromnak mennie kell (105 db)

Ha a párom (fiú) el akar menni kivizsgálásra, hogy elkaphatta-e tőlem a gombát, vagy hogy neki van-e vmi gond csak így rutin vizsgálat, akkor neki hova kell mennie? Mert nekem oké, hogy a nődokihoz, de a barátomnak?

Legjobb válasz: urológushoz kell a fiúnak mennie. Nekem volt már úgy, hogy a volt párom nõgyógyásza írt egy papírt (beutaló helyett) az urológusomnak, hogy mivel kezelte a lányt. Elmentem, odaadtam, elolvasta, egy két vizsgálat és kész. Nem nagy ügy. Egyébként meg úgy megy, mint a lányoknál a nõgyógyász. Mehet magánorvoshoz is, ahol nagyobb a kényelem meg a nyugalom, vagy elmehet sztk.-ba is, ahol meg várni kell stb.

urológushoz kell a fiúnak mennie. Nekem volt már úgy, hogy a volt párom nõgyógyásza írt egy papírt (beutaló helyett) az urológusomnak, hogy mivel kezelte a lányt. Elmentem, odaadtam, elolvasta, egy két vizsgálat és kész. Nem nagy ügy. Egyébként meg úgy megy, mint a lányoknál a nõgyógyász. Mehet magánorvoshoz is, ahol nagyobb a kényelem meg a nyugalom, vagy elmehet sztk.-ba is, ahol meg várni kell stb.

7 éve vagyok együt a párommal és nem védekeztünk egyszer sem csak a kihúzós módszerrel kihez kell mennem?

Nőgyógyász vagy egyből meddőségi központ?

Legjobb válasz: Ha mindig így védekeztek,lehet,hogy hatékony volt.Ha egy éve semmilyen védekezés nincs,és nem lettél terhes,akkor érdemes nõgyógyászhoz menni,de érdemes a párodat is ezzel párhuzamosan megnézetni.

Ha mindig így védekeztek, lehet, hogy hatékony volt.Ha egy éve semmilyen védekezés nincs, és nem lettél terhes, akkor érdemes nõgyógyászhoz menni, de érdemes a párodat is ezzel párhuzamosan megnézetni.
A kérdező hozzászólása: Igen mindig nem is szedek semmit.
Akkor kell orvoshoz menni, ha a párod direkt beléd élvez és így sem leszel terhes.
Talán élvezzen beléd. Az orvos maximum körberöhög, ha ezzel mész hozzá. Ha gyereket akartok, akkor engedje beléd. Ha úgy se esel teherbe egy év alatt, akkor menjél orvoshoz...

Azt hallottam, hogy ha apás szülést tervezünk (a férjem is bent lesz), akkor menni kell tanfolyamra egy pár alkalommal. Ez mit takar? Milyen tanfolyam ez? Mit kell ott csinálni?

Mikor kell oda jelentkezni?

Legjobb válasz: Én Szombathelyi vagyok,de ilyen kikötés nálunk nincsen és nem is hallottam róla. Nekünk nem kell menni semmilyen tanfolyamra. Szerintem ez hülyeség,de azért kérdezz utánna az orvosodnál. Gratulálok a babához :)

Én Szombathelyi vagyok, de ilyen kikötés nálunk nincsen és nem is hallottam róla. Nekünk nem kell menni semmilyen tanfolyamra. Szerintem ez hülyeség, de azért kérdezz utánna az orvosodnál. Gratulálok a babához :)
Szia! Én is így szeretném, és azt hallottam hogy régen így volt, de már nem kell, simán bemehet apuka, de azért a dokidnál kérdezz rá, hátha nálatok másként mûködik. 15 hetes kismama
Szia! A sógornõm 2 napja szült, az apuka pedig hirtelen döntött úgy, hogy bemegy, szóval õk nem voltak tanfolyamon, és nem is hallottam ilyenrõl. Jó babavárást:)
Érdekes. Velem anyukám volt bent, egyszerûen szólt, hogy be szeretne jönni, és már jöhetett is. Nem volt választott doki, meg semmi, egyszerûen csak bementünk, és kész.
Nem kell tanfolyam, csak bementek és kész!!!
Szia! Én Nyíregyházi vagyok és nálunk kell a tanfolyam!! 3 alkalom és 3000ft.
Szia! Ne izgulj, TÖRVÉNY ÍRJA ELÕ, hogy 1 hozzátartozód bent lehet a szülésnél, nem kell tanfolyamon részt venni. Ahol én fogok szülni, ott is azt mondták, hogy azt szeretik ha az apuka is eljár a tanfolyamra, ami érthetõ, de mi mégsem járunk... Jó babavárást!
Nekünk is mondták hogy részt kell venni, három alkalom van eredetileg de a doki azt mondta egyre is elég elmenni. Ingyen van ( legalábbis Debrecenben ) és õszntén szólva engem megnyugtatott, mert megmutatták a szülõszobát, az újszülöttosztályt, kórtermeket. Az ember tudja hova fog kerülni, mit fognak vele csinálni, mindent részletesen elmondanak. Szóval nekem hasznos volt.


Tervezzük a babát a párommal. Milyen vizsgálatokra kell mennem? Aids teszt is kell? Mi van ha teherbe esek, utána is mennem kell?

Legjobb válasz: Szia! Én mikor babát szerettem volna ill. eldöntöttem hogy jöhet elmentem a nõgyógyászhoz és közöltem vele. Ekkor megvizsgált. Elküldött uh-ra. Nekem 10 éve volt ciszta mûtétem azt is megnézte hogy rendben van-e. Semmi mást nem csinált csak mondta kezdjem el szedni az elevitet. Aids szûrést felesleges. Fõleg ha teljesen alaptalan. Az orvos sem fogja megcsinálni indok nélkül. Esetleg egy vérvizsgálatra elmehetsz, hogy megnyugodj minden oké. ícukor koleszterin stb. Nagyon sok sikert Nektek..:)

Szia! Én mikor babát szerettem volna ill. eldöntöttem hogy jöhet elmentem a nõgyógyászhoz és közöltem vele. Ekkor megvizsgált. Elküldött uh-ra. Nekem 10 éve volt ciszta mûtétem azt is megnézte hogy rendben van-e. Semmi mást nem csinált csak mondta kezdjem el szedni az elevitet. Aids szûrést felesleges. Fõleg ha teljesen alaptalan. Az orvos sem fogja megcsinálni indok nélkül. Esetleg egy vérvizsgálatra elmehetsz, hogy megnyugodj minden oké. ícukor koleszterin stb. Nagyon sok sikert Nektek..:)
A kérdező hozzászólása: köszi:)
szia.Ha megmondod a dokinak, hogy te babát szeretnél, akkor ugy vizsgál meg.Nekem volt egy rákszûrés, egy baktérium, és egy gomba vizsgálat is.és milyen jó h volt mert kiderült, h egy nagy gyulladás volt a méhemben, és a gyógyszeres kezelés bizony elkerülhetetlen volt.egyébként meg semmi extra vizsgálat nem kell.Sok sikert nektek. 17 hetes kismami
hát velem nem voltak ilyen dolgosak, azt mondta a doki hogy ha pozitiv a teszt jöjjek vissza, sérelmeztem hogy meg se vizsgált semmit.ahogy olvasom a többieket meg kellett volna, amugy már váltottam dokit...

Ha a párom spermavizsgálatra szeretni menni, hol kell beutalót kérni? Vagy hova kell menni ilyenkor, és mennyibe kerül? Esetleg tudtok ajánlani egy orvost aki helyben eredményt is mond?

Legjobb válasz: Nekünk a nõdoki adta a beutalót és területileg illetékes kórházban csinálták ingyen.Kérdezzd meg az orvosodtól.

Nekünk a nõdoki adta a beutalót és területileg illetékes kórházban csinálták ingyen.Kérdezzd meg az orvosodtól.
Nekünk is a nödoki adta a beutalot és teljesen ingyen csinálták a megyei korházunkban
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Akkor megyünk a dokimhoz! :)

Katonák feleségei, párjai! Ti mit csináltok amikor a férjetek külföldre kell mennie? Nehéz az életetek?

Legjobb válasz: Nekem sokszor rossz volt. Bárhova is megy: sima tovább képzés külföldön vagy bevetésre ... nagyon aggódom érte :(( Most született a lányunk 5 hónapja és lehetséges, hogy megint mennie kell külföldre. Iszonyat rossz lesz, félek mindig, hogy egy nap az a hír fogad, hogy .... pedig nincs VH.. de hát .. tudjuk mi folyik a világban! Õ erre rakta fel az életét, én már úgy ismertem meg, hogy katona. Bár akkor még nem volt ilyen beosztásban, mint most .. neki ez olyan, mint nekem a saját hivatásom. Õ elfogad úgy én pedig õt így ... csak néha nagyon nehéz! Viszont, mikor hazaér .. annál szebb dolog nincs az életben, még a lányunk születése is egy színvonalban van ezzel számomra! Azt hiszem, hogy lelkileg nehéz .. nagyon nehéz!

Nekem sokszor rossz volt. Bárhova is megy: sima tovább képzés külföldön vagy bevetésre ... nagyon aggódom érte :(( Most született a lányunk 5 hónapja és lehetséges, hogy megint mennie kell külföldre. Iszonyat rossz lesz, félek mindig, hogy egy nap az a hír fogad, hogy .... pedig nincs VH.. de hát .. tudjuk mi folyik a világban! Õ erre rakta fel az életét, én már úgy ismertem meg, hogy katona. Bár akkor még nem volt ilyen beosztásban, mint most .. neki ez olyan, mint nekem a saját hivatásom. Õ elfogad úgy én pedig õt így ... csak néha nagyon nehéz! Viszont, mikor hazaér .. annál szebb dolog nincs az életben, még a lányunk születése is egy színvonalban van ezzel számomra! Azt hiszem, hogy lelkileg nehéz .. nagyon nehéz!
Nekem a nõvérem férje katona. A nõvérem meg nem nyavalygott, nevelte a másfél éves kislányát, és közben megszült egyedül egy második kislányt is. Keményen kitartott, és tényleg, a legfontosabb, hogy nem nyavalygott, így erõsítette a távolbl is a férjét.
Mit csinálnának? Dugnak orrba szájba.
Nekem most fog kimenni. Nem hiszem, hogy hû de leküzdhetetlen lenne az egész. Addig is kiélvezem majd az életet, eljárok majd sok helyre, ahova eddig nem. Esetlen egy pár hónapos külföldi ösztöndíjat is megpályázok. Közben meg majd skype, meg néha látogatás.
BÍZZ BENNE !!

Spermavizsgálatot hol végeznek? SZTK-ban is megcsinálják vagy csak magán doki? Kell beutaló? Hova kell mennie a páromnak, ha szeretnénk megnézetni, hogy minden rendben van-e?

Legjobb válasz: Meg kell kérdezni, a legközelebbi kórház urológiai osztályát, a páromnak is ott volt, a háziorvostól kapott beutalót, és az urólógus megvizsgálta, volt hormonvizsgálat, és spermavizsgálat is.

Meg kell kérdezni, a legközelebbi kórház urológiai osztályát, a páromnak is ott volt, a háziorvostól kapott beutalót, és az urólógus megvizsgálta, volt hormonvizsgálat, és spermavizsgálat is.
Ja, és ahol mi voltunk, ott nagyon rendesek voltak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.

Nekem most volt 20. -án peteérésem, előtte 17. -én, 19. -én és 20. -án voltam együtt a párommal! Reggel óta azt érzem hogy sűrűn kell mennem wc-re pisilni de alig jön pár csep, és van hozzá pár csep vér is van! Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Szia! Ezzel fordulj inkább orvoshoz, nehogy egy felfázás kezdete legyen, hólyaghurut... Babához korán van még, hogy jelezzen... "4napos a zigótád"

Szia! Ezzel fordulj inkább orvoshoz, nehogy egy felfázás kezdete legyen, hólyaghurut... Babához korán van még, hogy jelezzen... "4napos a zigótád"
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Fordulj orvoshoz minél elõbb. Addig is igyál sok folyadékot. Ha kezdõdõ hólyaghurut, akkor jobb az elején elkapni, mert ha eldurvul, nagyon rossz tud lenni :(
A kérdező hozzászólása: Nem hinném hogy felfázás mert a mai nap folyamán már semmi nem volt!

A Baross utcai klinikára kell mennem genetikai tanácsadásra. Mehetek egyedül is vagy mindenképpen jönnie kell a páromnak is?

Legjobb válasz: Én egyedül mentem genetikai tanácsadásra. De azért azt tudd, ha esetleg a párod családjában volt valami fejlõdési rendellenesség, mert kérdezik.

Én egyedül mentem genetikai tanácsadásra. De azért azt tudd, ha esetleg a párod családjában volt valami fejlõdési rendellenesség, mert kérdezik.
A kérdező hozzászólása: Szia! Te is a Baross utcában voltál? Milyen hamar sikerült idõpontot kapni, ill. mennyit kellett ott várni? Köszi.
Én is a Baross utcában voltam genetikai tanácsadáson még februárban. A párom eljött velem, de be nem jött (igazából azt figyeltük, hogy senkivel nem ment be a párja). A lényeg tényleg az, hogy tudd azt is, hogy a párod családjában milyen betegségek voltak. Érdemes esetleg régi zárójelentést elõkeresni a betegségrõl, az megkönnyíti a dolgot (nem neked kell elmagyarázni a betegséget). Viszont nagyon sokat kellett várni. Az, hogy idõpontot kapsz, csak egy dolog, órákat kellett várni, hogy bejuss, aztán meg arra, hogy újra behívjanak és elmondják/kezedbe adják az orvosi véleményt. Én január elején kértem az idõpontot és február elejére kaptam, de igazából azért akkorra, mert akkor töltöttem be a 18. hetet. Remélem tudtam segíteni! Egy 19 napos tündér anyukája
Egy valamire érdemes figyelni, ha mégy oda..iszonyú tömeg van, viszonylag kevés az ülõhely, sokára kerülsz sorra és nagy a fülledtség. Legalábbis én ezt tapasztaltam amikor ott jártam. Legyen nálad víz, valami rágcsa és nem árt ha olvasnivalót is viszel. Ha véletlenül te mást tapasztalsz akkor bocsi, csak én teljesen kibuktam amikor ott voltam. Egyébként velem sem jött be a párom.
Én is a párommal mentem, nem jöhetett be.Egy órára volt idõpontom de már odamentünk délbe, ami teljessen felesleges volt, és háromnegyed négykor végeztem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát, elég elkeserítõek a kilátások, de mindegy, majd csak kibírom...
Én is voltam. Rémálom volt. Rengeteget kellett várni és totál bunkók voltak. az orvos (?) le se szart...a leleteket sem nagyon nézte. Mindenképpen javasolják majd a magzatvíz mintavételt mert ezután a vizsgálat után nem kevés pénzt kap a kórház. Velem jött a férjem is, de mehetsz egyedül is. Senki nem fog veled foglalkozni. Szóval erre készülj.
ja, még annyit, hogy tõlünk azt se kérdezték, hogy volt-e valami genetikai betegség a családban.

Betadine hüvelykúpot kaptam ha elfogy akkor kell rákszűrésre mennem.Ha az rendben lesz, gondolom nem kapok már semmilyen kezelést.De a párom nem fertőzhet vissza? A páromat miért nem kell kezelni?

A lakmuszpapíros vizsgálat szerint bakteriális fert?zésem van.Vagy nem minden esetben kell kezelni a partnert?

Legjobb válasz: Még a kúppal kapcsolatban kérdezném,hogy ha elõirásnak megfelelõen (napi 1) használom akkor nem alakulhat ki a túladagolásnál leirt tünet(ek)?

A kérdező hozzászólása: Még a kúppal kapcsolatban kérdezném, hogy ha elõirásnak megfelelõen (napi 1) használom akkor nem alakulhat ki a túladagolásnál leirt tünet(ek)?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!