Találatok a következő kifejezésre: A párommal vagyunk házasok. Hogyan (26 db)

Lakáshitel felvételnél számít, hogy házasok vagyunk -e a párommal vagy nem? Az számít, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Az nem számít, hogy házasok vagytok-e vagy nem. Viszont ha Te vagy a fõadós és Neked van sok jövedelmed és láthatóan szülés elõtt állsz, akkor fiókvezetõi döntés esetén számíthat, hogy babát vársz. Nyilván nem ezzel az okkal fognak elutasítani.... 5 éve hitelezek és láttam már furcsa elutasítást... (saját ügyfeleimmel nem fordult elõ)

Az nem számít, hogy házasok vagytok-e vagy nem. Viszont ha Te vagy a fõadós és Neked van sok jövedelmed és láthatóan szülés elõtt állsz, akkor fiókvezetõi döntés esetén számíthat, hogy babát vársz. Nyilván nem ezzel az okkal fognak elutasítani.... 5 éve hitelezek és láttam már furcsa elutasítást... (saját ügyfeleimmel nem fordult elõ)
Az elsõ jól meg írta, (a lányom csak adóstárs, a párja meg az adós) de csak akkor ha nagyon jól keres a párod, mert a gyed az tudod nem olyan sok. A lányoméknak azért kellett az árfolyamgátba bele vágni mert nem elég a megélhetésre a banki uzsora kamat miatt a befolyt jövedelem.

Nem vagyunk házasok a párommal. Most akkor, hogy működik ez az apasági nyilatkozat? Ti mikor csináltattátok meg?

Szociális segélyt kapok. Ha bejegyeztetem, hogy élettársi kapcsolatban élek a párommal, akkor megvonják t?lem. Na most akkor azt szeretném kérdezni, hogy ha nem vagyunk bejegyzett élettársak, akkor is ki lehet töltetni az apásági nyilatkozatot?Míg meg nem szülök sajnos csak ezt a segélyt tudom igénybe venni.26 hetes kismama.

Legjobb válasz: Az apasági független attól, hogy ki hol lakik. Hallottam ilyet, hogy szülés elõtt 30 napnál nem lehet régebbi, de az a biztos, ha bemész az önkormányzathoz, ott mondanak biztosat.

Az apasági független attól, hogy ki hol lakik. Hallottam ilyet, hogy szülés elõtt 30 napnál nem lehet régebbi, de az a biztos, ha bemész az önkormányzathoz, ott mondanak biztosat.
A kérdező hozzászólása: Igen szerintem is ott mondanának biztosat, de mindenkit ismerek ott és nagyon ciki lenne. Ezért gondolom, talán van vki aki jártas ebben itt?
Azt nem jegyzik be az apaságinál, hogy élettársad, csak a nevére veszi a gyereket, ennyi.3 hónapnál ne legyen régebbi, így még van idõd megcsináltatni.Mi most csináltattuk meg, 34 hetes vagyok.
1 az apaságit bármikor meglehet csinálni nem kell h mit tudom én hány hónapnál nem lehet régebbi 2 valoszinu h élettársi szerzõdést irtok elveszik a segély.menj be a közjegyzõhöz és kérj töle egy olyan nyilatkozatot h akkor mikor megfogant a baba nem voltál regisztrálva mint élettárs vagy mint házastars.2200 Ft.ennyi ja és plusz ez mellé kell az apasági.én kedden megyek intézni.remélem segitettem.37 h kismama
Nem kérdeznek semmi ilyet! Csak azt kérdezik XY kijelenti hogy XY gyermekének az apja. És ennyi. Gondolom a lakcímkártyátokon nem egyezik a cím. Mert azt elkérik. Mást nem kérdeznek.
Múlt héten volt a tv-ben, hogy már nem elég az apasági, vagy közjegyzõhöz kell, menni és fizetni neki, hogy adjon egy papírt, hogy együtt éltek, vagy össze kell házasodni... Nálunk is az elsõ gyereknél elég volt az apasági, most szóltak, hogy mindenképpen csináljunk valamit, mert amíg ez a papír nincs meg nem anyakönyvezik a gyereket...


A párommal nem vagyunk házasok. Hogyan írathatjuk majd az ő nevére a babát?

Legjobb válasz: Apasági nyilatkozatot kell aláírnia. Amit szüléskor vinni kell a kórházba, de arra figyelj, hogy ne legyen 1 hónapnál régebbi a papír.

Apasági nyilatkozatot kell aláírnia. Amit szüléskor vinni kell a kórházba, de arra figyelj, hogy ne legyen 1 hónapnál régebbi a papír.
Személyi iratok + egy papír a nõgyógyásztól, hogy várhatóan mikor fogsz szülni. Ezekkel együtt közösen bementek az anyakönyvvezethöz (a terhesség utolsó hónapjában) és csináltok egy apasági nyilatkozatot. Ezt magaddal viszed, amikor mész szülni. Ennyi és már születésekor az apuka neve lesz a karszalagján :) Sok boldogságot!
Teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot kell tenni. Ha ezt a baba születése elõtt teszitek akkor szakorvosi bizonyítványt kell vinned, de elfogadható a terhesgondozási kiskönyv is ha tartalmazza a fogamzás és a szülés feltételezett idõpontját. Település önkormányzat jegyzõjét kell keresni, ezen belül felveheti a jegyzõkönyvet a jegyzõi gyámhatóság, a gyámhivatal és az anyakönyvvezetõ is. Mindkettõtök személyi igazolványa lakcímkártyája valamint a terhesgondozási kiskönyv szükséges. A terhesség folyamán bármikor mehettek megcsináltatni a jegyzõkönyvet. A jegyzõkönyv nem veszti hatályát a kiállításától számított egy hónapon belül. Ilyen nincs. Sok szerencsét!
Csinálni kell apasági nyilatkozatot.Ha nincs akkor az anya nevét kapja a baba automatikusan.
Önkormányzatnál apasági nyilatkozatot kell tenni, egyébként az anya vezetéknevét kapja automatikusan!
Ha a párod tesz apasági nyilatkozatot, akkor az õ nevét kapja a kicsi, ha nem és nincs róla papirotok, automatikusan a nevedre kerül.
Apasági nyilatkozatot kell tenni. Ezt ráértek majd az utolsó hónapban megtenni az önkormányzatnál. Ha nincs papír, akkor a te nevedre fog kerülni.
Párodnak apasági nyilatkozatot kell tennie. Amennyiben ezt nem teszi, a baba automatikusan a te nevedre kerül.
2 ismerõsöm is volt így. Egyiküknél az apa nevét kapták a gyerekek alapból. Másik ismerõsömnél pedig be kellett menniük valahova jelezni, hogy az apa igen elismeri, hogy övé a gyerek, és az õ nevét kapja.
Apasági nyilatkozatnál megkérdezik mi legyen a baba vezetékneve. Mondhatod, hoy az apáé, mondhatod, hogy az anyáé, de lehet kötõjeles is!

Párommal nem vagyunk házasok, tehát apasági nyilatkozat, hogy a nevére írják a babát?

Az állandó lakcímünk nem ugyanaz, tehát papíron nem vagyunk élettársak, ez gondot jelent majd? Tudom, hogy most változott a törvény, de nem tudok kiigazodni rajta. Nyilván együtt élünk majd és közösen kívánjuk a babát felnevelni. :)

Legjobb válasz: Apasági, plusz ki kell kérni (egyenlõre általában a jegyzõtõl) egy igazolást, hogy neked nincs bejegyzett élettársad. Az anyakönyvvezetõ (ha a te lakcímed szerintihez mentek) meg tudja nézni a számítógépes rendszerben, hogy házas vagy-e, vagy sem, de az élettársi kapcsolatokhoz egyenlõre nem fér hozzá (elõbb született a törvénymódosítás, mint ahogy a hátterét megcsinálták volna), ezért kell plusz papír hozzá. Nem tudom mikor fogsz szülni, de reménykedjünk, hogy addigra helyreáll a rend, és újra elég lesz az apasági, mert a többit meg tudják nézni a rendszerben.

Apasági, plusz ki kell kérni (egyenlõre általában a jegyzõtõl) egy igazolást, hogy neked nincs bejegyzett élettársad. Az anyakönyvvezetõ (ha a te lakcímed szerintihez mentek) meg tudja nézni a számítógépes rendszerben, hogy házas vagy-e, vagy sem, de az élettársi kapcsolatokhoz egyenlõre nem fér hozzá (elõbb született a törvénymódosítás, mint ahogy a hátterét megcsinálták volna), ezért kell plusz papír hozzá. Nem tudom mikor fogsz szülni, de reménykedjünk, hogy addigra helyreáll a rend, és újra elég lesz az apasági, mert a többit meg tudják nézni a rendszerben.
A kérdező hozzászólása: Augusztus elejére vagyok kiírva, pont erre gondoltam, hogy addigra talán egy lépésben az önkormányzatnál meg lehet csináltatni. Köszönöm a választ!
Szia! Én áprilisra vagyok kiírva, már megvan az apasági nyilatkozat(amihez kellett egy hajadoni igazolás, meg az egyebek persze), most igazolnunk kell azt is hogy a fogantatás idõpontjában nem voltam és nem vagyok jelenleg sem élettársi kapcsolatban Ezt elvileg a területi anyakönyvezetõ kiadja díjmentesen. Tegnapi nap telefonáltam, azt mondták már kitudják adni, nem kell jegyzõ és díjmentes, február 13.-a óta.
Szia! Szerintem önkormányzata válogatja milyen paír vagy igazolás kell. Mi most csináltattuk meg nemrég az apasági nyilatkozatot Kaposváron és csak a személyiigazolványt és a lakcímkártyát kérték, na meg az orvosi igazolást a fogantatás és a szülés feltételezett idõpontjáról. Azt mondták a többit majd õk intézik. Megnézik a gépben a családi állapotom stb, de nekem ezzel kapcsolatban semmi teendõm nincs. A közös lakcím nem feltétele annak, hogy valaki elismerhesse õ a gyerek apja. Nekünk sincs papírunk arról, hogy hivatalosan élettársak vagyunk. 37 hetes kismama
Utolsó, mivel változott a törvény, így igazolnod kell (ahogy a második is írta), hogy nem állsz, illetve a fogantatás idejében nem álltál élettársi kapcsolatban. Ha hivatalosan bejegyzett élettársak vagytok a pároddal (nem csak egy címen laktok), akkor nektek nem kell apasági, automatikusan a párod nevére kerül a gyerek. Ha nem vagytok élettársak, akkor kellene ilyen igazolás, pontosan errõl szól a januárban életbe lépett változás. Ha az önkormányzatod anyakönyvvezetõje ennek ellenére kiadja a születési anyakönyvi kivonatot, akkor szerencsétek van, de a legtöbb helyen már megváltozott az eljárás.
Kérdezõnek: Ja, és valószínû, hogy Kaposváron már rendezték a számítógépes rendszert, ezért nem kellett más, így valóban érdemes megkérdezni a ti önkormányzatotokat telefonon, hogy mi az eljárás (a miénknél még mindig kellenek az igazolások:()
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, akkor várunk nyár közepéig, hátha minden helyreáll!
Második válaszoló vagyok. Mi már januárban(amikor már elvileg élt a törvény)megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot az önkormányzatnál ahol minimum 5 ügyintézõvel beszéltünk, senki nem szólt nekünk egy szót sem hogy szükség lesz egy újabb igazolásra is, ennek nekem kellett utánajárnom, ha most nem keresgélek nem telefonálgatok nem nézem a híradót vagy a fórumokat akkor nem is tudok róla!! Szóval nem szólnak ha meg nem kérdezel, akkor csodálkozik az ember mikor a szülésnél "hopp"...!
Mi január közepén csináltattunk apaságit Tatabányán az anyakönyvi hivatalban, de semmilyen igazolást nem kértek, csakis a dokiét a fogantatásról. Az ügyintézõ meg se kérdezte, hanem magától beírta, hogy nincs bejegyzett élettársi kapcsolatunk, szóval gondolom, utána tudnak nézni a rendszerben. Amúgy én se tudtam róla, hogy változás volt a törvényben. Ja és nekünk sem ugyanaz az állandó lakcímünk, bár a tartózkodási helyemként a közös lakás van bejegyezve. Szerintem a legjobb felhívni az anyakönyvi hivatalt, hogy milyen papírok kellenek, mert õk tudják a legjobban!

Most várom az első babámat! A párommal nem vagyunk házasok, eljegyzés volt de ennyi! A kérdésem a következő:a baba így is meg kaphatja az apja nevét vagy, hogy működik ez?

Legjobb válasz: Az apának apasági nyilatkozatot kell kitölteni, ha nem vagytok házasok. Egyébként kaphatja az õ nevét.

Az apának apasági nyilatkozatot kell kitölteni, ha nem vagytok házasok. Egyébként kaphatja az õ nevét.
Mi anno a polgármesteri hivatalban voltunk és az anyakönyvvezetõnél/vel kellett megcsináltatni az apasági nyilatkozatot.
Ne haragudj, az eljegyzés semmi. Egy gyûrût mutogatnál a kórházban, mikor megkérdezik, ki az apa? Be kell mennetek a gyámhivatalhoz, kérj elõzetesen idõpontot, és ott kell aláírnia az apukának egy teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot. Ha meglesz pici, ezt majd odaadod szüléskor a többi papírral együtt.
Így van, ahogy az utolsó válaszoló mondta. A nõgyógyászod ad elsõnek egy igazolást a betöltött 24. héttõl arról, hogy valóban betöltött 24. hetes várandós vagy, ezt követõen fel kell hívnod az illetékes polgármesteri hivatalnál az anyakönyvvezetõt (külön van, aki ilyennel foglalkozik), ott kaptok egy idõpontot, ahova be kell mennetek közösen (azt, hogy pontosan mi kell hozzá az anyakönyvvezetõ elmondja) és ott kapjátok ki a teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot, amit a kórházba kell vinned a szüléskor, mert az alapján fogják anyakönyvezni a picit. Ha nincs ilyen nyilatkozat a gyermek automatikusan a te vezetékneved kapja.
Nekünk néhány hete a gyámhivatalnál csinálták.

Hogyan tudnék a párommal a pénzügyeinkről beszélni? Egy éve vagyunk házasok.

Közös a kasszénk, de ha már kevés a pénz, akkor nagyon nehéz ezt neki elmondani, mert nem tudom milyen reakciója lesz. Amúgy mindketten tudjuk, hogy mire költünk. Mit tanácsoltok, hogyan kezdjünk el ilyesmir?l többet beszélni?

Legjobb válasz: 1éve már házasok is vagytok és nem tudtok ilyet megbeszélni???Hát azért ez fura...

1éve már házasok is vagytok és nem tudtok ilyet megbeszélni???Hát azért ez fura...
Drágám/Édesm/Mucuskám/Hé, Józsi (ez szabadon választható), észrevetted, hogy megcsappant a pénz a számlánkon? Szerinted is? Mit csináljunk? Hogy húzzuk kicsit összébb magunkat? (és ezután nyugodt hangon megbeszélitek, hogy ki mirõl tudna esetleg lemondani, ha szükséges). Csak bátran és kedvesen!
Nem egészen értem. Mirõl kell beszélni? Tudjátok, mire költ a másik, gondolom, azt is, mennyi van még a közösben. Mirõl szeretnél beszélni?
Közöld, hogy kevés a pénz, vagy lenullázódott a számla, nem tudom pontosan hol tartjátok. Mi még házasok sem vagyunk, de egy év együttélés után már rég nem körítünk hülyeségekkel, mert hiába raksz rá cukormázat, akkor is ugyanolyan szar, amit le kell nyelni.
Mégis miért kell tartanod a reakciójától?Miért nem Õ tart a tiédtõl?Én sem értem amúgy a kérdésedet, hogy ebben mi a kérdés amikor mindketten tisztában vagytok az anyagi helyzetetekkel, a bevételekkel és a kiadásokkal is.Mit van ezen mit magyarázni mit kell neki elmondani?Hiszem közös kasszán vagytok, gondolom közösen is kezelitek.
szia! Ha nem írtad volna oda azt, hogy egyébként mindketten tudjátok, h mire költ a másik, az elsõ gondolatom az lenne, hogy rengeteget költesz és nem mered neki bevallani. de így és ráadásul 1 év házasság után...? egy család vagytok, együtt kell döntenetek mindenrõl. Ha pénz kell, szólj nyugodtan neki, õ a férjed!
Én sem igazán értem a kérdésedet...? Ha tudjátok, hogy ki, mire költ, akkor valószínûleg megbeszélitek, hogy te figyelj, hazafelé veszek egy nemtommit. Akkor azt is nyilván a férjed is tudja, ahogy te tudod, hogy kevés van a számlátokon. VAgy vannak olyan kiadások, amikrõl nem szólsz esetleg neki és emiatt kellemetlen? Egyébként egy házasságban pénzügyekrõl (is) gond nélkül kell, hogy tudjatok beszélni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Miért van az, hogy a 25 év felettiek egyre ritkábban mennek ki bulizni vagy kirándulni, még a legolcsóbb vagy ingyenes helyekre-alkalmakra is? Ha komolyabb párjuk van vagy házasok akkor egyre többen nyugdíjas életmódot élnek a fiatalok közül. Miért?

Úgy emlékszem, hogy szüleim 30 fölött nem voltak ennyire elszigetelve, mindig mentek valahova és vittek minket is persze, akár biciklivel is kirándulni, mozogni, strandolni és az ő barátaik is jöttek.

Legjobb válasz: Ezt mire alapozod, hogy így van? Én 22 éves vagyok, de a párom 27, és rendszeresen járunk kirándulni meg különbözõ helyekre a volt osztálytársaival. Persze mindig van egy-két ember, aki nem tud jönni, mert pl. épp dolgoznia kell vagy más indok miatt, pl. az egyik lány most épp kisbabát vár. Az valószínûleg igaz, hogy mivel most nagy a munkanélküliség veszélye, sokan kevésbé mernek szabadságot kivenni vagy ilyesmi, de nem érzem úgy, hogy az én ismerõseim körében ez nagyon nagy hatást gyakorolna.

Ezt mire alapozod, hogy így van? Én 22 éves vagyok, de a párom 27, és rendszeresen járunk kirándulni meg különbözõ helyekre a volt osztálytársaival. Persze mindig van egy-két ember, aki nem tud jönni, mert pl. épp dolgoznia kell vagy más indok miatt, pl. az egyik lány most épp kisbabát vár. Az valószínûleg igaz, hogy mivel most nagy a munkanélküliség veszélye, sokan kevésbé mernek szabadságot kivenni vagy ilyesmi, de nem érzem úgy, hogy az én ismerõseim körében ez nagyon nagy hatást gyakorolna.
26 éves vagyok, a párom most lesz 35. két gyerekünk van, 5 és 1 évesek. Bulizni egyértelmûen a gyerekek miatt nem tudunk menni. A kirándulást és egyéb programokat is úgy kell átgondolni, hogy a kisebb miatt azért nem minden vállalható. Nyaralni eddig el tudtunk menni, igaz nem luxus körülmények közé és inkább kétszer egy hosszú hétvégére. Idén még sehol sem voltunk. Az indok egyszerû. A páromat eddig nem engedték el szabira. Jövõ héten itthon lesz. Elsõ két nap rokonlátogatás, másik nap ügyintézés, ezeket máskor is meglehetett volna ejteni, de ugye mostanara kellett, és már el is ment a fél hét.
Mert már benõtt a fejük lágya! Nem a bulizás nekik a legfontosabb.
Általában az ingyenes is pénzbe kerül, fõleg, ha gyerekkel vagy, mert akkor igyunk meg egy kólát meg a gyerek ezért meg azért nyíg. Nem mindenki teheti meg.
Az én szüleim sem voltak soha otthonülõsek, még akkor sem változott ez, amikor én megszülettem. Emlékszem, mindig fullon voltak a hétvégéink, állandóan mentünk valahova, pedig nem vetett fel minket soha különösebben a pénz: apukám sokszor ment a haverjaival nagy horgászós túrákra, sokszor anyukám is vele tartott. Aztán elmentünk nyáron kempingezni ide-oda, a szüleim barátaival és õk is hozták a gyerekeiket. Év közben sokszor jártunk városlátogatásokra, kiállításra, mozi..stb. Úgyhogy van ebben valami, amit mondasz.
Mi 40 felett vagyunk, és hetente többször is megyünk valahova. Koncert, kirándulás, buli, akármi. Itt most ne piálásra gondolj, mert az nem a mûfajunk :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!