Találatok a következő kifejezésre: A párommal vagyunk összeházasodva. Hol (2 db)

A párommal nem vagyunk összeházasodva. Hol tud apasági nyilatkozatot tenni és mikor kell megtennie?

Legjobb válasz: Szia! Apasági nyilatkozatot a lakhely szerint illetékes anyakönyvezetõnél lehet tenni. Ez a nyilatkozat a születéskor nem lehet régebbi 300 napnál. Szerintem a kiirt nap elõtt legalább egy hónappal már legyen meg, legalább ezen sem idegeskedsz majd. Remélem segítettem. 33 hetes kismami

Szia! Apasági nyilatkozatot a lakhely szerint illetékes anyakönyvezetõnél lehet tenni. Ez a nyilatkozat a születéskor nem lehet régebbi 300 napnál. Szerintem a kiirt nap elõtt legalább egy hónappal már legyen meg, legalább ezen sem idegeskedsz majd. Remélem segítettem. 33 hetes kismami
Szia! Nekünk az anyakönyvvezetõ csinálta, de a gyámhivatalban is lehet. A szokásos iratok mellett kell kell hozzá egy igazolás a fogantatás és a szülés várható idõpontjáról-az orvos állítja ki; és a kiskönyved. Mi már megcsináltuk :) 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! A lakhely ebben az esetben az én állandó lakcímemet jelenti? Ugyanis jelenleg Pesten lakunk, de az álandó lakcímem nem itt van, hanem egy másik városban.
igen az állandó lakhelyed szerinti önkormányzatnál kell kikérned egy hajadonsági igazolást.ezzel és az orvostól kapott igazolással (a fogantatás dátuma, és a szülés várható idõpontja fontos hogy szerepeljen rajta )és az apával (személyi, lakcím kártyája legyen nála) kell menni a gyámhivatalba.és tényleg szülés elött 1hónappal legyen meg. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)

Nem vagyunk összeházasodva a párommal májusban jön a kisfiunk hol tudom elintézni hogy az Ö nevén legyen a fiunk? Mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Apasági nyilatkozatot kell tenni a Polg. Hiv.-ban az apának, ezt vinni kell a kórházba.

Apasági nyilatkozatot kell tenni a Polg. Hiv.-ban az apának, ezt vinni kell a kórházba.
Anyakönyvvezetõ elõtt kell tennetek apasági nyilatkozatot. Hívd fel a ti önkormányzatotokat, hogy mit kérnek hozzá, ez a legegyszerûbb, mert nem biztos, hogy mindenhol ugyanaz kell. Nálunk pl. csak az irataink kellettek.
A pároddal együtt beballagtok az anyakönyvi hivatalba és a párod tesz egy apasági elismerõ nyilatkozatot. Személyi, lakcímkártya és ha jól emlékszem Születési anyakönyvi kivonat kell hozzá. Abban nem vagyok biztos, de ha az anyuka elvált akkor vinni kell a válási végzést is.
Mi most csináltuk két hete, valóban csak személyi, lakcímkártya és születési anyakönyvi kivonat kellett hozzá (mindkettõtöké). Kb. 20 perc az egész, mindketten kaptok egy-egy példányt, és az egyiknek ott kell lennie nálad, amikor szülni mész.
Második vagyok, látod, ezért írtam, hogy telefonon kérdezd meg, mire lesz szükség, mert tõlünk pl. senki nem kért születési anyakönyvi kivonatot:)
:) hívd fel az önkormányzatot, mert mindenhol mást kérnek és máshol csinálják..nálunk Székesfehérváron, még igazolások is kellettek (hajadonsági, illetve a dokitól, hogy mikor fogant a baba) és a gyámügyön állították ki az apaságit, nálunk nem kellett születési anyakönyvi kivonat
Nekünk egyszerûen csak be kellett mennünk az Okmányirodába, elkérték a személyi igazolványunkat és ki is nyomtatták az apasági nyilatkozatot és mi aláírtuk!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!