Találatok a következő kifejezésre: A párommal vagyunk összeházasodva (11 db)

Nem vagyunk összeházasodva, de eggyütt élünk, van egy 5éves közös gyerekünk, közös lakcímen vagyunk, külön akarunk meni, de a ház a párom nevén van. Nekem jár valami?

Mert szerinte nem.

Legjobb válasz: Ha ez a parodnak a tulajdona volt, s te bekoltoztel oda, akkor valoban igaza van a parodnak. Ha kozos szerzemeny, vagy kozos felujitas tortent, akkor lehet kovetelni valod vele szemben hivatalosan is.

Az együtt néztük ki-vel nem lehet mit kezdeni. :) Az együtt újítottuk fel ezzel már kellene, hogy kapjál valamennyit, csak ugye ezt bizonyítani kell, ami utólag mindig sokkal nehezebb, más lenne, ha a felújítás után fel lett volna értékeltetve, akkor tudnátok, hogy mennyivel ér utána többet.
Nem.De adhat. Mert jogilag a párod abszolút for-ban van.
Ha ez a parodnak a tulajdona volt, s te bekoltoztel oda, akkor valoban igaza van a parodnak. Ha kozos szerzemeny, vagy kozos felujitas tortent, akkor lehet kovetelni valod vele szemben hivatalosan is.
A közös lakcím nem jelent semmit. Ha a ház a párod nevén van, tehát õ a tulajdonos, akkor téged nem illet semmi.
Ügyvédként biztosíthatlak, ha a felújítás érdemi volt (nem csak tisztasági festés, vagy ilyesmi) akkor azt a tulajdonjog mértékébe be lehet számítani, azaz tulajdonrészt szerezhetsz. A gyermek elhelyezése szempontjából akár a megosztott ingatlanhasználat is lehetséges. A közös szerzemény pedig közös és megosztandó (ha nem akarnál maradni a házban).
Amit vittél a kapcsolatba az a tiéd. Ha vettél házba egy festményt az a tiéd de a házban tulajdoni részed még akkor sem lenne ha házasok lennétek.
hát nem is...különben is, ami házasság elõtti vagyon, az nem válik közös vagyonná, igy házasság ill. válás után se kapnál semmit a házból...
Gyerektartás, és amit bizonyítani tudsz, hogy az 5 év alatt közösen szereztetek. Miért van az Õ nevén? Mert ha a kapcsolat kezdetén is az õ tulajdona volt, akkor bizony Neked nem jár semmi. Ha azt 5 éven belül közösen vettétek, akkor jár, viszont bizonyítanod kell a közös szerzést. Nem egy "nagyvonalú" ember!
jó lenne egy ügyvéddel is beszélni, a gyerek miatt szerintem nem lehet ki az utcára, de nem vagyok otthon a témában
A kérdező hozzászólása: Õ vette a házat, de eggyütt néztük ki, eggyütt újítotuk fel, én nagyon sok mindent vettem bele, ezért is érzem úgy, hogy egy kicsit az enyém is.nem kellene a fele, de hogy kapjam a ruháim, és menyjek, ez azért durva.szerintem.
Ha számlákkal tudod igazolni a vásárlásokat (bútorok stb), azt megtérítik neked. Ha nincs, akkor sajnos bukta.
Ezért nem kell egy nõnek pasihoz költözni. -egy komoly nõ nem megy pasi házába lakni. pláne gyereket nem szül házasság nélkül. Nem nagyon érte meg évekig csicskázni egy ilyen kihasználós alaknak, a munkád benne van, õ meg csak élõsködött rajtad.
utolsó: miért, szerinted járna a fele ház a nõnek, mert be méltóztatott költözni? és még a pasi az "élõsködõ"? ne járasd már le a nõi nemet. kösz.
# 12/13 Nagy az isten állatkertje csak kicsi a kerítés.

Pár hónap múlva szülök, a párommal nem vagyunk összeházasodva, igaz az hogy sok pénzt kell fizetni azért, hogy a nevére vegye a kicsit?

úgy hallottam,hogy ez a legújabb,hogy fizetni kell ezért is! valaki járatos a témában? mi a menete? köszi

Legjobb válasz: Nem kell :) teljesen ingyenes,és nem is egy bonyolult dolog.

Egészen pontosan 0 forintba került.
Nem kell érte fizetni csak apasági nyilatkozatott kell készíteni. Ehez kell egy igazolás az orvosodtól, hogy mennyi idõs terhes vagy mikor fogant a baba és mind a ketten el kell mennetek. A terhes kis könyv nem elég külön igazolás kell. Legalábbis nekünk igen itt fönt Pesten 2010-ben. Talán akkor kellene fizetni ha nincs ez a nyilatkozat, mert ennek hiányában automatikusan a te nevedet kapná meg a pici.
Nyugi teljesen ingyenes. Pár papír kell csak hozzá. Egy orvosi igazolás, a kiskönyved, és mindkettõtök személyije és lakcímkártyája. Nekünk nem kellett a családi állapotomról papír. Kb. 15 perc volt, utána kellett várni pár napot ameddig iktatták és telefonáltak, hogy mikor mehetünk érte.
Nem kell :) teljesen ingyenes, és nem is egy bonyolult dolog.
Mi sem vagyunk házasok, egy fillérbe sem kerül! Menjetek be az illetékes önkormányzathoz, és kb 20 perc alatt megcsinálják az apasági nyilatkozatot. Nekem elõtte ki kellett kérnem igazolást a családi állapotomról (ujjabb sorbanállás :-(
Én decemberben szültem.Engem is ezzel ijesztgettek, hogy 100 000 ft. Amúgy ingyen van nyugi.Pár papírt kell aláírni.:)
Dehogy kell!!!!Apasági nyilatkozatot kell kitöltenie a helyi polgármesteri hivatalban és ENNYI!!!!Ez 0Ft!!
Lányom 2 éves múlt, akkor még nem voltunk házasok, egy fillérbe sem került az apasági nyilatkozat. Azóta változott volna...hmmm, nem tudom.
Szia! 26-án született meg a kisfiunk, tehát friss adatok vannak. :) Valóban kell a terhesgondozást ellátó orvosodtól egy igazolás a fogantatás vélt és a szülés várható idõpontjáról. Ezzel bementünk a népesség-nyilvántartóba, ahol kellett kérjünk egy papírt hogy nem voltam ez idõ alatt kapcsolatban, házasságban. Ezzel a 2 papírral mentünk be a gyámügyi hivatalba ahol pároddal kell megjelenj, kaptok pár papírt amit alá kell írjatok közösen és kész is vagytok. Nekünk ez Budapesten semmibe sem került úgy 2 hónappal ezelõtt.
Dehogy kell!!!! Ingyenes. Januárban szültem, novemberben csináltattuk meg a papírt hozzá. Kellett az orvostól egy igazolás, amin rajta volt a szülés ideje, fogantatás dátuma, + érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya.
A nõgyógyászodtól kell egy igazolás a szülés várható idõpontjáról, (esetleg a kiskönyvet kérhetik)és ezzel be kell menni az anyakönyvi hivatalba, természetesen a párodat is vidd magaddal, mert ott apasági nyilatkozatot fognak veletek aláíratni, ennek egy példányát magaddal kell vinned a kórházba is, mert szülés elõtt kérik. Nálunk így történt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :-)

16 éve élek együtt a párommal. Nem vagyunk összeházasodva, sőt be sem vagyunk jelentve, mint élettársak. Örökölhetek utána?

Ha hírtelen meghalna, örökölhetnék utána, vagy a gyerekei kitehetnének a házból, ami az övé?

Legjobb válasz: Kitehetnek...

Kitehetnek...
Én úgy tudom, még ha össze is vagytok házasodva, azt, ami nem közös szerzemény, mindenképpen a gyerekei öröklik. Neked csak haszonélvezeti jogod lesz, de csak ha összeházasodtok.
Kedves kérdezõ!Sok ilyen eset van amikor a szülök felé nem is néznek a gyerekek, de mikor örökölni kéne akkor érdekes mód feltünnek.(ez forditottan is igaz mert van olyanélettárs is aki semmit nem vitt a kapcsolatba mégis követelné a dolgokat).Nálad az áll fenn hogy a gyerekek nem is foglalkoznak az apjukkal, de az örökségre azért igényt tartanának gondolom.A jog jelen esetben a gyerekek melett van, de ha a pároddal jo a kapcsolatod nyugodtan felvetheted neki hogy legalább jelentsétek be h élettárak vagytok a te érdekedbe, hogy ne legyen baj majd belõle.
Az öröklési jog, ha nincs végrendelet, úgy mûködik, hogy az örökhagyó gyerekei örökölnek akkor is, ha házasságban él valakivel, de akkor is ha nem. Akkor is, ha tartják a kapcsolatot, akkor is, ha nem. Törvényes örököst még végrendelettel sem egyszerû kizárni az örökségbõl. Házasság esetén annyi a különbség, hogy a házastárs haszonélvezeti jogot kap a házastársa tulajdonára, de tulajdonjogot nem szerez. (Amikor sokan itt azt állítják, a házasság csak egy papír, nincs jelentõsége, az ilyen és a hasonló kérdéseket, helyzeteket szívesen megmutatnám nekik.)
igen kitehetnek minden további nélkül! neked ott úgymond nincs "jogod"
Ha semmi papírod nincs róla, hogy együtt vagytok, akkor nem örökölhetsz. De különben is, úgy tudom, a gyerekek örökölnek, ha össze is házasodtok, ami az õ nevén van, az a gyerekeié lesz.
1. vagyok, jól írja a 2. Kérd meg a párodat, hogy tegyetek a házra haszonélvezeti jogot a részedre.
Nem örökölsz utána csak bejegyzett élettársként vagy ha ir végrendeletet.Pont most van benne egy ismerösöm hasonlo procedurába.Ott a gyerekeket ismerem és az apjuk élettársa ki akarja öket semmizni.Én személy szerint úgy vagyok vele hogy szerintem az aki ennyi idõt leélt valakivel annak már jár valami, de egyértelmüen a gyerekeknek is, szóval igazságosan elosztanám ha rajtam mulna.Mivel azért a saját gyereket nem kéne kisemmizni viszont akik évtizedeket leéltek együtt biztos vagyok benne hiáa van az h azt mondjék sokszor h külön kasszán voltak meg hasonlok azért az aki ennnyi ideig vele volt joban rosszban annk is jár valami.(Ja és én nem hiszem abban h ugy lehet lenni valakivel 20-30 évig h egyáltalán egy forintot sem adott bele vagy érdemi minkát az egyik fél.)A legjobb lenne bejelentenetek vagy irjatok végrendeletet, sajnos bármi megeshet és azért szerintem senki nem akar az utcára kerülni emiatt.
Mi kiraktuk apám élettársát. Apámmal együtt végigszivatta anyut, 18 éves korunkig, majd apám akkor elvált. Így nem kellett gyerektartást fizetni. Persze nem velünk lakott, csak hitegette anyut, hogy elhagyja a szeretõjét és visszajön. Gyûlöljük a nõt... kitettük, jól tettük...
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Megkaptad a zöld kezecskét.
A kérdező hozzászólása: Oké, megkérem rá. Te is megkaptad a zöld kezecskét.
A kérdező hozzászólása: A gyerekei egyáltalán nem látogatják, nem törõdnek vele. Igaz, õ sem keresi õket. Az unokáit pl. még nem is látta.
Nemrég irok ide igy nem tudom pontosan mi a zöld kéz de köszi, asszem az h értlemes választ adtam szerinted.Amúgy azt sem értem amikor valakit jelentenek vagy offolnak. Ui:Anyukám is ilyen helyzetben van hogy évek ota együtt élnek de nincs róla hivatalos okirat õk most fogják intézni majd nemsokára.A barátja belátta h anyu sokmindent vitt be a kapcsolatba(lakásfelujitás, közös kassza stb).Náluk mondjuk nincs gyerek és a pasinak sincs. Anya nem a vagyonát akarja csak a lényeg ha bármi van nem kerül majd kellemetlen helyzetbe mert a barátja beimseri h abbol ami van abban van közös vagyon is.
A kérdező hozzászólása: Én sem a házára apellálok, csak nem szeretnék fedél nélkül maradni. Az én halálom után már azt csinálhatnának a gyerekei a házzal, amit akarnak.


Ha a párommal nem vagyunk összeházasodva, akkor a születendő gyermekünk kaphatja mindkettőnk vezetéknevét?

Legjobb válasz: Abban az eseten, ha apasági nyilatkozatot tesz a párod!

Abban az eseten, ha apasági nyilatkozatot tesz a párod!
Amennyiben az új szabályozás szerint Apa-Anya kötõjellel összevont vezetéknevére gondolsz, amikor a "mindkettõnk vezetéknevét" említed, akkor a válasz az, hogy nem. Erre csak házaságkötéskor van mód. Kiegészítésként: a házasságot kötött pároknál is kaphatja a feleség vezetéknevét is. Errõl a házasság szándék bejelentsekor az anyakönyvvezetõ elött kell nyilatkozni. Az nem lehet csak, hogy egy házasságból különbözõ vezetéknevû gyerekek kerüljenek ki.
Amit a második válaszoló írt, az nem igaz. Én sem vagyok összeházasodva a fiam apjával, sõt, nem is élünk együtt, már a szüléskor sem voltunk egy pár. Pont ezért döntöttünk úgy, hogy kettõs családneve legyen a babának. Szüléskor még nem volt apasági, ezért az én vezetéknevemre írták a babát, két hónappal késõbb, amikor az apaságit megírtuk, akkor egy füst alatt a névváltozást is lerendeztük, szó nélkül át is írták Apa-Anya vezetéknevûre a fiamat.
Ha nem vagytok vallásosok, akkor minek a keresztelõ?
Van a gyereknek neve? Van. Mióta? Egy éve lassan? Akkor??? Soha nem értettem ezt a keresztelõsdit - jó, nyilván a hét szentség kiszolgáltatásához hozzátartozik, aki hívõ, annak ez fontos (mondjuk az is tuti, hogy nem az egy éves gyereknek...). Névadó meg azért kell, hogy nehogy már csak a vallásos családokban legyen ilyen szertartás... Vagy a templomnak adakozol, vagy a polgármesteri hivatalnak, te döntöd el. A magam részérõl inkább a gyerek születésnapjára költeném. Igaz, hogy egy egyéves gyereknek nagyjából mindegy, mekkora a buli, az a lényeg, hogy a csomagolóanyag szépen csillogjon és hangosan zörögjön - tapasztalat. De ha nyitsz neki egy bankszámlát, és ráteszed ezt a pénzt, akkor is jobb helyre tetted, mintha kidobnád egy erõltetett világi vagy egyházi szertartásra.
Miért nem születésnapi bulit tartotok inkább?
Nevado
A kérdező hozzászólása: természetesen lesz szülinapi bulija csak mivel leszünk vagy 40-50 en ezért gondoltuk hogy kellemest a hasznossal és akkor megtartanánk a keresztelõt vagy a névadót.
40-50-en?Annyian a lagzinkon voltunk!

Párommal római katolikusok vagyunk. Kisfiamat szeretnénk megkereszteltetni. Még nem vagyunk összeházasodva. Lehetséges így a keresztelés?

Legjobb válasz: Biztos elmondja majd a pap az egyház tanítását a házasságról, lehet, meg is ígérteti, h összeházasodtok, de biztos megkereszteli.

Biztos elmondja majd a pap az egyház tanítását a házasságról, lehet, meg is ígérteti, h összeházasodtok, de biztos megkereszteli.
Nem tudom a hivatalos egyházi választ, de szerintem ez "papfüggõ". Ismerek olyan párt, akik a gyerek megkeresztelése végett házasodtak össze, de olyat is, akiknek csak polgári esküvõjük volt, mégis megkeresztelték a gyereküket. Különben meg miért is nem házasodtok össze? ;)

A magzati adókedvezményt a párom is visszaigényelheti jövőre, ha nem vagyunk összeházasodva?

Sziasztok! Most várjuk a harmadik babánkat. Mivel sorban jöttek a gyerkőcök, a párom vette igénybe a családi adókedvezményt. Nem vagyunk összeházasodva, így a magzatit nem igényelheti, viszont jövőre az adóbevallásnál már lehet neki? Vagy azt is csak nekem lehet?

Legjobb válasz: Igen akkor már igényelheti. Élettárs azért nem veheti igénybe a magzatit mert akkor az apa gyerek kapcsolat még nincs hivatalosan rendezve ami ugye házasságban adót. Amikor apuka apasági nyilatkoztatott tett onnantól már hivatalosan is rendezve van az apa gyerek kapcsolat. Így igen.

Igen akkor már igényelheti. Élettárs azért nem veheti igénybe a magzatit mert akkor az apa gyerek kapcsolat még nincs hivatalosan rendezve ami ugye házasságban adót. Amikor apuka apasági nyilatkoztatott tett onnantól már hivatalosan is rendezve van az apa gyerek kapcsolat. Így igen.
Úgy van, ahogy az elsõ írja. Viszont azt megjegyezném, hogy 3 gyerek esetében már havi 33e ft adókedvezmény jár gyermekenként, tehát összesen majd 100e ft, tehát valószínû jobban járnátok, ha megosztanátok, és az egyik gyerkõc után te vennéd igénybe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! Jelenleg a második gyerkõccel GYED-en vagyok itthon, ezért veszi a párom igénybe az adókedvezményt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, értem, hogy mit akarsz mondani, tényleg így lenne logikus.

A párommal nem vagyunk összeházasodva, nem is tervezzük. Mennyire "gáz" így gyermeket szülni a mai világban? 15 hetes kismama.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem gáz, ha ti örültök neki és várjátok a babát!!!

Egyáltalán nem gáz, ha ti örültök neki és várjátok a babát!!!
Mi is így vagyunk és pont sz...rok rá, hogy ki mit gondol. Mi szeretjük egymást és kész. Az a lényeg nem a papír!
Helló! Én 26 éves vagyok, házasságban élek és nem ítélem el azt aki házasság nélkül vállal gyermeket!Nem az számít, hogy össze vagytok-e házasodva hanem hogy mennyire szeretitek egymást!Én az elsõ gyereket házasság elõtt szültem, és nem gondoltam volna hogy megkéri a kezemet!De megkérte, igent mondtam. Azóta szültem még egy kisfiút is.Boldogok voltunk mindig, házasság ide vagy oda.Sok boldogságot nektek is és gratula a bébihez!
Gyermeket szülni nem gáz - had szaporodjon a magyarság. Viszont házasság nélkül - de csak ha az ember komolyan gondolja- az a gáz. Én is házasságpárti vagyok!30 évesen 4 év együttjárás, lakás után házasodtunk össze.Megérte:) Nem lett más a kapcsolatunk látszólag, de valahogy mégis. Jó érzés. Jó érzés felelõsséged vállalni valakiért. A "papírra" nem is gondoltunk, mindkettõnknél ez egy komoly elhatározás volt. és nem pénz kérdés, nem a rokonoknak házasodsz, hanem magadnak - magatoknak, hogy egy követendõ példa légy a gyereked számára. A többi meg csak rajtunk múlik. Én házasság nélkül gyereket sem szültem volna a páromnak. Igenis tudjunk dönteni vki mellett!
Mar irtam ide egy valaszt, az egyike voltam azoknak akik azt irtak, nem gaz, ha nincs hazassag. Nem vagyok hazassag ellenes, nem azert nem hazasodtunk meg ossze. Eddig, ha volt is rola szo, mindig a penz volt az akadaly, mindig voltak fontosabb dolgok. A baba, veletlenul jott, mit kellett volna tennem, gyorsan elkolteni egy csomo penzt az eskuvore amig nem latszik a hasam? Az a penz nagyon jo lesz a babakelengyere. Vagy vetettem volna el mert nem vagyunk hazasok? Majd lesz eskuvo utana, ha nagyobb lesz a baba. En sem igy terveztem, en is szerettem volna nagy eskuvot meg hintot, meg diszitett templomot meg 18 evesen... igy majd 10 evvel kesobb mar kicsit mas a fontos. Igen nagy nap lesz az amikor majd vegre ott leszunk hogy kimondjuk az igent es az a mi napunk lesz csak rolunk fog szolni, de nincs szulsegem erre ahhoz, hogy tudjam, szeret es velem akar elni. Nem hiszem hogy ha egy kapcsolat a szakitasig eljut akkor barmelyik felet is visszatartja majd az, hogy mi hazasok vagyunk, hova gondoltam hogy elmegyek. Ha valaki menni akar, akkor se haz, se gyerek, se hazassag nem tartja vissza, ha maradni, akkor pedig nem a papir vagy a kocsi miatt fog maradni. Ettol fuggetlenul hiszem azt, hogy uj korszakba lep majd a kapcsolatunk onnantol, hogy a ferjemnek hivhatom ot a torveny szerint is, de ezt most nem azert nem teszem meg, mert a fene nagy szabadsag az milyen meno most. Nincsen ra penzem hogy olyan eskuvot szervezzek, amilyet szeretnek, es amig nem lehet olyan, addig ne legyen semmilyen. Ha lenne ra felesleges penzem mar holnap megtartanank, mert tudom, hogy o is akarja. Na jo, holnap nem, mert akkora vagyok mint egy balna, es jol akarok kinezni a kepeken... :) 27 hetes kismama es baratno, vagy legyen inkabb kedves... :)
Szia! Latom csak olyanok valaszoltak, akik nem hazasasok, ezert en, mint feleseg gondoltam szolok egy par szot a hazassagrol. Nem azert mentem felesegul a ferjemhez, mert gaz lett volna, ha nem teszem, nem a feher ruha, es nemis a nagy buli kedveert, bar ezek felejthetetlen dolgok az ember eleteben, az a no, aki azt mondja nem vagyik arra, hogy mennyasszonyi ruhaba kimondja a boldogito igent, az hazudik. A hazassag sok mindent pozitivva valtoztat, meg ha elozoleg eggyutt eltetek is, nemis gondolna az ember. Azon kivul buszken es batran mondhatod, hogy igen, o a ferjem. Es egyszer majd buszken mondhatod azt, hogy 25., 50.hazassagi evfordulo. Nem a papir a fontos, hanem amit jelkepez. De ez a te dontesed kell legyen az eletben, es Te kell, hogy akard. Remelem nem untattalak el tulzottan. Nagyon boldog babavarast, es sok egeszseget nektek! Egy 20eves, 22hetes kismama!
Szia! Kár ilyeneken rágódnod. Teljesen egyetértek az elõttem szólókkal. A mai világban ez teljesen elfogadott. Hátránya sosem fog származni a babának ebbõl. Boldog babavárást! :o)
Nem gáz, ha ti így gondoljátok, akkor legyen így! :)
SEmmenyire Csak tisztázzátok, mi lesz a gyermek neve, és idõben intézzétek el az apasági nyilatkozatot a szülés elõtt. Gratula:-)
Szerintem nem gáz élettársi kapcsolatban babát vállalni. Mi is hasonló cipõben járunk. 11 éves kapcsolat van már mögöttünk, de az esküvõ soha nem hozta lázba egyikünket sem. Szerintem már nem is lesz belõle semmi. Ennyi idõsen (30), ennyi közös évvel mögöttünk már bohockódásnak tûnik az egész esküvõ + lakodalom. Szerintem. Most a babára kell a pénz, aki szeptemberre jelentkezett be.
szerintem sem gaz, de ezt mindnkinek maganak kell ereznie. Mi sem vagyunk osszehazasodva es augusztusra jon a baba. nekem fontosabb az hogy minden meglegyen neki es meglegyen a sajat lakas mint az hogy sok-sok penzert megvacsoraztassam a rokonsagot. De ez latasmod kerdese. Van aki el sem tudja kepzelni hogy egyutt eljen valakivel amig fel nem vehette a szep feher ruhat. Ha nektek igy jo, akkor jo. Ha a csaladnak sincs kifogasa meg jobb. Sokszor a csaladi elvarasok miatt gyorsan osszecsapjak a lagzit amikor kiderul hogy jon a baba.
Lassan elterjedtebb lesz ez az életforma, hogy nincsenek összeházasodva a párok. Én se vagyok férjnél, mégis boldogan várjuk a võlegényemmel a babánkat.És mi se tervezzük a házasságot, majd ha már nagyobb lesz a babó.Addig minek.Amit a házasságkötésre költenénk, inkább költjük a babánkra. 17 hetes kismama Boldog babavárást.
Felesleges hajcihõ a házasság.Ha van felesleges párszázezer forintja valakinek, vágjon bele.De ahogy többen is írják, inkább lakásra, kocsira, gyerekre menjen ez a pénz.Na és a válás...Köztudott, hogy minden 2. házasság válással végzõdik.Környezetemben a házas emberek csalják a párukat(persze ez nem házasságfüggõ), de õk nehezebben váltanak.Persze valaki épp ezért ragaszkodik a papírhoz, hogy nehezebben menjen el a párja.Ez önzõség! Szóval ezen ne rágódj!Inkább fizessetek be egy Föld körüli útra:)

A párom igénybe veheti adóbevalláskor a magzat után járó adókedvezményt ha nem vagyunk összeházasodva?

Legjobb válasz: Ez jó kérdés. Nálunk a férjem igénybe vette, de õ a férjem. Esetleg, ha közjegyzõ elõtt köttök élettartási szerzõdést???

Ez jó kérdés. Nálunk a férjem igénybe vette, de õ a férjem. Esetleg, ha közjegyzõ elõtt köttök élettartási szerzõdést???
Adóbevalláskor igen, feltéve hogy már megszületett a baba, mert onnantól kezdve már tisztázva van az apasága.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Nem vagyunk összeházasodva a párommal májusban jön a kisfiunk hol tudom elintézni hogy az Ö nevén legyen a fiunk? Mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Apasági nyilatkozatot kell tenni a Polg. Hiv.-ban az apának, ezt vinni kell a kórházba.

Apasági nyilatkozatot kell tenni a Polg. Hiv.-ban az apának, ezt vinni kell a kórházba.
Anyakönyvvezetõ elõtt kell tennetek apasági nyilatkozatot. Hívd fel a ti önkormányzatotokat, hogy mit kérnek hozzá, ez a legegyszerûbb, mert nem biztos, hogy mindenhol ugyanaz kell. Nálunk pl. csak az irataink kellettek.
A pároddal együtt beballagtok az anyakönyvi hivatalba és a párod tesz egy apasági elismerõ nyilatkozatot. Személyi, lakcímkártya és ha jól emlékszem Születési anyakönyvi kivonat kell hozzá. Abban nem vagyok biztos, de ha az anyuka elvált akkor vinni kell a válási végzést is.
Mi most csináltuk két hete, valóban csak személyi, lakcímkártya és születési anyakönyvi kivonat kellett hozzá (mindkettõtöké). Kb. 20 perc az egész, mindketten kaptok egy-egy példányt, és az egyiknek ott kell lennie nálad, amikor szülni mész.
Második vagyok, látod, ezért írtam, hogy telefonon kérdezd meg, mire lesz szükség, mert tõlünk pl. senki nem kért születési anyakönyvi kivonatot:)
:) hívd fel az önkormányzatot, mert mindenhol mást kérnek és máshol csinálják..nálunk Székesfehérváron, még igazolások is kellettek (hajadonsági, illetve a dokitól, hogy mikor fogant a baba) és a gyámügyön állították ki az apaságit, nálunk nem kellett születési anyakönyvi kivonat
Nekünk egyszerûen csak be kellett mennünk az Okmányirodába, elkérték a személyi igazolványunkat és ki is nyomtatták az apasági nyilatkozatot és mi aláírtuk!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!