Találatok a következő kifejezésre: A párommal szeretnénk babát,4 hónapja (6 db)

A párommal nagyon szeretnénk babát, 4 hónapja próbálkozunk de semmi. Előfordulhat hogy mondjuk 4-5 hónap sikertelen próbálkozás után összejön a baba mindenféle segítség nélkül?

Írjatok valami pozítiv történetet, mert úgy el vagyok keseredve. Már azon agyalok, biztosan velem van a baj, hogy nincs peteérésem vagyilyesmi..

Legjobb válasz: 4 hónap egyáltalán nem sok idõ. Mi 6 hónapja próbálkozunk és semmi, pedig állítólag minden rendben van. Összefog jönni, nyugi! Én is nagyon szeretnék már babát, de még semmi. Megpróbálok a pozitív dolgokra gondolni.

4 hónap egyáltalán nem sok idõ. Mi 6 hónapja próbálkozunk és semmi, pedig állítólag minden rendben van. Összefog jönni, nyugi! Én is nagyon szeretnék már babát, de még semmi. Megpróbálok a pozitív dolgokra gondolni.
Szia! Én tavaly aug.ban hagytam abba a gyógyszert, 5 év után. Kb 3 hónapig gumival védekeztünk. Dec.ben már nem, vagy csak néha. De akkor még azt sem tudtam, hogy mikor van p.érésem, de mint utóbb megnéztem sexeltünk akkor is. Akkor nem estem teherbe. A januári, februári, márciusi p.éréskor is mindig egyött voltunk, de semmi. Na de jött az április p.érésem! :) ) És láss csodát, sikerült! Az április 21.-ére NEM várt mensim, nem is jött meg!!! Holnap kezdem el a 14. hetet! Tehát soha nem szabad feladni, kitartás! Mi nem is voltunk sokszor együtt, tényleg csak akkor, amikor szinte p.érésem volt, azon a 2 napon, esténként 1x. Biztos, hogy sikerülni fog nektek is! Ne izgulj, és ne gondolj rá nagyon görcsösen! Szorítok, sok sikert! :) )))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást! Gratulálok a pici manóhoz! :-))
Szia! 4 hónap még tényleg nem sok idõ, állítólag ha minden rendben van és jó idõben vagytok együtt, akkor is csak kb. 20% az esélye annak, hogy teherbe ess. Szóval szerencse kérdése is. Nekünk pl. 8 hónap kellett, de úgy, hogy a mensim is tök rendszertelenül jött meg (40-45 napokra), túl voltam a hormon-vizsgálaton, férjem a sperma-vizsgálaton és már épp kezdtem volna a clostyt szedni (receptem is megvolt már), amikor összejött a baba. Van olyan ismerõsöm, akinek 5 év után jött össze, tök véletlenül, már nem is számítottak rá, hogy sikerülhet, aztán tessék... A peteérés ellenõrzésére meg vannak tök jó módszerek, a saját megnyugtatásodra kipróbálhatod valamelyiket... És fel a fejjel, ne csüggedj, eljön majd a ti idõtök is, lehet, hogy hamarabb, mint gondolnád.
Szia! Az én siker sztorim annyira siker, hogy nem is írom le. Elsõ baba véletlen a nászúton. Csoportos utazás volt és az az egy éjszaka tudtunk együtt lenni, s hárman jöttünk haza. A másodikkal úgy volt, hogy jan abba hagytam a tbl-t és májusban államvizsga után költözés napján összejött. Így új lakás, új diplom, a új gyerek. De nem szabad 4 hónap után elkeseredni. gondolj arra valaki 4-5 ÉVET vár rá!
Szia! Nekünk 4 évnyi próbálkozás után jött össze a dolog.... Mint kiderült, párommal semmi baj nem volt és velem sem, csak annyit agyaltam a gyereken, hogy elkerült a gólya.:) ... Aztán, mikor már letettem arról, hogy természetes úton jöhetne a baba és eltökéltem, hogy belevágok a meddõségi kezelések borzalmaiba, adtam magunknak még idõt az új évig (mert hogy ezek a dolgok mint 2007. novembere körül történtek). Nem meditáltam a gyereken, elfogadtam mindent, élveztem az életet, sportoltam, jól éreztem magam. A Télapótól már egy kisbabát kaptam.:) )) Most a 33. héten járunk.:) Kitartás...és ne meditálj.
Nekünk két év után jött össze. Ne aggódj! Semmi gond nincs! Szeressétek egymást:) ))))) A peteérésben ha bizonytalan vagy, próbáld ki az LH tesztet, vagy a minimikroszkópot, hõmérõzést. Esetleg kérj egy ultrahangot középidõben, annál tutibb nincs. :) Ha biztosra mennél az orvonál nyugodtan mondd hogy egy éve próbálkoztok, akkor tuti kivizsgáltat. Orvosa válogatja. Engem kérdés nélkül elküldött vérvételre! :) Sok sikert!!!!!
szia, nálunk is elég sokáig húzódott a dolog, már nagyon elkeseredtünk. Vettünk egy könyvet a neten, amiben nagyon sok hasznos dolgot találtunk. Étrendbeli, életmódbeli tanácsokat. Mi nagyon stresszeltünk, de a könyvben az is benne volt, hogy ez hogy akadályozza a baba fogantatását. Utána teljesen megváltozott a hozzáállásunk, átálltunk a könyv szerinti életmódra és két hónap múlva már pozitív lett a tesztem!!! Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a könyvet. Két hete adtam kölcsön a barátnõmnek, remélem hamarosan együtt babázunk... :) A könyv címe: Ha nem jön a baba Én a neten vettem, itt: http://www.babaskonyvek.hu/ , de azóta már üzletekben is láttam, sõt a múltkor a Tesco-ban is ki volt téve. Nagyon jó, nézzétek meg!!!

39 eves vagyok, elvaltam, van 2 gyerekem, 11 es 9 evesek. Az uj parommal szeretnenk kozos babat, 4 honapja probalkozunk, eddig semmi. O 7 evvel fiatalabb tolem. Szult valaki ilyen keson? Sokkal nehezebb a terhesseg, mint 30 evesen?

Legjobb válasz: 42 évesen szültem a második babám, a nagyfiam 10 éves múlt. A második szülésem és terhességem sokkal egyszerûbb és könnyebb volt, mint az elsõ. A kismamajóga szerintem sokat segített fizikailag és lelkileg is. (Már 10 hónapos a pici lány.:))

42 évesen szültem a második babám, a nagyfiam 10 éves múlt. A második szülésem és terhességem sokkal egyszerûbb és könnyebb volt, mint az elsõ. A kismamajóga szerintem sokat segített fizikailag és lelkileg is. (Már 10 hónapos a pici lány.:) )
Én is 39 éves vagyok, 2 gyerekünk van, és most vágtunk bele a 3. babaprojektbe!Szóval HAJRÁ!
Nekem volt 3 gyerekem a férjemnek egy sem amikor megismerkedtünk.Most van egy 3 hetes fiunk.Én 37 voltam nyáron, párom 42.És a gyerekeim 19-18-10 évesek és most a picur.Szóval kitartást nekünk 6 hónap alatt jött össze ja és van egy 22mm-es miomám is.Nekem nem volt nehezebb terhességem csak egybõl táppénzen voltam de ez a munkám és nem a korom miatt volt.
Elváltam , 35 vagyok. Van 2 lányom az elõzõ házasságomból 15 és 12 évesek.Újra férjhez mentem most 25 hetes terhes vagyok. Nézõpont kérdése, hogy nehezebb-e. Nekem fizikailag talán egy kicsit nehezebb , de lelkiekben könnyebb. Sokkal jobban átélem ezt a terhességet mint huszonévesen. Sõt nem is érzem magam annyinak mint amennyi vagyok...Szorítok, hogy mielõbb összejöjjön a baba. Csak bátran , ha igazán szeretnétek...
Egyik ismerõsöm hasonló cipõben járt.Annyi különbséggel, hogy Õ 47 párja 28 éves.(én ezt a kort már bátorságnak nevezném!!!) Nekik kb. 1 év alatt összejött a baba. Könnyû terhessége volt, de császáros lett a kora miatt. (de ugye idõsebb is mint te) Úgyhogy mindent bele, sikerülhet!!
A kérdező hozzászólása: jaj!!!!koszonom!!!annyira lelkesitoek vagytok:) kudjetek sok pozitiv energiat, max.nyarig szeretnem ha osszejonne!!!irjon mindenki akar pozitiv, akar negativ a velemenye, mindet szivesen fogadom!
Szia, én 35 a párom 37.Igaz joval fiatalabbak vagyunk de simán vállald mert csodás dolog és minden okés lessz.Nekem van egy 10 éves neki meg 13 éves fia:)
Édesanyám 40 évesen szülte a második gyerekét, a kisöcsémet. Én 19 voltam akkor. Õ azt mondja, hogy a terhességet könnyebben viselte, mint velem. Engem természetesen, Babót már császárral szülte, így ott nem tud hasonlítani. Viszont õ is belátja, hogy sokkal kevesebb türelme és energiája van a kicsire, mint anno rám volt. De mivel tapasztaltabb, ezért sok dolgot már másképp csinál, jobban tud, mint nálam. Megvan az elõnye és a hátárnya is szerintem. Sok sikert kívánok Nektek! :) 24N

Szeretnénk babát a párommal, de miért kell 4 hónapot várnom?

Babát szeretnénk! Elmentem a n?gyógyászhoz (lindinette 20 -at szedek) és azt mondta, hogy miel?tt szeretnénk babát 4 hónappal el?tte hagyjam abba a gyógyszert!

Legjobb válasz: Ha várni kell azt sem igazán a hormonok kiürülése miatt kell, hanem azért mert a fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát. Ez sem igaz persze mindenkire, de az igaz, hogy a beágyazódáshoz kell egy bizonyos vastagságú nyálkahártya. A nyálkahártya visszavastagodása miatt esetleg biztos ami biztos alapon lehet (de nem muszáj) egy-két hónapot várni.

Ha várni kell azt sem igazán a hormonok kiürülése miatt kell, hanem azért mert a fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát. Ez sem igaz persze mindenkire, de az igaz, hogy a beágyazódáshoz kell egy bizonyos vastagságú nyálkahártya. A nyálkahártya visszavastagodása miatt esetleg biztos ami biztos alapon lehet (de nem muszáj) egy-két hónapot várni.
minden nõgyógyász mást mondd. nekem pl azt mondta, nem kell várnom, a fogigátló után nyugodtan próbálkozhatunk! De más meg azt mondja, hogy várjunk fél évet....szerintem az aranyközéputat válaszd és várj egy hónapot! :)
Szis! 3 hót szoktak mondani, de 1 hó is elég, tényleg 2 hét alatt kiürül, de a gyógyszer miatt elvékonyodott nyálkahártyának rendbe kell jönnie, és egy rendes mensi után nincs akadály a babaáldáshoz. Nekem így volt és a 2.hóban megfogant, most 16 hós és dolgozunk a második babón:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Azt hiszem tényleg az aranyközépút lesz:-)! (a párom akadt ki a legjobban a négy hónapon!) Sok szerencsét a második babóhoz:-)!
köszi:) és nektek is mihamarabb sikerüljön kívánom ezt!
A kérdező hozzászólása: Akkor várunk 2 hónapot és utánna belevágunk...:-) Már úúúgy várom!

25 éves vagyok, van már egy három éves lányom és szeretnénk a párommal még egy babát, de eddig sikertelenül. Három vetélésen vagyok túl. Annyi a hormonjaimmal a problémám, hogy a progeszteron 7.6, de erre a 4. hónapja utrogestant szedek. Most elmentem egy

25 éves vagyok, van már egy három éves lányom és szeretnénk a párommal még egy babát, de eddig sikertelenül. Három vetélésen vagyok túl. Annyi a hormonjaimmal a problémám, hogy a progeszteron 7.6, de erre a 4. hónapja utrogestant szedek. Most elmentem egy másik orvoshoz aki egyből Bromocriptint írt fel prolaktinra. A harmadik napi prolaktin 167 volt, a 21. napi pedig 393. Még az lenne a kérdésem hogy ez milyen gyógyszer? Hormontartalmú vagy sem lehet-e tőle hízni vagy sem. elég durva mellékhatásokat olvastam róla. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Anikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A készítmény a prolactin hormon túltermelődését akadályozza meg. Mint minden gyógyszernek, így ennek is lehetnek mellékhatásai, de konzultáljon kezelőorvosával és ő pontosan tájékoztatja az esetleges kockázatokról. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A készítmény a prolactin hormon túltermelődését akadályozza meg. Mint minden gyógyszernek, így ennek is lehetnek mellékhatásai, de konzultáljon kezelőorvosával és ő pontosan tájékoztatja az esetleges kockázatokról. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Mitől van, hogy pár hónap alatt 2 tizedet nőtt az alaphőm a follikuláris szakaszban? Novemberben még 36, 4 volt, aztán 36, 5 lett, az elmúlt két hónapban 36, 6. Van ennek valami jelentősége? Babát szeretnénk.

A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A luteális szakaszban változatlan a hõ, továbbra sem megy 37 fölé, vagyis egyre "laposabbak" a görbéim.

A kérdező hozzászólása: A luteális szakaszban változatlan a hõ, továbbra sem megy 37 fölé, vagyis egyre "laposabbak" a görbéim.
Én úgy tudom, hogy a pajzsmirigy befolyásolhatja az alaphõt. Néztek nálad mostanában TSH hormont?
A kérdező hozzászólása: Nem néztek, jövõ héten megyek vérvételre, de az csak amolyan alap lesz. Van benne STH, máj-, vesefunkció stb. Pajzsmirigyet kb. 5 éve néztek utoljára, mert van egy betegségem (jelentéktelen), ami hajlamosíthat autoimmun betegségre.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy akkor nem találtak semmit. Volt vérvétel, ultrahang.
A pajzsmirigy mûködés kihathat a hõmérsékletre. Érdemes megnézetni, fõleg ha babát szeretnél, mert befolyásolja a teherbeesést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! :) A hõm továbbra is fura. Most 3 napja 36, 7, holott csak a 13. napon vagyok. Fél éve hõmérõzök, de mindig a 15. napon van az ovum. Az elõzõ és a mostani görbém: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1bae4e61f8f9a8c8b5cbfe.. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1bae4e61f8f9a8c8b5cbfe..
A kérdező hozzászólása: Voltam vérvételen, a cukrom enyhén magas lett. Elküldtek terheléses vizsgálatra, ahol az éhgyomri cukor megint magasabb lett, de a glükóz utáni 2 órával 7, 2. Pénteken kaptam meg a leletet, úgyhogy dokihoz még nem tudtam visszavinni, de neten azt olvastam, hogy 7, 8-ig ez jó eredmény.

A kisfiammal májusig 4. ig Gyed-en vagyok, ha szeretnénk még 1 babát anyagilag hogy járnák jobban? Menjek vissza dolgozni májusba dolgozzak pár hónapot és utána vállaljunk még 1 kicsit?

Vagy ha a Gyed alatt lennék terhes táppénzre menjek el egyb?l?mert a Gyes összege az semmire nem lenne elég.Amikor a fiam született sajnos 4 hónapig táppénzre kellett mennem de akkor nagyon jó volt a fizetésem és még a Tgyás is,mert üzletvezet?ként jöttem el az alap 86600ft volt + jutalék amivel 180000-220000közötti bruttom volt.Akkor mire számíthatok ha most lennék terhes a mib?l szmolnák a táppénz a Gyedb?l vagy abból amit még dolgoztam?

Legjobb válasz: Hasonló helyzetben vagyok mint te, csak nekem április 30-án jár le a gyed-em. Engem is érdekelne hogy hogy lehet jobban járni?

Hasonló helyzetben vagyok mint te, csak nekem április 30-án jár le a gyed-em. Engem is érdekelne hogy hogy lehet jobban járni?
Az én Gyed-em is éppen május 4-én jár le. Nem megyek vissza dolgozni, mert olyan helyen dolgozok, ahol nem éppen szerencsés, ha "ide-oda ugrálok". Nálunk az amúgy a gond, hogy egészségügyi okok miatt nem biztos, hogy pontosan be tudjuk tervezni a tesót, nem tudhatjuk, hogy sikerül-e és ha igen, akkor mikor is. Sajnos érdemben nem tudtam válaszolni a kérdésedre, ne haragudj.
A kérdező hozzászólása: nem baj :) tök jó h te is máj.4.én szültél!
Ha elmégy táppénzre, akkor a táppénzt az elõzõ ellátás alapjából számolják, vagyis annyi lesz a táppénzed, mint szülés elõtt. Viszont ha csak betegszabira mégy, akkor azzal számolj, hogy az ez idõ alatt kapott 70%-os bér lesz a tgyás-gyed alap.
A kérdező hozzászólása: akkor még is hogy járnék jobban, ha vissza megyek dolgozni egy kis idõre?
A legjobban akkor jársz, ha visszamégy egy kis idõre dolgozni. Második legjobb választás a szabi, majd betegszabi. Hogy kapod a fizetésedet? A jutalék az automatikusan jön, vagy csak ha dolgozol? A szabi alatt kapod?
A kérdező hozzászólása: jutalékot a kitûzött célok után kapom, tehát ha 1 hónapig szabin lennék csak az alap járna.Ha vissza mennék dolgozni 2 év után szerinted megérné 6órába dolgozni gyes mellett?fizetik akkor a útiköltséget?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!