Találatok a következő kifejezésre: A párommal szeretnék babát, (78 db)

A 10 evfordulonk lesz a parommal. Szeretnek par napra elutazni. Hova mennetek 1 eves babaval? Magyarorszagon es kulfoldon? Lehet konkret hely is ahol jartatok.

Fiatal pat vagyunk.Szoval valami kirandulos,de megis mozgos helyre mennenk.Vinnenk a kislanyunkat is mert nincs kire hagyni.Szoval neki is jo kellen hogy legyen.Koszi!
Es lagzit nem akar a parod? Szerintem elobb lagzi, utana baba.
a biztonság érzet nem maradiság-mondja ezt, aki házasságon kívül szült 2 gyereket, és így is boldogok vagyunk, noha én is szeretnék hozzámenni az élettársamhoz, Õ is szeretne elvenni, csak épp keret nincs.
Én is maradi vagyok, pedig fiú/20:D Ja a háziasszonyságot utálom, hogy rántotthússal vár az asszony meló után stb...de a házasság gyerek nekem így jön sorrendbe:D
Szerintem a papír manapság már semmire sem biztosíték.
15:42 ! Ha nincs papír az már nem család? :S:S:S Amúgy a kérdésre: Ezt teljesen emberfüggõ, mondd meg neki, hogy te is szeretnél babát, de csak lagzi után, szeritnem õ is örülni fog neki, aztán lássatok neki a szervezkedésnek :)
nem, szerintem ez a természetes ha lehetõség van rá, a gyerek családban nõjön fel
A házasság csak akarat kérdése. (1 gyerek éves költségébõl egész nagy lagzit lehet csapni, ha mondjuk egy évvel késõbb jön a gyerek.) Én nem szülnék olyannak, aki nem vesz feleségül. 26/L
14:58 vagyok, egy órával elírtam :D 14:.. ! ;)
Én sem értem, miért pontoztak le és hogy kik, mert azt tudom, hogy a kérdezõ házasságot szeretne és a válaszolók nagy része is házasságpárti kb. 2 kivétellel. Kedves lepontozók! Titeket biztos a kutya se vesz feleségül, ezért frusztráltak vagytok és a pontozásban élitek ki magatokat. Szánalom.
jobb a házasság!! nem kell vacakolni az apasági nyilatkozattal, neked is nagyobb biztonság, meg a babának is. Pár fõvel is lehet esküvõt csinálni. Én amikor terhes lettem, már szerveztük az esküvõt javában, a "lagzi" a 15.hétre esett volna...csak sajnos 14 hetesen elment a baba...de elõtte mindenki azt kérdezte, hogy a baba miatt házasodunk (mármint amiért teherbe estem), hiába mondtam, hogy dehogy, már 6 éve együtt vagyunk. Az esküvõn alig álltam a lábamon, de mivel csak ceremónia volt, egy kis szûk vacsival, a családom végig mellettem állt
15:01-est miért kellett lepontozni? én sem szülnék olyannak, aki még a kezem sem kéri meg... 28/N
Hát akkor egyszerûen mondd meg neki, hogy nked meg a lagzi kérdés fontosabb. Majdcsak enged egyikõtök elõbb-utóbb... Bízzunk benne, hogy õ fog :-)
ÚÚÚú hidd el jobban jártok, ha inkább baba jön!!!Nem is tudod mennyire szerencsés vagy!!!!!!Sokkal nagyobb ajándék, mint a ti pénzetekbõl megetetni a családot!!!
sztem jobb betartani a sorrendet...én konkrétan az esküvõm napjáig szedtem a tabit...és mennyivel jobb volt, mint terhesen hû, gyorsan esküvõ, vagy kis gyerekkel...nem véletlenül alakult ez így.
Szerintem a papír nem bizonyit semmit az én mottom: " Papirral is lehet tiszta szívbõl gyûlölni Papír nélkül is lehet tiszta szivbõl harmonában szeretni. " Én mondjuk házas vagyok lassan egy éve tehát ez nem azt jelenti hogy házasság ellenes lennék hanem hogy egy gyerekhez nem kell papír ha jönni akar úgy is jön Nem fogja nézni hogy van e papír. Szerintem kezdjétek el szervezni az esküvöt és attól lehet probálkozni hát ha mire jönn a nagy nap össze is jön és így mindkettötõk álma egyszerre fog teljesülni. ÉS nem vagy maradi csak sajnos ma már nem azt a funkciot tölti be a házasság amit régebben. Sok sikert a házassághoz és a babához.
A kérdező hozzászólása: de akar lagzit, már sokat beszéltünk róla. de ez a gyerek kérdés neki fontosabb.
Szia! Igazad van. Hiába ez az ultramodern világ, szerintem akkor is össze kell házasodni, ha sokan ellene vannak. Ha két ember szereti egymást akkor miért nem lehet azt hivatalosan, nem értem én ezt a világot. Sok sikert mindenhez!
14:52 vagyok, még annyit, hogy annyi idõvel/utánajárással amennyivel mindent elintéztek, hogy a párod nevére kerüljön a baba, 2 lagzit meg lehet szervezni! egy barátnõm jár most ilyen cipõben, komolyan a lagzi-szervezés nem emésztette fel annyi energiámat, mint nekik a papírok intézése...szóval "praktikus" szempontból is jobb, ha összeházasodtok :)
ez a normális, ahogy Te gondolod...jól néznénk ki, minden PASINKnak szülnénk :) 28/N
16:55-ös vagyok!Bár engem is lepontozott valaki...én senkit!Házasság párti vagyok, de sokkal szerintem, ha csak kis esküvõt rendez valaki...nem kell mutogatni a külvilágnak, hogy nekünk erre is telik...azt a pénzt inkább költeném a babánkra!Bár természetes, hogy akarsz lagzit, de pusztán csak egy papír...amit 2 tanúval is megkaptok!

Hogy mondjam el a páromnak, hogy babát szeretnék tőle?

Neki már vannak gyerekei, és nem is fiatal már. De tudom, hogy apának szuper lenne, csak szerintem ő nem tervez babát. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Errõl akkor kellett volna beszélni, amikor összejöttetek. Ha már nem fiatal, akkor nem valószínû, hogy akarna még egy gyereket.

Errõl akkor kellett volna beszélni, amikor összejöttetek. Ha már nem fiatal, akkor nem valószínû, hogy akarna még egy gyereket.
Amikor bennem megérett az érzés, akkor este megvártam, míg a férjem jött lefeküdni az ágyba, odabújtam a sötétben és annyit mondtam: "Kisbabát szeretnék tõled." Csend lett, majd azt mondta: "Rendben." :) Most várjuk a kisfiúnkat. Én azt gondolom, légy õszinte, egyenes, és nyílt. Ezt a témát nem lehet célozgatásokkal megbeszélni, a babát mindkettõtöknek akarnia kell! Sok sikert! :)
Mennyire nem fiatal, ha szabad kérdezni? Az én férjem 42 töltötte az idén év elején. Most 25 hetes kismama vagyok. Az elsõnél egyszerûen meg beszéltük, hogy szeretne õ is én is és már csináltuk is:) ))

Hogyan mondjam el a páromnak, hogy babát szeretnék?

23 éves vagyok a párom 40, pár hónapja vagyunk együtt. Én már nagyon szeretnék gyereket, ha tehetném már holnap szülnék. Páromnak már van gyereke, szerintem többet már nem akar. Hogyan vegyem rá, hogy legyen egy közös babánk?

Legjobb válasz: Ne vedd rá, akkor legyen gyereketek, ha mindketten akarjátok.

Ne vedd rá, akkor legyen gyereketek, ha mindketten akarjátok.
Pár hónap után nem vállalnék még babát valakivel. De arról beszélgess vele, hogy õ szeretne-e még gyerekek. Van, aki ennyi idõsen már nem akar, fõleg ha van már neki. Ezt jobb tisztázni még a kapcsolat elején.
Együtt éltek egyáltalán? Még csak pár hónapja vagytok együtt. Õ nem akar gyereket, te akarsz. Nem az a megoldás hogy rákényszeríted az akaratod, hanem hogy még most szakítasz.
Sehogy, ha õ nem akarja szívbõl akkor csak azt éred el, hogy kierõszakolsz rosszabb esetbe egy gyereket a világra, ahol az apja tojja le, te meg fiatalon egyedülálló anyaként próbálkozhatsz becsaklizni más férfiakta, hogy játszanak veled családosdit. Leülsz beszélsz a pároddal és elmondod, hogy ezt szeretnéd. Aztán ha õ nemet mond akkor azt el kell fogadnod. Akkor el kell döntened, hogy a párod vagy gyereket szerenél-e jobban.
Èn 23, párom 37. Mindketten szeretnénk gyereket, de megbeszéltük, hogy elõször éljünk együtt egy évet, hogy igazán megismerhessük egymást. Persze, ha hamarabb becsúszik, akkor sincs gond, de a tudatos próbálkozással várunk.
Egyedül, 23 évesen - mégis mibõl? A gyerektartásból, segélyekbõl a szüleidnél lakva? Gondolsz másra is magadon kívül? Nem is tudom, mondjuk a babára???
Te komolyan ennyire hülye ès önzö vagy, kèrdezö? Gyereket szülnèl egy apàd korú pasinak pàr hónap után ùgy, hogy ö nem is akarja? Gondolkozz már el, basszus, ha vège lesz ennek az elèg bizonytalan kapcsolatnak, akkor majd anyád nyakàra mèsz szegèny gyerekkel, segèlyen èlve? Ha ennyire szeretnè
Felelõsségtelen, és korai döntés lenne ez még. Várj még azzal, nem vagy elkésve. Egy gyermek amúgy is hatalmas felelõsséggel jár! Egyébként ha belegondolsz lehetetlen egy embert ennyi idõ után kiismerni. Mi a párommal 3 év együtt járás után költöztünk össze, már 2 éve együtt lakunk. De bizton állíthatom hogy csak lakva ismertem meg hogy milyen valójában. Szerintem még a barátod sem gondolja komolyan ennyire a dolgot. Csak elijesztenéd vele. Ja és még ami azt illeti, egyedül hidd el nem könnyû nevelni egy gyermeket felnevelni. Ne hamarkodd el tényleg a dolgot ! :)
Sehogy se "vedd rá", mert ez nem így mûködik! "Egyedül is felnevelném" - persze, gyerektartásból... Szánalmas vagy!
A kérdező hozzászólása: Én nagyon szeretnék gyereket, pár hónapos kapcsolatnál is bevállalnám sõt akár egyedül is felnevelném.
Én két hónap után egyszerûen azt mondtam, hogy szerelmem, nagyon szeretnék gyereket. Csak így, minden fakszni nélkül. Õ meg azt válaszolta, hogy õ is, de még egy kicsit késõbb. Ennyi :) Egyszerûen mondd meg neki, mit szeretnél és kérdezz rá, neki mi jár a fejében errõl. Aztán annak függvényében lehet gondolkodni a teendõkön.
Nemtudom milyen anyagi háttered van de egyedül is bevállalnád?Énis 22 évesen szültem de 2 év együtt èlés után...megtudta a fõnököm hogy mivan és 6 hetes terhesen kirugott szòval gyest kapok és párom fizujábòl élünk....õ jòl keres de mire mindent kifizetünk alig marad valami... ezt nagyon gondold át!!!!!!
mielõtt elszánod magad a nagy tervre, kicsit nézegess körbe, h mennyibe kerül egy babakocsi, egy kiságy, a pelenka, a ruhák, a játékok. na, ha úgy érzed, hogy mindezt egyedül is meg tudnád venni a leendõ gyerekednek, akkor szüljél ész nélkül. ha nem, akkor ne kényszeríts nyomorba egy ártatlan életet.
Miért nem kezdesz normális kapcsolatot egy korban hozzád illõ férfivel, akivel azonosak az elképzeléseitek? Mert ennek így semmi értelme. Mondjuk nyilván a saját életed úgy b*szod el, ahogy akarod, de azért a majdani gyerekedét igyekezz nem elcseszni.
Nem biztos csak sokkal nagyobb az esélye. A gyereknek meg apára is szüksége van nem csak anyára.
Ha tíz év múlva szûl a kérdezõ akkor sem biztos, hogy együtt marad a pasijával.
ha te, aki ismered õt, nem tudod, mit mondhanak ismeretlenek?
Jah oké, aztán majd pár éven bellül rájössz, hogy mekkora egy hülye döntés volt...
Ha azt sem tudod hogyan mond el neki, akkor ez a kapcsolat még elég éretlen egy gyerekvállaláshoz.

Hogy mondjam el a páromnak hogy babát szeretnék? (lent)

Már ovis korom óta anya szeretnék lenni, és most ugy érzem most jött el az id?. Ami akadályoz az az, hogy még soha nem dolgoztam, hiába próbálkozok 18 éves korom óta sehova nem vesznek fel, nagyon kevés hely van ahol lehet próbálkozni a világ végén lakunk, legfeljebb a költözés oldana meg valamit na de ahoz is pénz kell:(. Már mindenki kérdezgeti hogy na mikor lesz baba? És azt mondom ahoz pénz is kéne, de mindenki azt mondja hogy ezen az alapon soha nem lesz gyerekünk...Én is igy gondolom, na de hogy mondjam meg a páromnak? Hogy kezdjem el, volt olyan hogy nem jött meg és azt hitte terhes vagyok és kiakadt, ? is szeretne csak még nem most még 1-2 év mert szerinte fiatal vagyok:(

Legjobb válasz: Mennyi idõs vagy? Az igaz, hogy ha arra vár az ember, hogy pénze legyen, akkor soha nem merne gyereket vállalni, de úgy, hogy nem dolgoztál, elég rizikós, mert nagyon kevés jönne be havonta. Arra alapozni, hogy apának van pénze, nem szabad. Ha õ nem akarja, akkor meg pláne nem. Nálunk sem akarta apa a gyereket, de a baba jönni akart, én meg nem akartam elvetetni. Viszont én egyedül is tudtam volna vállalni, mert jól kerestem. Csak gyesre és családira nem szültem volna, mert az éppen a havi pelenka adagra és kiegészítõkre lenne elég. Tudom, hogy a mai világban nagyon nehéz munkát találni, de a legjobb az lenne, ha legalább 1 évig dolgoznál folyamatosan, mielõtt babázni kezdesz. Ha mindenképp most szeretnél, akkor ülj le a pároddal és mond el neki normálisan, hogy úgy érzed itt az idõ, és szeretnéd, ha családot alapítanátok. Hallgasd meg az érveit és mérlegeljétek, mi lenne a legjobb.

Mennyi idõs vagy? Az igaz, hogy ha arra vár az ember, hogy pénze legyen, akkor soha nem merne gyereket vállalni, de úgy, hogy nem dolgoztál, elég rizikós, mert nagyon kevés jönne be havonta. Arra alapozni, hogy apának van pénze, nem szabad. Ha õ nem akarja, akkor meg pláne nem. Nálunk sem akarta apa a gyereket, de a baba jönni akart, én meg nem akartam elvetetni. Viszont én egyedül is tudtam volna vállalni, mert jól kerestem. Csak gyesre és családira nem szültem volna, mert az éppen a havi pelenka adagra és kiegészítõkre lenne elég. Tudom, hogy a mai világban nagyon nehéz munkát találni, de a legjobb az lenne, ha legalább 1 évig dolgoznál folyamatosan, mielõtt babázni kezdesz. Ha mindenképp most szeretnél, akkor ülj le a pároddal és mond el neki normálisan, hogy úgy érzed itt az idõ, és szeretnéd, ha családot alapítanátok. Hallgasd meg az érveit és mérlegeljétek, mi lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Annyira rossz a helyzet, hogy augusztusban már próbálunk egy munkahelyre bekerülni ismerõs által de még a mai napig nem sikerült:( és tudom hogy kéne dolgoznom min 1 évet, igy is terveztem de ha erre várok... ugy érzem lemaradok, és ne akadjatok ki, de a nyáron töltöttem a 19 et.
A kérdező hozzászólása: és van köztünkk jokora korkülönbség, õ mondta hogy már nagyon szeretne kisbabát, csak miattam még várni akar:(

Hogy mondhatnám el a páromnak, hogy babát szeretnék?

Négy éve tart a kedvesemmel a kapcsolatunk, három éve együtt is élünk. Úgy érzem, hogy most jött el az ideje annak, hogy babánk legyen. Azonban amikor utoljára beszélgettünk err?l a párommal, ? azt mondta, hogy amiatt szeretne kés?bb (1-2 év múlva) kicsit, mert szeretne minket maximális anyagi biztonságban tudni, szeretne a gyermekünknek és nekem is mindent megadni, amit lehet. Maximálisan igaza van, azonban én tartok attól, hogy az évek elmúlnak és mindig jönnek az újabb tervek, ötletek, végül mi is odajutunk mint a párom testvére és az ? férje, hogy nincs id? "biológiailag" két gyermeknél többet bevállalni, a másodikat is minél gyorsabban kell tervezni, nehogy kicsússzanak az id?b?l. Kérdeztem a barátn?met, hogy ?k mennyit költenek a "nagylányukra" és ?k havi kb. 15-20 000 Ft-ot költenek egy másfél éves csemetére. Ennyit mi is ki tudunk gazdálkodni, a kezd? holmik beszerzésére pedig van kb. fél éve az ember lányának. Ezekb?l pedig a legdrágább holmi a babakocsi, hordozó és a kiságy. Hogyan tudnám elmondani a páromnak, hogy akár már most bevállalhatnánk egy kicsit? Nem szeretnék a háta mögött sunyiskodni a gyógyszerszedéssel, úgy gondolom, ezt meg kell beszélnünk, mindazonáltal undorítónak tartom, aki ilyen kétszín? módon akar teherbe esni. (Itt nem arra gondolok, hogy elfelejtette valaki bevenni 1-2 alkalommal a gyógyszert és megtörtént a "baj", mert emberek vagyunk, rohanó világban élünk.) Azonban úgy érzem, hogy nem kéne várnunk. Az ember telhetetlen. Most lakásfelújítást szeretnénk, de már szóba jött egy új autó. Ezekre összegy?jteni nem könny? a pénzt, akár 1-2 évbe is beletelne, akkor pedig még tovább húzódna a babavállalás. Nektek, kedves anyukák és leend? édesanyák mi a véleményétek?

Legjobb válasz: Hány évesek vagytok?

Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: A párom 28, én 21.
A kérdező hozzászólása: Tudom, fiatal vagyok, de mindig is tudtam, hogy fiatalon szeretnék anya lenni. 2-3 gyermekrõl beszélgettünk a párommal, de ha így belelendülünk a dolgokba (új autó, utazások, stb.), akkor jó, ha 1 babát be tudunk vállalni biztonsággal.
Állj elé, és mondd meg neki, hogy te már szeretnél babát. Ha õ még nem szeretne, akkor nem tudsz mit tenni, meg kell várnod, hogy õ is elérjen arra a szintre, hogy akarja a babát.
Én sztem ülj le vele, és mond meg neki kerek-perec, hogy szeretnél babát. Ne gondolkozzatok sokáig, illetve párod, mert mindég lesz más, és ennyi erõvel sose szülhetnénk.Nem muszáj mindenbõl újat venni, és márkásat.Mi használt pelenkázós kiságyat vettünk 12000-ért, hordozó új volt, de akciósan 4000, babakocsink is új, de csak 40.000 Ft-os(Bergon).90%-ban használtam veszem a ruháit, kivéve bodyt és cipõt. Pelusból sem kell Pampers vagy Libero. Mi csak éjszakára használunk Pamperst, nappalra egy olcsóbb fajtát.Igaz, hogy fiatal vagy, de ha úgy érzed, hogy anya szeretnél lenni, akkor sok sikert hozzá. Már én is akartam ennyi idõsen:) Végül 27 évesen sikerült.

A párommal nagyon szeretnénk babát. Azonban én mindig elbizonytalanodok, mert messzinek tûnik az az 1-2 év, s csak álmodozok. Õrülten szeretnék babát, de az állandó várakozás elbizonytalanít. Mit tegyek, hogy higyjek benne?

Legjobb válasz: Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N

Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N
azért mert a párja 1-2 év múlva szeretne babát, attól még õ is nagyon szeretné..-csak gondolom valami okból várni akar
A párommal nagyon szeretnénk babát, ez a része nem igaz ha õ is szeretné már bele is vágnátok... A pénzre várni pedig hülyeség, mindig jöhet valami, és megint tolódik és megint....persze kell egy alap de hogy minden meglegyen, és biztonság olyan nincs...
ha minden adott, akkor nem értem a dolgot. nem magyarázta meg neked, hogy miért kell várni..??
A sok pénz megvan? Amíg nincs, szóba se jöjjön gyerek!
Mi is várunk, jövõ õszig/télig pedig már nagyon szeretnénk, érettek vagyunk rá...Most házasodtunk augusztusban, mind a ketten tanulunk munka mellett, és szeretnénk még egy kis pénzt félretenni, sajnos most az eszünkre kell hallgatni, nem a szívünkre. Szerintem a párod is csak azt akarja, hogy nyugodtan készülhessetek a babára :) De az a legbiztosabb, ha nem itt tanakodsz, hanem szépen leülsz vele megbeszélni :) Ne hagyd magad lerázni, 2 felnõttnek ezt meg kell tudnia normálisan beszélni :)
A kérdező hozzászólása: 30 évesek vagyunk.
Milyen 1-2 év tûnik messzinek? Miben érzed az elbizonytalanodást?
Ha minden adott, akkor 30 évesen már ne várjatok. Sajnos nem biztos, hogy ha mondjuk egy év múlva belevágtok akkor rögtön terhes is leszel elsõre. Azt írtad, hogy csak várni ne kelljen... És ha nem jön össze elsõre? Mi pl. másfél éve dolgozunk a babán, egészségesek vagyunk, mégsem jött még össze.
Ülj le a pároddal beszélni a gyerek projectrõl.
De hány évesek vagytok, azt nem írtad :) Nos, ha MINDEN adott lenne, akkor ez azt jelentené, hogy mindketten akarjátok, hogy jöjjön a baba. Nem így van, tehát nem adott minden. Átbeszéltétek ezt már tényleg részletesen, vagy csak te álmodozol, tervezgetsz, a párod meg néha egyetértõen hümmög, oda se figyelve? Kifejtette õ már hosszabban az érzelmeit/gondolatait ezzel kapcsolatban? Meg tényleg, 1-2 év nem sok, és ha az egyik fél még nem biztos a dolgában, akkor jobb is várni ennyit. Ez nem azt jelenti, hogy nem akar tõled gyereket, vagy gyereket úgy általában, csak adni akar még magának idõt, vár, hogy biztosabb legyen a dolgában. Nekünk ugye még az anyagiak sem adottak teljesen, de ha ezt ki is pipálhatnánk, akkor sem jönne egybõl a gyerek, mert szeretnénk kettesben, gondtalanul élni még egy kicsit. Lehet, hogy a párod is így érez, ez csak egy tipp.
A kérdező hozzászólása: Szépen megtudunk beszélni mindent, de errõl nem mond semmit!
A kérdező hozzászólása: Minden adott, ezért nem is értem mire várunk még! Lehet egyszerûen nem akar bántani....
1-2 év szerintem pont hogy semmi, nagyon is közel van :) Nekünk leghamarabb 5 év múlva van tervben, és az is valahol annyira közelinek tûnik. Bár én csak egy-egy pillanatban érzek nagy vágyat még a gyerekre, aztán hirtelen eszembe is jutnak a várható gondok, hogy nem is állunk még rá készen, hogy még alig éltünk kettesben stb., és akkor tényleg nem érzem soknak az 5 évet. Ha nem 25 lennék, akkor még többet várnék, de sajnos ez van, kár, hogy nem elõbb találkoztunk a párommal. Nagyon élvezzük kettesben az életet, most tökéletes számunkra minden.
A kérdező hozzászólása: Én akár már holnap belevágnék a családalapításba, de a párom azt mondta, hogy Õ csak késöbb szeretne.Csak nekem az 1-2 év nagyon messze van.És ilyenkor érzem azt, hogy inkább nem kell gyerek, csak várni ne keljen.
milyen 1-2 év?
Szerintem is a várakozás csak kifogás.Aki várakozik, az nem akarja igazán.

Én szeretnék babát, de a párom még nem szeretne. Mit tegyek? (bövebben lent)

19 éves lány vagyok, és amióta a rokonságban van egy kisbaba azóta én is szeretnék egy babát. Tudom ez hülyén hangzik, de feltudnám nevelni, semmiben nem lenne hiánya stb. A párom 25 éves de ? még nem szeretne. Mit tegyek? Várjak még? Vagy hülyeségre gondolok. Kérlek segítsetek, mert nem tudom mit tegyek.

Legjobb válasz: Ez azért szerintem nem így megy, hogy láttál egy babát és most te is szeretnél. Pár évet még bõven várhatnál :)

Ez azért szerintem nem így megy, hogy láttál egy babát és most te is szeretnél. Pár évet még bõven várhatnál :)
Basszus... 19 éves vagy és másfél éve jártok CSAK! Bár ezt te nem tudod felfogni, ahogy egy 15 évesnek se tudod megmagyarázni, hogy miért éretlen...
Akiknek akkor kell baba ha a rokonságában vagy baráti körében születik egy azok csupán irigységbõl akarnak babát hogy nekem is legyen már egy. Az nem így mûködik. Egy baba nem egy háziállat. Ahhoz nagyon sok minden kell, és akik egybõl fejest ugranak az ilyenbe azok többsége azon veszi észre magát hogy a párjuk ott hagyja és egyedül nevelhetik vagy tovább adják a szülõknek hogy õk gondozzák míg én tanulok meg dolgozok.
A kérdező hozzászólása: Már nem tanulok, de ha netán ugy alakul akkor szeretnék. megengedhetnénk magunknak anyagilag is.
Élvezd még az életet, majd ráérsz még szülni. :) A gyerek 24 óránál is többet igényel, hidd el, kell még neked a nyugi. :)
Tudom mit érzel. Én 21 leszek, és én is már babát szeretnék. Illetve érzem belül, hogy milyen jó lenne, meg tudnék róla gondoskodni stb. De nekem nincs pasim... Körülöttem mostanában csomóan szülik sorra a gyerekeket, igaz hogy a családban én vagyok a legfiatalabb, mert átlagban 25-35ig vannak a nõk, szóval hozzájuk képest még nem vagyok lekésve, de akkoris... Tanulsz még, szeretnél a késõbbiekben? Dolgozol már? Anyagilag megengedhetitek magatoknak? Ezek azért elég fontos dolgok...
A kérdezõnek: Nem, semmi nem fogalmazódott meg benned, fellángolás, ennyi, majd 10 év múlva visszatérhetsz a témára. S mindenki más is így gondolja, legfeljebb körít hozzá még okosságokat!
A kérdező hozzászólása: Elsö válaszolonak annyi lenne a hozzá füzésem, hogy már rég megfogalmazodott ez bennem, hogy babát szeretnék. Csak most hogy láttam a picit így mégjobban elöjött ez az érzés bennem. 2 válaszadónak pedig még lagzi nem volt. 1, 5 éve vagyunk együtt, és majd akkar gyereket csak nem az elkövetkezendõ pár évben:S
Formabontó 5let, de beszélj a pároddal. Pl. ilyeneket jó lenne tudni, hogy mikor akar, akar-e. Nyilván ennek függvénye, hogy kell-e másik pasit keresned. Btw, összeházasodtatok már? Csak mert szerintem a gyerek jóval nagyobb elkötelezettség, mint egy házasság, szóval ha még a lagzi sem volt meg, akkor eléggé megértem a pasid. Egyáltalán, mióta vagytok együtt?
Egyszer az esküvõrõl kellene beszélnetek... Ha megvolt, csak aztán a baba. A párod szerintem fél a felelõsségtõl, ne siettesd. És gondold át alaposan minden apró részletét egy baba gondozásának. TE KÉSZEN VAGY? Amúgy pedig ha mégis 19-20 évesen vállalnál babát, annyi benne a +, h jobban meg fogod õt érteni késõbb, és talán közelebbi kapcsolatotok lehet. De ez persze nem törvényszerû, mert sok mindentõl függ...

Szeretnék teherbe esni, de a párom még nem akar babát, hogyan győzzem meg?

27 éves vagyok és nagyon tombol bennem az anyaságiösztön.Soha nem szedtem fogamzásgátlót mindig a megszakítást alaklmazzuk,de 10 év alatt 1szer sem estem teherbe "véletlenül"sem.

Legjobb válasz: Az tény,hogy nem vagy túl fiatal(bocs)a babához.De! mindenképpen kell a beleegyezése.Talán üljetek le,lehet,hogy úgy gondolja nincs meg a megfelelõ háttér,vagy nem élt még eleget.Ha még tudsz várni egy kis idõt,állapodjatok meg mondjuk 2 éven belül,ha sürgõs,keress másik férfit,aki hajlandó anyává tenni és családban élni.Hányéves a párod?

Az tény, hogy nem vagy túl fiatal(bocs)a babához.De! mindenképpen kell a beleegyezése.Talán üljetek le, lehet, hogy úgy gondolja nincs meg a megfelelõ háttér, vagy nem élt még eleget.Ha még tudsz várni egy kis idõt, állapodjatok meg mondjuk 2 éven belül, ha sürgõs, keress másik férfit, aki hajlandó anyává tenni és családban élni.Hányéves a párod?
Nem akarlak elkeseríteni, de ha 10 évig nem estél teherbe így, akkor lehet, h valami nincs rendben. Mi is így voltunk, csak 4 évig, most pedig nem jön össze a baba, mikor akarnánk. Jobb lenne mihamarabb elkezdeni próbálkozni, h ha vmi baj van, még kiderüljön és legyen idõ orvosolni. Tényleg nem ijesztgetlek, csak mi sajnos így jártunk, de remélem, ti nem fogtok!
A kérdező hozzászólása: Párom 28 éves és 10 éve vagyunk együtt, Németországban dolgozik 4 éve én most költöztem ki hozzá 2 hónapja és anyagi gondjaink nincsenek.Én úgy gondolom, hogy eltudna minket tartani.Saját lakásunk nincs, de nem is szeretnénk amíg kint vagyunk.Ettõl függetlenül õ még is arra hivakozik, hogy meg szeretné teremteni az alapokat.Szüleink támogatnak mindenben és bármikor számíthatunk rájuk.Sok nõ összetenné a kezét, ha már ennyi mindene adott lenne.Elhagyni nem tudom, mert 10 év után is nagyon szeretem és a babánk szerelem baba lenne.
Én ugyanebben a cipõben járok, és nem lehet meggyõzni semmivel. Bár nem reménytelen a dolog, mert mindig azt mondja, ha "véletlenül" összejönne, akkor mellettem állna, és ugyanúgy szeretne, meg hát egyébként imádja a gyerekeket. Mindenkinek eljön a maga ideje. Kis kitartást még mindannyiunknak!

13 hetes terhes vagyok, a párom elhagyott amint megtudta a babát. Próbáltam sokszor beszélni vele, elmondtam neki, hogy szeretem, sajnos eddig nem érdekelte. Mit csináljak? Szeretem és nagyon hiányzik, van rá esély, hogy visszajön hozzám? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Ne haragudj hogy ezt írom,de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni,õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel,és összpontosíts a babára,õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)

Szia! Ne haragudj hogy ezt írom, de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni, õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel, és összpontosíts a babára, õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)
Szia! Az elõttem szólóknak igazuk van! A babával törõdj inkább, én is egyedül voltam terhesen, meg még mindig egyedül vagyok a 2 hónapos kis kópéval, de hidd el, egy felelõtlen apánál ez is jobb. És meg van az az elõnye, hogy nem vitatkozik veled nevelési kérdésekben. Szorítok neked!!!
Mekem úgy tûnik, hogy a kapcsolatod megítélése nem áll reális alapokon. Nem kényszerítheted rá az akaratodat egy másik emberre. Gondolom a baba véletlen volt. Hiszen ha az a férfi akit párodnak mondasz akarta volna a gyereket, valószínûleg nem hagyott volna el. Nagy felelõtlenség amit tettél. De ez már mindegy. Férfit találsz különbet, nem ilyet, aki nem vállalja a következményeket. Mostantól felnõttként kell viselkedned mert felelõs vagy egy gyermekért. Hagyd azt a pasit a francba. Koncentrálj arra, hogy hogyan fogsz egyedül boldogulni a kicsivel. Mibõl fogtok élni, kitõl kaphatsz segítséget? Ha azzal foglakozol, hogy elhagytak azzal a gyerekedet is boldogtalanná teszed. Mellesleg... pasit visszaszerezni könyörgéssel... lehetetlenség. Légy ragyogó, mint a kismamák, vidám és bizakodó. Az a vonzó. Hozd rendbe a lelked és koncentrálj a babára! :) ))
ezt az én párom is igy fogadta.elhagyott, és azt mondta neveljem fel egyedül nélküle, néha egy hónapba 1x megnézi hogy hogy néz ki a gyerek, de nevére nem veszi.és most tartok a 36ik hétnél és együtt vagyunk és azt mondta, hogy mellettem marad, és nem hagy el késöbb majd elvesz, de a nevére változatlan nem veszi, azt mondta házasság után fog a nevére kerülni.szerintem ne aggodj.adj neki idõt. nehéz egy férfinak felfognia hogy apa lesz, azt hogy terhes vagy s már elvetetni sem lehet, azt hogy "elkell" vennie(ne értsd félre igy gondolja), azt hogy felelõsséggel tartozik nemcsak a saját életére kell vigyáznia de már másik életért is felelnie kell.ha ezt felfogta akkor vissza megy ha van benne egy kis jo érzés és tényleg szeret téged.hagyd most békén. ne irj neki, ne hivd, hagyd hogy hiányozz neki(nagyon nehéz), de ha érzi hogy hiányzol neki akkor könnyebben visszakapod, mintha visszasirnád magad.légy erõs.türelem meghozza a gyümölcsét.
Hát ugye inkább védekezni kellett volna. Az hogy a fiú nem igazán akar apa lenni, szerintem a korából is fakad. Meg eleve vannak felelõtlen pasik. Mondjuk azt, hogy nem vetetted el a babát, teljesen megértem. Aki az elsõ babáját elveteti, sokszor nem kap második esélyt. HA jó szüleid vannak, õk segíthetnek a babád felnevelésében. Te tudod milyenek a körülményeid, pl. van e végzettséged amivel a GYES után el tudsz helyezkedni? A babára jár majd neked családi pótlék. És igen a fiúnak vállalni kell a tetteiért a felelõsséget, vagyis jár neked a gyerektartás tõle. Bár ha úgy van ahogy gondolom, és a srác is az iskolapadot koptatja még, nem számíthatsz nagy pénzre. Ha a fiú végképp nem vállalja a babát és neked sincs semmi segítséged, akkor talán az örökbeadás lehet az utolsó megoldás neked. Sajnálom hogy fiatalon kerültél ebbe a helyzetbe.
13 hetesen mondtad el neki?
mindenesetre nagy felelõtlenség amit tettél, de itt most nem a letoláson van a hangsúly... akkor kell gondolkodni mikor 2 ember összebújik, hogy abból esetleg egy baba születik, ha nem védekeznek.. de vannak sajnos olyan férfiak is akik együtt tervezik a gyermeket, és amikor még meg sem születik lelép.. ne rágódj rajta, mert ez a babádnak is ártalmas és esetleg a sok stressztõl még elvetélhetsz... mit tegyél? mit ne tegyél inkább amit irtam.... legyél türelmes, majd az idõ megoldja, az erõszak úgy sem segit és ha vissza is menne, csak kötelességbõl, az meg kinek jó?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!