Találatok a következő kifejezésre: A párommal nyáron szeretnénk (9 db)

Kinek mennyire fájt a szülés? Nyáron szeretnénk babát a párommal, de fel szeretnék rá készülni testileg is és lelkileg meg mégjobban!

És arra is kíváncsi lennék,h fáj-e a gátmetszés meg utána a varrás?!

Legjobb válasz: Amikor megindultak a fájások, nevettem hogy csak ennyi. Na aztán 10 óra vajúdás után, mivel nem ihattam semmit, a szomjúságtól és a fájdalomtól ordítottam. Kaptam oxitocint megindultak az igazi fájások, de ezek már tolófájások voltak.Ekkor már nem a fájdalomra gondoltam hanem mindjárt meglesz a babám. És lám 14 óra vajúdás után meglett a lányom, és ekkor minden fájdalom megszûnt, még azt is elfelejtettem hogy fáj. Hát a gátmetszés: szörnyû volt, nem hatott semmit a zsibbasztó, de ezt már muszáj volt szó nélkül bírnom, mert evvel már vége volt, legalább is azt hittem. Éjszaka majd meghaltam úgy fájt a gátmetszés helye, és a varratok is feszültek. De erre kaptam jeget, és avval kicsit jobb volt. Tömören ennyi, de ne felejtsük el hogy ez az én élményem volt, nem biztos hogy a tiéd ilyen lesz!:)

#6 vagyok. A #3-asnak igaza van. Én sem elriasztani akartalak. Mert nekem nem rossz élmény a szülés.
Amikor megindultak a fájások, nevettem hogy csak ennyi. Na aztán 10 óra vajúdás után, mivel nem ihattam semmit, a szomjúságtól és a fájdalomtól ordítottam. Kaptam oxitocint megindultak az igazi fájások, de ezek már tolófájások voltak.Ekkor már nem a fájdalomra gondoltam hanem mindjárt meglesz a babám. És lám 14 óra vajúdás után meglett a lányom, és ekkor minden fájdalom megszûnt, még azt is elfelejtettem hogy fáj. Hát a gátmetszés: szörnyû volt, nem hatott semmit a zsibbasztó, de ezt már muszáj volt szó nélkül bírnom, mert evvel már vége volt, legalább is azt hittem. Éjszaka majd meghaltam úgy fájt a gátmetszés helye, és a varratok is feszültek. De erre kaptam jeget, és avval kicsit jobb volt. Tömören ennyi, de ne felejtsük el hogy ez az én élményem volt, nem biztos hogy a tiéd ilyen lesz!:)
Az elsõ hosszú volt de sokkal rosszabbra számítottam, a második 1 és negyed óra, azalatt viszont végig kapartam a falat. A gátmetszés meg a varrás kicsit fáj, messze nem a legrosszabb. Engem az elsõvel vágtak, a másodikkal nem, akkor a kitolás nagyon fájt, viszont azonnal utána tudtam rendesen mozogni, míg az elsõvel még hetekig fájt a gátsebem. Azt javaslom, hogy olvass utána a szülés folyamatának, hogy mikor mi történik, járj el a kórházi szülésfelkészítõre, ha engedik, nézd meg a szülõszobát, viszont ne olvasgass szüléstörténeteket, pláne ne nézz róla videókat, és ne hallgass meg rémtörténeteket. Ez a lelki felkészülés legjobb módja. Sok sikert!
10 órát vajúdtam, pokoli volt, a gátmetszést és a varrást nem is éreztem, pedig semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam! Persze másnap annál jobban fájt a sebem!
A szülés rettenetes fájdalommal jár, az ember fel se tud erre készülni. A gátmetszés-varrás kutya füle a vajúdáshoz képest.
Hát sajnos a szülés fáj. De megéri, a végeredmény mindenért kárpótol. Az én szülésemre azt mondta a doki, hogy bárcsak minden szülés ilyen lenne, komplikációmentes és gyors. Úgyhogy nyugalom, ne félj, és akkor nem lesz gond. Én nem aggódtam semmin és minden rendben volt a terhesség alatt is. Az anyai ösztön jön magától. Most pedig a Babánk is nyugodt és szépen fejlõdik, szoptatni is tudom. Nekem elõtte a mensis görcseim is erõsek szoktak lenni. Jól tûröm a fájdalmat egyébként, de szüléskor kiabáltam a végén, a Párom meg még jobban tisztel, mint elõtte, hogy ezt kibírtam. Délben kezdõdtek a fájások, de csak kicsik voltak. 7 körül mentünk a kórházba, akkor voltak 5 percesek a fájások, de még mindig csak olyan erõs mennsiszerûek voltak. 1 ujjnyira voltam nyitva. 2 óra múlva 2 ujjnyira tágultam. Akkor megrepesztették a burkot, és adtak oxitocint. Na attól nagyon erõs fájásaim lettek, de 1 óra alatt 3 ujjnyira tágultam. Azt mondta a doki, hogy kb. éjfélre, egyre lesz meg a Baba. Fél óra múlva szóltam (akkor már kiabáltam), hogy mintha pisilnem kéne, megnézett, és teljesen nyitva voltam. Gyors, kevéske pisi, aztán már nyomtam is, kb. 10 perc alatt, 5 nyomásra megvolt a Baba. Gyönyörûszép volt, nem torzult a fejecskéje sem és egészséges. A Párom meg iszonyú büszke. Viszont a legjobb dolog, ami elõtte hihetetlen volt mikor errõl olvastam: amikor kibújt a Baba, nem éreztem már semmi fájdalmat, csak elõntött a boldogság. Akkor sírtam el magam. Volt gátmetszésem közben, de nem éreztem igazán, csak a doki szólt, viszont adott elõtte érzéstelenítõt, meg addigra már fáj mindenhol sajna. A varrás meg hát: éreztem a tûszúrásokat, mintha csipkedtek volna, de csak néha sziszegtem, mert akkor már a Babában gyönyörködtünk. Úgyhogy én már most azt mondom: 1-2 év múlva kistesó! 6 hetes Kisfiú anyukája
Borzalmas volt az egész. A gátmetszés tovább repedt végig az egész fenekm, 8 érzéstelenítõt kaptam, de akkor is éreztem a varrást, ami már semmiség volt a szülés után. A méhemet is varrták, az sem volt egy leányálom. Hónapokig nem tudtam ülni, normálisan pisilni, sem nagyvécézni, de még menni sem.
Csatlakozom a 9-eshez. Én a 9. hónapig igyekeztem nem is foglalkozni vele, hogy mi lesz majd, ha szülök. Illetve annyit tettem, hogy elmentem a kórház szülésfelkészítõ tanfolyamára, ami egyébként nagyon jó volt, mert enyhítette a félelmeimet. Amikor terhes voltam, akkor nekem is mindenki mesélte a sztorikat, hogy képzeld el, a barátnõmnek elszúrták a szülését, és fogyatékos lett a baba, meg hogy XY 48 órát vajúdott, meg hasonlók. Én egy idõ után meg is mondtam, ha valaki rákezdett, hogy tartsa meg magának a sztorijait. Minek ijesztgetni egy terhes nõt? Hogy mondjak valami biztatót is: én 3 ill. 1, 5 óra alatt megszültem a gyerekeimet. Fájt, az igaz, de gyors volt, és a baba mindenért kárpótolt. És mostanában hatalmas üzletág lett ez, fogadj orvost, szülésznõt, aneszteziológust, most itt olvasom, hogy valaki már csecsemõsnõvért is akar fogadni. Meg aztán vannak pénzes szülésfelkészítõ tanfolyamok, ahol ígérik, hogy megtanítanak, hogy ess transzba, és nem is fogod érezni, meg ilyenek. Ne dõlj be nekik, mind csak lehúzás. Szerintem max. nõgyógyászt érdemes fogadni, másra ne költs. Esetleg még érdemes terhestornát csinálni, akkor jobb lesz az erõnléted. Mondják, hogy a szülés is könnyebb tõle, de szerintem ez nem igaz. Csak nem leszel olyan punnyadt már a 9. hónap végére. De én pl. vettem egy DVD-t vagy 1500 Ft-ért, és otthon csináltam.
Ne haragudj, de ez nagy hiba amit csinálsz, Nem szabad szüléstörténeteket olvasgatni, hallgatni. Nem tudsz felkészüli rá, és csak elraktározol csomó olyan dolgot amit nem kellene. Menj szölõszoba látogatásra, olvasgassd hogy mikor milyen fázisban van a szülés, olvass a menetérõl, olvass, hgy mikor mit kell csinálni, olvass a szoptatásról, a fürdetésrõl, lélekben kell ráhangolódni a szülésre, így nem fog menni, hidd el nekem.
kérj gátvédelmet akkor nincs metszés, varrás. Én háromszor szültem gátvédelemmel.
Már csak egy utolsó megjegyzés: az EDA beadásakor NEM a gerincbe szúrnak!, hanem a gerincszlop környékére. Ha ettõl félnél, nincs rá okod.
Kedves Utolsó! Csak egy profi gátvédelem kell hozzá, több kérdezõnek beírtam már, hogy én elsõ babámat szültem gátvédelemmel, 4, 5 kilós volt, 37es fejjel, és még csak egy karcolásom sem lett! Kedves Kérdezõ, keress olyat, aki ért ehhez, a gátmetszés igenis elkerülhetõ. A fájdalomról annyit tudnék mondani, hogy az ember általában kénytelen elviselni bizonyos fájdalmakat - menstruációs görcs, fejfájás, foghúzás, stb. A szülés is fájdalommal jár, de én úgy gondolom, hogy az egyetlen fájdalom, aminek értelme és eredménye van, és ha ebbe belegondolsz, akkor nem fájdalomként fogod megélni. Nekem a vajúdás (pedig nagyon hosszú volt) és a szülés is eufória volt. Hasonlót kívánok Neked! De tényleg, rémtörténeteket ne nézz meg és ne hallgass, mert nem tesz jót!
Ja, jó-jó az EDA, de sajnos Magyarországon több kórházban nem adnak. (Nálunk sem.) Szóval tényleg a középkorban élünk. A gátvédelem nem minden esetben megoldható, ha nagy a baba, és gyorsan jön, akkor nem, pláne elsõ szülésnél. De nem kell a gátmetszéstõl félni, mert fájás közben csinálják, és észre sem veszed.
Nézd..akárki, akármit mond, a szülés fájdalmaira nem lehet felkészülni. Azok, sajnos, - néhány kivételesen szerencsés esettõl eltekintve - minden más fájdalomnál erõsebbek. Mégis: lehet ellenük védekezni. Ahogy a 14-es válaszoló írta: feltétlenül ragaszkodj az EDÁ-hoz, ami mérhetetlen nagy megkönnyebbülés, pszichikai és fizikai egyaránt. Hacsak nincs orvosi ellenjavallat (ezt elõre tisztázni jó!), akkor ne engedd magad eltántorítani és lebeszélni. A fájdalomcsillapításhoz törvényes jogod van - élj vele! Sokszor fogod még hallani: "Ugyan már...Kibírható..". Hát hogyne. Egy frontkórházban "kibírható" egy érzéstelenítés nélkül végzett láb-amputáció is, de nem vagyunk a fronton, szerencsére. Minden jót!
ha jó a gátvédelmed, akkor max a bõr reped be, az nem probléma. Fontos, hogy jó legyen a szülésznõ és értsen hozzá, mert neki kell szólnia repedés elõtt, hogy ez nem fog menni, vágni kell. A repedés az õ "sara". azért ma már jó szülésznõk vannak, akiknek van tapasztalatuk gátvédelemmel, szemben régiekkel.
Kérj EDA-t, akkor elviselhetõ fájdalmaid lesznek, a gátmetszést-varrást pedig egyáltalán nem fogod érezni. (Saját tapasztalat ...)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!Youtube-on már néztem szülést, császárt és természeteset is..engem a látvány nem riasztott el.Én a fájdalommal nem vagyok kibékülve..pedig tényleg nagyon jól bírom a fájdalmat, jól tûröm!!De a szülési fájdalomtól már évek óta félek!Persze ez nem tántorít el attól h babám legyen, mert már mindennél jobban vágyom rá kb. fél éve.A gátmetszésrõl meg azt hallottam, hogy inkább vágjanak mint repedjen az illetõ, mert a repedés sokkal fájdalmasabb.Hát nem tudom.Én annyitól félek már jó elõre, hogy milyen lesz amikor elindulnak a fájások, hogy mit fognak velem csinálni amikor beér velem a mentõ a kórházba, hogy nagyon fog-e fájni a burok repesztés ha szükséges lesz, hogy hány órát fogok vajúdni, hogy fogom-e érezni a gátmetszést, és természetesen a legfontosabb, hogy egészséges lesz-e a babám!!
A szülés fáj, el sem lehet mondani, hogy mennyire, de mindenki másként éli meg. Elsõ lányom 4 óra alatt meglett, még a szülõszobán azt mondtam, hogy jöhet a második gyerek. A második lányomnak 6 héttel ezelõtt adtam életet, mikor kitolt a szülésznõm a szülõszobáról, azt mondtam, hogy én ide soha többet életemben nem akarok jönni. 9 órás szülésem volt, és azt kell mondjam, hogy ha õ lett volna az elsõ gyerekünk, SOHA nem szültem volna mégegyszer!! DE: BÁRHOGY IS FÁJT ÉLETEM LEGSZEBB KÉT NAPJA VOLT MIKOR A GYERMEKEIMNEK ÉLETET ADTAM!!! MINDEN FÁJDALMAT MEGÉR! Eltelt pár hét, és most azt mondom, nem kizárt, hogy lesz egyszer még egy gyermekem! Nem szabad félni, ez a fájdalom is az anyává válás egy része, mindenki átesik rajta.
19 és félóra alatt lett meg a babám a vajúdás az nagyon rossz volt de a kitolási rész az már semmi volt, mert tudtam most már mindjárt meg van.Én nem féltem szülés elõtt a másodiktól sem fogok mert tudom mire számítsak.
NEM a gerincedbe szúrnak, hanem az epidurális térbe, ahol nincs gerincvelõ. Íme egy laikusonak való tájékoztatás: http://www.bajcsyszul.hu/T%C1J%C9KOZTAT%D3%20A%20SZ%DCL%C9SZ.. A tolófájásokat én nem éreztem, mert túl gyorsan tágultam (köszi, EDA és Dianatal) és még hatott az EDA, de 3 nyomásra kibújt a babám, mert éreztem, hogy valami szorít odalent és egyszerûen ösztönösen nyomtam. Ahol én szültem, ott csak indokolt esetben van irányított kitolás, ez teljesen ösztönös dolog, ha figyelsz a testedre és ura vagy, érzed.

A párommal a nyáron szeretnénk összeházasodni, de mivel Õ már egyszer volt nős, és templomban esküdött, akkor most nekem le kell mondanom a gyönyörű templomi esküvőről?

Legjobb válasz: Igen, ha nem tudjátok a Pápával érvényteleníttetni a párod elõzõ házasságát. Ez irtó hosszú utánajárás, a megyés püspök hivatalához kell fordulni vele. Tudnotok kell azonban, hogy a házasságot csak akkor érvényteleníti a Szentszék, ha az elsõ feleség megcsalta ("hûtlen elhagyás"), vagy igazoltan meddõ volt.

Igen, ha nem tudjátok a Pápával érvényteleníttetni a párod elõzõ házasságát. Ez irtó hosszú utánajárás, a megyés püspök hivatalához kell fordulni vele. Tudnotok kell azonban, hogy a házasságot csak akkor érvényteleníti a Szentszék, ha az elsõ feleség megcsalta ("hûtlen elhagyás"), vagy igazoltan meddõ volt.
Hát igen. De ne keseredj el, lehet polgári esküvõt is nagy pompával tartani, az a lényeg, hogy olyan legyen, amilyennek ti megálmodtátok.
Mindenki életében egyetlenegy templomesküvõt engedélyeznek.(ennek utána is járnak.)Tehát nektek már nem lehet sajnos.
Ez attól is függ, hogy milyen vallásúak vagytok! Az evangélikusoknál pl. nem csak egy templomi esküvõt engedélyeznek. Az egyik ismerõsöm elõször katolikus templomban esküdött, majd elvált, s a második férjével evangélikus templomban esküdtek. Természetesen az evangélikus lelkész tudta, hogy volt már ezelõtt egy templomi esküvõje, szóval nem kivitelezhetetlen a dolog!
Pontosan. Ez csak a katolikusoknál van így. A reformátusoknál is lehet többször házasodni templomban. És a két vallás között nincs is nagy különbség.
Ha jól értettem katolikus egyházi esküvõröl van szó.A katolikusoknál(ortodoxoknál, anglikánoknál )nincs válás, lehet kérni a házasság érvénytelenitését, de ez nagyon hosszú procedüra.De több ok miatt is lehet kérni pl.ha az egyik fél nem fogadja el a gyermekáldást stb.Ezt a plébánossal lehet tisztázni.Az viszont nem igaz, hogy templomi esküvõt csak egyszer engedélyeznek. ha az egyik fél megözvegyül, akkor(kánonjogilag )szabadállapotú és köthet a templomban házasságot.De akkor is köthet templomban házasságot, ha elõzö házasságát -valamilyen okból-érvénytelenitették.

Jövő nyáron szeretnénk menni Törökországba a párommal fapados repülővel. Mennyibe kerülhet a jegy, ha télen-tavasszal már lefoglaljuk?

Isztambulba mennénk. Milyen látnivalók vannak? És milyen légitársaságot ajánlotok?

Legjobb válasz: minnél hamarabb lefoglalod, annál jobb. Én náluk szoktam transzfert rendelni és van egy nagyon jó repjegykeresõaz oldalukon: www.speed-flughafentransfer.eu

minnél hamarabb lefoglalod, annál jobb. Én náluk szoktam transzfert rendelni és van egy nagyon jó repjegykeresõaz oldalukon: http://www.speed-flughafentransfer.eu

A párom Erdélyi én magyar vagyok. Szeretnénk megesküdni a nyáron Erdélyben. Nekem itt be kell jelenteni itthon? És itteni nevet felvehetek? Pl:ő Kovács én meg Nagy és szeretnék Kovácsné lenni de ott nem lehet így felvenni

Legjobb válasz: Ez jó kérdés... szerintem elsõsorban érdeklõdj a lakóhelyedhez közeli polgármesteri hivatalnál, ott biztos hogy pontosabb választ fogsz kapni, mint itt.

Ez jó kérdés... szerintem elsõsorban érdeklõdj a lakóhelyedhez közeli polgármesteri hivatalnál, ott biztos hogy pontosabb választ fogsz kapni, mint itt.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ.
Kovács lehetsz , Kovácsné nem.
A kérdező hozzászólása: Tudom de én nem szeretnék Kovács lenni.Amúgy nem ez az igazi nevünk csak példának írtam.Szóval nincs lehetõségem arra h itthon felvegyem a Kovácsné nevet?
Szia, mindenképpen ki kell kérni a hajadonságodat igazoló papírt még itt magyarországon..a nevet meg, hogy az legyen amit szeretnél csak úgy tudod megoldani, ha itthon magyarországon kötitek meg a polgári esküvõt...mondjuk elmentek két tanúval..és kész...így az lesz a neved amit szeretnél...ott Erdélyben pedig megtartjátok a templomi esküvõt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.És a hajadonságról igazoló papírért kell fizetnem vagy azt ingyen kiadják ill bármelyik önkormányzatnál kiadják?
Ingyen kiadják, ott kell kérned ahol állandó lakcím szerint be vagy jelentve..annál az önkormányzatnál..ez végül is egy igazolás ami arról szól, hogy nem vagy férjnél, ezt muszáj beszerezned mert már az anyakönyvi hivatalba is kérni fogják bejelentkezéskor.--plusz kell a személyi igazolványotok és az anyakönyvi kivonatok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nagyon hasznos volt a válaszod most már kb mindent tudok:D

A párom és én albérletben lakunk. Jövőre nyárra van kitűzve az esküvőnk. Nagyon szeretnénk már gyereket de?

A családom szerint esküv? el?tt ? szerintük ég? gyereket vállalni a másik az hogy ég? terhesen férjhez menni szerintük. A páromnak annyi kivetni valója van hogy albérletben lakunk. De ? is nagyon szeretne gyereket és én is. Pedig az anyagi hátterünk is megvan hozzá. Akkor most egyel?re ne foglakozzam a baba témával? Ja és már 4 éve vagyunk együtt és fél éve élünk együtt

Legjobb válasz: én 9 hetes terhes voltam, amikor férjhez mentem, ez semmi, vki nagy pocakkal megy férjhez...ha megvan a vágy, akkor sztem kezdjetek neki babának, mert sajnos nem tudni, h mikor jön össze....s sztem más véleményével ne is foglalkozzatok, mi se mondtuk h rajta vagyunk a támán házasság elõtt:)

én 9 hetes terhes voltam, amikor férjhez mentem, ez semmi, vki nagy pocakkal megy férjhez...ha megvan a vágy, akkor sztem kezdjetek neki babának, mert sajnos nem tudni, h mikor jön össze....s sztem más véleményével ne is foglalkozzatok, mi se mondtuk h rajta vagyunk a támán házasság elõtt:)
Szia! 2010 nyárra? Addíg akár már vissza is fogyhatsz és még boldogabb leszel, hogy van egy babád! Ez amúgy a ti döntésetek legyen és nem is biztos, hogy egybõl összejön, de adja az isten!
Tessék nyugodtan probálokzni.
én 5 éve vagyok együtt a párommal, 2 éve élünk együtt. nemrég lett meg a babó és albérletben élünk és gõzöm nincs mikor lesz saját lakás. amiért én mondanám hogy várj még picit, az az együttélés. kell sok idõ, nekünk több mint egy év kellett mire összeszoktunk. egy kicsit idegörlõ az összeszokás és nem biztos hogy igy jó lenne terhesnek lenni, te is még érzékenyebb leszel..
Édesanyám is pocakosan ment férjhez! :) Szerintem nyugodtan foglalkozz már most a témával! És ahogy már írták, jövõ nyárra már szépen leadod a felszedett kilókat! Esküvõ elõtt pedig nem égõ egyáltalán babát vállalni, szerintem az bármikor egy csodálatos dolog, fõleg ha anyagi háttér is megvan és mindketten szeretnétek! Sok sikert! :)
Bocs, hogy ezt írom, nem szeretnék senki lelki világába gázolni és senkit nem szertnék megbántani, de szerintem kicsit talán maradiak a többiek. Én 27 vagyok, de azt vallom, hogy lehet, hogy szép dolog az esküvõ, de egy papír összébb nem köt senkit. Anélkül is élhetnek egymással a párok. És szerintem nem ciki, meg nem égõ esküvõ elõtt baba. Hány olyan nõ van aki férjhez ment jött a baba rá nem sokkal elváltak, mert mégsem mûködött a dolog. A párodnak pedig igazat adok az albérlettel kapcsolatban. Ha az albérlet pénzhez kicsit még hozzátasztek akkor SAJÁT lakás törlesztését is tudjátok fizetni. Így nem áll fent a veszély, hogy ha a fõbérlõnek más tervei akadnak akkor kirak benneteket. Remélem nem bántottalak meg, ha mégis akkor bocsánat! csak a véleményem írtam le.
Szia! A párommal lassan 9 éve vagyunk együtt, 2 éve költöztünk össze. Szintén albérletben lakunk. A családom már tavaly lagzit akart, de nem csináltunk. Majd talán idén. TALÁN! Egyrészt engem nem nagyon izgat az esküvõ téma, megvagyok nélküle. De amiért igazán nem érdekel, az az, hogy már több, mint 1 éve próbálkozunk a babával, és nem jön össze. Most úgy vagyok vele, hogy csak akkor lesz lakodalom, ha tutira összejött a baba. (Ha ne adj'Isten olyan gyógyszert kell szednem, vagy vizsgálatokra járni, ami rohadt sokba kerül, akkor inkább ERRE menjel el a lagzira félretett pénz!!!) Remélem érted, mire gondolok! Szóval egy a lényeg! Nem kell foglalkozni vele, hogy ki mit mond! Ha szeretnétek babát, akkor hajrá!!!!!! Sajnos nem tudhatod, mikor jön össze! De remélem, ti sikeresebbek lesztek, mint mi!!!
Én 28 hetes terhes voltam az esküvõnkön. Olyan ruhám volt, hogy senki nem látott semmit, csak tudták, hogy babát várunk és azt kérdezgették, hová dugtam a pocakom. Bár nem titkoltuk, meg nem is érdekelt mi látszik vagy mi nem. Csak azért írom, hogy akár terhesen is férjhez mehetsz. A 4 hónapos terhesség még nadrágban is alig látszik, nem hogy nagy ruhában. Érdemes próbálkozni, mert nem mindenki olyan szerencsés, hogy rögtön teherbeesik. Az idõ meg csak megy.

Hol kell utánnajárnom? Az előző kapcsolatomból van egy 9éves nevelt lányom-sok hercehurca után-látogathat minket az új párommal.2hetente velünk tölti a 7végét úgy mint a fiam. Nyárra külföldi nyaralást tervezünk és szeretnénk magunkal vinni.

Ami nem egyszerü, mert hiába ugyanolyan családtag nálunk, nincs vérszerinti kapcsolat!A kislány vérszerinti szülei az exem testvére és a felesége. Innen vannak a gubancok! Az exem mint családba fogadó szerepel! Kikt?l kell engedély ahhoz hogy nyaralni tudjun vinni? Egyáltalán lehetséges?Gyámügy? Vérszerinti szül?k? Segítsetek ha tudtok!

Legjobb válasz: Attól,aki hivatalosan a gondviselõje.Ez a ti esetetekben nem biztos,h a vér szerinti szülõ,ha máshogy nem megy,érdeklõdj a gyámügyön.

Attól, aki hivatalosan a gondviselõje.Ez a ti esetetekben nem biztos, h a vér szerinti szülõ, ha máshogy nem megy, érdeklõdj a gyámügyön.
Még mindig az elõzõ vagyok.Eszerint: http://www.gyor.hu/adatok/200510260941_csaldbafogads.pdf ilyenkor megszûnik a vér szerinti szülõ felügyeleti joga, tehát az exednek kell engedélyeznie.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet!

Nyáron Törökországba megyünk autóval, szeretnénk pár liter jó magyar pálinkát magunkkal vinni, a határokon van rá sansz h elveszik, vagy megbüntetnek miatta? Vagy annyira tüzetesen nem vizsgálnak azért át?

Legjobb válasz: A Budapest-Bamako rallyn úgy szokták vinni a piát hogy motorolajos flakonba van töltve, mert az arab országokban tiltott az alkohol. Azt nem tudom hogy a törökök elkoboznák, vagy sem.

A Budapest-Bamako rallyn úgy szokták vinni a piát hogy motorolajos flakonba van töltve, mert az arab országokban tiltott az alkohol. Azt nem tudom hogy a törökök elkoboznák, vagy sem.
Nem vizsgálnak át annyira tüzetesen, de van egy megengedett mennyiség, érdkelõdj hivatalos szerveknél, pl konzulátus vagy nagykövetség (nem tom melyik illetékes).

Nyáron pár barátnőmmel a Balatonra szeretnénk menni, de nem vagyunk valami gazdagok. Hova menjünk?

Nekünk az is jó hogyha koleszbe kell laknunk mert ugyse nagyon leszünk a szállodába hen minkább a parton, de 1 olyan hely kéne ami olcsó... legalábbis a szállás.... hova menjünk? és kell vinni felnötet hogyha nem vagyunk még 18 évesek csak 16?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell felnõtt, de ha telefonon beszéltek a kollesszal/szállással, ott úgyis megmondják. http://www.iranymagyarorszag.hu/keres/balaton_regio/szallaso.. http://www.balatonguest.hu/ http://www.vakaciotabor.hu/index.php?id=accomodation http://www.balatonra.hu/

Szerintem nem kell felnõtt, de ha telefonon beszéltek a kollesszal/szállással, ott úgyis megmondják. http://www.iranymagyarorszag.hu/keres/balaton_regio/szallaso.. http://www.balatonguest.hu/ http://www.vakaciotabor.hu/index.php?id=accomodation http://www.balatonra.hu/
Balatonalmádiban van egy tábor, ahol faházakban szállásolnak el és fõként korodbeli fiatalok járnak oda. Ja és elég olcsó.. Keress rá!
A Balatonnál jóval olcsóbb Görögország, még úgy is, hogy el kell menni odáig. Ha a szüleid engedik, inkább fizessetek be oda egy buszos útra. Garantáltan kevesebbõl kijöttök, mintha a Balatonra mennétek. Pl. tavaly 1 hétre 5 személyre összesen 13e Ft volt a szállás.
Én még esetleg Zánkát tudnám ajánlani, ha esetleg szerették sátorozni. Szerintem jó a strand, az árak balatoniak. Továbbá folyamatosan vannak rendezvények, miután ez egy gyermekváros, ami ne tévesszen meg, mert múltkor pl. hatalmas drum and bass party volt :-) Érdemes utánanézni.
Mindazonáltal a 14:40-es hozzászólóval is tökéletesen egyetértek, két éve én is kerek harmincezer forintért voltam utazás+szállás, egy hétre. Kaja nem volt az árban, de hát istenem... nincs nagyobb élmény, mint kinn sütni-fõzni a teraszon. Persze ugyanezt a Balatonnál is át lehet élni, csak a két árat összehasonlítva... ugyanakkor aláírom, hogy a Balaton Feeling az pótolhatatlan :-) Haverok, sörhegyek, kukorica, hekk, és sültkolbász, éjszakai fürdõzés meztelenül tömegesen, kacsaetetés barátnõvel romantikázva, vagy csak merengés a nagy távolba egyedül beletemetkezve a gondolatokba :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!