Találatok a következő kifejezésre: A párommal napja (5196 db)

Barátommal kicsit összevesztünk szombat/vasárnap, és mondtam neki, hogy pár napig békén hagyom. Az a pár nap az tegnap délután + ma egész nap, viszont holnap meg már nagyon jó lenne vele találkozni. Mit tegyek, hogy találkozzon velem?

Ami miatt összevesztünk, szerintem az a megbocsájtható kategóriába tartozik, de nem tudom, hogy megbékélt -e már... Ti mennyi id? után szoktatok találkozni a párotokkal egy összeveszés után?

Legjobb válasz: Nálunk már volt két hetes mosolyszünet is. 18/L 21/F

Nálunk már volt két hetes mosolyszünet is. 18/L 21/F
A kérdező hozzászólása: És utána minden a régi lett, tudtatok ugyanúgy egymás szemébe nézni, mint elõtte? Én ettõl félek, hogy valami megváltozik...
Ha kicsit vesztetek össze, akkor egy ideig bennetek lesz, de hamar elfelejtitek:D Béküljetek ki, csak magatokat kínozzátok, ha nem vagytok egymással. A törés akkor áll be, ha valamelyikõtök kimondja, hogy szakítsatok. Ezzel a szóval még csak haragból se dobálózzatok! Ha valamelyikõtök kimondja, és hiába bánja meg, ott lesz a levegõben állandóan
Nálunk iylen nem szokott lenni. Ha õ nem is én mindig kezdeményezem h beszéljük meg.A besértõdésdinek és nem beszélünknek nincs sok értelme sztem, jobb minél hamarabb békében lenni.
A kérdező hozzászólása: Hát õ rosszabb mint egy lány. :D Most épp pukkad mint egy 4 éves. :) Remélem hamar túlteszi magát rajta...
A kérdező hozzászólása: Bár... ma délelõtt 10-kor felmentem msn-re, õ már fent volt, és általában délig alszik, tehát õt is gyötri a dolog valamennyire... nekem épp elég, hogy nem tud aludni, hadd szenvedjen egy kicsit õ is. (6)

Akinek a párja csak hétvégente, vagy még ritkábban jár haza, mikor veszi ki azt a pár napot a baba születése után?

A párom kamionozik, ketten vagyunk a fiammal,hétvégente jár haza. Jön a tesó és felmerült, hogy mikor vegye ki azt az azt hiszem 5 napos szabit ami jár. A nagy el lehetne anyukámmal amíg a kórházban vagyok, vagy az apjával. Ki hogy oldja meg?

Legjobb válasz: Az én párom anno is csak hétvégén volt itthon, amikor megszületett a második lányunk. Mivel akkor kezdett egy új munkahelyem másik városban még próbaidõn volt, szabadság tehát nem járt + a szülésem egy 3. városban volt, hogy bonyolítsuk a helyzetet, nagy távolságokra. Mivel az az 5 nap a törvény szerint jár a szülés utáni ügyintézésre és gondolom az 'összeszokásra', a férjed munkáltatója sem tagadhatja meg, fõleg ha jelzitek elõre (bár pontosan nem lehet). A páromnál - miután szabija nem volt - a szülés körüli utazgatásnál elment 3 nap és utána már csak kettõt tudott velünk és az ügyintézéssel tölteni. Ez nagyon kevés volt, még az 5 nap se sok! Az is lehet, hogy a férjed munkáltatója csak egyben adja ki az 5 napot. Mivel gyorsan érvényét veszti, szerintem nagy hiba ha nem éltek vele! http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/apa_munkaidok..

Az én párom anno is csak hétvégén volt itthon, amikor megszületett a második lányunk. Mivel akkor kezdett egy új munkahelyem másik városban még próbaidõn volt, szabadság tehát nem járt + a szülésem egy 3. városban volt, hogy bonyolítsuk a helyzetet, nagy távolságokra. Mivel az az 5 nap a törvény szerint jár a szülés utáni ügyintézésre és gondolom az 'összeszokásra', a férjed munkáltatója sem tagadhatja meg, fõleg ha jelzitek elõre (bár pontosan nem lehet). A páromnál - miután szabija nem volt - a szülés körüli utazgatásnál elment 3 nap és utána már csak kettõt tudott velünk és az ügyintézéssel tölteni. Ez nagyon kevés volt, még az 5 nap se sok! Az is lehet, hogy a férjed munkáltatója csak egyben adja ki az 5 napot. Mivel gyorsan érvényét veszti, szerintem nagy hiba ha nem éltek vele! http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/apa_munkaidok..
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen ! Mindenképp élni szeretnénk vele, csak felmerült, hogy a hazaérkezés után veszi ki és nem akkor amikor megszületik a kicsi. Nem tudni, mennyit leszünk bent (remélhetõleg a minimális idõt), de viszont a nagyobbnak meg csak jobb lenne addig apával. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ki hogyan oldotta ezt meg.

Elhalasztottam egy dolgomat pár nappal és most lelkiismeret-furdalásom van. Pedig nem annyira életbevágó és szükségem is van erre a pár napra, mégis mardos. Hogyan tudnám ezt elmulasztani?

Legjobb válasz: Szem meg eleg fiatal lehetsz... Majd hozza fogsz szokni. En gyerekkent szinten majd megfulladtam a rossz erzestol h halogatok valamit... Most meg csak ugy gordulnek elottem a dolgok ha 1 nap nem csinalok meg mindent az atkerul masnapra, akkor ott mar annyival tobb van es nekem felnottkent nincs mindenre energiam egy nap... Ah kivancsi vagyok mikor lesz olyan napom h naaa ma mindent megcsinaltam amit kellett es amit idaig halasztottam... Azt hiszem tul sokat vallalok magamra... Nah lenyeg a lenge hozzaszoksz majd. Annyi h azert ne lustulj el teljesen es ne legyen olyan felfogasod h " ugyse tudok mindent befejezni el se kezdem" hanem helyette "ameddig ma eljutok addig jutok, annyival is elorebb leszek" gondolat ragadjon meg a fejedben!

Szem meg eleg fiatal lehetsz... Majd hozza fogsz szokni. En gyerekkent szinten majd megfulladtam a rossz erzestol h halogatok valamit... Most meg csak ugy gordulnek elottem a dolgok ha 1 nap nem csinalok meg mindent az atkerul masnapra, akkor ott mar annyival tobb van es nekem felnottkent nincs mindenre energiam egy nap... Ah kivancsi vagyok mikor lesz olyan napom h naaa ma mindent megcsinaltam amit kellett es amit idaig halasztottam... Azt hiszem tul sokat vallalok magamra... Nah lenyeg a lenge hozzaszoksz majd. Annyi h azert ne lustulj el teljesen es ne legyen olyan felfogasod h " ugyse tudok mindent befejezni el se kezdem" hanem helyette "ameddig ma eljutok addig jutok, annyival is elorebb leszek" gondolat ragadjon meg a fejedben!

A pár napja örökbe fogadott kutyám rám támadt etetés közben :- ( Mit tegyek vele?

Két kutyust fogadtunk örökbe a sintér telepről. Alapjáraton nagyon barátságosak, az egyik imádni valóan kedves, de a másik aki alapból szintén barátságos, vannak kiszámíthatatlan dolgai. Pár napja kerültek ide, Vasárnapra van megbeszélve az első óra a kutya iskolában, de kíváncsi lennék a Ti tapasztalataitokra addig is. Ma átjött a szomszéd kisfiú, és amikor a botot el akarta tőle venni, rámordult. Aztán amikor etettem, elmentem a háta mögött, és rám támadt, három helyen megcsípett. Nagyon szeretem és meg akartam menteni, de ez durva. Nem tudom mit tegyek. Van esély, hogy átneveljük? Vagy ez nagy gond?

Legjobb válasz: Pár napja? Mit gondoltál, hogy ennyi idõ alatt lesz egy jól nevelt, kezesbárány kutyád? Légy türelmes. Nevelhetõ. Idõ kell hozzá.

Pár napja? Mit gondoltál, hogy ennyi idõ alatt lesz egy jól nevelt, kezesbárány kutyád? Légy türelmes. Nevelhetõ. Idõ kell hozzá.
Ezek azok az esetek, amiket az elsó próbálkozásnál egy jól elhelyezett pofonnal meg lehetett volna szûntetni. Most, hogy sikereket ért el a morgással és kapkodással, már nehezebb dolgotok lesz, és minden egyes ilyen szituáció csak ront a helyzeten. Olvass utána nagyon a falkavezérségnek, és ne sajnáld a pénzt jó szakemberre vagy kutyaiskolára. Elsõsorban nem a kutyának kell tanulnia, hanem neked, ezt tartsd szem elõtt, mielõtt bárkinek fizetsz az okításért.
Hát akkor kaját csak kézbõl adj neki, ezzel kezd. Ha veled szemben dominál, nyakánál fogva leszorítod, és kajamegvonás... Harapásnál kiközösítés, minimum egy hétre, nem beszélsz hozzá, nem játszol vele, csak enni adsz neki szó nélkül, illetve séta, szintén szó nélkül. Az, hogy emberre támad, egyáltalán nem tolerálható! Nem tudja még a helyét, de azért vagy te, hogy ezt megtanítsd neki. Egyértelmûen feléd helyezi magát, ez gond, viszont a jó hír, hogy ez orvosolható. Csak kitartás!
És semmiképp se keseredj el, és ne feledd: erõszak erõszakot szül, fõleg menhelyi kutyosok esetében, úgyhogy csak finoman.
Teljesen megértelek. Te most még mindnnek a rossz oldalát látod. A kutya nm problémás lett, hanem még nem fogadott el téged. De ez is hamarosan meg történik, de ne számíts csodákra, mondjuk kb 6 hónap múlva már minden rendes kerékvágásban fog menni. Csak légy türelmes és kiartó, próbáld átérezni a helyzetét, és úgy tekinteni rá, mint akinek szülsége van rád, pontosabban csak rád van szüksége. Mert ez valójában így van, csak te ezt még nem látod. De hidd el, kitartással türelemmel, megfelelõ idõzétéssel, szeretettel, és kutyaiskolával minden rendben lesz :) .
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni, hogy mikor rám támadt, apósom nagyon meggyepálta. Utána direkt nem foglalkoztam vele, direkt a másikat simogattam csak. Ha eddig nem is volt féltékeny, most biztos az lett a társára, lehet, hogy ma meg ezért rontott rá. Ezt így felfogtam, csak nem akarok rontani a helyzeten. Ezzel most eggyel több lett a megoldandó probléma.
Nem szabad bántani, agresszióra agresszióval felel, ez ösztön. Neked a felsõbbrendûségedet kell erõsíteni vele szemben. Nyomatékosítani, hogy õ tõled függ. Még mindig tartom a véleményem, a kajával találsz rajta fogást. És az sem jó megoldás, hogy adj neki idõt. Ha idõt kap, elkanászodik, és még nehezebb lesz vele megszoktatni, mi a rend. A legfontosabb a következetesség, most is alárendelt, és a jövõben is az lesz. Ha most tutujgatod, a fejedre nõ, 10x olyan nehéz lesz megnevelni. Bízzunk benne, hogy holnap egy normális oktatóhoz kerültök, aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját... Mert jelen pillanatban valljuk meg õszintén, a kutyád közveszélyes, aki a saját gazdájára támad, és ehhez semmi köze nincs annak, hogy menhelyi kutya. Következetesnek kell lenned, és erõsnek. Tudom, [email protected] érzés, de mind az õ javát szolgálja. Ha nem fogod meg most, lehet, hogy késõbb mégis altatás lesz a vége, ha ne adj isten komolyabban megsérül valaki.
A kutyák nem féltékenyek. Ha õk érzik magukat falkavezérnek, akkor egész egyszerûen kikövetelik a figyelmet, ha pedig nem, akkor elfogadják a falkavezér döntését, hogy most nem õk vannak a középpontban, de nincs szó emberi értelemben vett féltékenységrõl. Ha megmutatod neki, hogy néha bizony nem vele foglalkozol, ha tetszik neki, ha nem, az hosszú távon kimondottan jót tesz a te falkavezéri pozíciódnak, hiszen eggyel több dologban fogsz te irányítani helyette.
Kedves kérdezõ, engem nagyon érdekelne, mi lett a kutyával, hogy alakul a sorsotok?
Meggondolatlanul választottátok ki a kutyákat. És mindjárt kettõt. Gyepmesterin amúgy sem tudható, melyik kutya, milyen természetû. Azzal a kutyával, amelyikkel a gondok vannak, ha egyedül kerül hozzátok, talán ennyire durván nem jönnek elõ a viselkedési problémák. Remélem, azóta kaptál megfelelõ segítséget a kutya neveléséhez.
Még nem vagy vezér, ennyi idõ alatt ezt ne is várd. Addig, amíg teljesen el nem fogad, ne tegyél olyanokat, amiben feléd kerekedhet, ne adj olyan helyzeteket, amiben erõsebbnek mutatkozhat nálad. A legfõbb: türelem, türelem és türelem. Ha felnõtt kutyáról van szó, akkor kell neki idõ, amíg hozzátok szokik, ne várj csodákat, hacsak nem rendelkezel Cesar Millan energiájával :) . A kutyasuli rengeteget fog segíteni a nevelésben, de arról neked kell gondoskodnod, hogy megszeresse a helyet, az új gazdáját. még ne zargasd, csak ha muszáj, és látod rajta, hogy vevõ rá.
támadj vissza! harapd herén ne hagyd magad!
A kérdező hozzászólása: Nem nagyok, a kisebbik, aki nagyon barátságos, õ 20 kg körül van, a morcos pajtás kicsit nagyobb, de õt nem mérték. kb 30.
A kérdező hozzászólása: Ja a másik, hogy nem félt amúgy a bottól, mert jó ideig játszottunk így, hogy dobáltuk neki a botot, és egyszer csak minden elõzmény nélkül rámordult a kisfiúra.
Mekkora termetû kutyusok?
A kérdező hozzászólása: 5. most ezt teszem. Nagyon fáj, de tudom, hogy muszáj. :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. A társával nagyon jól kijön. Jól választottuk õket össze ilyen szempontból. Elsõ pár napban olyan cuki volt, kinézett magának egy felmosó moppot és azt hurcolta, próbáltam elvenni és harcoltunk, játszottunk. Az evéssel nála már az elején is bajok voltak, mert morgott amíg evett. A másik tök cuki, õt simógatom, oda is nyúlhatok akár, ha eszik. De az elõzõvel vannak bajok. Elhiszem, hogy esetleg rossz körülmények között volt, és jobban félti az ételt. Bár engem harapott meg, de a férjem most nagyon ki van rá bukva. Nem akarom, hogy vissza vigyük. :-( Természetesen, a kutyaiskolát mindenképp kivárjuk.
A vasárnapot még várd meg, addig is ne menj a közelébe, ha eszik. Valószínûleg verték, ezért fél a bottól, azt hitte, meg akarják verni. És lehet, hogy evés közben rugdosták hátulról vagy éheztették.
Nem lehet, hogy féltékeny a másikra?
A kérdező hozzászólása: Köszi az érdeklõdést, jól alakult :-) Már semmi gond nincs vele, nyugodtan oda mehetek mellé amikor eszik. Sõt, bejön ide hozzám a mûhelybe, behordja a csontot és ide ül mellém rágcsálni. :-DD Kézbõl is gyakran adok nekik falatokat. Nagyon jól kijön a társával, nagyon szeretik egymást. Szóval minden rendben van :-)

Szerintetek, ha augusztus 23-án lejár a gyed, akkor onnantól kezdve igényelhetem a gyes-t? Vagy csak szeptember 1. -től? Adnak arra a pár napra is? Köszönöm segítségeteket!

Legjobb válasz: Persze,hogy annak arra a pár napra is.Én már bementem elõtte pár nappal mielött lejárt igényelni,hogy ne kelljen heteket várni az utalásig,mert elég lassu a rendszer.Attol a naptol jár ahogy megszünik a gyed.

Persze, hogy annak arra a pár napra is.Én már bementem elõtte pár nappal mielött lejárt igényelni, hogy ne kelljen heteket várni az utalásig, mert elég lassu a rendszer.Attol a naptol jár ahogy megszünik a gyed.
Ha aug.23.-án jár le, akkor a GYES-t aug.24.-tõl igényelheted.Nincs "üresjárat"a két juttatás között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már biztosra tudom! :-)

Nyaraláson közel kerültünk egymáshoz, valahogy összekovácsolt minket ez a pár nap. Nem hiszem, hogy csak én éreztem a bizsergést belül. Most mégis más lánnyal ment randizni. Szerintetek lehet csak szórakozott? Vagy ő maga sem tudja mit akar? 22/L

Legjobb válasz: Hát nem akarlak elkeseríteni, de attól hogy jól érezte magát veled pár napig, még nem jelenti hogy hosszútávra tervezne veled. Lehet hogy az a lány akivel randizni ment sokkal jobban tetszik neki. Önámítás ilyeneket belemagyarázni hogy maga sem tudja mit akar.

Hát nem akarlak elkeseríteni, de attól hogy jól érezte magát veled pár napig, még nem jelenti hogy hosszútávra tervezne veled. Lehet hogy az a lány akivel randizni ment sokkal jobban tetszik neki. Önámítás ilyeneket belemagyarázni hogy maga sem tudja mit akar.
A kérdező hozzászólása: Ja, ez egy régebbi ismeretség, nem most ismertem meg. :) És tudom, hogy tetszem neki, mert már mondta többször.
Hát te ismered:) Akkora döntésképtelen lúzernek tartod hogy x idõ után se tudja hogy akar-e tõled komolyabbat vagy nem?:) Ha igen, akkor lehet benne valami. De ahogy a kérdésed olvasom, bármit kinézel belõle. Ha egyértelmû jeleket adtál felé és vette a lapot, akkor lehet hogy csak kihasználta a helyzetet. Ha már mondta is hogy tetszel neki, akkor pláne téged kellett volna randira hívnia. De õ másik lányt hívott, tehát nem biztos hogy az elkötelezõdéstõl fél. Ha csak nem egy megrögzött puncivadász.:D De ezt én megint csak nem tudhatom:S Nos? Milyen emberrõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Szerintem egy végtelenül bizonytalan emberrõl... Aki nem akarja, hogy a gyenge pontjai felszínre kerüljenek. Engem nagyon szeret, állítása szerint - barátként -, és igazából azért nem akar többet tõlem, mert nem mindig passzol össze a véleményünk.

Ha valakinek, akinek korábban sohasem késett a menstruációja, egyszer csak 2-3 napot késik, és nagyon erős mellfájdalmai léptek fel azon a pár napon, az akár lehet terhes is?

mert hallottam olyat, h valakinek megjött a menzesze, mégis állapotos volt...vagy, még mire utalhat?

Legjobb válasz: Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".

Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".
A kérdező hozzászólása: Igen, együtt voltunk.
Lehetséges, csinálj tesztet, ha nem jön meg.

Lehetek terhes? Pár napja késik, viszont a ciklusom mindig nagyon rendszertelen, úgyhogy ez a pár nap csúszás nem teljesen biztos! A hőm 36, 92! Kicsit barnázom is! Ez beágyazódás vagy a menzi kezdete lehet?

Legjobb válasz: Szia!Attól függ hány naposak a ciklusaid,úgy nagyjából.Ha nem barnázgatással szokott megjönni,akkor lehetsz terhes is!Ha abbamarad a barnázás és nem megy át vérzésbe,akkor csinálj egy tesztet.Szoritok,hogy + legyen!

Szia!Attól függ hány naposak a ciklusaid, úgy nagyjából.Ha nem barnázgatással szokott megjönni, akkor lehetsz terhes is!Ha abbamarad a barnázás és nem megy át vérzésbe, akkor csinálj egy tesztet.Szoritok, hogy + legyen!

Mire utalhat a pár napja jelentkezett szájszakadásom?

Jó 7 hónapos már a fiam, de még csak az ebéd az amikor nem szopizik. Azon kívül gyümölcsöt kap minden nap. Lehet, hogy valami vitamin, ásványi anyag az én szervezetemben annyira kiürült a szoptatással, hogy ezt a szám szélének a beszakadása jelzi? De mi? Mitévő legyek, hogy ne legyen többet ilyen? Eddig még soha nem volt.

Legjobb válasz: Nem hiszem. Gyerekkoromban gyakran volt ilyen, amikor menzás voltam. Mi "szájfertõzésnek" hívtuk. 1-2 nap alatt elmúlik.

Nem hiszem. Gyerekkoromban gyakran volt ilyen, amikor menzás voltam. Mi "szájfertõzésnek" hívtuk. 1-2 nap alatt elmúlik.
A kérdező hozzászólása: De ez nem csak úgy kicsattant. Vagyis nem tudom pontosan, épp szoptattam hajnalban, mikor ásítottam és áuuu. Mondom mi volt ez, miért fáj a szám széle. Hát nézem reggel a tükörben, el van szakadva. De annyira, hogy be is vérzett. Ja, és én itthon ettem csak.
De ez fertõzés, nem olyanmint a herpesz vagy ilyesmi, hanem a szád sarka bereped....nagyon kellemetlen, nekhezen gyógyul, gyerekkoromban nekem is gyakran volt,
baktériumfertõzés, írd be a gugliba, hogy száj kipállása
A kérdező hozzászólása: Tényleg... Köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!