Találatok a következő kifejezésre: A párommal leszünk 5 (43 db)

Véleményt szeretnék kérni az én történetemhez: 5 évig voltam együtt a párommal. Es elhagyott egy 20 eves lány miatt. En 26 vagyok, a pasi 36. Lesz még hogy kapar utánam?

Legjobb válasz: A sztori: Sziasztok! Véleményt szeretnék kérni az én történetemhez: 5 évig voltam együtt a párommal. Voltak kisebb nagyon veszekedések, de azok mi voltunk, mi így szerettük egymást. Olyanok voltunk mint egymásnak a drog, nem tudtunk élni a másik nélkül. A probléma ott kezdõdött amikor még az elején a volt barátnõje nem tudott eltûnni, és nekem elegem lett belõle, elhagytam a párom, majd összejöttem egy másik fiúval. Az a kapcsolat 2 hónapig tartott, mert közben a párom rájött, hogy valóban tennie kell hogy mellette maradjak, visszahódított. Majd késõbb megtudta hogy volt valakim, és megcsalásnak számított neki… Utána ismét voltak problémák. Pl az eljegyzés elõtt egy nappal, mint utóbb megláttam, egy lánynak írta hogy õ élete szerelme.. vele csak levelezett, semmi több.. akkor, utána kiderült, hogy szeret nõnek öltözni, sminkelni magát, voltak a lakásában parókák, internetes oldalakon is fent volt, és olyan leveleket is találtam, amikben férfiakkal levelezett mindenfélérõl, amit inkább le sem írnék. Mindegy, elfogadtam, szerelmes voltam, és túlságosan is tõle tettem függõvé magam. Voltak persze nézeteltérések, nem mehettem szinte sehova, nem mehettem a barátnõimmel semerre, mert mindig eljátszotta, hogy vagy rosszul van, vagy balesete volt, ezért is el akartam hagyni, úgy gondoltam az már régen rossz ha korlátoznak, ekkor képes volt eljátszani, hogy neki a szívével baj van, vagy már nem is emlékszem, a lényeg hogy a szülei bevitték a pszichiátriára :-s, és onnantól kezdve a szülei tiltották tõlem. De mi persze attól még együtt voltunk utána.

A kérdező hozzászólása: A sztori: Sziasztok! Véleményt szeretnék kérni az én történetemhez: 5 évig voltam együtt a párommal. Voltak kisebb nagyon veszekedések, de azok mi voltunk, mi így szerettük egymást. Olyanok voltunk mint egymásnak a drog, nem tudtunk élni a másik nélkül. A probléma ott kezdõdött amikor még az elején a volt barátnõje nem tudott eltûnni, és nekem elegem lett belõle, elhagytam a párom, majd összejöttem egy másik fiúval. Az a kapcsolat 2 hónapig tartott, mert közben a párom rájött, hogy valóban tennie kell hogy mellette maradjak, visszahódított. Majd késõbb megtudta hogy volt valakim, és megcsalásnak számított neki… Utána ismét voltak problémák. Pl az eljegyzés elõtt egy nappal, mint utóbb megláttam, egy lánynak írta hogy õ élete szerelme.. vele csak levelezett, semmi több.. akkor, utána kiderült, hogy szeret nõnek öltözni, sminkelni magát, voltak a lakásában parókák, internetes oldalakon is fent volt, és olyan leveleket is találtam, amikben férfiakkal levelezett mindenfélérõl, amit inkább le sem írnék. Mindegy, elfogadtam, szerelmes voltam, és túlságosan is tõle tettem függõvé magam. Voltak persze nézeteltérések, nem mehettem szinte sehova, nem mehettem a barátnõimmel semerre, mert mindig eljátszotta, hogy vagy rosszul van, vagy balesete volt, ezért is el akartam hagyni, úgy gondoltam az már régen rossz ha korlátoznak, ekkor képes volt eljátszani, hogy neki a szívével baj van, vagy már nem is emlékszem, a lényeg hogy a szülei bevitték a pszichiátriára :-s, és onnantól kezdve a szülei tiltották tõlem. De mi persze attól még együtt voltunk utána.
A kérdező hozzászólása: A lezárás lényegesen gyors tempóban történik a lelkemben egyébként. Nem nehéz, hiszen nagyon sokat bántott, nagyon sokat sírtam és szenvedtem miatta. Õ mindig attól érezte jól magát ha engem bánthat, azzal akarta magát emelni, hogy engem elnyomott, lealacsonyított.. tipikus nárcisztikus. Eleinte beetetett mindennel, tudta hogy én mindennél jobban vágyom a biztonságra, és õ belémmagyarázta hogy megadja, hogy nekem vele milyen jó. Ez volt az elején. De mindig bántott… mindig… sokszor elhangzott az, hogy „Kincsem, te nem tehetsz arról, hogy nem tudod milyen és hogy kell viselkedni egy normális családban, hiszen te degenerált családból származol, de nem tehetsz róla, te ilyen vagy!” … csak mert a nagymamámmal nõttem fel… És bennem egyedül az a kérdés, hogy vajon lehet e boldog tényleg sokáig azzal a 20 éves lánnyal, vajon õt is fogja e bántani, vajon kibukik e valamikor hogy a lány fiatal, komolyan gondolják-e hogy jövõre gyerekük lesz, és egyáltalán, most felhagytam mindenféle utánakérdezõsködéssel is, már ezt sem hallja hogy érdeklõdök felõle, és feltûnik e neki hogy eltûntem, nem tud rólam semmit, fog e azon agyalni, kiakadni, vagy bármi, hogy kivel lehetek, miért nem jelentkezem, érdeklõdöm, stb… mert szerintem addig volt érdekes nekik amíg a srác engem bánthatott (nárcisztikus, tehát õ akkor érezte jól magát ha engem elnyom vagy tudja hogy szenvedek), és amíg a leányzónak kihívás elszeretni a pasit. Most azt hallom hogy nagyon boldogok, és a srác megtalálta az igazit, stb… stb… annyira ezt hangoztatja… és beköltöztek valami luxuslakásba, és ott éldegélnek. ………..3 hete még engem hívott sírva hogy szeret… és ha én boldog vagyok, akkor nem hangoztatom ennyire, hogy de boldog vagyok…és annyira sem érdekelne az exem hogy beszéljek róla… õ viszont úgy hallom ki van akadva, hogy én xy-nal voltam koncerten, mert milyen gáz, hogy rögtön rohanok hozzá, és ha én komolyan vissza akartam volna õt kapni, akkor ezt nem lépem meg… :-S tehát foglalkoztatja a dolog… mondom, addig érzi szerintem jól magát, amíg tudja, hogy én kivagyok talán borulva, vagy talán nekem rossz… elképzelhetõ hogy azzal a lánnyal másként lesz? Mire szamitsak?
Ennek igazság szerint semmi értelmét nem látom. Ha a srác szeretne, akkor nem lenne neki másik nõ soha! Tényleg próbálj meg másokkal ismerkedni és valami normális pasival összejönni, nem egy ilyen eszementtel. Amellett, hogy beteges, még csajozik is. Kizárt hogy én ilyennel együtt maradnék. Én 10 hónapos kapcsolatot hagytam végleg el amiatt hogy az exem 1 éjszakás kalandba keveredett egy másik csajjal. Igaz, nem ez volt az egyetlen ok, mert utána mikor szakítani akartam fel is pofozott, így ezért szakítottam véglegesen miután visszaütöttem. De ha az a pofon nem lett volna akkor is elhagyom, mivel másik csajjal volt együtt, és innentõl ki van zárva hogy bármit akarjak tõle. Amúgy voltak persze elõzmények is (beteges féltékenykedés stb...) de mindig visszakönyörögte magát:( de ez csak az elsõ lépcsõ volt a szakítás felé. A vége az lett amit leírtam ugye. Nehéz volt de elhagytam. Most 7 évvel a szakításunk után én vagyok az, aki boldog. 3, 5 éve vagyok a férjemmel. Õ pedig egyedül van, magányos. 3 csaja volt utánam de fél évnél többet egyik se bírt ki vele. Pár hónapja még engem is megkeresett, hogy hogy mertem férjhez menni, alig talált meg, kezdjük újra, és majd titokban randizunk amíg válok:D hát hogyne:) mondanom se kell, hogy elküldtem a francba. Szóval én rövidebb ideig voltam ilyen se veled se nélküled kapcsolatban, de tudom milyen szar, és nehéz kijönni belõle. Viszont ha lezárod, akkor utána te is fellélegzel és boldog leszel. Amúgy nekem anno 2 évig tartott megemészteni ezt az egészet az exxel, addig senkim se volt. Nem is ismerkedtem. Ha lezárod, utána könnyebb lesz:) 27/N
Én kívülállóként általában azt látom az ilyen hosszabb kapcsolatoknál, fõleg hogyha ilyen szenvedélyes mint a tiétek, akkor a kapcsolatot elég nehezen zárják le. Szakítanak, összejönnek mással pár hétre, majd megint kibékülnek, egy hónap múlva megint szakítanak stb és mehet ez így évekig. Tudom hogy ez most nagyon nehéz, de hosszútávra ne tervezz vele. Ha ki is békültök még egy párszor, ebbõl nagycsalád meg közös békés élet szerintem nem lesz, de ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is beteg. És mindenki azt mondja hogy örüljek hogy megszabadultam tõle, de mégis bánt a gondolat, hogy azt hittem végre megtaláltam a biztosat az életemben. És én magam is elhittem mert annyira akartam. Képtelen vagyok megérteni, hogy hogy tudott ilyen gyorsan össze is költözni egy 20 éves lánnyal, és egyfolytában arra a kérdésre keresem a választ, hogy meddig fog ez közöttük tartani? Elõjönnek e ott is majd a problémák abból kifolyólag, hogy a pasi milyen, és hogy a leány fiatal? Mikor múlik el az újdonság varázsa, ami után leesik neki, hogy talán nem kellett volna elveszítenie engem? Le fog ez neki egyáltalán esni? Akar majd még visszajönni hozzám? Fog még jelentkezni, keresni? Vagy most már végképp átlendült, ahogy hangoztatja, és ennyi, ne is várjam hogy elõkerül majd? Magamból kiindulva, ha engem annyira nem érdekel valaki, és boldog kapcsolatban élek, amit én választottam megfontoltan, akkor el sem olvasom, amit az exem ír, nem is mondom a barátomnak, hogy mennyire kiakaszt, hogy ezzel vagy azzal van, egyáltalán nem is foglalkozom ezzel, és ha annyira boldog vagyok, akkor azt sem hangoztatom ennyire, nem kiabálom szét. Nem értem. A kérdést is azért írtam ki, hogy hátha a válaszokból juthatok valamire, hogy most mi fog történni, mire számítsak… zûrzavar van a fejemben…
A kérdező hozzászólása: Amikor én megismertem õt, 22 voltam. Nekem elég nehéz gyerekkorom volt, nagymamámmal és nagynénémmel nevelkedtem, nagymamám 14 éves koromban elment, nagynéném megházasodott, és egymagam maradtam, 15 évesen, egyedül álltam talpra, csináltam meg az egyetemet, nyelvvizsgáztam, és dolgoztam hogy meg tudjak élni. Ez a srác mindig azt hajtogatta, hogy õ biztonságot teremt majd nekem, és én annyira kötõdtem hozzá, hogy ezért nézhettem el neki mindig mindent. Nagyon tõle tettem függõvé mindent, én azt hittem, végre biztonságban leszek, végre egy biztos pont az életemben. És mindig azt hittem hogy majd megváltozik, és nem lesz több. De én 26 éves fejjel nem tudom megérteni, hogy engem elhagy azért, mert õszerinte nem vagyok biztos pont, mert én nem tudok neki nyugalmat biztosítani, mert azzal hogy elmegyek valahova a barátaimmal azt bizonyítom neki hogy nem lennék jó családanya, ezt mondta. És azt nem értem, hogy egy 20 éves lánytól mit vár? Hogy otthon ül majd neki? Az a lány soha nem dolgozott, az egyetemet sem fejezi be mert sminkes akar lenni… annyira szeretném, ha egyszer ráébredne, hogy mit csinált, és vissza akarna jönni, és talán én akkor tudnám lezárni, amikor ott elküldhetném. De õ most boldog, és állítja hogy az a lány tökéletes, õ nem olyan, hogy eljárogat, mindenben tökéletes, stb… és nekem nem a korkülönbséggel van a bajom, mert a pasi 50 lenne a lány meg 35 pl, még oké, de 20 éves a lány… nem hiszem hogy 21 22 évesen gyereket szülne neki… már közöttünk is problémákat okozott a korkülönbség.. annyira nem értem… fog még jelentkezni felém? Fog még akarni, le fog neki esni, hogy én lehet tényleg biztos családot adtam volna neki? Le fog esni neki hogy az a lány tényleg fiatal? Elõbb utóbb elmúlik az újdonság varázsa, elõbb utóbb kiesik a csontváz a szekrénybõl. És szerintem vele is meg fogja csinálni azokat mint velem, ugyan úgy szüksége lesz más lányok csöpögésére, ugyan úgy elõ fognak jönni a hajlamai, ugyan úgy nem fogja elengedni õt sem ha el akar menni a barátaival… szerintem. Mert 36 évesen már nem változik annyira az ember. És szerintem a lány is csak azt élvezi hogy viszi ide oda, fizet mindent, és ezért persze hogy azt játssza amit a pasi látni akar. De együtt lakva ez már más, mint amikor még csak találkozgattak. És az sem véletlen hogy annyiszor visszajött hozzám a pasi, ha annyira tökéletes lenne a lány, akkor nem jött volna mindig vissza hogy szeret engem.. annyira szeretném hogy leessen neki, és jöjjön még, akarjon még engem…
"Lesz még hogy kapar utánam?" 50%, vagy igen, vagy nem. Addig is keress jobbat, hátha találsz õ sem csinál most mást, gondolom a 20-aska ropogósabb, mint te és/vagy többet bevállal mint te.
Fruu.. ez egy beteg ember. Nõi paróka..nárcisztikus../hányadék/ [link] Zárkózz el tõle, mert csak nagyon nagy szenvedés vár itt rád!! Tedd alkalmassá magad, hogy nyitott lehess egy új és szép és jó kapcsolatra.
Mivel mindkettõtök elég kevés intelligenciával rendelkezõ ösztönlény, bármi lehetséges a jövõben, akár még újra össze is jöhettek.
egyikõtök sem normális bármi lehetséges!
36 éves és most egy 16 évvel fiatalabb lánnyal kezd? Hát azt hiszem igazi példája annak hogy ha nem is a pénz akkor a friss hús nyer. Tipikus majd 50 évesen is 20 éves kellene neki csak akkor már nem megy :)
Fruu... most biztos nagyon fáj a szíved, és nem lesz vigasztaló, de elég hamar ráébredsz: jó, hogy megszabadultál tõle.. Gyógyulást kívánok ebbõl a sebet okozó kapcsolatból, és utána gyógyultan várd a tiszta, szép szerelmet!
A kérdező hozzászólása: A sztori folytatása: Volt nagyon sok nagyon jó idõszakunk és sok rossz is, amik azért voltak, mert ha én el akartam hagyni, akkor mindig visszasírta magát, ha pedig õ akart elmenni, akkor én könyörögtem vissza magam. Ezek a viták általában abból származtak, hogy mindig volt valami nõ ami kiderült. Ezek a nõk igazából arra kellettek neki, hogy kielégítse önimádatát. Amikor én megismertem õt, még egy egyszerû egyetemi tanársegéd volt, viszont ekkor már jóval magasabb pozícióban volt, és rengeteget keresett, rengeteg pénze volt már, BMW, bármit megtehetett. És õ tõlem is azt várta el hogy minden reggel elájuljak hogy õ milyen jól néz ki, hogy kb istenítsem, hogy õ a legjobb és legszebb és legesleges… Az utóbbi kb 2 évben 4 nõ volt, akirõl tudok. Ezekkel csak találkozgatott, levelezgetett, elvitte strandra, kajálni, hasonlók. És közben mindig az volt, hogy õ befejezte velem. Új életet kezd, stb. Aztán mikor kiderült, hogy nekem van valakim, persze mindig vissza akart jönni. Idén májusban is kiderült egy lány. Neki az edzéseire járt, meg volt állítólag nála kézimeccset nézni. Mikor ez kiderült, elõször még elvoltam ezzel a tudattal, de júniusban elhagytam, mondván hogy ez már túl sok nekem.. akkor sírt, hogy ne hagyjam el, de elhagytam. És késõbb összejöttem egy sráccal, akivel együtt voltam kb 5-6 hetet, amikor a volt párommal összefutottunk. Megvolt a nagy egymásra borulás, és hogy õ az én karjaimban érzi igazán otthon magát (mert hogy õ valahonnan összeszedett egy lányt, akivel járkált a nyáron erre arra, de semmi komoly..), és hogy hagyjam ott akivel összejöttem közben, és legyek vele, õ eljegyez, magához költöztet, stb.. Én mondtam neki, hogy nem, de aztán rá egy héttel csak összejöttem vele újra. Ez volt augusztusban. Itt volt kb egy két hét ami nagyon jó volt, utána elõjött hogy én nem adtam be neki rögtön a derekam, nem választottam rögtön õt, és persze utána elõjött ismét a lány is, és majd két hónap telt el azzal, hogy azt sem tudta mit akar, hol el akart hagyni, akkor én írtam neki nap mint nap egy halom emailt, hogy mi összetartozunk, stb, és amikor abbahagytam a levélrohamot és a meggyõzõ rohamot, akkor mindig jött õ, hogy szeret, és próbáljuk meg, aztán megint elõjött a lány, én megint minden erõmmel bizonyítottam, hogy márpedig én vagyok neki a tökéletes. Aztán az egyik csütörtöki napon eldöntöttem hogy énbelõlem nem fog hülyét csinálni, megírtam neki hogy feladom. Másnap sírva hívott fel hogy szeret és miért csináljuk ezt egymással, és addig nem utazik haza hétvégére míg nem látott, stb.. nem találkoztam vele. Szombaton felhívott, kérdezte, hogy mit fogok csinálni este. Mondtam neki hogy bemegyek a városba, kérdezte hogy megyek e bulizni, mondtam neki, hogy nem tudom, lehet. Erre úgy kiakadt, hogy én ezzel akarom neki bizonyítani hogy milyen jó családanya lennék, hogy nekem ez az életem, stb… (megjegyzem, ebben az évben 3szor ha voltam..), és lecsapta a telefont, ki is kapcsolta, én újra emaileket írogattam neki, vasárnap került elõ. Felhívott, hogy õ elutazott szombat délután a lánnyal, és most is épp odaért hozzá, hagyjam õket most már békén.. lerakta, kikapcsolta. Én írtam neki ismét egy emailt, hogy oké, legyen így. 10 perc múlva ott volt nálam. Nagyon ideges volt, de nem tudta megmondani miért jött, azt mondta, hogy azért jött, mert nem érti miért kell ilyen csúnyán elválnunk, (mert írtam neki, hogy ne higgye hogy el vagyok veszve, ezek után szépen visszaírok azoknak a fiúknak akik írnak nekem), hogy én hogy merészelem hogy miközben neki bizonyítok, másokkal csetelek (mellesleg õ a lánnyal találkozgatott…), és hogy ne higyjem hogy õ azért jött mert bármit is akar tõlem, és hülye vagyok ha nem tudom miért jött. És hogy én beérem egy hajléktalannal akkor õ ennek örül, stb, majd elviharzott. Rákövetkezõ szerdán még felhívtam hogy amiket a lakásban összeszedtem visszaadnám neki, a reakció: égessem el, dobjam ki, hagyjam õt békén, tud ám arról hogy én mikor kivel kavartam, hogy képzeltem, k…va vagyok, neki komoly kapcsolata van, stb.. mondom jó. Persze barátaimmal beszéltem sokat, nehéz volt mindez nekem. Azt is tudom hogy azon a hétvégén otthon volt a szüleivel. Majd hétfõn, ír nekem egy lány a fb on, hogy hívjam már fel. Azt mondta, hogy írt a srácnak pénteken hogy boldog névnapot, és akkor reggel (hétfõn) írt neki vissza, hogy ne haragudjon hogy eddig nem válaszolt, de egy gyönyörû wellnesshétvégén volt a barátnõjével, és nem mellesleg õ annyira boldog hogy még aznap össze is költöznek… Mondom mi? Persze elkezdtem minden közös ismerõst felhívni, hogy mi ez, és egyáltalán miért ír annak a csajnak akivel fél éve nem beszélt, elõször azt hittem azért, mert tudja hogy visszamondja nekem, és ezzel elérheti hogy újra kaparjak utána. De mint kiderült, tényleg valami összeköltözés volt (rá 10 napra hogy engem hívott sírva, hogy szeret…), és az a lány ráadásul az, aki miatt még májusban otthagytam… és mint kiderült, ez a dolog mindig is volt, nyáron is ez a lány volt, és szépen átvert mindkettõnket. Nagyon fontos még ehhez az egészhez, hogy a pasi akirõl írtam 36 éves, és az új lány pedig 20. És én azért lettem pattintva elméletileg, mert én nem vagyok túl hiteles, és õ már családra és nyugodt légkörre, gyerekre vágyik. És most õ boldog, az a lány tökéletes, és most õ úgy érzi megtalálta… de mindeközben persze a közös ismerõsünknél érdeklõdik, és ki van akadva hogy pl találkoztam azzal a sráccal akivel még az elején összejöttem, és hogy én hazuttolom meg magam… és õ most boldog, és tojik rám, átlendült, stb…stb… de most komolyan… 20 éves a lány. De még ha olyan lenne, amilyennek beállította, mert azt mondta, hogy az a lány mennyire egyszerû és szolíd, és õ nem olyan hogy bulizni jár, és hívõ, és jövõre már gyereket szülne neki… aha.. akárkit kérdeztem errõl a lányról, egy sem mondta hogy igen okos, vagy igen, kedves, mindenki azt mondta, hogy öntelt, nagyra van magától, és zakkant, és mindig az kellett neki ami a másé, és ne higyjem hogy hosszú életû lesz ez közöttük. A lánynak szõke póthaja van, és a fb profilja is egyértelmûen arról szól, hogy kivan magától. Nyilván azért kell neki, mert a volt párom pénzes, nem gondolom hogy maga az ember miatt kellene neki. Nem tudom mit gondoljak. Meddig fog ez tartani, fog e még a volt párom akarni visszajönni, rá fog e jönni, hogy mit veszített velem, mit gondoljak, mi fog történni szerintetek?
Szerintem ne akard, hogy kaparjon utánad!!! Inkább lépj tovább! Szerintem nem teljesen normális.
Fruu! Ez borzasztó - jó hogy megszabadultál ettõl az alaktól! Megmondom, miért van a 20 évessel: mert az a lány még nem jött rá, ez egy beteg torz ember, és a jónak látszó külsõségek elvették az eszét. Szegény lány, õt is sajnálom. Lealázó, ahogy a családodról, múltadról beszél. Megszabadultál egy életed nyomorító alaktól. Nyugodj meg. Higgadj le. Foglalkozz olyasmivel, amit szeretsz. Milyen zenét szeretsz? azt hallgasd. Ne akarj most semmit sem megoldani. Pár nap múlva észhez térsz: magad is látni fogod, hogy jobb így. Fiatal vagy, fogsz találkozni olyannal pár hónap múlva, akivel szeretitek egymást!

Kedden lesz garatmandulaműtétem. Várhatólag csak pár napot kell bennlennem a kórházba, maximum 5 napot. Mit vigyek magammal?

Legjobb válasz: Hálóruhát,fehérnemût,szabadidõruhát, 2 pár papucs /TUSOLÁSHOZ/pzsepi,wc papír,szalvéta, pohár,bögre,kanál,kés,villa,kis tálca,tisztálkodási eszközök.Rádió,telefon,keresztrejtvény,újság,könyv. ezek jutottak eszembe

Hálóruhát, fehérnemût, szabadidõruhát, 2 pár papucs /TUSOLÁSHOZ/pzsepi, wc papír, szalvéta, pohár, bögre, kanál, kés, villa, kis tálca, tisztálkodási eszközök.Rádió, telefon, keresztrejtvény, újság, könyv. ezek jutottak eszembe
A lényeg, ha szedsz valami gyógyszert azt vidd magaddal.Esetleg még fájdalocsillapítót.
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszodat :) de kés villa kanál ilyesmiket is vinnem kell ? nem adnak ottbent ?
Nem. Lehet, hogy van olyan kórház, de én még sehol nem kaptam.Kb 10 kórházban voltam már.
Törölközõ
A kérdező hozzászólása: oké.köszi :)
Elégé fog fájni a füled a második napon vigyél magaddal fülfájásra fájdalomcsillapítót jól jöhet

5 1/2 hetes leszek jövö héten, a párom szülinapja lesz, szerintetek egy pohár bor belefér?

Tudom bután hangzik, de lesznek vendégeink, és ha nem iszok semmit akkor felfog nekik tünni, és nem akarjuk még senkinek sem elmondani hogy terhes vagyok amíg nem voltam orvosnál de csak két hét múlva van idöpontom,és szerintetek belefér ha aznap este egy pohár bort megiszok?

Legjobb válasz: ugyan már,egy pohárka (1dl) édes vörös bor például simán belefér,pláne ebéd elõtt,rá úgyis fogsz enni,felszívódik hamar,egyébként meg még vérpezsdítõ is a bor. semmi bajod nem lesz, Czeizel Endre is megmondta: napi 1 dl vörös bor egészséges minden kismamának. járj utána.. persze nem kötelezõ mindennap borozgatni,de ennyitõl kutya bajod nem lesz..

ugyan már, egy pohárka (1dl) édes vörös bor például simán belefér, pláne ebéd elõtt, rá úgyis fogsz enni, felszívódik hamar, egyébként meg még vérpezsdítõ is a bor. semmi bajod nem lesz, Czeizel Endre is megmondta: napi 1 dl vörös bor egészséges minden kismamának. járj utána.. persze nem kötelezõ mindennap borozgatni, de ennyitõl kutya bajod nem lesz..
Egészen nyugodtan! :) Már terhes voltam a kisfiammal, de még nem tudtam, mikor jött a karácsony. Nevelõapámnak különleges pálinkát vettünk, megkóstoltuk, és pezsgõztünk a férjemmel este. A kisfiam már 3 éves, egészséges, gyönyörû. Hidd el, a babádnak semmi baja nem lesz.
Igyál egyet nyugodtan, egészségedre! :) Van, aki ilyenkor még nem is tudja, hogy baba van, egyébként is a 6-8 héten alakul ki a köldökzsinór, még nincs is veled egy vérkeringésben. :)
Én nem innék. Mond azt, hogy olyan gyógyszert vettél be amire nem lehet inni! De egyszerûen azt is mondhatod, hogy te nem szoktál inni, én mindig ezt szoktam mondani és senki sem gondol terhességre, de tény, hogy tényleg azért nem iszom, mert egyáltalán nem szoktam.
figyi..nem kell ezt túlreagálni. amint írtam 1dl bortól semmi bajod nem lesz. de ha nem hiszel nekünk akkor ne igyál és kész, ..én ezt nem értem ..miért kérdeznek ha meg nem hisznek nekünk és hezitálnak a kismamák??
És ha csak belekortyolnál a látszat kedvéért, de nem innád meg mindet?
Ha egy este elkortyolgatsz egy pohár bort, attól nem lesz semmi bajod. De az hülyeség, hogy a baba nincs veled közös vérkeringésen. Nem tudom, hogy ezt honnan veszik jónéhányan.
Szerintem egy pohár bor egyáltalán nem fog ártani. Bár én nem innék. :) Ha nem szeretnél inni, akkor egyszerûen mondd azt, hogy gyógyszert vettél be fejfájásra. :)
14-es! A Szentágothai-féle Funkcionális anatómia elég jó hely neked az utánaolvasásra? Neked sem ártana utánaolvasni, mert nem nagyon vagy képben. De azért pontozz csak le, ha attól jobb a kis lelkednek! Gratulálok, nagyon értelmes vagy! :-)
A lepontozók biztos bioélelmiszereket ettek az egész terhességük alatt, és még azt is kiszámolták, hogy hány lélegzetvétel a normális percenként és szigorúan be is tartották remélem! :) )))))
szia.nyugodtan ihatsz egy pohár bort.semmi bajod nem lesz tõle.egészségedre
Igaz én az alkohol "elken" vagyok, és nem támogatom az iszogatást a terhesség bármely szakaszában sem.... De! Orvosok által is ifazolva van, hogy egy jó minõségû bor a terhesség idején, pár pohárral fogyasztható. Nyílván nem a keréstegedésrõl beszélünk. A "parakismamik" meg ne ijesztgesség a másikat, a kérdezõ egy pohár bort szeretne inni, amivel nem fog ártani, DE , linkelek egy cikket, ami részben alátámaszt, sõt a neten majd az összes oldal:) http://www.boraszportal.hu/nyomtat/20120125/4797
http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/terhesseg/20100527-alk.. Én nem innék. Azt mondanám fáj a fogam és fájdalomcsillapítót vettem be.
Nekem a 6. héten volt szívhang, lehet másnak már van az 5-en is!!! Na, nem is ez a lényeg! Egy pohárka bort simán megihatsz, semmi nem ezen múlik majd!
Utolsó! Olvass utána jobb helyeken! 5 és fél hetesen semmiféle embrió nincs még!!!
5 és fél hetesen már embrió van dobogó szívvel, nem pedig kémiai terhesség.
Szerintem alkalmanként mértékkel nem árt egy egészséges terhes nõnek. Én is ittam, persze nem többet és nem rendszeresen és semmi baja nem lett a kisfiamnak, egészséges, örökmozgó :-)Nagyon kívánós terhes voltam, volt olyan is hogy megláttam a bevásárlóközpontba a Martinit és majd belebetegedtem hogy nem ihatok belõle. Úgyhogy vettünk egy üveggel és ittam belõle egy fél pohárral fanta citormmal :-) Semmi gond nem volt és nem is kell mondani hogy milyen jól esett!!! Ja és a martinibõl még mindig van pedig 2011-ben szültem júniusban :-) De ha nem vagy biztos benne és ha megnyugtat kérdezz meg inkább egy orvost.
Mert 5 és fél hetesen még nincs baba, kémiai terhességrõl van szó. Petezsák akkor alakul. Talán ezért írnak néhányan ilyen "hülyeségeket"
szerintem a babával már onnantól egy test és egy lélek vagytok szépen írva, ahogy beágyazódott a méhfalba.
A kérdező hozzászólása: Végülis nem leinni akarom magam, hanem egy kellemes vidám estét eltölteni, annélkül hogy mindenkinek feltünne hogy, terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Szóval a vendégek ismernek mindet gyakran járunk össze és tudják hogy azért ritkán de ha összejövünk többet szoktam ínni egy almalénél...úgy gondoltam hogy ha egy pohár bort egész este elkortyolgatok nem lehet gond...
ekkora terhessegnel meg nincs placenta, koldokzsinor, s ha lenne is, egy pohar finom bor nem art.


A párommal több, mint 8 éve vagyunk együtt, én 24vok, ő 34, és én már 5 éve szeretnék babát, ő viszont csak akkor, ha külön leszünk, ami még több év. Hogy magyarázzam el neki, hogy nem várhatunk örökké?

Legjobb válasz: Egyezetek meg, hogy vártok még 2,5 évet. Még fiatal vagy bõven belefér. Van már annyi munkaviszonyod, hogy Gyedet kapjál? Mert a GYES családi semmire sem elég egy babának.

Egyezetek meg, hogy vártok még 2, 5 évet. Még fiatal vagy bõven belefér. Van már annyi munkaviszonyod, hogy Gyedet kapjál? Mert a GYES családi semmire sem elég egy babának.

Nem merek sokat sexelni a párommal 5-6 hetes terhes vagyok! Nem merek elmenni félek h baj lesz a párom meg szomorú e miatt! Mit tegyek? Lehet baj?

Legjobb válasz: Célszerû lenne a pároddal megbeszélni félelmeidet és kérd ki az orvosod tanácsát is, hogy az Õ álláspontja alapján a Te esetedben jelenthet-e a sex problémát.

Célszerû lenne a pároddal megbeszélni félelmeidet és kérd ki az orvosod tanácsát is, hogy az Õ álláspontja alapján a Te esetedben jelenthet-e a sex problémát.
Voltál már nõgyógyásznál? Ha nem tiltott el a szextõl, akkor ne aggódj. Nekem a 12.hétig tilos volt, veszélyeztetett voltam.
Mi ugyanannyit voltunk együtt az elsõ terhességemnél is, most is. Semmi gond nem volt;). Sõt a dokim kérdés nélkül mondta, hogy nyugodtan éljünk házaséletet. És épp tegnap olvastam, hogy az orgazmusnál termelõdõ endorfin hat a babára is, így õ is boldog lesz, és jól érzi magát:) .

Üdv. Olyan problémával állok elétek, amire szeretnék esetleges tanácsokat, vagy esetleges megoldási lehetőségeket kérni.22 leszek idén, a barátnőm 19, 5 hónapja vagyunk egy pár. A probléma az, hogy a párom édesanyja korlátozza folyamatosan Mit tegyek?

A párom meg védi őt velem szembe.Hetente 1x aludhatunk együtt ennyi idősen és ennyi idő után. A barátnőm meg mindig azzal áll elő, hogy értsem meg, stb. mikor nekem az előző kapcsolatomban együtt éltem a barátnőmmel. Meg ugye hétköznap sem aludhatunk együtt. De barátnőm mindig csak azzal áll elő, hogy 1x bírjam ki a héten. Szerintetek milyen megoldás van, vagy mit kellene tennem? Barátnőm semmit sem tesz!

Legjobb válasz: Sok mindent nem tehetsz. Ha neki is elég ennyi, akkor nemfog szembemenni az anyjával csak amiatt, hogy neked nem elég.

Sok mindent nem tehetsz. Ha neki is elég ennyi, akkor nemfog szembemenni az anyjával csak amiatt, hogy neked nem elég.
nem biztos, hogy elég neki, csak gondolom, hogy még a szülei tartják el, õk iskoláztatják, adják neki a "kenyeret", így gondolom nem akar balhézni.... ha ez a helyzet, akkor megértem õt, és neked is támogatnod kellene, nem tehet róla, hogy az anyukája ilyen...
Úgy tûnik, neki elég a heti egyszeri együttalvás. Kénytelen vagy alkalmazkodni hozzá, vagy keresel egy másik lányt, aki naponta veled alszik. De legjobb lenne, ha megnõsülnél. Akkor aztán éjjel-nappal együtt aludhatnátok. Senki nem szólhatna bele.
Öt hónap véleményem szerint nem túl sok.Bizonyára, amikor a szüleivel is jó kapcsolatod lesz megengedik, hogy együtt alhassatok.:) A kérdésem, hogy hol szoktatok együtt aludni? Próbáld megérteni az édesanyját is, bizonyára félti õt :)
hát én is 19 vagyok, gimis, anyáékkal élek nyilván és nekünk annyi sincs, hogy heti rendszerességgel itt aludhatna a barátom. 21 lesz, több mint 1 éve együtt vagyunk, szóval ne csodálkozz...
Nem tudom a barátnõd milyen idõs és milyen típus. Én 22 éves vagyok és azért nem esne jól, ha a szüleim így lekorlátoznának, pedig velük élek, javarészt õk is tartanak el. Nem tudnám annyiban hagyni. Persze ha nagyon erõszakoskodnának, akkor nem tudnék mit tenni, de éreztetném a párommal azt, hogy én is többre vágyom, de sajna nem lehet... Számomra az a fura, hogy õ ennyire beletörõdik. Attól, hogy elfogadja a szülei döntését, még tudathatná veled, hogy õ is többre vágyna ha lehetne. Így legalább az az érzés nem merülne fel, hogy talán nem is akar többet veled lenni... Megoldás szerintem erre nincs. Ha õ ennyire nem tud/akar változtatni, akkor nem nagyon tudsz sajna mit tenni.
szerintem ez azért van, mert a szülei nagyobb befolyással vannak rá, mint te. ami tulképp. teljesen normális, hiszen õk nevelték. feléjük lojális, és lehet, h neki ez az 5 hónap járás még nem olyan volumenû, h emiatt konfrontálódjon az õsökkel. igazából õ egy atipikus kamasz, hiszen a legtöbb ilyen korú lány vérre menõ vitát generál az anyjával-apjával, ha a pasijáról van szó. ami persze legyezgeti a fiatalember hiúságát, ám annál rosszabbul esik a szüleinek. ha a barátnõdnek ez így megfelel, akkor ne erõltesd a dolgot. fõleg ha te vagy az elsõ barátja. lehet, h késõbb lazul a szigor. van egy tippem, h a lányt a tanulás miatt fogják ennyire, ami végülis jogos, az azért sokkal fontosabb mint a pasizás.

A fiam pár nap múlva lesz 5 hónapos. És folyton bőg. Szépen fejlődik, de egyszerűen ha nincs kézben akkor nem hagyja abba a bőgést! Első gyerek elszúrtuk tudom. De bizti van mit tenni. Ugye?

A párom keveset van itthon, segitségem semmi.Fáradt vagyok és nagyon ki vagyok már!Nem képes egyedül lenni még 5 percet sem.Ha nem lát kezd?dik a bömbi....de van hogy már akkor is b?g ha mellette ülök.kÉsz vagyok!Segitsetek!

Legjobb válasz: Az enyém 7-hós és majdnem ue.a helyzet õ nem sír csak nyöszörög amíg valaki fel nem veszi.Aztán ha véletlenül lerakjuk mert ugye egész nap így is sokat van kézben na akkor van gond.Ha nem lát valakit akkor egybõl ordítás van.Mi anyuékkal lakunk úgy hogy dajka van bõven,lehet ez is a baj.Én abban bízok ha már egyedül tud ülni más lesz a helyzet jobban el lesz majd a játékaival és elfoglalja magát.Aztán lehet hogy ezt csak én gondolom így.Kitartást neked !Hátha késõbb javul a helyzet,én is ebben bízom.

Az enyém 7-hós és majdnem ue.a helyzet õ nem sír csak nyöszörög amíg valaki fel nem veszi.Aztán ha véletlenül lerakjuk mert ugye egész nap így is sokat van kézben na akkor van gond.Ha nem lát valakit akkor egybõl ordítás van.Mi anyuékkal lakunk úgy hogy dajka van bõven, lehet ez is a baj.Én abban bízok ha már egyedül tud ülni más lesz a helyzet jobban el lesz majd a játékaival és elfoglalja magát.Aztán lehet hogy ezt csak én gondolom így.Kitartást neked !Hátha késõbb javul a helyzet, én is ebben bízom.
Szia! Az én fiam jövõ héten lesz 5hónapos és pár napja ugyanez a helyzet egy darabig 15-20 perc elvan egyedül aztán csak sír. Van mikor az sem jó ha felveszem akkor is sír. Ráadásul éjjel sem alszik pár hete rendesen.Úgyhogy nagyon együtt tudok érezni veled. Nem hiszem hogy elszúrtad volna. Épp azon gondolkodtam lehet hogy ilyenkor is van növekedési ugrásuk vagy kevés a tejem szóval én sem tudom mit csináljak.Tudom nem tudtam segíteni de talán egy kicsit megnyugtat hogy más is ilyen cipõben jár.
Vígasztaljon az a tudat, hogy pár napja nálunk is ez a helyzet.2-3 nappal ezelõtt szinte egész nap sírt a kisfiam, ha kézben volt ha nem - szerintem a frontok is. Szombaton egy tünemény volt, egyszer sem sírt, csak vidámkodott és mosolygott. Ma pedig ismét egész nap szórakoztatni kellett. Ha már nagyon unja a banánt én lefekszek mellé a földre, éneklek neki vagy tornáztatom - van egy jó kis babatorna dvdnk - vagy csak nevettetem, duruzsolok neki. Ha meg már végképp nem tudok vele mit csinálni hívom az apját. Már, ha otthon van. Kiszámíthatatlan a viselkedése, de egyszer majd elmúlik addig meg hurcoljuk és szeretgetjük. De igazából én is tanácstalan vagyok. Vajon elrontottam valamit. Bár ahogy már más is mondta most lehet erre van szüksége, hisz õ is egy társas lény.
Változnak a babák, változnak az igényeik, johet a fogacska...Új dolgok kezdik érdekelni, unaktozhat esetleg és ezt ki is mutathatja. Ha pedig felveszed, megnyugszik és elfelejti a baját, elterelodik a figyelme rola. Az én kisfiam kb 4-5 hónapos koráig jol elvolt maga is, aztán eygre nyugosebb lett, rovid ideig kototte le valami a figyelmét, soxor nem tudtam egyedul hagyni.Próbáltam kulonbozo helyeken "szorakoztatni", játszószonyeg, kiságy, nagyágy, autósulés, egy darabig mindegyik jó változatosság gyanánt. 6 hónapos korában kijott két fogagacska is, szerintem ez is befolyásolhatja, nyugtalaníthatja.
ne félj, nem vagy egyedül. én is azt hittem elõször, h elkényeztettem a gyerekeimet azzal, h sokat voltak kézben. erõt vettem magamon, és amikor nagyon sírt már akkor vettem fel, addig viszont végeztem a dolgomat. mellettem volt, azt akartam, h lásson, szokja meg, hogy akkor is vele vagyok, ha nem veszem fel. elmeséltem neki, h épp mit csinálok, énekeltem neki, természetesen a gyomrom görcsben volt, meg lelkiismeret furdalás gyötört. de a muszály nagy úr. utána viszont csak vele voltam fél órát. amikor a fiam 2 évre rá megszületett a féltékenykedés miatt volt (és van) a sok hiszti. pedig a fiamat kevesebbszer veszem fel. rengetegszer elmondom nekik, h mennyire szeretem õket. nehéz idõszak. ám most, h nincsenek itthon 2 napja, nagyon rossz. ilyenkor nem érdekel az sem ha hiszti van, csak lássam már õket. (2, 5 éves lány és 9 hós fiú anyukája)
Nálunk is ugyan ez a helyzet. Míg eddig elvolt a játékaival akár 1, 5 órát is most sír, ha leteszem, sír, ha nem lát a 4, 5 hós babám. Cipelem, dobálom, masszírozom, tornásztatom, "táncoltatom", énekelek, bújócskázom, csörgõzök-, hempergek vele. Ha már minden éneket elénekeltem és minden mondókát elmondtam és a karomat is csak sajgó botként érzem leteszem az ágyra a játszószõnyegére a játékai közé és akár mennyire is követelõzik ott hagyom. Van, hogy rájön, hogy tulajdon képpen õ is éppen annyira elfáradt mint és alszik egyet, van, hogy nekiáll játszani az elõbb tanultak mintájára, van, hogy addig bõg míg nem bírom tovább hallgatni és elõbújok a fedezékbõl és akár mennyire is fáradt vagyok megszeretgetem és folytatom a szórakoztatását. KITARTÁS!!!
Sziasztok! Nálunk ugyanez a helyzet! Mi lassan 6 hónaposak leszünk! De hogy ne legyen olyan egyszerü az én kislányom állandóan hasrafordul és ha nem vagyok ott rögtön beleteszi a kisfejét az ágyba és ugy ordit! Amugy visszatud fordulni. Ezt már sajna szándékosan csinálja. Arról nem beszélve hogy forogva már tud haladni az ágyon. A kiságyba abszolút nincs el 5 percig sem. Ugyhogy pár hete megállt nállunk az élet mert semmit nem tudok töle csinállni. Állandóan vele kell lennem. Nem könnyü.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ilyen sokan válaszoltatok!Kicsit vígasztal a tudat, hogy nem vagyok egyedül ezzel.. : ) de mégis egyyedül vagyok...Jó lenne pihenni kikapcsolódni de ti is tudjátok hogy nélküle nem ér semmit az élet.Puszi nektek!Judit

Ha majd jön az influenzás időszak mit tehetek hogy a pár hetes csecsemőmet megvédjem a vírustól? Ha én beteg leszek ő elkaphattya? üdv egy 5 hetes picur anyukája

Legjobb válasz: Ha szoptatod, akkor van védve a legjobban. Ha te beteg vagy, és szoptatsz, akkor õ csak az ellenyagot kapja meg, nem lesz beteg. Amúgy nem tudod burokban tartani, õ is ugyanúgy elkapatja, mint bárki más. Nem kell félni tõle, hamar átmegy rajtuk:-)

Ha szoptatod, akkor van védve a legjobban. Ha te beteg vagy, és szoptatsz, akkor õ csak az ellenyagot kapja meg, nem lesz beteg. Amúgy nem tudod burokban tartani, õ is ugyanúgy elkapatja, mint bárki más. Nem kell félni tõle, hamar átmegy rajtuk:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Így igaz, az anyatejen keresztül a pici megkapja az ellenanyagokat, de azért nem tanácsos beteg embert a közelébe engedni. Ha te megfázol, vagy influenzás leszel, tegyél az arcodra maszkot. Én a patikában szoktam venni.
A maszk mindenképpen jó ötlet, mert bár nem írod, de mindenkinek egyértelmû a szoptatás. Sajnos vannak akik nem tudnak szoptatni, így a baba nem szívja magába az anyatejjel az ellenanyagot. Ez sajnos nálunk is így volt, de megfelelõ körültekintéssel a baba nem lesz beteg.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszike hát igen naon vigyázunk rá!! Már 2x voltunk hosszu sétán!!

Június 15-én lesz a polgári esküvőnk a párommal én akkor már 5 és fél hónapos terhes leszek. Egyszerű menyasszonyi ruhát szeretnék, mindenféle csilivili nélkül. Kölcsönözni szeretnék, pesten és lehetőleg olcsón. Tudok ajánlani valamit?

Legjobb válasz: Ugyan ebben a szituban vagyok, én mint Budapesti kismama a vecsési Hûség szalonban kölcsönöztem...Nincs messze, nagyon kedvesek, és fele ára a Pestinek...

Ugyan ebben a szituban vagyok, én mint Budapesti kismama a vecsési Hûség szalonban kölcsönöztem...Nincs messze, nagyon kedvesek, és fele ára a Pestinek...

A napokban lesz egy 8, 5 hetes kan labradorom. Fajtiszta. írnátok pár tippet?

Legjobb válasz: Elõször is fatatiszta, már ha van törzskönyve:-) Másodszor, tippet mire? Nem hiszem hogy valaki is érti mit akarsz, és tudna válaszolni.

Elõször is fatatiszta, már ha van törzskönyve:-) Másodszor, tippet mire? Nem hiszem hogy valaki is érti mit akarsz, és tudna válaszolni.
A kérdező hozzászólása: törzskönyves. tippeket úgy általánosságban gondoltam. :) )
Általánosságba kicsit nehéz bármit mondani.
A kérdező hozzászólása: akkor egy konkrétabb kérdès: mikor elhozzuk, lehet 2 órás út lesz.. hogy fogja bírni a rázkódást?
Nekem van jó tippem; vedd fix 2-re.
A kérdező hozzászólása: köszi
Szivesen:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!