Találatok a következő kifejezésre: A párommal leszünk (1451 db)

Ha nem töltöm be a 18at szülés előtt, és édesanyám, vagy a párom lesz a gyámja a picinek, akkor neki milyen juttatások járnak? Gyed, gyes cs. P? És ha betöltöm a 18at (rá 3hónapra), akkor automatikusan én leszek a gyámja?

Én leszek vele itthon!Anyum és párom is dolgoznak.

Legjobb válasz: A párod mennyi idõs? Házasok vagytok? Ha nem, apasági nyilatkozat van? Ha a párod betöltötte a 18-at és aláírta az apasági nyilatkozatot, a gyermeknek õ a törvényes képviselõje. Ha nem töltötte be a 18-at, de házasok vagytok, akkor közösen vagytok a gyermek gondviselõi. Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor a te anyád/apád a te és a gyermeked gyámja. Amíg a 18-at be nem töltöd, õ kap minden juttatást a gyerek után. Ha betöltötted a 18-at, onnantól te kapod, de újra kell kérvényezned.

A párod mennyi idõs? Házasok vagytok? Ha nem, apasági nyilatkozat van? Ha a párod betöltötte a 18-at és aláírta az apasági nyilatkozatot, a gyermeknek õ a törvényes képviselõje. Ha nem töltötte be a 18-at, de házasok vagytok, akkor közösen vagytok a gyermek gondviselõi. Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor a te anyád/apád a te és a gyermeked gyámja. Amíg a 18-at be nem töltöd, õ kap minden juttatást a gyerek után. Ha betöltötted a 18-at, onnantól te kapod, de újra kell kérvényezned.
Bankszámlaszámot adjatok meg, az egyszerûbb - és a pénz is gyorsabban fog megérkezni.
A kérdező hozzászólása: Igen, õ már betöltötte, 24éves.Apasági nyilatkozat van! Akkor automatikusan õ lesz a gyámja. Nem egy lakcímre vagyunk bejelentkezve, ezért érdekelt hogy hová jön a pénz, mert õ is itt lakik, csak még édesanyjához van bejelentve.
Arra a címre jön, ahová kéritek. Esetleg ideiglenesen bejelentkezhetne hozzátok, akkor még egyszerûbb lenne, de van postázási cím, amit meg lehet adni az igénylõlapon.

Mennyire érzi meg a babám és mennyire nagy baj ha már napi szinten sírógörcseim vannak mert folyton veszekedünk a párommal? Lesz valami káros következménye?

Én megpróbálok tenni ellene, beszéltem már a férjemmel is hogy ez így nem lesz jó, mert úgy tudom a baba megérzi, de mindig van valami.Biztos bennem is van hiba, már nagyon el vagyok keseredve...

Legjobb válasz: Káros következménye nem lesz, de amikor te szomorú vagy, akkor õ is átveszi ezt a hangulatot, ha nem is teljes mértékben. A babák is tudnak sírni, szomorkodni, s sajnos megérezhetik, ha anyucinak nagyon rosszkedve van. Én a családomat nagyon kioktattam, hogy messzire kerüljenek el, ha veszekedõs, nyûgös kedvük van, mert egyszer-kétszer rajtam akarták levezetni feszültségüket. Szóval, próbálj most a baba kedvéért megnyugodni, és a pároddal is ezt megbeszélni.

Káros következménye nem lesz, de amikor te szomorú vagy, akkor õ is átveszi ezt a hangulatot, ha nem is teljes mértékben. A babák is tudnak sírni, szomorkodni, s sajnos megérezhetik, ha anyucinak nagyon rosszkedve van. Én a családomat nagyon kioktattam, hogy messzire kerüljenek el, ha veszekedõs, nyûgös kedvük van, mert egyszer-kétszer rajtam akarták levezetni feszültségüket. Szóval, próbálj most a baba kedvéért megnyugodni, és a pároddal is ezt megbeszélni.
Elsõ vagyok! Jaj, nagyon sajnállak! Nekünk is vannak anyóssal problémáink, de én messzire elkerülöm, csak nehogy megint bõgni kezdjek miatta. Nem tudsz mást tenni, minthogy leülteted a párodat, és elmagyarázod neki, hogy ahogy veled vitatkozik, veszekszik, az olyan mintha a pici gyermekével tenné ezt. S olvastass vele cikkeket, hogy ez a magzatra hogyan hat. Mást nem tudok neked kitalálni. Próbáld félretenni a problémákat! Már amennyire lehet.
Szia!Én is sokat idegeskedtem, erre azt mondta az orvos hogy baja nem lehet a babának, de nagyobb az esély rá hogy hiperaktív lesz.Kicsit kezdek aggódni mert egész nap mocorog a pici! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Már napok óta ugyanaz a családi ügy van napirenden amirõl tudja ha az orrom alá dörgöli nekem nagyon rosszul esik és mégis folytatja, ráadásul meghalt az egyik közeli rokon, amibõl kifolyólag anyóst ide akakrja a nagymamával költöztetni abba a lakóparkba ahol mi lakunk, kb 2 percnyire tõlünk, ez is feszít hogy mi lesz itt akkor, az eddigi nyugodt kis életünkkel és a nagypapám bekerült a kórházba.röviden ennyi bõvebben meg nagyon hosszú lenne leírni, csak azért írtam le hogy tudjátok mik az okok.a családi probléma pedig apukámmal kapcsolatos(õ egy elég nehéz természetû ember ez igaz de nem olyan rossz aminek a párom lefesti)és minden nap a faterod ez az amaz, így nem segít, ilyen sóher, ilyen önzõ, ez is miatta van stb...én foggal körömmel védem van amikor férjemnek van igaza de nem mindig de már belefáradtam és nem akarom hogy az én drága kincsem igya meg ennek a levét...
Naturlandos nyugtató tea, ha nem szoptatsz(ettõl csak jobb hangulatod lesz)vagy citromfû tea.Próbálj meg nem foglalkozni a dologgal.Biztos nem könnyû, de náluk pl mikor volt jó pár veszekedés utána csak elég volt hangosabban szólnom a szobából az alkalmi süket páromnak és a kisfiam rögtön sírni kezdett.Õ egyébként 1 örök vigyori, de amikor nálunk volt ilyen puskaporos a helyzet azt is észrevette, ha a szobaajtóban bõgtem, úgy hogy Õ ne lásson-halljon engem és mégis sírva fakadt.A kedves párod is tekinettel elhetne a gyerekére!
Pedig bizony árthat a stressz a babának. Ritkán, de vetélés, koraszülés is bekövetkezhet. Volt munkatársnõmet munkában úgy felidegítették hogy beindult nála a szülés éjjel és 5hónapra megszülte a kisfiát. Tudom ez ritka, de bizony árt a stressz! sõt, aki végigidegeskedi a terhességét, azoknak a babája is nyugtalan, sírós, nem kiegyensúlyozott baba LEHET, mert nem 100% hogy az lesz, de igencsak nagy lesz rá az esély.
felidegesítették* bocs

Õsztől az autónk üzembentartója a párom lesz, a tulajdonos én maradok. Mi ennek a pontos folyamata, és milyen költségekkel jár?

Legjobb válasz: Kell egy üzembetartói szerzõdést kötnötök,amivel a párod elmegy az okmányirodába,és megcsinálák az új forgalmit,ami kb.:6000 Ft,új biztosítást kell kötni a párod nevére.asszem ennyi.

Kell egy üzembetartói szerzõdést kötnötök, amivel a párod elmegy az okmányirodába, és megcsinálák az új forgalmit, ami kb.:6000 Ft, új biztosítást kell kötni a párod nevére.asszem ennyi.
Erre létezik egy fomanyomtatvány, ezt honnét lehet beszerezni?


Igen a minta sokat számít.
Azt hiszem, az alkoholisták most sem a számítógép elõtt ülnek, hogy megmondják, miért isznak, hanem a kricsmiben... :D
Üknagyapám alkoholista volt. Nagyapám alkoholista volt (ez is lett a veszte mikor valami mérget ivott amire azt hitte hogy bor...). Apám egy idõben szintén rendszeresen és sokat ivott. Elkezdhetnék aggódni de tudom hogy ez az én életem ahol az én döntéseim számítanak nem pedig az övéik. Ha valaki alkoholista lesz azt saját magának köszönheti nem pedig a felmenõinek. 24/F
Én a dohányzással vagyok így. Anyám dohányzott sokáig, gyûlölöm.Büdös, undorító stb. Párom szülei szintén dohányosok voltak, õ is ugyanúgy utálja, sõt jobban. És abban szinte biztos vagyok, hogy a mi gyerekeink majd dohányozni fognak...De ne így legyen.
Ha lerendezi magában sikeresen akkor nem. Nálunk nagy szülök részérõl van tapasztalat. Apám alkalmakkor iszik, vagy a hétvégi sörét, és normális ember lett belõle. Belõlem szintúgy, én is alkalmakkor iszom. A testvérem viszont mereven tartózkodik tõle a mai napig, egy korty kóstolót nem enged magának. Szóval ez nem elõírás.
Apám ivott is, dohányzott is, én mindkettõt ki nem állhatom, egy korty alkoholt sem tudnék meginni, illetve egy slukk cigit sem szívtam még soha életemben. Leendõ páromtól sem viselném el az alkoholfogyasztást, ha inni kezdene, otthagynám. 25/F
Na ja, valamelyik csak bejön. :D Én nem gyûlölöm az alkoholt, bár nagyon ritkán iszom, alkoholista SOHA nem leszek, páromnak meg nem választok alkeszt.
Nálunk szinte mindenki ivott, apám, nagybátyám, nagyszüleim is mind alkoholisták voltak, már nem is élnek, kivéve nagyapám aki rokkant lett.Egyedül édesanyám nem ivott és nem iszik, szerencsére, én gyülölöm az alkoholt, férjem sem iszik alkoholt, nem birom elviselni többé az alkeszokat, egy boltban dolgozom , persze, hogy a pia az egyik dolog ami jól fogy, nem a kenyér, és sok alkesz az hiszi õ rajta nem látszik, és nem is magának viszi a piát, szánalmasak.
Apám alkoholista és én bizony gyûlölöm az alkoholt.Azt pedig csak remélem hogy a barátnõm(ha lesz valaha) nem lesz alkoholista..19/F
Ja és a párom sem iszik, még sört is csak szökõévben egyszer! (utolsó vagyok)
Ez tényleg 50-50%! Az én apám kõ kemény alkoholista volt a legrosszabb fajtából, és nagyon agresszív is. Ráadásul rengeteget bagózott, 2-3doboz naponta(8éve halott, legnagyobb részt ezek miatt elvitte a rák). Én utálom az alkoholt, még alkalmakkor is alig megy le egy korty. Voltam már berúgva, még tinikoromban mikor diszkóztam. Aztán már ott sem ittam alkoholt! Nem esett jól! 3éve leszoktam a cigirõl is. A két fiútestvérem egyik sem alkoholista, akkor isznak ha buliznak, de nem sík részegre. 33/N
Ez elég hülye tendencia:D Mindenkinél megvan rá az esély, akár isznak a szülei, akár nem. Népbetegség. Apa ivott, én nem iszok alkoholt a rossz példa miatt. Párom se iszik alkoholt. Egyikünk se utálja, csak nagy ritkán iszunk egy kicsit, és ennyi:-). Nem gyûlölöm, csak megvagyok nélküle., 24/N
Az én apum néha iszik, láttam már részegen, de ritka volt, mióta nem lakom otthon, nem is tudok róla, hogy ivott volna sokat..Anyum alkalmakkor iszik csak, én úgyszint. Van, hogy ha haza megyek, akkor meg iszunk egy kis sört, de munka után, vagy én itthon, de az nagyon ritka. Párom semennyit nem iszik.Alkalmakkor sem, (autóval ha megyünk, pláne)ha mondom neki, hogy ihatnánk egy kis bort vacsi után, hát akkor egy picit önt a kólához.De apósjelöltrõl sem tudom, hogy alkoholizálna...ritkán csak, párom még sem iszik sose, még csak sört se.
ismerek egy fickót, már túl van a 40en, és soha életében egy kortyot sem ivott. az apja masszív piás volt, és õ megfogadta, hogy még az esélyét sem adja meg, rászokjon. tisztelem érte. ismerek olyat is, akinek a szülei elég szépen tintáznak, de a srác túltesz rajtuk. és még ráadásul tagadja is. a mi családunk nem absztinens, de részegen még egyik felmenõmet sem láttam. max alkalmakkor isznak. én helyesnek tartom ezt a középutat. állítólag az apai nagyapám elég szépen termelte befelé a szeszt, de a család azon ágával nem volt túl szoros a kapcsolatom, tehát rossz példa nem volt elõttem.
Apai ágon nagyszüleim sokat ittak. "Drágaságom" (apának nem nevezem soha) szintén sokat iszik... Én gyûlölöm az alkoholt. Soha nem fogyasztottam, nem is áll szándékomban. Ha lesz párom, akkor olyat szeretnék, aki nem fogyaszt alkoholt. Vagy ha ilyen nincs, akkor inkább maradok egyedül. Nincs kedvem ugyanazokra a játszmákra, amik az alkohol miatt vannak otthon... A saját felnõtt életem az én játszóterem, ahol tilos az alkoholfogyasztás. Ennyi. 30/N
Eléggé.
Igen. Vagy-vagy
Nekem az unokatestvéremnek a szülei alkoholisták és az egyik fiú skrizofén(nem tudom hogy kell leírni) a másik szint úgy iszik, csak dolgozik is. Nekem szüleim nem isznak, és én sem :) Szerintem befolyásolja de ez a gyerek felfogásától is függ. Hogy nem leszek olyan mint õk- vagy xarok a világra.

Szégyellem a testemet a párom előtt. Szerintetek ebből válás lesz?

Kb három hete rámcsapódott a forró olaj és a mellkasom csúnyán megégett. Undorítónak tartom magam ezért a szexet most hanyagolom a férjemmel. Tegnap felvetettem neki, hogy csak úgy fekszem le vele ha van rajtam egy topp, de hallani sem akar róla, azt mondja ő látni akarja a testemet. Félek, hogy megundorodik tőlem. Műtétre februárra vagyok előjegyezve, de addig mi lesz?

Legjobb válasz: Azért párod is lehetne megértõbb, de neked is lehetne több önbizalmad. Kezdjétek nyugodtan leárnyékolt szobában, rajtad egy toppal. Egy kis idõ után úgyis megszokod, hogy rajtad is van egy kis hiba, és azzal együtt is szeret téged a párod. És utána felhõtlen leszel. Ha szülni fogsz, akkor is megváltozik a tested. Sõt, lehet, majd császároznak, és vágás is lesz a pocidon. Az sem akkora tragédia. Mondd meg párodnak türelem. Kezdjétek újra úgy, ahogy neked jól esik, és idõvel majd újra tudtok teljesen felszabadultan szeretkezni.

Azért párod is lehetne megértõbb, de neked is lehetne több önbizalmad. Kezdjétek nyugodtan leárnyékolt szobában, rajtad egy toppal. Egy kis idõ után úgyis megszokod, hogy rajtad is van egy kis hiba, és azzal együtt is szeret téged a párod. És utána felhõtlen leszel. Ha szülni fogsz, akkor is megváltozik a tested. Sõt, lehet, majd császároznak, és vágás is lesz a pocidon. Az sem akkora tragédia. Mondd meg párodnak türelem. Kezdjétek újra úgy, ahogy neked jól esik, és idõvel majd újra tudtok teljesen felszabadultan szeretkezni.
Megundorodni? Te nem vagy jól. Hadd nézze már meg, úgyis eltüntetik azt a sebet, neked pedig addig is helyreáll az önértékelésed, ha látod, hogy a párodnak semmi baja ezzel.
Nézd, ha szeret, akkor egy ilyen baleset miatt nem fog másként nézni rad. Ha meg másként fog, akkor érdemes elgondolkodni a kapcsolaton.
Egyetértek a 2-3-4. hozzászólókkal. Egyébként milyen sérülés van? Gennyes és vérzik, vagy piros égési sérülés van, vagy hogy néz ki?
nekem két hatalmas 30cm heg van a mellkasomon és nem eltüntethetõ .... és nem zavar és ha engem nem zavar akkor mást sem fog hozzáállás kérdése a dolog
Valószínûleg téged sokkal jobban zavar, mint a párodat. Szerintem próbálj ne erre gondolni. Biztosan azért mondta, hogy ne húzz fel semmit, mert õt nem zavarja. Hidd el, sok férfit nem zavarnak azok a testi hibák, amiken mi nõk nagyon aggódunk. Fõleg, ha szeret, nem fog ezzel foglalkozni. A seb pedig biztosan egyre szebb és halványabb lesz.
Ha másban is a saját dilijeidhez fogsz ragaszkodni, nem veszed figyelembe mit szeretne a férjed, akkor igen.
Ha latni akarja akkor ne paradezzal topban Ha terhesseg utan mondjuk csikos marad a poci, vagy megereszkedik kicsit, mit fogsz csinalni. Zsakot huzol magadra Nagy problemad van. Sajnallak.
Majd megmondod a férjednek, hogy nem az õ teste, hanem a tied és csináld azt, ami jól esik.
A kérdező hozzászólása: Csúnya piros seb, aminek a helye mindig meg fog maradni. Nem akarom a páromat elveszíteni de azt sem akarom, hogy így lásson.
Mindkét oldal fura kicsit. Egyrészt miért szégyelled, ez van. Könnyen lehet, hogy egyszer majd a pelenkádat cseréli. Másrészt meg mi az, hogy látni akarja? Lehetne benne annyi, hogy nem erõszakoskodik, csupán finoman tudatja veled, hogy akkor is szeret és jó vagy neki, ha most éppen ilyen szépséghibád van. közeledni kéne valahogyan...
Tudom mit érzel, de a pasidat tuti nem zavarja meg nem érdekli. Én a hasamat égettem meg vasalóval és mindig ott lesz a heg, de a páromat nem érdekli. Inkább sajnálja, hogy kivasaltatta az ingét aznap velem :D :D A baj megtörtént már nem tudsz mit tenni, megundorodni a párod szerintem nem fog. Magadban tedd ezt helyre.
A hiba az ön készülékében van! Nekem is volt hasonló ügyem: sürgõsségi császár (vajúdás közben leszakadt a placenta, elöntött a vér) után maradt egy köldökig érõ sebhely, ami nem eltöntethetõ. Ráadásul hiába tornáztam, a kinyúlt, striás bõr ottmaradt. Rá kellett jönnöm, hogy ez csak engem zavar, a férjemet nem.
A helyedben én csak simán feltenném magamnak azt a kérdést, hogy ha õ égetné meg magát, én hogy viszonyulnék hozzá. Szerintem Te sem undorodnál tõle, max. csak nagyon sajnálnád. Miért hiszed, hogy õ másképp van ezzel? Bíznod kéne benne. Szépen mondd el neki, hogy mitõl félsz, és helyre áll minden. Sajnálom ami veled történt, jobbulást kívánok!
Fordítsuk meg a helyzetet! Ha a pároddal történt volna mindez, te már nem is szeretnél vele együtt lenni? Hogy bizonygatnád, hogy így is tetszik neked, ha õ ragaszkodna ahhoz, hogy csak ruhában...? Igazság szerint bármibõl lehet válás, ha túlzásba viszed. Ezen viszont elsõsorban te tudsz változtatni. Persze, részérõl is szükség van türelemre, de ne játszd el. Õ sem tehet errõl az egészrõl, ennek ellenére semmit se változtat egy kis külsõ dolog az érzésein. Ellenben a viselkedésedet hosszútávon megsínyli a kapcsolat.
Nekem 2 éves koromban forró víz borult a jobb lábamra, mûtöttek, nõttem is, de az egész heges maradt.Kamaszkoromban borzasztó gátlásos voltam miatta, szerettem volna miniszoknyában flangálni, meg strandon nem takargatni magam. DE! Soha egyik pár- vagy baráti kapcsolatomat sem zavarta, érdekelte. Férjnél vagyok most született egy tündéri lányunk.
Szerintem csináljhátok azt, hogy nem világosban, hanem félhomályban kezdtek bele a dolgokba. Az elõjáték során remélhetõleg nagyon be fogsz gerjedni és nem fog érdekelni, hogy milyen a mellkasod. Hidd el, ha a párod azt mondja, hogy nem zavarja, akkor az valószínûleg úgy is van. Az én páromnak a hasán van két, tenyérnyi nagyságú égési sérülés és egyáltalán nem zavar, szerencsére õt sem. Nyugi, ne idegeskedj! Hajrá!
Ha a pároddal történt volna ez te megundorodnál tõle? Biztos, hogy nem... 3 hét nagyon rövid idõ, sokat fog még halványodni a helye. Nekem egy kipufogócsõ égette le a lábszáramról a bõrt olyan fél tenyérnyi területen, elég rondán nézett ki. Nem tudtam rá a hiper-szuper kötszereket használni, annyira fájt, égett, lüktetett, olyan volt, mintha a csontom ki akarna szakadni. Egyedül Sudocremet bírtam használni, attól nagyon szépen meggyógyult, és nem fájt amíg rajta volt. Ha már meggyógyult a tiéd, akkor próbálj meg Contractubexet használni, az direkt hegekre van, sokkal szebb lesz tõle.
Nem kell szégyellned a sebedet, az baleset volt, nem te tehetsz róla és ezt a párod is tudja. Fogadni mernék hogy pont [email protected], hogy ott van. Mármint a szó jó értelmében. Rajtad kívül tuti senki nem foglalkozik azzal. Mindegy, gondolj arra, hogy már csak pár hónap. Addig viszont a férjed igényét is tartsd tiszteletben. Kompromisszum? Esetleg együttlét félhomályban? Vagy az elõjáték korom sötétben, amíg olyan állapotba nem kerülsz amikor már azt se tudod hol vagy, nem azt hogy mi van a bõrödön és akkor lehet világosítani. Vagy keress olyan szexi fehérnemût, ami arrafele takar ha már másként számodra elképzelhetetlen. Egy biztos. A férjed emiatt nem fog megundorodni tõled.

Az esküvőnkön az én részemről csak 25 vendég lesz a párom részéről kb 50. Egy kicsit cikinek érzem, hogy nekem nem sok vendégem lesz. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mondjuk, elõször próbálj felnõni és utána házasodni! Ciki? Akkor hívjál be az utcáról még pár embert...

Mondjuk, elõször próbálj felnõni és utána házasodni! Ciki? Akkor hívjál be az utcáról még pár embert...
Nehogy már ez legyen a legfontosabb az esküvõdön... Ha nekem most lenne esküvõm, kb 7 ember lenne ott az én részemrõl, többet meg se hívnék.
Gondolkozz egyben. Ti már nem külön párnak számítatok, a ti közös vendégeitek lesznek 75en, ennyi.Ha egészben godnolkozol akkor ez a kérdés meg sem fordul a fejedben. Ez nem egy verseny.Az nem szégyenlni való ha hozzád csak 25ember áll közel...
Mi is megbeszéltük, hogy csak a közeli családot hívjuk meg. Az más téma, hogy nálunk is hasonló az arány, mint nálatok. Egyszerûen a páromnak, nagyobb a családja és olyat nem akarunk csinálni, hogy két nagynénit meghívunk, másik kettõt meg nem. Neki ez a közel 70 fõ úgy jött össze, ahogy nekem a 30, szülõk, tesók, unokatesók, nagynénik, nagybácsik és kb ennyi. Arról egyikünk sem tehet, hogy neki több van ezen rokonokból, mint nekem. Nem érzem ezt abszolút cikinek. Összetudnék még hozni 40 embert a családból, akiket életemben nem láttam, avagy 20 éve utoljára, de minek?
Nekem 18 ember van, akit meg fogok hívni, a páromnak meg kb. 40-50. Ez van. Neki nagyobb a család is, több a barátja. Engem nem izgat, teljesen mindegy, senki nem fog számolgatni. Ugyan mit tennél? Semmit.
Nálunk kb 130-an voltak az esküvõn, ebbõl kb 30 ember volt az én vendégem, a többi a férjemé. És? Nem ciki, amúgy is a ti esküvõtök, úgy csináljátok, azt hívtok ahogy és akit akartok. Sok boldogságot !:)
A mi esküvõnkön az én részemrõl 4 fõ volt jelen. (anya, nagybátyám, mama, papa) Nekem ennyi fõbõl áll a családom, apámat sosem ismertem, így az õ részérõl szintén senkit, egyéb rokonokkal még a születésem elõtt megszakadt minden kapcsolat. Barátaim közeliek nincsenek, csak olyanok akikkel havonta 1x ha beszélek, de akkor se túl érdemi dolgokról csak a sablon. Ez van. Szóval részemrõl 4 fõ. A férjem részérõl pedig volt 73 fõ, ebbõl 60-nal az esküvõmön találkoztam elõször. Ez miatt anyósék fizették nagy részét az esküvõnek, mert õk ragaszkodtak a népes rokonság meghívásához. Nekik jó családjuk van, tartják a kapcsolatot, nem úgy, mint az enyém. Az enyém még cikibbnek tûnik, de nem akartam vitát, így lett ez a fura felállás. Jónak jó volt nagyon, szóval nem tartom cikinek, ahogy a tiédet sem.
Nos, az en esküvõ ön az en részemrõl csak az anyám lesz jelen, a párom részérõl meg 14 ember, mind családtag. Igaz, kulfoldre költöztem hozza, igy egyebkent se lenne egyszeru megoldani, de hogy õszinte legyek, nagyon jo igy.
A kérdező hozzászólása: Rokonokat nem hívok meg mert úgysem jönnének el. 1-es! Már rég felnõttem.
nincs ezzel semmi baj , az a lényeg hogy lesztek egy jópáran !
Egyet értek az elõttem szólóval. Mi az, hogy ciki? Nem te válogatod meg hány ember tartozik a rokonságodhoz, vagy mennyi kollégád van. Bátyáméknál is ugyanez a felállás volt, mert a felesége családja fût-fát meghívott, õ viszont csak a hozzá tényleg közel állókat. Örülj neki egyébként, annyival kevesebb a költség. :)
Azt mondod, már felnõttél. Ennek ellenére olyanokat írsz, hogy "ciki", hogy kevesebb vendéged lesz, mint a párodnak. Mivel a kérdés arra vonatkozott, hogy mit tegyél, azt mondom: hívj több vendéget. Egyébként meg hülyeség, hogy ciki lenne.
Állj be segíteni, azzal rögtön szerezhetsz is pár jó pontot.
Szerintem meg a legjobb alkalom. Kevésbé rád fognak figyelni, viszont mégis lesz alkalmad beszélgetni ismerkedni az emberekkel, persze csak ha besegítesz a szüretbe. Az ilyen amúgy is jó hangulatban szokott telni:)
Persze, hogy érdemes.
vigyázz mert befognak munkára :S
Naná! Állj be melózni! Anyósjelöltedtõl kapsz egy jópontot, apósjelölted meg stikában a popsidat fogja vizslatni:) ))
Így van, nyugodtan menjél. Vigyél magaddal kis kést, metszõollót, gumicsizmát.
Szerintem csak kevesen vannak, és kell még nekik valaki, hogy estére végezzenek!
Hány éves vagy amúgy?
A kérdező hozzászólása: Egyébként 26 éves vagyok és nem tudok róla, hogy kevesen lennének, szóval nem hiszem, hogy hiányzó munkaerõ lennék csak. :)

Mi lesz abból, hogy a párom sokszor kiidegel igazságtalanul, de utána nem győz engesztelni?

sokszor kiabál velem, vagy mert nem öltözök be nyáron (nem vehetek fel szoknyát, stb, vagy mert úgy érzi semmit nem teszek én érte-pedig lakást is én intézek)tehát sokszor kiborul de utána meg így szeret, meg úgy szeret - látja, hogy nincs igaza, csak most így, hogy már 50-edjére van ez a szitu, most megint érezzem magam kiengesztelve, ennyivel? és ahogy észreveszem kiengesztést is csak azért kapok, mert a saját lelkiismerete miatt veszi észre magát, majdhogynem arról van szó, hogy engem megsajnál. mit tehetek, hogy tiszteljen? (mert senki mással nem mer ilyen lenni,így viselkedni csak a saját párjával) kérlek ne a szakításról beszéljünk

Legjobb válasz: Az én párom is sokszor megbánt, de annyira összeveszünk, hogy reggelig nem beszélünk.-ilyenkor azt mondom, hogy ennek így semmi értelme, de még csak bocsánatot sem kér.. Ha nem változik, eleged lesz ebbõl.

Az én párom is sokszor megbánt, de annyira összeveszünk, hogy reggelig nem beszélünk.-ilyenkor azt mondom, hogy ennek így semmi értelme, de még csak bocsánatot sem kér.. Ha nem változik, eleged lesz ebbõl.
A kérdező hozzászólása: õ sem kér bocsánatot nagy ritkán nagynehezen megkapom, de valahogy nagyon nehezére esik 2, 5 éve megy ez nálunk néha azon gondolkodom keverek nyugtatót a teájába :) de persze nem komolyan, de már beszéltem vele errõl érdekes valahol elfogadja, hogy nem ártana, már próbált amolyan gyógynövényes félét. dehát ez nem állapot, hogy egy férfi ilyen hatalommániás legyen és CSAK és kizárólag a saját párján, akit szeret, gyakorolja!
A helyzet az idö múlásával csak rosszabb lesz. Rájött hogy te mindig megbocsátasz neki és ezt ki is használja. Az egészséged érdekében ne nagyon bonyolódj bele a kapcsolatba. Akármennyire igérgeti hogy megvaltozik, ez nem fog bekövetkezni.
Komoly baj lehet az önbizalmával vagy az idegeivel a helyedben elhagynám mert elöbb utobb fizikai erõszakba torkolik a dolog.
A kérdező hozzászólása: most éppen ott tart, hogy szégyenli magát azokért amit a fejemhez vágott, próbál a kedvemben járni most lemérem hány napig fog tartani lehet csinálok egy statisztikát, hogy az idõ elõrehaladtával ez sûrûsödik e, vagy stagnál, vagy ritkul addig kitartok mellette és az mellett, hogy akarok vele élni utána meglátom mi lesz

Szerinted Orbánék mikor köszönnek le? Mikor jön el az az idő amikor egy normális párt lesz a parlamentbe?

Félre értés ne essék nem Orbánék ellen beszélek,mert részemr?l egyik párt sem szalonképes kis hazánkban.Szóval a kérdésem az hogy mikor lesz egy valóban jól müköd? és olyan párt akik véghez is viszik a jó terveket ami a nép hasznára válhat?

Legjobb válasz: Akkor lesz ilyen párt, amikor majd olyan ember alapít pártot, akit a haza jobban érdekel mint a saját zsebe és hatalmi pozíciója... és a nép lesz annyira mûvelt, hogy ezt az értéket fel is ismerje...

Akkor lesz ilyen párt, amikor majd olyan ember alapít pártot, akit a haza jobban érdekel mint a saját zsebe és hatalmi pozíciója... és a nép lesz annyira mûvelt, hogy ezt az értéket fel is ismerje...
Leköszönni nem fognak, legfeljebb leszavazni lehet õket.
Amikor a Jobbik hatalomra kerül. Tiszavasváriban is rendebb van mióta õk a fõnökök. Elég volt a cigányokból , a ballibekbõl , meg ebbõl a szar gazdaságból , rabló politikusokból.
Mindenki a pártokról beszél. Arról senki, hogy hány adófizetõ és hány eltartott (segélyes, nyugdíjas), továbbá hány adókerülõ keresõ van ebben az országban, illetve hányan húznak el innen, tovább rontva ezzel a fizetõképes keresletet, azáltal pedig a gazdasági teljesítményt, illetve tovább csökkentve a cégek munkahelyteremtõ erejét és hajlandóságát. Azért néha a "nép" is tükörbe nézhetne.
" Mindenki a pártokról beszél. Arról senki, hogy hány adófizetõ és hány eltartott (segélyes, nyugdíjas), továbbá hány adókerülõ keresõ van ebben az országban, illetve hányan húznak el innen, tovább rontva ezzel a fizetõképes keresletet, " Én mindig a disszidensek ellen voltam, de azt azért lássuk be ez tényleg csak egyedül a kormány hibája, senki másé.
Percre pontosan mondjam, vagy elég napra?
Szerintem 2018 után valamikor.A balosok miszlikekre szedték egymást, a liberek most haldokolnak.A Jobbik okozhat meglepit, de csak másodikként 2014-ben.Bár azt szívesen megnézném, ahogy szétfenyítik a millát.
Hat attol fugg a kerdezonekmilyen egy idealis part..
Ugyan, mirõl beszélsz? Mindig a legnormálisabb párt van kormányon - csak négy év fáziskéséssel. ;) A Fidesz pl. négy évvel ezelõtt volt a legnormálisabb párt. Aki meg most normális és jövõre kormányra jut, azt azután fogja mindenki az anyukájukba küldeni.
Ameddig a "nép" a fidesz, bukott ballibeket váltogatja addig érdemi változás pozitív irányban nem lesz! A ballibek elbuktak, jött a 2/3, az legalább olyannyira nem vált be, erre fel a "nép" újra képes lenne visszaültatni a levitézlett gyurcsányt és társait.
Ha nem üt be valami krach akkor kb. még 25-30 év...
Egy 10 éve elkezdet hanyatlani Magyarország gazdasága, azóta évrõl évre csökken az életszínvonala a többségnek.Lehet a világ gazdaság is ludas és mindegy ki lenne hatalmon csak csúsznánk egyre lejeb.Bár a hírekben látni a politikusaink dolgoznak rendesen saját zsebre is:) .Ez igaz a volt MSZP kormányra meg a FIDSZ-re is.
Az emberek azért mennek külföldre dolgozni mert értelmét látják, mert rákényszerülnek és mert LEHET.'90-ig nem mehettél!Fél Európa átjár a másik félhez dolgozni.A tragédia az, ha ki is költöznek és nem is akarnak hazajönni.Nem a kormányok dolga a munkahelyteremtés, ezt csak ösztönözhetik, ha van mibõl.Ebbõl a szempontból mindegy , mikor és ki váltja a Fideszt.
Jó volna konkrétabban megfogalmaznod kedves kérdezõ , hogy mik is azok a normák amiket teljesítenie kellene szerinted egy pártnak a parlamentbe. Hátha tudunk segíteni az igényeid kielégítésében . Vaaagy; olvasván soraidat parlamenti párttagok százai kapnak a fejükhöz és pironkodva mondanak le képviselõi mandátumukról.Sebbel lobbal. Mert ilyen módon általános kritikákat megfogalmazni , beszólogatni nem nagy teljesítmény.Akkor sem ha a te értelmi kapacitásod maximumát kellet hozzá igénybe venned. De még akkor sem ha történetesen igazad van. Neked. Ott. Szerinted.A te helyzeteben.A te perspektívádból. Ám lehet sokan egyetértenénk veled ha legalább példákat mondanál.Milyet szeretnél?Mit szeretnél hogy tevékenykedjen?Vagy szerinted milyen lenne a jó, a normális? Légy szíves taníts minket, meséld el milyen is az a szerinted szalonképes pártpolitikus.Legyen lehetõségünk az okulásra. Bontakozz ki. Mert ez így eddig...amiket lepötyögtél nekünk , nemigazán minõsíthetõ.
A kérdező hozzászólása: ma 18:32 Hát most hogy mondod, jobban örülnék ha század sõt ezred másodpercre pontos lenne:) )
Amint a Jobbik vezeti az Országot. Már közel van.

Nagyon szeretem a páromat lassan 1 éve együtt leszünk ő 25 éves jelenleg nagyon jól megvagyunk december körül tervezzük az össze költözést én 18 éves vagyok. Szerintetek sokáig így együtt lehetünk?

Legjobb válasz: Elõfordulhat. Egyrészt ha együtt éltek, úgyis sokkal több minden kiderül mint eddig, hogy mennyire bírtok együtt élni. Ilyenkor aztán elõjönnek a másik hibái, amelyeket vagy el tudsz fogadni, vagy nem. Másrészrõl 18 éves vagy, agyban még nagyot fogsz változni kb. 25-26 éves korodig. Úgymond jobban kinyílik a csipád, nagyobb rálátásod lesz a dolgokra. Ez általában azt eredményezi, hogy nem lesz elég ami van, többet akarsz, mást akarsz, jön egy fellángolás, vagy egy jobbnak hitt (valójában nem az) és te félredobsz mindent gondolkodás nélkül, karjaiba omlasz, majd rendkívül rövid idõn belül két szék közül a pad alá kerülsz, azaz pár hét vagy hónap után az új szerelmed kirak. Tudod hány ismerõsöm járta meg teljesen ugyanezt a procedúrát? Nem egy, nem kettõ, és mindenhol ugyanaz a forgatókönyv. Szóval csak azon múlik, mennyire leszel elégedetlen 25-30 éves korodra, illetve mennyire hülyülsz meg, hogy egy stabil kapcsolatot félredobj majd egy kis fellángolás miatt, ami azonban nagyon hamar ki fog húnyni. Ha most nagy a szerelem, sanszos, hogy esküvõtök, esetleg egy gyerek is bejön a képbe, aztán ha meghülyülsz és lelépsz egy másik miatt, gondolj bele abba, hogy azért nem sok pasi venne a nyakába egy gyerekkel. Ez ismét a két szék közül a pad alá eset, valamint ilyen esetben a gyermek a késõbbi pasizásaidat nagyon megnehezíti. Legyünk nyersek és objektívek, nemtõl függetlenül azért az ember kicsit elhúzza a száját, hogy más gyerekét kell felnevelnie, fõleg ha van vagy lehetne sajátja is. A másik buktató, ha a párod ábrándul ki belõled. A férfiaknál ezt általában két fõ ok váltja ki: mondjuk elhízol durván, elhanyagolod a külsõdet, slampos, igénytelen leszel a kényelmességben hogy már nem kell küzdened pasik figyelmének felkeltése érdekében. Ekkor pasid olyan lányok felé fogja fordítani a tekintetét, akik még ügyelnek erre. A másik fõ ok a viselkedés lehet, ha elkezdesz hisztizni, parancsolgatni, túl sokat elvárni a másiktól míg te a kisujjad sem mozdítod, követelõzni, túlságosan önzõvé vagy anyagiassá válni (a nõk többsége 25 fölött ilyenné válik), hazudozni, illetve nem törõdsz vele már annyira mint korábban.

Elõfordulhat. Egyrészt ha együtt éltek, úgyis sokkal több minden kiderül mint eddig, hogy mennyire bírtok együtt élni. Ilyenkor aztán elõjönnek a másik hibái, amelyeket vagy el tudsz fogadni, vagy nem. Másrészrõl 18 éves vagy, agyban még nagyot fogsz változni kb. 25-26 éves korodig. Úgymond jobban kinyílik a csipád, nagyobb rálátásod lesz a dolgokra. Ez általában azt eredményezi, hogy nem lesz elég ami van, többet akarsz, mást akarsz, jön egy fellángolás, vagy egy jobbnak hitt (valójában nem az) és te félredobsz mindent gondolkodás nélkül, karjaiba omlasz, majd rendkívül rövid idõn belül két szék közül a pad alá kerülsz, azaz pár hét vagy hónap után az új szerelmed kirak. Tudod hány ismerõsöm járta meg teljesen ugyanezt a procedúrát? Nem egy, nem kettõ, és mindenhol ugyanaz a forgatókönyv. Szóval csak azon múlik, mennyire leszel elégedetlen 25-30 éves korodra, illetve mennyire hülyülsz meg, hogy egy stabil kapcsolatot félredobj majd egy kis fellángolás miatt, ami azonban nagyon hamar ki fog húnyni. Ha most nagy a szerelem, sanszos, hogy esküvõtök, esetleg egy gyerek is bejön a képbe, aztán ha meghülyülsz és lelépsz egy másik miatt, gondolj bele abba, hogy azért nem sok pasi venne a nyakába egy gyerekkel. Ez ismét a két szék közül a pad alá eset, valamint ilyen esetben a gyermek a késõbbi pasizásaidat nagyon megnehezíti. Legyünk nyersek és objektívek, nemtõl függetlenül azért az ember kicsit elhúzza a száját, hogy más gyerekét kell felnevelnie, fõleg ha van vagy lehetne sajátja is. A másik buktató, ha a párod ábrándul ki belõled. A férfiaknál ezt általában két fõ ok váltja ki: mondjuk elhízol durván, elhanyagolod a külsõdet, slampos, igénytelen leszel a kényelmességben hogy már nem kell küzdened pasik figyelmének felkeltése érdekében. Ekkor pasid olyan lányok felé fogja fordítani a tekintetét, akik még ügyelnek erre. A másik fõ ok a viselkedés lehet, ha elkezdesz hisztizni, parancsolgatni, túl sokat elvárni a másiktól míg te a kisujjad sem mozdítod, követelõzni, túlságosan önzõvé vagy anyagiassá válni (a nõk többsége 25 fölött ilyenné válik), hazudozni, illetve nem törõdsz vele már annyira mint korábban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!