Találatok a következő kifejezésre: A párommal lakunk és ez (10 db)

A párommal együtt lakunk és ez mellett ő barátkozik lányokkal, ő azt mondja, hogy csak barátkozik és semmi több. De nem tartja tiszteletben, hogy ez engem zavar! Vajon leszek neki annyira fontos valaha, hogy figyelembe vegye, hogy én mit szeretnék?

Legjobb válasz: Barátkozik az nem egyenlõ azzal,h le is fekszik velük... Én is barátkozom más fiúkkal,van,akinek a nyakába ugrom mikor meglátom,mert annyira szeretem.De amikor néhány hete megkérte a Kedvesem a kezem elsírtam magam annyira boldog voltam.Eleinte õt is zavata,h ennyire közvetlen vagyok 1-2 fiúval,aztán rájött,h én ilyen vagyok,és nem szabad megváltoztatni,mert akkor már nem az a csaj lennék,aki elbûvõlte egykor. Tudni kell különbséget tenni barátság és szerelem között.Nem kell túldramatizálni a helyzetet!Ha azt mondja,akkor higyj is neki!Ha meg nem bízol benne,akkor mit szenvedsz egy ilyen kapcsolatban?Mert az örökös féltékenység csak mindkettõtöket tönkre tesz(õt fõleg,mert baromi nehéz elviselni az ilyet) Gondold át,h mennyire is fontos neked ez a fiú!

Barátkozik az nem egyenlõ azzal, h le is fekszik velük... Én is barátkozom más fiúkkal, van, akinek a nyakába ugrom mikor meglátom, mert annyira szeretem.De amikor néhány hete megkérte a Kedvesem a kezem elsírtam magam annyira boldog voltam.Eleinte õt is zavata, h ennyire közvetlen vagyok 1-2 fiúval, aztán rájött, h én ilyen vagyok, és nem szabad megváltoztatni, mert akkor már nem az a csaj lennék, aki elbûvõlte egykor. Tudni kell különbséget tenni barátság és szerelem között.Nem kell túldramatizálni a helyzetet!Ha azt mondja, akkor higyj is neki!Ha meg nem bízol benne, akkor mit szenvedsz egy ilyen kapcsolatban?Mert az örökös féltékenység csak mindkettõtöket tönkre tesz(õt fõleg, mert baromi nehéz elviselni az ilyet) Gondold át, h mennyire is fontos neked ez a fiú!
Szia! Szerintem ha a párod barátságot tart fenn más lányokkal is az még nem probléma. A legfontosabb, hogy veled van, téged szeret, a többiek nem számítanak. Ne légy féltékeny mert ezzel csak elriasztod magadtól! Az én páromnak is vannak lány barátai, ismerõsei. Sõt az összes ex-barátnõjéval jó barátságban maradt, de ez engem egyáltalán nem zavar, mert érzem hogy csak engem szeret. Próbálj meg megbízni a párodban.Ha ennek ellenére Téged mégis nagyon zavar a helyzet akkor próbáld meg higgadtan elmagyarázni a párodnak. Ha tényleg szeret akkor biztos meg fogja érteni és lazítani fog ezeken a barátságokon más lányokkal!
szia! Szerintem az lenne a legjobb, hogy minden hiszti és féltékenykedés nélkül beszélj vele errõl. De ne kérd számon! Lány barátai lehetnek, miért is ne! Abból gondolom, hogy tisztel, szeret téged, mert mindezt megosztja veled.Ha más lenne ezekkel a barátnõkkel, akkor nem mondaná. Szerintem fontos neki a kapcsolatotok, de bízz benne. Féltékenység elõbb vagy utóbb nemcsak téged, hanem õt is tönkreteszi, rámehet a kapcsolatotok. Bármikor elõfordul ez a barátnõ téma kezeld lazán és fel a fejjel. Azt egy nõ megérzi, ha pasijával baj van, másra vágyik. Barátnõk maradnak barátnõk, te pedig szerelme, csak bízz! Sok sikert!
Nem értek egyet az elõttem szólókkal! Szerintem aki komolyan gondol egy kapcsolatot, az nem találkozik más csajokkal.Mert egy dolog biztos:férfi és nõ között nincs barátság SOHA.Vagy sexeltek már vagy még mot fognak.Én a helyedben nagyon figyelnék a viselkedésére.Az mindent elárul hidd el.Mindig a szemét nézd!
Én sosem hittem nõ és férfi közti barátságban, de sokaknál mûködik.Az mindenesetre nem túl jó, ha egy kapcsolatban az ember arra kéri a társát, hogy hagyja a barátait.Már ha tényleg azok.Próbálj meg Te is azokkal a lányokkal barátkozni, engedi-e a fiú, hogy Te is vele mnej pl. ezekre a találkozásokra. Meglátod a reakciót!
1. tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy miért zavar téged az ha más lányokkal barátkozik? milyen érzés keletkezik benned? ezzel az érzéssel kell kezdened valamit - önbizalom - amit egy kicsit épitened kell magadban!! amennyiben pedig nem tart tiszetletben most máskor sem fog, mert amit a kapcsolat elején nem tudtok megbeszélni az késõbb sem lesz sikeres... 2. senkitõl sem lehet elvárni, hogy ha lesz egy új kapcsolata akkor az összes "nõi barátjától" búcsút vesz, de nem egészséges!! és egy idõ után 0, 5-1 év belül ezek a nõi barátnõk lemorzsolódnak, ha nem akkor ott már több is van még ha nem is vallják be!! érzelmi szálak mindenképp /akár testvéri is/ nem mindegy a találkozások, beszélgetések sûrûsége sem, egy fél éves, éves ciklusban bármelyik exbarátnõ hogyléte belefér..a gyakori már megint firtatható!! az hogy mit vársz a jövõdtõl az a MOST-ani hozzá-állásodtól függ, milyen alapokat teszel le ebben a kapcsolatban!

Ha önkormányzati lakásban lakunk párommal együtt és, mind a kettőnknek ez csak az ideiglenes lakcíme, (bővebben lent)?

akkor a születend? gyermekünk az én állandó lakcímemre lesz bejelentve(?!) vagy ez ilyenkor másképpen alakul, mintha egy magánszemélyt?l bérelnénk lakást?

Legjobb válasz: A baba automatikusan az anya állandó lakcímét kapja.Mi albérletben lakunk,és a fiam is az állandó lakcímemet kapta meg.

A baba automatikusan az anya állandó lakcímét kapja.Mi albérletben lakunk, és a fiam is az állandó lakcímemet kapta meg.
De miért nem jelentkeztek be oda?
Igen, az anya állandó lakcímét kapja a gyermek.

Elég messze lakunk egymástól a párommal, és csak hétvégén tudunk találkozni, ki lehet ezt igy birni?

Hát én nem nagyon tudom,hogy ennek van-e igy értelme,segitsetek,kérlek...

Legjobb válasz: szia, nekem 4 éve van távkapcsolatom csak hétvégeken találkozunk, közel 200 km-re egymástól, igaz gyerek és egyebek nincsenek benne ebben a kapcsolatban, igy rendben!! de elõbb utóbb közös céloknak kell, hogy legyenek pl család !! a szererelem-szeretet van akkor sem az idõ és sem a távolság nem ölheti meg a kapcsolatot, sõt!!! ha igazán egymásnak vagytok rendelve akkor ez a távolság nem szedheti szét a kapcsolatot, na persze az én esetem nem a "normál" kategóriába tartozik, de min 2 év után már tudni kell, hogy mit szeretnétek közös célt lakás, stb ezek a tényezõk függnek ugye, hogy suliba jársz-e még vagy már dolgozol. az a lényeg, hogy a fiú mit lép, ha neki igy megfelel akkor nincs mit tenni! ha pedig sürgeted, hogy döntsön, az sem jó! ha szeretitek egymást akkor pedig megoldjátok, hogy közös nevezõre tudjatok jutni! egyébként, pedig csak tapasztalat, nálunk minden 7vége mennyország, mert csak egymásra figyelünk, csak egymásnak élünk és napi 24 órát csak egymással foglalkozunk.. miért jó? mert a napi szürke hétköznapok nem mérgezik meg a kapcsolatunkat! :-)) de mint irtam a miénk elég egyedi! erre biztosan akik minden nap együtt vannak a párjukkal arra voksolnak, hogy inkább az, de hát vannak ilyen kapcsolatok is.. vannak olyanok akiknek a férjük 5 hetente látja a családját, mert külföldön dolgozik évek óta, a külföldi munkásoknak meg ilyen életük van, a kamionsoförõk élete sem különb ..stb sztem próbáld ki, ha nem megy akkor lépj!

szia, nekem 4 éve van távkapcsolatom csak hétvégeken találkozunk, közel 200 km-re egymástól, igaz gyerek és egyebek nincsenek benne ebben a kapcsolatban, igy rendben!! de elõbb utóbb közös céloknak kell, hogy legyenek pl család !! a szererelem-szeretet van akkor sem az idõ és sem a távolság nem ölheti meg a kapcsolatot, sõt!!! ha igazán egymásnak vagytok rendelve akkor ez a távolság nem szedheti szét a kapcsolatot, na persze az én esetem nem a "normál" kategóriába tartozik, de min 2 év után már tudni kell, hogy mit szeretnétek közös célt lakás, stb ezek a tényezõk függnek ugye, hogy suliba jársz-e még vagy már dolgozol. az a lényeg, hogy a fiú mit lép, ha neki igy megfelel akkor nincs mit tenni! ha pedig sürgeted, hogy döntsön, az sem jó! ha szeretitek egymást akkor pedig megoldjátok, hogy közös nevezõre tudjatok jutni! egyébként, pedig csak tapasztalat, nálunk minden 7vége mennyország, mert csak egymásra figyelünk, csak egymásnak élünk és napi 24 órát csak egymással foglalkozunk.. miért jó? mert a napi szürke hétköznapok nem mérgezik meg a kapcsolatunkat! :-)) de mint irtam a miénk elég egyedi! erre biztosan akik minden nap együtt vannak a párjukkal arra voksolnak, hogy inkább az, de hát vannak ilyen kapcsolatok is.. vannak olyanok akiknek a férjük 5 hetente látja a családját, mert külföldön dolgozik évek óta, a külföldi munkásoknak meg ilyen életük van, a kamionsoförõk élete sem különb ..stb sztem próbáld ki, ha nem megy akkor lépj!
simán ki lehet bírni.Én a párommal 1 éve vagyok együtt és 3-4 havonta jön csak haza ugyanis külföldön dolgozik.(idegenlégió...)Igaz hogy nem könnyü, sõt vannak borzasztóan nehéz pillanatok is, fõleg hogy most várok kisbabát.De közös céljaink vannak és már nem sok van hátra.Hiszem hogy ez a mi kapcsplatunk igazi próbája.
100% :) van egy barátom aki 300Km-re lakik a barátnõjétõl... :) és boldogan élnek. A távolság nem számít, ha szereted akkor kibírod. Ha nem akkor meg semmi értelme.
persze hogy van a nõvérem kollégista volt és a árjával csak hétvégén talákozott akk eggyütt aludtak és szombat vasárnap egymásra koncentráltak az biztos h õ nem a távolság miatt mentek szét szal a távolság nem probléma csak legyetek eggyütt amennyit tudtok
Tuti hogy kilehet bírni :) Ha igazán szeretitek egymást, ez nem lehet akadály. Az egyik kedves ismerõsöm is évek óta együtt van a párjával úgy, hogy csak hétvégén találkoznak. Hétköznap meg ottvan a telefon, msn... És hidd el, meg is erõsítheti a kapcsolatotokat. Többre tudod értékelni így õt, hogy ottvan neked és minden hétvégére már izgulva készülsz, hogy láthasd õt. Szerintem így a romantikus randevúk, találkozások sokkal tovább "elhúzhatók", mintha minden nap találkoznátok és lassabban köszöntenek be a megszokott hétköznapok is :) Bár tudom hogy nehéz, de mindenképp van értelme szerintem.
Sztem is ki lehet bírni, nem azt mondom, h simán, de ha szeretitek egymást, akkor minden együtt töltött percet élvezni fogtok, gyakorlatilag nincs idõ a veszekedésre. Ez a pozitív oldala :) Én is távkapcsolatban élek, kolis vagyok, a barátom meg otthon van, minden hétvégén találkozunk, és nagyon szeretjük egymást. A nõvérem is 300 km-re lakik a barátjától, õk már a közös jövõjüket tervezgetik, pedig az is távkapcsolat... Szóval itt csak az a kérdés, h mennyire szeretitek egymást és hogy mennyire vagytok napi kapcsolatban (telefon, msn). Kitartást! ;)
A barátnõm tõlem 260 km-re lakik. 1-2-3 hetente látjuk egymást, de nekem nagyon bejön ez az egész. Van szabad mozgásterünk, plussz megõrülök érte ha viszontlátom.Eddig nekünk mûködik!
Ez csak rajtatok és az érzelmeiteken múlik. Ha a sors egymásnak teremtett titeket, akkor kibírjátok, illetve tesztek azért, hogy összeköltözzetek. Én pécsi vagyok, férjem gyõri, a neten ismerkedtünk meg egy éve januárban . Elõször mi is hétvégén találkoztunk, vagy õ jött, vagy én mentem. Aztán febrár közepén már tudtuk, hogy össze akarunk költözni, felmondtam , de még 6 hetet dolgoznom kellett, így április közepén költöztem hozzá. Szeptemberben terhes lettem és azóta házasok vagyunk:-) Szóval majd megérzitek, hogy bírjtok-akarjátok ez ezt így, vagy nem erre teremtettetek..


Vagy a hely, vagy a helyzet nem tetszik már. Vissza.... veszélyes irány
A kérdező hozzászólása: Csak azért képes ilyet tenni szegény kicsivel, mert nem fogad szót, nem akarja elsõ szóra megérteni, hogy "nem szabad".
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Magyarán van egy hisztis, akaratos, neveletlen, több mint másfél éves gyereked, a párod üvöltözve és verve nevelné, te meg sehogy! Ti vagytok aztán az álompár! Erre most csak annyit mondok, hogy az unokaöcsém 1 év 4 hónapos, és gyönyörûen megérti a "nem szabad" és a "most nem" jelentését, mert születésétõl fogva következetesen megtanították neki. Ha hagyod a gyereked elkallódni, nyilván nem tanulja meg ezeket, és szerintem teljesen egyértelmû, hogy idegesíti akár a saját apját de bármelyik más embert is! Nem normális, hogy egy ekkora gyerek 10-15 percre sem képes magát lefoglalni, amíg leülsz valamit csinálni! Más ilyen korú gyerekek már legalább rövid idõre eltologatják egyedül a játékautót vagy leülnek duplózni. Ha nem állsz neki sürgõsen megtanítani a gyerekednek SZÉP SZÓVAL (nem veréssel és üvöltéssel), hogy mi az a nem/nem szabad/nem lehet, akkor ez csak rosszabbodni fog. Mégis mi a fene az, hogy te nem fogsz neki korlátokat szabni?? Akkor ha az asztal tetején meztelenül táncolva akar kakilni, azt is szabad, mert szegény gyerek ne legyen már korlátozva??
Bocs, de pont ilyen neveletlen gyerekeket lehet látni a boltokba, hogy pakolnak és összefogdosnak mindent amit elérnek, de az anyjuk rá nem szólna, a világ minden kincséért sem. Az eladóknak, meg hullik ki a hajuk az ilyen antiszociális "családoktól"...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Akkor járjon így a szája valakinek, amikor átéli ugyanazt a rossz élményeket, amit mi a kisfiúval.Koraszülött volt, 31.hétre, 1605 g-al, 41, 5 cm-el.Amikor teljes 1 hónap múlva a születésétõl hazavittük, szó szerint 2 hétig minden rendben volt vele, utána meg éjjel nappal ordított, sikított, folyamatosan.Azt mondták nagyon sok helyen, orvosok, hogy "kólikás".Megvettünk neki sokféle dolgot ami arra jó, de csak azt láttuk hogy nemhogy jó lenne neki, még rosszabb minden.13-14 hónapos volt, elkapott egy hasmenéses, vírusos fertõzést.Akkor megnézettük azzal az orvossal, akivel azelõtt még nem, az én háziorvosommal, és csak ránézett a kicsire, abból tudta, hogy izomgörcsös a feje tetejétõl a talpáig, ráadásul hasizomgörcsös a legjobban.Ezért ordított olyan sokat, nem a hasfájás.Szóval azóta is azt mondom, hogy ha akkor nem lettek volna a szüleim, nem tudom mi lett volna velünk is és a kicsivel is.Szegényke, most meg azért írtam amit, mert tényleg úgy van, sajnos egyedül nem játszik el, nagyon sokat mozog, 2 percig nem marad egy helyben, sokszor ok nélkül, elõjel nélkül elkezd toporzékolni, stb. Ja, és az is rendben van hogy nevelni kell, de azért nem hinném hogy akinek gyereke van az akkorát rácsap a fejére hogy olyan piros mint a paradicsom!! Azért nagyon nagy ereje van a páromnak, és az ilyen kis törékeny pici kis test, akár el is törhetne keze, lába, bármije, amikor rácsap.Igen, lehet hogy pakolni fog majd a boltban, meg hasonlók, de azért én még nem fogom õt agyonütni, és hasonlók.A gyerek nem azért van hogy állandóan verve legyen, hanem szeretve! Ráadásul a párom nem is akarta õt, véletlenül sikerült, de nem akarta.És ez látszik most is, és késõbb is fog.Õ 28 éves, de õ az aki még nem érett meg a feladatra.Egyébként meg, ami a legfontosabb, az az hogy a szüleimnél sokkal nyugodtabb a gyerek, semmi gondja nincs és m ég ráadásul játszik is egyedül!!! Itt furcsa neki valami, nem szokta meg!
A kérdező hozzászólása: Ja, és igen, hisztis, akaratos, stb, de én legalább szép szóval próbálom nevelni, nem azonnal ütni! Azért, mert elsõ szóra nem érti meg, az nem azt jelenti, hogy a 100 adikra sem fogja.Neki többször kell még azt mondani hogy nem szabad, mert úgy megérti! Állandóan idegeskedni vele, türelmetlenkedni, szerintem nem jó.Amikor azt látja hogy valamelyikünk kicsit idegesebb, akkor már õ is az.Szóval nem kérnék olyan válaszokat, akik azt sem tudják milyen az ilyen gyerkõc, csak a jól neveltet ismerik! Amúgy meg anyámék, engem is úgy neveltek ahogy, mégsem vagyok "rossz".Az írjon, aki esetleg tud segíten, nem hátráltatni!
6-os vagyok Fel ne vedd kedves kérdezõ ezeket a beszólásokat.Csak Te ismered a saját gyereked.Valószínûleg a hozzászólóknak nincs gyerekük.Másfél éves korban nem szoktak eljátszani egyedül(persze vannak kivételek).A boltokban hasonló korú gyereket többnyire pakolósat láttam.Elmúlik ez a korszak is, majd nem pakol. A párod az más kérdés.Próbálj vele beszélni, ha meg tudjátok oldani kettesben programot csinálni.Sehova nem vezet, ha így üti a gyereket.
Ne lehet, hogy a párod miatt akarsz visszamenni a szüleidhez? Abból amit írtál nem tûnik harmonikusnak a kapcsolatotok! A gyerek érdekét nézd, ne foglalkozz mással! Ha a párod már most ilyen durván bánik vele, mi lesz akkor ha majd beindul az igazi dackorszak? Ebben a korban normális ha néha toporzékol picit, akaratoskodik, és az is, hogy mindig a sarkadban van. Az én picurom is ilyen, elég sok energiát felemészt, hogy le tudjam kötni egész nap, folyamatosan kitaláljak neki valami programot, játékot, tennivalót. Igyekszem bevonni a házimunkába, persze játékosan. Segít teregetni, porszívózni, stb. Ami olyan feladat, , azt pedig akkor csinálom amikor alszik. Visszatérve a párodra, attól is lehet feszült-ideges a babád, hogy érzi rajtad a feszültséget, nyugtalanságot, idegességet. Neki nyugodt, harminikus családi légkörre van szüksége, ha ez otthon nincs meg, akkor érdemes megfontolnod azt, hogy ideiglenesen visszamész a szüleidhez a kisgyerekkel. És ha ilyen garesszív a párod, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy vele maradsz-e... (Ha az én férjem megütné a gyerekemet, azonnal pakolnék.....)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért vannak itt normális emberek is.Köszönöm!:-).Hát nem tudom mi lehet az oka a dolgoknak, de az biztos hogy van rá ok.Igen, sajna, nekem is ilyen, hogy mindig a sarkamban van, mindig pakol, stb.De ezt én is természetesnek veszem.Anyukám is ezt mondta, meg azt hogy majd amikor elkezd beszélni, mindent vissza fog mondani, azt is pl, hogy hol és mikor van rácsapva a kis kezére vagy máshova, és mindent visszamondd majd.Igen-igen, én is arra gondoltam hogy ideiglenesen mennék vissza a szüleimhez, nem végleg, de most arra van nagy szükségem, és a kicsinek is.Csak annyi baj van ezzel, hogy a párom hitelt vett fel, és még más is volt, ahhoz hogy most itt legyünk 3-an, mint kis család.És ezzel vissza is vág, hogy akkor miért vette fel a hitel, stb., ha most meg visszamegyek.., hogy felesleges volt.Anyámék is azt mondták, hogy azt nézzem ami a gyereknek a legjobb, neki viszont ott jobb, oda született, ott szokta meg a helyet, és sokkal jobban elvan, mint itt.Ráadásul egy szobás albérlet, ahova kifizetünk 60-70 ezreket, meg lehet még az több is.És akkor még a párom megkérdezi hogy szeretem-e még.Igen szeretem, és sokat is köszönhetek neki, fõleg ezt a gyönyörû, okos kisfiút, de nem tehetek róla hogy megváltozott a véleményem, és inkább otthon lennék anyámékkal.Az a nagy bajom, hogy nem tudom hogyan tudnám értelmesen megmondani a páromnak ezt az egészet.Már kezdtem azt hinni, hogy ha még nehezen is, de elfogadja a döntésemet, de ekkor meg azt mondta hogy ne akarjak hazamenni.Nem tudom mit nem ért meg ezen, ugyanúgy család leszünk, csak külön élnénk egy kicsit, ráadásul nyugodtan járhatna dolgozni és akkor tudna pihenni is amikor rájön a fáradtság, meg hát nem mi lennénk az elsõk és utolsók sem, akik külön élnek.Tavaly nyáron külön éltünk, mert talált munkahelyet, és muszály volt megoldani, bármilyen rossz is volt, én meg otthon maradtam a kicsivel.Nagy nehezen sikerült eljönni, most meg inkább ott lennék.Azért is írtam ide, mert hátha valaki tudna segíteni, mert már tényleg nagyon kivagyok ettõl, minden percben azt érzem, hogy milyen jó lenne most otthon, és hogy milyen jó lenne az a kicsinek is, nagy udvar, stb..Itt meg hiába viszem sétálni, játszótérre, bárhova, az sem jó neki, hameg csak a ház elé viszem, inkább be akar jönni, pedig nagyon szeret kint lenni.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy én már eldöntöttem, hogy vissza akarnék menni, csak nem tudom, hogy értessem meg a párommal, hogy nem azért szeretném ezt mert már nem szeretném vagy ilyesmi.Õ ezt hiszi.
22-es vagyok. Mi lenne ha azt mondanád hogy elmentek nyaralni a nagyszülõkhöz? Hétvégén õ is lemehet hozzátok. Lehet hogy 1 hét alatt neked is kiszellõzne a fejed és másképp látnád a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Az még oké lenne, ha azt mondanám, hogy elmegyek nyaralni, de az a baj, hogy albérletben vagyunk, és úgy jön össze, hogy amit én kapok, gyest és családit, abból vannak a számlák fizetve.Ha meg már hazamegyek, nem fizetném ide a számlát, mert nincs értelme. (Egyébként most voltam otthon a kicsivel, egy hónapot, május 13.-tól, június 12.-ig) Legszívesebben ott maradtam volna.
A kérdező hozzászólása: Hát nehéz helyzet, nehéz döntés. Próbálok küzdeni az ellen, hogy hazamenjek, hogy csak egy család vagyunk, és hogy mindig is ezt akartuk, hogy külön éljünk szülõktõl, de sajnos mindig az a vége, hogy nem megy már nekem, hogy itt legyek a kicsivel, nem akarom.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm az õszinte válaszokat, de tényleg..! Nem vagyok kislány, nem vagyok hisztis, és fõleg nem nézem a szüleimetz cselédnek! Náluk is ugyanúgy megcsinálom a háztartásbeli feladatokat, csak annyi a különbség, hogy addig a kicsi is jobban elvan, mert ott van udvar, és van aki figyelni tud rá.Itt nincs sem udvar, sem ismerõs, senki.Amíg a dolgaimat csinálom, amit kell, fõzni, -mosni, -takarítani, ráadásul kézzel mosni., addig a kicsi a nyakamon nyûglõdik, nem játszik a játékaival, semmivel, nem bírja elfoglalni magát.Ez a nagyobbik baj.És igen, sem a hely, sem semmi nem jó, egyedül vagyok sokat a kicsivel, és nincs rá idõm, sajnos.Eléggé elfáradtam, kimerültem.És ráadásul a párom is csak idegeskedik a gyerek miatt, mindig kiabál vele, másképp nevelné, mint én, de én nem fogom bezárni, sem pedig szabályokat állítani neki, olyanokat, hogy szinte semmit ne csináljon.Türelmetlen a gyerekhez, ráadásul volt olyan is hogy nagyon ráütött, ráadásul a fejére..
12 es, 5 hetes a gyerkoc valoszinuleg nagyon szeretne baratkozni :D
Sokat vagy egyedül a gyerekkel..
"azt érzem, hogy visszamennék a szüleimhez" Hány éves vagy? Nagyon gyerekes a gondolkodásod, annak ellenére, hogy már neked is gyereked van!
Lehet, hogy eddig mindenben kiszolgáltak a szüleid, most meg ott állsz "cselédség" nélkül??
Mert hisztis , unatkozó kis asszony vagy.
Több okot is látok erre, de neked kell érezned, mi a baj. Lehet a bezártságtól.Van-e lehetõséged kikapcsolódni néha?Nem vállaltad túl magad?Párod segít-e a gyereknevelésben, háztartásban?Esetleg túlzottan kimerült vagy? A pároddal való kapcsolatod rendben van?Nem azért vágysz vissza a szüleidhez, mert õk a biztonság, társaság, amit esetleg a párodtól nem kapsz meg? Vagy egy ok jutott még eszembe magamból kiindulva.Mi abban a lakásban lakunk, amit a férjem az elsõ feleségével vett.Eleinte elfogadtam, hogy nem akar innen elköltözni, de nem engedett semmin változtatni, újítani.Nem lehet, hogy az albérletet nem érzed az otthonodnak?Ezen a bezártság csak ront.
a szülõi háttér, biztonság hiányzik?
Akkor ezek szerint most tudatosul benned, hogy már felnõtt vagy... Bepánikoltál, hogy ez már nem az az élet, mikor bedobod az unalmat és anyudék megoldják a gondjaidat. Vmi miatt ez ki jött belõled.Van esetleg olyan probléma, amivel eddig nem találkoztál? Én 18 éves koromban költöztem el otthonról páromhoz. Ekkortájt. Karácsonykor nem tudtam, hogy mit keresek én itt, a megszokottat akarom, anyukámékat stb. Még akkor beláttam, hogy vége! Innen nincs visszaút, a magam életét élem és úgy csinálom, ahogy akarom.Persze mentünk anyuékhoz 1 napra, de merõben szokatlan volt. Azóta eltelt 8 év és már tök normális, hogy 1 nap itthon, 1 nap itt-1 nap ott. De nem csak a karácsony volt a fura, hanem minden más.
Nehogy vissza menj, kb egy hét múlva megbánod hidd el, és akkor már nehezebb lesz a visszaút! Szólj anyudnak, barátnõdnek, tesódnak, hogy jöjjön gyakrabban, mozduljatok ki a kisfiaddal, sétáljatok, kiránduljatok, élvezd, hogy otthon vagy és vele lehetsz! Egy 20 hóssal már sok mindent lehet csinálni, ne gubózz be!
Elég egyértelmû a helyzet, és gyakori azoknál, akik a gyerekszobájukba szülnek vagy jó ideig a szüleiknél élnek a társukkal. Egyszerûen beleszoknak abba a helyzetbe, hogy mindig van körülöttük valaki, van kihez szólni, anyuka-apuka segít, támogat, és mellett még ugye körülbelül 0 erõfeszítéssel van meleg étel, tiszta lakás is. Különköltöznek és rájönnek, hogy a háztartási teendõk bizony idõt vesznek el, nincs kivel trécselni egész nap, így máris nem akkora móka ez a családosdi. Azoknál, akiknél a férjük/feleségük és közös gyermekkel való különélés helyett a szülõkkel való együttélés a vonzó valami súlyos gond van, és ez egyszerûen az, hogy vagy szimplán nem jó a kapcsolatuk a házastársukkal/nem szeretik, vagy pedig még nem nõttek fel.
Én is így érzek :( Csak mi sajnos külföldön élünk. Egész nap egyedül vagyok a picivel, nincs itt baráti társaság (akik meg vannak, nem nevezhetõ barátoknak)
Tanuld a nyelvet és mozdulj ki a gyerekkel mondjuk utolsó? A gyerek is szerezhetne barátodat, és nem a te bánatos képedet nézné egész nap, és talán te is összeismerkednél egy-két hasonló helyzetben lévõ anyukával.
meg akarsz pattani a felelõség elõl és játszani a tinit
Kedves Kérdezõ! Rendezõdött a helyzeted valamennyire? Mi van most veled?

Párommal "anyósoméknál" lakunk. Nálam a lakunk annyit jelent, h végülis ott alszok, reggel 7kor irány munka és este leghamarabb 5-kor, de van hogy csak este 8kor érek "haza". Õ havi 40ezret kér tőlem, szerintetek ez jogos?

Maximum vacsorázni szoktam ott kb heti 2-3alkalommal, kaját melohelyre magamnak veszek,sokszor anyáékhoz hazamegyek ott eszek-fürdök, fürdeni is OTT max heti 2-3szor szoktam,és a ruháimnak is max a felét mossa.

Legjobb válasz: Költözzetek el,vagy beszéljétek meg mennyi lenne az az összeg,ami szerinted is reális.Szerintem igaza van ha pénzt akar kérni,az hogy mennyi lenne jogos más kérdés. Jártam ugyanebben a cipõben és utólag azt gondolom igaza volt a majdnem anyósnak,pedig én tényleg csak aludni jártam oda,néha bevásároltam neki,meg rengeteg szívességet tettem,szóval úgy éreztem bõven viszonoztam az ottalvást,ez mégsem volt elég,DE az õ háza,az õ élete,amibe én is beleöltöztem,szóval ha pénzt akar,joga van.

Hát én együtt érzek veled. A párommal mi is anyósnál lakunk (ez egy hosszú történet), mi havi 80 ezret adunk a rezsibe, amivel nem lenne semmi gond, ha ezen kívül nem kellene még pluszban havi 50 ezret elköltenem kajára. Szerintem röhejes... És nálam eljött az a pont, hogy azt mondjam elég volt, akkor adunk havonta 40ezret és majd megoldjuk a kaját, mert ahelyett hogy félre tudnánk tenni, egyre többet és többet vagyunk kénytelenek költeni.
Nagyon sok. 80 ezerbõl kijön egy albérlet rezsivel együtt, ami csak a tietek.
Költözzetek el, vagy beszéljétek meg mennyi lenne az az összeg, ami szerinted is reális.Szerintem igaza van ha pénzt akar kérni, az hogy mennyi lenne jogos más kérdés. Jártam ugyanebben a cipõben és utólag azt gondolom igaza volt a majdnem anyósnak, pedig én tényleg csak aludni jártam oda, néha bevásároltam neki, meg rengeteg szívességet tettem, szóval úgy éreztem bõven viszonoztam az ottalvást, ez mégsem volt elég, DE az õ háza, az õ élete, amibe én is beleöltöztem, szóval ha pénzt akar, joga van.
80 ezer???? Normális? [email protected] az marha sok! A hozzájárulás rendben, még ha keveset is vagytok "otthon", de ez azért túlzás szerintem.
Szülõknél azért szoktak lakni a fiatalok, mert ezzel megspórolják az albérletet, általában a szülõk ezzel segítik a gyereküket... Ha ezt az anyósodék nem így gondolják, akkor tényleg jobban jártok, ha abból a 80ezerbõl saját albérletbe mentek, ahol nem szól bele mindenbe az anyósod! És ott ezért a pénzért nem csak 1 szobát kaptok, hanem egy önálló garzont vagy egy kis panellakást vagy kis házrészt! Az ingyen lakhatásért megérné tûrni egy hülye anyóst, de ha fizetni kell, akkor inkább legyetek önállóak!
A párod mennyit fizet?
Egyáltalán nem tartom ezt helyesnek, sem jogosnak, én és a párom közösen költünk kb ennyit rezsire, amikor még a szüleimnél laktunk akkor adott a barátom 10Eft a rezsibe, de azt is õ akarta, nem a szüleim kérték . Nem tudnátok megoldani hogy a te szüleidnél legyetek ? vagy esetleg teljesen külön ?
A pénz amit elkértek tõled (40 ezer) az sok szerintem.Én 1 szobás albérletért fizettem ennyit, és legalább csak mi ketten voltunk ott..De azért miért kell felháborodni, hogy az anyja esetleg kér pénzt a fiától rezsibe??Ha dolgozik akkor fizessen(igaz ne ilyen sokat) mert a víz, gáz, és a kaja pénzbe kerül, és a fia is használja ezeket..Az én fiam is velem lakik, és én megkértem, hogy a kajába szálljon bele a költségbe..Igaz nem nagyon kellett felhívnom a figyelmét, mert amióta dolgozik szó nélkül ad egy fix összeget(10.ezret kértem, és ez tényleg nem sok), ezért minden nap eszik, iszik, és van hol laknia..Egy normális ember tudja, hogy minden pénzbe kerül, és nem pofátlankodik ingyen a szülei nyakán ha már dolgozik és jól is keres...De a te esetedben sem szabadott volna ilyen sokat elkérni...Biztos vagyok benne, hogy te sem panaszkodnál most ha csak 10.000 -et kértek volna el..Szerintem ez reális költség.
hat en elkoltoznek , menjeket alberletbe. mileyn dolog az hogy sajat fiatol ker penzt azert amiert ott lakotok , max annyit mondhatna ha nincs jo anyagi helyzetuk hogy adjatok annyit amenjit tudot vagy pl a villanyszamlat fizessetek ti de ilyent
az anyósod egy büdös _____ A saját rokonától van pofája lakbért kérni?! Ha nem tudtok elmenni onnan beszéld meg pároddal h állítsa le mert ha te állítod le akkor nem jár jól:D
A kérdező hozzászólása: 15.13-nak eddig havi 20-t adtam, de mondtam is h ennyire gondoltam, mert alig eszek és szinte csak aludni járok oda...
A kérdező hozzászólása: Havi 20-t adtam eddig, azon se voltam felháborodva, de havi 40....Örülök azért, h szinte mindenki egyetért velem. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, sokszor veszünk mi is magunknak kaját, vagy szüleimtõl viszek páromnak, mert nem fõz vmi szuperul, meg szerinte egy fizikai munkát végzõ embernek vacsorára elég 1 leves:(
80 ezer tényleg nagyon durva. Ez már nem is HOZZÁJÁRULÁSnak tûnik nekem, nem hinném, hogy ettõl több lenne a teljes rezsi. Egy ilyen helyzetben a hozzájárulás jogos lenne, de mint írtad is, a 20 ezerrel nem is volt semmi gond. Biztos kiszámolták, hogy így sokkal egyszerûbb lesz az életük, csakhogy ezt nem ártott volna meg is beszélni Veletek, hogy ki mit tart elégnek, illetve jogosnak. Ennyibõl már valóban önálló kis albitok lehet, a szülõknél lakásnak a Ti mostani helyzetetekben csak a hátránya látszik kívülállóként, az elõnye nem igazán. Többnyire azért szokott a fiatal pár sok mindent eltûrni, alkalmazkodni, mert anyagilag nem tehetik meg az önállósodást még egy darabig. Az, hogy most még anyósék vannak felháborodva, hogy el akartok menni, azt bizonyítja, hogy eléggé bele élhette már magát abba, hogy ti álljátok a rezsi rájuk esõ részét is.
A kérdező hozzászólása: De már készülünk albérletbe menni, csak kiváncsi voltam, h csak én vagyok-e felháborodva. És õ fejenként kéri egyébként a 40-t, azaz 80, abból már simán meglesz az albi:) Csak most kivannak akadva, h miért hagyjuk ott õket, pfff:S
Mi 2 évig laktunk apósomnál (amig építkeztünk) nemhogy kért volna pénzt tõlünk, de még az oda érkezõ csekkjeinket is befizette, és fõzött-mosott ránk! Anyósod majd megtudja, mit vesztett, ha elköltöztök. (a családon kívül).
Hát igen..vannak ilyen durva dolgok..én korábbi párommal éltünk így. Ott az volt az érdekes, hogy mi ketten adtunk 60 ezret..a másik fia aki szintén ott élt a barátnõjével az 30 ezret.. hogy miért? mert én életem ott "hivatalosan"..míg a másik lány, elviekben nem költözött oda, de folyton ott aludt, ott evett..max hétvégén egy (!) napra ment haza... Mi azért nem háborogtunk a 60 ezren, mert mindenünk megvolt.és rettentõen szerettem a mamát.. de mindenesetre akkor sem 80!! Költözzetek, vagy beszéljétek meg.. ez más családban egy teljes fizetés!!!!
Szia! Ha fiátol is kér40 tõled is annyit...hm, hát költözzetek albérletbe , és még nyugott életetek is lesz!Kb annyiért béreltek egy szobás lakást!
Én belekevertem a pár kanál ujjat a megszokottba, pl. a sárgrápát a sütõtökbe.
Én úgy szoktam, hogy fél adag új dolog, fél adag megszokott.Ha bébiételt kap akkor két üveget bontok és akkor másnapra is megvan a kajcsi, ha én fõzök, akkor kétfélét fõzök neki. Ha még picurka a baba, akkor pál kanál új és utána a megszokott, amíg jól nem lalkik.
szia! Igen az új dologból pár kanállal, aztán jöhet a megszokottból amennyit kíván.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is igy gondoltam de azért megkérdeztem hátha tévedek, 5hosak vagyunk.

Mit tegyek, az alatunk lako idős pár folyton felzörög mert szerintük nagyon hangos a gyerek, ahogy játszik, ledob ezt azt, vagy pakol ki és hát leesik ami a kezébe van?

De már nem csak a gyerek zavarja állitolag hangos ahogy megyek alakásban (a szobában laminált padlo és szönyeg van a többi helységben pvc padlo),meg ahogyporszivozok az is hangos,mertodaütöm a porszivot a butorhoz és a gyerek du. miért sir mert? erre felriad a sziesztábol!Most ezzel én mit kezdjek?Már tiszta ideges vagyok ha a gyerek valamit elejt vagy zörög hogy mikr fognak felkopogni!

Legjobb válasz: mintha csak az én gyerekkorom hallottam volna!! öreg papa folyton felcsászkált ugyanezek miatt. egyszer anyukám megunta, kiosztotta, azóta soha nem jött fel a 12-13 év folyamán....

mintha csak az én gyerekkorom hallottam volna!! öreg papa folyton felcsászkált ugyanezek miatt. egyszer anyukám megunta, kiosztotta, azóta soha nem jött fel a 12-13 év folyamán....
Mi sem vagyunk egy halk család, 3 gyerekünk van, és bár családi házban lakunk, idõnként biztos, hogy hangosak vagyunk a szomszédoknak, akik egyfelõl öregek, a másik oldalon pedig középkorúak, felnõtt gyerekekkel, unoka még nincs. A gyerekek sokat játszanak az udvaron, és természetes, hogy néha nem a leghalkabban. A Ti esetetek más, de én ha úgy érezném, hogy egy átlag életvezetés melletti zajokról van csak szó, nem stresszelném magam! Nektek is élnetek, mozognotok kell. Azért persze figyelj arra, hogy tényleg betartsd, amit kell, de ne hagyd, hogy teljesen beszabályozzák, hogy mit csinálhatsz!
Nekem 2 gyerekem van panelban.Nos én próbálom az alattam lakókat folyton lekenyerezni valamivel.Viszek a csajnak egy kis sütit, gyerekruhát, mert most terhes.Mindíg kedvesen beszélgetek vele az udvaron, szóval igyekszem jóban lenni velük.Biztos vagyok benne, hogy idegesítõen zörögnek nekik a gyerekeim.Igyekszem rájuk szólni, és vannak alapvetõ dolgok amiket nem lehet, pl labdázni, motorozni, ugrálni, de az is zajos ahogy a legót a parkettára öntik.Szóval Én azt javasolnám, hogy próbálj jóba lenni velük, vigyél sütit, kérdezd meg idõnként, hogy hozzál-e nekik valamit a boltból stb.Szóval nyalizz egy kicsit.Mond, hogy mindent megteszel annak érdekében hogy minél kevesebb zaj legyen. Ha hagyod elmérgesedni kettõtök között a helyzetet, akkor még többet fognak panaszkodni, lehet, hogy még a közös képviselõt is bevonják, esetleg a többi lakót is ellened hangolják.Hidd el ilyen kis közösségben, ahol mindenki mindent tud a másikról legjobb a békesség!
A kérdező hozzászólása: Va=van!
Hú, hát ez jó... Mondd meg nekik, hogy igyekeztek halkak lenni, de ennél többet tenni nem tudtok. Ha ennyire zavarja õket, akkor szigeteltessék le a plafonjukat. (Kb. 10-20 cm-t elvesz a belmagasságból, de lehet hogy nekik megérné). Nálunk az anyukám feletti lakóval van gond, egy beteg ember, és egész éjszaka matat, jön-megy, dübörög, odakoccint valamit. Szegény anyumat már úgy sajnálom, de mi sem tudunk mit tenni. Már a költözés is megfordult a fejünkben... nálunk ez a szigetelés nem lehet, mert mindenütt maximum magasságú beépített szekrény van, mindent le kéne bontani emiatt.. :(
Ha felkopog, menj le hozzá és 32 foggal mosolyogva mondd neki, hogy elnézést kérsz, de lehet, hogy pukizni is fogtok, mert babfõzelék volt az ebéd. Az ilyenekkel máshogy nem lehet bírni. Mindig legyél nyugodt és mosolyogj, az idegesíti legjobban. És ne szólj rá a Manódra, ha leejt valamit. Ez természetes.
Na ha ezt velem csinálná valamelyik öreg szomszéd az nem tenné zsebre a válaszomat. Mit csinálna ha kutyád van és egész éjjel ugatna?Felkötné magát...hát rajta. Bocsi, de kissé felhúztam magam az öregeken, õk is voltak gyerekek, gondolom õket sem tartották a falhoz szegezve.Nehogy már ne játszhasson nyugodtan a gyerek.Én biztosan beolvasnék nekik.Ha társasházban él vele járó dolog, amit tolerálni kell.A szomszédaim gyakran üvöltenek, mégsem kopogok hogy nem tud aludni a gyerek.El kell fogadni.Te meg ne foglalkozz velük!!!!
Ne foglalkozz ilyenekkel. Az életbe beletartozik a porszívó bútorhoz csapásának a hangja, az már elmebetegség, ha valaki síri csendben akar lenni egész nap. Vagy mondd meg neki, hogy próbáljon meg csendben lenni a gyerekkel, add neki kölcsön 1 órára :) (Csak vicc volt.) Ez hülye! Én elküldeném a sunyiba.
Tudom, hogy vannak háklis szomszédok, de azért gondold végig, lehet, hogy igazuk van? Anyukám feletti lakásban végig kövezve volt minden, és szó szerint, ha egy gombot leejtettek, az agyunkig hatoló a csörömpölést hallottunk mi lent. (Még a tv is kristálytisztán lehallatszott, pedig nem bömböltették) Az unokái meg tényleg úgy rohangáltak, mint a csataló. Tavaly új lakók költöztek be a lakásba, teljesen felújították. Azóta csak minimális zajok szûrõdnek le, pedig 3 kisgyerek van a lakásba, de még a legnagyobb futkározásból is csak egy halk, tompa dübögés hallatszik, ami teljesen elviselhetõ. Szóval nem biztos, hogy mindig a szomszéd a hülye.
A kérdező hozzászólása: õ a közös képviselõ!Szoval nincs szerencsém, csak ami bánt hogy amikor a szomszédom zenélt elég hangosanazért senki nem szolt vagy a 2.oneste 11 kor ismég ment a zene ugy hogy én a negyediken jol hallotam az sem volt gond!
A kérdező hozzászólása: Va szönyeg a gyerekszobában és nálunk is persze van egy egy kis rész ahova nem ér el a szönyeg ablak, ajto ágy elött de nemtudom mi lenne még amegoldás, a fiam jön , megy mindenhol, kivesz mindent aszekrénybõl vagyasaját játékaival megy körbe a lakáson ha valamit megun kiesik a kezébõl meg ilyenek!
A kérdező hozzászólása: Kedvesutolso, mond meg légyszi hogy milyen burkolatot rakott le az ujj lako hogy ilyen jol elvezeti a hangot?Mert én sem a veszekedés hive vagyok szeretnék megoldást a problémára, ezért kérdezem!

A szüleim most válnak már mindkettőjüknek van párja apa pesten lakik anya itt velem és néha ott alszik a barátjánál, hogy vészeljem át ezt az egészet?

Most kezdnek válni van párjuk és nekem ez olyan hirtelen történt.14 éves vagyok

Legjobb válasz: Szia! Én 24 éves vagyok, szüleim nemrég különköltöztek egymástól, el fognak válni. 4 éve nem élek velük, mégis fura nekem, rossz, szomorú vagyok, elsírom magam ha szóba kerül. Arra gondolok, hogy jobb lesz így mindenkinek, minenki élheti a saját életét, ahogy szeretné. Engem ettõl még ugyanúgy szeretnek. Gondolj te is erre!

Szia! Én 24 éves vagyok, szüleim nemrég különköltöztek egymástól, el fognak válni. 4 éve nem élek velük, mégis fura nekem, rossz, szomorú vagyok, elsírom magam ha szóba kerül. Arra gondolok, hogy jobb lesz így mindenkinek, minenki élheti a saját életét, ahogy szeretné. Engem ettõl még ugyanúgy szeretnek. Gondolj te is erre!
A kérdező hozzászólása: Igen, csak maga a megszokás hogy mindennap apa hazajön...közös vacsora meg stb...ezután már nem lesz. Köszi szépen!
nekem is 2-3 éve váltak el apámnak a csaja 16 éves volt amikor összejötek apám 40 éves kicsit gáz meg minden de utána összevesztem a csajával apám kitett néha évente találkozok vele enyi. te probálj apád csajával jóban lenni ez jotanács.
A kedves Mamával akarsz egy szobában élni? Vagy mi a terved?
Kedves kérdezõ, ha nem reagálsz a kérdésekre, akkor nem tudunk értelmes és építõ jellegû válaszokat adni... sok a kérdés még mindig...
Mivan? 1szobás lakásba akarsz te is beköltözni a pároddal? hová? A ruhásszekrénybe? menjetek albérletbe. A férjem naponta felhívja az anyját, várja meg amíg az hívja õt, idõs asszony tudni akarja, hogy jól van-e. ez teljesen normális
Ezt nem értem, egy egyszobás lakásban akartok élni hárman azért, mert közösen fizetik a hitelt? Bár ha neked jó lenne... Hívogatni nem szokta a férjemet az anyósom, mert együtt élünk egy nagy családi ház két lakásában, szóval amikor akar, átjön és kérdez :-) hát ez sem sokkal jobb mintha egy nap ezerszer hívná... egyébként érdekes, de engem nem zavar, mert jól kijövünk, sokat segítünk egymáson.
ma 11:44 Már bocsika, de mibõl gondolod hogy az az 1 szoba is nagy szoba?? Apám is 1 szobás lakásban él.A szoba mindössze 2*3-vagyis 6 nm-es.Ha ebbe még válaszfalat s rakna az ember akkor állva aludna mindenki. De látom pontozni nagyon letudjátok azokat akik szerint nem helyes 1 szobában bezsúfolni magunkat (nem rád gondoltam a pontozással kapcsolatban ma 11:44-es) Én azt mondom, hogy ha 2 fiatal össze akar költözni, és nincs meg a megfelelõ lehetõség, akkor ne menjünk már egy kis lukba a másik nyakára, hanem gyûjtsünk pénzt albérletre.Õszintén.Én sem örülnék ha 1 szobás lakásban élnék, és a nyakamban lihegnének.Amúgy is nehéz megszokni a másikat, de helyhiány mellett egyenesen katasztrófa lenne.
Bennem ezzel kapcsolatban több kérdés is felmerült, az elsõ, amit többen is kérdeznek, hogy abba az egy szobába akartok menni az anyós nyakára? Házasok vagytok? Most jelenleg hol éltek? Hány évesek vagytok?
Kérdés az, hogy milyen hitelt nyögnek közösen?? Mert ha olyat amit mindketten feléltek vagyis mindketten kaptak a hitelbõl akkor jogos az is, hogy közösen fizessék vissza. Írod, hogy 1 szobás a lakás.Mégis hogy akartok ott lenni?Feltételezem, hogy felmehetsz a lakásba, nem dob ki téged.Feltételezem, hogy van egy fotel vagy szék ahová te is le tudsz ülni.Végül is ezt nem igazán értem, hogy ti is ott akartok lenni?Hogy? Úgy hogy, ott szexelni vagy 1-2 napot kettesben eltölteni??Akkor az anyja hova menjen??Így ez is érthetõ, hogy ezt nem tudjátok megoldani. Hogy milyen gyakran hívogatja az anyós a páromat?? Hetente kétszer beszélgetnek telefonon.szerdán és vasárnap.De nálunk ez érthetõ, hiszen majdnem 2000 km-re lakunk tõle.
ma 11:53 azt írtam, hogy HA NAGY a szoba Amúgy meg nem véletlenül fizetik közösen azt a hitelt, gondolom közösen is költötték el A kérdezõ meg nem az egy szobán van kiakadva, mert mint írta õ oda költözne és ezt kéne tudatni a mamával.
Van másik helység is abban a lakásban, hogy kicsit el lehessen különülni? Pl. nagy lakókonyha, nappali, szobaméretû elõszoba, nyárikonyha? Mert ha nincs, az katasztrófa lenne, ne csináljátok!Hívogatás: úgy heti 1x volt.
pár házzal arrébb lakik anyós és akkor hívja ha valamit akar de egyébként napi szinten átjön, engem ez nem zavar sokszor én hívom át, mert néha jó mikor õ babázik én pedig tudom csinálni a dolgom vagy a boltba elugrok 1 szoba 1 szoba, jaj de felháborodtak sokan, meglehet oldani, hogy 3 lakjanak ott, ha nagy a szoba akkor lehet venni térelválasztó fala és máris van két kis szoba, vagy ha elég magas akkor garzon
Ezt a külön-külön hitelt nem értem... Vettek fel hitelt, amibõl vették a lakást? Vagy vettek fel hitelt, aminek a lakás a fedezete és mind a ketten költötték amire akarták?
egy ember biztos nem tudott volna annyi hitelt felvenni hogy meg tudja venni a lakást, ezért vettek fel mnidketten akkor.
A kérdező hozzászólása: Mind a ketten vettek fel hitelt és együtt vették meg a lakást, 8 millióért. A párom a haszonélvezõ, az anyja a tulajdonos (párom elmondása szerint).
Szerintem van tulajdonrész. 4 milliót nem hiszem hogy kapott volna, ha nincs semmi a nevén. Ez elég patt helyzet :-( Ha úgysem tartjátok a kapcsolatot, mondjátok anyukának hogy a fiát kirúgták. Kíváncsi vagyok, mit lép erre.
A kérdező hozzászólása: Ez nem rossz ötlet. Bár édesanyámnak az az ötlete támadt, hogy megveszi az 1/4 részt nekem, így a párom ki tudja fizetni a saját részét ami még hátra van a hitelbõl. Így már csak a közös jövõre kell félretenni és láthatom, hogy tényleg hosszútávra tervez. Csak nem tudom, hogy az anyja mit szólna, hogy én is tulajdonos legyek. Biztos lemerevedik ha elõáll a párom. Még neki se mondtuk, majd holnap. Valami kiút kell.
na látom még egy szuper leendõ anyós!!! és csodálkoznak az ilyen jellegû kérdéseken meg vicceken. készülj ha lesznek majd gyerekek, akkor fog igazán szarul esni ha le sem sz. ja hogy van e valami gondotok.
A kérdező hozzászólása: Párom ebben reménykedik, hogy majd megváltoztatja õt, majd milyen szuper nagyi lesz. Na persze. Adja Isten, de kutyából nem lesz szalonna. Amikor váltak párom szülei elõször az apjával akart maradni, vajon miért?! Na mindegy ez a múlt, remélem hamar megoldódik és már csak a kettõnk jövõépítgetésére kell koncentrálni majd. Minden esetre köszönöm az eddigi hozzászólásokat, persze a negatívakat is átgondolom. Bár aki nincs ebbe a helyzetbe könnyen tör a másik feje felett pálcát.
Azzal, hogy te meg akarod venni a párod részét, csak 1 gond van.A párod csak haszonélvezõ, az anyósjelölt a tulajdonos.Nélküle nem tudnád megvenni, ha nem egyezik bele.
a haszonélvezet az erõsebb én úgy tudom. tehát ha akarja a fia kirakhatná a mamit, gondolom erre megvan a jogi kacskaringó. de fene sem tudja jó -e belemenni ilyen dologba, meg belemenne e a saját anyjával.
A kérdező hozzászólása: Igen, a haszonélvezet erõsebb. Azt is tudom, hogy bele kell egyeznie. De ha nemet mond, akkor már gyanút kelthet, hogy az anyja nem akarja, hogy én nekem közöm legyen a lakáshoz. Amihez elvileg ha összeházasodnánk amúgy is lenne némi közöm ha jól sejtem. Meg ha tényleg fontos a fia anyagi helyzete, akkor ez igen nagy segítség lenne, fõleg úgy hogy ott se lakok most, õ lakik egyedül a kecóban. Kapna úgy pénzt az 1/4-ért h a fia adóssága megszûnne és élhetne ott továbbra is, csak tulajdonrészt kéne feláldoznia pénzért. Szerintem ha normális és a fia javát akarja ezt tök korrekt, nem? Fõleg ha Isten is úgy akarja és együtt öregszünk meg a fiával és unokák is lesznek.
Kérdezõ se a párodnak se az anyának nem érdeke hogy neked tulajdon részed legyen ha szakítasz a pároddal õ menne az anyához minek kevernének téged bele a tulajdon részbe. Tudom közös jövõ.... de neked a a házasság után se lenne közöd a lakáshoz szóval a biztos lakhatást nem fogják kockáztatni. Mielõtt bármit terveznél hivatalos papírokat nézd át ne a párod elmondására hagyatkozz. Tudod mekkora összeget vett fel, meddig fizet, biztos haszonélvezete van? Amúgy ha el is megy onnan ti azt a lakást eladni és a pénzbõl nagyobbat venni úgy se tudtok mert az anyósé az egész állítólag 1 szobás lakásba akarsz gyereket vállalni.
A kérdező hozzászólása: Nem, dehogy. A páromnak annyiban érné meg, hogy azonnal ki tudná váltani a hitelét, már csak az anyjának maradna. Felõlem aztán élhet ott az anyja, de a párom akkor adja át neki a hitel részét, ha már egyedül õ használja. Mert ide is és oda is nem tud fizetni. Ha meg akar valamit az élettõl jó lenne elkezdeni azon dolgozni. 32 éves, felnõtt férfi. Nem anyuka által egyedül lakott lakást kéne finanszíroznia, hanem ott ahol és a közös elindulást. Vagy az én dolgom egyedül errõl gondoskodni?
A kérdező hozzászólása: ott ahol él-t akartam írni sorry
Minek kell neked a lakás negyede? Ha az anyóst nem akarod kitenni, akkor semmire nem mész vele. Ha együtt maradtok és késõbb odaköltöztök, akkor tulajdonrész nélkül is ott fogsz lakni. Ha szétmentek, nyûg lesz mindenki nyakán, hogy részed van benne. Ez szerintem baromi nagy hülyeség. Ha az anyja egyedül nem tudja fizetni, nehogy már az utcára kerüljön azért, mert neked fontos, hogy neked is csepegtesse a pénzt a srác. Fõleg hogy a szüleid pénzesek. És mi az, hogy ne fizessen a lakásba, ha ti nem lehettek ott? Vagy hogy gondoltad ezt az ott levést? Hogy amikor Pestre van kedvetek jönni, akkor pár napig anyuka aludjon az aluljáróban? Vagy befekszetek mellé az ágyba? Egyszobás lakásról beszélsz, könyörgöm!
Mi történt azóta?
a hívogatás nála kétnaponta ment, a párom hívta, kéthetente hazamentünk hozzájuk. a párod azért nyögi a hitelt az anyjával, mert szívességbõl teszi, vagy mert jogilag õ is érintett a törlesztésben??
A kérdező hozzászólása: Külön-külön vettek fel pénzt. Próbált már beszélni vele. A válasz erre az volt, hogy mártírkodva visszakérdezett, hogy kiakarod rakni anyádat?! Persze, hogy nem. De néha legalább hétvégére haza utazhatna, ha a szektára van évi 120 ezer forintja erre is lehetne. És van lekötött pénze is. Megoldhatná ha akarná. Nem akarásnak meg... De így tényleg nem lehet, hogy fizet a párom oda úgy hogy nem tudunk soha ott lenni, a mi közös jövõnkre meg nincs már mibõl félrerakni. Úgy hogy ugye nálunk lakik. Múlt hónapban nem kapott fizut, anyjának se volt pénze, én adtam. Nekem ahhoz semmi közöm, mégis a párom néztem. Akkor az anyja miért nem kerített elõ, hiszen õ lakik benne, neki is épp olyan fontos kéne hogy legyen, hogy ki legyen fizetve, nem?
Elõször is a pároddal kell ezt megbeszélni, aztán az anyjával. A fõ kérdés az, hogy az anyja TÉNYLEG nem tudná fizetni egyedül? Ha tudná, akkor nincs kérdés. Ha nem , akkor baj van :-( A hitelt együtt vették fel, a párod is adóstárs. Ha nem fizeti az anyukája, akkor le fogják tiltani a párod fizetésébõl. Arról nem beszélve, hogy ha viszi a bank a házat, akkor senki nem örököl. Verheted az asztalt, hogy "õ már nem lakik ott, oldja meg az anyja", csak ettõl nem lesz jobb.
Szerintem azért pontoz le mert senki nem írta, hogy ki az anyóssal a temetõbe és a fiataloknak az 1 szobás lakást
Hiába magyarázod, galériát akartál írni, nem garzont.
Na ne már! Alul anyuka, felül a fiatalok??? Vagy hogy gondolta a galériás képet küldõ???
azt nagyira ütemesen hullik a vakolat
Kár, hogy a kérdezõ nem válaszol, még csak nem is reagál a lepontozáson kívül semmivel!
Utolsó! Nem csak a kérdezõ pontozhat. A százalékodtól nem lesz se olcsóbb se drágább a kenyér!
Tudom, hogy nem ettõl függ a kenyér ára, csak gondoltam õ pontoz le másnak miért ne tetszene amit írtunk. És csak azért említettem, mert feldobott egy kérdést, de részleteket nem osztott meg velünk, tehát nem tudunk megfelelõ válaszokat adni.
Már anyósnál lakik a galérián, és ott nincs internet.
A kérdező hozzászólása: Na tehát. Van egy pesti lakás, amire mindketten fettek fel kölcsönt. Abban állapodtak meg akkor, hogy amelyiknek hamarabb jön másik lehetõsége az megy, szóval ez ideiglenes megoldás volt. A probléma az, hogy a párom fizeti a törlesztést, de mivel ugye azóta már vagyok én más a szitu. Tehát mi nem tudunk odamenni, mert az anyja van ott. De akkor mire fizet a párom? Nem az anyjának kéne akkor egyedül fizetnie, vagy ha már a párom is fizet akkor mi is lehessünk ott? Párom szerint az anyja egyedül nem tudná fizetni... ez az alap kimentési szöveg. Csak a másik bökkenõ, hogy az anyósjelölt olyan szektába jár, ahol a jövedelme HAVI 10%-át leadja. Akkor most erre van keret? És lemenni haza, ahonnan felköltöztek hétvégére szintén nincs anyagi fedezete, hogy mi is lehessünk a pesti lakásba. Akkor kérdem én, erre a baromságra hogy van?
Ez a párod és az anyja dolga. apárod fizetheti a hitelt, alakást úgyis õ örökli, de ehhez neked az ég világon semmi közöd. Ne erre bazírozz, hanem keressetek önállóan megoldást
A kérdező hozzászólása: Bocsánat a késõi válaszadásért! Jahh és az anyóspajtás 50 éves, tehát még akár egy új kapcsolatot is kereshetne magának. Nem tudom biztos bennem is van hiba, de azért a saját szüleim helyzetét is nézem. Párom ott lakik velünk, anyja ott lakik abban a lakásban amit ketten fizetnek. A családom csak ad. Az anyja még egy ebédre se hívott fel minket. Nem tartom igazságosnak, hogy egyik oldalról mindent, a másik oldalról semmit. Sõt!
ez nem igazságosság kérdése. És aki ad az ne méricskélje, hogy más mit ad, vagy nem, mert akkormár az nem õszinte adás. Nem a te dolgod, hogy a párod hogyan oldja ezt meg az anyjával. Az õ dolguk.
A kérdező hozzászólása: Akkor is õ örökölné ha egy kanyit nem fizetne... és addig hogy kezdje el a saját életét? Hogy tegyen félre? Fizessen oda is, amihez annyi köze van, hogy 40 év múlva így is úgy is az övé lesz?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy az õ dolga, ha a kettõnk közös jövõjérõl van szó hogy, hogyan oldjuk meg. Én nagyon szívesen adok és a családom is, de az nem normális dolog ha ez csak az egyik család felõl van meg. És az hogy akár egy ebédre meginvitáljon még nem anyagi csõd, ha már a fiáról más gondoskodik. Vagy akkor ne legyenek elvárásai.
Azt nem értem, hogy kérdéseket miért kell lepontozni?? (7. vagyok)

Ilyensmi csizmákból van vagy 3 pár is, ami elég lenne a télre de szeretnék valami csinosabbat is, de mivel itthon vagyok a 2 éves fiammal és falun is lakunk azt mondjak, hogy ezek is jók? Minek mikor ugyse mész csak a boltba? 26N.

Linkelnétek egy pár olyat ami nem túl nöcis és mégsem bámulnak meg benne az emberek?

Legjobb válasz: http://www.google.hu/imgres?q=kocka+orru+csizma&hl=hu&biw=69..

A kérdező hozzászólása: http://www.google.hu/imgres?q=kocka+orru+csizma&hl=hu&biw=69..
A kérdező hozzászólása: http://www.google.hu/imgres?q=kocka+orru+csizma&hl=hu&biw=69..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!