Találatok a következő kifejezésre: A párommal lakunk (157 db)

Szerintem nem!Egy bizonyos idö után meg kisem lehet rakni!Pl:igényt tarthat egy szobára!
A fiú jogosult a gyámság felülvizsgálatát kérni. A gyám a gyámolt érdekében és nem ellene(!) köteles eljárni, márpedig igencsak kifogásolható, hogy a gyámolt élettársától akar megszabadulni a kedves édesapa...
Azt nem tudom, hogy kirakhatja-e a fia élettársát a lakásból. Viszont ha egy gyámság alá került személy tulajdonával akar üzletelni a gyám, akkor a Gyámhatóság engedélye kell. Jelen esetben a Gyámhatóság engedélye kell, hogy kiadhassa a lakást. Azaz el lehet mondani a kedves apukának, hogy ha ki akarja rakni az élettársat és kiadni a lakást, akkor arról mind a Gyámügy, mind az Adóhatóság tudomást fog szerezni.
A kérdező hozzászólása: Pedig sajnos igaz, mert ki szeretné adni albérletbe a lakást, hogy valami haszna is legyen a fia ideiglenes távozásából...
A kérdező hozzászólása: A szörnyû még az, hogy nem elég, hogy ki akarja rakni a tesómat az apósa a lakásból, de már 3 éve gyakorlatilag a tesóm fizet mindent a lakás fenntartására, ha - netalántán - 5 év múlva szétmennek (most csak mondtam egy idõt)egy büdös téglát nem fog kapni a lakásból, mert az apa a gyám, így a fiának nincs joga semmihez sem. Nem haszonlesésbõl van együtt a tesóm természetesen a fiúval, de mivel nincs hova mennie, így nem mindegy, hogy 5-10 vagy 15 év múlva 0 Ft-tal távozik, pedig most is a lakás fenntartására keres szinte...
A fizetésekrõl ugye elteszi a számlákat? Menjen el a gyámhatóságra és mondja el mindezt.
A kérdező hozzászólása: Igen, elteszi, de sajna minden csekk a srác nevén van, a húgom meg csak ideiglenesen van bejelentve.

A párommal lakunk a kisfiammal, de nem vagyok boldog itt, hiába van pénze akkor is elveszi a gyest. Mit tegyek?

gyest és családit elveszi.sajnos a kicsivel nincs más jövedelmünk.mindig van étel de ezt nem látom jónak,mert van a számláján pénze,tehát nem szorul rá.parancsolgat,egy kisszönyeget nem rakhatok a folyosora.mit tegyek?költözzünk?

Legjobb válasz: Én amondó volnék, hogy amíg nincs házasság maradjon mindenkinek a pénze a saját számláján, és akkor nincs semmi gond.. De jelen esetbe nem tudom mit tégy. Beszélj vele, mond neki, hogy a kicsire kéne költeni, max elmentek együtt v ad pénzt. De erõs a gyanúm, hogy nem ok nélkül veszi el a pénzt.

Én amondó volnék, hogy amíg nincs házasság maradjon mindenkinek a pénze a saját számláján, és akkor nincs semmi gond.. De jelen esetbe nem tudom mit tégy. Beszélj vele, mond neki, hogy a kicsire kéne költeni, max elmentek együtt v ad pénzt. De erõs a gyanúm, hogy nem ok nélkül veszi el a pénzt.
Menj el melózni és akkor lesz pénzed.
Lehet te elb*szod a pénzt! Lehet, hogy a gyerekre gyûjt, hogya kinövi az ágyat akkor legyen rögtön másik. Neked kismamaként mire kell pénz? Kaja van, meleg a radiátor.. Mellesleg, ha lenne saját bankszámlád és nem a postás hozná mint az ókorban akkor nem tudná elvenni...
Örülj neki h volt olyan barom h más gyereket nevelje.... Õ tart el téged meg a pulyad, meg szép h elveszi a lóvét...
Meglehet nem jó helyre tetted a p*csádat...
tudtam én kik nézik az ilyen kérdéseket, meg kik válaszolgatnak...meglátszik a pontozásból
Itt egy feminista ingyenélõ kihasználós nõ sincs szerintem. vagy te ismersz mindenkit személyesen? azért mondod ezt?
ma 09:48 és az kinek jó, ha mást bánt? Az ilyen válás nem válás. De persze az elõtte lévõ "házasság" sem volt házasság. Egyébként nem írta sehol a kérdezõ, hogy házasok. De azzal nem lesz jobb neki sem, ha a másikat szívatja. Csak eltanulja ezt az embertelen magatartást a gyermek. Ez nem normális.
mi másfél éve lakunk kb együtt, és 3 hónap után összeköltöztünk, azóta közös pénzünk van, minden közös. ha vkik szeretik egymást, akkor: ami az enyém, az a tiéd is....szerintem. ha õ nem így gondolja, és járkál összevissza a te pénzeden is, küld el a csába.
az összes feminista, ingyenélõ, kihasználós nõnek itt aki lepontozza azokat akik a férfi pártját fogják. NA ki dolgozik, h kenyér legyen az asztalon, ki fizeti a számlát! nem kell itt mártírkodni h költözzön el, nyisson számlát...stb kidobnám az ilyen ingyenélõ nõt, aki még sír is h így meg úgy rossz, és itt meg van aki még bátorítja szánalmasak!
Kérdezd meg tõle. Ha félsz, és jó okod van félni, akkor tûnj onnan! Ha nem találod meg õbenne a félelmed igazi okát, akkor egy nyugis estén kérdezd meg! Elõtte nem árt, ha átismétled magadban, mire költ a család, mennyi a fele, elég-e a jövedelmed erre... És talán azt is jobb elõre tisztáznod magadban, miért nem ad pénzt a kezedbe. Mire voltál hajlamos elkölteni, amire nem kellett volna?
nem tudom, én nem pontozgatok, de attól még elég hülye következtetést vontál le.
10.09 es vagyok kicsi szívem ! önellátó vagyok, független pasi, jó állással és biztos egzisztenciával ezért is írtam amiket írtam mert eddig csak olyan nõkhöz volt szerencsém amiket írtam , h lepontozhatnak... amúgy nálam a mosógép mos!!! mért nálatok te mosod a [email protected] gatyákat??? XD
Nem normális, te pedig tûröd.
ma 11:33 biztos egzisztencia :D jót nevettem :D
És? csak mert neked csak olyan nõhöz volt "szerencséd", az nem jelenti azt, hogy mindenki más ilyen. max te vonzod be ezeket, mert valszeg a pénzeden kívül mással nem tudod õket meggyõzni. amit az írásaidból el is hiszek.
szerintem költözzetek ha nem képes kompromiszumra akkor semmi értelme az egésznek tudom hidd el én is hasonló cipõbe vagyok cdak nálunk fordít a van ha nem azt vagy nem úgy veszek valamit magamnak hogy nekik is tetszen.akkor már nem szeretem õket visszont azt nem nézik hogy nekik mi mindent veszek. azért tanácsolom hogy költözz hidd el jobb lessz úgy lehet hogy nehezebb de jobb
A kérdező hozzászólása: minden reggel kérnem kell.minden reggel 1000 ftot kapunk a saját pénzünkböl.szeretem, de nem tisztel , ugy gondolom ha van elég pénze, ha nem szorul rá akkor nem kéne elvennie.az 1000 ftból csak ételre futja, semmi apróságot nem tudok venni, rossz így:) mosok, fözök tajarítok, rá és a báttyára is.persze a tesójának nem kell fizetni, de attól még mossam a szaros gatyáit.szeretem de már nem megy igy
hát költözz, ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok választ....nagyon nagy segítség
Nem értem, mi itt a kérdés? Költözz el és utána pereskedéssel húzd le annyi pénzzel, amennyivel csak tudod, hogy visszaszerezd azt, amit elvett tõled.
A párodnak beteges önbizalomhiánya van. Ez abból is látszik, hogy kondibérletre veszi el a pénzt. Akinek ilyen magas fokú önbizalom-hiánya van, ami már másokra erõsen kiható egoizmusban csúcsosodik ki, az gyakran érzi kényszerét annak, hogy sok pénzt szerezzen, és azokat a saját pozícióját megerõsítõ vagy emelõ cikkekre költse. Mint például státuszszimbólumok(autó, ékszerek, mobiltelefon), luxuscikkek, illetve olyan dolgok, amivel saját magát teheti "vonzóbbá" az ellenkezõ nem számára. Mint például a kondibérlet. Ez a viselkedés egyébként különösen a férfiakra jellemzõ, de a nõknél is megfigyelhetõ.
azért nem férfi egy ilyen alak, kedves elõzõ valamelyik válaszoló, mert az ok, h eltartja õt meg a gyerekét, de attól még nem kell rabszolgaként bánni velük. ezt az pasast se kényszeritette senki, h eltartsa õket, saját, önálló döntése volt.
A kérdező hozzászólása: nem találok, nem arrol van szó h nem akarok
A párod az a gyereked apja?
A kérdező hozzászólása: tehát szerinted igy jó h a gyest nála legyen ne tudjak költeni a kicsire és magamra.de ö bezzeg megveszi a három hónapos kondibérletét.
A kérdező hozzászólása: nem , nem az apukája:(
A kérdező hozzászólása: igazatok lehet :( :(, köszönöm
szerintem költözzetek ha nem képes kompromiszumra akkor semmi értelme az egésznek tudom hidd el én is hasonló cipõbe vagyok cdak nálunk fordít a van ha nem azt vagy nem úgy veszek valamit magamnak hogy nekik is tetszen.akkor már nem szeretem õket visszont azt nem nézik hogy nekik mi mindent veszek. azért tanácsolom hogy költözz hidd el jobb lessz úgy lehet hogy nehezebb de jobb
Ki ez a sok bunkó f.sz, aki osztja itt az észt? Hogy örüljön hogy más eltartja a pulyát? Hát komolyan mondom lehidalok! Mekkora egy kretén!!!! Kedves kérdezõ! Ne engedd hogy elvegye a párod a gyest és a családit! Ez nem egyenrangú kapcsolat így! Hisz uralkodik rajtad az a férfi! Állj a sarkadra és változtass! Vagy pedig inkább hagyd ott, vagy olyan erõs hogy egyedül is boldogulj, nem szorulsz rá egy ilyen férfire!!!!
Mennyi idõs vagy kérdezõ?
Gusztustalan ez a felállás, állj a sarkadra...! Mégis mit képzel az ilyen "férfi"?
kérd a gyest és a családit a te számládra, ha nincs, akkor nyiss egyet. amint lehet költözz el onnan, bárhol jobb lehet nektek, mint egy ilyen helyen. ez az ember nem tisztel sem téged, sem a gyereket. az ilyen nem férfi.
Miert nem férfi? Egy család, akkor a pénz is megy a közösbe. Mivel õ nem dolgozik, ezekkel tud beszállni a rezsibe kajaba stb igy nagyon is helyes h elveszi! A gyerek nem az öve, nem lenne köteles másét tartani szoval örüljenek h ilyen bolondot találtak...
mert épeszû ember nem csinál ilyet. nekem nincs gyerekem hála égnek, de mikor mi költöztünk össze, soha nem vette el a pénzem. beleadtam a részem mindenbe, felesben fizettünk mindent, de nem vette el, hogy akkor majd õ rendelkezik az én keresetemmel, mert semmi joga nem lett volna hozzá.
Nem vagy könnyû helyzetben. Kéne tudni, hogy kb. mennyi pénz áll rendelkezésetekre egy hónapban. Az még nem biztos, hogy gond, hogy õ kezeli a pénzt, feltéve, hogy õ jobban tudja kezelni. Tehát számlák be vannak fizetve, kaja mindig van a hûtõben, van ruhátok, cipõtök. Ettõl függetlenül - ha marad - akkor kéne, hogy jusson neked is "zsebpénz". Gondolom marad, mert õ kondibérletet vesz. A probléma inkább ott van, hogy a számla egyedül az õ nevén van, tehát neked valószínûleg nincs semmid. :( Mivel nem éltek házasságban, így 0 Ft-tal bármikor kirakhat az utcára. Ez így nem jó. Szereted még? Õ szeret téged? Lenne aki támogatna téged, ha elköltöznétek? Szereti a picurt? El tudta õt fogadni? Az ebben az esetben nem számít, hogy nem az õ gyereke, hiszen ha téged választott, akkor gyerekestül együtt választott.
És ha boltba kell menni, akkor tõle kérsz, vagy hogy van? Miért engedted elõször? vagy hogy vette el? Ne haragudj, de azért teszi, mert hagytad.
szülõ? barátnõ?
De végül is akkor vissza is kapod, amit odaadsz neki, nem? Ettõl eltekintve én így nem tudnék élni, hogy a pasinak leadom a pénzem, õ meg visszaadogatja, ha kérem. Te nem tudod beosztani? Nagybevásárlás? Ki fizeti? Pelus a gyereknek? Ruhák? Mosópor? Bár ezeket gondolom õ, mert ezekhez a gyes kevés.

Társasházban lakunk. Ha a párom hazakísér, és NORMÁLIS hangnemben beszélgetünk egy kicsit a kapu alatt, akkor a kapu mellett lakó szomszédom jogosan küld-e el melegebb éghajlatra és fenyeget meg, hogy darabokra szed?

Illetve én feljelenthetem-e testi épségem veszélyeztetéséért?HA kihívom ilyen esetben a rend?rséget megéri-e?

Legjobb válasz: ne az õ ablaka alatt intézzétek a jövõben a pároddal a dolgokat,és senki nem fog veled üvölteni,és a rendõrség sem fog kelleni

ne az õ ablaka alatt intézzétek a jövõben a pároddal a dolgokat, és senki nem fog veled üvölteni, és a rendõrség sem fog kelleni
Vannak íratlan szabályok. Ezek közé tartozik az is, hogy ha lehetõség van rá, nem zavarom a másik ember nyugalmát.Nyáron nyitott ablaknál alszanak az emberek. Nem hiszem, hogy olyan megterhelõ lenne kicsit odébb állni. Nagyon nagy divat lett mostanában mindenért feljelentgetni a másikat.
Egyik kutya, másik eb. A másik ablaka alatt éjjel se normálisan, se halkan nem beszélgetek, tehát nem is szól rám. Ha a szomszéddal bajom van, azt meg kulturált hangnemben közlöm, nem fenyegetõzve meg hasonlók. A rendõrnek mit mondasz? Felkeltetted, mérges lett, és vigyék be az õrsre aludni? Látom, jó szomszédok vagytok. :D Az ilyen emberek ne lakjanak panelban, oda ennél sokkal több tolerancia kell.
Nehogy ne beszélgethessek már annak a társasháznak a kapujában, ahol lakom!!!! Pech, hogy neki pont ott van az ablaka, de ha nem hangos beszélgetés, viháncolás, ordibálás, akkor köze nincsen hozzá. Szard le! Ne vitatkozz vele! A rendõrséget kár hívni, ilyenért csak körberöhögnek!
A kérdező hozzászólása: Nem panel, társas ház. A kapu alatt beszélgettünk nem az õ ablaka elõtt. Az õ ablaka a kapu mellett van. Egyébként tisztelettudó vagyok, ha kiszol kulturáltan természetesen elnézést kérek és arrébb megyünk. De azzal indított hogy az anyámat szidta, majd megfenyegetett hogy csak menjek be a kapun szanalmasnak szét szed. Persze nem ilyen szavakkal tette. Én végig szinte suttogva és mosolyogtam, gondoltam nem veszem fel ezt a gusztustalan stílust. A rendõrségget azért hívnám mert életveszélyesen fenyegetett meg. Féltem bemenni a kapun, bármennyire is nyugodtan kezeltem a dolgot. Egyébként meg szerintem, ha a párom hazakísér, illik megköszönni. És nem enyelegtunk, nem hangoskodtunk. Köszönöm a válaszokat!
én már laktam pár társasházban...mindenhol vannak idióták, szard le, amit mond ;)


A barátnőm szeretne venni egy ezüst gyűrűt a párjának évfordulójukra szerintetek ez jó ötlet? Már több éve együtt vannak/laknak!

Legjobb válasz: Persze, miért lenne baj? Ha együtt is laknak és több mint egy éve akkor az komolyabb kapcsolat, simán.

Persze, miért lenne baj? Ha együtt is laknak és több mint egy éve akkor az komolyabb kapcsolat, simán.
A kérdező hozzászólása: 3 éve vannak együtt és komoly a kapcsolatuk, bár néha látom rajtuk, hogy kis feszkó volt de stabil a barátnöm elmondása szerint. De hogy Õ vegyen a barátjának gyûrût nem furi szerinted??
Szerintem furcsa.
A kérdező hozzászólása: akkor szerintetek beszéljem le róla , hogy ne égesse le már magát ?

Ebből csak én csinálok ilyen nagy ügyet? A páromnak az előző házasságából van egy kislánya, de nem lakik velünk.Külföldön laknak. Nekünk most jön az első közös baba kisfiú..

Engem nagyon zavar hogy akármit veszünk, (a picinek) vagy nézünk,vagy beszélünk valakivel és kérdeznek a terhességemr?l..stb mindig hallgatom mi volt annó, hogy csinálták, ?k milyet vettek stb.... Nem akarom hogy összehasonlítás legyen a két gyerek között. És ne legyen muszáj ugyan olyan X dolgot venni mint akkor. Magyarul piszkosul nem érdekel mit,hogy csináltak akkor. Ez egy másik kapcsolat, másik gyerek..stb. Szerintetek gonosz vagyok? Nem akarok bántani senkit, tudom az is az övé, de ha lesz majd olyan beszólás hogy, "ezt ne úgy csináld mert mi se úgy csináltuk". Elnyomva érzem magam, mintha én hülye lennék mert az els? gyerekemet várom, neki meg van egy és mindent tud, majd ? tudja mit kell megvenni,mit hogy kell csinálni stb... Lehet érzékenyebb is vagyok a kelleténél aláírom, kicsit izgulok is a szülés miatt, meg hogy hogy fogok boldogulni a picivel, ez meg rátesz egy lapáttal. Err?l már próbáltam beszélni vele, de ott tartok ha meghallom a kislánya nevét a frász elkap, idegesít. Segítsetek! 32 hetes kismama

Legjobb válasz: Mond el neki , higgadtan , nyugodtan amit most leírtál. Ha szeret titeket akkor visszafogja magát és nem emlegeti a kislányát.Minden terhesség , minden szülés és minden gyerekmás .Nekem 3 van és mind teljesen különbözõ!Nem szabad álltalánosítani , fõleg ha ez téged zavar.Õ mit szólna hozzá ha te meg azt ecsetelnéd hogy az elözõ partnered milyen volt az ágyban , mit hogy csinált...Ne haragudj ha ez bántó volt , nem akartalak megsérteni.(az én férjemnek is vannak az elözõ házasságából gyerekei , én is halgattam eleget,de mi meg tudtuk beszélni).

Mond el neki , higgadtan , nyugodtan amit most leírtál. Ha szeret titeket akkor visszafogja magát és nem emlegeti a kislányát.Minden terhesség , minden szülés és minden gyerekmás .Nekem 3 van és mind teljesen különbözõ!Nem szabad álltalánosítani , fõleg ha ez téged zavar.Õ mit szólna hozzá ha te meg azt ecsetelnéd hogy az elözõ partnered milyen volt az ágyban , mit hogy csinált...Ne haragudj ha ez bántó volt , nem akartalak megsérteni.(az én férjemnek is vannak az elözõ házasságából gyerekei , én is halgattam eleget, de mi meg tudtuk beszélni).
szerintem meg abszolult meg lehet erteni a parodat! az a kislany is az ove, o belole szarmazik mint ahogyan az a gyerek is akit a szived alatt hordol, majd megszuletik a bebid es minden maskeppen lesz ha nem, akkor probald megbeszelni vele azt amit leirtal itt!
Szia! Szerintem teljesen jogosan vagy "kiakadva". Én is ki lennék ahogy ismerem magam nem kicsit. Páromnak is van két gyereke 7, 9 évesek. Mi most várjuk a közös bébit, nekem az elsõ. szereti a gyerekeit 200 km-re laknak ritkán tudja látogatni , de egy szot sem szolt arrol h õk mit vettek meg mit hogy csináltak. Szerintem ez a normális és nem lehet arra fogni hogy õk is belöle vannak meg ilyenek. Szereti õket az õ gyerekei és ennyi. Ne hagyd magad. Minden jot kivánok nektek és a babátoknak :)
szia..sajnos te vagy túl érzékeny..én elváltam és nevelem a kislányom.a volt férjemnek is új kapcsolata van.és teljesen érthetõ hogy gondol a lányára..csak próbáld el mondani neki finoman hogy az akkor volt ez most van-.mondd meg hogy örülsz hogy ilyen szeretõ apa de most uj döntéseket kell hoznotok.amúgy tényleg büszke lehetsz rá hogy azok után hogy elváltak a lánya megmaradt neki..felelõsség tudó..és ez jó dolog.az én volt férjem néha belibben köszön és elmegy.
Szia! Embere válogatja, ki mennyire fogékony a múltra, ki kevésbé. Nálunk is az a helyzet, hogy a páromnak van két gyereke, nekem egy. most megszületik majd a közös és azt hittem, véget ér az enyém, tied és jön a mienk korszak, de ez nem így van. Én nagyon érzékeny emberke vagyok, a párom kevésbé az. Amíg én megpróbálok mindig mindent a szeretet felõl megközelíteni, addig õ szinte teljesen elítéli az ilyen szeretet dolgokat. Sokat hallgatom a saját gyerekem felé, hogy bezzeg az õ gyerekei így, meg úgy. Egy -egy rohamosabb napomon én is beolvasok ám neki, hogy azért az õ gyerekei sem szentek, mert ...és akkor itt jönnek a felsorolások, hogy mennyire hisztisek, nyávógósak, válogatósak, ami sajnos igaz is. Persze, próbálkozik az emberem védeni õket, de amikor elõjön, hogy az egyik gyereke csak a vajas kenyeret hajlandó megenni és a milánóit, semmi mást, akkor azonnal elõveszi a volt társát, hogy ezért õ a hibás. Én próbáltam ezeket megbeszélni a kedvessel, de nem lehetett. Csökönyös, makacs és bennem is felmegy a pumpa a gyerekeitõl, pedig szeretem õket, csak nem értek egyet a nevelési dolgaikkal. Ezt túl kell élni. El kell fogadni, be kell nyelni. Mást nem nagyon tehetsz. A másik gyermeke, aki külföldön él, mindig ott lesz a kapcsolatotokban. Ha nem tudod elfogadni, egy idõ után méreg lesz az egész. próbálj beletörõdni, de tudatosítani, hogy ez egy másik kapcsolat, másik emberekkel, más helyzetekkel és vannak dolgok, amik úgy jók, ahogyan te látod és vannak, amik úgy jók, ahogyan õ látja. Sok sikert!

Párom anyjánál lakunk, velünk él párom lánya is a családjával. A párom testvérei és családjuk szinte minennap jönnek hozzánk. Mit tegyek az állandó vircsaft ellen?

A két nővére gyakran iszik és ilyenkor kötekednek, veszekednek. Én semmit nem szólhatok mivel nekem ott egy szavam sem lehet. Ha jönnek menjek el otthonról? De belegondolva akkor csak aludni mennék haza. Mi legyen?

Legjobb válasz: tessék szépen önállósodni, és elköltözni!

tessék szépen önállósodni, és elköltözni!
Érdemes lenne felvetned párodnak azt a lehetõséget, hogy keressetek egy albérletet, bár szerintem nem fog belemenni. Nekem sem volt közelezõ odaköltözni, gyanítom, nem a költözésed napján szûrted le hogy a 2 nõvér iszik, stb.
nekeD***
Hát, ez a ház a mamáé, azt enged meg amit akar. Vagy tûrtök, vagy elköltöztök, esetleg te lépsz ki a családból, ha a párod nem áll melléd.
Megszoksz, vagy megszöksz. Anyósodé a ház, ha neki jól esik vendégül látni a gyerekeit, akkor az ellen te nem tehetsz semmit.
Hát meg kell beszélni velük szépen, hogy nem kell minden nap nálatok lógniuk. Ha nem megy, akkor önálló életet kellene kezdenetek!

Van itt olyan aki a párja családjánál lakik gyerekekkel?

Nagyinál, anyjánál vagy bárki más? Hogy jöttök ki? Mennyit adtok a rezsibe havonta, mennyit segítetek otthon takarítani, mosni, f?zni?

Legjobb válasz: Szia!Mi a párpm anyukájánál lakunk!Hát elég nehezen jövünk ki igaz én még csak terhes vagyok nem tudom mi lesz ezután...50 et adunk a rezsibe!Mindent én csinálok itthon mert veszélyeztett terhes vagyok és itthon vagyok nem dolgozom!Remélem tudtam segiteni!

Szia!Mi a párpm anyukájánál lakunk!Hát elég nehezen jövünk ki igaz én még csak terhes vagyok nem tudom mi lesz ezután...50 et adunk a rezsibe!Mindent én csinálok itthon mert veszélyeztett terhes vagyok és itthon vagyok nem dolgozom!Remélem tudtam segiteni!
Mi is a párom anyukájánál lakunk. Szerencsére jól kijövünk senki nem szól bele a másik dolgába stb. Azért költöztünk ide mert anyósom jobb oldalt lebénult és nem bírja mozgatni a kezeit rendesen.Ellátja magát de nem nagyon bírja a takarítást.Nem megy akár hogy próbálkozik. Mivel õ rokkant nyugdíjas mi pedig szívességbõl vagyunk itt és mi is vagyunk többen (4 gyerek)ezért minden hónapban mi vásárolunk be és álljuk a számlák felét. Cserében Õ mindig vigyáz a kicsikre ha el kell szaladnom valahova.

Apósom nem fogad el engem, együtt lakunk, és zsarolja a páromat. Mit tegyek? Párommal még nem házasodtunk össze, de együtt vagyunk 5 éve.

Apósom folyamatosan mérgezi a leveg?t körülöttünk, ha boldogok vagyunk, akkor próbál keresztbe tenni, mert ha ? nem boldog, akkor más se lehet az. Folyamatosan próbálja ellenem uszítani a páromat.Van több házuk, ami üresen áll, de nem ad egyet se, mert bír élni a fia nélkül. Nem ilyen n?t képzelt el a fia mellett, mint én. Mosok, f?zök (apósra, anyósra), takarítok, vasalok, kertet rendezek, mindent megcsinálok. Mit tegyek, hogy békén hagyjon minket?

Legjobb válasz: Szia! Szinte mindenben igazuk van a hozzászól oknak! Nagyon vigyázz mert el fogod szúrni az életed,és a végén depressziós leszel!Ilyen környezetbe babát ne szüljél!Mert aztán akkor jön még a java,ha unoka is lesz. Ne feled nem kell anyós,apósnak megfelelni a lényeg,hogy pároddal jól kijöjj.Egy megoldás van,mond meg párodnak,hogy te ezt így nem bírod,és szeretnél nyugalmas életet élni,ott ahol szeretnek téged.Költözzetek el.Ha szeret igazán a párod akkor megy veled,ha nem akkor nem kár érte!Apósod neked senkid,nem kell neki megfelelned!! Az ilyen ember mind õ saját magát szereti csak!Én is beleestem ugyan ebe a helyzetbe mind Te vagy most!Csak én szültem unokát is,olyan éles harc lett,hogy most perelni fog azt mondja!Babát csak úgy vállalja ha nyugodt környezetet tudsz biztosítani neki!!Szorítok neked! Szia egy édesanya

Igen!Az lenne a legjobb megoldás ha lépnél/lépnétek! Akkor jöhetne a baba is:) Boldogságba, szeretetben, és békességben:)
Egy a lényeg, éket ne tudjon közétek verni senki, és el kell költözni, mielõbb annál jobb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sokat segített, mert sajnos ki vagyok már idegileg. Sajnos nagyon összetett, mert párom örökölni fog egy céget az apjától(!), és nem sok pénzünk van most. Albérletbe nem tudnánk menni, talán ezért használja ki apósom a helyzetet. Nem akarom, hogy párom ne kapja meg a céget örökségként, mert az az én gyermekemnek is csak jó lenne. Apósom a céggel-tudat alatt zsarolja a párom, mert jóformán nem is látja, hogy mit tesz velem apósom. Párom is menne külön, de anyagilag még nem mehetünk.
Szia! Szinte mindenben igazuk van a hozzászól oknak! Nagyon vigyázz mert el fogod szúrni az életed, és a végén depressziós leszel!Ilyen környezetbe babát ne szüljél!Mert aztán akkor jön még a java, ha unoka is lesz. Ne feled nem kell anyós, apósnak megfelelni a lényeg, hogy pároddal jól kijöjj.Egy megoldás van, mond meg párodnak, hogy te ezt így nem bírod, és szeretnél nyugalmas életet élni, ott ahol szeretnek téged.Költözzetek el.Ha szeret igazán a párod akkor megy veled, ha nem akkor nem kár érte!Apósod neked senkid, nem kell neki megfelelned!! Az ilyen ember mind õ saját magát szereti csak!Én is beleestem ugyan ebe a helyzetbe mind Te vagy most!Csak én szültem unokát is, olyan éles harc lett, hogy most perelni fog azt mondja!Babát csak úgy vállalja ha nyugodt környezetet tudsz biztosítani neki!!Szorítok neked! Szia egy édesanya
Semmit nem tudsz tenni, azon kívül, hogy elmentek. Nem fogod tudni megváltoztatni, ha nagyon kedves vagy hozzá akkor is rossz lesz, ha veszekszel akkor is rossz. Én a párod helyében megmondanám nekik a vélemenyemet és megkérném, hogy hadd menjetek külön. Ha nem egyeznek bele, akkor is mennék, az ilyen napi szurkálódás hamar bedarál egy kapcsolatot.
Nem akarlak elkeseríteni, de ha eddig nem fogadott el, nem is fog. Az, hogy segíthetne nektek különköltözni, és mégsem segít, az is bizonyítja, mennyire szereti a fiát. Mármint szerintem egy szülõnek a gyermeke boldogságának örülnie kéne, nem pedig az útjába állnia. Én ugyanígy vagyok anyóssal, de hál' Istennek nemsokára költözünk, és igaz a nulláról fogjuk kezdeni. Próbáld a párodat ráébreszteni, hogy érzelmi zsarolással az apja részérõl nem fogtok tudni közös jövõt tervezni. Ha a párod nem hajlik a költözésre, akkor sajnos sok mindent nem tudsz tenni, mint átértékeled a kapcsolatotokat. De szerintem a párod sem akarja, hogy a jövendõbeli felesége univerzális szobalányként mûködjön az apja házában, és még az életét is irányítsák. Remélem sikerrel jársz, és 6! évig voltam ebben, de mióta gyerekünk van, azóta másképp látom, és mertem a sarkamra állni, még a párommal szemben is. Most esett le neki, hogy a családi boldogsága mindennél fontosabb. Még az anyjánál is!
Szerintem is jobb ha elköltöztök, de ha lehet ne haraggal váljatok el. A kapcsolatotokat ne engedjétek szétzilálni.
A párod, hogy látja a helyzetet? Te igazán nem tudsz semmit másképp tenni, de ha a pároddal megtudod beszélni és közös nevezöre juttok akkor van megoldás. Tehát:1, ülj le a pároddal és indulatok nélkül beszéld meg a helyzetet.2, üljetek le apossal és higadtam beszéljétek meg miért ilyen és mit lát megoldásnak. 3, ezt záró jelben irom ha a párod nem áll meletted gondolkozz el a kapcsolaton. BESZÉLJÉTEK MEG A PROBLÉMÁT MERT HA MEGADBA TARTOD CSAK BOLDOGTALAN LESZEL ÉS TUTI RÁMEGY A KAPCSOLAT.
Koltozzetek el toluk, ilyen kornyezetbe nehogy babat szuljel!!! Soha nem leszel boldog. Ha a parod nem koltozne el a szuleitol, en azt is meggondolnam, hogy folytassam-e a kapcsolatot vele. Miert kellene nyelned, turnod, rosszul erezned magadat "otthon"? En nem martirkodnek, nem tennem tonkre magamat egyetlen ffi, az aposom miatt. Mar az 5 ev alatt el kellett volna mennetek es valahol mar boldogan elhetnetek a paroddal.
Nem vonjuk másik válaszolót kérdõre!Milyen jogon tennéd ezt?Nem hozzád szólt ha nem a kérdezõnek próbált segíteni!Ennyi!Kicsit tahó dolog ez szívem!
Elõzõnek: Após fog téged perelni??
Ameddig após hordja a nadrágot nálatok addig nem lesz nyugtod!!Vagy leültök vele egy kiadós beszélgetésre, vagy tönkremész miközben tûröd a modorát. Tudja õ nagyon is jól mit csinál, sajnos tudja azt is hogy a markába vagytok!De iszonyatosan önzõ, önimádó fajta apósod! Nem tudom így mi lesz veled/veletek!Nagyon sajnálom, hogy ilyen családba csöppentél!
13:57-nek: Nem akartam a másik válaszolót kérdõre vonni, csak nagyon megdöbbentem amit írt, hogy perelni akarja, és ha jól értelmeztem a válszt akkor az apósa. Nem vagyok tahó, és nem is muszáj válaszolnia, nem sértésnek szántam a kérdést!

Budapesti vagyok és ott is fogok szülni de Budapesttől 200km-re Szlovákiában lakom jelenleg mert a párommal itt élünk, mert őt nagyon sok minden ide köti jelenleg. Hasonló helyzet?

Úgyértem,hogy a várandósság alatt a kórházom és orvosom 200km-re vannak t?lem...

Legjobb válasz: Nekem csak 30 km-t kell utaznom majd, de az elõzõ nagyon gyors szülés volt, remélem, beérek. Egy ismerõsöm Kolozsváron lakott, Pesten akart szülni, és a szülés elõtt pár héttel egy ismerõséhez költözött, hogy ne akkor kelljen utazni. A vizsgálatokra meg idejött pár napra.

Nekem csak 30 km-t kell utaznom majd, de az elõzõ nagyon gyors szülés volt, remélem, beérek. Egy ismerõsöm Kolozsváron lakott, Pesten akart szülni, és a szülés elõtt pár héttel egy ismerõséhez költözött, hogy ne akkor kelljen utazni. A vizsgálatokra meg idejött pár napra.
Csak annyi, hogy az ismerõse pesti volt természetesen.
A kérdező hozzászólása: kicsit megnyugodtam:)
Abszolut nem tartom logikusnak... hogy fogod megoldani, ha beindul a szülés? És ha közben gond adódik? Oda minden...A dokid, a belefektetett pénzed, az ismert környezeted, és egy ismeretlen helyen fogsz szülni ismeretlen emberek között.... Mellesleg ha Szlovákiában élsz, akkor szlovákiai vagy, és nem budapesti!...Akkor vagy budapesti, ha budapesten élsz. Én is pécsi vagyok, ott éltem 28 évet, de már Gyõr mellett élek férjemmel, ezért már gyõri vagyok és GYõrben fogok szülni, nem Pécsen....
A kérdező hozzászólása: Mivel Budapestre vagyok bejelentve lakóhely szerint és magyar állampolgár vagyok és 3 hete vagyok a páromnál Szlovákiában ezért úgy gondolom amíg nem végleges a kiköltözésem addig budapesti vagyok, és ott is fogok szülni, ahogy az elsõ hozzászóló írta a vizsgálatokra napokra feljárok a szülés elõtt jó pár héttel pedig szüleimhez költözöm h ne legyen baj.utána persze vissza Szlovákia, ott már a bab "biztonságban" lenne mert az apuka szlovák neki lenne biztosítás...így tervezem...kíváncsi lennék h van-e más is aki volt vagy van ilyen helyzetben...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!