Találatok a következő kifejezésre: A párommal óta próbálkozunk (19 db)

Mit tehetek? Február óta próbálkozunk a párommal, hogy összehozzunk egy kisbabát.

Voltam n?gyógyásznál. Hormont nézett, de azt mondta, hogy minden tökéletes. A párom is megnézette a spermáját, neki is azt mondták, hogy rendben van. Sajnos 5 éve volt egy terhességem, amit nem tarthattam meg. Olyan lelkiismeret furdalásom van miatta. Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy kérjek-e valamilyen vizsgálatot még, vagy lenne valami vitamin, ami segíthet a picur megfoganásában? Van valaki aki hasonló cip?ben jár/járt?

Legjobb válasz: Szia, van egy oldal ahol lehet tudnánk neked segíteni, gyere oda kérlek, a címét megírom privibe, mi 4 éve próbálkozunk, rengeteg tanácsom lenne számodra:)

Szia, van egy oldal ahol lehet tudnánk neked segíteni, gyere oda kérlek, a címét megírom privibe, mi 4 éve próbálkozunk, rengeteg tanácsom lenne számodra:)
légyzsives nagyon szépen megkérem a második válaszolot hogy nekem is irjon privibe mert énis szeetnék babát de még nem jött össze igaz hogy csak 1 éve
Én is szeretném azt a címet!Mi 1 éve próbálkozunk és semmi csodaszer nem segített, még a closty sem!
http://www.nlc.hu azon belül a fórumok közt Nehezen jön össze a baba címmel:)

Hallottam, és többen is mondták, a cickafarkfű tea segít jobban megtermékenyíteni a petesejtet. Igaz? Párommal már hónapok óta próbálkozunk de sajnos nem sikerül.

Legjobb válasz: Szia! nekem is ez a problémám sajnos:( Több hónapja próbálkozunk, de még nem sikerült a babucit összehozni :( az elmúlt egy hónapban figyeltem mindent, néztem a méhnyakamat (ami végig kemény volt), figyeltem a váladékomat, ami egyszer sem volt tojásfehérjés, amilyennek lenni kell, és csináltam a 10. naptól ovutesztet, de negativ lett :( Vettem cickafarkfû-palastfû teát, és gondoltam beszerzek még mellé barátcserje homeos bogyót. Hátha segit. :/

Szia! nekem is ez a problémám sajnos:( Több hónapja próbálkozunk, de még nem sikerült a babucit összehozni :( az elmúlt egy hónapban figyeltem mindent, néztem a méhnyakamat (ami végig kemény volt), figyeltem a váladékomat, ami egyszer sem volt tojásfehérjés, amilyennek lenni kell, és csináltam a 10. naptól ovutesztet, de negativ lett :( Vettem cickafarkfû-palastfû teát, és gondoltam beszerzek még mellé barátcserje homeos bogyót. Hátha segit. :/
Írtam neked egy üzit.

A párommal kisbabát szeretnénk, év eleje óta próbálkozunk, eddig sajnos sikertelenül, ami egyre inkább elszomorít. Próbálok nem "rágörcsölni", de nem megy, ráadásul vannak problémák (lent) . Mit tehetnék?

Sajnos alapban negatív beállítottságú ember vagyok, de ráadásul van pár dolog amivel csak még nehezebbé válik. Nekem 29 évesen els? baba lenne, de a páromnak már van egy 6 éves kisfia és én én próbálok megküzdeni az érzéssel, hogy nem velem fogja átélni a várandósság, a szülés, az "els? gyerek" csodáját.

Legjobb válasz: Év eleje óta 5 hónap telt el ez még nem olyan sok idõ, próbálkozzatok tovább. A párod pedig Téged választott, ne foglalkozz a másik nõvel csak kettõtökkel, és azzal se foglalkozz hogy mit mondanak mások. Most csak saját magad legyen a fontos, és a leendõ babóca.

Év eleje óta 5 hónap telt el ez még nem olyan sok idõ, próbálkozzatok tovább. A párod pedig Téged választott, ne foglalkozz a másik nõvel csak kettõtökkel, és azzal se foglalkozz hogy mit mondanak mások. Most csak saját magad legyen a fontos, és a leendõ babóca.
Szia! Nem irigyellek! Nehéz lehet. De az biztos, h. a babának a legnagyobb ellensége a stressz! Próbálj a párodban maximálisan megbízni, és ha mindketten ugyanazt akarjátok, hisztek benne és nem görcsöltök rajta, hidd el, sikerülni fog. Az exet meg próbáld olyan formában figyelmen kívül hagyni, h. ne tudjon az életetekbe beleszólni, legalábbis nem mutasd. Ez tényleg csak és kizárólag kettõtökrõl szól, és hidd el, ha megfogan a közös gyermek, ugyanolyan figyelemmel lesz felétek a párod, mintha az elsõ lenne, ha igazán szeret, biztos így lesz. Ne légy féltékeny az elsõ gyerekére (vagy legalábbis ne látszódjon, de próbáld is leküzdeni). sok sikert és boldogságot kívánok nektek!
Szerintem ne foglalkozz senkivel a párodon kívûl! Tudom, könnyû ezt mondani. Szerintem az lenne a legjobb ha elmennétek kettesben nyaralni (akár itt magyarországon is) legalább 2 hétre belekalkulálva azt, hogy mikor van pé-ed. Nyugodt lenne akörnyezet és csak egymásra figyelnétek! Én a te helyedben minimálisra próbálnám csökkenteni annak az esélyét, hogy az ex-el vagy párod anyjával találkozz ha megoldható ez a dolog és legalább ez miatt sem idegesítenéd magad! Próbálj kiiktatni minden idegesítõ, zavaró tényezõt az életedbõl amit csak lehet!!!!!! Szorítok neked!!!
szia hát nemkönnyü neked. de tényleg azért 5 honap nemsok idõ! nemkell félni öszefog jönni. én pl. 18honapja probálkozom a gyerekkel és még semmi. most meg clostit irt a doki és most van is peteérésem és most a méhnyálkahártyám vékony. szoival elég szar érzés. ne izgulj nemsokára öszejön a baba és az anyosod is megfog változni veled. és szerintem azért ilyen az anyosod mert neked még nincs a fiátol babája. de ha lesz hidd el megváltozik. és ne törödj senkivel. az exe az exe és téged szeret azért van veled és nem vele. fõlegha teljesen melletted al a párod. nem kelle félni nemlesz itt semmi baj. amugy rendes a menzid?
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem rendben van, 27-28 napos ciklusaim vannak, bár az utóbbi két alkalommal szinte alig volt "valami". De állítólag ez is megeshet... Hõmérõzést is próbáltam már, de attól csak még jobban stresszeltem magam, így abbahagytam.
a legbisztosabb ha csak a nyálkát nézed. és ha van akkor irány az ágy. vagy 2 naponta szeretkezni és nemkell figyelni se semmit.
Én ugyanebben a helyzetben vagyok , csak nálunk nem 1 gyermeke van a páromnak, hanem 3 (!). Mindegyik az anyjuknál van, de azokat a kérdéseket mint Te, én is soxor feltettem már magamnak. Lehet, hogy ezért nem jön össze? Ne kenõdj el, mi 10 hónapja próbálkozunk és ma megint megjött....Pedig peteéréskor (is) vagyunk együtt. Aki nincs ugyanilyen helyzetben nem értheti meg teljes mélységében azokat a kétségeket idegeskedéseket, amik pl. az exszel való egyeztetésekkel járnak. Ha gondolod írj privit. Túl lehet ezt élni, és igaz az hogy a párunk minket választott és ez a lényeg. Ugyanakkor olykor tényleg egy csomó bizonytalansági tényezõ van. Én már voltam hormonvizsgálaton, uh-on, szûrésen, a páromat is vizsgálták, minden oké, mégsem sikerült eddig.
Február óta, az nem sok idõ. Ne idegeskedj és sikerülni fog!
Mert 8 évig szedted a gyógyszert. Semmi bajod nincsen, csak még nem jött össze. Mi 1, 5 évet probálkoztunk a gyógyszer utá, mire sikerült. Haár nem minden áron, csak sexeltünk mást nem csináltunk. Lányom után nem szedtem a gyógyszert, így 3 hónap próbálkozás után teherbe estem.
Ha február óta próbálkoztok, az azt jelenti, hogy eddig 3 vagy max. 4 alkalmad volt, hogy teherbe ess! Emiatt nem kell kétségbe esni! Nagyon nem! Én 10 évig szedtem fogamzásgátlót és annyira bekavart, hogy 2, 5 évig próbálkoztunk, míg összejött a Lányunk! Már minden vizsgálatot végigjártunk, nem volt könnyû, de végül spontán összejött, amikor már úgy voltam vele, hogy akkor hagyjuk az egészet egy darabig! Nem feltétlenül csak a fogamzásgátló a bûnös, hanem az, hogy már most iszonyatosan görcsölsz az egészen! Így nem is fog összejönni! És ez nem szemrehányás, ez tapasztalat! Szeressétek egymást, de ne minden pillanatban azon morfondírozz, hogy gyereket szeretnél. És ha jövõ ilyenkor sincs még baba, akkor menjetek orvoshoz kivizsgálásra! Csak ügyesen!
Szia. Én fogamzásgátló szedése nélkül is 9 hónapi próbálkozás után estem teherbe. A másik dolog amit én elszoktam mondani a gyermekre vágyó pároknak, hogy van egy hormon férfi és nõi testben egyaránt, ami nagyban felelõs a meddõségért.Ezt a hormont a stressz "aktiválja".Szoptatós anyáknál a legmagasabb az értéke.Ha nem idegeskedsz, nyugodtan éled az életed ennek a hormonnak az értéke alacsony marad és nagyobb esélyel eshetel teherbe.Gondolom ismered a mondást(ha gyereket akarsz, ne stresszelj rá), hát innen ered. Tehát nyugi és minden rendben lesz.:)
December óta próbálkoztunk, most vagyok 6 hetes! :) Még csak most múlt el február, kitartás! :)
Ne ess kétségbe! Mi 5 és fél éve próbálkozunk sikertelenül és még csak 2 hónapja derült ki, hogy mi a baj. Mi akik több éve próbálkozunk tudjuk mit érzel, de nem szabad feladni! Tudom milyen nehéz!
Én is ezt a fogamzás gátlót szedtem és terhes lettem pedig jól szedtem tudom ez nagyon ritka de pont vele történt pedig még nem vagyok kész egy babára. :/De Te ne stresszelj csak nyugi enged el magad mikor együtt vagytok és csak élvezd lesz ami lesz alapon szerintem próbálkozzatok még vagy fél évig aztán meny el orvoshoz :) KITARTÁS!!! 19/L
Január óta próbálkoztunk mi is, most vagyok én is 6 hetes terhes. :-) Ne csüggedj, kitartás és nem szabad rágörcsölni! :-)
LEHET HOGY EZ NEM A TE NAPOD VOLT BARÁTNÕM 8 ÉVIG NEM SZEDETT SEMMIT NEM LETT BABA KÜLÖN MENTÜNK RÁ 1ÉVRE MEGSZÜLETETT A LÁNYOM MAJD A FIAM A LEÁNYZÓNAK AZÓTA SZÜLETETT 2 LÁNYA TERMÉSZETESSEN MÁSTÓL JA JELENLEGI PÁROM MAJD 10ÉVIG SZEDETT GYÓGYSZERT MI ATANULSÁG SZÜRD LE MAGAD SOK SIKERT KÍVÁNOK NEKTEK

Lányok! Mi a véleményetek a parkban vagy a téren történő ismerkedésről, tehát ha ott próbálkozik egy fiú, esetleg strandon?

17 éves fiúként azt tapasztaltam hogy osztályon belül valamint diszkóban nem vmi jól lehet ismerkedni..:( na meghát nem vagyok egy nagy dumás,de szüzen mégsem szeretnék megdögleni,meg jó érzés lenne vkivel megosztani az életemet..Szóval tegyük fel ti hogy reagálnátok ha egy padon nyugisan beszélgettek a barátnőtökkel és úgy menne oda hozzátok egy fiú:D én őszintén bevallom egyedül kissé kutyaszorítóban érezném magam,de nektek mi véleményetek? :)

Legjobb válasz: Nekem tetszene a dolog! :)) Mindig is erre vágytam, amikor egyedül voltam, hogy egy bátor srác jöjjön oda hozzám a parkban és kérdezze meg, mit olvasok! :)

Nekem tetszene a dolog! :) ) Mindig is erre vágytam, amikor egyedül voltam, hogy egy bátor srác jöjjön oda hozzám a parkban és kérdezze meg, mit olvasok! :)
Sztem nagyon cuki, hogy lenne még ilyen bátor fiú, aki leszólít egy lányt :3
En birnam felteve ha nem egy suttyo. Nem birom a primitiv embereket.
Én bírom az olyan srácokat, akik lemernek szólítani, de nem a szokásos "szevasz csajé" dumával indítanak.
Ajjh már... Én világ életemben szívesen ismerkedtem! Nem vagyok csúnya, tehát mielõtt még azt feltételeznétek, nem, nem azért meg "rászorultam", egyszerûen csak szeretek ismerkedni. És ugyanúgy beszélgetek a hajléktalan barátaimmal, mint a BMW-s barátaimmal. Ilyen egyszerû. Nem tudom milyen lányokat ismertek Ti srácok, de nem mint olyan felszínes, ahogy gondoljátok!
Akinek nincs minimum félmillió a zsebében, azt ti már lúzernek tartjátok...
#7 "Ne abból indulj ki, hogy téged elhajtott minden lány... :D" Nem szoktatok ti nagyon közlékenyek lenni pl parkban idegenekkel, nem csak magamról beszélek, hanem amit látok arról. Bújjátok a könyveteket, és rá se néztek senkire, nem az a benyomás, hogy ti bárkitõl is akarnátok valamit!
#7 Ne abból indulj ki, hogy téged elhajtott minden lány... :D
Persze lányok, itt játszátok az eszeteket, hogy mennyire örülnétek neki, személyesen meg kötekedõ csövesnek tartanátok az ilyen pasit, aki jóhiszemûen bepróbálkozik!
Nalam mar probalkozott hasonlo modszerrel fiu. En ertekeltem a probalkozasat, tetszett h volt batorsaga oda jonni hozzam. De! kozbe leptek a bnok es rajuk jott a feltunesi viszketegseg. Leegettek a srac elott a fiut pedig elijesztettek. Szoval majd egyszer probald ki, bejohet! De a kiszemelteddel NE legyenek bnok, haverok, ismerosok
Szerintem simán! Én értékelném a bátorságod! De inkább olyankor ismerkedj, ha egyedül van a kinézett lány, mert a barátnõivel körülötte már nehezebb dolgod lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Odamenni még csak-csak odamennék de utána mit mondanék:D szerintem nem bírnék bõrt húzni a fogamra annyira zavarba lennék..de egyszer meg fogom próbálni:P
Hát jobb mint pl itt ismerkedni vagy fbn :D
Amit a csajok itt állitanak hazugság az illetö legyen öltönybe drága kocsi és szabad a pálya

Szeretnénk babát a párommal. Na ugye az aktus végén mindig van a páromnak folyása. Fehér folyadék. És már rég óta próbálkozunk a babával de semmi. A menzesz az késni szokott neki de a teszt viszont negatív. Ez a folyás mitől lehet?

És hogy tudunk segíteni ezen a gondot hogy sikerüljön a baba?

Legjobb válasz: 1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik,azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind,csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz,kérlek!

1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik, azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind, csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz, kérlek!
1 vagyok! És férfi létedre még életedben nem láttál szexfilmet sem semmi olyat ahonnan ezt megtudhatnád?Nem az agyáig lövöd, egy pár centi áll rendelkezésedre, így nyilvánvaló hogy egyszer csak ki fog folyni, nem? Na de legalább megnyugtató hogy nincs a párodnak ilyen baja!:) Mi 5 hónap után teszteltünk pozitívat szóval nyugalom!Egy nõ teherbeesésének normál ideje 1 év!
Namármost - az aktus végén azért csak sejted, mi folyhat ki, ugye???
Az aktus végén?Csak akkor van ez neki? Szerintem keressen fel egy dokit és nézesse meg minden rendben van-e! Mióta próbálkoztok?
Szia, ne aggódj, nem minden folyik ki, marad bent annyi ami elég a babához, csak simán rosszkor vagytok együtt, ennyi! Nyugi, össze fog jönni a picurka! Sok sikert kívánok nektek! :)
Mikor hagyta abba a barátnõd a gyógyszer szedését? Nekem 2 ÉV kellett ahhoz hogy teherbe essek!
Próbálkozni kell ennyi! Maradjon fekve aktust követõen, tegyen párnát a feneke alá! Te meg tanulgass addig
Jesszusom, szerinted összeáll a sperma egy nagy babává? Fehér folyadék, még egy pasi se hÍvta Így.
Ne haragudj de ami kifolyik az amit te bele raksz...nem értem mit. Vársz hogy örökre bent marad?Ez mindenkinek kifolyik...2-3 hónap az semmi de esetleg a gyertya állást próbáljátok ki meg hogy 2 naponta csináljátok
A kérdező hozzászólása: de errõl beszélek. Csak most vagyok ott hogy elösszõr próbálkozok a gyerek nemzéssel és ezért teszek fel ilyen kérédseket.
A kérdező hozzászólása: Amikor abba hagyta a gyógyszer szedését akkor volt mindig 23dika. Ekkor határoztuk el hogy babát szeretnénk. Az elsõ aktus után volt hogy 2dikán jött meg neki. És azóta mindig 2dika vagy pár nappal elötte jön meg. Az idõ is változó. Álltalába 4-5nap.
2-3 hónap után azért még ne várj csodát :D Van, akinek elsõre összejön, de sokaknak kell egy fél év vagy több is. Érdemes lenne legalább azt megfigyelni, van-e peteérés, és kb. mikor lehet.
Meg mi az, hogy késni szokott neki? Minden hónapban? Akkor eleve lehet, hogy hosszabb a ciklusa a szokásosnál. Hány napos?
A kérdező hozzászólása: igen az aktus végén van ez. És tudom hogy mi folyik ki. Csak szeretnénk babát már. Hát már kb 2-3hónapja próbálkozunk.
ha nemrég állt le a gyógyszerrel akkor kell egy kis idõ ameddig a szervezete képes lesz arra hogy sikerüljön a baba :) én 3 év próbálkozás után estem teherbe, pedig a dokik azt mondták mindketten nemzõképesek vagyunk, a baba mégse akart jönni
Ha elevitet szedsz akkor nem kell külön folsavat is szedned.
Én meg inkább a folsavra szavazok. 12. hétig elég. Mondjuk egyiktõl se lesz baba, de a folsav nagyon fontos, hogyha sikerül a baba.
nem lehet vele baj nekem az segitett
Egyetértek, az Elevit mellé nem kell külön folsavat szedni. A doki nekem is azt mondta, hogy szedhetek csak folsavat, de az Elevitben más vitaminok is vannak amivel feltölthetem a készleteimet, én ezt választottam. (egyébként a párom is ezt szedi, mert itt nálunk nincs külön férfiaknak speciális vitaminkeverék, ezért a doki javasolta neki is ezt, ahelyett hogy minden vitamint külön megvennénk) Nem híztam, nem volt mellékhatás, semmi. Nyugodtan szedhetet.

A párommal január óta próbálkozunk. Folyamatos fehér folyásom van. Emiatt nem esem teherbe, vagy ennek nincs köze a dologhoz?

Legjobb válasz: Szerintem derítsd ki az orvosoddal a folyás okát, és kezeltesd, de nem valószínû, hogy emiatt nem esel teherbe. Nekem is volt rendszeresen visszatérõ folyásom, de amikor úgy döntöttünk belevágunk, mert babát szeretnénk elsõre összejött. Szerintem ha egészséges vagy, a körülmények is megfelelõek, és nem stresszelsz a dolgon, csak szeretitek egymást a pároddal, akkor nem kell sokat várni. Sok sikert!

Szerintem derítsd ki az orvosoddal a folyás okát, és kezeltesd, de nem valószínû, hogy emiatt nem esel teherbe. Nekem is volt rendszeresen visszatérõ folyásom, de amikor úgy döntöttünk belevágunk, mert babát szeretnénk elsõre összejött. Szerintem ha egészséges vagy, a körülmények is megfelelõek, és nem stresszelsz a dolgon, csak szeretitek egymást a pároddal, akkor nem kell sokat várni. Sok sikert!
Nem hiszem, hogy a folyás lenne az oka, de kivizsgáltatni és kezelni érdemes. Csak nyugodtan, ne görcsölj rajta, szinte felejtsd el a babát, és hamarabb összejön, hidd el:-)
A folyamatos, szünet nélküli folyás nem természetes, valami enyhe fertõzésed, gombád lehet.Nincs picit ecetes szaga? Ezt egy kúrás gyógyszerrel ki tudják kezelni, viszont a teherbeesést valóban gátolhatja, mert a fertõzés a méhen belülre is átterjed, és nem tud tõle megtapadni a petesejt.
Mindenképp nézesd meg orvossal, hátha kezelni kell És még a hüvely kémhatása is megváltozhat tõle. Sok sikert!

A párommal szeretnénk kisbabát, már elég rég óta próbálkozunk. Van valami tuti tippetek?

Párom már vol vizsgálaton Vele minden ok.

Legjobb válasz: Ilyenkor tuti tippjei nincsennek az embernek,esetleg ötletei.Te is voltál orvosnál ugye.Egyébként szerintem nagyon sokat számit,ha az ember nem akarja olyan görcsösen.Nagyon sok ismerösömnél beigazolodott,mikor már nem görcsöltek annyira összejött.Orvosoddal is beszélhetsz,vannak más beavatkozások,még a lombik elött.Sok sikert kivánok.

Ilyenkor tuti tippjei nincsennek az embernek, esetleg ötletei.Te is voltál orvosnál ugye.Egyébként szerintem nagyon sokat számit, ha az ember nem akarja olyan görcsösen.Nagyon sok ismerösömnél beigazolodott, mikor már nem görcsöltek annyira összejött.Orvosoddal is beszélhetsz, vannak más beavatkozások, még a lombik elött.Sok sikert kivánok.
ovuteszt, mikroszkóp, hõmérõ... nem tudom milyen "praktikákat" vetettetek be eddig
A mi praktikankat egy kedves szuleszno ismerosunk javasolta: a ciklus 10. napjatol a 20. napjaig masfel-ketnaponta szeretkezni. (ciklusod elso napja ugye a menstruaciod elso napja). Az elso probalkozos honapban figyeltem a peteerest, es celiranyosan akkor voltunk egyutt, de nem sikerult elkapni. Masodik honapban vegigcsinaltuk a 10-20. nap kozotti akciokat, es terhes lettem :) 27 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 12 órás váltómûszakban a hõmérõzés kizárva és a 10-20. napokon való állandó szeretkezés is, mivel meglehetõsen fáradt vagyok.A mikroszkópot meg nem lehet kapni a környékünkön sehol, pedig pesti vagyok. A görcsösség meg nem jellemzõ, pusztán érdeklõdök! Fogadok, ezt olyas valaki írta akinek már van gyermeke....
neten úgy tudom meg lehet rendelni a mikroszkópot ha szeretnél; én speciel az auchan óbudában vettem a gyógyszertárban
Nem olyan irta akinek van gyereke.
Csinálj egy tesztet, abból ki kell derülnie, hogy babás vagy-e.
Hõt mértél?
A kérdező hozzászólása: Félideig hõmérõztem, de aztán kissé megfáztam, és úgy gondoltam, hogy az úgyis befolyásolja, így abbahagytam. Tesztet még nem merek csinálni. Korainak tartom, nameg nem szeretnék csalódni.
Szerintem is korai még a teszt! Szerintem várj még pár napot! Nekem 6 nap késés után jött meg! A hõm is fennt volt, és a tüneteim is hasonlóak voltak, mint Neked, aztán sajna megjött! Nem akarlak elszomorítani, de tapasztalatból mondom, hogy jobb egy nem várt mensi, mint egy negatív teszt! Azért én szorítok Neked nagyon, és írj majd hogy mi lett! :)
A kérdező hozzászólása: Ma megcsináltam a tesztet, és babás vagyok :)
Gratulálok!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!