Találatok a következő kifejezésre: A párommal évig (2040 db)

Adózni ott kell, ahol a jövedelem keletkezik.
Attól függ mit csinálsz :D

Orbán szerint "Önműködő felsőoktatás kell". Ezzel nem mond ellen a pár évvel ezelőtti önmagának?

http://www.origo.hu/itthon/20121016-orban-kozpenzt-csak-oda-..

Legjobb válasz: Három évvel ezelõtt még azt hõbörögte, hogy a kormány rárontott a felsõoktatásra, és teljesen lezüllesztette... Nem csupán ebben mond ellent korábbi önmagának, gyakorlatilag az egész Fidesz-kormányzás olyan intézkedések története, amelyeknél sokkal enyhébbek miatt évekkel ezelõtt még megbénították és felgyújtották Budapestet.

Három évvel ezelõtt még azt hõbörögte, hogy a kormány rárontott a felsõoktatásra, és teljesen lezüllesztette... Nem csupán ebben mond ellent korábbi önmagának, gyakorlatilag az egész Fidesz-kormányzás olyan intézkedések története, amelyeknél sokkal enyhébbek miatt évekkel ezelõtt még megbénították és felgyújtották Budapestet.
Újabb Orbán-lózung! Megszoktuk.
Van olyan aki hisz még Orbánnak?
"Ezzel nem mond ellen a pár évvel ezelõtti önmagának?" A jelenleginek is, pár hetente tesz olyan kijelentéseket, ami üti az elõzõket, majd fordítva ... sok éves köpönyegforgatás csúnya maradandó mellékhatása ez a liberális internacionálé ex-alelnökétõl, aki a Soros alapítvány jóvoltából iskolázódott.
Meglehet, de ez õt és a fanatikusait nem zavarja.
Orbán már ezerszer ellent mondott magának, ez a legkisebb.
De igen, ellent mond.
Doboszoli! Az nagy baj, ha megszoktuk. Ezért mondhatja. Kérdezõ, miért gondolod, hogy pár évvel ezelõtti. Pár órával ezelõtti is, ha ez látszik hasznosnak. Az ellentmondást ott vizsgáljuk, ahol racionális kijelentések hangzanak el, és az a célunk, hogy a tévedéseknek elejét vegyük. Itt szó sincs tévedésrõl, itt tudatos hatalomépítés folyik, ellentmondás nincs, mindössze a cél racionális megvalósítása. Ha a célt nem engeded megvalósulni, az ellentmondás magától megszûnik.

Másnak is hiányzik a pár évvel ezelőtti élet? Gondolok itt a 2006-tól 2010-ig terjedő időszakra.

Néha szívesen visszanézek videókat, visszaolvasok vicces szövegeket, amik kb. abban az időben jelentek meg, és azt tapasztalom, hogy még most is tudok rajtuk nevetni. Pl. a 2010-es bikicsunájra pozitívan gondolok vissza, hogy még a táblára is felírtuk a suliban, míg azokkal a dolgokkal, amik 2011-ben vagy 2012-ben kerültek be a köztudatba, nem vagyok így, hiába voltak akkor viccesek. Akkor még csak kezdett begyűrűzni a Facebook, és tök jó volt rajta lenni, játszani az alkalmazásokkal, képeket feltenni, amiket mások lájkoltak. Most meg úgy vagyok vele, hogy el sem olvasom az üzenőfalat,mert annyira nem érdekel. Jó, persze 2010-ben sem volt a legértelmesebb az üzenőfal, de most egy katasztrófa, ahogy elolvasom sok ember gondolkodásmódját. Meg már szinte 2011 óta UGYANAZOK a dolgok mennek. Pontosan ugyanazok. Amennyire tetszett az elején, annyira kipróbálnám most, hogy milyen újra a világ FB-mentesen. Egyébként már a honlapok se olyan jók, mert az FB előtt mindenkinek egyedi volt, ő programozta, designolta, most meg FB-on csinálnak egy lapot, és max. a fejlécben tér el a többitől. >.< Még a zenék is jobbak voltak a régi időkben, mondjuk abból is a még régebbi(2000) előtt az igazi számomra! 17/L

Legjobb válasz: Nekem a 40-es evek hianyoznak :(

Nekem a 40-es evek hianyoznak :(
Mindenki nosztalgiával gondol arra az idõszakra mikor fiatalabb volt. Ez általában a 14 éves kor körüli idõkre tehetõ mindig vissza. A zenei ízlés is ebben a korban alakul ki. Amúgy szerintem nincs nagy különbség. A 90es években mindenki a 80as évekre gondolt vissza, a 2000es években a 90esekre stb. A nosztalgia mindig becsapós, mert a rossz emlékek elhalványodnak. A felhõtlen, gondtalan gyerekkor emléke pedig erõsebben él mindenkiben mint bármelyik másik idõszak.
Én meg a 2000-2001-es évekre gondolok vissza szeretettel, mellesleg akkor voltam kb. annyi idõs, mint ti.
nekem a 90-es évek vége hiányzik, minden olyan más volt...
ezzel teljesen egyetértek :D 17/F
persze hogy hiányzik :D
Nekem a 90es évek eleje hiányzik. Akkor voltam gondtalan kisgyerek :)
Nekem a politika jut eszembe errõl az idõszakról, a 2. gyurcsány kormány, amely a rendszerváltás utáni legrosszabb kormány volt, meg az államcsõd-közeli helyzet, tehát nem hiányzik.
Nem. Ez csak a korod miatt van. 5-10 év múlva megint másképp fogod látni :)
A kérdező hozzászólása: 5. 40-es? :O Az érdekes lehet XD Tudom, hogy trollkodsz, mert nekem a világháború nem hiányozna. Többiek: Igazatok lehet. :D Amúgy mágikus az a 14 éves kor, fiatalabb koromban mindig azt vártam, hogy annyi legyen, és most, 17 éves fejjel meg azt érzem, hogy szívesen lennék újra annyi.
A kérdező hozzászólása: '99-ben volt extra? :D Egyébként nekem is volt "extrás" oldalam. Hú de haraptak ezért a kifejezésért abban az idõben. XD
gportal, atyaég... nekem az extra.hu-n volt a legelsõ honlapom 99-ben, asszem, eddig én vagyok itt a legöregebb :D
Én nem sok különbséget tapasztalok, legalább is a mindennapi élet terén nem. Pl. ez a bikicsunájos dolog... nekem ez egyáltalán nem tûnik olyan régmúltnak, ez számomra még simán benne van a "mostanában" kategóriában. Amelyik idõszakot említed, az nekem nem számít "régi idõknek". Persze te még meglehetõsen fiatal vagy, nyilván most érzékeled elõször, hogy a dolgok folyamatosan változnak, és most tudsz elkülöníteni elõször egy-egy korszakot, amiben már tevékenyen jelen voltál, és nem csak kisgyerekként.
A kérdező hozzászólása: Én úgy figyeltem meg, hogy a képek egyébként csak pár embernek készülnek - azoknak, akikkel össze akarnak jönni. Ha az nem lájkolja a képet, akkor meg jön a reménytelen szerelemrõl szóló idézetek hada.
Egyértelmû, de úgy most egyre rosszabb lesz a helyzet.. Jött az ilyen psy meg a többi szemét a mitõl hányingert kapok... A pankráció is egyre szarabb legalábbis a wwe nél. Ez a facebook õrület a legundorítóbb nem is értem, hogy lehet így elterjedve mikor csak a degeneráltak lógnak rajta egész nap meg posztolják ki lassan már, hogy mikor mennek [email protected] Meg egyes emberek 300 képet töltenek fel magukról amit otthon fotóztak, de minek?? Na meg az oldalak kinézete pl. youtube is egyre szarabb lesz egyre kezelhetetlenebb... A filmek is egyre rosszabbak 0 történet csak a látvány... Aztán a játékok is egyre szarabbak, rövidebbek, egyszerûbbek. Na meg a zene... Szóval szerintem minden csak egyre rosszabb lesz nem igen látok dolgokat ami jobb lenne mint rég...
óó kérdezõ én emlékszem ezekre az idõkre. nagy vidáman szerkesztettem a gportalos oldalamat és töltöttem fel rá a szépen, gondos munkával elkészített designt. napokig honfoglalóztam és egymásnak könyörögtünk myvip és iwiw meghívóért. msn-en dumáltunk, midnenféle hülyeséget kiírkáltunk személyes üzenetnek, ordítoztunk, hogy HALLLLLLASZ?????? ÉN HALLAK!!!!!! és annyi hangulatjel volt lementve, hogy elsem lehetett olvasni a szövegeket :D myvipen csekkoltuk egymást és féltünk attól, hogy véletlen nem rejtve léptünk be. nyomattuk fel a képeket vipre, hogy aztán mindenki be jelölgessen. :) persze akkor ezek hülyeségnek tüntek, de ma már ez történelem :P
11-es válaszoló vagyok. Na igen a zene.... Azok mérföldekkel jobbak voltak. :)
Én meg kizárólag a 2006 ezelõtti évekre gondolok vissza szívesen. :) A 90-es évek végére, 2000 elejére. 21/L
De régen volt már


Mi a helyzet a pár évvel ezelõtt bezárt MÁV vonalakkal, fognak belõlük újra indítani?

Legjobb válasz: Nem. Látod, abban sincs sok köszönet, ahol újraindították a forgalmat, napi két pár rezsivonattal. Stadionra van pénz, a mellékvonalak közül a hasznosak fejlesztésére és a feleslegesek elbontására nincs.

Nem. Látod, abban sincs sok köszönet, ahol újraindították a forgalmat, napi két pár rezsivonattal. Stadionra van pénz, a mellékvonalak közül a hasznosak fejlesztésére és a feleslegesek elbontására nincs.
stadion.
A kérdező hozzászólása: A Mátészalka-Csenger napi 2 vonat pár is számomra rejtély.
Nem valószínû. A kormánynak is jobb így, ráadásul így ezt is a szocikra kenhetik.

A páromnak évek óta nincs tb-je feketén dolgozik. Hogyan lehetne tb-je anélkül hogy visszamenőleg ne kelljen kifizetni?

Legjobb válasz: Vagy munkaviszonyt létesít, és akkor lesz tb-je, vagy bemegy a NAV (Apeh) - hoz, és kéri, hogy fizetni szeretné a TB-jét, de akkor visszemenõleg is kiszabják rá. De az is lehet, hogy egyébként simán is megkapja majd a határozatot, hogy ennyit és ennyit kell fizetnie. (Szomszédunk két évig nem dolgozott, és idén jött neki a levél a csekkekkel).

Vagy munkaviszonyt létesít, és akkor lesz tb-je, vagy bemegy a NAV (Apeh) - hoz, és kéri, hogy fizetni szeretné a TB-jét, de akkor visszemenõleg is kiszabják rá. De az is lehet, hogy egyébként simán is megkapja majd a határozatot, hogy ennyit és ennyit kell fizetnie. (Szomszédunk két évig nem dolgozott, és idén jött neki a levél a csekkekkel).
Az állam nem fogja elfelejteni az embereket. Ha elmulasztod a befizetést, akkor visszamenõleg is kipostáznak neked akár 30 csekket is, amióta nem fizeted. Vagy pedig az elsõ hozzászóló esetében önként kéri a csekket és akkor kapja meg azokat. Szorozd be a jelenlegi 6300 forinttal, ami évrõl évre nõ a minimálbérhez igazodva, százezreket is jelenthet határidõs befizetéssel.
Jó hír az hogy csak 5 évre visszamenõleg kell kifizetni kamatostúl a TB-t.
Elmész az APEH-ba és elmondod hogy szeretnéd mostantól magad fizetni a TB-t. Ha megkérdezik miért azt mondod hogy mert munkanélküli lettél, kirúgtak. Adnak csekkeket. Ha szerencséd van, akkor a NAV nem hajtja be visszamenõleg, mert talán nem veszik észre. Ha észreveszik, akkor kéred hogy engedjék el mert szegény ember vagy és kéred a részletfizetést.
Még az is lehet, hogy azt nyilatkozod hogy te nem kívánsz fizetni TB-t csak az általad igénybevett orvosi szolgáltatásokért. Akkor viszont lehet hogy vizeletvizsgálatért vagy pedig foghúzásért számláznak rád 1 millió Ft-ot.

Facebookon hogy lehet a pár évvel ezelőtti idővonalas bejegyzéseket törölni?

Csak egyesével?

Legjobb válasz: ha jól tudom igen... csak egyesével!

ha jól tudom igen... csak egyesével!

Emlékszetek még a pár évvel ezelőtti Gaga koncertre?

...milyen jó volt:)))

Legjobb válasz: *emlékeztek nem.

*emlékeztek nem.
Hú... de jó lehetett.

Szerintetek a pár év mulva csajbol milesz?

15 éves eddig volt három barátja bbol egyik se magyar.....most szerelmes az egyik volt barátjába megint.....aki 13 évesXDXD már belehal ha nem láthatja multkor már teljesen fel idegesitett hogy mikor jön már azaz illetö.....az egészbe a poén hogy a tesói nem szeretik a roma származásu embereket....edddig csak 1 kapcsolatárol tudak....mi lenne ha megtudnák..:D szerintetek milesz belölle pár év mulva?:Da csaj enyhén szánalmas....áradozik a gyerekröl meg minden...

Legjobb válasz: Akkor mondd neki, hogy cidázzon le érte, aztán mondd el. Néha jó érzés görénynek lenni...:D

Akkor mondd neki, hogy cidázzon le érte, aztán mondd el. Néha jó érzés görénynek lenni...:D
divizio88
fúj, sose értem, hogy egy magyar lány mit akarhat egy ilyen mocsoktól...
A kérdező hozzászólása: meg hátXD mde már smárolt romával:S
kotont húzol fel vagy mondod öbligessen elõtte domestosos vízzel a száját ;)
A kérdező hozzászólása: okokXD meglátjuk hoyg milesz vajon megérné nekiXDXD???
szerintem meg. ha megvernék érte ha megtudnák biztos megérné :D
De nyelje ám le, semmi finnyáskodás, vagy meggyfabotost a valagára...:D
ha köcsög akarsz lenni mond el...
nem azért, de neked miért nem mindegy, hogy mit csinál, kivel jön össze stb..? Csak nem tetszik neked a csaj?:OxÐÐ
A kérdező hozzászólása: nálad nem nagyobb....te meg akkora csicska vagy hogy leállsz ilyenen kötekedni...
Nembaj :D megérné akkor is :D
A kérdező hozzászólása: de ez kis város elterjedne a hir hoyg le....
A kérdező hozzászólása: szánalom acsaj... tegnap megkért egy haverom hoyg hozzam ösze vele de sztem hanyagolnia kéne ez ilyen csajokat... fuj már smárolt is ilyenekkel....
A kérdező hozzászólása: mármint a csaj ...
A kérdező hozzászólása: a tesói ha tudnáákXD
A kérdező hozzászólása: itt kérlel szánalmasan hoyg elne mondjam
A kérdező hozzászólása: sztetek elmondjam a tesóinak?
A kérdező hozzászólása: de olyan szépen kér hpoygh létszi ne mondd el..
A kérdező hozzászólása: most komolyan tegyem ezt vele?:XD
Tedd! :D :D
A kérdező hozzászólása: add fel ember vesztettél..

Mit tegyek? A párom évek ota iszik! Napi 3-4 üveg sört! Nem részeg, de megissza! Hiába mondom hogy nekem ez nem tetszik és el fog veszíteni!

Most 6 hetes terhes vagyok, azt hittem ha végre összejön a baba minden megváltozik! De nem! Mit tegyek hogy ne igyon minden nap? Ja és kb. már négy napja nem volt köztünk semmi?

Legjobb válasz: Csak képzeld magad elé, ahogy sörszagúan magához ölel egy pici babát....?????? Minden nap...

Csak képzeld magad elé, ahogy sörszagúan magához ölel egy pici babát....?????? Minden nap...
Bocsánat, közben az elõttem szóló is hasonlót írt. De legalább már ketten egyetértünk
Ezt írod: Ez az állapot már évek óta tart, napi rendszerességgel. Egyértelmûen rabja az italnak. Állítsd választás elé, hogy a kezelést választja-e (mert ha az alkoholizmus kialakult, enélkül nem megy), vagy elhagyod. Ne tedd tönkre a saját és gyereked életét!! Tapasztalatból mondom. (sajnos)
Kár volt abban bízni, hogy a baba miatt megváltozik. Sõt, még az is elõfordulhat, hogy ha majd megszületik a kicsi és sokat sír, a férjed inkább a kocsmába menekül. Persze ne legyen igazam. Különben 3-4 sör nem a világ vége, de engem is zavarna. A változásban szerintem nem bízz, tapasztalat! Nekem egy volt barátom boros volt nagyon. Nem kocsmába járt, hanem otthon itta, normális is volt, de mégis úgy éreztem jobb véget vetni egy ilyen kapcsolatnak.
Orvosilag az az alkoholizmus amikor az egyén napi rendszereséggel akár egy sört vagy egy pohár bort iszik. A rendszereség itt a kérdés nem a mennyiség. Már nem érzi jól magát az az egy nélkül. 4 meg már nagyon sok.
Sajnos az alkoholizmus így kezdõdik, alattomosan. Nagyon legyél észnél, hogy vállalsz -e tõle gyereket. Most még nem késõ meggondolnod magad, bármennyire is abortusz ellenes vagyok. Komoly felnõttek módjára üljetek le, és beszéljétek meg, hogy tud -e változtatni, egyáltalán miért van szüksége nap, mint nap 3 üveg sörre. Unatkozik? Meccset néznek a haverokkal? Munka közben iszik? Ha nem részeg nem cserélné le alkoholmentes sörre? Az alkoholizmusnak a rendszeresség az alapja. A szülei tudják? Valahogy csak lehetne hatni rá! De ha nem, te már a kérdésedben megválaszoltad mit kell tenned. Pont egyik nap olvastam ezen az oldalon, hogy gyerekek, kamaszok mit kell elviseljenek az iszákos szüleiktõl. Ne akard ezt a gyerekednek. Te leszel a felelõs érte. Ui: vidd el pszichológushoz vagy hagyd el!
Szeritem , a napi fogyasztás az már káros . Mondhatni szinten tartja magát . Ha nem inná meg a napi adagot , elvonási tünetei lennének . ami csak idegessebbé tenné.
De igen! Már napi egy sör is alkoholizmusnak számít, ha arról az illetõ nem tud lemondani. Ráadásul táptalaja a rövi d italoknak és a nagyobb adagoknak
Szerintem ha nem reszeg es nem valik tole agresszivva, akkor hagyd, ezen felesleges veszekedni. Az en ferjem is minden nap sorozik, igaz, o csak 1 uveggel. Nem hiszem, hogy ez alkoholizmus. Ha mas gondotok nincs, akkor hagyd, es koncentralj a babara. Elkepzelhetonek tartom, hogy meg fog valtozni a kicsi megszuletese utan. Ne veszekedj vele, art neked is es a babanak is.
sziasztok :) az én féjem 26 éve iszik minden este 3 doboz sört és kétdecis uveget .... arra lennek kivancsi hogy miert csinalja ezt ? és ráadásul dukga is az üveget.. enm volt semmi baj a kapcsolatunk elején... most hogy iszik csunyan beszél velem és mocskos szavakat vághozzám... erre szeretnék valami tanácsot kérni töletek ! köszönöm
Szia, ugyanebben a cipõben, ráadásul 13 hetes terhes vagyok. Anyagilag nagyon rosszul állok, már nagyon sokszor megfordult a fejemben, hogy elhagyom, de nincs hova mennem, nem tudok kifizetni egy albérletet, anyámhoz meg nem tudok költözni. A gyereket amúgy õ akarta jobban, így viszont már többszörösen meg vagyok lõve. Amúgy is viszonylag súlyos depresszióval küzdök, ez meg nem nagyon javít a helyzetemen. Nagyon szar helyzetben vagyok. Muszáj vagyok eltûrni, mert nem tudok lépni. Ezek után a kis gyedembõl meg fõleg nem tudok majd. Nem kívánom senkinek. Õ nem megy minden nap, de mondjuk minden 3. nap már biztos és nem agresszív, de engem akkor is iszonyatosan idegesít. És nem tud lemondani a heti egy nagy buliról, amikor aztán hajnali min. 4-ig elvan. Persze õ is azt ígéri, hogy csak a gyerekig, utána minden más lesz és õ 200 Ft-ot sem volt elvenni a gyerekétõl. Hiszi a piszi. :(
kérdésedre válaszolva, hogy alkoholizmus-e 3-4 üveg sör: nem biztos, hogy az, a körülményektõl függ. alkoholizmusnak azt nevezzük, hogy ha valaki a rendszeres (ez lehet napi, heti szinten) alkoholfogyasztásról nem tud lemondani. a mondat második felében a nem tud-on van a hangsúly. tehát nem alkoholizmus a vázolt eset, ha az illetõ megissza ugyan napi szinten ezt a mennyiséget, lehet, hogy nem rúg be, mert pl. nagy a testsúlya, jól birja az alkoholt és tulajdonképpen ha le kéne mondania róla, akkor le tudna, csak éppen nem akar. mindenesetre magánvéleményem szerint nem jó úton halad. és alkoholizmusról beszélhetünk már akkor is, ha csak napi egy sört iszik meg valaki (nem kell feltétlenül berúgva lennie), de arról képtelen lemondani. tehát értsd úgy, hogy egy napot sem tud kihagyni, ha törik ha szakad neki azt a napi sört meg kell innia. van a másik tipusú alkoholizmus, amikor valaki nem napi szinten fogyaszt alkoholt, hanem pl. kb. két hetente, de akkor viszont nem tud mértéket tartani. elhatározza ugyan, hogy csak 1-2 sört iszik meg, de nem tudja magát kontrollálni és minden ilyen alkalommal súlyos alkoholos állapotba kerül. talán az utóbbi a hozzátartozóknak sokkolóbb élmény, viszont egészség ügyileg az elõbbi sokkal alattomosabb és veszélyesebb, mert a máj nem tud regenerálódni, hiszen naponta terhelve van. Remélem sikerült megérteni amit irtam. Én magam is sajnálom, hogy ennyire ismerem magát a betegséget, bárcsak élhetnék anélkül, hogy tudnám mirõl van szó. Kérdezõ: már nem valószinû, hogy jársz itt, de remélem helyrejöttek a dolgok.
Ha évek óta ugyanaz az "adagja" azt én inkább tartom megszokásnak mint alkoholizmusnak. Persze ettõl még nem jó, én sem szeretném. De ne úgy szoktasd le róla, mint egy szenvedélyrõl, hanem inkább mint egy rossz szokásról.
Ha egyfolytában veszekedtek miatta, és ennek ellenére nem akar a sörrõl lemondani, akkor tényleg alkoholista. Másképp nem érné meg neki a balhét.
Gyakorlati tanács:beszéld rá, h vacsora elõtt ne igyon, mert igazán akkor esik nekik jól, ha üres a gyomruk.Vacsi után garantáltan nem a sört fogja kívánni.A bibi akkor van, ha dohányzik is, mert a kettõ együtt egyfajta kielégülés érzetet kelt.Ha így van, mondd el neki, h a 30-40-esek is hörgõtágulattal indulnak a tüdõrák felé.A férfiak is nagyon hiúak, mondd neki, h látni az arcán a hajszálerek erõsödését, vegyél vmilyen finom üdítõt, amit szeret, és önts neki egy pohárral vacsi után.Hétvégén meg igyon meg egy sört, otthon.Annyi beleférhet.Drukkolok Neked!
11:57-es vagyok: Szomorúan látom, hogy nem ritka esetrõl van szó. Én orvosi segítséget javasolnék a párodnak, hiszen sok-sok példa alátámasztja, hogy a baba nem fog változtatni a helyzeteden. Esetleg adhatsz ultimátumot is, (vagy elmegy orvoshoz, vagy elhagyod) vagy megpróbálhatod csökkenteni a napi "adagot". Ez utóbbi esetben az a baj, hogy a párod agresszívabbá, türelmetlenebbé, ingerültebbé válhat, ami csúnya vitákhoz vezethet, amihez csak hozzájárul majd a hormonális változás, amin majd átesel. Te is ingerültebb leszel és egyszer el fog szakadni a cérna. A babátok érdekében sürgõsen változtatni kell!
szia az én férjem nagyon régóta iszik, a gyerekek születése sem változtatta meg, hiába kértem, szépen.aztán a gyerekek is kérték, orvoshoz is vittük......ráivott a gyógyszerekere, semmi nem használt, de a közös lakás, gyerekek, anyagi gondok miatt kénytelen vagyok vele élni
És van pénzetek napi 3-4 sörre? Jól álltok!!!
Tudja, hogy nem fogod ot otthagyni, ezt irtad is, hogy nem akarod elvesziteni. O ezzel tisztaban van. Probald, hogy csak 2 uveggel igyon meg mindennap. Ha rendesen eszik, hova fel el minden este 4 uveg sor? Azert az nem keves. Megszokta, ez az igazsag. A baba miatt pedig pozitiv iranyba nem fog megvaltozni, max. negativan, megrosszabb lesz a helyzet.
ne haragudj, de ha annyira hülye vagy, hogy évek óta elviseled, akkor meg is érdemled hogy vele maradj, és évekig kiszolgáltatott legyél a gyerek miatt! egyedül a gyerek nem érdemli meg.
A kérdező hozzászólása: Így van õ már létezik!És már régóta vágytam rá!Bármi történhet nem vetetném el soha!!!!!
Még egy korai válaszhoz: "gondold meg hogy vállalsz-e tõle gyereket..." VÁLASZOLÓ, TE NORMÁLIS VAGY?????? Az a baba már LÉTEZIK!!!
Én pedig azt mondom, néhány elõttem szólóval "vitatkozva", hogyha valaki a párja kérésének ennyiben nem tud eleget tenni (mármint miattad nem hajlandó szüneteltetni, abbahagyni a fogyasztást) akkor már kezdõdõ alkoholizmusról beszélünk. Az alkoholizmus kialakulása lehet pár hónap, pár év és így tovább. Próbálj beszélni a pároddal, hiszen ez így nem tartható állapot. Mi lesz, ha este kell majd bevinni téged szülni és már nem vezethet, mert ivott? Most már nem két, hanem három emberért vagytok felelõsek és gondolni kell ám a jövõre, 5-10 évre is elõre. Ha ez már most bosszant, akkor mi lesz késõbb? Örökös viták, veszekedések. Az alkohol miatt. Próbáld a párod rábeszélni, hogy szükség esetén segítségért fordulhassatok. Neki is akarnia kell, különben csak egyre rosszabb lesz. Remélem, sikerül megoldani a problémát!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Egyáltalán nem akarom elhagyni inkább valahogy hatnom kéne rá!De hogyan????Mit mondjak neki??
Az utolsóval értek egyet. az esténkénti alkoholfogyasztásban nincs semmi rendkívüli, pláne ha csak sörözik, és ennyi és nem több. továbbá ha nem agresszív. nekem is van hozzátartozóm, aki mióta az eszemet tudom, megiszik ugyanígy esténként 2-3 sört, és soha nem részeg, egyszerûen csak jól esik neki a nap végén. ez azért igen messze van az alkoholizmustól. ez utóbbi ott kezõdik, ha vki elhanyagolja a kötelezettségeit, és az ivás körül forog nála minden. a párodnál ilyesmirõl nincsen szó, minden bizonnyal megmarad ennél a mennyiségnél, mint a fentebb emílett rokonom. úgyhogy hagyd békén, ne korhold, amíg nem növeli jelentõsen a mennyiséget, nem megy a családi kassza meg a munkája rovására, hadd sörözzön!
A kérdező hozzászólása: Az lehet!De csak este iszik!Nappal semmit!De engem zavar nagyon, ja és persze sokat veszekszünk ez miatt!Tennem kell valamit!??????
30-as: nehéz itt okosat mondani, õ mit mond miért csinálja? én a 29-es vagyok, eltelt kb. 16 hónap amióta ezt a bejegyzést írtam és jelentem a helyzet nem sokat változott, ugyanúgy pár naponta sörözik, de ami durvább, hogy a heti egy nagy buli is megmaradt, mert akkor ki kell engedni a fáradt gõzt! és akkor reggel 6 körül keveredik haza. Ezt leszámítva amúgy jó apa, csak egy kicsit alkesz. :S

Hogyan nyerjem vissza, a pár éve még vidám és lelkes énemet?

Az elmúlt 2,5-3 évben szörny? lelki változáson mentem keresztül. Azel?tt imádtam az életemet. Jó családban, jó tanulmányi eredményekkel én voltam a vidám lány aki mindenkit képes volt jókedvre deríteni. A jó család és a tanulmányi eredmény még mindig létezik. Van párom, egy éve, nagyon szeretem és miatta szeretnék f?ként változni. Elég fárasztó lehet egy megkeseredett 19 évessel együtt lenni. Nincs bennem empátia és optimizmus. Ez nem én vagyok... Ötlet esetleg?

Legjobb válasz: Talán kicsit bõvebben arról a "szörnyû változásról"

Talán kicsit bõvebben arról a "szörnyû változásról"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!