Találatok a következő kifejezésre: A párom tanulna (35 db)

Fiúk! Mit gondolnátok, ha egy (viszonylag) csinos lányt látnátok a parkban tanulni így nyáron?

Nagyon gáz lenne? Kedvem szottyant tanulni jövő tanévre, de itthon unalmas lenne, elmennék inkább a parkba, ott jó a levegő. :) Sok ember szokott ott lenni, gáz lenne, ha egyedül tanulgatnék ott? :D Főleg így nyáron.... xD Ja és nem nézek ki strébernek, szerintem csinoska vagyok, és kitűnő tanuló sem vagyok, inkább 3-as 4-eseim vannak. 17L

Legjobb válasz: ilyenkor tanulsz, én bolondnak néznélek :DD

ilyenkor tanulsz, én bolondnak néznélek :DD
azt hogy utána hazamegy maszturbálni
Háát, szerintem is ismerkedésszaga van a dolognak, am én is azt hinném, h pótvizsgára tanulsz. Nem teljesen hülyeség ha tanulsz nyáron, pl. én is tanulom a c# programozási nyelvet, mert emelt info érettségire készülök, nem tudom mennyi idõm lesz rá a matek fakultáció mellett, szóval még hasznos lehet, de olyat tanulj, ami érdekel is, az le fog kötni, hidd csak el nekem... ;-)
Szerintem inkább ismerkedés céljából szeretnél te a parkban tanulni .. :) De nem hiszem, hogy jó ötlet lenne :S sztem többet érne, ha egy könyvvel ülnél ki vagy inkább strandolni mennél, ebben a jó idõben.:)
szia! 14 éves vagyok, egész nyáron nyelveket tanulok (4et) és szerintem nem gáz ha tanulsz:) legalább biztosan tudják rólad, hogy nem vagy üresfejû plázacica:D
Lázat mérjél sürgõsen :D Én tuti oda mennék hozzád, és kikérdeznélek :DD
èn azt h biztos pótvizsgára tanulsz
A kérdező hozzászólása: Én szívesen ismerkednék is... xD Csak gondoltam, jó lenne valami hasznosat is csinálni a nyáron, és ilyenkor még egy parányi kedvem is van hozzá. :D
Szia! Kérlek mutass egy képet magadról, és ha véletlenül összefutunk, akkor majd elmondom személyesen, hogy mit gondolnék :P
*vinném
ezt te se gondoltad komolyan, nem tanulni mennél a parkba. én rutinosabb lennék, akkor már vinnám a kámaszútrát a helyedben, kölcsön adjam?
Max odamennének hozzád a fiúk hogy miért tanulsz? Mire tanulsz? Stb...
Szerintem ez tök jó. Mondjuk nem mernélek leszólítani, mert hát gondolnám, nem örülsz neki, ha zavarnak tanulás közben.
Én tuti azt hinném, hogy pótvizsgára tanulsz. De amúgy szerintem ha csinos lány vagy, az is elõfordulhat, hogy valami srác odamegy hozzád ismerkedni. Hajrá! ;)

Tudtok olyan tánciskolát ahol be lehet menni és Salsa-t tanulni most szombaton? Szeretnénk megtanulni Salsázni a párom és én, most szombaton van olyan hely, ami jó és ahol egy pár lépést el is tudnánk sajátítani?

Itt most nem ilyen kurzus szintjén gondolom ezt a dolgot...csak úgy bemenni,megmutatják,utána pedig mi magunktól táncolnánk tovább..vagy ilyen nem létezik?

Legjobb válasz: Ilyen esetben privát oktatót kell keresni, személy szerint én is az vagyok.

Ilyen esetben privát oktatót kell keresni, személy szerint én is az vagyok.
:D Szádvári Zoliékat Nektek találták ki! Bár nem tudom, mennyire aktuális még, itt van a honlapjuk, azon belül, hogy mikor hol tanítanak. Van ott telefonszám, email cím, minden! http://reggaetondance.hu/orarend.html

SOS! Hova menjek, ha a párom nem hagy tanulni?

Nála lakom, a duma szintjén maximálisan támogatja a tanulmányaimat, de ha arról van szó, hogy egy icipici erőfeszítést kellene tennie a tanulmányaim érdekében, az már nem megy. Most például játszik és közben mikrofonon beszélget (ordibál) a haverjaival, és csak annyit mond, hogy csukjam be az ajtót, ha zavar. De ez egy panel!! Hétköznap könyvtárban tanulok, tegnap elmentem egy barátnőmhöz, de ott kínosan éreztem magam, hiszen a hétvégi családi programjaikba belemásztam. Hova lehetne menni, ahol nem zavarok senkit, engem se zavar senki és tudok tanulni?

Legjobb válasz: Teaház, kávézó?

Teaház, kávézó?
Szerintem is a füldugó a jó megoldás, ha a barátod nem érti meg, hogy legalább ne ordibáljon. Ha van a közeletekben könyvtár, és nyitva van, ülj be oda. Szerintem ott a legjobb tanulni. Bár ez nem szünteti meg az alap problémát, hogy a barátod nem segít neked, hogy nyugalom legyen, ha te tanulni szeretnél.
Süt a nap, még a parkba is lemehetsz. Kávézó, teázó. A másik megoldás: füldugó. Az én férjem sokáig tévézik és kevés alvással piheni ki magát. Nekem több kell. Az enyém neonsárga, a munkahelyérõl hozta. Puha szivacs, ha összenyomod, egy darabig úgy marad, utánna ahogy visszaáll az eredeti formájára, kitölti a füled. Praktikus. Esetleg lecsapod a biztosítékot, vagy tönsz egy csokit a szájába, hogy :kuss!
A füldugót én is használom - nem azért, mert gyökér a barátom, hanem mert sajnos vékonyak a falak. Egyébként pedig a pasidat gyorsan tedd lapátra, egy önzõ disznót sikerült kifognod és ne reménykedj, késõbb sem fog változni. Illetve fog, csak nem jó irányba, egyre rosszabb lesz!!!
Menj könyvtárba, úgyis lehet ismerkedni is, hátha pluszba találsz egy normális srácot közben. ;)
ja, nekem van ilyen szilikonszerû anyagból készült füldugóm. vízhatlan, úszáshoz is jó, neonrózsaszín, nagyon vicces:D na azzal 10edére lehet csökkenteni a zajokat. patikában vettem, gondolom felétek is kapható...
nagy könyvtárak sztem ilyenkor nyitva vannak... bár lehet tévedek. amúgy a teázó, kávézó nem olyan rossz hely. csoporttárshoz nem tudsz menni?
Teaházban, kávézóban más emberek is szoktak lenni... Amúgy a barátod egy gyökér, de nagy gyökér... szerintem. Fogalmam sincs hova mehetnél. Èn se tudtam úgy tanulni, ha zaj volt körülöttem. Szüleidhez haza? Vagy messze laknak?
Vegyél egy füldugót. Már ha tényleg a zaj zavar, és nem az, hogy a barátod a haverjaival beszélget.
Huha, komoly az ugy, de szerencsere van megoldas, en kolis vagyok, rutinos az ilyen helyzetekben. Eloszor is az a narancssarga fuldugo rossz, vegyel masikat, azt a pirosat, amit lehet tepni, formazni. (gyurmasnak kell mondani, tudni fogjak mirol beszelsz) A masik, hogy pl OBI-ban remek munkas fulvedot lehet kapni. Az mar onmagaban olyan jo, hogy alig hallod az ordibalast is (azzal hegesztenek, furnak, faragnak, szoval tenyleg tuti) fuldugoval kombinalva, pedig kb. olyan mintha kriptaban lennel, mert semmit nem hallasz. (meg akkor se ha egy rock koncerten csapolsz) Ez mondjuk olyan 2000-2500 forint, de egyszeri befektetes, es a jovore nezve, szerintem meger annyit. Elore szolok, nem egy szexi, lanyos darab, de a cel szentesiti az eszkozt. :)
A 19-es válaszát alátámasztom és támogatom is :) )) (esetleg meggyõzhetnéd a barátod, hogy ha már így hangoskodik netalántán adjon bele az új füldugódba és akkor jóság van :) )
Jó ötlet a füldugó, de gondoljunk hosszú távra. A törött kézre sem algopirint veszünk be. A kedves párod nagyon tiszteletlen veled. Ráadásul ez a "támogatom a tanulásodat" dolog. Mondom ezt úgy, hogy az én férjem is lövöldözik, de nem kell mindíg online beszélgetés ahoz hogy kiabáljon. De ha alszik a lányunk, vagy olvasok, esetleg tévézek, akkor nem tutul. Az együttélés nem arról szól hogy az egyik fél lapul kussban, mindent megcsinál, a másik fél pedig tojik az igényekre.
Csukd be az ajtót és tegyél be valamilyen semleges zenét. Ilyen relaxációs zenét vagy mit. :D Nem fogsz figyelni a szövegre, és kellemes háttérzaj, mint az ordibálás. A pici barátoddal meg közölném, hogyha nem hagy tanulni, a pici fején verem szét a billentyûzetet... :D (na jó, csak viccelek)
Megértelek, nekem a kislányom miatt nem tudtam régebben tanulni, mert folyton nyaggatott, hogy játszak vele vagy még kisebb korában folyton sírt (egyedül nevelem). Ha meg nem ezért, akkor meg TV-t nézett és az hallatszott át a falon. Én se tudtam mit csinálni, megtanultam zajban tanulni. 22F
Ez a pasi kihasznál téged. Élõsködik rajtad, veled dolgoztat, majdnem te tartod el, és annyit nem tesz meg neked, hogy bekussoltatja a nyomorult pofáját, míg tanulsz? Én költöznék! Ja, és nyugodtan csinálhatja a háztartást a saját házában, addig legalább tudnál tanulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A "nála lakok" témáról annyi, hogy természetesen nem várok el tõle dolgokat pont emiatt (bár miután elég sok pénzt szerzek neki, plusz én viszem az egész háztartását egyetem és munka mellett, talán el is várhatnám, de mindegy). Viszont ha azt hangoztatja, hogy mindenben támogatja a tanulásom, akkor talán joggal számíthatok arra, hogy amikor tettekre is szükség van (nem is túl nagyokra, egyszerûen hogy csendben maradjon), akkor azt megtegye, nem? Szerinte ha megígérte, akkor ez a minimum. Vagy ne ígérje meg, hisz nem volt muszáj neki. Na megyek, köszönöm a válaszokat.
Már bocsi, de te laksz nála, nem? Szépen megkéred, hogy legyen csendben; ha nem teszi, így jártál. Bírom az ilyen "nála lakok, de olyan bunkó ezért kibeszélem a háta mögött" hozzáállást. Budapesten Siriusz teaház, Astoriához közel. Egy kancsó tea olyan 600-800 körül van, azzal elvagy órákig. Esetleg meki vagy burger, ott is ihatsz pl forró csokit és senki sem fogja megkérdezni, miért nem eszel-iszol többet.
Az OSZK és a FSZEK tényleg nincs nyitva vasárnap.
Esetleg egy McDonalds? Ott el lehet lenni fogyasztás nélkül is.
Azért azt nehezen hiszem, hogy nincs Budapesten egy db könyvtár, ami nyitva lenne vasárnap! A pécsi Tudásközpont is nyitva tart ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Ja igen, bocsánat. Budapesten :)
500 Ft. Egyébként el kéne gondolkozni azon, hogy milyen emberrel is vagy együtt.
Megírod, melyik városban laksz? Hátha tudunk konkrétabbat javasolni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Füldugóm van, ilyen narancssárga, de sajnos nem jó. Minden zajt kiszûr - kivéve az ordibálását. Könyvtárba mennék, holnap megyek is, de vasárnap egy sincs nyitva. Parkhoz azért szerintem még hûvös van :D A teaház jó ötlet lenne, de 4 ezer forintom van a következõ két hétre, és ha nem muszáj, abból nem vennék ilyesmit, így is félek, hogy nem tart ki. Mennyit kéne minimálisan költenem egy nyugis teházban ahhoz, hogy estig ott lehessek?
Én két gyerek mellett végeztem el két iskolát is(gyermekápoló és szoc.gondozó és ápoló)és sajnos mindig "csak"éjjel tudtam tanulni, amikor mindenki aludt:(

A párom színtiszta szlovák, meg akar tanulni magyarul. Hogy taníthatnám meg neki a nyelvet?

Legjobb válasz: mondj egyes tárgyakat beszéd közben magyarul, nézzetek magyar tévét

mondj egyes tárgyakat beszéd közben magyarul, nézzetek magyar tévét
Beszélj magyarul amilyen sokat csak tudsz. Úgy a leggyorsabb.
Idegennyelvi könyvesboltban tudsz venni magyar tankönyvet, létezik többféle is, munkafüzettel, hanganyaggal! A nyelvtant elég nehéz elmagyarázni, nekem volt ilyen tanítványom és megértette ugyan a magas-mély magánhangzó szerinti ragozást, de ez nekik nagyon bonyolult (nekünk is elmagyarázni) JObb ha inkább a szókincset, párbeszédeket tanuljátok.
hogyan-hogyan!!. nyujtofaval!!!!ugy nagyon gyorsan fogja tanulni!!neha kombinald a redonyhuzot a vasaloval!!

Egy hónapja összeköltöztem a párommal, uton van a születendő gyerekünk, sajnos nem vok a főzés híve, sokat kell még tanulnom, receptről szoktam ételeket készíteni?

Jön a husvét dehogy ne legyen tul sokba, írnátok vmi recepteket vagyhogy ti milyen menüt szoktatok husvétkor késziteni????

Legjobb válasz: Mi húsvétkor kocsonyát szoktunk készíteni. Vagy ha épp van rá keret, veszek egy kisebb füstölt-fõtt sonkát, ahhoz fõzök tojást, csinálok egy egyszerû salátát vagy karikázok fel hagymát, 1 friss ropogós kenyeret veszek még.

Mi húsvétkor kocsonyát szoktunk készíteni. Vagy ha épp van rá keret, veszek egy kisebb füstölt-fõtt sonkát, ahhoz fõzök tojást, csinálok egy egyszerû salátát vagy karikázok fel hagymát, 1 friss ropogós kenyeret veszek még.
Mi nem visszük túlzásba a húsvétot. Veszünk egy darab füstölt sonkát, fõzök tojást, csinálok majd egy kukoricasalátát vagy valami más salit és sütök egy húsvéti fonott kalácsot. Kenyér meg mindig van itthon, ha esetleg szendvicseket kellene gyártani. Amúgy én is mindent receptbõl meg internetrõl fõzök, pedig egy jó pár éve fõzõcskézek már :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a vàlaszokat! Ên gondolkodtam pld hogy csin rántott hust huslevessel, csinálok szenvicseket veszek kolbászt piros aranyat sajtot. Sonkát kisütöm tojast megfõzöm.. Stb ..rz igs jo?
A sonkát ne süsd meg, hanem vegyél egy darab jobb minõségût (füstölt, nem gyorsérlelésût) inkább piacon, termelõtõl. azt fõzd meg, a súlyának megfelelõ idõ alatt, majd hagyd a saját levében kihûlni. Ilyesmi legyen a húsvéti sonkátok. E mellé mehet a fõtt tojás, a retek, az újhagyma, akár majonézes saláták is. a levét se öntsd ki, lefagyasztva mûa.flakonban késõbb nagyon finom lesz egy krumpli, vagy bableves felöntõlevének. (súlyának megfelelelõ idõ pl ha másfél kilós a darab, akkor másfél óra-két óra.)lassan fõzve, akár a húslevest.
Cecelia Ahern - Ahol a szivárvány véget ér Kicsit eltér attól amit kértél, de tényleg tanulságos. :)

Az alábbiakkal manipulál a párom. Hogyan kell kivédeni? Tanulni akarok.

alapfelállás: a srác macho, nem hajt senkire, mindenki a tenyeréb?l eszik, de h?séges, ragaszkodó, család motivált.

Legjobb válasz: Milyen segítséget vársz? Eleve nem értem, hogy miért erõlteted a kapcsolatot ilyen emberekkel. Ha nem dobod ki az ilyet, megérdemled a sorsod.

Milyen segítséget vársz? Eleve nem értem, hogy miért erõlteted a kapcsolatot ilyen emberekkel. Ha nem dobod ki az ilyet, megérdemled a sorsod.
A kérdező hozzászólása: kérem csak az válaszoljon, aki végig olvassa, szinte pont a végén van a lényeg
A kérdező hozzászólása: az új srác nemhiszem, hogy a mostaninál rosszabb lenne. a mostaninál rosszabb már nincs. nem akarom most részletezni. szóval ne engedjek a zsarolásnak, próbálgatja a határait, õ a dominánsabb.... elgondolkodtatóak ezek amiket írt 16-os de tényleg nem nem és nem találok hasonlót sem soha, aki tetszik, vagy én is neki. egyszerûen nem tudom miért, de nekem nagyon nehéz olyat találni, akitõl akarnék valami komolyat - akiben komolyságot látok - akivel lehetne tervezni és tetszik is, stb.
Igen. Szándékuk a házasság- egy olyan nõvel, akire fel tudnak nézni és kevésbé manipulálható.
te összejöttél a legveszélyesebb embertípussal. én is találkoztam már ilyennel, csak nõben. ezek ellen tudod mit lehet tenni? nem adsz nekik magadból semmit. te komolyan hosszú távra terveztél egy ilyen emberrel? és komolyan egy másik ilyenhez menekültél az elõzõ elõl? ezek olyan látványosan szívják le az erõdet, hogy ide érzemm, pedig Isten tudja hol laksz. ha egy ilyen emberrel maradsz, tönkre fog tenni lelkileg. lassan és kíméletlenül. el kell határolódnod az ilyenektõl, és keresni egy rendes férfit, nem ilyen lelki terroristákat. mert ez az. terrorizálnak lelkileg. én átéltem ezt, és nagyon nehéz az okozott károkat helyreállítani. mert igen...akkora károkat szenvedhetsz lelkileg, amekkorát még elképzelni is nehéz. ha van kérdésed, vagy ha tudok segíteni bárhogy, privát. ja és mennyi idõs vagy?
Akkor meg ne legyél ilyen rinyap.csa. (bár egyértelmûen dobni kéne a p.csába mind a kettõt, mert ezek nem úgy akarnak családot és házasságot, ahogy te gondolod, ezek idomított házi robotot keresnek, aki úgyis behódol majd mindennek, és ha esetleg félre kúr, még akkor is õt lehessen megdumálni arról, hogy õ a hibás) Ha jön bármivel, hogy de mi az, hogy õ a hibás, mikor igazából te vagy, vágd pofán, hogy ne tereld a témát, és ne engem vádolj hazug szarságokkal, mikor te is és én is tudjuk, hogy ez most lett kitalálva, mert nem bírja a szembesítést, szóval légy férfi, és ne egy taknyos kölök. (Pasim próbálkozott egyszer, mikor számon kértem egy genyó húzásáért, hogy egy röhejesen fiktív koholt szarral próbált visszavágni, hogy technikailag én tehetek az egészrõl õ meg ártatlan. Ezzel azt is elérte, hogy képtelen legyek a továbbiakban normálisan beszélni vele, mert durván leordítottam a fejét, hogy még képes és kitalált baromságokkal mentegeti magát, hát hogy nem sül le a pofájáról a bõr... Végül nem szólt semmit, de feladta.) Ha súlyos eset, és görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig te vagy a hibás, akkor pedig pont semmi, azaz zéró esélyed van ezen dolgok megváltoztatására. De amúgy téged elnézve, és tudva, hogy én elég kemény vagyok és képes vagyok erre, úgy gondolom képtelen lennél így beszélni a pasiddal, viszont nevetségesen parázol attól, hogy így majd egyedül maradsz, végeredményében bent ragadsz vagy ebben, vagy a következõ halálra ítélt csicskasorsú kapcsolatodban, és majd 40 évesen jössz rá, esetleg gyerekkel, hogy anyagilag még nehezebb legyen, hogy az egész életed sz.art sem ért eddig, és bár már az elején változtattál volna rajta. Na akkor aztán tényleg megkeseredett leszel...
A kérdező hozzászólása: "Igen. Szándékuk a házasság- egy olyan nõvel, akire fel tudnak nézni és kevésbé manipulálható." ebbõl is látszik a hibás én vagyok, nem a másik fél. "tönkre fog tenni lelkileg. lassan és kíméletlenül. el kell határolódnod az ilyenektõl, és keresni egy rendes férfit, nem ilyen lelki terroristákat. mert ez az." igen, lelkileg a csõd szélén állok. és kerestem mindig a rendes férfit. a võlegényem 50-bõl 1 találat volt végre, a mostani vki meg több év eredménye, hogy egyáltalán érdekel valaki. "görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig te vagy a hibás, akkor pedig pont semmi, azaz zéró esélyed van ezen dolgok megváltoztatására. De amúgy ....úgy gondolom képtelen lennél így beszélni a pasiddal, viszont nevetségesen parázol attól, hogy így majd egyedül maradsz, " elsõ része teljesen igaz sajnos a zéró felállás :( az ahogy én kiállok magamért, az nagyon is kemény, nagyon sokszor leoltom, szinte már sokszor szabályosan lenézõen beszélek vele, fentrõl, van, hogy kiröhögtem (pl a szemezések, flörtölések miatt egyszer bevágtam neki gúnyosan, hogy nem értem ezekre miért van szükséged, ettõl még úgy sem tudsz senkit meg*ni he he - hát szóhoz sem jutott, másnap meg teljes erõvel leordított, hogy betegesen féltékeny vagyok - csakhogy neki legyen igaza :(. és nem parázok nevetségesen az egyedülléttõl, tekintve, hogy most éppen ÁLLOK ELÉ a lehetséges szakításnak! ahogy eddig is nagyon is zokon esett neki, amikor ezzel zsarolt, hogy rábólintottam tökéletesen, mint egy katona.
A kérdező hozzászólása: akkor úgy teszem fel a kérdést: milyen jellem az, aki ilyenbõl szeretetet vált ki, nem háborút? mit reagál, ha megbántják, mit reagál, ha bizonygatnia kell, mit reagál, ha hanyagolják?
Az ilyennek csak az a jó, aki behódol de azt meg szarba se veszi- aki harcolni kezd vele.. ott meg kõ kövön nem marad. Hülye vagy ha ennyire ez kell. Megérdemled hogy a 0ra redukálja az önbecsülésed és lelki terrorban tart ha egy ilyen kell.
A kérdező hozzászólása: elsõ sor teljesen igaz. csakhogy az ilyen srácok is tudnak szeretni. az ilyen srácoknak is kell, hogy szeressék õket. a többi meg akik meg fordultak az életemben (akár ismerkedés szintjén) vagy papucsok, vagy csak arra mennek, vagy a párjukat csalják - kisstílûek - vagy csúnyák, vagy magatehetetlenek, utálják a saját munkájukat - de nem is keresnek másikat, vagy igénytelenek, stb stb akirõl beszélek, pedig helyesek, sikeresek, hûségesek, igazi boldogságra vágynak, nem kisstílû kapcsolatokra, ha szabadok nem mondanak minden nõnek igen-t, sõt, képesek azokat elutasítani - fõleg a plázacica féléket, stb.
A kérdező hozzászólása: hol lehet a gyenge pontjuk....
"a végén meg senki nem fogja majd a kezed se gyerekek, se senki, amikor a halálos ágyadon fekszel öregen." Nem hiszem hogy rögzült minden a Csernus könyveibõl, mert ezt nem írtad volna le!
"ebbõl is látszik a hibás én vagyok, nem a másik fél. " dehogy is. ez is már csak az õ munkásságának az eredménye. beléd sulykolta, ha valami rossz törtánik, az csak miattad lehet. tudod mi lesz ebbõl? ha esik az esõ, még azért is magadat fogod okolni. az olyan ember, aki állandóan a másikra hárítja a dolgait, gyáva féreg akit legszivesebben eltaposnék. meg mi az, hogy nem tud bocsánatot kérni? az ilyen nem ember. fogalmam sincs, hogy egy ilyenben mit lehet szeretni. a másik meg...pff az is szánalom. "de folyamatosan olyanokat feltételez rólad, hogy te csak szórakozol a srácokkal, lehet vele is, tehát még kapcsolat sincs, de már te mentegetõzöl, hogy benned meg lehet bízni, neked tetszik õ" ez mi? nem véletlenül egy ovodás kislánnyal akarsz te összejönni, akibõl az anyja nem verte még ki a hisztis hajlamot? jobb esetben csak egy lelkironcs kisfiú, aki kapott már az élettõl, és ezt kvázi rajtad veri le. megsértõdött? mondtam én, hogy kis r*banc :D hála Istennek. legalább könnyebb lesz tõle megszabadulni. az ilyenek élvezik azt ha szenvedni látnak téged, hidd el. neked ez jó? Sajnos nem ismerünk Téged kérdezõ, de ha te ezt élvezed, mazochistta vagy tudat alatt, akkor mondd meg, és ne sajnáltasd magad. akkor részemrõl itt sem vagyok. de ha ez komolyan rossz neked, hallgass a jó szóra kérlek. a saját érdekedben. ha ez így megy tovább, a legrosszabb rémálmaid fognak valóra válni. amúgy sajnos én tudom mi lesz. ha fogsz is bírni szakítani a barátoddal, (20% esélyt látok rá, hogy nem szerel le két szóval), akkor vissza fogod õt fogadni. vag a másik világszánalmához fogsz menekülni akirõl beszélek, pedig helyesek, sikeresek, hûségesek, igazi boldogságra vágynak....." blaa blaa blaaa. ezt honna veszed? tõlük? vagy te látod így? ha az utóbbi igaz, az sem baj. a hibáiból tanul az ember. megmondom én neked, hogy belül milyenek az ilyen emberek. Nagyon gyengék, gyávák, és gátlástalanok, akiket tönkrevert az élet(kiskori traumák, alkoholista szülõk, vagy szerelmi csalódás), és az elszenvedett rosszat azokon verik le akiket szeretnek, mert ez örömet okoz nekik. egész életükben gyengébbek voltak mint más, szenvedtek, de most õmiattuk szenved valaki. ez okoz nekik örömöt. Ha te egy ilyen emberrel akarsz lenni, sok sikert hozzá. Esetleg ha akarsz, privátban kérhetsz elérhetõséget, és én segítek neked visszatérni az életbe, majd ha szükséged lesz rá. Ingyen és bérmentve, mert én már átéltem azt ami rád vár, és tudom, hogy egyedül milyen rossz.
"alapfelállás: a srác macho, nem hajt senkire, mindenki a tenyerébõl eszik, de hûséges, ragaszkodó, család motivált. " --> ez itt mind nem igaz, nem ezzel a pasival élsz együtt. ezzel el is mondtam mindent.
A kérdező hozzászólása: nos a párommal befejeztük. nem volt könnyû, tekintve, hogy bármit mondtam, amiért vége egybõl kifordította, hogy én vagyok a hibás, én tehetek róla, én csesztem el, miattam van vége, folyamatosan magyaráztam, hogy nem jól látja, szembesítettem önmagával, mikor mondta utoljára hogy szeret, hányszor zsarolt szakítással, dehát mindent elferdít én vagyok a sz*r. így utoljára annyit mondtam, ha ennyire utálsz, meg ha ennyire neked van igazad, éld hát az életed, mit keresel még itt?
A kérdező hozzászólása: A Csernus említett könyveit olvastam. folyamatosan oda lyukad ki, hogy szakítsál, szakítsál. de így nem lehet leélni egy életet, mert szakítasz, szakítasz, a végén meg senki nem fogja majd a kezed se gyerekek, se senki, amikor a halálos ágyadon fekszel öregen. és nem játszmázni akarok, sajnos úgy látom bennem van a hiba, mert a fent említett srácok családot akarnak, feleséget, komoly kapcsolatot, hûségben, boldogságban, örökre. tehát maga ami motiválja õket, az egy teljesen jó dolog. és nem szánt szándékkal játszmáznak, nem szándékuk kikészíteni egy nõt, szándékuk a házasság.
Végig olvastam. Ne legyél lúzer. Ilyenekkel felesleges együtt lenned, te manipulálható vagy, ezt õk ki is fogják aknázni. Az új fickó még csak próbálgatja a határaid, és már most látja, hogy õ a domináns. Megnyugtatlak, hogy ez késõbb még a mostani pasidnál is rosszabb lesz. Fenének se kéne. Keress már egy normális pasit. Annak játszd el hogy van önbecsülésed, és nem hódolsz be neki ha alkalmazza a legõsibb védekezési technikát a jogos vádakra, a támadást. Az ilyenek soha nem ismerik el a bûneiket, hibáikat, semmit az ég világon. De próbálkozhatsz trükközéssel, csak nem fog mûködni. Minden azon múlik melyikõtök a kitartóbb, és hogy engedsz-e zsarolásnak. Márpedig te engedsz. Nem jó.
Dale Carnegie - Sikerkalauz 1. Sok olyan taktikát leír, amit tudsz alkalmazni a fentiekre, olvasd el!
Kivédeni? Nem lehet kivédeni. Ellentámadás kell. Szembesíteni azzal, hogy mit csinál aztán otthagyni a p*csába gondolkodni és NEM keresed utána- megvárod míg õ teszi.
Egyébként egyszerûen nem kell beszállni a játszmába. Ha épp rinyál valamiért, akkor válts témát, engedd el a füled mellett. EGy idõ után meg fogja unni, ha kitartó vagy. Tapasztalatból mondom, hogy mûködik.
Elõször is: hagyd ott a jelenlegi párod, a másikkal meg össze se gyere. Másodszor: szeresd kicsit jobban magad, hátha akkor feltámad benned az önérzet...
A kérdező hozzászólása: *(1-es pont helyett - elsõ bekezdést akartam írni a végén)
A kérdező hozzászólása: mert ezek nem szándékos játszmázások, hanem ilyennek születtek! szeretnék az ilyen típussal valahogy boldogulni, boldog lenni, tekintve, hogy a võlegényem is kb 50 randi után bénább és bénább pasik után találtam meg nagy nehezen. ahogy most ezt a srácot is. 5 évbe került, aki végre tetszik. és komoly srác is.
Ez játszmázás. Egyértelmûen..
A kérdező hozzászólása: akkor legalább arra az egy árva pontra szeretnék megoldást, hogy amikor szeretet hiányos vagy, törõdésre vágysz, hogyan váltsam ezt ki belõle, ahelyett, hogy a végén én bizonygatnám, hogy én szeretem. hogy lehet kivédeni egy olyat, hogy pl. "á biztos nem tetszem neked." ahelyett, hogy bizonygatsz. mi erre a válasz, amibõl õ fog bizonygatni, õ ad szeretet???
Szia! Olvasd el Csernus Imrétõl A NÕ és A FÉRFI címû könyvet. Nagyon sok mindenre megtalálod a választ, saját magaddal kapcsolatban is, és a másik nemmel kapcsolatban is. Nekem bevált!
A kérdező hozzászólása: 3-as válaszoló pont leírta azokat, amiket simán kivéd a srác. õ hozza ki magát mártírnak mindezekbõl.
Játszmázásra játszmázással felelni nem túl szerencsés. Nagyobb rutinja van mint neked. Én kb annyival oldanám meg, hogy "ha így gondolod, nem is értem, mit keresünk mi egymás mellett.."
3-as válaszoló pont leírta azokat, amiket simán kivéd a srác. õ hozza ki magát mártírnak mindezekbõl. Csak mert te gyenge vagy. Ha nem keresed majd õ fog- ha meg túl hülye és büszke ahhoz, hogy belássa, Õ a hülye mehet a levesbe.
"mert ezek nem szándékos játszmázások, hanem ilyennek születtek!" Ja, vigasztald csak magad ezzel, de ne csodálkozz, ha évek múlva totál megkeseredett és kiábrándult leszel. Apám volt ilyen természet, õ is "ilyennek született" (értem mire gondolsz, azt hiszem), de tudod mi a gáz: hogy ha maguktól nem akarnak megváltozni, te SEMMIT nem tehetsz, akkor sem, ha beledöglesz az igyekezetbe. Bõ 10 év tapasztalata. 24/N
na ez jó volt:) kellemesen csalódtam.
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok, még annyit fûznék hozzá, hogy 2 napja fáj a hasam. :S
A kérdező hozzászólása: Teszteltem reggel és negatív lett.
A kérdező hozzászólása: Anyával beszéltem, vettem a bátorságot, és mondtam hogy fáj a hasam, de szerinte sem ott ahol egy fennálló terhesség esetén fájna, egyébként semmi más tünetem nincs.
lehet, hogy a hormonjaiddal van gond. mikor nekem ilyen összevissza volt a menstruációm, elküldtek laborba, mert sokaknál amiatt rendszertelen. ugyanígy voltam én is, hogy csak megszakítással védekeztünk - hála az égnek, sosem lett belõle gond, de azért mikor így késegetett a mensim a rendszertelen ciklusom miatt, volt idegeskedés... szerintem is csinálj tesztet, aztán ha látod, hogy nem vagy terhes, megnyugszol kicsit, mert lehet, hogy nagyon rástresszeltél, és amiatt nem jön meg.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék babát, így remélem, hogy megjön még ma vagy holnap. Illetve holnap reggel tesztelek és bízom benne, hogy negatív legyen. Reménykedem, hogy megint az zavart be, hogy most itthon vagyok, mivel nyár van, mert szeptemberbe nem jött meg 2 hónapig, hogy elkerültem máshova tanulni..
Ha 2 hetet kesik a mensid, s volt szexualis kapcsolatod, mindenkeppen csinalj egy tesztet (mar nyugodtan a nap barmely szakaban), az elvileg meg fogja mutatni. Egyebkent az elovaladek is tartalmaz spermat, s tobb olyan tapasztalat van, hogy attol estek teherbe nok. Kivanok, hogy nalad az legyen, amit szeretnel.
A kérdező hozzászólása: A terhesség alatt hol kéne fájni a hasamnak? Sok helyen alhasi fájdalmakról számolnak be, de nekem nem fáj az alhasam, inkább feljebb.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem élvezett belém, de tényleg kb 2-3 percig volt csak bennem, bõven az elején!
lehet az elovaladekban is sperma. de most akkor kesobb beled elvezett?
Terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: És ma meg is jött! :)

Hogyan tudnék még ezalatt a pár nap alatt a töri érettségire tanulni? Nagyon félek az érettségitől. :S

Legjobb válasz: Közép töri? A feladatok megoldásának 50%-a benne van az atlaszba. Lapozd át, nézd meg. Kis gondolkodással simán meg lehet oldani. Elõzõ éves feladatokat csinálj...

Közép töri? A feladatok megoldásának 50%-a benne van az atlaszba. Lapozd át, nézd meg. Kis gondolkodással simán meg lehet oldani. Elõzõ éves feladatokat csinálj...
A megoldások 50%-a tényleg benne van az atlaszban, 40%-a a forrásanyagban, a maradék 10 % miatt meg ne izgulj. :) Lapozd át az atlaszt, nézd meg a tartalomjegyzéket, a kronológiát, tanulmányozd át a térképeket, képeket. Ha van még rá idõd, akkor lapozd át a fontosabb tételeket (általában szóbeli tételek is ezek közül kerülnek ki). Én is most érettségizek. Semmit nem készültem rá külön, de a próbaérettségit is megírtam atlaszból meg forrásanyagból 5-ösre. :) Ne izgulj. Nem olyan vészes az.
és az esszék? az oké, hogy a feladatok mennek forrásból, de esszét nem lehet írni sztem atlaszból... kikapunk egy olyat, hogy nõk helyzete, vagy társadalmi ellentétek, ilyesmi, ezekrõl semmi nincs az atlaszban! ti mit javasoltok? mit nézzek át még ma..?
A kérdező hozzászólása: Az esszekhez is vannak forrasok, terkepek, ha tanultal vmit is a 4 ev alatt toribol, az is menni fog.

Pár év múlva, ha betöltöm a 18-at, ki szeretnék menni az U. S. A. -ba tanulni, és élni. Hogy tudok kijutni? Tovább lent.

Pár év múlva, ha betöltöm a 18-at, ki szeretnék menni az U.S.A.-ba tanulni, és élni. Hogy tudok kijutni? Mármint ugye kell a vízum, de kicsi az esély, hogy megkapom. Mi az a dolog, ami növeli az esélyt, hogy kijuthassak? Egyetemre gondoltam odamenni. Mármint hogy mi kell ahhoz, hogy kijussak? Vagy ez nem rajtam áll? Ahogy tudom, kjutni nem is nehéz, csak ottmaradni, de én nagyon szeretnék. Az iskolai évek alatt New York-ba szeretnék menni, építészetet tanulni. El?re is köszi.

Legjobb válasz: És akkor kint tudok maradni? És ha jól tudom, 8 év után lehet megkapni a letelepedési engedély. Ez igaz?

A kérdező hozzászólása: És akkor kint tudok maradni? És ha jól tudom, 8 év után lehet megkapni a letelepedési engedély. Ez igaz?
Pályázz valamilyen ösztöndíjra.
Szerintem ez felejtõs, kivétel, ha van havi 1 millió forintod. Nem dolgozhatsz, mert nincs engedélyed, max tanulmányi vízum, de akkor éhen halsz. + kõ kemény tandíj, ott nem igen van külföldieknek államis képzés.
A kérdező hozzászólása: És ha egyetem után mennék ki. Akkor csak lenne esélyem. Nem?
Ez több millió lenne évenként. De ha leszolgálsz pár évet valamelyik amerikai fegyveres szervezetnél (én a navy-hoz csatlakoznék) akkor fizetik neked az egyetemet. Ahozz hogy csatlakozz, kell zöld kártya, meg valamilyen másik iratt is. Ezt neked kell megszeretni, a hadsereg nem segit. Ha ez a két papir megvan, akkor már jelentkezhetsz.
* megszeretni= megszerezni
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Nagyon köszönöm! mindig az volt az álmom, hogy tengerészgyalogos legyek! De akkor az megint idõ. Mivel gimi/középsuli után mennék egyetemre. De akkor kellene várnom pl.: 2 évet, és én 19 helyett 21évesen kezdeném az egyetemet?
Hogyha az usaban akarsz tanulni, és ha a szüleid nem gazdagok akkor A, Hadseregbe pár év (nem tudom mennyi, bár én mindenkép a navyhoz csatlakoznék, ha szerencséd van bejárhatod a világot. :D) B, Hadsereg helyett elmész dolgozni, és 20 év alatt megszerzed a pénzt az egyetemre. :D
A kérdező hozzászólása: Hát tegnap jelentették, hogy a magyarok is kedvezményezettek lettek, azaz kaphatunk 1 éves munkavállalói vízumot. De ha jól tudom, ahhoz kell ház, lakás, család, bankkártya, itt mo.-n :( Bár veszek egy trabantot, valami kis albérlet-szerûséget elveszek valakit, nyitok bankszámlát. És sikerül a letelepedés, akkor eladatok mindent, meg elválok:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!