Találatok a következő kifejezésre: A párom sokszor megbánt, (2 db)

A párom lelkileg+érzelimeg sokszor megbánt, ami nagyon fáj nekem. Nagyon csúnyákat is szokott mondani. Mit tegyek ilyenkor?

Én 25 éves vok (n?), ? 28. 5 éve élettársak vagyunk. Fizikailag még nem bántott meg, de lelkileg nagyon sokszor. Kiabál, idegbeteg, csúnyán beszél. Ha megakarom védeni magam, vagy kikérem magamnak, csak anyit mond, hogy ha nem tetszik vmi, akkor el lehet költözni! (én mentem oda hozzájuk lakni) Néha tiszta ideg a gyomrom, remeg, s ordítanék a sok fájdalomtól. Cselekszik ilyt egy férfi, ha szerelmes? Vagy már itt a vég?

Legjobb válasz: Szia! Az öt év az tényleg szép idõ. Mi már 7 éve vagyunk együtt, és én költöztem hozzájuk. De velem nem beszél így,mint veled. Szerintem kérdezz rá, hogy mi az oka, hogy kiabál, csúnyán beszél. Ha nem veled van baja, akkor mondd meg neki, hogy a feszültséget ne rajtad vezesse le, mert te nem tehetsz arról, hogy neki baja van. Inkább beszéljétek meg, hiszen ezért vagytok egy pár. Hosszú távon persze ez nem jó, mert lelkileg kikészíted magad. Akkor inkább lépj ki ebbõl a kapcsolatból. Remélem megoldódnak a dolgok. :)

Szia! Az öt év az tényleg szép idõ. Mi már 7 éve vagyunk együtt, és én költöztem hozzájuk. De velem nem beszél így, mint veled. Szerintem kérdezz rá, hogy mi az oka, hogy kiabál, csúnyán beszél. Ha nem veled van baja, akkor mondd meg neki, hogy a feszültséget ne rajtad vezesse le, mert te nem tehetsz arról, hogy neki baja van. Inkább beszéljétek meg, hiszen ezért vagytok egy pár. Hosszú távon persze ez nem jó, mert lelkileg kikészíted magad. Akkor inkább lépj ki ebbõl a kapcsolatból. Remélem megoldódnak a dolgok. :)
Próbáld meg, egyszer tényleg költözz el!Én soha nem mennék vissza.Neked is azt tanácsolom, gondold végig:mi tart még mindig ott?Érdemes lelkileg összetörve élni?Még fiatal vagy, ne élj így, tudsz változtatni rajta!Az idõ múlásával csak rosszabb lesz.Sok erõt kívánok a változtatáshoz!
szerintem akit szeretünk azzal nem beszélünk csúnyán.igaz mindenkinek van rossz napja, de az nem ok rá.te azt írod, sokszor.ezek szerint mindig rossz napja van?nem hiszem...az ember néha megbántja a másikat egyéb ezer okból kifolyólag.de te ezt úgyis érzed hogy mikor miért beszél így.ha nem telálod az okát hogy miért, valószinû nincs is.ha pedig azt vágja a fejedhez hogy el lehet költözni, akkor nem nagyon szeret.akit én szeretek azt nem elzavarom, hanem magam mellett próbálom tartani.beszélni kéne vele errõl.te érzed hogy szeret?mert he nem akkor baj van.lépned kell.neked!még mielött kikészülsz.ne hagyd hogy odáíg fajuljanak a dolgok, hogy rossz emlékként éljen benned ez az 5 év.remélem sikerül megoldani.ha találsz majd valakit, aki igazán szeretni és tisztelni fog, megérted mirõl beszélek.hidd el.én átéltem!!!
lehet, hogy csak feszült... próbálj meg vele nagyon kedves lenni pár napig, mindent a kedve szerint tenni... lehet, ha megpróbálnál vele beszélni, azt is kikérné magának. sztem az ilyen típussal csak végtelen türelemmel, tûréssel és odaadással lehet együttélni, meg hogy felül tudj emelkedni ezeken a sértéseken, nem kell komolyan venni ezeket, csak a pillanat hevében mondja. sztem úgyse fog megváltozni, nálam is az van, hogyha eldurran az agyam, akkor egy ideig elég nehéz visszahozni:D:S sok embert megbántok közbe, amikor ideges vagyok, olyanokat, akikért egyébként az életemet adnám
hagyd ott! aki ilyen most az nem változik meg.max rosszabb irányba. ne hagyd hogy addig fajuljanak a dolgok mig megüt vagy vmi ilyesmi.ez sajnálatos de lehet hogy e a legjobb megoldás.
Szia!Kérdezz rá, hogy mi baja van?!Mond meg neki hogy rosszul esik, fáj, ideges vagy amiért így viselkedik veled.De ha már azt mondja hogy ha nem tetszik lehet költözni akkor szerintem nem szeret már, csak megszokásból van veled!Ne éld le így az egész életedet, tök idegroncsoskodással!!!Nem éri meg!Találhatsz magadnak sokkal rendesebb pasit, hidd el.Ha nem áll le akkor szakíts vele.Ne tûrj.Meg szerintem te sem birod a végtelenségig tûrni hogy így bánik veled.A gyereketekkel is ilyen lesz akkor valóban pokol lesz az életed!Sok sikert!S fel a fejjel! IBI
Velem ugyanez volt, bar en meg csak 3 eve vagyok egyutt a baratommal, es nem is laktunk egyutt... de amikor megelegeltem a bunkozasat, es mar nem is voltam ra kivancsi, foglalkoztam masokkal, es nem vele, milyen erdekes eszbe kapott...es mikor szakitasra kerult a sor, konyorgott, hogy ne hagyjam el, mert szeret, es megbant mindent... nem mondtam neki azonnal igent, ketelyek kozott hagytam, folyamatosan hivogatott es irta az uzeneteit... Azota megvaltozott.. Egy ilyen trauma, hogy elveszithetik azt akit szeretnek, megvaltoztathatjak oket egy kicsit. Elgondolkodik azon mit es hogyan mond, vagy ha elobb beszel mint gondolkozik, rogton elnezest ker. koltozz el, es ne is foglalkozzal vele. meglesz a gyumolcse, ha szerelmes.. de ne ugorj az elos szep szora a karjaiba.
Én tutira elköltöznék!!!!!! Nem vagy te a kutyája, sem a tulajdona. Rajtad múlik meddig nyelsz még, de nem hiszem hogy egy ilyen patkány megér egy gyomorfekélyt!
Szerintem változtass stratégiát, azzal együtt h egyetértek - egyszer tényleg mutasd meg h téged nem lehet zsarolni ilyenekkel hogy el is lehet költözni. Szóval pl. ahelyett, hogy kikérnéd magadnak, hogy megbánt, kérdezd meg tõle, mit érez, mi bántja, mi történt vele, szereted, aggódsz érte - vagyis koncentráljatok rá. Valahol biztos, hogy nem téged akar megbántani, és ha ezt tudod, akkor nem fogod már ennyire komolyan venni, bármit is vág a fejedhez. Ha érzed hogy elönt a méreg, számolj magadban, nyugodj le és jusson eszedbe, hogy igazából most lehet hogy õ szenved vmi miatt és segítségre van szüksége, és legyél te, aki segít, jobban fogod magad érezni ettõl is. Ha ezek után sem változik a dolog, akkor tényleg lépned kell, mert még tényleg fiatal vagy!!
hát... több mint való szinû csak rajtad tölti ki a mérgét... nem veled van a baja! de azért nem rossz ötlet egy ideig szüneteltetni és elköltözni...
szia! Nálunk az van, hogy anyunak van egy élettársa (velünk lakik kiskorom óta), aki 12 éve ezt csinálja, velem s anyuval is nagyon csúnyán kiabál, meg mindennek lehord minket. Már teljesen elment az önbizalmam, meg ott tartok, hogy amíg itt lakok, addig nem is nagyon akarok barátot. Gondolj bele, hogy mi lesz, ha lesz gyereket is 1x, azt szeretnéd, hogy vele is így viselkedjen? Mert vele sem fog különben. Én biztos lépnék a barátodtól.
Szia! szerintem hagyd el. fiatal vagy még találsz mást. de aki ilyen az már nem változik meg. esetleg még rosszabb lesz( megüt vagy valami ilyesmi). ez sajnálatos dolog de bele kell gondolni. aki így viselkedik annak nem való barátnö
Beszéltél már vele õszintén ezekrõl a dolgokról?
Hmmm... Lehet hogy eljött az idõ váltani. Semmi sem tart örökké. Kicsi a valószínûsége, hogy egy "megbeszélés" segít bármin is.
Ha nyolc évig mûködött valami, akkor miért ne mûködhetne tovább. A hetedik évet mondják problémásnak, pedig valójában a nyolcadik a nehéz (tudnék mesélni én is, hidd el). Itt az a kérdés, hogy hajlandóak vagytok e MINDKETTEN tenni a kapcsolatért, vagy sem. Ha nem, akkor valóban tovább kell állni, ha igen, akkor hajrá! Igenis meg kell ezt beszélni, fel kell frissíteni, váltani kell. A magam részérõl is nagyon sok mindent fel kellett ismernem, hogy bár nyolc évig mûködött így, ezután nem fog. Észre kell venni ezeket a dolgokat (benned is bõven van probléma, ez egész biztos!). El kell járni újra randizni, kipróbálni együtt olyan dolgokat, amik eddig kimaradtak. Az emberek (fõleg a nõk) többnyire úgy gondolják, hogy ha a párod neked való, akkor megy minden magától, és ha nem jó valami, akkor váltani kell. Ez nem igaz! A jó kapcsolat folyamatos munka, és ha nem mûködik (de úgy érzed, megéri), akkor meg kell javítani, de ezért SOKAT kell tenni, és ez mindkettõtökre igaz. A legnagyobb hiba, amit szinte minden nõ (a párom is) elkövet, hogy némán agyalsz, közben hagyod, hogy odáig jussanak a dolgok, ahol már nem lehet helyrehozni. Ha úgy érzed, vele akarsz lenni, akkor MOST kell mindent megtenni, nyíltan, mélyen és higgadtan megbeszélni a dolgokat, elmondani, mi bánt. Ha a párod partner, akkor igenis helyre lehet hozni, ha nem, akkor legalább biztosan tudni fogod, hogy ennek vége, és nyugodtan, tiszta szívvel állhatsz tovább. Ha érdekelnek tapasztalatok, nyugodtan írj privátban.
Az elõzõnek igaza van, minden meg kell próbálni, fõleg valaki olyanért, akivel ilyen sokáig mûködött. Beszélj vele õszintén, ha tehetitek utazzatok el, vagy egy kis romantikával (vacsi, masszázs, gyertyák) dobjátok fel a hétköznapokat, esetleg eljegyzés, ... Szerintem ha minden kötél szakad, még akkor is érdemes egy párterápiával megpróbálkozni, nehogy késõbb megbánd, hogy elhamarkodott döntést hoztál. A nemi életes részt kiemelten beszéld meg vele, a hosszú kapcsolatokban az emberek hajlamosak elkényelmesedni, kicsit fel kell rázni:)
Ha valaki rendszeresen megbántja a másikat, akkor már nem szereti! Ha keveset, vagy nem szenvedélyesen szexel vele, akkor nem kívánja. Lehet hogy ezen ügyeit - ki tudja? - pl. máshol intézi... Meg lehet beszélni a dolgokat, de az csak rövid távon változtat bármin is (ha egyáltalán változat), és soha nem lesz olyan mint régen. Tudod, a leves sem olyan jó már felmelegítve... Szerintem addig kell lépni, amíg még nem túl késõ, amíg még nem szaladtak el túlságosan az évek. Az életet élni kell, szóval jöhet a következõ!
Nem, ebben nem feltétlenül van igazad. Egy hosszú párkapcsolatban a romantika kihûl majd visszatér, de ezért dolgozni kell. Nekem a kilenc év alatt volt olyan, hogy nem kívántam a páromat, vagy úgy éreztem, jobb lenne nélküle. Aztán késõbb meg úgy belezúgtam, mint egy tini. Neki nyolc év alatt egyszer inogtak meg az érzelmei, majdnem tönkre is mentünk, mert úgy gondolkodott, ahogy te.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!