Találatok a következő kifejezésre: A párom nap után (500 db)

Akinek a párja csak hétvégente, vagy még ritkábban jár haza, mikor veszi ki azt a pár napot a baba születése után?

A párom kamionozik, ketten vagyunk a fiammal,hétvégente jár haza. Jön a tesó és felmerült, hogy mikor vegye ki azt az azt hiszem 5 napos szabit ami jár. A nagy el lehetne anyukámmal amíg a kórházban vagyok, vagy az apjával. Ki hogy oldja meg?

Legjobb válasz: Az én párom anno is csak hétvégén volt itthon, amikor megszületett a második lányunk. Mivel akkor kezdett egy új munkahelyem másik városban még próbaidõn volt, szabadság tehát nem járt + a szülésem egy 3. városban volt, hogy bonyolítsuk a helyzetet, nagy távolságokra. Mivel az az 5 nap a törvény szerint jár a szülés utáni ügyintézésre és gondolom az 'összeszokásra', a férjed munkáltatója sem tagadhatja meg, fõleg ha jelzitek elõre (bár pontosan nem lehet). A páromnál - miután szabija nem volt - a szülés körüli utazgatásnál elment 3 nap és utána már csak kettõt tudott velünk és az ügyintézéssel tölteni. Ez nagyon kevés volt, még az 5 nap se sok! Az is lehet, hogy a férjed munkáltatója csak egyben adja ki az 5 napot. Mivel gyorsan érvényét veszti, szerintem nagy hiba ha nem éltek vele! http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/apa_munkaidok..

Az én párom anno is csak hétvégén volt itthon, amikor megszületett a második lányunk. Mivel akkor kezdett egy új munkahelyem másik városban még próbaidõn volt, szabadság tehát nem járt + a szülésem egy 3. városban volt, hogy bonyolítsuk a helyzetet, nagy távolságokra. Mivel az az 5 nap a törvény szerint jár a szülés utáni ügyintézésre és gondolom az 'összeszokásra', a férjed munkáltatója sem tagadhatja meg, fõleg ha jelzitek elõre (bár pontosan nem lehet). A páromnál - miután szabija nem volt - a szülés körüli utazgatásnál elment 3 nap és utána már csak kettõt tudott velünk és az ügyintézéssel tölteni. Ez nagyon kevés volt, még az 5 nap se sok! Az is lehet, hogy a férjed munkáltatója csak egyben adja ki az 5 napot. Mivel gyorsan érvényét veszti, szerintem nagy hiba ha nem éltek vele! http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/apa_munkaidok..
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen ! Mindenképp élni szeretnénk vele, csak felmerült, hogy a hazaérkezés után veszi ki és nem akkor amikor megszületik a kicsi. Nem tudni, mennyit leszünk bent (remélhetõleg a minimális idõt), de viszont a nagyobbnak meg csak jobb lenne addig apával. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ki hogyan oldotta ezt meg.

Fogamzásgátló tablettaval késleltettem a menstruacomat, mikor abba hagytam pár nap utan természetes hogy meg késik pár napot?

Legjobb válasz: igen. de ezt ne csináld, mert annyira összekutyulod a fogamzásgátlót, hogy a végén hónapokig nem fog megjönni.

igen. de ezt ne csináld, mert annyira összekutyulod a fogamzásgátlót, hogy a végén hónapokig nem fog megjönni.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem szabad tulzottan ezt a késleltetési modszert alkalmazni, de 1, 5-2 évbe egyszer ha nagyon muszáj becsúszhat

A 12 nap után voltam együtt a párommal. Van esély így a terhességre? Ma el utazik 2 hétre .

Legjobb válasz: Ciklusaim 28 naposak :) és a múltkor voltam vizsgálaton akkor pont úgy jött ki az Uh hogy 14 napon voltam és mondta hogy ha babát szeretnénk most kellene. Azóta figyelem a testem... Akkor még csak én szerettem volna most már a párom is.

A kérdező hozzászólása: Ciklusaim 28 naposak :) és a múltkor voltam vizsgálaton akkor pont úgy jött ki az Uh hogy 14 napon voltam és mondta hogy ha babát szeretnénk most kellene. Azóta figyelem a testem... Akkor még csak én szerettem volna most már a párom is.
hát ha 28 naposak a ckilusaid akkor a 14. napon van pé-d és akor van esély h teherbe ess ha a 12. npon voltatok együtt!
hát ha minden klappolt, akkor persze lehetsz!

Mensi után elvileg leesik a hő le is esett akkor, de most pár nap után megint fent van 36, 9 en. Mitől lehet ez?

már feladtam hogy most sem jött össze a baba de akkor? alapba 36,4-36,5 szokott lenni az alaph?m

Legjobb válasz: Lehet valami lappangó baci esetleg ,vagy rögtön a mensi után peteérés.

Lehet valami lappangó baci esetleg , vagy rögtön a mensi után peteérés.

Mi kell a 91. nap után járó adókedvezmény igénybe vételéhez ha nem vagyunk házasok és a párom akarja igénybe venni?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, akkor a szülésig ebben az esetben csak te veheted igénybe, ha nincs apasági nyilatkozat! Születés után kérheti az apuka! Nálunk a védõnõ adott egy igazolást, hogy betöltöttem a 91.napot, a dokim aláírtan, aztán leadtam a munkahelyemen!

Ha jól tudom, akkor a szülésig ebben az esetben csak te veheted igénybe, ha nincs apasági nyilatkozat! Születés után kérheti az apuka! Nálunk a védõnõ adott egy igazolást, hogy betöltöttem a 91.napot, a dokim aláírtan, aztán leadtam a munkahelyemen!
Mi nem vagyunk házasok, és apa igénybevehette, csak az orvostól kellett az igazolás, hogy ekkor és ekkor betöltöttem a 91.napot!
Figyeljetek oda lányok, mert az új szabály szerint a magzat után apa csak veheti igénybe ha HÁZASOK vagytok!
2vagyok, ha nem lehetne akkor a párom munkáltatója is tudna róla és gondolom szóltak volna!
A párod munkahelyérõl kell kérni egy papírt(õk ezt tudni fogják) ezt kell nektek kitölteni valamint a munkahelyedre beviszed és kitölteted velük is hogy nem te veszed igénybe.és visszaviszi a párod a munkahelyére és leadja azzal a csatolmánnyal együtt amit a dokid ad ki hogy mikor töltötted be a 91. napot!Ennyi!A többi a munkáltató dolga.legalábbis nálunk így volt!

Kb.6 napig tart a menstruációm és a 6. nap után picit belém élvezett a párom de utána reggel meleg vízbe ültem és kifolyt valami. Szerintem a spermája így is nagy az esély, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Hát nem az ülõfürdõ miatt,de nem tartom valószínünek,hogy teherbe estél.Mégpedig azért nem,mert valószínû,hogy nem mindjárt a mensi után van peteérésed.Azt azért ne felejtsd el,hogy a meleg vízben üldögélés NEM fogamzásgátló módszer!!!!!

Hát nem az ülõfürdõ miatt, de nem tartom valószínünek, hogy teherbe estél.Mégpedig azért nem, mert valószínû, hogy nem mindjárt a mensi után van peteérésed.Azt azért ne felejtsd el, hogy a meleg vízben üldögélés NEM fogamzásgátló módszer!!!!!
Lehetsz terhes, ugyanis, egy pici belédélvezés is elég ahhoz! Az ülõfürdõ ilyen szempontból, morbid példával élve halottnak a beöntés... Ha a 9. 10. vagy 11. napon van peteérésed például, akkor addig simán elélhetnek a spermák benned. Ha nem akarsz gyereket, védekezz!!!!!!
Ez a harmadik alkalom, hogy ezt a kerdest latom. SZerintem a kerdezo ugyanaz lehet, mint a tegnapi ket alkalomnal. Amugy egyetertek, a vizben valo ucsorges minden, csak nem fogamzasgatlasi modszer. Igen, van esely arra hogy teherbe estel, bar nem tul nagy, de az esely meg attol ott van. Legkozelebb figyelni kellene, es vedekezni, gumi, gyogyszer, stb.!
Semmi sem kizárt! elvileg 14.nap körül van peteérésed, de ez akár ciklusonként is változhat! Amúgy hány naposak a ciklusaid? Egyébként, ha csak másnap reggel fürdõztél, az már késõ, tényleg halottnak a beöntés lehet! Ami kifolyt az sperma volt, ami mindenképp kifolyik belõled, de reggelig a többiek akár már célbaérhettek! De nem akarlak megijeszteni, mert gondolom, nem szeretnél babát. Elvileg 6.nap vagy 7. kicsi az esély a teherbeesésre!

Elõfordult már ez veletek is? Többkörös állásinterjú után visszajeleztek e-mailben vs. Telefonon, hogy te vagy a kiválasztott. Pár nap után-mikor be kellett volna lépjen- meg"visszaszívták"? Vagy fel sem vették a telefont?

Családtaggal fordult elõ 3x szériában.Ilyen következménymentes országban élünk?Ennyit ér az adott szó?

Legjobb válasz: Engem 3-szor hivtak be hónapokig hitegettek és mégsem vettek fel de nagyon sajnálták. Remélem egyszer õ is kerül ilyen helyzetbe!

Engem 3-szor hivtak be hónapokig hitegettek és mégsem vettek fel de nagyon sajnálták. Remélem egyszer õ is kerül ilyen helyzetbe!
Cégvezetõként nem értem mi a jó abban hogyha valakinek azt mondják hogy felvették, aztán mégsem. Ez semmi elõnnyel nem jár a cégnek, miért jó ez? Én ha keresek valakit akkor felveszem és ennyi.
2szer kellett felutaznom pestre az állásinterjú miatt, két részes volt, utána mikor hazaértem, hívtak hogy felvettek, lehet kezdeni. kivettem egy albérletet, azt mondták hogy az elsõ munkanap lesz a szerzõdés aláírva... mikor mentem hétfõn, tudni sem akartak rólam, aztán kiderült félreértés volt... leköptem az iroda falát, mikor kifelé mentem...rohadt szemetek voltak.
sajnos ebben nincs egyedül
A kérdező hozzászólása: Sajnos ebben az országban ez a kategória "simán beleférõ köznapi sztori"... Gondolom nyugodtan alszanak sõt élvezik is.A családtag is utazott nemegyszer.Sõt segélyt sem kap.Ez a legundorítóbb az egészben , hogy kihasználják a nyomort.
Velem ilyen visszaszívós még nem volt. Olyan volt, ami baromira idegesített, hogy voltam egy interjún, aztán ugyanattól a cégtõl felhívtak és behívtak egy tök másik állásra szintén elsõ interjúra. Én meg zavarodottam a telefonban mondtam, hogy hát két hete voltam bent, múltkorra ígértek visszajelzést. Erre: ez másik állás egy másik részlegen. Jó mondom rendben. Na mire bementem, utánam érdeklõdött a csaj, és már elsõ blikkre látszott, hogy nem lesz ebbõl semmi, de többször is bocsánatot kért, hogy a kollégái még nem döntöttek, nem hívtak. Egy kövér, izzadós kisgyerekes nõszemély volt, és még el is mesélte, hogy milyen nehezére esik bent lennie, mert fáradt a két gyereke miatt. Undorító nõ volt. Tök feleslegesen elment 5000 forintom erre a cégre. (utazás miatt...)
A kérdező hozzászólása: 7:Én sem értem.Ezért is érdekel a téma.Az egyik állami Rt, volt a másik egy alapítványi iskola, a harmadik pedig egy pesti Kft.Több körös interjúk voltak.Tetemes benzinköltséggel. Az elsõ esetben fokozatosan építették le a beigérteket.Mégsincs cégautó, mégsem annyi a benzinpénz, lassan az anyagiak nem fedezték volna a heti kétszeri Mátrába való "felzarándoklást" sem. A többi még gázosabb volt a bunkóság kategóriáján belül. Lehet, hogy szellemlevételhez kell folyamodjunk:-))) Félévenként voltak a sztorik.
Olyan indokuk lehet esetleg a cégeknek ezzel, hogy bebiztosítsák maguknak az adott személyt. Hogy nehogy elmenjen közben máshová dolgozni... Ha pl. nem rögtön kell nekik az új kolléga, de sok idõ megtalálni... És ha valakit elég jónak tartanak, akkor nem utasítják el, sõt szinte szerzõdést ajánlanak neki. De közben ha mégis jön jobb/szimpibb jelentkezõ, akkor dobják az elõzõt. Hát ez nagy szemétség, de úgy tûnik csinálják... Mondjuk azért gondolom ez inkább a hiányszakmákban jellemzõ, vagy nagyobb pozíciókra, ahova esetleg speciális tudás kell, és kevés az olyan jelentkezõ, aki valóban alkalmas.
Bõség zavara!!! Emiatt van hogy sok emberre mondanak igent de csak egynek az igen az igen is. Tehát az aki elõnyösebb szempontokkal rendelkezik az állásinterjún azt veszik fel. PL ha engem felvesznek dolgozni december 15.-tõl, amikor 10.-én voltam az állásinterjún, de ha utánam 14.-én van még egy jelentkezõ akinek kedvezõbbek a viszonyai az önéletrajzában akkor õt fogják felvenni nem engem.

Május 27-én betölti a kislányom a 2. évet. Tehát május 28-tól már gyest kapok. Ez hogy zajlik? Akkor 27-e után elutalják nekem még a gyedet és arra a pár napra meg kiszámolják, hogy mennyi gyes jár?

Legjobb válasz: Ha már megigényelted a gyest, akkor június elején megkapod a 27 napra járó gyedet plusz a 4 napra járó gyest. Ha még nem igényelted a gyest, akkor majd júliusban kapod meg a júniusi gyest és ezt a 4 napot.

Ha már megigényelted a gyest, akkor június elején megkapod a 27 napra járó gyedet plusz a 4 napra járó gyest. Ha még nem igényelted a gyest, akkor majd júliusban kapod meg a júniusi gyest és ezt a 4 napot.
A kérdező hozzászólása: Már megigényeltem a gyest 1 hete. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor hogy utalják?
Ha elintézõdik addig, akkor igen 27-ig Gyed-et, az utánra már Gyes-t számolnak.Egyszerre küldik....(persze, ha elintézõdik)

Mért van az hogy mindig lebarnulok szószerint nagyon csoki barnára és egy pár nap után ha nem megyek napra kifakul a szinem és úgymondd ki"fehéredek"? Mit tegyek hogy ne igy legyen?

Légyszi segitsetek, ha tudtok valami ötletet, hogy mit csináljak. Veletek is igy van?? Kérlek adjatok tanácsot!

Legjobb válasz: Nyár típus vagy. Örülj neki, élvezd az elõnyeit. Változatatni nem lehet, csak barnítókrém, szolibérlet segít. http://www.liliom.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=315989

Nyár típus vagy. Örülj neki, élvezd az elõnyeit. Változatatni nem lehet, csak barnítókrém, szolibérlet segít. http://www.liliom.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=315989
Eszembe jutott még, ha naponta (sok) répát eszel, paradicsomot, akkor jobban megmarad a barnaság. DM-ben van napozóvitamin is, az is répából készül. A modellek napi 1/4 kg répát esznek. A csecsemõm annyit evett, azt hittük, sárgaság! A bõrnek is jót tesz! Minden sárga zöldség. Sütõtökök, barack, répa, a paradicsom is!
Szerintem ne egyél nyakra fõre répát, mert narancssárgás lesz a barnaságod és az meg nagyon csúnya. Amúgy azért kopik le a színed ilyen gyorsan, mert túl gyorsan barnulsz, sérül a bõröd felülete, ezért a hámlás is fokozottabb. Én mindig 30-as naptejet használok, és fokozatosan barnulok. Nekem még van amikor november végén is látszik a fürdõruhám nyoma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!