Találatok a következő kifejezésre: A párom jön (531 db)

A hétvégén a testvérem és a párja jönnek hozzánk vendégségbe, mit főzzek nekik?

Mindent megesznek, szerencsére nem válogatósak. Van csomó ötletem, csak kíváncsi vagyok, hogy ti mit ajánlanátok :)

Legjobb válasz: Palóczleves, borsóleves vagy karfiol-leves Bográcsos marhapörkölt krumplival (ha kertes ház, ha panel, akkor bogrács nélkül) kovászos ubival Sült csirke vagy rántott husi + rántott karfiol, cukkini, pattiszon, párolt zöldségekkel Süti, pia

Palóczleves, borsóleves vagy karfiol-leves Bográcsos marhapörkölt krumplival (ha kertes ház, ha panel, akkor bogrács nélkül) kovászos ubival Sült csirke vagy rántott husi + rántott karfiol, cukkini, pattiszon, párolt zöldségekkel Süti, pia
hideg meggyleves krumplipüré baconba tekert csirkemell paradicsomsalival fagyi babapiskótával, gyümölcsökkel
Persze a pöri helyett csinálhatsz valami rakottast, vagy éppen sertéscsülök pékné módra, vagy éppen sütsz stefániát körettel
A kérdező hozzászólása: utolsó ötlete tetszik, ezt csinálom. köszi :) )

Az jutott eszembe ha majd a párom jön be értünk a kórházba, akkor nem csak a babának hanem magatoknak is hozattok be hazamenős ruhát? Azt is előre kikészítitek a babaruha mellé a hordozóba?

Tudom nem ez a legfontosabb dolog,de ma ahogy pakolásztam a pakkot,eszembe jutott ez is.:-)Amibe bementek azt pedig hazakülditek?Ti hogy fogjátok csinálni?

Legjobb válasz: En ugyan abban jottem haza. Januárban szultem, a kismama nadrág volt rajtam megy egy pulóver na meg persze a téli kabát.

En ugyan abban jottem haza. Januárban szultem, a kismama nadrág volt rajtam megy egy pulóver na meg persze a téli kabát.
Az elsõvel hazaküldtem a bemenõst, de hazajövõst nem csomagoltam, párom rakott össze valamit:) (cipõt pl elfelejtett hozni, papucsban jöttem haza, még jó hogy nyár volt) A másodiknál szépen összeraktam a hazajövõs ruhámat is, és a kicsinek kikészített overál-hordozó csomaghoz tettem, biztos ami biztos. Jah én minden nap hazaküldtem a szennyesemet amúgy is
Én is úgy terveztem, hogy abban jövök haza, amiben bemegyek, de valamilyen úton módon a férjem hazavitte a ruháimat, cipõstõl. Úgyhogy megkértem hogy hozza vissza mikor hazamegyek, de valahogy a cipõrõl megfeledkezett, úgyhogy papucsban mentem hagytam el a kórházat...márciusban :) Szerencsére kocsival mentünk haza :) Sógornõm is hasonlóan járt, neki is hazakerültek a ruhái, mert több, mint egy hétig benn voltak szülés után. A drága apuka pedig semmi hordható ruhát nem talált a szekrényben, egy régi rövidgatyót vitt be, amit már régen festéshez, és házimunkához használt anyuci :) Majd elsüllyedt szégyenében szegénykém :) Pedig hozzáteszem egyikük sem egy élhetetlen, link alak! De ebbõl mégis azt kellett leszûrnöm, hogy jobb mindent készen eléjük rakni, hogy ezt majd hozd be, és kész :)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen!Biztos ami biztos, inkább kikészítem mindkettõnkét.Belehajtom egy szatyorba, és belerakom a hordozóba, úgy biztosan nem felejtõdik itthon.:-)
Nekem mindkét szülésnél elfolyt a magzatvizem, szóval mindent haza kellett küldenem. Az elsõ alkalommal a férjem addig rámolt otthon ("rendet csinált"), míg a kikészített ruháimat is elrakta a szekrénybe, és csak a babának hozott hazamenõs ruhát. Mivel hétköznap volt, óriási dugó a városban és 40 fok, nem akart hazamenni a ruhámért, így abban voltam kénytelen hazamenni, amiben a kórházban voltam. Másodszor már nem felejtette otthon, igaz kb. fél óránként hívtam, hogy biztosan berakta e gyerekholmi mellé. Szóval jól teszed, ha elõre kikészíted magadnak. Sok boldogságot!
Én is augusztusban szültem tavaly. Volt egy csinos, térd alá erõ nyári ruhám, ami nem kismama ruha volt, a terhesség vége felé hordtam utcára. Ebben jöttem haza is, igaz akkor már nem ért le térd alá, és kicsit ki is nyúlt:) De kényelmes volt nagyon, és végül is csinos is, ha ez számít:) De én egy ágyas szobában voltam, a férjem bejött minden nap, így meg tudtam mondani, ha kellett valami. Így is végül nem azt a ruhát hozta be a babának, amit kértem, de nem volt baj:)
Én a baba és a saját hazamenõs ruhámat is bevittem már szüléskor. Mindig két csomaggal mentem szülni, egy szülõszobással (csak ami a szüléshez kell, meg közvetlenül utána), és egy másikkal, amit a kórházi tartózkodás alatt használtam. Utóbbiba tettem a haza menõs cuccot is. De évszaktól erõsen függ, én mindhármat meleg idõben szültem (pedig egy tavaszi egy nyári és egy õszi :) , úgyhogy csak tiszta pólót tettem be, a nadrág megfelelõ volt, kicsit szûkebbre állítva.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezért is gondoltam h elõre készülök, ha netán magzatvizes lenne a kocsiban, vagy leizzadnék odafele úton.
A kérdező hozzászólása: Augusztusban szülök, így olyan nagy hideg csak nem lesz tán, max esõs idõ.Azt hiszem inkább készítek ki ruhát, a párom ki tudja mit adna rám.:-)
Ên tèlen szültem hazavitte a fèrjem a ruhàt egyrèszt magaztvizes lett a nacim màsrészt kicsi volt a szekrény.. behozta mikor mentünk haza.volt idõm felvenni mert 2 oràt vàrtunk a zàròjelentèsre ...... :-)
Én úgy terveztem anno, hogy majd amiben bemegyek, abban jövök haza. Aztán így is lett, de majdnem leesett rólam a nadrág, annyit fogytam 5 nap alatt... :-D Egyébként függ az idõjárástól is, kánikulában bemész szülni nyári ruhába, de mikor jösztök haza, akkor hideg is lehet, és nem elég a nyári ruha. Majd a férjed bevisz megfelelõ öltözéket.
A kérdező hozzászólása: Attól tartok én is.:-)Bár ha elmagyarázom a páromnak mit hozzon, biztosan megtalálná, kis ügyeske õ azért, de fõ a biztonság!:-)

Amikor elmegyünk sétálni a kutyával, vagy csak úgy simán a párommal, jön utánunk a 3 cicánk. Ez miért van?

Minden egyes alkalommal így van. Egy szántóföldes részen lakunk, ez inkább ilyen nyaraló övezet, vízpart, erdő, szántó, rét, stb. Szóval nincs nagy közlekedés, csak az itt lakók járkálnak itt kocsival, mivel már teljesen kiépült a terület, de nem vagyunk itt sokan. A cicáink biztonságban vannak végül is, de még sem örülök annak, hogy eljönnek velünk. Kóbor kutya, vagy elüti egy kocsi valamelyiket...A kutyussal is órákat szoktunk sétálni, több km-t legyaloglunk, és a 3 cica ott battyog mellettünk. Én úgy tudtam, hogy helyhez vannak szokva a cicák, de ők hárman iszonyat messze elsétálnak velünk minden nap. És ez független attól hova tartunk, boltba, vagy csak sétálunk egyet. Ez miért van? Akkor most a macska helyhez szokott vagy inkább emberhez? Mert ők úgy követnek minket, mintha kutyák lennének. Az egyik cica ráadásul befogadott, ugyanis egy mozgó autóból dobták ki a szemünk láttára. Most már bezárom őket a házba, amíg elmegyünk, mert nagyon féltem őket. De jönnének velünk, nyávognak és addig bámulnak az ablakból, amíg el nem tűnünk.

Legjobb válasz: A macskák is ragaszkodnak a gazdihoz. Nekem is volt ilyen hûséges cicám, mindig elkísért a boltig , ha gyógyszertárba mentem ami kicsit távolabb volt, mindig megértette, hogy most ülj le ide, mindjárt jövök. Leült és amikor visszaértem ugyan úgy ült és várt rám. Ha dolgozni mentem bekellet zárni, hogy ne jöjjön utánam és ne csavarogjon.

A macskák is ragaszkodnak a gazdihoz. Nekem is volt ilyen hûséges cicám, mindig elkísért a boltig , ha gyógyszertárba mentem ami kicsit távolabb volt, mindig megértette, hogy most ülj le ide, mindjárt jövök. Leült és amikor visszaértem ugyan úgy ült és várt rám. Ha dolgozni mentem bekellet zárni, hogy ne jöjjön utánam és ne csavarogjon.
Szerintem ez nagyon aranyos, nem kellene tiltani.A macska nem helyhez ragaszkodik ezt azok terjesztik akik nem szeretik nem foglalkoznak velük csak néha odalöknek nekik valami ennivalót aztán ennyi.Ilyenkor tényleg csak a helyhez a teli tálhoz ragaszkodnak.
A kérdező hozzászólása: Igen aranyosak. :) Én csak azért tiltom, mert félek, hogy bajuk lesz. Megijednek valamitõl, és kiszaladnak a kocsi elé. Az út szélén sétálunk, hamar megtörténhet a baj. Még járda sincs, pedig akkor talán nem lenne gond.
Igen ilyen helyen veszélyes, én is féltem, hogy ne hogy kifusson az utcára. De ha velem volt olyan volt mint egy kis angyal. Azért írom, hogy volt, mert már nincs. Szép kort élt meg.
A kérdező hozzászólása: ma 16:07 Sajnálom a cicádat. De nagyon jó gazdi lehettél, ha így ragaszkodott hozzád. Azért is volt hosszú élete. :) De ugye nem az ilyen séták alatt lett baja? Az öregség miatt halt meg? Köszönöm a válaszokat!
Igen öreg volt. Jó éjszakát.


A kutyáknak éreznie kell ha a gazdija jön haza? Tegnap reggel a párom hajnalban jött haza az utcán ugattak a kutyák. Az enyém ahogy nyílt az ajtó óvatosan előre ment és morgott. Ahogy bejött a párom már csaholt.

Legjobb válasz: Lehet, hogy hülye kérdés, de nem volt véletlenül a párod kissé ittas? Máskor megérzi a kutyád ha jön haza a párod? Minden kutyának más a szaglása, hallása. Az enyémek már akkor szaladnak kifelé, ha megáll a kocsi a ház elõtt. De tegnap például este annyira aludtak este, hogy csak arra ébredt fel az egyik, hogy a párom átlépett rajta.

Lehet, hogy hülye kérdés, de nem volt véletlenül a párod kissé ittas? Máskor megérzi a kutyád ha jön haza a párod? Minden kutyának más a szaglása, hallása. Az enyémek már akkor szaladnak kifelé, ha megáll a kocsi a ház elõtt. De tegnap például este annyira aludtak este, hogy csak arra ébredt fel az egyik, hogy a párom átlépett rajta.
A kérdező hozzászólása: munkából jött haza :) józanul:)
Nem a gazdi üdvözlésérõl (elészaladás), hanem az ugatásról szólt a kérdés. Egyértelmûen NEM kellene pofáznia, ez a neveletlen kutyák sajátja. Az véletlenül se tévesszen meg, hogy a többségi kutya ilyen, ettõl ez még nincs rendben. Idegenre jelez a kapunál, az rendben van, az viszont már megint nincs, hogy a házigazda és a vendég nem érti egymás szavát a csaholástól.. Szóval gazdit nem ugatunk, nem csaholunk, teljesen természetellenes és értelmetlen is. Le kell szoktatni róla.

18 éves lány vagyok és 3 éve van párkapcsolatom. A párom 19 éves. és mikor összejöttünk rá ő pár nappal már mondta hogy kicsim vagy akármit. én 3 év alatt nem mondtam neki semmit. Egyszerűen nem jön ki pedig nagyon szeretem a páromat. Mit csináljak?

smsben és msnen mindig írom neki hogy picim vagy szivem vagy kicsim, de szavakban nem jön ki. egyszer?en nemértem miért kb mindennap bennem van h szeretném neki mondani de olyankor elpirulok és elkezd verni a víz.. nemértem miért van.. a párom azt mondta ?t nem zavarja, mert ilyen vagyok elfogad így. de ? kb minden második mondatában becéz valahogy 3 éve folyamatosan. és soha nem szolít a rendes nevemen. Renáta.. de még annyit se mondd soha hogy Reni.. mindig csak vmi aranyos becézés.. mit kéne csinálnom hogy elmúljon ez a rossz érzés és végre olyan könnyen vegyem, mint akárki más és úgy szólítsam ahogy épp szeretném.. ? mert mikor hülyeségeket beszélek akkori csak annyit mondd hogy kicsim vagy akármi semmi többet szal rám szól.. és fordított esetben én inkább elkezdek belemerülni a témába ahelyett hogy énis csak ennyit mondanék mer akkor egyb?l tudná hogy hülyeséget beszél :S

Legjobb válasz: én sem becéztem soha a férjemet,pedig nem lenne rossz de valahogy nem jön a számra,sztem ne problémázz ezen,vagyunk ezzel igy páran,a telómban kiscicámnak van elmentve de amugy nem mondom neki:)

én sem becéztem soha a férjemet, pedig nem lenne rossz de valahogy nem jön a számra, sztem ne problémázz ezen, vagyunk ezzel igy páran, a telómban kiscicámnak van elmentve de amugy nem mondom neki:)
én is ccsak annyit tudok mondani h Nyuszó, vagy Nyuszkó ! :S nem tudom miért, egyszerüen nem tudom kimondani h Szivem, vagy valami! :) )
A kérdező hozzászólása: köszi :) így máris jobb kicsivel :) azért éreztem furin magam mer semelyik ismerõsõmnek nincs ilyen baja :S és egyszerûen azt hittem nekem van valami bajom :S de ezekszerint nem csak én vagyok így vele :) :S
én csak szivizek..de az ugy jön hogy akárkinek mondom. a páromra soha egyetlen becécést sem mondtam.maximum a nevét cifráztam. bence pl: bencusskám. de semmi nyuszi kicsim picim életem:)
mikor mondta hogy szeretlek, alig bírtam kifacsarni a fogaimm közül egy halovány "énis"-et, attól függetlenül, hogy fülig szerelmes voltam belé. Becézés? Jézus sohasem ment! A nevén se szólítani. Max. Édes. Az is csak msn-en. Mi ilyenek vagyunk, elég zárkózottak ebben a témában, szerintem nincs mit tenni. Egy 14 éves lány
Mindenki más....én 1 év utàn mondtam elõször páromnak hogy:"bírlak":) 4 éve eggyütt vagyunk és van egy kislányunk is....nekem sem megy ez az érzelgõsdi!!!ha barátodat nem zavarja akkor ezen ne problémázz!
A humor a megoldás. Elõször találj ki valami szokatlant. Pl: Édesdrágabocimackóm, az ilyenek vagy ehez hasonlók eveszik a dolog élét és ezáltal átmenetet képeznek a kétfajta hozzá-állás között. Ha ez megvan képes leszel kimondani, hogy szivem. Gyakorlati elõnyökkel is jár, egy szexi becézéssel eléggé fel lehet izgatni egy fiut vagy rá tudod venni dolgokra. 16/f

A medúzák véletlenszerűen jönnek ki a part közelébe, vagy minden nap ugyanakkor?

Azt hallottam egyszer,hogy a medúzák a dagály előtt jönnek ki a sekély vízbe.Ez igaz? Lehet ezt tudnom kellene,de sajnos nem így van.

Legjobb válasz: A medúzák nem jönnek ki a part szélére.. Néha ha találkozunk fehér medúzákkal az azért van mert a vihar kisodorja õket.. Ha nagy rózsaszínû medúzák lennének a part közelében akkor senki sem úszkálhatna.

A medúzák nem jönnek ki a part szélére.. Néha ha találkozunk fehér medúzákkal az azért van mert a vihar kisodorja õket.. Ha nagy rózsaszínû medúzák lennének a part közelében akkor senki sem úszkálhatna.
A kérdező hozzászólása: Engem a parttól 5 méterre csípett meg egy fehér.Sem vihar, sem nagy hullám nem volt... Van még egy kérdésem, Horvátországban olcsó a gyümölcs?Mert erre már nem emlékszem
1. a vihar lehetett akár elõtte pár nappal is.. 2. fogalmam sincs mennyibe kerül a gyümölcs..

Ha úgy áll a dolog, hogy a bűnügyi költséget nem tudtuk kifizetni, és jön levél, hogy ha x napon belül nem fizetünk végrehajtók jönnek, akkor köteles vagyok beengedni a végrehajtókat, ha a Párom nincs itthon?

Elvihetnek bármit is,ha a "vétkes" nem tartózkodik itthon?

Legjobb válasz: Na,igen,a bûnügyinek van egy olyan hátul ütõje,hogy nem adható részletfizetés! Anno erre felhívta a Bíró figyelmét a Párom,de a Bírónak semmi köze a bûnügyi költség megítéléséhez. A poén az egészben,hogy ez a költség kevesebb lenne,ha az ügyeletes doki nem szúrja el a dátumot,mert akkor nem kellett volna szakértõi véleményt kérni,ami megugrasztotta a költséget. de mindegy már. Vétkezett a Párom,most (már több mint 1,5 éve) bûnhõdünk ezért mindannyian... Én köteles vagyok beengedni a végrehajtókat? Elvihetnek bármit is,ha nincs itthon a Párom? Mondhatom azt,hogy itt minden az enyém,egyedül a ház nem-mert azt lehet bizonyítani,hogy nem az enyém,és a kocsi,ami a banké még 2014. januárig.

A kérdező hozzászólása: Na, igen, a bûnügyinek van egy olyan hátul ütõje, hogy nem adható részletfizetés! Anno erre felhívta a Bíró figyelmét a Párom, de a Bírónak semmi köze a bûnügyi költség megítéléséhez. A poén az egészben, hogy ez a költség kevesebb lenne, ha az ügyeletes doki nem szúrja el a dátumot, mert akkor nem kellett volna szakértõi véleményt kérni, ami megugrasztotta a költséget. de mindegy már. Vétkezett a Párom, most (már több mint 1, 5 éve) bûnhõdünk ezért mindannyian... Én köteles vagyok beengedni a végrehajtókat? Elvihetnek bármit is, ha nincs itthon a Párom? Mondhatom azt, hogy itt minden az enyém, egyedül a ház nem-mert azt lehet bizonyítani, hogy nem az enyém, és a kocsi, ami a banké még 2014. januárig.
Szerintem más lehetöség nagyon incs mint elvelezni és kérelmeznia költség törlesztéi lehetöségét anyagi okokra hivatkozva! plusz egy törlesztö de inkább mint hogy lefoglaljanak!
3hónapnyi részéetfizetést lehet kérni, ha elindult a végrehajtói eljárás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de már "megoldódott". Sikerült elérni a Végrehajtót telefonon, aki nagyon kedvesen végig hallgatott és 3 részletet engedett. Nem érti, hogy a Bíróságon ezt miért nem tették meg, de nem is az Õ dolga. Mi nyögjük azt is, Neki ez számít.
Örülök, hogy megoldódott, már csak az enyémnek kellene :) Mi most adtuk be a Markóba a kérelmet az elengedésérõl, hátha.. :(
A kérdező hozzászólása: Elengedés?? Úgy érted hogy lehet olyat kérvényezni, hogy tekintsenek el a bûnügyi költség kifizetésétõl??
Hát..megpróbálkozunk vele. Az ítéletben nem szerepel, hogy meg kell fizetnünk a bûnügyit, ami mellesleg nem volt, benne van a jegyzõkönyvben. de még is kijött 53.000ft bûnügyi. de kérdem én mire?! úgy hogy benyújtottunk egy kérelmet a bíróságra az elengedésére, enyhítésére, vagy részletfizetésére.
Hát a tiéd sem semmi 3kisgyerek mellett.. remélem megoldódik :( oh.. az enyém ennél sokkal "nyugodtabb". a párom volt vádlott egy súlyos testisértésben, ami annyiból állt, hogy valaki meg akart engem támadni õ az illetõt meg ellökte a közelembõl, a szerencsétlen úgy esett el, hogy kettétört az alkarja amikor "letette"..na most ez 3évig ment, két tárgyalás szembesítésekügyvédet kellett fogadnunk nem kis pénzért, és akkor jöttek a hülyeségei a pasasnak, hogy õ nyomorék lett stb.. pedig voltak bizonyítékok, hogy konditerembe jár.. na most a vége az lett, hogy mégse súlyos testisértés , mivel nem verte meg, csak megvédett engem(egészséget védett a saját testével)ezért legyen csak 37.500 ft pénzbüntetés.. a jegyzõkönyvben ennyi a büntetése 6havi részlettel.. és az a záró mondat, hogy bûnügyi költség nem keletkezett. na most mi mégis kaptunk több mint 50.000ft-ot.. még helyszínelés sem volt könyörgöm! és így az ügy benne van 3évünkben, és több mint 150ezer ft-ban.. és "önvédelem" volt.. ez a magyar Bíróság.. aki oda kerül, csak bûnös lehet.. az nem számít, hogy a "sértett" (aki igazából én voltam nem a törött karú emberke)miket hazudott össze vissza, és úgy tudtam a "hamis tanúzást" büntetik.. hát nem láttam, hogy szóltak volna-e valamit arra, hogy mindvégig hazudozott.. szóval..fújj.

Ki hogyan mondta el a párjának és a nagyszülőknek, hogy jön a baba?

Legjobb válasz: egyszerûen,terveztük a babát,így tudta párom,hogy nem jött meg.Teszteltem felhívtam ,hogy babás vagyok:) nõdoki után elmondtuk a szüleinek is,hogy jönn az unoka:)anyum egybõl észrevette neki nem kellett mondani semmit se...

egyszerûen, terveztük a babát, így tudta párom, hogy nem jött meg.Teszteltem felhívtam , hogy babás vagyok:) nõdoki után elmondtuk a szüleinek is, hogy jönn az unoka:) anyum egybõl észrevette neki nem kellett mondani semmit se...
Én bent ültem a szobában amikor hazajött, behívtam(máskor mindig kimegyek elé)megkérdeztem hogy szeret-e?(azt hitte valami baj van) és az orra alá nyomtam a tesztet!Mind ketten sírásba törtünk ki mert már nagyon rég óta vártuk a csöppséget!
Mi a párommal együtt terveztük, minden egyes percét együtt éltük meg, teszt, ultrahang stb... Így neki nem volt nagy meglepi. Együtt izgultunk amikor a teszten vártuk a 2 csíkot. Anyukáméknak pedig annyit mondtunk, hogy babánk lesz. Volt sírás. Anyósom is hozta a formáját. Elmondtuk, hogy nemsokára nagyszülõk lesznek, erre benyögte: na készülhettek a magas árakra... azóta is ilyen szép a kapcsolatunk (pedig már megszületett az unokájuk)
Mi is együtt terveztük a párommal és együtt teszteltünk, ultrahangot mindent együtt éltünk át. Rajtam anyukám egybõl észre vette. Tesztelés elõtt 3-4 nappal rákérdezett, hogy nem lehet-e, hogy terhes vagyok. :) ) Nekem nagyon jó a kapcsoltom anyósomékkal, mert anyósom egy tündér és apósom is nagyon aranyos. Minden vasárnap náluk szoktunk vacsorázni és akkor mondtuk el. :)

Miért van az, hogy, hiába vagy te is egészséges és a párod is, nem jön össze a baba?

Nem tudom, értitek-e, mit akarok kérdezni. Ha valaki próbálkozik, egészséges, jó id?ben szeretkezik, kiszámítja a peteérést, férje is rendben van, akkor mi lehet az oka annak, ha nem jön össze? Sokat olvasom a kérdések és a válaszok között, hogy ki mennyi hónapot, esetleg évet próbálkozik, mire összejön. Abban az id?ben, mikor nem jött össze, mit nem csináltak jól? Félek, hogy nekem is sokat kell majd várni, mire sikerül.

Legjobb válasz: Ne akard görcsösen! Ne azért legyél együtt a pároddal, mert gyereket akarsz "csinálni". Próbálj meg másra gondolni, beszéld be magadnak, hogy nem is baj, h még nincs gyerek, ha ez sikerül, sikerülni fog a baba is. Én úgy jártam, hogy egyikünknek se volt semmi baja, mégis lombikra került a sor, máshogy nem jött össze...aztán, amikor már meglett a gyerek, és úgy voltam vele, h nem baj, van egy gyerekem, teljes az életem...na akkor estem spontán teherbe...ilyen is van. Ne görcsölj, ha nem jön össze, menjetek inszemre, aztán lombikra, ha nincs semmi bajotok, akkor jó az esélyetek. Sok sikert!

Ne akard görcsösen! Ne azért legyél együtt a pároddal, mert gyereket akarsz "csinálni". Próbálj meg másra gondolni, beszéld be magadnak, hogy nem is baj, h még nincs gyerek, ha ez sikerül, sikerülni fog a baba is. Én úgy jártam, hogy egyikünknek se volt semmi baja, mégis lombikra került a sor, máshogy nem jött össze...aztán, amikor már meglett a gyerek, és úgy voltam vele, h nem baj, van egy gyerekem, teljes az életem...na akkor estem spontán teherbe...ilyen is van. Ne görcsölj, ha nem jön össze, menjetek inszemre, aztán lombikra, ha nincs semmi bajotok, akkor jó az esélyetek. Sok sikert!
Egyetértek az elõzõvel: a görcsölés, a stressz egy üzenet a szervezetednek, hogy jelenleg veszélyes az élet: ilyen veszélyek közé még véletlenül se indítson gyereket! Legtöbbször nagyon is jó dolog, hogy ez így van. Másrészt az, hogy az ember EGY faj, az általánosítás. A fajon belül egyedek vannak, akik ELVILEG mind tudnak szaporodni az ellenkezõ nemûvel. De az egyedek különböznek - mutációk lehetnek - és ez a különbség azt is jelentheti, hogy nehezen szaporodnak egymással. Hõmérséklet, idõ, kémhatás... viselkedés, stb. Ha a különbség túl nagy, akár szét is válhat a faj. Akkor ugye már nem tudnak egymással szaporodni. Embernél is volt ilyen... persze nem tegnapelõtt. Én is azt tanácsolom, hogy engedd el magad. Ne a gyerekre koncentrálj, hanema párodra. Újíts valamit - a férfi, ha jobban izgul, jobban élvezi - akár többszörös adagot kilõhet... ha pedig a nõnek orgazmusa van, az egyenesen beszívja a spermát a gyilkos savas hüvelybõl a lúgos méhbe... A legjobb pozíció pedig az, ha a feneked alá teszel egy jó vastag párnát (könnyedén becsusszan és jó mélyre megy) - és így is maradsz utána vagy 20 percet. Akkor nem folyik ki semmi, és van idõ a versenyfutásra.
Szia! Maximálisan igazuk van az elõttem szólóknak. Ne szóljon minden gondolatod arrol hogy terhes akarsz lenni , és hogy de miért nem azonnal , és miért pont veletek... Én 9 hónapot görcsöltem így végig...na majd biztosan most meg majd a következõ, megvolt minden tünetem de a baba sehol se volt. Az eredményeim is tökéletesek voltak. A dokim annyit kért hogy hagyjam a témát és hízzak pár kilót(50 kg voltam162cm hez). A 10 hónap volt a kulcs mindenhez és nem is volt tudatos. Augusztusban végre megkereszteltük a 3 éves fiunkat, addig sokminden jött közbe és azért halogattuk. Közben barátnõm lagziját szerveztük, minden nap egy "rohanás volt"kellemes értelemben. A hó végén én szervezte meg a legény és lánybúcsút, majd jött a lagzi, ott a párom 5 év után megkérte a kezem....ja és aug. végén felvettek dolgozni. Szept. 15-én mivel késet megcsináltam a tesztet ( milliomodikat). Na és az 2 csíkos lett. A dokim mosolyogva és boldogan annyit mondott, hogy ezt õ nem tudta volna felírni és hogy pontosan erröl szól az hogy tereljük el a gondolatokat arrol hogy mindent megteszünk hogy végre teherbe essünk. Be kell vallanom nem hittem az ilyen féle " terápiában", de be kell látnom hogy fejet kell hajtanom a lerágott csont elõtt...( tereld el a gondolataidat). Most a 21 hétben vagyunk. Tûzz ki vmi más célt és közben a projekt mehet...Kívánok sok sikert és boldog pillanatot:D
Szia! Én is a stresszt okolom. Mi egy évig próbálkoztunk, már peteérés serkentõ gyógyszert kaptam, és egyszer csak sikerült, de sajna a 8. héten megszakadt a terhességem. Kiürült teljesen, mûteni sem kellett. Mikor a 6 hetesre mentem vissza 8 hét múlva, akkor mondta a dokim, hogy lát valamit az ultrahangon. Láss csodát, a vetélésem után spontán, rögtön terhes lettem, mert nem is gondoltunk rá, hogy most sikerülhet. 25 hetes kismama vagyok, és már nagyon várom hogy megszülessen a kislányunk:-) Ne stresszelj, és ne akard görcsösen!!!! Sok sikert és irj ha pozitiv eredményeid vannak, azt hiszem itt mindannyiunk nevében irhatom, hogy szorítunk nektek!
hát ezt énsem tudom:(én ebben nemhiszek hogy a stresz meg ilyesmi! ettõl még simán megtermékenyülhet hogy te idegeskedsz. miért hatna ki a petesejtre és a himivarsejtre?
A legutolsónak: persze, hogy nem számít a stressz annak, aki biztosan befut. Ott számít, ahol kétesélyes a helyzet. Olyan hormonokat termel, amelyek GÁTOLJÁK a teherbeesést. Egy 100 m-es futásnál, ha a résztvevõk arcába petárdákat durrogtatnak, attól még befuthatnak - de lassabban. Azt is lehet, hogy világgá szaladnak tõle, ha pl. nem ismerik.
Igaz az, hogy a stressz kihat a megtermékenyülésre is. De mondjátok meg, hogy lehet NEM erre gondolni? Nagyon nehéz elterelni a gondolatot errõl. Én nagyon szeretem a párom, nem peteérés idején nyúlunk egymáshoz, hanem mindig amikor jólesik, tehát peteéréskor IS (gyakorlatilag naponta), az orvosok szerint oké minden, baba mégsincs. Pedig akarjuk. Mire gondoljunk hogy ne erre? Egyébként rendesen produkálom a tüneteket, még a menzeszem is késik idõnként, minden hónapban "más", mint amilyen lenni szokott, a melleim feszülnek, a vécén többet ülök, mint azelõtt, hányingereim vannak, csak úgy, megutáltam a víz izét, zavarnak egyes szagok. S akkor jön a teszt, ami negatív. Mit nem csinálunk jól?
Egy kicsit azért ennél lehetnél tudatosabb: a peteérés elõtt tartsatok 1 hét szünetet. A többi nagyjából jó - ha a testhelyzetre is figyelsz, amit fenn írtam. És tényleg engedd el magad: minél kellemesebb (mindkettõtöknek) - annál jobbak az esélyek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztató szavakat mindenkinek. A stressz elég nagy úr, én is tudom, ezért is tervezzük úgy az életünket, hogy ha már próbálkozni lehet (missed ab mûtét után fél év pihenõt tanácsolt az orvos), éppen nyaraljunk, mikor elkezdünk próbálkozni. Az elsõ is így jött össze, elsõ próbálkozásra, sajna véget ért. A férjem bizakodó, azt mondta, ha egyszer már ment, még egyszer is fog elsõre. Amúgy nem sok minden van, amire még várnék, tavasszal házat építünk, jó állásom van, férjemnek saját vállalkozása, most akarok megtanulni vezetni, szóval épp le tudom magam foglalni, de már unom, hogy mindig várni kell.

Lehetséges hogy a páromnak is el kéne menni vizsgálatra? Vagy meg történhet hogy minden ok. Vele is és még se jön össze a baba 6 hónapja?

Legjobb válasz: Nekünk 11hónap kellett.Fö a nyugalom,ne akard görcsösen.majd jön a baba,ha itt lessz az ideje.Ha 1 évig nem lessz semmi,akkor kivizsga´lnak téged is,és a párodat is.De ha szeretnétek nyugodtan beszélj az orvosoddal,e´s biztosan megnézik a spermaít.

Nekünk 11hónap kellett.Fö a nyugalom, ne akard görcsösen.majd jön a baba, ha itt lessz az ideje.Ha 1 évig nem lessz semmi, akkor kivizsga´lnak téged is, és a párodat is.De ha szeretnétek nyugodtan beszélj az orvosoddal, e´s biztosan megnézik a spermaít.
A kérdező hozzászólása: köszi, mond meg nekem légyszi mit csináltatok másképpen abba a hónapba amikor sikerült?
Nekem 11 hónapig nem jött össze a 12.hónapban a Closty segített. 9 hetes.
Nekem a gyertyaállás segített.
Nekem 5 ev utan gyertya segitett:-)
A gyertyaállás nekem is segített az elsõ babánál, viszont most szeretnénk a kistesót, 7 hónapja se gyertyával, se gyetya nélkül nem sikerül...
A második válaszolótól kérdezném: hányadik closty-s hónapban sikerült a baba? Én is a 11-ik hónapnál járok a babaprojekt-ben és most kezdem majd a closty-t! Köszi!
én is most szedtem clostit elõször és nagyon izgulok az redmény miatt. szoval sok sikert neked is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!