Találatok a következő kifejezésre: A párom hogy bejöjjön-e szüléskor vagy (2 db)

Hogy vegyem rá a páromat hogy bejöjjön velem szülésre? Eleinte benne volt, de egyik barátja elijesztette, és most már nem tudja hogy bejöjjön e. Kétségbe vagyok esve, egyedül nagyon félek.

Legjobb válasz: Mondd meg neki,hogy fontos neked,hogy melletted legyen,amikor megszületik a babátok! Ne másra hallgason! Az én párom bent akart lenni,de sajnos császár lett belõle. Az a két óra míg vajúdtam ott volt és nagyon hálás vagyok neki érte. Biztos neki is hihetetlen élmény lesz! 3 hónapos kicsi fiú anyukája

Mondd meg neki, hogy fontos neked, hogy melletted legyen, amikor megszületik a babátok! Ne másra hallgason! Az én párom bent akart lenni, de sajnos császár lett belõle. Az a két óra míg vajúdtam ott volt és nagyon hálás vagyok neki érte. Biztos neki is hihetetlen élmény lesz! 3 hónapos kicsi fiú anyukája
Mond el neki, milyen nagy szükséged van rá, beszélj neki arról milyen csodálatos élményben lehet része, hogy elõször õ foghatja meg a babáját, és adj neki választási lehetõséget, értesd meg vele te nem erõlteted, döntsön õ, de te örülnél neki ha ott lenne.Ha végképp nem akar, ne erõltesd, a férfiak ilyenek, lehet hogy utólag bánni fogja, de el kell fogadnod, hogy ez az õ döntése.Könnyû szülést kívánok! 12 hetes kislány anyukája
Szia! Mondd el neki, hogy a számodra mennyire fontos lenne a jelenléte.Hogy úgy érzed könnyebb lenne neked a vajúdás, és a szülés is ha veled van.Ha nagyon nem akarja, egyezz meg vele, hogy a végén, amikor a baba elõbújik meg mikor varrnak kimehet.Szerintem sok pasi a látványtól pánikol.Kérdezd meg, hogy miért gondolta meg magát, hátha komprumisszumra juttok.Addig meg nem vészes a dolog, csak neked lesz fájdalmas. Én személy szerint nem akartam, hogy bent legyen a párom, de én olyan vagyok, hogy egyedül szeretek szenvedni.Az elsõ lányunknál mégis megengedtem, és bent volt a vajúdás alatt, de nem volt nekem jó a jelenléte egyáltalán, a másodiknál már határozottan kértem, hogy menjen haza.Sajnos nekem hosszadalmas, és komplikát volt mindkét szülésem. Nem vagyunk egyformák. Könnyû szülést kívánok.
Megértem, hogy félsz, mi is apás szülést tervezünk, õ is szeretne ott lenni, de nekem is megnyugtató, hogy életem egyik legjelentõsebb pillanatában nem kell idegenekkel lennem. Hogy õszinte legyek én is paráznék egyedül bemenni... Próbáljátok ezt még egyszer átbeszélni, mondd el neki, hogy milyen sokat jelentene az neked, ha ott van veled és õszintén mondd el, hogy félsz. Esetleg te ismered azt a sztorit, amivel a barátja elijesztette? Mit mondott neki? Mert akkor arra kellene erõsen kitérned, hogy ez nem feltétlenül fog a ti esetetekben is így történni, sõt, az apukák döntõ többségében ez pozitív felejthetetlen élményként marad bent és nem negatívként. Ha esetleg a barátot az készítette ki, hogy élesben nézte végig a baba kijövetelét és nem csak fejmagasságban segédkezett, hanem a lábközé is betekintett, akkor nyugtasd meg a párod, hogy erre semmi szükség. Egyáltalán nem fontos vért látnia, sõt, speciel nálunk épp én vagyok az, aki "megtiltotta" a férjemnek, hogy lent körülnézzen és õ erõsködik, hogy õ látni szeretné a pillanatot, amikor feltûnik a baba... Nem tudom. Viszont ha nagyon nem megy, akkor ne erõltesd, mert csak még jobban megmakacsolja magát. Vigasztaljon az, hogy sok olyan történetet hallottam már, amikor az apuka kategorikusan kijelentette, hogy nem megy be, ennek ellenére csak úgy osont befelé a szülõszobába és el sem hagyta a szülés végéig. Sok sikert!
Sziasztok. Véleményem szerint egyáltalán nem az számít, hogy az apuka mit szeretne. Nem róla szól a történet, nem Õ fog szülni, nem Neki kell fizikailag végigcsinálni a dolgot. Úgy gondolom, hogy elsõsorban az anyuka igényeit kell szem elõtt tartani. Ha azt akarja, hogy bemenjen Vele az apuka, akkor igenis menjen be, ha azt akarja, hogy apuka ne legyen ott, akkor ne legyen ott. Ez a minimum.
Én a helyedben tiszteletben tartanám az õ akaratát, lehet, hogy késöbb visszaütne a dolog, fõleg, ha így érzi! Nem szabad ezt erõltetni. Menjen be veled valaki más. Anyukád, barátnõd.. Én 40+3 hetes vagyok és még mindig vacilál a párom. Mi azt beszéltük meg, hogy bejön, de bármikor, ha úgy érzi, kimegy! Én nem haragszom ezért. Anyum kéznél lesz azért!!!!! Könnyû szülést Nekünk!
Egyetértek mindenkivel és mégsem. Szerintem ezeket a dolgokat nem szabad erõltetni. A férfiak amúgy is fordítva mûködnek. Én is azt mondtam jöjjön be. Õ azt mondta, nem. Mióta nem akarom, hogy bejöjjön, mert nem akarom, hogy úgy lásson (szenvedni) azóta kikéri magának mert hát Õ a gyerek apja és nem anyukám. Lehet, hogy pont így érem el a célom, hogy bent legyen? Azért próbálom nem szóbahozni ezt a dolgot csak ha õ akar róla beszélni. Sajnos muszály mert pasiból van és bár imádom néha elõjön benne az "én vagyok a férfi" és "az én döntésem a jó" dolog. 24+4 heteske
Szerintem sem érdemes erõltetni ezt a dolgot! Mi már a legelején megbeszéltük, hogy nem jön be, mert én sem akarom, hogy így lásson és õ sem akarja! Persze azért jól fog esni, hogy lesz bent velem valaki, akit ismerek, mivel anyum meghalt, így maradt a szülésznõm, akivel már évek óta barátságban vagyunk és összejárunk! Lehet, hogy mi szenvedünk és úgymond ennyit igazán megtehet értünk a párunk, de szerintem sokkal rosszabb, ha ráerõltetjük és úgymond utána már más szemmel fog ránk nézni a bent látottak miatt! Nem egyet hallottam már, hogy egy férfit mennyire megtud változtatni egy ilyen élmény, és már nem is élnek szexuális életet vagy csak ritkán, mert kellemetlen élmény benne maradt! Épp ezért nem gondolom, hogy jó ha erõltetjük. Vagy az is jó megoldás, hogy maradjon, amíg bírja! A vajudás alatt úgyis veled lesz, utána meg hamar mennek a dolgok! De persze mindenki másképp gondolja!

A párom vacilál, hogy bejöjjön-e szüléskor vagy sem. Hogyan győzzem meg?

Legjobb válasz: Az enyém is nagyon rosszul van a vér gondolatától is. A szülõszobába bejött velem vajúdni, de amikor kiderült császár lesz megijedt. én mondtam neki, hogy nagyon sokat segítene ha ott lenne velem, a szülésznõ is fûzögette, végül egyszercsak zöldruhában megláttam az asztal végén! Szóval szerintem a tied is ott helyben fogja majd eldönteni, mit tegyen. Kiváncsi és nem akar majd kimaradni semmibõl. Legfeljebb megígérik neki. hogy a kritikus pillanatban kimehet. Na ez nem történik meg, ha már ott marad maradni is fog.

Az enyém is nagyon rosszul van a vér gondolatától is. A szülõszobába bejött velem vajúdni, de amikor kiderült császár lesz megijedt. én mondtam neki, hogy nagyon sokat segítene ha ott lenne velem, a szülésznõ is fûzögette, végül egyszercsak zöldruhában megláttam az asztal végén! Szóval szerintem a tied is ott helyben fogja majd eldönteni, mit tegyen. Kiváncsi és nem akar majd kimaradni semmibõl. Legfeljebb megígérik neki. hogy a kritikus pillanatban kimehet. Na ez nem történik meg, ha már ott marad maradni is fog.
Szerintem sem jó gyõzködni, ha nem akarja. Ha õ úgy érzi, hogy nem neki való látvány ez, akkor tényleg nem az. Volt egy régebbi kapcsolatom, az akkori barátomnak már volt egy gyereke, és õ bent volt szüléskor, pedig nem nagyon akarta, mondta, hogy utána egy évig nem bírt lefeküdni a volt nejével, mert olyan hatással volt ez rá. Pedig amúgy szerette mindkettejüket, csak megrázta a látvány. Végül erre ment rá a házassága is. Most nem lebeszélni akarok senkit az apás szülésrõl, csak szerintem minden apuka el tudja dönteni, hogy akar-e ilyet látni vagy sem. Ha nem szeretnél egyedül lenni, akkor beszéld meg egy barátnõvel, testvérrel, hogy menjen be veled, vagy leginkább anyukáddal, õ tud a legtöbbet segíteni, hiszen õ már mindezt átélte. Velem is anyukám volt bent. Illetve sokan a dúlára esküsznek, olyanhoz még nem volt szerencsém, de lehet, hogy neked bejönne.
Nekem is hallani sem akart róla, de nekem a dokimhoz járnak az apukák is és bemennek a vizsgálatra.egyszer felvetettem neki, hogy milyen aranyosak ezek a párok, meg a férjek, hogy így elkísérik a kismamát.Õ is eljött bár az elsõ vizsgálatkor azt mondja nagyon zavarban volt és azt mondtam ha esetleg be akar majd jönni a szülésre -addig nem akart, akkor készüljön fel, mert egy méhnyakszáj vizsgálat semmi a szüléshez.Azóta õ várja alegjobban a dokis vizsgálatokat és mondta , hogy mindenképpen jön a szülésre és már megvetette velem az apás szüléhez a ruháját:) pedig évekig vívódtunk, hogy õ nem akar majd szülnimenni, mondván ez a nõ dolga..sztem..És most mégis jön majd.szval sztem ne erõltesd.ha teheted vidd el magaddal orvoshoz te is, hátha megtettszik neki a dolog. 33hetes kismama
Ne gyõzködd sehogy, hagyd, hogy eldöntse, csak adj meg neki minden infót! Vannak dolgok a szüléssel kapcsolatban, amikrõl nekik elég zavaros elképzeléseik vannak. Kedveseink is lehetnek bizonytalanok, legyél vele türelmes! Ha esetleg attól félsz, hogy egyedül maradsz a szülésnél, mert épp a kórházban gondolja meg magát, akkor legyen veletek egy "tartalék játékos"! Viccen kívül, én is ebben a cipõben járok, de nem esek kétségbe, barátnõm is ott lesz, vagy odajön a finisre, aztán majd meglátjuk. Minden jót!
Mondd neki, hogy a vajúdás sokág is tarthat, legalább addig legyen ott, hogy ne legyél egyedül. Aztán ha már szülsz, kimehet, ha akar.
Én is azt gondolom, arra kérd csak meg, hogy az elején legyen ott, aztán, ha akar, kimehet. (szerintem nem fog :) )
Sehogyan se gyõzd meg! Esetleg beszéltesd a félelmeirõl, hogy megtudd, mi okozza az ellenállását, esetleg beszélhettek a szülés folyamatásról, de erõltetni semmiképpen nem szabad, mert sok férfi fordult már el a párjától a látvány miatt, ami - valljuk be - azért tényleg nem valami szép és gusztusos... Lehet, hogy csak az utolsó nap jut el arra az elhatározásra, hogy bemegy veled, addig érik benne a gondolat. Ha meg nem szeretne, akkor jobb tiszteletben tartani ezt, és a folyosón úgyis láthatja majd a ti picikéteket! =o)
Ha nem akar bemenni, nem szabad erõltetni!!!
Ne gyõzd meg, mert nem lesz szükséged egy hisztérikára, a férfiak eléggé kétségbe tudnak esni. Ha egyedül úgy dönt bemegy akkor menjen, de ne erõltesd, mert ha tehernek érzi, még nagyon rossz következményei is lehetnek a kapcsolatotokra nézve, . Nemismerem a párod milyen tipusú, de bárkit elönthet az ijedtség stb.
Ha gyõzködöd, tuti ellen fog állni. Mondd neki, hogy legyen benn az elején, és bármikor kimehet. Sztem nem fog akarni kimenni :) Egyébként ha a fejnél áll, akkor úgysem lát sokat, bár a férjem is így gondolta, és a végén végignézte a kitolást, annyira érdekes volt számára :D
szia! sehogy! hagyd hogy õ döntse el, bemegy-e vagy sem. nem minden pasinak feszik ez a szülés dolog és ha gyõzködöd, azzal csak ráteszel még egy lapáttal. szerintem. nálunk ez pont fordítva volt :) . én nem akartam, hgy bejöjjön, aztán most úgy vagyok vele, hogy jöjjön, de álljon meg a fejemnél, ne mászkáljon meg nézelõdjön ott mindent, mert csak idegesítene :) )). majd alakul. hagyd hogy a párod rágódjon egy kicsit, de ne gyõzködd. üdv 35 hetes mami :)
Az én párom hallani sem akart az apás szülésrõl még az utolsó mnapokban is határozottan kijelentette, hogy õ soha nem jönne be. Mikor megkezdödött a vajúdás magától jött be a szobába és nemis akart kimenni ameddig a lányát a kezébe nem vehette.Holott 9 órát ült mellettem:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!