Találatok a következő kifejezésre: A párom elhízott (2 db)

A párom nagyon elhízott. Hogyan győzzem meg, hogy fogyókúrázzon?

Ne értsétek férre szeretem úgy ahogy van. De már a szex se olyan. Hamar elfárad. Õ 118 kg, én 53. Nagy a különbség. Mit csináljak?

Legjobb válasz: beszélj vele. mondd meg, hogy aggódsz az egészségéért és egy pár kilót leadhatna a kedvedért. mutasd meg neki a nagy fogyást. ennyi kiló különbséggel nehéz lehet szeretkezni is. fõzzél egészségesebb ételeket, salátákat, fõzeléket. az õszinteség a legjobb!

beszélj vele. mondd meg, hogy aggódsz az egészségéért és egy pár kilót leadhatna a kedvedért. mutasd meg neki a nagy fogyást. ennyi kiló különbséggel nehéz lehet szeretkezni is. fõzzél egészségesebb ételeket, salátákat, fõzeléket. az õszinteség a legjobb!
Szerintem is elsõsorban az egészségére hivatkozhatsz, hiszen azt õ is beláthatja, hogy az elhízásnak sok veszélye van, így nem bántod meg aférfiúi önérzetét és nem bizonytalanítod el, nem fog szorongani amiatt, hogy már nem tetszik neked (szerintem még kifejezetten hangsúlyozhatod is, hogy attól még úgyanúgy szereted, stb...). Egybéként a nõnek ilyen szempontból könnyebb a dolga: mivel te fõzöl neki, tudsz segíteni észrevétlenül is, pakolj elé egészséges ételeket, fõzeléket, párolt husit, stb.. Emellett nem árt ha meggyõzöd az életmódváltás fontosságáról, hogy ne duzzogjon, hogy ilyenekkel eteted :) ... Sok sikert!
Én is az egészségére hivatkoznék, mert mi sajnos bele estünk ugyan ebbe a cipõbe és a párom diabéteszes lett. Már nem kellene fogyóztatni de nem változtattam meg a fõzés ugyan ugy fõzõk , mint amikor kiderült hogy beteg. Ha nem akarod megbántani a párod ezzel az elhíztál dologgal akkor fõzz neki kevesebb szénhidrát tartalmú ételt. Az sokat számít mikor mennyi visz be a szervezetbe. Lehetõleg este 5 után nem nagyon kellenne ennie. Az én páromat 160 grammos szénhidrátra fogták. Ezt kellett napi 5 étkezésre szétosztanom. Most annyi változott hogy felemeltem 280-ra. Nagyon kell vigyázni a túlsúllyal.
Kezdj el konditerembe járni, egeszséges kajákat egyél, de rá ne erõltess semmit. Amikor kezd látszani rajtad az eredmény féltékeny lesz, és õ is el akarja majd kezdeni. Mikor meséled, hogy milyen jó volt az edzés, és milyen jól érzed magad a bõrödben, az egybõl felpiszkálja majd.
én arra hivatkoznék, hogy nem szeretnék egyedül maradni öregkoromra. sajnos ennek magasabb a kockázata, mintha normál súlyban lenne. viszont azt gondolom, hogyha õ nem akar, te nem akarhatsz helyette sajnos! ha hosszas gyõzködés árán ráveszed a diétás étkezésre, s túl nagy erõfeszítésbe kerül neki, akkor te kapod a fekete pontot! mindenképpen dietetikus segítségével állítsatok össze étrendet, mert sokmindentõl függ egy jó fogyókúra, s a férfiaknak több energiára van szükségük is, s ezt ekkor sem szabad szem elöl téveszteni! a háziorvos tud ebben segíteni, hogy hol találtok dietetikust! s hosszútávon pedig nem a diéta a megoldás, de ez elcsépelt szöveg, mégis igaz! sok mínuszt! :)
Esetleg szervezhetsz olyan közös programokat, amik a mozgásról szólnak, pl. menjetek el biciklizni, kirándulni (pl egy-egy kisebb gyalogtúrára), vagy most hogy a tél közeleg korizni, szánkózni... Hozzásegítheti pár kiló leadásához, és nem érzi kényszernek, mint ha mondjuk konditerembe zavarnád õt egyedül...

Sajnos az üllőmunka következmekényt a férjem drasztikusan elhízott. Sok fogyasztószert kipróbáltunk már, de semmi eredmény. Akinek sikerült lefogyni tartósan ajánlana a páromnak valamit?

Legjobb válasz: A szereket felejtsd el. Sport és az étkezési szokások átalakítása. Tudom, hogy mindenki semmi energiával és kis port szeretne szedni és hip-hop lefogyni, de az nem mûködik. Kezdjen el sportolni, ha nagyon meghízott, akkor elõször csak séta, gyors séta, walking bottal. Számûzd a zsíros, szénhidrátdús ételeket, egyetek húst zöldséggel. Csinálj kicsi adagokat és az legyen is elég. Sik vizet inni, ha mégis megéhezik, akkor vizet inni, egy almát enni.

A szereket felejtsd el. Sport és az étkezési szokások átalakítása. Tudom, hogy mindenki semmi energiával és kis port szeretne szedni és hip-hop lefogyni, de az nem mûködik. Kezdjen el sportolni, ha nagyon meghízott, akkor elõször csak séta, gyors séta, walking bottal. Számûzd a zsíros, szénhidrátdús ételeket, egyetek húst zöldséggel. Csinálj kicsi adagokat és az legyen is elég. Sik vizet inni, ha mégis megéhezik, akkor vizet inni, egy almát enni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot, remélem sikerülni fog!
Nekem egy betegség miatt el kellett hagynom a szénhidrátos ételeket, krumplit, rizst, kenyeret, tésztát, minden cukros dolgot. Látványosan fogytam ettõl az étrendtõl. Ez még talán fontosabb is, mint a zsírok elhagyása. Néha egy pici szalonnát ehet, csak kenyeret ne egyen, helyette pászkát, abonettet, rizses Ham-letet. Megpakolhatja felvágottal, sajttal, az nem baj, ha kibírja a szénhidrátok megvonását. Ha elmentek valahova, és alkoholt akar, ne sört ( a legrosszabb a fogyókúra szempontjából, mert abból jó sokat meg lehet inni...) vagy édes bort válasszon, hanem kevés száraz bort. És el kellene járni edzésre, és persze vegye ki a részét a házimunkából, az is fogyaszt! ;)
Sport, sport, sport! És étrendváltás. Másképpen nem megy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!