Találatok a következő kifejezésre: A párom akar szakítani, mert (3 db)

A párom azért akar szakítani, mert interneten beszélgettem 1-2 sráccal, akiket most ismertem meg. Mit tegyek?

Nagyon szeretem a páromat. Igaz, hogy csak 3 hónapja vagyunk együtt, de úgy érzem, hogy ? életem értelme. Beszélget?partnerre vágytam a lazább hétköznapokban, hogy ne arra gondoljak egyfolytába, hogy mennyire nagyon hiányzik és milyen jó lenne vele lenni... Ezért aktiváltam magam arra az oldalra, vele is itt ismerkedtem meg, ezt be is írtam a bemutatkozásomba. Msn-en meglátta, hogy az egyik srác írt nekem, és kérdezte azt is, hogy mikor talizunk, de én nem akarok velük találkozni, csak sima hétköznapi dolgokról beszélgetni, de sajnos ezt a barátom nem érti meg, és most emiatt szakítani is akar velem, mert nem bízik meg bennem...

Legjobb válasz: A párod egyszerûen nem bízik benned, ezért féltékeny. A következõt javaslom: minden beszélgetésedet bármilyen ellenkezõ nemû fiúval egyszerûen mutasd meg neki! Nyugodtan olvassa el! Ha látja, hogy tényleg csak haveri szinten beszélgetsz a fiúkkal elõbb-utóbb bízni fog benned! Én legalábbis ezt csináltam a párommal, miután õ is ezt csinálta velem (egy volt barátnõjével azóta is tartja a kapcsolatot mail-ben, eleinte féltékeny voltam, most már nem vagyok). Nekem pedig a legjobb barátaim mind fiúk, nem tudnám elviselni, ha nem beszélhetnék velük... Tehát amint látja, hogy nem akarod megcsalni, normális lelkületû embernek meg kell békülnie!

A párod egyszerûen nem bízik benned, ezért féltékeny. A következõt javaslom: minden beszélgetésedet bármilyen ellenkezõ nemû fiúval egyszerûen mutasd meg neki! Nyugodtan olvassa el! Ha látja, hogy tényleg csak haveri szinten beszélgetsz a fiúkkal elõbb-utóbb bízni fog benned! Én legalábbis ezt csináltam a párommal, miután õ is ezt csinálta velem (egy volt barátnõjével azóta is tartja a kapcsolatot mail-ben, eleinte féltékeny voltam, most már nem vagyok). Nekem pedig a legjobb barátaim mind fiúk, nem tudnám elviselni, ha nem beszélhetnék velük... Tehát amint látja, hogy nem akarod megcsalni, normális lelkületû embernek meg kell békülnie!
Magyarázd el neki, mi a helyzet, és mondd el, hogy õt szereted, de ha ennyire féltékeny, az nem lesz jó. És amit az elõzõ hozzászóló írt: mutasd meg neki a beszélgetéseket.
Ha ennyire szereted a párodat, akkor miért van szükséged mellette más beszélgetõpartnerre? Vele nem tudsz beszélgetni? Milyen gyakran találkoztok? Valami nem stimmel ebben a kapcsolatban, hogyha ilyen megoldáshoz folyamodtál.
Miért ne beszélgethetnél másokkal? Tudd meg, hogy van-e valami konkrétabb alapja annak, hogy azt hiszi, hogy megcsalod. Ha nincs, akkor paranoiás, és hagyd ott te.

A párom azért akar szakítani, mert beharangozta a családjában és ha ezután kibékülne, azthiszi kinevettetné magát. Mit tehetek ez ellen?

szóval hirtelen dühében, felindulásában azt mondta a családjának, hogy ki akar dobni.(eddig erre példa nem volt, mindenki elég komolynak látta a kapcsolatunkat, bármikor veszekedtünk, magunk között elintéztük) és most hogy megint, mint ált-ban veszekedések után béke van, ő szabályosan azért húzza, halogatja és hergeli tovább magát ellenem, mert "rajtam fognak röhögni, hogy még mindig veled vagyok" szóval saját magát szorította ezzel zsákutcába. és most úgy néz ki, azért akar dobni, mert a családja mit gondol róla, ha meghazudtolná önmagát. és szabályosan ezért van vége! ezért nem békül ki velem! persze a szemembe nem vallja be, ezt csak véletlen megemlítette, és fújja tovább a hülyeséget, hogy miért szakít, ami viszont akkora hülyeség, mint egy ház.

Legjobb válasz: Már az hogy azért akar kidobni, mert beharangozta, az is vicc... A másik vicc, meg hogy a családján kívül mindenki más azon fog röhögni, mert azért dobta ki a párját, mert "anyucinak megígérte". Röhejes az illetõ, már bocsánat, hogy ezt mondom.

Már az hogy azért akar kidobni, mert beharangozta, az is vicc... A másik vicc, meg hogy a családján kívül mindenki más azon fog röhögni, mert azért dobta ki a párját, mert "anyucinak megígérte". Röhejes az illetõ, már bocsánat, hogy ezt mondom.
A kérdező hozzászólása: nem tudom érthetõ volt e rövidebben: a párom azért akar szakítani, mert a családjában beharangozta, hogy vége és ha ezek után velem maradna, azt hiszi, hogy rajta röhögne mindenki.
Ne haragudj, hogy ezt írom, de azt hittem, hogy egy 19-20 éves srácról van szó, most látom, hogy egy 28 éves férfiról. Iszonyatosan gyerekes a gondolkodása. Mi az, hogy azért dob ki, mert "beharangozta"? Ezek szerint, ha lesz valaki a környezetében, akinek nem vagy szimpatikus, akkor majd megint kidob? Ez nem így mûködik. Nem tetszhetsz mindenkinek, nem fog mindenki kedvelni, akinek a véleménye a párod számára fontos. Komolyan úgy akarsz mellette lenni, hogy állandóan azon idegeskedsz, hogy vajon kinek nem felelsz meg, ki miatt hagy ott? Hagyd, hogy menjen el, sõõõt, rakd ki TE! Legyen már benned ennyi tartás. Tudom, hogy nehéz, de hidd el, hogy hatalmasat fog koppanni. Nehogy már te könyörögj neki :S El akar menni, hát segíts neki egy "kezdõlökéssel". Menjen.... Aztán majd rájön...
A kérdező hozzászólása: "Ha gyereketek lenne külön életetek mit szólnál ha bátyuska v a család azt mondaná az 5 éves gyerekre, h nem tõle van és elhagyna mert ilyen irányítható? " szerencsére a családja soha de soha nem beszél magánügyekrõl, azon kívül hogy hogy vagytok, mi megvagyunk, meg a nagy általánosságok.
A kérdező hozzászólása: "Ezek szerint, ha lesz valaki a környezetében, akinek nem vagy szimpatikus, akkor majd megint kidob? " azt vettem észre, ha a társadalomban bárkinek nem vagyok szimpatikus, csupán magamra hagy, védjem meg magam, és általában ill. soha nem nekem ad igazat (de ha csak egy sztorit mesélek egy vitámról, akkor is a másik félnek ad igazat)
És tényleg egy olyan férfival szeretnél élni, aki sosem áll ki melletted?
mi itt mondhatunk akármit nagyon ragaszkodsz hozzá pedig nem érdemli meg, jöhetnek ennél nagyobb nehézségek is, akkor sem fog kiállni melletted.bocsi
A kérdező hozzászólása: "A bátyjának ott a családja. Csak mosolyog az öccsén, mert ugye ha olyan lenne, simán leszedné a fejét, hogy mekkora hülye. De nem, mert õ inkább a feleségével/ba- rátnõjével törõdik. Testvér akkor is testvér marad, ha évekig nem beszélnek. " ez mind annyira igaz, meg a 13 éves féle gondolkodás is. próbáltam vele megértetni, hogy hülyeség ahogy gondolkodik, hát nem fogja.
A kérdező hozzászólása: "És tényleg egy olyan férfival szeretnél élni, aki sosem áll ki melletted?" nem igen vannak olyan helyzetek hál égnek, hogy a védelmére szoruljak.igaz, jól esne néha egy kis együttérzés, dehát most tényleg nem ez a legnagyobb gondom :(
Nem számít, másokra milyen hatással van, csak az számít, hogy a bátyjának megfeleljen? Te látszik, hogy szereted, vagyis vannak érzéseid iránta, ezért is hiába írunk bármit, nem lesz foganatja. Mi lenne, ha a bátyja azt mondaná neki, hogy "idióta hü- lye vagy, hozzám többet ne szólj!"? Öngyilkos lenne? Soha nem fogsz rá tudni úgy számítani, mint egy TÁRSra. Nem fog megváltozni. És nem fogod tudni megváltoztatni. Neki kényelmes így. Ehhez tényleg az kell, hogy az álomvilágából kiessen. Egy percig nem gondolkoznék, már rég otthagytam volna a helyedben (amit te nem fogsz megtenni, mert ugye szere- ted). Válaszolva az eredeti kérdésedre: Ha csak nem vagy okle- veles psychiáter, akkor kb SEMMIT. Annyit, hogy TE dobod ki.. Neki az hatalmas érvágás lesz, mert egoista létére, Õ-Õ-Õ. Esetleg még megmondhatod a véleményed róla, bár ezzel megint csak adsz egy pofont a [email protected], mert egy fikarsznyit sem érdekli a véleményed.
A kérdező hozzászólása: ez utolsó hát jó tárgyilagos volt :) meg reális, meg stb és igaz is. csak abban tévedett, hogy nem hagyom el. már ott tartok, hogy kezdem veszett ügynek érezni az egészet, mert a párom hajthatatlan. jelenleg annyit írtam még neki utolsó szó gyanánt, hogy aki azon gondolkodik, hogy hogy hogy hagyjon engem el, olyan emberre nekem nincs is szükségem. válasza: hülyeségeket beszélek, rám hagyja. most csend van nem könyörgök, nem beszélünk, nem békülünk, egyikünk sem lép semmit.
A kérdező hozzászólása: "Mi lenne, ha a bátyja azt mondaná neki, hogy "idióta hü- lye vagy, hozzám többet ne szólj!"? Öngyilkos lenne?" addig küzködne, amíg a bátyja meg nem békél.
Már nem azért de neked kéne ennek véget vetni mert te vagy olyan helyzetben, h õ bánt téged nem törõdik veled akármit teszel. Sosem lesz jobb, hát már 28 éves és nem képes csak magával foglalkozni. Ha bármi lesz elhagy mert nem tetszik másoknak nem szeretnék a helyedben lenni, te szereted õ meg ha szeret is ezt elég rosszul mutatja ki. Sajnos így tényleg nem számíthatsz rá sosem, bár ne legyen de ha szükséged lenne rá nem lesz melletted... Nehéz de hagyd inkább és találsz olyat aki megbecsül majd és megérdemel téged, szeretni fognak és törõdni veled, nem hagynak magadra ami a legfontosabb. Maradhatsz persze vele is könyöröghetsz mindig, h legyen jobb és törõdjön veled és álljon ki melletted de szted megteszi??
Kedves kérdezõ, remélem észhez térsz és nem állsz vele többé szóba. És ezt most nem sértésnek szántam.
najó a válaszokból ítálve nem értelek.Te egy olyan emberrel akarsz együtt maradni aki hisztis mint egy kisfiú, nyûgös mint egy kamasz és önzõ mint egy kisöcs .Minden értelemben egy értelmetlen, bunkó, érted ki nem álló, érzelmileg nem kifejlett emberrel akarsz együtt maradni. Ha a párom sosem állna ki mellettem (még egy sztorinál sem!) és mindenki más véleménye fontosabb mint az én szerelmem, akkor addig húznék el mint lehet, mert aztán jön a közös élet, ház, gyerekek és ennyi teher mellett teszem 2 gyerek mellé nem kéne egy 3-ik is. Ez a férfi egy gyáva nyúl aki sosem lehetne az igaz lelki támaszod, te meg mindenkinél véded de hát a férfiak ilyenek(ja 15 évesen talán de én még eggyel sem találkoztam 18 éves kor után ilyennel), de viszont a családja nem ilyen, de én szeretem õt, de jól megmondtam neki és most várok:P szánalmas vergõdni egy olyan alakért aki nem tisztel eléggé és nem szeret annyira hogy kiálljon magáért pláne egy ilyen nevetséges dolog miatt mint hogy mit szól a családja, mert ahogy elnézem a családját abszolúte nem érdekli kidobott e téged vagy sem, ez a dolog csak az õ kis fejében van ami beteges és undorító.
A bátyjának ott a családja. Csak mosolyog az öccsén, mert ugye ha olyan lenne, simán leszedné a fejét, hogy mekkora hülye. De nem, mert õ inkább a feleségével/ba- rátnõjével törõdik. Testvér akkor is testvér marad, ha évekig nem beszélnek. Akkor lakjon a testvérééknél. 13 éves korban talán még elmegy, hogy a "tesó" a fontos.
Ha annyira szeretne nem érdekelné mit szól más csak melletted akarna lenni és nem kifogást arra, h talán ezt így nem lehet... Mindenki összeveszik hol kisebb hol nagyobb dolgok miatt és átlagban kibékülnek és nem azt nézik , h jaj mit szólnak ha összeveszek vele utána meg béke van. Miért ciki ha szeret valakit és inkább kibékül vele mint hagyja elmenni? Ha gyereketek lenne külön életetek mit szólnál ha bátyuska v a család azt mondaná az 5 éves gyerekre, h nem tõle van és elhagyna mert ilyen irányítható? Kérdezd meg magadtól , h szeretnéd azt, h ha bármi van a családjának nem tetszik ott hagyna, jól éreznéd így 1 kapcsolatban magad, h bármikor vége azért mert ilyen? Én bármennyire is szeretném nem tudnám elviselni azt, h a családja fontosabb és , h más mit mondd mint én vagyis mi...
A kérdező hozzászólása: "Ideális esetben te lennél a felesége, a gyerekek leen- dõbeli anyja, és erre megkapod, hogy a bátyja fontosabb számára.." azért testvér és házas/élettárs között választani, hogy ki a fontosabb, nem is tudom erre mit mondjak.
Jah, és hagyd a fenébe... ne foglalkozz ilyen emberrel.
azt nem tudom mennyi ideje vagytok együtt és hány évesek vagytok, de ha az illetõnek ilyen fura és értelmetlen gondolkodása van, inkább most legyen vége, mint mikor már közös ház, gyerek van, aztán jön egy vita és "véletlenül" kiejt egy ilyet a száján a szülei elõtt...akkor elváltok?
A kérdező hozzászólása: õ mindig rendkívül fontosnak tartja, hogy mit gondolnak róla mások, vagy a családja. soha de soha nem mondta el senkinek a problémáinkat, vagy magánügyeinket, mindenkinek azt mutatja kívülre, hogy vele mindig minden rendben van. ha munkahelyi gondjai voltak, szabályosan titkolta és amikor megoldódtak, még nekem is csak akkor mondta el! tudom, hogy ez nem normális dolog. de most tehetetlenül végig kell néznem, hogy ezért szakít, mert úristen mit szól nem is anyuci, inkább a bátyja, mert õrá nagyon felnéz, és neki is beharangozta, hogy kidob engem. fél, hogy a bátyja ezután nem tartaná õt férfinak, vagy mit tudom én minek.
ez nagyon gyerekes... ha szeretne, akkor ezzel mit sem törõdne és újra együtt lennétek.. :/
A kérdező hozzászólása: 3 éve vagyunk együtt 25/28 évesek
A kérdező hozzászólása: habár más emberek is ilyenek pl anno bnõm nem mondta el, hogy megbukott a fõsulin és pótvizsgája, vagy UV-ja lesz. õ meg azt titkolta, elõttem a bnõje elõtt! holott egy fõsulin szerintem nem ritkák az UV-k.
A kérdező hozzászólása: nem, ez nem attól függ, hogy szeret e régebben is volt egy srác, aki azért nem akart velem járni, mert a haverjainak nem jöttem be! lenézték õt miattam, meg sorolhatnám. pedig simán látszott a srácon, hogy szerelmes belém. a férfiaknál ez teljesen más dolog!
A kérdező hozzászólása: szóval mit tehetnék?
van a szeretetnek köze hozzá.. én ha szeretek valakit, akkor azt felvállalom és nem érdekel ki mit mond, az a lényeg, hogy vele legyek.. :) Nem tudom mit tehetnél.. talán, ha nem keresnéd egy ideig, akkor rájönne, hogy hülyeség az, amit most mûve.. (de ez már megint csak akkor jön be, ha szeret.) 19/F
ha mások véleményére ad, fõleg az anyja és a tesója véleményére, akkor próbálj meg beszélni velük és rajtuk keresztül hatni rá!
Mond meg neki hogy mjt gondolsz errõl!hogy neked fontos ilyesmi... Ja és szerintem is gyerekes ez a viselkedés amikor szerelmes voltam nem érdekelt hogy ki mit gondol, ennél cikibbet is csináltam nem lehet hogy ez ürügy a szakitásra?
Ez már komplexusnak hat. Ha nõ lennék, az ilyen pasit páros lábbal dobnám ki. Mert nem az számít, ami neked fontos, hanem ami másoknak. Ideális esetben te lennél a felesége, a gyerekek leen- dõbeli anyja, és erre megkapod, hogy a bátyja fontosabb számára.. Mit tehetsz? Rúgd ki. Keress olyat, aki megbecsül, és õt az életbe ne fogadd vissza. Mert mindig csak te fogsz szívni miatta. Magánakvaló, egy példaképpel, nem társaslény.
A kérdező hozzászólása: "ha mások véleményére ad, fõleg az anyja és a tesója véleményére, akkor próbálj meg beszélni velük és rajtuk keresztül hatni rá!" ez nem jó ötlet ha mindenki a magánéletünkrõl csámcsogna, lennének olyan kavarások egy idõ múlva hogy én nem ezt mondtam, de õ azt mondta hogy én azt mondtam, pláne, hogy amit szeretnék, tuti hogy a családján keresztül máshogy érkezne meg hozzá, meg sorolhatnám. én azt nem értem, hogy a bátyja egy rendes, családcentrikus ember, a családja a mindene, hogy nem szól a tesójára, hogy teso: nem veszed észre mekkora hülyeség miatt dobod a párod? õt nem is érdekli igazán, csak meghallgatja a tesoját (amúgy nem is tartja jó ötletnek mások magánéletébe beleszólni)és mosolyog egyet az egészen!!!!mert láttam, amikor rám szólt a párom(leszidott) a bátyja próbálja feloldani a helyzetet egy mosollyal, tématereléssel.
A kérdező hozzászólása: hát mivel annyit szenvedtem mellette, és ráadásul úgy beszél velem, ahogy azt senkivel nem tenné annyira lekezelõen, hogy feladtam. ilyen ember soha nem fog már engem õszintén szeretni. vagy ilyen ember lehet nem is tud szeretni.

Volt már olyan, hogy azt érezted szakítani akar a párod, de nem meri megmondani? Beigazolódott a dolog?

Legjobb válasz: Hogy mik voltak a jelek? Például korábban ha együtt aludtunk, mindig felváltva öleltük egymást. Ez egy idõ után átcsapott abba, hogy kizárólag csak én öleltem... apró jel, de ez már az elõszele volt annak, amire készült. Ezen kívül azt vettem észre, hogy valahogy az együttlétek nem voltak olyan érzékiek, sõt, néha már-már untam is vele a szexet. Sõt olyan is volt egyszer, hogy kutyapózban csináltuk, õ már elélvezett, én viszont még nem, és megunta hogy még mindig dugom, hirtelen fogta magát, felugrott az ágyról, és közölte, hogy "hát nem igaz már, ha nem tudsz eljutni, akkor majd inkább kiverem!!!" ;)) Enyhén bunkó hozzáállás, de mindegy... :D Ezek már mind-mind a szakítás elõtti hetekben voltak, ott szerintem õ már pontosan tudta, mire készül/mit szeretne, csak képtelen volt kinyögni. Ja, és persze az ölelkezések / csókok száma is egyre ritkult, a viták és félreértések pedig sûrûsödtek. Minden kis apróság miatt képes volt kiverni a balhét... és állandóan chatre járt, ismerkedett, stb... Aztán egy 3-3.5 éves kapcsolatot letudott azzal, hogy telefonon közölte velem, hogy akkor most vége, mert rájött õ még fiatal, és szeretne élni, kitombolni magát... pedig elõtte való nap találkoztunk, akkor a szemembe is megmondhatta volna, nem. Így egyszerûbb volt... :) Szóval kb ezekre az intõ jelekre kell figyelni... 23/F

Hogy mik voltak a jelek? Például korábban ha együtt aludtunk, mindig felváltva öleltük egymást. Ez egy idõ után átcsapott abba, hogy kizárólag csak én öleltem... apró jel, de ez már az elõszele volt annak, amire készült. Ezen kívül azt vettem észre, hogy valahogy az együttlétek nem voltak olyan érzékiek, sõt, néha már-már untam is vele a szexet. Sõt olyan is volt egyszer, hogy kutyapózban csináltuk, õ már elélvezett, én viszont még nem, és megunta hogy még mindig dugom, hirtelen fogta magát, felugrott az ágyról, és közölte, hogy "hát nem igaz már, ha nem tudsz eljutni, akkor majd inkább kiverem!!!" ;)) Enyhén bunkó hozzáállás, de mindegy... :D Ezek már mind-mind a szakítás elõtti hetekben voltak, ott szerintem õ már pontosan tudta, mire készül/mit szeretne, csak képtelen volt kinyögni. Ja, és persze az ölelkezések / csókok száma is egyre ritkult, a viták és félreértések pedig sûrûsödtek. Minden kis apróság miatt képes volt kiverni a balhét... és állandóan chatre járt, ismerkedett, stb... Aztán egy 3-3.5 éves kapcsolatot letudott azzal, hogy telefonon közölte velem, hogy akkor most vége, mert rájött õ még fiatal, és szeretne élni, kitombolni magát... pedig elõtte való nap találkoztunk, akkor a szemembe is megmondhatta volna, nem. Így egyszerûbb volt... :) Szóval kb ezekre az intõ jelekre kell figyelni... 23/F
Nekem volt többször is, és végül beigazolódott
Igen, és végül beigazolódott. 23/F
A kérdező hozzászólása: ma 15:21 Mik voltak a jelek?Miket csinált és hogyan viselkedett?
Szerintem csak a nagy szappanoperákban nincs ilyenkor vége. Mármint elõbb-utóbb elkezdesz ezen idegeskedni és rajta fogod kitölteni az egészet, így még jobban eltaszítod. Milyen jelei vannak?
Én megéreztem. Pl amikor felhívott utoljára, megéreztem, hogy azért hív, mert szakítani akar. És tényleg ezért telefonált, hogy sajnálja h élõben nem tudunk most talizni, de úgy érzi nem nagyon mûködik ez így nekünk, és maradjunk barátok..
persze, igen szakítottunk utána szinte azonnal. több éves kapcsolat volt, új munkahelye lett. elkezdett engem kerülni, inkább a munkatársaival volt éjjel-nappal. ha átjött, akkor már csak éjszakára, nem volt kedve annyit szexelni. ha felhívtam letette valami hülye kifogással, elõtte pedig azért örült az ebédszünetnek, mert tudott velem beszélni. és összejött ott valamelyik kiscsajjal, csak nekem nem mondta, mert nem akart megbántani. 21L
Én azt éreztem meg hogy valamit kavart, vagy valamit sunyizott a háttérben, azaz megcsalt. És én szakítottam ebbõl adódóan :)
Most én a másik oldalról is elmondanám, én készülök szakítani, de anyagi okok miatt (közös albi) még várok kicsit, lehet megkövezni. Nálunk az elõszele az volt, hogy duzzogtunk, mert alig volt kommunikáció, konfliktuskezelés meg semmi. Elduzzogtunk egymás mellett. És kevesebb szex. Aztán, ahogy a kétség erõt vett rajtam, meg akartam beszélni. Kérdezõsködtem: mi akar tõlünk, a kapcsolatunktól? Nyugodtan igyekeztem elmondani, mi a baj, amit õ támadásnak vett. Most alig szólunk egymáshoz, akkor is ingerültebben. A megbeszéléseknek semmi értelmük. Még próbálok jópofizni, hogy ne legyen totál rossz a hangulat. De ez már csak a látszat. Ha a ti barátnõtök is megbeszélésbõl, kissé visszahúzódottabb viselkedésbõl jópofizásba vált át, már a végét járja...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!