Találatok a következő kifejezésre: A párom akar majd (38 db)

Szerintetek el vagyok nagyon késve gyerek ügyben? 34 éves férfi vagyok, és nincs még gyerekem. A párom akar majd. Õ 23. Nagyon jól elvagyunk.

Albérletbe vagyunk ahol itt a f?bérl? is. Van adósságunk is. Mit tegyünk?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem kérdés hiszen azt mondtad te még nem akarsz, a párod meg csak majd akar babát. Majd ha mindketten úgy gondoljátok hogy jöhet a baba akkor valószínû jönni is fog. Más is szült már gyermeket rossz anyagi körülmények között, és nem minden esetben kerül egy gyerek több száz ezer forintba.Már elég olcsón meg lehet mindent venni, és lehet hogy kapnátok a rokonoktól babaruhákat és kellékeket is.:)

Szerintem ez nem kérdés hiszen azt mondtad te még nem akarsz, a párod meg csak majd akar babát. Majd ha mindketten úgy gondoljátok hogy jöhet a baba akkor valószínû jönni is fog. Más is szült már gyermeket rossz anyagi körülmények között, és nem minden esetben kerül egy gyerek több száz ezer forintba.Már elég olcsón meg lehet mindent venni, és lehet hogy kapnátok a rokonoktól babaruhákat és kellékeket is.:)
Nem vagy elkésve. A barátnõd hány év múlva tervezi a babát? Még nagyon fiatalnak tûnik és ha õ még várna mondjuk 10 évet, az már azért késõ. 33 éves voltam, a párom pedig 38, amikor megszületett a kislányunk. Õ azt mondta, 40 éves kora elõtt szeretne gyereket, utána már nem. Elõbb kellett volna szülnöm, mert most úgy érzem, nem bírnék 2 gyerekkel, viszont amikor meg már szeretnék, lehet, hogy már késõ lesz:-(. 35 múltam, párom pedig 40 múlt. Ezt neked kell érezned, hogy késésbe vagy-e. Az, hogy mások mit gondolnak, az ne érdekeljen.
A gyerekvállalást ha attól teszitek függõvé, hogy milyen körülmények között éltek, akkor sosem lesz itt az ideje ... Nem tudom, fog-e változni a helyzetetek 5-10 év múlva. A szerelem elmúlik, s jobb esetben szeretetté alakul át. Egy gyermek összetart egy kapcsolatot, de szét is bombázhatja, ha valaki még nincs ráhangolódva. Én 37, a párom 24 éves.. egy 4 hónapos kislány anyukája vagyok. Albérletben vagyunk, a lakásomat most árusítja ki a bankom, van adósságom is, mit tegyek? Boldog vagyok!!! Szeretem a gyermekem, tényleg mindent, ami létszükség, és kicsit annál is többet megadunk neki. Manapság már nehéz tervezni, mert sosem jön el az az idõ, mikor ideális lesz a gyermekvállalás.. a hitelektõl nem lehet megszabadulni egykönnyen, de még mindig támogatják a gyermek vállaló szülõket. Megadják a lehetõséget, hogy otthon lehessen vele az anyuka 2 éves koráig... Ne legyetek elkeseredve, de ha tényleg jól megvagytok, gondolkodjatok el a gyermekvállaláson. Mert az még csak egy dolog, hogy szeretnétek, de mi van akkor... - és itt sorolhatnám a sok aggódó szülõnek készülõ ember keserves sorait, hogy a próbálkozások és orvosi beavatkozások ellenére sem esnek teherbe... ne legyen így! De ha már te is készen érzed magad egy gyermekre, akkor ne halasztgassátok, tegyetek érte! :) Én a legjobbakat kívánom ehhez nektek!
Amúgy miért emelted ki a kérdést? Van valami fejlemény?
Tudod ki késik el gyerekügyben? Aki megcsinálja, és lelép, otthagyva a gyerekeit. Nem lényeg mikor jön, hanem hogy amikor jön ott legyél vele és a nevelésében részt vegyél. Ezt megteheted 20 évesen is, de akár 50 évesen is. A jó apaság a lényeg, nem a kor. Persze nem mondom, hogy várj még évtizedeket, csupán csak annyit akartam mondani, hogy ha pároddal szeretnétek, akkor a közös nevezõ már megvan. S ez a lényeg. Az adósságotok nem tudom ekkora, de ha ezen múlna a gyerekvállalás összes szempontja, akkor senki sem vállalna soha babát. Törlesszetek, és mellette tegyetek kicsit félre ha tudtok. Lehet ne könnyû, de meg kell próbálni. S ha ne emészt fel titeket az adósság teljesen, akkor abból még ki lehet mászni jól. Hajrá!
Nem vagy elkésve. Nálunk is az anyagiak miatt vártunk a babával. ( a párom 37 , én 26 vagyok 19 hetes terhes. ) Mindenki mondogatta, hogy maaajd kaptok babaruhákat, babacuccokat. Naaa ezt meg kell hogy cáfoljam. Senki SENKI az ég adta világon nem segít pedig tudjàk, hogy az anyagiak miatt már elkezdtünk vásárolni. Mert könnyebb nekünk sokszor kevesebbet kiadni.
Én 28 voltam, a párom 38 amikor a lányunk megszületett. Most 32/42 évesek leszünk amikor születik a tesó. Nem hiszem, hogy el lennél késve. Nyugodtan várhatsz még jó pár évet, ha úgy érzed, hogy most még nem vagytok rá készen. A tesó témában volt nálunk egy olyan kikötés a páromtól, hogy 45 éves kora elõtt legyen meg, mert utána már nem akar.
Ráértek. A párod életkora a lényegesebb és neki azért van még jópár éve. Fizessétek ki a adósságotokat, szerezzetek egy normálisabb életteret magatoknak, aztán jöhet a gyerek. Arra azért vigyázzatok, hogy a gyerektelen kényelmet nagyon meg lehet ám szokni.
Nem vagy egyáltalán elkésve. Sajnos ha így haladunk kevés fiatal jut lakáshoz, így vagy több generáció fog együtt élni vagy marad az albérlet. Adósságotok van? Az emberek szerintem 90%-nak van adóssága. Ha mindenki hitelmentes "élet" és egyben ház után akarna gyereket, háát nem tudom mennyi születne.
Mivel férfi vagy, így ezügyben (is) szerencsésebb. Neked is és a párodnak is van még nyugodtan 5-8 évetek a gyerekvállalásra. Ha nõ lennél azt mondanám, hogy az utolsó pillanatokban vagy...
az egyik munkatársam(férfi) is így volt, hogy várnak a gyerekkel, míg minden rendben lesz, felépítették a házat, hitelmentes 40 évesen lett meg az elsõ babája és azt mondja nem várt volna, ha tudja milyen érzés és ha belegondol hogy õ 60-65 lesz majd az esetleges diplomaosztón és mivel egyre jobban elhúzódik a gyerekvállalás, lehet hogy már nem is láthatja az unokáit...szóval hamarabb belevágott volna.
Egyaltalan nem vagytok elkesve, a parod kora a mervado inkabb. Az en ferjem 46 volt amikor teherbe estem az elsö kismanoval, es 48 amikor a masodikkal. Elöször rendezzetek az eleteteket, fizessetek ki az adossagokat es keressetek egy külön alberletet, a korotokbol kiindulva erre van meg legalabb 10 evetek. :)
A kérdező hozzászólása: az eddigi hasznos válaszokat, mindenkinek köszönöm. el fogok rajta gondolkodni! rendesek vagytok!
Azért most a vélemények arányait nagyban befolyásolja, hogy szinte minden válaszoló hasonló szituban van, mint te, hogy a férj 35-40 körül lett Apuka. Szerintem lassan babát kellene vállalnotok. Sokan csak arra gondolnak, hogy a születés pillanatában hogyan élnek, mi mindenük van meg, aztán kész. Tovább kellene gondolkozni. Lassan közelebb leszel a hatvanhoz, mire a születendõ gyermeked felnõ. A türelmed 50 felett már sokkal kevesebb, de ha minden igaz, akkor még csak egy 10-15 év körüli gyereked lesz. Nem könnyû... De ti tudjátok. Csak azért NE jöjjön a gyerek, mert benne vagy a korban! U.i: Szerintem a párodnak sem korai egyáltalán, tény, hogy ráér még, de minek? Persze ha durva az adósság, akkor más a helyzet...

Van itt olyan, aki először barátja akart lenni a párjának, hogy majd később könnyebben megszerezze, vagy akinek sima barátságból kapcsolata lett? Hogy jöttetek össze végül?

Legjobb válasz: én például úgy jöttem össze a barátommal, hogy odajött a sulimba áprilisba, barátnõm beszélgetett vele, de csak olyan szinten, hogy tudták egymás nevét, aztán egy koncerten összefutottunk vele, mondtam bnõmnek, hogy tök ismerõs ez a srác, közölte h tán azért mert egy suliba járunk vele xD akkor beszélgettünk, konstatáltam, hogy jófej de ennyi, 2 héttel késõbb újabb koncert, akkor már meg volt beszélve, hogy jön velünk de semmilyen szándékom nem volt:D ottmaradtunk kettesben egy kis idõre, megcsókolt, nem ellenkeztem, úgysem volt senkim épp, másnap felhívott, hogy nem találkozunk-e? találkoztam vele...közölte h az van, h õ szeret... ezt így egy egész napig ecsetelte, mondtam, hogy most mennem kell, mert még estére van programom, kérdezte, hogy velem tarthat-e, végülis eljött õ is...este 7kor úgy döntöttem, hogy akkor legyen, próbáljuk meg ha ennyire akarja...1 éve együtt vagyunk XD

én például úgy jöttem össze a barátommal, hogy odajött a sulimba áprilisba, barátnõm beszélgetett vele, de csak olyan szinten, hogy tudták egymás nevét, aztán egy koncerten összefutottunk vele, mondtam bnõmnek, hogy tök ismerõs ez a srác, közölte h tán azért mert egy suliba járunk vele xD akkor beszélgettünk, konstatáltam, hogy jófej de ennyi, 2 héttel késõbb újabb koncert, akkor már meg volt beszélve, hogy jön velünk de semmilyen szándékom nem volt:D ottmaradtunk kettesben egy kis idõre, megcsókolt, nem ellenkeztem, úgysem volt senkim épp, másnap felhívott, hogy nem találkozunk-e? találkoztam vele...közölte h az van, h õ szeret... ezt így egy egész napig ecsetelte, mondtam, hogy most mennem kell, mert még estére van programom, kérdezte, hogy velem tarthat-e, végülis eljött õ is...este 7kor úgy döntöttem, hogy akkor legyen, próbáljuk meg ha ennyire akarja...1 éve együtt vagyunk XD
az én párommal már gyerekkorunk óta ismerjük egymást, elöször csak barátok voltunk, eszünkbe sem jutott hogy összejöjjünk, aztán egy ideig nem nagyon találkoztunk mivel õ kiment külföldre, mikor hazajött, találkoztunk és azóta együtt vagyunk. A jövõ hét szombaton lesz az esküvõnk!
nekem úgy volt hogy volt egy lány akivel sokat dumáltunk majd kiderült hogy tetszek neki(elõtte nekem nem tetszett) és miután ez kiderült valahogy õ is megtetszett nekem és ebbõl lett kapcsolat!
Ma csak ilyen bonyolult kérdések születnek? Egyébként nekem nem volt ilyen.
Én a mostani barátomat 5 éve ismerem és eléggé jó barátok voltunk.Hajnalig beszélgettünk nagyon sokszor.Sok mindent el mondtunk egymásnak. 10 évesen ismertem meg egy táborban.(idõsebb nálam 2 évvel amúgy):D Aztán 15 évesen jöttem vele össze.tetszett nekem, sõt én már szerettem is.Tudtam, h õ is érez valamit, de bemeséltem magamnak h nem.Aztán egyszer megölelt egy sárc az õ jelenlétében és közölte a sráccal h az oszlopot ölelgesse.Minden jött magától utána.8 hónaposak vagyunk már.:)
szerintem az a legjobb...en megismerkedtem egy sraccal o lett a legjobb baratom mindent elmondtunk egymasnak es idovel mikor osszejottunk egyaltalan nem vitaztunk mert mindent tudtunk mar a masikrol...egy jo ideje n vagyunk egyutt de most ujra kezdodott vmi es tudod nagyon jo ha a legjobb baratod a szerelmed...
Nekem sem volt még ilyen.
Én eleinte max piszkálódásból szóltam a mostani bnõhöz, majd mikor úgy alakult h 1 rosszabban alakult helyzetben félrevonult mindenkitõl (gyanítom sírni) úgy éreztem kissé az én hibám is h úgy alakult, ezért aztán utána mentem. El akart zavarni, de végül csak belement h beszélgessünk. Késõbb már én segítettem neki mikor mások nem hagyták, mert megkedveltem miután megismertem, majd vége az lett h összejöttünk. Szal még csak barátság sem kell hozzá h kapcsolat legyen. Amúgy olyan helyzetem is volt h 1 csajt azzal a céllal ismertem meg h én õt fel fogom szedni, de aztán akkor volt barátja, és bár késõbb szétmentek, addigra nekem lett más bnõm. Végül addig "kerülgettük 1mást" h bár össze nem jöttünk, máig a legjobb barátaim közé sorolom õt, pedig elõször eszemben sem volt vele barátkozni. :D "életmûvész"
Elkezdenék gyanakodni.
megy nézelõdni.Nem kell egybõl gyanakodni.Sok ember összegyûlik ott nem csak melegek.Vannak nézõk is.
Vigyázzon magára, legalább paprika spray-t vigyen magával, és nem, nem a melegek, hanem az a nagy tucat IQ-szegény homofób miatt. Amúgy érezze jól magát!
Megkérdezném, hogy ugyan, miért?
"Így fejeznék ki a támagatásukat a melegekkel szemben." Miért akarja támogatni a melegeket és miben?
Nem engedném, nehogy õ is rákapjon erre.
Én attól félek átveszi, ezt a szokást, hobbit. a melegséget.
"ha támogatni szeretne vkiket, akkor olyanokat, akiknek tényleg szükségük van támogatásra" Szerinted a melegeknek itt Magyarországon nincs szükségük támogatásra? Hány öngyilkosságba kényszerített meleg fiatalt akarsz látni, hogy belásd, hogy tévedsz?
Azért nincs hetero felvonulás, mert a heteroknak minden joguk megvan a normális életre. Ha nem házasodhatnál össze a pároddal, de még akkor is megszólnának, ha meg mernéd fogni a kezét a buszmegállóban, ha korlátoznának azokban a dolgokban, ami neked manapság egyértelmû, te is ki lennél akadva és a legkevesebb, hogy felvonulnál, hogy megmutasd, sokan vagytok és kikéritek magatoknak. Ez a minimum szerintem. Nem vagyok meleg, férjnél vagyok, és babát várok. De hogy mekkora sötétség van a fejekben ebben a témában, félelmetes. Sajnálom azokat, akik szûklátókörûek. Még egy óvodás is el tudja képzelni, milyen lehet a másik ember helyében lenni, de van, aki erre a szintre sem jut el. A fiad megértem. Készüljön fel, hogy esetleg támadás éri, de örülnék, hogy ki meri nyitni a száját! Remélem, hogy egyszer megkapják azt, ami jogosan járna nekik is, mert ugyanolyan emberek, mint bárki más! N29
na mert nincs heteró felvonulás. aha akkor tessék menj vonulni de ne valami ellen van görkoris motoros bicós felvonulás is ezekre azért megy ax ember mert együtt van sok más hasonló érdeklõdésü emberrel én pl görkoris felvonulásra azért mentem hogy együtt legyek sok görkorissal és nem azért hogy pl provokáljam az autósokat pedig biztos volt akit zavart. engem pl zavar az aszott kéz szentesenkedö hurcolása mégsem hiszem azt hogy azért csinalják hogy bosszantsanak, és nem megyek ki óbégatni sem ellene. nem nekem csinálják ugyanis hanem maguknak. nekem meg nem fáj más öröme
menjen ám biztos aggódnék nem verik e meg szal vigyázzon magára
A melegfelvonulás egy homofóbia ellenes tüntetés. Van homofóbia Magyarországon, így a felvonulás indokolt.
17 évesen simán elengedném!
A melegfelvonulás az a hely ahol hülyét csinál magából néhány ember nõnek öltözve, idióta színes ruhában végig vonulnak az utcán, ismerek melegeket és Õk nincsenek ezért oda, mert az alapján ítélik el a melegeket hogy parádéznak, idiótán felöltözve az utcán.
Hihetetlen, hogy még 2013-ban is van, aki felnõtt létére nem tudja, mi a különbség a homoszexualitás és a pedofília között. Annyira sajnálom az ilyen buta embereket! Szánalmasak!
Te sem tudtad elhatározni, hogy normális leszel. Látom, elakadt nálad a folyamat. Sötét vagy nagyon.
Tudod, remélem, hogy házasodhatnak majd, gyereket vállalhatnak és élhetnek úgy, ahogy bárki, pl. mint az ilyen idióták, mint te! Alanyi jogon jár neked minden, de ha jogom lenne dönteni, téged kérdõjeleznélek meg, hogy átadhatod -e a gyerekeidnek ezt a szûklátókörû, buta viselkedést, amit tanusítasz. A legszomorúbb, hogy észre sem veszed, mennyire sötét vagy! Kívánom, hogy mielõbb egyenlõség legyen ezen a téren is, jogilag, társadalmilag, mindenhogy. Õk nem bûnözõk, de a te gondolkodásmódod agresszióra sarkalló. Ez közelebb áll ahhoz, amit én nem tartok elfogadhatónak!
Miért ne mehetne el? Miért csinálna ezért magából bolondot? Istenem...ennyi agyhalott embert. Agymosás látom nálatok is meg volt! (tisztelet a kivételeknek) Kedves kérdezõ! Én elengednem a te helyedben és tudod örülnék, büszke lennék rá, hogy felvállalja. Akár ha akarja õ is csatlakoznék hozzá, mert már azzal támogatod, de persze azzal is ha elengeded. És valahol szerintem kár volt feltenni ezt a kérdést, mert itt már sajnos nem nagyon kapsz normális válaszokat.. Mert vannak olyanok, akik meg látnak ilyen identitással, származással kapcsolatos kérdéseket támadnak! Egyszerûen támadnak.. De persze megértem, hogy félted, mert itt Magyarországon körülbelül öngyilkosság már ilyen felvonulásra menni. De remélem ezt csak én hiszem így és jól fogja érezni magát! De harcoljon a társaiért, mert a társadalom elfogja nyomni õket..
Én fiam is kint volt nincs ebbe semmi csak nem válalta az arcát! http://s8.images.www.tvn.hu/2009/06/18/17/07/www.tvn.hu_949c..
Megmondanám , hogy büszke vagyok rá, hogy ki mer állni magáért, és borzasztóan örülnék , hogy ilyen bátor fiút neveltem. Én heteroszexuális vagyok és úgy tervezem én is menni fogok. :) 16L
nem engedném ha már meleg legalább ne reklámozza és csináljon magából bohócot, egyértelmû, hogy értelmes homoszexuálisok nem mutogatják magukat ilyenkor, nem pózolnak, illegetik magukat.
nem értem mi értelme van... menjen, ha annyira akar...
A kérdező hozzászólása: Így fejeznék ki a támagatásukat a melegekkel szemben.
A kérdező hozzászólása: Õ is meleg. A támogatás azt jelenti, hogy nyíltan kiállnak a melegeket támogató véleményük mellett bárhol ahol homofóbiáról vagy diszkriminációról van szó. Ehhez nem kell, hogy hozzátartozzon a fesztiválozó kinézet és viselkedés, amit nyilván hanyagolnak.
Ja, hát ha meleg, menjen. Mondjuk annak nem örülnék, ha ez így derülne ki.
Megmondanám neki hogy mehet ahova akar és nem vagyok többet az apja.
Leszel inkább az anyja?
Elbeszélgetnék vele, hogy foglalkozzon ennél értelmesebb dolgokkal, olyanokkal amibõl haszna van neki, vagy ha támogatni szeretne vkiket, akkor olyanokat, akiknek tényleg szükségük van támogatásra.
Nem engedném...a meleg felvonulás egyértelmû provokáció... ennyi erõvel lehetne hetero felvonulás is...az viszont nincs... és amúgy sem kell hülyét csinálnia magából...( tudom, hogy most le leszek húzva)
http://www.youtube.com/watch?v=SIaFtAKnqBU Az emberek 99 százalékának a reakciója.
Nem engedném el. Nem azért, mert homofób vagyok, tényleg nem, hanem azért, mert félteném. Ki tudja milyen elvakult, idióta emberek találnák ott meg az ellenkezõk táborából.
a 15-ös megmondta a frankót
Becsülendõ, hogy kiáll a melegek mellett. Egyáltalán semmi bajom nincs a melegekkel, de a melegfelvonulással nem annyira szimpatizálok. Mi értelme? Aki elfogadja a melegeket, annak nem kell felvonulás, mert anélkül is ugyanúgy fog kezelni egy homoszexuális embert, mint egy heterot. Viszont aki nem fogadja el õket, sõt, gyûlöli a melegeket, annak ez pont jó alkalom, hogy odamenjen, és kifejezze a nemtetszését... Amibõl persze sokszor verekedés, erõszakoskodás lesz. Szóval igen, félteném, nem szívesen engedném el.

A párom eddig azt mondta, majd akkor kéri meg a kezem, ha lesz pénze gyűrűre. Anyukám nem rég nyert egy gyémántgyűrűt, de egy barátjának akarja adni. Miért nem jut eszébe, hogy a páromnak adja a gyűrűt, hogy végre megkérhessen?

Eszébe sem jutott senkinek. Három éve élünk együtt, mindenki imádja a családban a választottomat, szoktunk beszélni az esküv?r?l is. A szerelemem sokszor rajta kapom, hogy menyasszonyi ruhákat vagy egyéb esküv?i kellékeket nézeget a neten nekem, de ha megkérdezem, van, hogy azt mondja, a házasságot egy fölösleges pénzkidobásnak tarja. Már többször is bejelentette, hogy a szülinapomon, vagy az évfordulónkkor megkéri a kezem. Vártam, de soha nem lett bel?le semmi. Erre mindig azt mondta, hogy nem jött össze a pénz... Igen, mindig kell valamire.. Közös kasszán vagyunk, így megértem, nehéz fiatalon boldogulni, bár az is lehet, hogy a gy?r? az utolsó a listán. Anyának sokszor meséltem err?l, de most, hogy itt a lehet?ség, senkinek nem jut eszébe az a verzió, amit én olyan tisztán látok.... Így képzeltem, hogy ez a normális: Anya odamegy pirulva a páromhoz, hogy beszélnünk kell, és odaadja a kis bársonydobozt a kezébe. Azt mondja: "Tudom, hogy mennyire imádod a lányom, és tudom, hogy ti ketten nagyon boldogok lesztek. Itt ez a gy?r?, ha úgy érzed, hogy alkalmas az id?, örülnék, ha ezzel kérnéd meg a kezét. stb." Hát nem??? Megemlítsem vagy hagyjam az egészet, nézzem tétlenül, ahogy másnak adja ezt a kis csillogó szépséget, amivel a legboldogabb pillanatot élhetném át?? Mit gondoltok, jaj, nem merem elmondani senkinek....

Legjobb válasz: ez nagyon dúrva. azt hittem elõször csak poén akar lenni. figyi ha a pasi igazán akarja akár egy ezüstgyûrûvel is megkéri a kezed.. ha meg nem akkor jönnek a kifogások. ne te akard ezt kierõszakolni. nem lesz jó vége.

ez nagyon dúrva. azt hittem elõször csak poén akar lenni. figyi ha a pasi igazán akarja akár egy ezüstgyûrûvel is megkéri a kezed.. ha meg nem akkor jönnek a kifogások. ne te akard ezt kierõszakolni. nem lesz jó vége.
Hmm!! Ha senkinek nem jutott az eszébe ak kor mond el édesapádnak, hátha õ tovább adja anyukádnak ezt a csodás gondolatot!
Nem hiszem hogy jó ötlet lenne...
A gyûrû beszerzése nem anyukád dolga. Õ nyerte, had csináljon már azt vele, amit akar.
Hany eves a kedves kerdezo? Nagyjabol mindegy, ilyen aggyal jobb nem hazassagot kotni. Szerintem ezt a baratja is latja. Tobb esze van mint neked hogy nem akar felesegul venni.
Attól még, hogy a gyûrû meglenne, az esküvõre nincs meg a pénz.
No akkor mennyire fontos a pasiknak a házasság és minden meg is legyen. Megbeszéltük cécóra nincs pénzünk, egy pár gyönyörû ezüst gyûrû 15ezer, 2x30perc az anyakönyvvezetõnél ingyen és bérmentve... Amikor meg minden gond nélkül meglesz a pénzünk a cécó többi részéhez, templom, vacsora meghívó minden külsõség, akkor nekiesünk, és szépen végigcsináljuk, ami az esküvõnk lesz. Mégis hivatalosan kimondja, hogy nem csak a csaja vagyok, egy a sokból, hanem a neje, az az EGY. És a magyar jogrendben ez a mérvadó, a templomi csak egy nagyon szép, nagyon sokat jelentõ esemény. Az, meg hogy egy az anyukád által nyert gyûrûvel szeretnéd, hogy megkérjen a párod. Ennyire menya akarsz lenni, végig akarod csinálni az egész cécót, elmondani, hogy xyNÉ vagyok??? ... Szóval a pénz kamu duma ilyenkor.
Utolsó: van olyan pasi, aki normális esküvõt akar, nem minimálnál is kevesebbet. Az én párom is ilyen volt. Mindenáron aranygyûrût akart az eljegyzéshez, és legalább egy közepes esküvõt! És megcsinálta, megcsináltuk! Van ilyen is. Én is vártam rá jópár hónapot, amig lett annyi pénz, hogy vegyen egy gyûrût, és összejöjjön az esküvõre való. Ezek nélkül az én pasim sem akart nõsülni. Ami engem inkább aggaszt és ezt már írtam, hogy miért ígérgeti meg neves alkalmakra (névnap, szülinap, stb). Nekem ez nem tetszik.
Valóban azt gondolom, hogy ha el akarna jegyezni és venni, azt 5000 Ft-ból is meg tudná tenni, ha TÉNYLEG akarná. Egy pár ezüstgyûrû kijön ennyibõl, az esküvõ meg teljesen ingyenes, ha csak bementek és nem kértek semmi extrát. És akkor már rég házasok lennétek. Ha nincs semmi pénzetek, de 500 fõs lagzit akar, akkor SOHA nem lesz esküvõ. Majd lesz egy becsúszott gyerek és egy élettársi kapcsolat. Miért nem ülsz le vele és kérdezel rá egyenesben? Hogy neked ez nagyon rosszul eski, hogy mindig csak hiteget, tisztán akarsz látni. HA el akar venni, menjetek be és legyen meg a ceremónia a szülõk jelenlétében, ha meg nem akar elvenni, akkor ne hitegessen tovább. Ezt hivják kommunikációnak. Beszélj, drága, mert néma gyereknek...
07.34 vagyok, 3 válasszal ezelõtt. Szóval van ismerõsöm, akinek szintén "nincs pénz esküvõre" dumája volt. Azóta van 3 gyerekük, lakás, autó, stb. Esküvõ azóta se volt. Tehát a csajnak, aki 3 gyereket szült neki, semmije sincs továbbra se, hiszen õ végig gyes-en vlt, vagyona semmi. A srácnak van lakása, autója, stb. Szóval én is látok magam körül ilyet, mint amit a kedves hozzászóló mondott, csak épp ellenkezõ végkifejlettel. Meg kell kérdezni a srácot és ha nagyon nem akar esküvõt, akkor el kell dönteni, mennyire fontos ez neked. Ha nagyon, akkor lépni kell. Ha nem nagyon, akkor felejtsd el az esküvõt, éljetek szépen és ha egyszer mégis megkéri a kezed, akkor nagyon fogsz neki örülni. De akkor legalább tudod, hogy nem várható a dolog és nem rágod magad minden alkalommal, névnap, szülinap, karácsony.
Elhiszem hogy szeretnéd de nem ez a jo megoldás.A házasság és az eljegyzés nem a gyurun múlik. Az én párom egy cirkoniával díszített ezust gyuruvel kérte meg a kezem mégis nagyon boldog voltam. Ha el akar jegyezni megkéri a kezed egy fuggonykarikával is:-)A helyzet az hogy a párod még nem biztos benne, még nem határozta el magát. Ne kényszerítsd bele egy ilyen kínos helyzetbe. A mamádnak is kínos lenne "kikovetelni" hogy jegyezzék el a lányát..Ha meg tényleg valami drága gyurure gyujtoget ne alázzátok meg azzal hogy "na itt van az anyámé csak vegyél már el végre" gesztussal
nagyon szégyellném magam, ha nekem kéne erõlködnöm, hogy a pasim elvegyen feleségül....
Ne haragudj, de 23-24 vagy akárhány évesen elég röhej, hogy valakinek nincs 10-20 ezer forintja egy nyamvadt gyûrûre. :) Szerintem nem is akar megkérni.
Szia! Én még nem írtam ide, de végigolvastam mindent. Látom itt már kiszálltál a reagálásból, viszont engem érdekelne témáztál-e azóta anyuddal a gyûrûrõl (mert gondolom kikivánkozott már belõled ami bánt:) ) vagy esetleg leírhatnád mik a fejlemények!
A kérdező hozzászólása: Nincs semmilyen fejlemény, akkor rájöttem, hogy hülyeség, és azóta nem beszéltünk errõl, nem kívánkozott ki belõlem. Nem beszéltünk azóta esküvõrõl, meg eljegyzésrõl, várok rá türelmesen... :D
Kérdezõ, nézd meg a "Nem kellesz eléggé" címû filmet... Ha feleségül akarna venni a párod, akkor megteremtené hozzá a körülményeket, de még csak eljegyezni sem szeretne.
szerintem ne aggódj. az én (most már férjem) párom is így gondolta: õ majd megveszi, nem kér senki alamizsnájából. Nálunk is lett volna hasonló alkalom, annyiból volt más, hogy a nagymamája, a mikor bemutatott neki (miután összeköltöztünk) nekem adott egy aranygyûrût, és pironkodva közölte, hogy megkéri a kezem az unokájának :D én borzasztóan éreztem magam, el kellett fogadni a gyûrût, de nem tudtam, hogy szabad-e. A párom sem tudta. És azt mondta, ott a nagyija elõtt, hogy a saját gyûrûjével fog megkérni, ha lesz rá pénze. Amikor eljegyzett, neki is csak a gyûrûre volt pénze. Mi is közös kasszán voltunk, a jutalmából vette meg :) nem is tudtam arróla pénzrõl. életem legszebb napja volt. Utána elkezdtünk gyûjteni az esküvõre, 8 hónap múlva megtartottuk. Ami engem inkább aggaszt, hogy miért ígéri állandóan meg, h bizonyos alkalomból megkéri a kezed?! Ez nem tetszik :( mert beetetés szaga van...
A kérdező hozzászólása: Csak kíváncsi voltam mások mit gondolnak, igazatok lehet... Csak már annyira szeretném titokban, hogy ezt egy váratlan esélynek láttam... és hát, jaj, most ahogy gondolkozom, és átolvastam, mit írtam, õrültség az egész!!! Tiszta hülye vagyok!!! Majd lesz, ahogy lesz :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, az utolsó hozzászólás rendkívül kedves volt, elolvadok a gyönyörtõl! 24 éves vagyok, elárulom, ha már ilyen szépen kérdezted.
A kérdező hozzászólása: mármint az utolsó elõtti már
Jaj te, álmodozó :)
A kérdező hozzászólása: Igen, ez egy röpke álomkép volt, jól látod:) Na....:) Már bánom, hogy leírtam ezt az eszement gondolatmenetet.
Na ne sertodj mar be, velemenyeket akartal, hat ez en velemenyem volt. De latom azert magad is belattad mekkora hulyeseg ez. Azonban tovabbra is fenntartom azt, hogy jobb ha nem megy ferjhez. Egy hazassag megtartasahoz beloled hianyzik a megfelelo kommunikacio.
A kérdező hozzászólása: ÚRISTEN! :) Ez elég szánalmas, barátocskám, na jól van, megyek inkább folytatom a munka utáni lazulást, olvasok egy kis Mark Twain-t, ez az oldal kikapcsolódásnak nem is olyan jó, mint ahogy látszott. Ha bunkókkal akarok beszélgetni, lemegyek a Vörös Rózsa kocsmába.... Na, jól van, minden jót kívánok mindenkinek!
Hát, az én férjem tényleg meg akarta kérni a kezem , és meg is kérte, nem gyémántgyûrûvel, egyszerû kis arannyal, mondjuk mi 2en, 2tanú+szûk családi körben az esküvõt is letudtuk, mert csak az számított, hogy kimondhassuk házasok vagyunk...
Ha úgy igazán megakarta volna kérni a kezed már rég megtette volna.... A pénz csak kifogás...
3 éve vagytok együtt. Az ígéret, legalább polgári eslövõ nem a pénzen múlik. Ha akart volna, már megkért volna. Kihasznál, amig hagyod. Aztán ha öregecskedsz, elhagy, hisz nem is ígért neked semmit. Sajnálom, amikor a lányok ilyen olcsón adják magukat.
Es lagzit nem akar a parod? Szerintem elobb lagzi, utana baba.
a biztonság érzet nem maradiság-mondja ezt, aki házasságon kívül szült 2 gyereket, és így is boldogok vagyunk, noha én is szeretnék hozzámenni az élettársamhoz, Õ is szeretne elvenni, csak épp keret nincs.
Én is maradi vagyok, pedig fiú/20:D Ja a háziasszonyságot utálom, hogy rántotthússal vár az asszony meló után stb...de a házasság gyerek nekem így jön sorrendbe:D
Szerintem a papír manapság már semmire sem biztosíték.
15:42 ! Ha nincs papír az már nem család? :S:S:S Amúgy a kérdésre: Ezt teljesen emberfüggõ, mondd meg neki, hogy te is szeretnél babát, de csak lagzi után, szeritnem õ is örülni fog neki, aztán lássatok neki a szervezkedésnek :)
nem, szerintem ez a természetes ha lehetõség van rá, a gyerek családban nõjön fel
A házasság csak akarat kérdése. (1 gyerek éves költségébõl egész nagy lagzit lehet csapni, ha mondjuk egy évvel késõbb jön a gyerek.) Én nem szülnék olyannak, aki nem vesz feleségül. 26/L
14:58 vagyok, egy órával elírtam :D 14:.. ! ;)
Én sem értem, miért pontoztak le és hogy kik, mert azt tudom, hogy a kérdezõ házasságot szeretne és a válaszolók nagy része is házasságpárti kb. 2 kivétellel. Kedves lepontozók! Titeket biztos a kutya se vesz feleségül, ezért frusztráltak vagytok és a pontozásban élitek ki magatokat. Szánalom.
jobb a házasság!! nem kell vacakolni az apasági nyilatkozattal, neked is nagyobb biztonság, meg a babának is. Pár fõvel is lehet esküvõt csinálni. Én amikor terhes lettem, már szerveztük az esküvõt javában, a "lagzi" a 15.hétre esett volna...csak sajnos 14 hetesen elment a baba...de elõtte mindenki azt kérdezte, hogy a baba miatt házasodunk (mármint amiért teherbe estem), hiába mondtam, hogy dehogy, már 6 éve együtt vagyunk. Az esküvõn alig álltam a lábamon, de mivel csak ceremónia volt, egy kis szûk vacsival, a családom végig mellettem állt
15:01-est miért kellett lepontozni? én sem szülnék olyannak, aki még a kezem sem kéri meg... 28/N
Hát akkor egyszerûen mondd meg neki, hogy nked meg a lagzi kérdés fontosabb. Majdcsak enged egyikõtök elõbb-utóbb... Bízzunk benne, hogy õ fog :-)
ÚÚÚú hidd el jobban jártok, ha inkább baba jön!!!Nem is tudod mennyire szerencsés vagy!!!!!!Sokkal nagyobb ajándék, mint a ti pénzetekbõl megetetni a családot!!!
sztem jobb betartani a sorrendet...én konkrétan az esküvõm napjáig szedtem a tabit...és mennyivel jobb volt, mint terhesen hû, gyorsan esküvõ, vagy kis gyerekkel...nem véletlenül alakult ez így.
Szerintem a papír nem bizonyit semmit az én mottom: " Papirral is lehet tiszta szívbõl gyûlölni Papír nélkül is lehet tiszta szivbõl harmonában szeretni. " Én mondjuk házas vagyok lassan egy éve tehát ez nem azt jelenti hogy házasság ellenes lennék hanem hogy egy gyerekhez nem kell papír ha jönni akar úgy is jön Nem fogja nézni hogy van e papír. Szerintem kezdjétek el szervezni az esküvöt és attól lehet probálkozni hát ha mire jönn a nagy nap össze is jön és így mindkettötõk álma egyszerre fog teljesülni. ÉS nem vagy maradi csak sajnos ma már nem azt a funkciot tölti be a házasság amit régebben. Sok sikert a házassághoz és a babához.
A kérdező hozzászólása: de akar lagzit, már sokat beszéltünk róla. de ez a gyerek kérdés neki fontosabb.
Szia! Igazad van. Hiába ez az ultramodern világ, szerintem akkor is össze kell házasodni, ha sokan ellene vannak. Ha két ember szereti egymást akkor miért nem lehet azt hivatalosan, nem értem én ezt a világot. Sok sikert mindenhez!
14:52 vagyok, még annyit, hogy annyi idõvel/utánajárással amennyivel mindent elintéztek, hogy a párod nevére kerüljön a baba, 2 lagzit meg lehet szervezni! egy barátnõm jár most ilyen cipõben, komolyan a lagzi-szervezés nem emésztette fel annyi energiámat, mint nekik a papírok intézése...szóval "praktikus" szempontból is jobb, ha összeházasodtok :)
ez a normális, ahogy Te gondolod...jól néznénk ki, minden PASINKnak szülnénk :) 28/N
16:55-ös vagyok!Bár engem is lepontozott valaki...én senkit!Házasság párti vagyok, de sokkal szerintem, ha csak kis esküvõt rendez valaki...nem kell mutogatni a külvilágnak, hogy nekünk erre is telik...azt a pénzt inkább költeném a babánkra!Bár természetes, hogy akarsz lagzit, de pusztán csak egy papír...amit 2 tanúval is megkaptok!

Ha a párod nem akarnak sexelni, mert felébrednek a gyerekek, recseg az ágy, egyáltalán itt vannak a gyerekek a lakásba - majd inkább akkor, hogy ha elmennek itthonról a nagyihoz. Mit gondolnál?

Legjobb válasz: Kifogás! Ha kíván a párom és én is õt akkor találunk lehetõséget és nem kifogást a szeretkezésre. A múltkor majd nem a garázsban csináltuk. :-) 34 F

Kifogás! Ha kíván a párom és én is õt akkor találunk lehetõséget és nem kifogást a szeretkezésre. A múltkor majd nem a garázsban csináltuk. :-) 34 F
Csak kifogásokat keres, bár lehet, hogy úgy is gondolja, ahogy mondja :P
..vagy esetleg attól tart, hogy hallják a gyerekek? :D Nem tudom hány évesek, de azt nem tartom kizártnak, hogy nem mert\mertek szólni, az apukával jobb viszonyban vannak\nyitottabbak vele, és neki jelezték, kihangsúlyozva, hogy azért lehetõleg ne verje nagy dobra. Persze csak egy tipp, én igyekszem elõször végiggondolni, hogy van-e lehetõség arra, hogy a párom igazat mond, mielõtt letámadom azzal, hogy megcsal.
Mit gondolnék? Mióta vagytok együtt? Nem lehet hogy egy kicsit unalmas már veled? (nem kell megharagudni a kérdésért) Vagy esetleg megcsal?
vagyis nemtom ajjaj-e, de meglepõ
:O .. ajjajj
A kérdező hozzászólása: máshol nem sexelünk én a nõ vagyok :(
Ha a párod zárkózottabb és a sex számára teljesen intim, csak rátok tartozó dolog, akkor érthetõ.Akkor is, ha számára a sex nem egy nagyon kellemes tevékenység.
pedig milyen jókat lehet szexelni a földön, ha leterítesz 1-2 paplant... nem nyikorok, nem megy sehova... és nem kényelmetlen a szexhez... azt az 1-2 órát nagyon élvezetesen el lehet tölteni a pablón, arról nem is beszélve, hogy kicsit talán még jobb is a hangulata, mint fent az ágyon... szóval ez akkora kifogás, mint egy ház... ez olyan, mint az egyik nõismerõsöm, aki mindig "menstruál".
Már miért lenne kifogás?? Arról nem volt szó, hogy máshol sem szexelnek, csak hogy a nõjét(gondolom, ha a nõ benne van, akkor mi nem szoktunk sokat gondolkozni) zavarja, hogy a gyerekek azt hallgatják, hogy szexelnek.
*majdnem :-(
Azt, hogy a legteljesebb mértékig egyetértek.
Azt, hogy ideje venni egy új ágyat:)
menyetek a mozsdoba zarjatok be az ajtot indicsatok be a vizet oszt adjad neki

Eset már meg itt valakivel, hogy szakított a párja mert 100%ig biztos volt abban, hogy már nem szerelmes, majd egy kis idő múlva megkereste, hogy rájött tévedett és folytatni akarja?

Legjobb válasz: Szerintem a felektõl függ,hogy hogyan alakul.Elõfordult velem is ilyen,én voltam,aki "visszafordult",de a volt barátom annyira nagy mellénnyel volt,amikor visszamentem hozzá,hogy teljesen lekezelt,majd utána õ dobott ki.Nem éreztem fájdalmat ekkor már,mert szerintem kegyetlen dolog,ha valaki a bántásra bántással reagál. De ismertem olyan párt,akik akármennyiszer szakítottak,és akárhányszor mentek vissza a másikhoz,mindig tudták folytatni,mert egyszerûen imádták egymást."Elválaszthatatlanok voltak,mint a borsó,meg a héja." :) Ezt a Forrest Gumpban hallottam,nagyon aranyos.

Szerintem a felektõl függ, hogy hogyan alakul.Elõfordult velem is ilyen, én voltam, aki "visszafordult", de a volt barátom annyira nagy mellénnyel volt, amikor visszamentem hozzá, hogy teljesen lekezelt, majd utána õ dobott ki.Nem éreztem fájdalmat ekkor már, mert szerintem kegyetlen dolog, ha valaki a bántásra bántással reagál. De ismertem olyan párt, akik akármennyiszer szakítottak, és akárhányszor mentek vissza a másikhoz, mindig tudták folytatni, mert egyszerûen imádták egymást."Elválaszthatatlanok voltak, mint a borsó, meg a héja." :) Ezt a Forrest Gumpban hallottam, nagyon aranyos.
persze. nah ezek 99.9%-ban nem sülnek el jól...
A kérdező hozzászólása: és ezt úgy értem h a srác ki is jelentette, hogy ne reménykedjek..lehet esélye ilyenkor h elkezdek neki hiányozni és megkeress?:(
Utolsó vagyok: Nézd, én nem akarok hiú ábrándokat kelteni benned, meg semmi, de én azt mondom, elõfordulhat, hogy meg fog keresni.Mennyi ideig voltatok együtt, egyébként?
A kérdező hozzászólása: másfélévig, kicsivel több:(

Régóta együtt vagyunk. Kölcsönadok majd a páromnak egy nagyobb összeget amit természetesen amint tudja visszaadja. Én már ezt eldöntöttem, de ő nem akarja elfogadni. Én könnyebb helyzetben vagyok jóval. Más is volt már így?

Legjobb válasz: Igen... az én párom is ilyen... férfi büszkeség. Csak akkor fogadja el, ha máshonnan tényleg nem tudja elõteremteni. Szerintem nálatok is így lesz. Ha tényleg nem lesz más megoldás, akkor el fogja fogadni.

Igen... az én párom is ilyen... férfi büszkeség. Csak akkor fogadja el, ha máshonnan tényleg nem tudja elõteremteni. Szerintem nálatok is így lesz. Ha tényleg nem lesz más megoldás, akkor el fogja fogadni.
Kérdés, hogy mire akarsz neki kölcsönadni? Egyik barátnõm 5 éve volt együtt egy fiúval, mikor kölcsönadott neki, aztán pár hónappal késöbb szétmentek. azóta se kapta vissza a pénzt:(
Szia, én még nem voltam ilyen helyzetbe. De ha a párodat megnyugtatná, akkor írjatok egy papírt arról, hogy adtál kölcsön neki. Így neki is könnyebb, olyan, mintha hitelt venne fel egy bankból. (szerintem) Üdv: Mimi 25L
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem hozzátenni 21 éves nõ vagyok, õ is ennyi.
A kérdező hozzászólása: Úgy érzi ez gáz mert neki kellene adnia nekem.De régen mikor tanultam és õ már dolgozott õ is segített nekem, csak már elfelejtette.Attól fél mit szólna a családom. De mivel külön kasszán vagyok tõlük, nem kell elszámolnom.Úgy érzem én segíthetek neki egyedül.És nem kötöm más orrára otthon kinek adok és mit.
A kérdező hozzászólása: Úgy érzem ismerem annyira, bízzak benne. Õ talán olyan hogy ha szakítanánk akkor már csak azért is visszaadná .

A páromnak lehet hogy van egy kisfia. A csaj most lépett be az életünkbe, majd 1 év után, hogy ez a baba létezik. Azt akarja, hogy vállalja fel a gyereket. A párom viszont nem akarta. Mit tegyünk?

4 év különlét után újra összejöttem az exemmel. Napokon belül megszülethet a babánk, de most jelentkezett egy csaj, aki azt állítja 3 hós a gyermeke a páromtól. Amikor összejöttünk, már terhes volt a csaj. Állítása szerint gyógyszert szedett. Párom nem akart gyereket, de a csaj megtartotta, és most zaklat minket, vállalja fel. Párom anyjával tartja a kapcsolatot, õ sem mondott semmit nekünk, hogy ez a gyermek létezik, holott õ tudta.A csaj szerint õ mondta a páromnak hogy terhes, aki azt válaszolta hogy vetesse el. Igazából nem is volt kapcsolat. Több hetet kint volt a párom külföldön. Mikor néha hazajött, találkozgattak. Januárban apaságit akar a csaj csináltatni. Mit tehetünk?

Legjobb válasz: Mit tehettek? SEMMIT! Ha az övé, akkor fizetnie kell! Ennyit te is tudhatnál már, hogy nem úgy mûködik, hogy "õ nem akarta" és akkor már nincs is gondja vele. Ott volt, amikor megcsinálta? Ott. Akkor pont. Mit szólnál, ha a te gyerekedet is letagadná?

Mit tehettek? SEMMIT! Ha az övé, akkor fizetnie kell! Ennyit te is tudhatnál már, hogy nem úgy mûködik, hogy "õ nem akarta" és akkor már nincs is gondja vele. Ott volt, amikor megcsinálta? Ott. Akkor pont. Mit szólnál, ha a te gyerekedet is letagadná?
alapból hogy lehet így kibékülni akár az exedel, hogy bele járt egy nõbe folyamatosan minden féle védekezés nélkül? Számomra ez gusztustalan és megbocsájthatatlan dolog lenne. Soha nem tudnám el felejteni hogy egy férfi, aki valószínû benne van már az X korba, amikor lenni kellene annyi felelõség tudatának hogy nem mászok mindenkivel ágyban, de még egy emberrel sem, ha az nem komoly kapcsolat, védekezés nélkül. A hiszékenységének, és felelõtlenségének meg van az ára, az a gyerek semmirõl nem tehet.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Az, hogy a nö "állítólag" szedett fogamzásgátlót, az ö dolga, ha a párod biztosra akart volna menni, akkor használt volna óvszert. (Föként nem komoly kapcsolatban alapdolog!) 3. Ha a párod tudott arról, hogy terhes a nö, akkor nem érthetö, miért tiltakozik. Arra nem kényszeríthette volna a nöt, hogy elvetesse, ez a nö döntése. 3. Ha a párod a gyerek apja, akkor köteles gyerektartást fizetni, viszont nem köteles tartani a gyerekkel a kapcsolatot. (De akkor elég szánalmas ember) 4. Ha a párod tagadja, hogy ö az apa, akkor a bíróság lerendeli az apasági vizsgáltot, és ha beigazolódik, fizetheti a vizsgálat díját is, ami nem kevés. 5. Ez NEM zaklatás, hanem az anya részéröl jogos tájékoztatás. A párod akkor jár a legkevésbé rosszul, ha elismeri az apaságot és fizeti a tartásdíjat. MInden más esetben sokkal többe fog kerülni neki.
Csak azt lehet "megvezetni", aki hagyja magát. Ha nem akarok valakitõl véletlenül sem gyereket, akkor: -nem fekszem le vele; -ha mégis, akkor NEM adom át a védekezés felelõsségét, hanem az elsõ perctõl az utolsóig használom a gumit. Ha így is besikerül, csak magamat hibáztathatom.
Ja és majd még örökölni is fog, úgyhogy még drágább.
Megvezette de sajnos így járt. Több millió férfit vertek már át gyerekkel. Legundorítóbb amit egy nõ tehet. Fizetése 20% minimum 18. max 25 évre elfelejtheti, drága egy éjszaka volt.
Megvereted a nindzsót és el is van simitva az ügy. Legközelebb majd talán észbekap és elcsámpázik kaparásra.
Nem, mert még ha így is van, NEM tudja bizonyítani, ugyanis HELYES szedés mellett is lehetséges terhesség. A tabletta sem nyújt 100 %-os védelmet.
De, megvezette! De a párodat senki sem kényszerítette, hogy szexeljen. Amibe bele kellett kalkulálnia, hogy ha még egy százalék az esély is, hogy terhes lesz, az akkor lehetséges. Ha azt vesszük a rendesen szedett gyógyszer sem 100%-os, ahogy a gumi sem.
A kérdező hozzászólása: Ez mind ok, de ha a csaj azt állította hogy szedi a gyógyszert, és közben nem is szedte, így eshetett teherbe akkor a páromat végülis megvezette nem?
Ha tuti õ a gyerek apja, akkor bizony kell tartásdíjat fizetni! Én a helyetekben a békességes viszonyra törekednék, ez lenne a legjobb nektek is!!
Hát ha a lány erõlteti az apaságit, akkor szinte biztos, hogy a párodé a gyerek! Õszintén! Nem mondom, hogy a lány jól csinálta, sõt! De a gyerekcsináláshoz ugye az kell, hogy két ember lefeküdjön. Ebben a párod is benne volt. A gyerek érdekeit kell néznie. Õ nem tehet semmirõl!
A párodnak is lehetett volna annyi esze, hogy nem fekszik le a csajjal. A gyerek pedig nem tehet róla, hogy megszületett, így neki is JOGA van a tartásra. Igen joga, kedves kérdezõ, olya jopg, amit a PTK biztosít, és tehát a gyerek apjának kötelessége gyerektartást fizetni vagyoni helyzetének megfelelõen, már ha ezt a bíróság megállapítja.
na, ja..hogy nézne már ki, ha a fél város az õ nevén futkározna... nagy kópé ez a te párod - majd megkapja a felnövekvõ fiaitól a jutalmát
Az elsõ SEM viseli az õ nevét....
Ettõl már csak egy lépés, és azt fogja állítani, vagy éppen barátoknak, ismerõsöknek mesélni, hogy valójában nem is az övé, csak emberségbõl, tisztességbõl neveli õ a más gyerekét. Nagyon meglehet, hogy két lábbal rúgnám valagon, és úgy szállna el, mint a gyõzelmi zászló!
Aham, jól megindokolta. Vajon az elsõ gyereket milyen ürüggyel nem vette a nevére?
Érdekes. Az egyik gyereket már megszívatta, most hagy szívjon a másik is. Én nem hagynám, az biztos. Akkor el sem akarja ismerni, vagy mi van?
Aha, akkor az életében részt vennie se kell, meg apasagit se írass vele.
1. Annak semmi jelentösége, hogy a nevér vesz-e vagy sem, attól jogilag az ö gyereke. 2. Attól, hogy valakinek vagy EGY fia, aki az ö nevé viseli, még lehet egy MÁSODIK is, sok embernek van egynél több gyereke.
Bocs, korán ment el: 3. Attól, hogy KÉT gyereknek uyganaz a vezetékneve, nem világos, hogy miért kellene vitának lenni a gyerekek között. 4. Akár az ö nevén van, akár a tieden, a gyerek ugyanúgy örököl az apa után, jogilag semmi különbség a két gyerek között. 5. Én eleve nem erölködnék a "nevére vetetéssel", nem látom semmi értelmét.
A kérdező hozzászólása: Most engem miért támadsz le?
De gusztustalan ember a " párod"! Hogy tudod egyáltalán a párodnak titulálni? A gyomrom kifordul tõletek!
Az apaságot elismeri? Mármint papíron?
Ha összeházasodnátok aem lenne alap, hogy a férj nevét kapja a gyerek...nekünk közözsen kellett errõl is nyilatkozni, hogy hogyan szeretnénk, akár az én vezeteknvemet is írathattuk volna.de csak akkor érvényes, ha kegegyezünk, nálatok itt elbukott volna... Nálunk amúgy volt dilemma, mert sem az õ, sem az én nevemet nem vinné tovább más, csak mi...de az enyém tucatnév úgyis... Semmit nem tehetsz, max rábeszéled...nem mintha lenne jelentõsége...
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy mivel indokolja már a kérdésemben leírtam.
De az apaságot elismeri? Az, hogy nem akarja, hogy az õ vezetéknevét viselje, mivel indokolja?
A kérdező hozzászólása: Õ azt akarja, hogy ne az õ vezetéknevét kapja a gyerek.
Jajj, hagyjátok már, buta mint a tök.... Az ilyenen nem lehet segíteni.
A kérdező hozzászólása: Én már voltam házas két hónapig, elég is volt. De a kérdés nem ez volt...
Nagy lagzit akarsz, de nincsen rá pénze a pasinak, ezért nem mész hozzá... ááá, dehogy vagy anyagias :)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok anyagias. De mindenki magából indul ki!
De arra miért nem válaszolsz, hogy az apaságot el e ismeri?!
A kérdező hozzászólása: Engem nem érdekel, hogy elismeri e vagy sem. Az a lényeg, hogy a nevére vegye és én ne maradjak szégyenbe.
Ez most rosszul fog esni, de a régi felfogás szerint mindenképpen "zabigyerek" lenne a gyereked, mivel nem vagytok házasok. Vagy modern gondolkodású vagy, és kiröhögöd az ilyen szavakat, hogy zabigyerek, vagy hagyományosan gondolkozol, de akkor meg nem értem a "nem vagyok férjhez menõs típus"-t.
Kedves Kérdezõ! Te nem vagy normál! Hova tetted a józan eszedet, amikor kapcsolatba léptél ezzel a trógerrel? Szerencsétlen gyerek!
Te jó ég.....
Én egy ilyen férfival nem hogy a gyerekvállaláson nem gondolkoznék, de kapcsolatot sem kezdenék. Nem akarja nevére venni a gyereket, nem dolgozik....csupa olyan dolgot írtál, ami rossz fényt vet rá. De te tudod....
A kérdező hozzászólása: Nem úgy néz ki mint aki valaha is dolgozni fog. Összesen talán ha két év munkaviszonya van.
Ha nincs mibõl az állam megelõlegezi, maztán behajtja ajta amikor lezs mibõl...
A kérdező hozzászólása: Jelenleg nálunk lakik. De nem terveztük a gyereket.
Most együtt vagytok vagy sem? Gyerekcsinálás elõtt nem beszéltétek ezt meg?
A kérdező hozzászólása: Úgysem fizetne tartásdíjat mert nincs mibõl.
BNézd Kérdezõ (#48), úgy nem "veheti a nevére", hogy nem ismeri el, fordítva viszont minden további nélkül mûködik, tehát elismerheti anélkül, hogy a "mevére venné". És ezen a világon semmi módon nem tudsz változtatni. Ez a "ne maradjak szégyenbe" de bocs, de a XXI. századi Európában egy óvoda homokozói szint... Ha nem ismeri el az apaságot, és te sem nevezed meg apaként, na akkor kérheted egymagad, hogy egy képzeletbeli apát jegyezzenek be apaként, és annak megfelelõ családnevet a gyereknek, és akkor lehet, hogy megfosztottad a gyereket az apjától, senkitõl nem tarthatsz igényt semmiféle tartásdíjra-gondoskodásra, de boldog lehetsz, nem lesz a te neveden, "nem maradsz szégyenbe"... ugyan lehet, hogy a saját gyereked fogja ezért mindörökre rád vágni az ajtót tizenévesen, teljesen jogosan... tényleg ezt szeretnéd?
Te már szégyenben maradsz egész életedben, mert nincs agyad.
A 26-os válasz sokkal cikibb, mint az, hogy a te nevedet viseli a gyerek. Én például kifejezetten azt szeretném, hogy a gyerekem az én nevemet viselje, fõleg, ha lány lesz.
Csóri gyerek, az apja egy felelõtlen balhere, az anyja meg egy anyagias, életképtelen, sznob ember :(
"Minek inditsak apaságit amikor nincs semmije?" Itt nem kis problémák vannak.... Elõször is, ha nem ismeri el, soha nem fog egy fillért is fizetni utána, az állam sem elõlegez meg egy fillért sem neked. Letagadhatja bármikor a gyereket, Te meg majd magyarázkodhatsz Neki, ha nagyobb lesz.....
apaságit a neve miatt indíts. Ez nem úgy van, hogy a "férfi" csak dugdossa a répáját ide-oda, aztán a felelõsséget meg lerázza magáról.
Egyszerûen fel nem bírom fogni, milyen vita lenne ebbõl kifolyólag a két testvér között? Egyáltalán mibõl feltételez ilyet? A már meglévõ fia emiatt elõre hisztizik, vagy mi? Mert egyébként ez nekem úgy hangzik, mint egy idióta kifogás.
Ha nekem ilyet mondana a férjem, szálanként tépném ki a haját, az tuti. Az elsõ gyereknél az anyuka nem engedte, tehát......miért büntet most emiatt benneteket? Az nem számít, hogy te mit akarsz? Én azt hiszem adnék neki gondolkodási idõt!!! Lenne neki ne mulass!
A kérdező hozzászólása: Csak azt akarom, hogy vegye a nevére. Minek inditsak apaságit amikor nincs semmije?
Csak kifogásokat keres. Indíts apaságit.
"#6 Aham, jól megindokolta. Vajon az elsõ gyereket milyen ürüggyel nem vette a nevére?" há' hogy a másodikat, harmadikat ... n+1.-ket sem fogja!
A kérdező hozzászólása: Amikor a fia született már nem voltak együtt a gyerek anyjával ezért a nõ nem engedte, hogy a nevére vegye.
Hát nem sok jó derül ki errõl az apukáról a fentiek alapján - legalábbis számomra. Vajon miért nem vállalja fel a gyerekeit? Általában a normális férfiak büszkén, és boldogan veszik a fiaikat a nevükre. Téged elvett feleségül? Vagy téged se vett a nevére, hiába van mostmár gyereketek is? Szeret ez téged egyáltalán?
Jah, az elsõnél is azt mondta anyukanak, hogy majd ha testvér lesz...
A kérdező hozzászólása: Nem kell nekem, hogy fizessen én csak azt akarom, hogy ne mondják a gyerekemre, hogy "zabigyerek".
Miért lenne ciki ha a te neveden van a gyerek? Én valahol örülnék ha az én nevemet vinni akkor tovább? Sõt, ha ilyen az "apa", talûán jobb is ha a te neveden van!! tessék lepontozni, de egy brtnõmmel is ez volt, õ örült h az õ nevét viszi tovább a gyereke, mert vele is szemét volt a gyereke "apja"
Ahhoz kell az apasági. Utána ha nem akarod, nem pereled be gyerektartásért, de az apasági ahhoz (is) kell, hogy az õ neve legyen apaként bejegyezve.
Emberek, a névviselés szempontjából sem különbözik a házasság és a teljes jogú apai elismerés, mindkét esetben a felek közös akarattal nyilatkoznak a születendõ (vagy megszületett) gyerek(ek) családi nevérõl, házasságban sem mûködne az, hogy "a gyerek az apa vezetéknevét kapja, mert az anya úgy dönt és kész"...
A kérdező hozzászólása: Az én nevem olyan gyakori, hogy minden második embernek ez a vezetékneve. Ki nem állom. Amúgy sem vagyok egy férjhezmenõs tipus.
26jaj, már kérdezõ... mi két tanúval, a pappal álltunk Isten oltára elõtt. És boldogan élünk, míg meg nem halunk. Ne legyél már olyan merev, szigorú.
Kérdezõ, a világon semmit nem tehetsz (szerencsére), a gyerek névviselésének csak olyan mértékben van köze az apaság kérdéséhez, hogy az apja vezetéknevét IS viselHETi, ha KÖZÖSEN ûgy nyilatkoztok. Egyébként meg zöldség az egész, ha nekünk lenne gyerekünk a jelenlegi párommal, férfiként én lennék azon, hogy inkább az anyja vezetéknevét viselje, ott ugyanis nincs fiú a családban, aki tovább vigye a nevet, az én nevemnek meg már van folytatója. Nem attól lesz valaki apa, hogy a vezetéknevét viselik...
Na jó, most már kezdem unni ezt a sok buta nõt, akik itt a hülye kérdéseiket teszik fel. Te sem vagy különb a párodnál, sötét vagy, mint az éjszaka, szüljél egy halom kölyköt neki, aztán meg lagzizzál egy gazdag palimadárral...Jesszzusss
"De ciki lesz, ha az én nevemet viseli a kicsi. ....én csak azt akarom, hogy ne mondják a gyerekemre, hogy "zabigyerek"." Akkor addig ne szülj gyereket, amig nem vagytok összeházasodva. Ilyen felfogással nem lehet megérteni, hogy mit is akarsz.
A kérdező hozzászólása: Nem is akarok hozzámenni. Ennek egészen egyszerû oka van: Mivel én szeretnék nagy lagzit csapni és azt csak egy olyan pasival tudom kivitelezni aki gazdag (olyat pedig nem találok). Lagzi nélkül pedig nem akarok senki felesége lenni.
Az apasagi nyilatkozatot tehet ugy is, hogy a gyereket nem engedi a saját vezetékneve de anyakonyveztetni es erre a biróság sem kötelezheti.
Hirtelen felindulásból: úgy rúgnám ki, hogy lába sem éri a földet. Tényleges válaszom: Két különbözõ dolog, hogy a nevére veszi-e vagy elismeri, mint apa. Az apaságot ha nem ismeri el, arra nincs indok. Attól, hogy elismeri az apaságot, a gyerek még viselheti a te vezetékneved. Azt írtad, hogy a párod. Feleségül nem vesz?
Ne haragudj rám, de egyszerûen nem értelek! Hogy voltál képes gyereket szülni egy ilyen trógernek? Össze-vissza csinálja a gyerekeket, de a felelõsséget már nem vállalja! Ha egyszer megun, és elhagy téged a picivel együtt, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülsz. Mert gyerektartást nem fog fizetni, azt akár most garantálhatom. Pláne úgy, hogy az elõzõ gyerek anyjának is fizetnie kellene az ottani gyerek után. Mindez úgy, hogy nincs munkahelye. Ha pereskedni kell a gyerektartásért, akkor az évekig elhúzódhat, mert képes lesz még azt is letagadni, hogy övé a pici. Anyagilag lenullázhat ez a herce-hurca. Csak remélni tudom, hogy mi tévedünk mindannyian, mi válaszolók, és a végén kiderül róla, hogy egy rendes, húséges, felelõsségteljes apa és társ.
A kérdező hozzászólása: De ciki lesz, ha az én nevemet viseli a kicsi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!