Találatok a következő kifejezésre: A párom Ez (5070 db)

Osztály találkozora miért viszik az emberek magukkal a párjukat? Ez most divat lett?

Legjobb válasz: Nem most lett divat, hanem már elég régen. A vacsorára lehet vinni nyugodtan. Nálunk most lesz a 25 éves. Az elsõn még senkinek nem volt férje, felesége, tehát nem vitte, a másodikon már igen. A párok jellemzõen nem szokták magukat jól érezni amúgy. A utolsó kettõre ha jól rémlik, már senki nem hozta. :) Mi eléggé összeszokott banda vagyunk, minden éveben bulizunk egyszer, az osztály a 2. családunk, és ezt mindenkinek a párja el is fogadja. Ja, és soha senki nem kérkedésbõl vitte, hanem a buli miatt. Az más kérdés, hogy néhány pár nem érezte jól magát, az az õ baja. :) mi jól éreztük magunkat :D

Nem most lett divat, hanem már elég régen. A vacsorára lehet vinni nyugodtan. Nálunk most lesz a 25 éves. Az elsõn még senkinek nem volt férje, felesége, tehát nem vitte, a másodikon már igen. A párok jellemzõen nem szokták magukat jól érezni amúgy. A utolsó kettõre ha jól rémlik, már senki nem hozta. :) Mi eléggé összeszokott banda vagyunk, minden éveben bulizunk egyszer, az osztály a 2. családunk, és ezt mindenkinek a párja el is fogadja. Ja, és soha senki nem kérkedésbõl vitte, hanem a buli miatt. Az más kérdés, hogy néhány pár nem érezte jól magát, az az õ baja. :) mi jól éreztük magunkat :D
Kérkedni. nem 10 évesek vagytok szerintem hogy pár óra erejéig ne tudjanak elszakadni tõle. Nem tudom mi értelme ezen felül.
Nekünk 1 hónapja volt az elsõ osztálytalálkozónk, és amikor megbeszéltük a szervezést amit 4 en csináltunk akkor írtuk is a meghívó levélbe azt hogy lehetõleg senki ne hozza a párját. Sok olyan osztálytalálkáról hallottam ahol vitték magukkal a párjukat és az nem volt valami jó, szerintem értelmetlen ez a dolog.
Ez azért "fontos" vagy éppen "nem fontos", mert meg akarják mutatni a párjukat, hogy a régi riválisok irigykedjenek. Mások a karrierrel vágnak fel, õk pedig a párjuk mutogatásával :) )) Mégis mirõl szól egy osztálytalálkozó, ha nem arról, hogy ki mennyire vitte az életbe?:) )) de egyébként én sem értek egyet a párunk magunkkal vonszolásával. Ha mástnem mutatok fényképet róla és ennyi (:
Hááát, most lehet én leszek lepontozva, de én a rég nem látott osztálytársak között idegennek érzem magam. Ilyenkor jó ha ott van egy kapaszkodó. Nekem ez lenne az oka, ha egyáltalán tartanánk osztálytalálkozót.
Minek elmenni ha elõre tudom, hogy rosszul fogom érezni magam.
szerintem van aki csak nem akarja megbántani a párját azzal hogy otthon hagyja, mármint vannak olyan emberek akik tapadnak és nem lehet nélkülük elmenni, de remélem ez ritka, én már kifogtam ilyet.
Én nem vinném magammal, nem is mennék el a találkozóra.Van olyan akivel azóta is tartom a kapcsolatot, a többiek meg akkor sem érdekeltek nem , hogy most, én sem õket, felesleges hülyeség ez.
Nálunk nem hozta senki. Egy lány érkezett az egy év körüli gyerekével, mert nem tudta megoldani a felügyeletét, de aranyos kiskölyök volt, nem volt gond vele.
Így van, ahogy 7. írja, viszont ma már tényleg van benne olyan felhang is, hogy "nekem jobb / gazdagabb pasim, csöcsösebb / szõkébb csajom van".
A feleségemmel egymás osztálytalálkozóin rosszul éreznénk magunkat. Ismeretlen pofák közé kerülnénk, és a régi sztorik vagy untatnának, vagy nem értenénk õket. Viccmesélés a bolondokházában. Mindenki minden viccet hallott már, ezért csak annyit mond az egyik bolond: - Huszonegy. Mire a másik: - Hogy lehet egy ilyen jó viccet ilyen rosszul elmondani.
Valamikor, régebben: Ha egy lány férjhez ment, attól kezdve otthon ült, semmi buliba, egyéb helyekre "nem illett" mennie. Legalábbis nem a férje nélkül, mert az esetben biztos, hogy [email protected]álkodni ment. Az öregasszonyok kibeszélésenek megakadályozására vitték magukkal az ilyen helyekre a férjüket, és persze késõbb, a fiúk is vitték magukkal a feleségüket, ez lett a megszokott.
Sajnos vannak olyan emberek, akik a párjuk nélkül mozdulni se tudnak
A kérdező hozzászólása: Nekünk most lesz majd , és fele társaság szeretné vagy lehet, hogy hozza is a párját. Én evvel nem értek egyet .A párod nem volt ott x évig az osztályban mint te , és igy szerintem nem is igazán tudna hozzá szolni a dolgokhoz.Eszembe nem jutna, hogy elmenjek a párom osztály találkozojára.
Ha valaki azért viszi a párját, hogy ne érezze magát egyedül, akkor eleve el se menjen. A párjával otthon is tud lenni, viszont egy osztálytalálkozón a régi osztálytársakkal lenne illendõ kommunikálni, nem pedig a pároddal.

A párom ezeket mondta indoknak hogy nem csalna meg. Jók ezek az indokok?

1. Mert idegeskedne utána, félne a lebukástól.

Legjobb válasz: Hát, ne haragudj, de ha már indokokra van szükség, akkor ott valami nagy probléma van... Általában azért nem csalják meg az emberek a párjukat, mert szeretik, és mert tisztelik, ragaszkodnak hozzá... :S Valami gond lehet a párod fejével... L,19

Hát, ne haragudj, de ha már indokokra van szükség, akkor ott valami nagy probléma van... Általában azért nem csalják meg az emberek a párjukat, mert szeretik, és mert tisztelik, ragaszkodnak hozzá... :S Valami gond lehet a párod fejével... L, 19
hmm..lehet benne vmi
bocs de...ez nevetséges..XDD én azonnal jól lebasztam volna..csak mert fél azért nem csal meg, nem azért mert szeret..gratulálok neki..ne hagyd már magad..
Veled van nem? Akkor ne agyald túl. Nyugi.
Ha rosszra AKARSZ gondolni, akkor miért nem fejezed be ezt a kapcsolatot?
Szorakoztato parod van....es a humorerzeke irigylesre melto. Szerintem mar megcsalt es hirtelen hebegett-habogott ezert ervelt ilyen silanyul. Persze ez az en velemenyem.
A helyében megkérdeztem volna Tõled, hogy miért nem bízol benne? És azt is, hogy Te vajon megcsalnád-e? Ha szeretek valakit, abban megbízom, ez az alap egy kapcsolatban. Valószínû, hogy hirtelen nem tudott mást mondani.Nincs ezzel semmi baj.
Ne izgulj! Nem kopik el, csak edzõdik! Aki szereti a másik embert, elvbõl nem tesz ilyet. Ha valamit nem adsz meg neki azt máshol fogja keresni! A probléma ott kezdõdik hogy ez a kérdés felmerült benned. Az õ válaszaival semmi gond nincs, hiszen férfiból van. Ha te egy közegben lennél egy pasival akit kedvelsz, és jól is néz ki, és mondjuk még a ruháját is ledobja, benne lennél?! -Ez a pasiknál így megy! Amúgy meg nincs értelme izgulni, ha félre lép, akkor majd úgy is rájön, hogy mit is akar igazából, téged, vagy mást, és ez a fontos!
hát nem ezek a legjobb indokok. ilyenkor azt szokás mondani, hogy: 1. mert nagyon szeretlek 2. mert eszembe sem jutna megcsalni 3. tõled megkapok mindent 4. nemkell másik csaj de a barátod azokat lehet azért mondta, mert túlsokat nyúzod a megcsalós szöveggel, és olyat akart mondani, ami reálisabb, és hihetõbb neked, pl az h félne a lebukástól, ilyenek. amit jobba eltudsz képzelni, hamár azt nemtudod, h mert szeret.
Egyáltalán minek teszel fel ilyen ostoba kérdéseket? A nõknek különös érzékük van ahhoz, hogy minél nagyobb hülyeségeket kérdezzenek.
A 2. hozzászóló vagyok. Indoknak nagyon szar indokok. Szerintem a felsorolt indokai nem visszatartok, sot!!! F/31
komolyan gondolja veled azért gyõzköd a pasik külön teszik a szexet és az érzelmeket lehet amikor veled van az ágyban másra gondol ez megbocsátható nem szeretik viszont, ha a nõ bizonytalankodik egy idõ múlva idegesíteni fogja
A kérdező hozzászólása: Ja és még azt is mondta hogy én mindent megadok neki, jó vagyok hozzá minden tekintetben és nem akar mást. De, ezek az indokok olyan furák nekem...
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok rosszra gondolni, csak kérdezem hogy akkor ezek rossz indokok?
A kérdező hozzászólása: Hmm. Akkor most gondoljak rosszra?
A kérdező hozzászólása: 12:14-es: elmondta ezeket az indokokat is. Köszi a válaszokat.

Most 17éves vagyok, Angliában élek és jövőre babát szeretnénk a párommal. Ez hogy zajlik itt?

El?ször nem szeretnék olyan választ kapni, ami arra vonatkozik hogy 17évesek vagyunk.

Legjobb válasz: 1. vagyok Én odakint 1 hónap alatt megkerestem 1000 fontot és hidd el, az kint nem sok pénz. Ha csak szobát béreltek oda kár lenne gyereket szülni, lakást meg nem tudtok 1 keresetbõl fenntartani hacsak nem bankigazgató a párod. Nagyon szép ez a lelkesedés és anyasági vágy, engem is elkapott ugyanez 20-22 évesen, aztán gyõzött a józan ész és milyen jó, hisz rég nem vagyok együtt akkori párommal, most 29 évesen végre készek vagyunk a férjemmel a gyermekünk érkezésére. Gondoljátok át!

1. vagyok Én odakint 1 hónap alatt megkerestem 1000 fontot és hidd el, az kint nem sok pénz. Ha csak szobát béreltek oda kár lenne gyereket szülni, lakást meg nem tudtok 1 keresetbõl fenntartani hacsak nem bankigazgató a párod. Nagyon szép ez a lelkesedés és anyasági vágy, engem is elkapott ugyanez 20-22 évesen, aztán gyõzött a józan ész és milyen jó, hisz rég nem vagyok együtt akkori párommal, most 29 évesen végre készek vagyunk a férjemmel a gyermekünk érkezésére. Gondoljátok át!
Angliában többek közt azért gyakori, hogy aupaireket fogad egy család, mert az anya nem kapja 2 évig a GYED-et, mint itthon. Alig pár hónap (fél év?), nem tudom pontosan, aztán vagy visszamegy dolgozni, vagy elveszti az állását. Egy teljes lakást bérelni is rettentõ drága még kisvárosban is, nemhogy Londonban. A koroddal semmi bajom, de anyagiak miatt jól gondoljátok meg. Nem lesztek elkésve akkor sem, ha akár 10 évet vártok, nemhogy pár évet.
Te se panaszkodhatsz a humorérzékedre, ha 17 évesen tudatosan gyereket vállalsz külföldön a semmire!:D
14 évesen kellett volna szülnöd, 17 évesen már túl öreg vagy.
Mindegy, nem vitatkozom veled, majd elmúlik, az is lehet, hogy reggelre kialszod a hülyeséged.
Angliaban semmit nem kapsz, jobb ha Magyarorszagon szulsz
A kérdező hozzászólása: Szivesen fogadom a tanácsokat :) És igy átgondolva... suli, szakma meg minden.... Még gyüjtögetünk 1-2-3 évig és utána jöhet a babó :) )
Hat ha nem regota vagy kint akkor jol gondold at!! Nem csak az anyagi resze nehez!! En joval idosebb voltam a szulesnel (25.5) tobb elettapasztalattal, de nem egyszeru a gyerekneveles. Tudom sokan mondtak mar es hihetetlen mas szajabol, de tenyleg nehez feladat!! Csak jotanacskent irom, hogy varjatok 1-2 evet.Nem tobbet csak, hogy 19-20 legyel a baba szuletesnel! Csak jotancs, de szerintem varjatok!
A kérdező hozzászólása: Csak azért mert akkor végleg maradtok :) És nekem ez még kcsiti fura.... De majd évek múlásával hozzászokok... csak mi még nem rég óta vagyunk kint :) ))
Miert raz ki a hideg, hogy itt veszunk hazat? Nem megyunk haza az tuti.Lehet nem itt fogjuk leelni az eltunket, de az, hogy otthon nem az tuti. Neha haza latogatunk (1 evben egyszer) de annyi untig eleg is!! Nincs otthon mas, csak szegenyseg es nelkulozes.En nem ezt a sorsot szanom a lanyomnak.Tudom az otthoni szulok sem, de ha en tudok jobbat nyujtani miert ne tennem??Masreszt szeretnenk meg legalabb 1 de inkabb 2 babat.Otthon 3 gyerekkel keptelenseg megelni.NEkun k gyerek nelkul is nehez volt egy hitel mentes kis lakassal es egy hitel mentes kisautoval is. Mi megdolgoztunk es megdolgozunk most is ezert az eletret.
A kérdező hozzászólása: 22:20 --> Mit spékelek én meg? Így használják ... sajnálom hogy te még ennyit se tudsz, csak irigykedni :)
A kérdező hozzászólása: Húúú megpróbálok mindenre válaszolni. Habár a felét el fogom felejteni :D Az már egy szép elõrelépés hogyha házatok van :) Álmaim közt szerepel nekem is... csak ahogy így nézem, nem olcsó :S De tényleg jobban megéri mint ennyit fizetni albérletre :) ) õõmmm... A bölcsi/ovi ilyen drága vagy ez ilyen speciális? :) Most keresek munkát, de szeretnék szakmát is. cukrász/szakács. De az hosszú nagyon. 4 év ha jól tudom. Babó mellett meg nem lenne könnyû :) Szóval most keresek munkát, part-time-ot de az angolom még csak társalgási szinten van. Persze egyre javul, de nem vagyok megelégedve magammal :S :) Én teljesen elfogadom a használt ruhákat, párom már nem annyira, mert baba még ilyenkor vigyázni kell mit adunk rá, mert nem mindent szeret a bõre. Nagyon aranyos. :) 17 éves és már ennyire felnõtt. :) ) De én ugy vagyok vele, hogy ilyen picik nem tudják "lehasználni" a ruhát, és kétszer kimosom 50 fokon és már nem is látszik hogy bolhapiacról van :) ) Köszi a választ :)
Kedves kérdezõ.elég pesszimista vagy, és hidd el úgy rábaszol hogy nem lesz kedved neked gyereket csinálni 17 évesen.gondolom cigány vagy
SZia. Igaz nem tolem kerdezted, de a 710 fontos bolcsi egy atlag ar.Ha hetente fizeted akkor meg dragabb.Ha nem megy a gyerek bolcsibe, mert beteg akkor is fizetni kell. Nem viccbol irjuk tobben is, hogy varjatok vele. A baratodnak olyan 2500 fontot kellene keresnie alaphangon, hogy kenyelmesen megeljetek. Haz barlas+ szmalak +elelmiszerek+ruhak+pelenka stb stb
A kérdező hozzászólása: 00:01 --> Édesanyád is az volt ugye? :) ) Utóbbi, persze, nem véletlenül tettem fel a kérdést :) Nem csak megyek a fejem után :) Hanem tényleg érdekel hogy hogy megy ez itt :) ) Köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: Most találtam meg ezt a kérdésemet, akkor még csak álmodoztunk. Kepzeljetek, 18 évesen spontán jött a kis lányunk. Stabil munka, szép ház, kutya, boldogság :)
Úú, kérdezõ, mesélj a mostani életetekrõl! Lééégyszi! :D Hogy hívják a kis csajt?
De jó:) mesélj, engem is érdekel mi lett veletek!
:) Kedves kerdezo en is veletlenul taltam ra a kerdesedre. En vagyok a valaszado aki irta a £710 bolcsit meg annak idejen. Nekem mar ovis azota a kisfiam. Mi is szuperul megvagyunk foleg, hogy mar nem kell fizetni a bolcsit. :) ) Amugy rendes atlagos bolcsirol volt szo, semmi extra. Orulok igy ismeretlenul is, hogy jol alakul az eletetek. Sok bldogsagot nektek. :)
A kérdező hozzászólása: Húúú ahogy megláttam hogy itt vesztek házat... kicsit kirázott a hideg... :D Nekem nagyon hiányzik Mo. Persze csak maga a hely... nem a munka meg ilyenek. Ezért maradunk itt. De én ugy vagyok vele, hogy nem akarok itt megöregedni. Viszont ha itt születik gyerekem, akkor õ itt marad, aztán az unokája is... és mindenki =/ És én meg egyedül otthon a nyugdijjammal? =/ Majd ha már a baba project-nél járunk, kérdezek! Az tuti :) Sok minden érdekel... támagatások, lakás, ruhák, játékok, úszás, ovi, suli, mindenn :) :)
Attól, hogy pl.az utolsó kommentedet megspékeled angol szavakkal, még baromi kevés vagy ahhoz(és persze a körülményeid is), hogy gyereket vállalj!
A kérdező hozzászólása: Igen arról olvastam hogy nem sokáig lehet élvezni a babázást...sajnos :) Ezért szeretnénk elõször megtakaritani 1-2 ezer fontot, mert az jól jönne késõbb. Talán lehetnék a kicsivel, apa pedig dolgozna :) Tudom, hogy még fiatalok vagyunk, és 10év múlva is ráérnénk, de míg a fiatalok többsége a bulira , nyaralásra gondola haverokkal, én a családra gondolok, hogy milyen jó lesz együtt :) A második válaszolónak meg, szerintem azért nem érné meg hazamenni. Itt élek, amit otthon kapnék, az itt nem érne semmit :) Köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Hehe :P Neem, nem banki igazgató, de szerencsére van ismerettsége, igy kapna jó fizetésû állást :) Persze nem akarom elsietni, hisz egy emberi lényrõl beszélünk. Hát igen. Egy studió lakás is már 600font körül van. És kis városban élünk. Várom még a vûlaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Milyen humorral van megáldva 1-2 ember :) )
A kérdező hozzászólása: Most a saját butaságodat bizonyítod! Lehet hogy valaki már felnõ 17-18 évesen a gyerekvállaláshoz. De errõl nem nyitok vitát, mert te még ahhoz is alacsony szinten állsz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen :) Ugy tudom allampolgarsagot nem kaphat, mert sokan ez miatt jartak ide szulni es beszuntettek. Amugy magyar nevet hogy tudnek neki adni? marmint e`kezeteset :) ))
Nem kaphat angol állampolgárságot a gyerek ha mindkét szülõ magyar. De szerintem hülyeséget csinálsz. 18 évesen szülni a semmire, arra számítva, hátha kap a párod egy jól fizetõ állást, aki - akárhogy is tagadod - még maga is gyerek. Lehet, hogy most nagyon szerelmes, de egy férfi sokkal késõbb érik és lehet, hogy erre csak akkor döbbentek rá, mikor megszületik a baba, az apuka nem bírja az ezzel járó kötöttségeket, stresszt, kialvatlanságot, állandó sírást és ottmaradsz teljesen egyedül egy idegen országban egy kisbabával, munka, segítség nélkül. Ha még vagy 5 évet várnál, azt mondanám felelõsségteljes vagy, de így csak azt gondolom, hogy egy forrófejû tini, aki remélhetõleg nem esik teherbe, nehogy elrontsa 3 ember életét.
Tudod az a baj, hogy te olyan messze vagy a felnõttségtõl, mint Makó Jeruzsálemtõl. Jó abban igazad van, akinek úgymond "világít a szájában a negró", az 27 évesen is így marad- úgyhogy ez nem szempont gyerekvállaláshoz. De nagy örömmel olvastam, hogy végre egy olyan írás, ami elismeri hazánk elõrébb tart valamiben Angliánál. Nem támogat ilyen senkiháziakat. De még így is sokan vannak itthon ilyenek, úgyhogy remélem, kedvet csinálsz nekik és cuccolnak is az Álomföldre.
Kedves kerdezo, babara vagyo! :) Senkire ne halgass, jard a sajat utadat , bizz az osztoneidben hisz nem vagyunk egyformak!!! Ki erre, ki arra szuletett! Ki mondhatja, hogy rosszul, vagy jol teszed a dolgod? Ne itelkezzunk ...Elni es elni hagyni ez a motto! Szemely szerint 19 evesen szultem eloszor es persze mindenki bolondnak nezett!Eletem legnagyszerubb dontese volt, soha egy pillanatra se bantam meg!!! Mintha mindig is erre keszultem volna! Azota eltelt 16 ev es lassan johet a negyedik :) Azota is boldogan egyutt elunk es igen sokszor megkerdezik, hogy az osszes gyerekem egy apatol van? Na ide jutott a vilag, hogy egyaltalan ez kerdes lett...Igen a penz fontos, de nem szabad, hogy eloterbe keruljon az igazan fontos dolgoktol! Kell enni, kell lakni valahol es pont! Hany autom van, vagy milyen evjaratu, mennyi penzem van a bankszamlan, vagy epp hova menjunk nyaralni, vagy melyik markas cuccot is vegyem meg ez annyira nem fontos! A penz esszeru hatarokig kell. Ahova a jositen baranyt ald, oda mindig ald legelot is ezt ne feljtse el senki sem! Lattatok mar ehezo baranyt??? :) A hittel van a baj, mert ha a hited eros, barmi lehetseges!!! Legyel eros es tarts ki a hited mellett, akkor sose lesz baj! Kulonben a korosztalyomban levo "lanyoknak" meg kedve sincs szulni...most leszek 36... Viszont en mar 16 eve ismerhetem a nagylanyomat!!! 16 ev elony! Mennyi ideje lesz annak babazni, orulni neki, vele lenni, kiserni az elteben , aki keson szul? Majd akkor erzik at a sulyat, mikor mar nem lehet visszaforditani az idot! Nem hianyzik mindenkinek a porges es a buli, van aki anyanak szuletett!Aki meg bulizni szeretne , az tegye azt, mindenki eljen a boreben boldogan!!! Mi Irorszagban elunk (jelenleg) itt sincs gyes, vagy hasonlo. Szulesi szabadsag van, ha elotte kozvetlenul volt munkaviszonyod. Nekem epp akkor nem volt, tehat nem jart a fel eves szabi...de van csaladtamogatas! Csaladi potlek, kapok kiegeszitest is a gyerekekre es lakbertamogatast! Bizony sokat koszonhetunk ennek az orszagnak, pedi kulfodi allampolgarok vagyunk...A parom dolgozik, de csak part-time-ban, mert itt is "valsag" van. Remekul es jol, elunk koszonom! Szeretnek dolgozni, de mindenkeppen itthon vegezheto munkat, a jovo az internetben van! Lehetoseg akad, csak megkell talalni! Szoval a gyes szepen hangzik otthon, csakhogy mire eleg??? Angliaban is biztosan van csaladtamogatas, a feltetele szerintem ott is az, hogy legyen biztositasod, marpedig, ha szules elott dolgozol tuti jar, az egesz csaladnak. Social irodaban tudnal pontosan utananezni, mert biztosan mas, mint itt Irorszagban. Osszegezve: Legalabb egy fizetes+csaladi potlek+kiegeszites szerintem remekul megeltek majd. Videken inkabb, mint Londonban! A terhessegrol a tapasztalatom pedig, hogy sokkal emberbaratabbak es kedvesebbek! Persze gondolhatnank lazanak is oket, de az hogy nincs annyi vizsgalat az elejen, inkabb a termeszetre bizzak a dolgot , nekem szimpatikus! Aztan ugyanugy van a terhesseg kozepetol ultrahang, vervizsgalat es, ha van specialis problema sokkal jobban odafigyelnek! Szulesnel is nagyon termeszetes minden, nincsenek reflektorok, meg idegen mindenhol, nyugodt es intim szulesem volt itt! Szuleszno volt jelen, de ha gond lett volna ott termett volna az orvos rogton! Talan az se utolso, hogy nincs szules utani boritekozas...el se fogadnak, mert nem is ertenek miert adod, hisz ez a hivatasuk! A koszonom es a kedves szo tobbet er!!! Hamar hazaengednek, en szinte szules utan egybol mentem haza, de jo volt ez igy nagyon, hisz, ha nincs problema, minek korhazban lenni, jobb babazni otthon! Sok sikert a tervetekhez es bizony bator vagy nagyon, barcsak mindenkinek ilyen pozitiv lenne a hozzaallasa! Az el, aki batran el! -Goethe
Utolsó, azért a "Lattatok mar ehezo baranyt???" kérdésedre visszakérdeznék: Láttál már állami gondozott gyereket? Persze, hogy nem minden a pénz, de azért valamibõl élni is kell. Én azért javasoltam a kérdezõnek, hogy szerezzen szakmát, dolgozzon két-három évet a babavállalás elõtt, mert ha megteheti, hogy jobb feltételeket biztosít maguknak, akkor miért ne tenné meg? Hiszen õ aztán semmirõl nem fog lekésni, ha nem 18 évesen, hanem 20-21 évesen szüli meg az elsõ gyerekét. Viszont ha már van gyerek, akkor sokkal nehezebb javítani az életminõségen, fõleg, ha ez együtt jár a tanulással. Szóval én csak azt nem értem, hogy miért kéne megnehezíteni a saját és mindannyiuk dolgát, ha egyszerûbben is lehetne csinálni. 20-21 évesen még egyáltalán nem lesz öreg, sõt. Viszont lehetne neki is, és a párjának is valami jó szakmája, amivel kereshetnének annyit, hogy ne kelljen mindenbõl a legolcsóbbal beérniük, mind lakhatás, mind egyéb dolgok terén.
Igen, abban teljesen igazad van, hogy varhatnak akar meg par evet...de erre irtam, hogy mindenkinek a sajat utjat kell jarnia, bar tanacsot adhatunk, de akkor is az o utja es nem mase... Az allami gondozottakrol: -Lattam es ismerek is ilyen gyerkocot, kicsit es nagyot is. Hidd el, ott nem a penz hianyzik, hanem a szeretet...sajnos...
Szia! Nem sok segitseget kaptal, igy valaszolok neked. Angliaban elek. Itt szultem a gyerekeimet. Igaz picit idosebben, de ez mindenkinek a maga dolga. Nos ahhoz hogy kapj gyes/gyedet nem tudom melyik a megfeleleoje az itteninek kell lennie minimum 26 het full timos munkaviszonyodnak. Ez utan allapitjak meg. Enelkul nem kapsz semmit. Ha apuka dolgozik akkor a keresete utan kaphattok tax creditet, es kaphattok child benefitet ami havi 80 font. Szoval erre ne epitsetek mert nem valami sok.1-2 ezer font meg egy kisbabaval kb semmi. Ha terhes leszel elmesz a gp-hez es o onnan eligazit. bocs most mennem kell felebredt a lanyzom...ha van kerdesed irj privit
Szia En is ugy gondolom, hogy nem egyszeru kulfoldon gyereket valani...de otthon rosszabb! En is angliaban elek. 36 hetig jar a penz ami heti 126 font volt nekem plusz jar meg par dolog amit igenyelhetsz.Olyan mint a csaladi potlek stb.kb heti 250 fontot kaptam az elso 36 hetben kaptam a terhesseg alatt egyszer 190 fontot es szules utan meg 500at mi 350 fontot fizetunk lakasra (egyedul elunk termeszetesen) ami nem studio hanem 1 halo + 1 nagy nappali most veszunk majd hazat, ha sikerul gyerek cuccok joval olcsobbak mint otthon es innen kuldom haza a csaladomba a babaknak ami kell. Tehat nem lehetetlen es a ferjem nem bank igazgato. 2 eve mosogatokent kezdte egy ettremben de mara mar a 2. chef 3 eve vagyunk kint egybkent nem biztatlak az ilyen korai gyerek vallalasra, mert szerintem meg nem nektek valo, de semmi jogom bele szolni masok eletebe..... de ha igy gondoltatok akkor inkabb itt mint otthon.
ja es ha a vizsgalatokkal kapcsolatban van kerdesd irj batran vagy barmivel kapcsolatban :) utolso vagyok
Kérlek, írd meg azt is, ha csak kamu. Nem vagyok rosszindulatú, de valahogy nem hiszem el.


Mennyi munkanélkülit kaphat a párom ezek után? Többi lent.

Páromat minden szó nélkül kirúgták ma reggel a munkahelyéről,minden indok nélkül. Itt maradtunk pénz nélkül,albérletben,2 kisgyerekkel. Hirtelen csak a munkanélküli jut eszünkbe,mert munkát találni nehéz,de etetni kell a gyerekeket addig is. Mennyit kaphatunk,ha a nettó fizuja átlagosan 120 ezer ft volt?

Legjobb válasz: A párod egy barom már ne haragudj. Közös megegyezés esetén az jár amiben MEGEGYEZTEK. Ha azonnali hatályú felmondásban egyeztek meg minden kötelezettség nélkül akkor ennyi volt. Ha megegyeztek, hogy nincs felmondási idõ akkor az sincs... Hagyni kellett volna, hogy kirúgják fegyelmivel - kit érdekel? Semmi jelentõsége nem lett volna, sõt, akár kártérítésért támadható lett volna a bíróságon, ha mondvacsinált az indok. Így, hogy aláírt egy közös megegyezést semmilyen további követelésetek nem lehet. Ha volt a párodnak az elmúlt 3 évben 360 nap munkaviszonya akkor kaphattok álláskeresési járadékot max. 90 napig. (attól függ hány nap munkaviszonya volt) Ez az esetetekben kb. 90-100e forint lesz havonta. De hétfõn azonnal menjen be a munkaügyi hivatalba, mert a 90 nap a felmondástól ketyeg, amíg nem jelentkezik a hivatalba addig nem kap pénzt és késõbb is kevesebb idõre kap majd!

A párod egy barom már ne haragudj. Közös megegyezés esetén az jár amiben MEGEGYEZTEK. Ha azonnali hatályú felmondásban egyeztek meg minden kötelezettség nélkül akkor ennyi volt. Ha megegyeztek, hogy nincs felmondási idõ akkor az sincs... Hagyni kellett volna, hogy kirúgják fegyelmivel - kit érdekel? Semmi jelentõsége nem lett volna, sõt, akár kártérítésért támadható lett volna a bíróságon, ha mondvacsinált az indok. Így, hogy aláírt egy közös megegyezést semmilyen további követelésetek nem lehet. Ha volt a párodnak az elmúlt 3 évben 360 nap munkaviszonya akkor kaphattok álláskeresési járadékot max. 90 napig. (attól függ hány nap munkaviszonya volt) Ez az esetetekben kb. 90-100e forint lesz havonta. De hétfõn azonnal menjen be a munkaügyi hivatalba, mert a 90 nap a felmondástól ketyeg, amíg nem jelentkezik a hivatalba addig nem kap pénzt és késõbb is kevesebb idõre kap majd!
Gratulálok a közös megegyezéshez.... Ez tipikusan az amikor a kedves dolgozót beijesztik az meg eszetlenül aláír mindent!!! Nézegethettek a lyukon!
Akkor rúgja ki fegyelmivel, majd a munkaügyi bíróságon bizonyítsa is be. Ilyen pereket jellemzõen a munkavállalók nyerik.
Az utolsó 3. évet végig dolgozta? Ha nem akkor mennyi ideje dolgozik?
"kirúgták ma reggel a munkahelyérõl, minden indok nélkül." Ez azért nem így megy. Van felmondási idõ, a munkáltatónál indoklási kötelezettség, amely bíróságon támadható, megfelelõ idõmennyiség után végkielégítés stb. Elõbb ezeket kellene tisztázni, mert lehet, hogy a munkáltatóról is komoly összeget tudtok lehúzni.
Ha neked van munkahelyed és a kicsikre jár valami még, akkor az lenne a legjobb ha te visszamennél dolgozni az apa meg a munkanélküli alatt el tudja intézni, hogy õ legyen otthon gyed-en.
Munkanélküli 3 hónapig jár, elsõ hónapban a fizetés 80%, majd a többi két hónapban folyamatosan kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Abban az esetben mi a helyzet, hogyha a munkáltató úgymond megfenyegette, hogy vagy fegyelmivel kirúgja, vagy pedig közös megegyezéssel küldi el? Ez a cég amúgy egy nagy bolthálózat.
OK nélkül senkit nem akarnak fegyelmivel kirúgni! Ha meg ok nélkül van akkor pedig nem írom alá és magam nem írom meg a közös megegyezéssel való felmondást!! Ezért sántít a dolog!
A kérdező hozzászólása: utolsó: nem tartozom senkinek hazudni! Igazat írtam!
JÓ nagy szerencsétlen akkor a férjed vagy pedig csak féligazságot mondtál!!
A kérdező hozzászólása: A papírt saját kezûleg párom írta meg, úgy, h a fõnök diktálta. nem állt benne olyan, hogy ne járna szabadságpénz és felmondási idõ. Akkor, hogy is is van?
# 11: Korábbi munkahelyemen csoportos létszámleépítés során 2 lehetõség volt: 1) munkáltatói rendes felmondás, az erre vonatkozó szabályok alapján 2) a munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel mely esetben - a rendes felmondási idõ alatt a munkavégzés alól teljes felmentés - a munkaviszony megszüntetésének kitolása további 2 hónappal, melyre az alapbére illeti meg a munkavállalóit - a munkaviszony megszûnéséig (felmondási idõ + 2 hónap) béren kívüli juttatások - külsõ tanácsadó cég igényvételének ingyenes lehetõsége 6 hónapon keresztül Szóval a közös megegyezés nem minden esetben ördögtõl való.
itt senkinek nem jutott eszébe, hogy jogos lehet a fegyelmi? már bocs, ha nem, de simán lehet, nem mindig a munkáltató a gonosz.
Tessék megtanulni a jogainkat, közös megegyezést NEM ÍRUNK ALÁ SEMMILYEN ESETBEN SEM!
A kérdező hozzászólása: Voltak kisebb-nagyobb szünetek a munkahelyek között, de dolgozott végig.
A kérdező hozzászólása: Párom a közös megegyezést választotta, ebben az esetben is jár elvileg az 1 hónap felmondási idõ vagy az 1 havi fizu+ a fennmaradó szabadságpénz?
Csak, hogy választ is kapj: Amit leírtak a papírra (mindegy, hogy kézzel, géppel vagy lézergravírozóval márványtömbbe...) és aláírtak az úgy van, mivel KÖZÖSEN MEGEGYEZTEK! Amire nem tértek ki (pl.: felmondási idõ vagy törvényesen járó végkielégítés, stb...) azon pontokat a munka törvénykönyve szabályozza. Jó lenne, ha PONTOSAN, szóról szóra - személyes adatok nélkül - bemásolnád ide a közös megegyezés szövegét. Mert a nélkül csak találgatunk.

Mi tegyek, ha régen nagyon jó életem volt (anyagiakban), de mostanra tönkrementem, és napi szinten nélkülözök? A családom és a párom ez miatt minden nap veszekszik velem, ez normális?

Régen olyan életem volt, amit csak a filmekben lehet látni, természetesen ezzel együtt a családom és a párom is kivette ebből a részét(jó oldalát). De mostanra szó szerint szegény lettem, napi megélhetési problémáim vannak(nem jut kaja sem az asztalra lassan), és már éreztetik velem, a hozzátartozóim is hogy nem tekintenek, így teljes értékű embernek.Addig míg volt pénz addig jó volta, most hogy egy átlag alatti életem van , mint mindenkinek ezelőtt ebben a családban egyből én vagyok a hibás?Azért is hibáztatnak, mert a szüleim nem tudják a számlájukat fizetni? Ti mit tennétek? És a párotok is csóró szemétládázik, meg parasztozik egész nap, aki meg régen belőlem élt!

Legjobb válasz: A szüleidnek mi köze a te anyagi helyzetedhez? Úgy értem, hogy függ össze a te rosszabb életkörülményed az õ kifizetetlen számláikkal? Párod meg úgy látszik, csak a pénzedért volt veled, az elsõ nehézségnél már húzza a száját. Az, meg hogy milyen jelzõkkel illett...inkább nem méltatom a párod, nem szeretnélek megsérteni.

A szüleidnek mi köze a te anyagi helyzetedhez? Úgy értem, hogy függ össze a te rosszabb életkörülményed az õ kifizetetlen számláikkal? Párod meg úgy látszik, csak a pénzedért volt veled, az elsõ nehézségnél már húzza a száját. Az, meg hogy milyen jelzõkkel illett...inkább nem méltatom a párod, nem szeretnélek megsérteni.
Csóró szemétládáznak? :S Hát nem haragudj, de akkor pattanj le onnan. Normális, intelligens emberek nem beszélnek így és nem várják mástól az életük menedzselését, legyen az apa vagy anya, de még a feleség sem hagyatkozhat ennyire csak a férjére az én meglátásom szerint. Volt egy gazdasági válság ugyebár, sokan sokat veszítettek. Az én családomban is van erre példa. Túl kell élni. Muszáj. Új utakat keresni. Külföld, vagy tovább tanulás, ismeretség kiszélesítése. Az a baj, hogy ebben a családod többi része nem támogat, hanem inkább lehúz és így nem lehet boldogan élni! Ha pedig megmérgezik a mindennapjaidat, akkor le kell lépned, sajnos. Persze miután egy hosszú közös beszélgetés sem vezet semmire. Elvégre ha üszkösödik a lábad, azt is levágják..
Ezért van gáz Mo-on.Mert aki megteheti, az nagy lábon él, de nem gondol a jövõjére. Remélem kérdezõ, ha rendbejössz anyagilag, akkor teszel majd félre pénzt legközelebb. Amúgy no comment, a párod a paraszt.Én elhagynám tuti.
sajnállak, hogy ilyen emberek vesznek körül.. sajnos nekem se jött be az élet mostanában én is szegényebb vagyok, mint a családom nagy része, emiatt le s néznek, de max csak a hátam mögött beszélnek ki.. ne foglalkozz velük, ha beszólnak magyarázd el nekik, hogy errõl nem te tehetsz és tedd hozzá, hogy amíg te tartottad el õket, addig érdekes módon jó voltál nekik.. talán ettõl észbe kapnak..
Mi is lényegesen rosszabb anyagi helyzetben vagyunk, mint pár évvel ezelõtt, de azért még kaja gondjaink nincsenek, viszont már nem megyünk egy évben 3x tengerpartra, max. egyszer, arra is spórolni kell, mégsem mondtam még soha a páromnak, hogy csóró, meg stb. Jó volt együtt a luxus, most is jó az átlagos élet.Majd lesz ez még jobb is, tudjuk, de addig sem egymást molesztáljuk.
Egy dolgot nem értek. Hogy lehet az, hogy ha régen olyan jól ment, akkor most semmid nincs? Semmi megtakarításod nem volt soha? Mert ha így van, az bizony a te hibád. És ha ma, ebben a helyzetben csak otthon ülsz és keseregsz, amíg a családod próbál életben maradni, pénzt keresni, akkor jogosan dühösek rád. Elnézést, nem biztos, hogy ez a helyzet, de ennyibõl semmit nem lehet leszûrni.
Kirabolhatsz egy bankot, zálogházat. Dealerkedj. Zsarolj meg valakit. Fenyegetõzz merénylettel, amit pénzért cserébe nem követsz el. Állj ki a sarokra, tenyéssz kecskéket, és add el õket.
És te miért vagy olyan nõvel, aki nem szeret téged, csak kihasznál? :S tudom, a szerelem nem egy egyszerû dolog. De a napnál is világosabb a helyzetedben, hogy egy parazitával élsz együtt, nem egy társsal. Nem szeret téged.
1. rúgd ki a párodat a francba, nem szeret téged, neki csak az anyagi biztonság és a rongyrázás kell... 2. a családod is bunkó. Nem tudsz megpróbálni egy kisebb albérletet szerezni? Vagy annyira sincs pénzed? Legközelebb rakj félre, legyen megtakarításod, és erõsen keress melót...
Remélem kidobod azt a cafkát, és legközelebb a normàlis nõket veszed célba! Én a helyedben megszakitanm mindenkivel a kaocsolatot...
Dobd ki a nõdet és vegyél el engem. Majd együtt kifundáljuk, hogyan szedjük meg magunkat újra. :)
Tényleg lépned kellene. Már azt tekintve, hogy az asszonytól elfelé. Ez nem oké így, hogy amig volt mibõl, addig édesszivem, amikor meg neincs akkor meg csórószemétláda. Igazából nem tudom min gondolkodsz. Ha jól értelmezem se gyerek, se közös vállalkozás. Go ahead.
Én sem értem, hogy lehet ennyire lecsúszni. Nekünk is voltak hullámvölgyek, de amikor jól ment mindig tettünk félre, nem éltük fel a teljes bevételünket. Így a hullámvölgyek is elviselhetõbbek. Mennyi idõs vagy? Mióta vagy a pároddal? Gyerek van? Mit teszel most azért, hogy lábra állj?
Ha ennyire rajta van az asszonyod, hogy menni akar, akkor el kell engedni. Viszont ha beindul az üzleted, meglátod jelentkezik, hogy talán mégis meg kellene próbálni újból, no akkor megrimánkodtatni, és nem biztos, hogy visszafogadni. Ilyet százat találsz, sõt különbet.
Egyébként hallottam már olyan esetrõl, hogy a vállalkozó a saját bal*aszsága miatt ment csõdbe. Elbulizta az összes pénzt a haverokkal, míg ment a szekér, haza is adott, az igaz, de a családdal semmi idõt nem töltött. Ilyen esetben bocsi, megértem ha parasztoznak. Nem véletlen bukik ekkorát egy ember, azért azt ne felejtsétek el kedves válaszolók, mert látom nagyon felpörögtetek és csak az asszonyt szidjátok!
Nem úgy tûnik, hogy a párodnak van lakása vagy valamije, úgyhogy jobb ha nm pattog
Mi okozta a lecsúszást egyébként?
A kérdező hozzászólása: azzal jön a párom hogy van olyan ismerõse aki vmi állatot több 10 ezer ft-ért vett mi miért nem veszünk? és ha mondom hogy enni sem tudunk, akkor meg a parasztozással, meg hogy elhagylak, majd leszek olyan emberrel aki mellett nem kell nélkülözni, és ilyenkor megy haza panaszkodni, otthon meg ellenem szítják.
A kérdező hozzászólása: a szüleimnek annyi köze hozzá, hogy nincs fedél a fejem felett, ott lakok náluk, de míg volt fizetve általam minden, én voltam a szemük fénye, most meg legszívesebben az emlékeikbõl is kitörölnének. természetesen a rám esõ részt kifizetem mindenbõl, de sírnak mint a fürdõskúrvák h ez nincs az nincs, és én tehetek róla!! a páromat meg inkább nem írom, mert csak jobban idegesebb leszek tõle.
A kérdező hozzászólása: elsõ remélem nem komolyan írtad, mert ez amit írtál felbujtásnak minõsül ha ez miatt pl bcs van elkövetve és hivatkozásképp a bûnüldözõ szerveknél meg van adva h ezt a tanácsot kaptam. az ilyen jellegû véleményeket kérném mellõzni.
Szerintem is hajítsd ki :) Én sose veszekednék emiatt a párommal, mégha az õ hibájából történt akkor se.

Nekem 18-23napig volt a peteérésem elég gyakran együtt voltunk a párommal ezeken a napokon. Pár napja menzesz szerü fájdalmaim vannak. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Hát ez ugye jelentheti azt is, hogy meg fog jönni. Mikor kellene megjönnie? De jelentheti azt is, hogy terhes vagy. Ez esetben is ugyanazok a tünetek, mint menzi elõtt. Legalábbis sokan azt mondják. Majd kiderül, hogy nálad melyik az igaz, mert ugye vagy megjön vagy nem. Ha nem jön meg, akkor tesztelj, elõbb nem érdemes.

Hát ez ugye jelentheti azt is, hogy meg fog jönni. Mikor kellene megjönnie? De jelentheti azt is, hogy terhes vagy. Ez esetben is ugyanazok a tünetek, mint menzi elõtt. Legalábbis sokan azt mondják. Majd kiderül, hogy nálad melyik az igaz, mert ugye vagy megjön vagy nem. Ha nem jön meg, akkor tesztelj, elõbb nem érdemes.

Csókoloztam egy fiuval és a párom ezt később megtudta mert kifaggatta a barátnőmet! Mit tegyek valjam be vagy tagadjam?

Legjobb válasz: HOGy ha sszeretnéd a párod akkor ez nem lenne kérdés h bevalld-e v sem...

HOGy ha sszeretnéd a párod akkor ez nem lenne kérdés h bevalld-e v sem...
Ha tudja akkor ne is tagadd, fölös, csak rontasz a helyzeten
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem szerettem volna ha fáj neki és megis bántam már!

19 hetes kismama vagyok. Rengeteget veszekszünk a párommal. Ez az idegállapot mennyire hat ki a babám fejlődésére?

Legjobb válasz: Sajnos nem tul jó, mert ha Te ingerült vagy, õ is érzi. Az exemmel én is igy voltam, el is váltunk, és tudod nekem a kisfiam nem tul nyugodt gyerek, én erre vezetem vissza. Az én személyes tapasztalatom ez, szerintem beszélj a pároddal, mert ez egyikõtöknek sem jó, és a babának meg fõleg. Boldog és nyugodt babavárást!

Sajnos nem tul jó, mert ha Te ingerült vagy, õ is érzi. Az exemmel én is igy voltam, el is váltunk, és tudod nekem a kisfiam nem tul nyugodt gyerek, én erre vezetem vissza. Az én személyes tapasztalatom ez, szerintem beszélj a pároddal, mert ez egyikõtöknek sem jó, és a babának meg fõleg. Boldog és nyugodt babavárást!
A fizikális fejlõdésére nem, hacsak nem károsítod magad alkohollal, vagy cigivel, vagy mással. De a lelkiállapotodat õ is érzi, így az nem jó. Miért veszekedtek? Egy baba csodás dolog. Ideje lenne lenyugodni, vagy még most külön útra menni minhármotok érdekében. BEszéljétek meg, mit is akartok, de ne tegyétek tönkre egymást.
Bizony tényleg kihat a babára, és én is olvastam, hogy a gyerek ingerültebb lehet a kelleténél, ha az anyuka a terhesség alatt stressznek, idegességnek van kitéve. Min veszekedtek? A gyerekre legyetek tekintettel.Most õ legyen a legfontosabb az életetekben.
Szia. Eggyet értek az elöttem szólókkal.A konkre´t fejlöde´se´re nincsen kihata´ssa, de a pszichére igen.Ö e´rez mindent, amit te.Ìgy az ingerültséget, örömöt. próbálj lenyugodni.
Szia En 21 hetes kismama vagyok, es Mi is eleg sokat veszekszunk, de leginkabb a parom cigizese miatt, mert annyira zavar, h el sem tudom mondani.Na es persze En sem lettem megertobb ezekben a honapokban, hanem inkabb meg hisztisebb, ami tudom, h nem jo, es probalok is valtoztatni ezen. De tenyleg amin veszekszetek az ilyen "kis ugy" mint nalunk, mert akkor tenyleg butasag az egesz mar rajottem En is, ha viszont tenyleg vmi gond van a kapcsolatotokban akkor probalj leulni a paroddal es nyugodtan mond el neki, h ez a kicsire igen is kihat, es Te es O sem artanatok neki soha, es biztosan O is belatja, es megoldodik a problematok! En nagyon drukkolok nektek!!!Nagyon boldog babavarast kivanok!
Akkor én leszek az ellenpélda. Bár ne kövessétek, ha nem muszáj. Az én terhességem maga volt a pokol, olyan szinten megromlott a viszonyom a gyerek apjával, hogy mindennaposak voltak az ordítozások, volt, hogy kizárt a lakásból, volt, hogy én dobáltam ki a holmiját az erkélyrõl, bár nem akarom õt gyalázni, de ezt õ váltotta ki a minõsíthetetlen viselkedésével, meg sok minden mással. A vége az lett, hogy szétmentünk (miután úgy megpofozott, hogy felrepedt a szám), de örülök, hogy ez még a szülés elõtt történt, és a fiamnak nem kell együtt élnie ezzel az agresszív barommal (már elnézést, tudom, hogy én választottam õt páromnak, de istenbizony, akkor még normális volt), és lássatok csodát, a kisfiam olyan nyugodt, kiegyensúlyozott, mosolygós kisbaba, hogy álmodni sem lehet ilyet :)

"Nincs kedvem szeretkezni egy tehénnel. " Ha a párod ezt mondaná neked, mit szolnál?

Az igazsághoz tartozik, hogy tényleg dagi vagyok. A kérdés nem is az, hogy le kellene-e fogynom vagy sem. Hanem az lenne, hogy a férjed, aki állítolag egyébként szeret, létezik, hogy ilyet mondjon? Úgy, hogy szeret? Hogyan egyeztethető össze ez a két dolog? Ilyen kijelentés után menthető még egy kapcsolat? Szex kb 3 havonta van, ami nekem is, és szerintem neki is kevés.

Legjobb válasz: Önmagában ez kevés információ. Nyilván bunkó egy kijelentés, ezt senki nem vitatja. De ha már hónapok/évek óta ösztönöz, hogy fogyjál már le, és te még mindig nem csinálsz semmit, akkor valahol érthetõ.

Önmagában ez kevés információ. Nyilván bunkó egy kijelentés, ezt senki nem vitatja. De ha már hónapok/évek óta ösztönöz, hogy fogyjál már le, és te még mindig nem csinálsz semmit, akkor valahol érthetõ.
Ha volt elõzmény, ha nem, a kijelentés mérhetetlenül bunkó, és érzéketlen...
Akkor is duci voltál amikor összejöttetek ?
A megfogalmazás õszinte es bunko. Kérdés, hogy ha a tükörbe nézel magad is látod e a tehenet, aki eltakarja a nõt...
Egyértelmû, hogy nem szeret. De ha már elmúlt a szerelem, akkor is aljas bunkóság így megsértenie Téged. Ha szeretne, akkor azt mondaná, hogy: kicsim, kicsit le kéne fogynod, neked is jót tenne, csinosabb lennél, én segítek ebben neked. Attól tartok, hogy más nõk vannak már a pályán, ha ennyire hanyagol és ilyen brutális.
Feljött belõle az õszinteség, nem pedig azok a hülyeségek, miszerint "csontokkal csak a kutyák játszanak" stb. Ha én ebben a helyzetben lennék, akkor biztos hogy elgondolkoznék magamon, hogy mi a helyzet, mondjuk ha a kedves párod is dagadt, akkor nincs mirõl beszélni. Lényeg, hogy én elgondolkoznék, attól hogy ez egy bunkó kijelentés volt, mérhetetlenül õszinte is.
Nagyon rosszul esne, ez nem kérdés, akkor is, ha valóban dagi lennék. Nekem a kis mellemre tett megjegyzést a párom, amirõl kur.ára nem tehetek ráadásul. Miért csak 3 havonta szeretkeztek?
"aki állítolag egyébként szeret" - elég gyenge lábakon álló állítás. Gondolom, nem most szembesült hirtelen a testalkatoddal... Szerintem: lapát.
"A tehenek pedig nem szeretkeznek férgekkel!"- kábé ezt
Gondolom már akkoris úgy néztél ki mint most amikor összejöttetek, ha akkor megtetszettél neki akkor szerintem itt más probléma van. 3 havonta sex? Nem lehet, hogy másvalakivel is összejár? Mindenesetre én tuti elgondolkoznék azon, hogy kiadom az útját. Ne mondd már, hogy neked jó egy ilyen féreg mellett!
Sajnos ezt már halottam fordítva is, nem emlékszem a pontos megfogalmazásra, mert a barátnõmnek mondta az exe. Kb: "Semmi élvezet nincs abban, ha egy csontvázzal szexelek" A barátnõm nagyon vékony, 175 cm és 47 kg. Nem anorexiás, nincsenek pszichikai eredetû evés problémái. Egyszerüen nem szívódik fel neki annyi tápanyag, 10-en éve nem tud hízni... Ezen én nagyon ki voltam akadva, mert hiszem, hogy neki jobban fájt a súlyára való megjegyzés, mint egy testesebb embernek, önbizalomhiányt okoz neki stb. szakítottak is ezek után, mert a barátnõm képtelen volt levetkõzni elõtte a megjegyzése után (azóta boldog párkapcsolatban, 2 gyerek mellett is ugyanolyan vékony maradt) Kíváncsi volnék, hogy ebben az esetben is mindenki ugyanezeket a dolgokat hozná-e fel, mint a kedves kérdezõnek, akinek súlyproblémái vannak. Ismét fogyókúrás tanácsokkal látja el mindenki DE NEM EZT KÉRDEZTE. Õ is tudja hogy fogynia kell (de kinek mi a duci, munkatársam a párja szerint duci, a maga 170 cm-ével és 53 kg-jával így állandóan edz, diétázik stb...csak a párja miatt, mert szerinte akin van 1g plusz zsír, az kövér...) Ezenkívül írta is, hogy ne ez a kérdés, miért kell ennek ellenére következetesen azt válaszolni h " edz napi 40 percet" " ne egyél szénhidrátot"...stb? a párod kijelentésérõl már írtam véleményt. Megmondom õszintén, hogy ÉN nem akarnám megmenteni az olyan kapcsolatomat, ahol ennyire lealáznak. Ahol annyira nem tisztelnek, szeretnek, hogy minden következmény nélkül a lelkembe gázolnak. És teljesen függetlenül mondom ezt a beszólás témájától. Ematt ötletem sincs arra, hogy hogyan lehetne menteni, ráadásul megmondom õszintén, nem is szívesen asszisztálnék ahhoz, hogy egy önbizalomleépítõ kapcsolatban ragadj. Elõttem írta valaki a saját példáját, hogy amikor már nem volt rajta a nyomás saját magától jutott el odáig, hogy lefogyjon, nyomás hatására nem mennek ezek a dolgok, ez nem csak a fogyásra, hanem sokszor a z egész viselkedésre igaz.. 2.
Én nem vagyok kövér, de szerintem is bunkó a pasi. Másfelõl egy lúzer, aki elvesz egy kövér nõt, aki alapból nem tetszik neki. Az ilyennek a süllyesztõben a helye, felejtõs. Kérdezõ, a saját önbizalmad és egészséged érdekében megéri lefogyni, de egy ilyen kis selejtes pasit minek tûrsz el magad mellett? Neked hogy van kedved szeretkezni egy marhával? :D
Jaj igen, milyen a bunkó a férjed. Szörnyû! És amúgy neked meg mi bajod van? Nem akarsz neki tetszeni? Lusta vagy? 3 havonta 1 szex? Biztos megkapja máshol :D Gyertek szavazzatok le, kövérek :D
Tuti én is lehidaltam volna, ha ilyet mond :(
A férfiak a kövér nõket szeretik, ez van:(
Durván fejezte ki magát, de igaza van! Egészséges férfi egészséges nõt kíván.
Azt mondja meg valaki, miért választ valaki kövéret feleségnek, férjnek magának, ha undorodik a kövérektõl? Jó, mert a belsõ értékek...! De ugyan már, ha valakit nem kívánok testileg, abból milyen kapcsolat lesz. A pasiknál ez a "igaz, kövér a nõ, imád enni, de majd lefogy", kb. olyan, mint a nõknél, hogy "igaz nagy nõcsábász a pasi, de majd a kedvemért megváltozik". :D
Te írod, hogy régóta mondogatja; mire vársz? Szólt, várt, te meg szartál rá. Mégis mire vártál? Magad érdekében is fogyj le!
Nem tudom, miért lettem lepontozva azért, amiért azt írtam, hogy napi 40 perc tornázgatás és kevesebb édesség nem elég a fogyáshoz? Eleve több mozgás kell, szép fokozatosan el kell jutni kb. 60 perc kardiózásig, hogy érjen valamit. Ha csak izmot erõsítesz, attól nemigen tûnnek el a zsírpárnák, hacsak tényleg nem több órát csinálod. Ez egyébként saját tapasztalat is. Az édességrõl meg annyit, hogy a legtöbb kövér ismerõsöm nem édesszájú. Nem esznek sütit, cukrot, csokit, cukrozott üdítõket, még a teájukat is édesítõvel ízesítik, nem esznek szinte semmi kenyeret, tésztát is alig. Mégis kövérek. Az üres kalóriákat kell elhagyni, ebbe természetesen beletartozik az édesség is, ha abból eszik sokat valaki, de a zsíros ételek is például. Nagyon oda kell figyelni az étkezésre, mert van aki már napi 1500-1600 kcal-tól is hízik. A másik (amiért most szétbombáznak piros kezekkel tuti, mert az emberek ezt nem szeretik beismerni maguknak, az önbecsapás ma menõ): aki sovány, az sem biztos, hogy egészségesen él és egészségesebb, mint aki kövérebb. Egy másik kérdésben írtam, hogy az egészséges életmód még senkinek nem ártott, csak használt. Tehát ha a kérdésben szereplõ úriember amúgy rántott húst, füstölt kolbászt, babgulyást zabál, nyugodtan õ is áttérhet egy egészségesebb étrendre az asszonykával együtt, esetleg együtt is mozoghatnak. Így a feleségnek is könnyebb lesz a fogyás és nehezebben csábul el, mintha valaki két pofára tömné mellette a marhapörköltet. Én azt mondom, az egészség a legfontosabb és ezért mindkét fél tehet. Ha meg a férj eleve sportol és egészségesen étkezik (nem derült ki a kérdésbõl), akkor az nagyon jó, tud segíteni. A tehenes megjegyzéseket meg intelligens, jóérzésû ember mellõzi, az ellenségének sem mond ilyet, nemhogy annak, akit szeret. Mint ahogy a soványokra sem illik mondani, hogy csoffadék, girhes, giliszta, piszkafa, bélférges.
Nagyot néznék ha ilyet mondana a röpke 50 kg-ra. De komolyra fordítva a szót, tényleg nagyon bunkó, hogy ilyet mond aki elvileg "szeret". Ha nekem ezt mondta volna én már rég kiadtam volna az útját, de lehet, hogy ép ezt akarja és próbálja arra az irányba vinni ezt az egészet, hogy te mond ki a végszót, mert ne, hogy már Õ legyen a hibás.... és így õt fogják sajnálni. De amúgy tény és való, hogy édes kevés a 3 havonta 1 szex. Ha kevés nektek akkor miért nem vagytok többet együtt? Ha párod oldalát nézem akkor miatta lehet azért nem mert bizony van egy harmadik fél, ott pedig megkapja azt amit otthon nem. Ja igen! Azt írtad, hogy dagi vagy, mindig is ilyen alkatú voltál? Mert ha igen akkor fõleg nagy az esély a harmadikra, de ha nem akkor is...
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat, fõleg a 43-as értette meg a problémám. Úgy, hogy gyerek is van, sokkal nehezebb az embernek továbblépni a kapcsolaton sajnos. Tényleg talán túl nagy a nyomás rajtam. Az elvárásai reálisak egyébként, ezt én is tudom. Nem találok munkát, minden nap megkérdezi, hogy van-e már valami.. a fizetését én osztom be, szerinte rosszul, ezzel is állandoan piszkál. Annyi mindenben kellene megváltoznom, hogy nem is tudom, hol kellene egyáltalán elkezdenem:(
Nem vagy könnyû helyzetben, az biztos. Eleve letaglózó az, ha valaki nem talál munkát, pláne ha a párja nemhogy támogatná, hanem még cseszegeti is. Igazából én azt sem csodálnám, ha azért menne nehezen a fogyás, mert az evéssel vigasztalnád magad. Ráadásul ott vannak a gyerekek, így tényleg nehéz tovább lépni, vagy új életet kezdeni. De maradni sem lehet könnyû, ha így áll hozzád a férjed. Azt mondod, reálisak az elvárásai, de kinek mi a reális. Ha nincs munkája, nincs önértékelése az embernek, nem érzik hogy szeretik, nem könnyû vonzónak maradnia. Ráadásul ha magadat sem tiszteled, mások sem fognak. Sajnálom, hogy ki kellett derüljön, hogy a férjed olyan ember, aki nem áll melléd a nehézségekben, hanem még rádob egy lapáttal. :(
Ugy [email protected]$znam ki, v lepnek le, vagy kezdenek agyalni hogyan tovabb, mint a sicc! Ha meg elegedetlen vagy a sulyoddal, nem artana tenni erte, es megmutatni neki h mi a palya!
51 Akkor lenne igazad, ha a fazon szívvel-lélekkel a csaj mellett állna, és segítené. Akkor igazad lenne.
És amúgy hol tartotok most? Mit tettél, hisztiztél vagy bocsánatot kértél?
na ezért nem tartanak mostanság sokáig a házasságok/kapcsolatok...
Én nem haragudnék a férjemre, bocsánatot kérnék tõle, amiért még nem fogytam le, szégyenkeznék miatta. Megpróbálnám kiengesztelni valahogy a fogyáson túl.
Ilyen férj mellett nem csodálom, hogy csak keseregsz és kicsit kicsit sem vagy motivált, mert semmit sem kapsz tõle, ami azzá tenne. Nem érzed, hogy szeret, nem érzed, hogy kíván, nem érzed, hogy fontos vagy neki és nem érzed, hogy támogat. Lehet, hogy sokaknak egyszerûnek tûnik: a kérdezõ lefogy és a probléma meg van oldva. De nagyon nehéz ám úgy lefogyni, hogy nem kap segítséget az ember. Ha a kérdezõnek meg kell fõznie a "rendes" vacsorát, õ meg csak "nyúlkaján" tudna fogyni, és még azt is megkapja, mekkora tehén, az nem segít. Ahogy állása se lesz a cseszegetéstõl. Persze valahol a férjedet is meg lehet érteni, biztos frusztrált, mert õ az egyedüli kenyérkeresõ, gondolom sokat dolgozik, fáradt, ezért türelmetlen veled. De ez nem jogosítja fel arra, hogy minden empátiát nélkülözve megalázzon téged.
"A munkakeresésben is lássa, hogy akarod, lássa, hogy pályázol állásokra, nemcsak siránkozol." Igen, ez így van, csak sokszor akkor sem hiszi a másik, ha ezt látja. Nekem addig nem hitte el a párom, hogy - legalábbis nálunk - tényleg baromi nehéz munkát találni, amíg õ nem kezdett el keresni. Addig ment az ordítozás, meg a vádaskodás, hogy biztos nem keresem eléggé. Aztán õ is jött velem állásinterjúkra, önéletrajzot leadni. Akkor már látta, hogy tényleg nem csak a fenekem meresztgetem, de akkor meg jött az, hogy biztos direkt úgy csinálok, hogy ne vegyenek fel. :D Õ már elég régóta dolgozik egy helyen, még abban az idõben helyezkedett el ott, amikor még úgy volt, hogy ha nem tetszett az egyik munkahely, ment a másik céghez, ha az sem, ment a harmadikhoz, szóval lehetett válogatni és nem akarta elhinni, hogy most nem így van, pláne a mi környékünkön. Akkor hitt csak nekem, mikor a fejébe vette, hogy munkahelyet vált, bejártuk Tolnát-Baranyát és sehova nem kellett.
"Ha csak izmot erõsítesz, attól nemigen tûnnek el a zsírpárnák, hacsak tényleg nem több órát csinálod" TÉVES. A nagyobb izomtömeg nyugalmi állapotban is több kalóriát éget, hiszen több energiára van szüksége.
Hát itt más problémák is vannak, nemcsak a testsúlyod. Az egész kapcsolat hever romokban, amit vagy közösen építetek újra, vagy elváltok. A kijelentés primitív, ez tény, de én nem akadnék fent ezen, mert a probléma mélyebbrõl fakad. Nincs változás, ez az, ami zavarja, semmiben nem történik elõrelépés, és ez már egyre inkább zavarja, kezdi elveszíteni a türelmét. Eszközökhöz kezdett folyamodni, hát a megalázás házasságon belül nem tudom, mennyire jó vagy nem, állítólag háborúban és szerelemben mindent lehet, de ezt a férjed kicsit félreértelmezte, mint a tálibok a Jihadot. Azzal kéne kezdenetek, hogy leültök beszélni, ezt máshogy nem lehet. Mindketten szépen felvázoljátok a másiknak, mi a problémájuk, mit szeretnének, ha megváltozna. Õ valószínûleg azt szeretné látni, hogy törekszel arra, hogy neki tetsszél, lássa, hogy teszel azért, hogy fogyj, ne csak elmond mindig. De jó lenne lefogyni, közben meg mézes puszedlit eszel, az nem jön össze. A munkakeresésben is lássa, hogy akarod, lássa, hogy pályázol állásokra, nemcsak siránkozol. Te is elmondod neki, hogy te pedig azt szeretnéd érezni, hogy ezekben támogat, biztat, nem arra van szükséged, hogy megalázzon, mert ebbõl nem tudsz erõt meríteni. Nem annyira bonyolult ez, csak ne ragadj le azon, hogy "egy ilyen kijelentés", itt ok-okozat van, nem egy kijelentés, láss az õ szemével is, õ is lásson a tiéddel és akkor megoldjátok. Gondolj bele az ellenkezõbe: Férjed munka nélkül atom sörhassal otthon van és õ osztja be, amit te keresel, akkor milyen kijelentések hagynák el a te szádat. Sok sikert, hajrá!
Páromnak is felolvastam a kérdést, hát õ is a párodnak adott igazat (velem együtt), mert bár õ sosem mondana rám ilyet, annyi kérés után õ sem érti, mit vártál. Mi nem árulunk zsákba macskát a párommal. Mindig duci voltam, de betegség és munkanélküliség után még 20 rám jött. Most már -15-nél járok, ami nem azért van, mert egyszer is cs*sztetett. Sosem mondott rám sértõt, mondtam én saját magamra annál többször. :D Néha már piszkáltam, mondjon valamit, akár bántót, amivel ösztönözne, mert hátha úgy könnyebb nekifogni... Na, erre sosem volt hajlandó, és ugyanúgy kívánt, ugyanakkor elismerte, hogy nem halna bele a bánatba, ha le akarnék fogyni. :D (Nálunk, ha ritkult a szex, az épp amiatt, hogy én nem érzem jól magam a bõrömben, és ezen nem segít sokat, ha neki ugyanúgy jó vagyok úgy is) Szóval végül is csak találtam ösztönzést, hogy lefogyjak, bár ehhez azért elsõsorban saját elhatározás kell. De ha letehenezett volna, akkor sem hisztiztem volna (persze egyértelmû, hogy nem esett volna jól valahol mélyen), hanem megoldást keresnék. Szeretnék a páromnak tetszeni, és ez ösztönöz. Emellett szeretnék elégedetten a tükörbe nézni, így megállom, hogy hizlalót egyek, diétázom, minimális szénhidráttal, valamint mindennap rengeteget gyalogolok, hála, hogy jó messze van az új munkahelyem. :D Az egészség sem elhanyagolható érv a fogyás mellett... Szóval gondold csak át kérdezõ!
Ha a megismerkedésetekkor is duci voltál, akkor fogja be a száját. Alapvetõen az ilyen kérdésekre azt szoktam írni, hogy magamba néznék, ha tényleg ennyi minden változott, DE ha te eleve ilyen voltál, akkor nincs helye a követelõzésnek!
Engem igazából egy dolog érdekelne: Az elmúlt évek során támogatott abban, hogy lefogyj? Biztatott? Mert gondolom õ sem azzal kezdte, hogy te tehén, fogyjál le, de x év után lehet nála is betelt a pohár.
Itt a párod részérõl szerelemnek és tiszteletnek nyoma sincs, akár duci vagy, akár nem.Kétszer meggondolnám, szóba állok-e vele ezek után.Ugyanis aki valakit szeret, az nem beszél így a másikkal.Másfelõl iszonyú nagy tuskót sikerült kifognod.
"Évek ota mondja, hogy fogyjak le. Igaza is van." Akkor lehet egyszerûen le kéne fogyni, és egy csapásra minden probléma megoldódna (megoldódott volna). Jobb lesz az egészséged, jobban fogod érezni magad, több lesz a szex, és a párod is boldog lesz. Ha nem akarsz/tudsz lefogyni, akkor ez a kapcsolat eléggé menthetetlennek tûnik. Õ már évek óta mondja, hogy fogyj már le, de te nem, így nem szexel veled, és letehénez. Nem elegáns, de nagyon is érthetõ a részérõl.
Arra még nem gondoltál, hogy esetleg lefogysz? Vagy a sok disznóhoz hasonlóan Te is azt a tudatállapotot hazudod be magadnak, hogy Te így is csinos és vonzó nõ vagy?
A saját egészséged és önbizalmad érdekében kezdj el egészségesen táplálkozni és mozogni, akkor lemennek a kilók és az idõ majd eldönti, hogy a párod változik-e a modora terén vagy sem. Én már kaptam ettõl durvább dolgokat is a férjemtõl, amit aztán belátott, hogy nem kellett volna mondania és megbeszéltük. Mert ne 1 beszólás vagy cselekedet alapján nézd a másikat, hanem az egészét. A pozitív dolgokat is. Mert azért így 1 mondás alapján nem lehet senkit leelemezni, hogy milyen ember. Ez bunkó beszólás volt, tény, de alapjában véve nem biztos, hogy rossz ember, ezt neked kell eldönteni.
Maga a beszólás iszonyatosan tapintatlan, egyetlen esetben tudnám ezt elnézni. Mondjuk ha például évek óta együtt vagytok és a megismerkedésetek idején még nem voltál dagi. Aztán elkezdtél hízni, õ felhívta rá a figyelmedet, hogy ez neki nem tetszik, te pedig továbbra is elhagytad magad. Emiatt lassan megritkultak az együttlétek és végül elhidegültetek egymástól. Ebben az esetben érthetõnek gondolnám a párod fellépését, de a megjegyzése tényleg nagyon bántó lehetett, megértem hogy fájt! Hidd el, tapasztalatból írom, hiszen volt egy hosszú kapcsolatom és közben egy nagyon rossz idõszak az életemben és nagyon elhagytam magam, húsz kilót híztam. Az akkori párom iszonyatos megjegyzéseket tett rám, folyton a lelkembe gázolt. A maradék önbecsülésemet is eltiporta a "dagadt disznó" és a "ne zabáljál, mert már így is undorító vagy" beszólásokkal. A furcsa az, hogy az együtt töltött tíz év alatt nem bírtam lefogyni. Aztán más miatt ugyan, de szétmentünk. A jelenlegi párom elsõ pillanattól istennõként bánt velem és egyre inkább kezdtem magam jól érezni a bõrömben. Nem mondta egy szóval sem, hogy fogyjak le, azt mondta, így szeretett belém. Mégis úgy éreztem, ez a férfi egy kincs és megérdemelné, hogy csinos barátnõje legyen. Elkezdtem edzeni és életmódot váltottam (nem fogyókúra, életmódváltás!). A kilók olvadnak rólam és a párom jobban imád, mint valaha. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy a jelenlegi párod stílusának köszönhetõen nem motiválva vagy a fogyás felé, hanem tönkreteszi a csepp önbizalmadat is. Ha van kérdésed, nyugodtan írj privátot! És ne hagyd, hogy így beszéljen veled, elvégre gondolom õ sem egy Adonisz! 32/N
Az a baj, hogy az oszinteseg, csak akkor hatekony, ha kello intelligenciaval parosul. Itt ez nem valosult meg. A szexualis elhidegulesrol, es a kapcsolat kihuleserol persze te is tehetsz, de attol meg a kijelentes primitiv. Mas a helyzet, ha o is kover, vagy, ha mar eleve igy ismert meg. Ugy meg rosszabb.
A kérdező hozzászólása: Amikor megismerkedtünk, duci voltam, aztán nagyon lefogytam, majd a terhességem alatt az egész visszajött, és úgy maradtam. Évek ota mondja, hogy fogyjak le. Igaza is van. A kérdés az, hogy ha eljut egy kapcsolat idáig, hogyan lehet még megmenteni? Hogyan ne gondoljak arra, hogy ilyen szörnyû stílusban elõadott kritizálás már nem menthetõ semmivel? Ha mégis van szex, hogyan ne gondoljak arra, hogy gusztustalannak talál vsz? Menteném a menthetõt, de vajon érdemes még? Visszafordíthato innen még bármi?
Szerintem nem menthetõ, és jobban is jársz. A párod bunkó, ez nem õszinteség, hanem bunkóság. Ha szeretne, akkro megválogatná a szavait és nem így tálalná, hogy nem tetszik neki az alkatod. Az is eléd beszédes, hogy nincs szex. Én biztos nem maradnék egy ilyen pasi mellett.
Én azt gondolom, hogy aki szeret valakit, az fogadja el a másikat olyannak, amilyen. És ha igazán szereti, akkor ez nem nehéz. A másik, ha valami nem tetszik a páromon, azt normálisan is el lehet mondani úgy, hogy ne sértsük meg a másikat. Mert lehet hogy betegség, lehet hogy gyógyszerek, lehet hogy túl sok evészet miatt hízott el a másik, de ezt meg lehet mondani normálisan is. És akkor te is úgy veszed fel, hogy hát igazad van drágám, elmegyek futni, változtatok az étrenden, egészségesen élek, stb.
Nekem az a fura, hogy az eleve meg sem fordul a fejedben, hogy lefogyj. Kifejezte a véleményét, még ha bunkón is. Jó, nyilván nekem sem esne jól, ha így beszélne rólam, de akkor azon gondolkodnék, miként adhatnám le a feleslegem, nem pedig hisztiznék a kijelentésen.
Jó, tegyük fel, nem menthetõ a kapcsolat... Mit csinálsz? Nyilván egy ilyen kapcsolat után az önértékelésed a nullán lenne. Választhatnál: lefogysz vagy maradsz kövér, és a nulla önbizalmaddal párosulva egyedül maradnál (Igen, dundinak is lehet párja, ha van kisugárzása!) Ha lefogsz: utána megint ismerkedsz? Aztán megint ha meghízol, kezdõdik elölrõl a probléma? Nagyon sok nõ csak akkor fogy, miután már leléptek mellõle. Addig nem jut eszedbe... Kérdem én: ér neked annyit a kapcsolat, ha éveken át mondta, fogyj le, de te cs*sztél bele? Akkor ki az, akinek nem ér annyit a kapcsolat, hogy a másikért erõt vegyen magán és fogyjon? Mit gondolsz, miben segítene az, ha szétmentek?
Nekem világ életemben problémám volt a súlyommal. Ovisnak még szép, takaros voltam, de általánosban meghíztam, akkor sokan csúfoltak is, ettõl teljesen elkenõdtem, csak ettem, úgyhogy 110 kilóval érettségiztem. Az egyetem alatt lementem 78-ra, akkor ismertem meg a páromat. Náluk az evés nagyon központi dolog, az anyja és a mamája is állandóan etetett. Hiába sportoltam, és fogtam vissza otthon az étkezéseket, náluk nem ehettem salit hússal, úgyhogy 2 év múlva már 88 kg voltam... Aztán összeköltöztünk és 75, szültem, utána 90. 8 hónapig szoptattam, addig nem mertem drasztikusan diétázni, de lementem 85-re. Borzasztóan elkeseredtem volna, ha a férjem a fentiekhez hasonlót mondott volna, és valószínûleg az lett volna, mint általánosban: sütikkel és csokikkal balzsamoztam volna a lelkemet. De szerencsére támogatott, az anyját is helyretette, hogy ne fõzzön nekünk, elégedjen meg azzal, hogy egyes vasárnapokon náluk eszünk, stb. A plusz kilóim pozitívumát nézte (nagy mellek), bókolgatott, hogy milyen csinos vagyok, stb. Õt az se zavarta volna, ha úgy maradok, de tudta, hogy én így [email protected] érzem magam, ezért sokat segített. Most 68 kg vagyok. Általános iskolás koromban voltam utoljára ennyi... Természetesen még így is teltkarcsúnak számítok, mert 167 cm magas vagyok. Én elhiszem, ha valakinek nem tetszenek a duci nõk, vagy nevezzük kövérnek, de... Egyrészt akkor sem voltál gebe, amikor összejöttetek, másrészt a kedves férjed nem látja, hogy a b!szogatás nem segít? Meg kellene beszélni, hogy te hogy látod magad. Miért nem sikerül lefogynod, és hogy mennyire elkeserít az, hogy így vélekedik rólad. Hogy neked semmi kedved olyannal szexelni, aki nem talál vonzónak, és ebbe az egészbe belebetegszel... Hogy próbálkozol, de a keserûség visszafog. Hogy segítenie kellene és támogatnia téged... Egyébként õ hogy néz ki?
Azt írtad már hogy régebb óta mondja és igaza is van, akkor nem kéne felháborodni és gondolom a beszélgetés se ennyi volt, hogy haza ment és ezt eléd böfögte. Talán rá kéne jönnöd, hogy tenni is kell a dolgokért, nem csak úgy mûködnek maguktól. Az hogy felzabáltál magadra jó pár kilót és azóta is tartod szépen ezt a teljesítményt, ez egyedül a te hibád, de jó hogy kihat a házasságodra és nem csak arra, hanem az egészségedre is. Ha azt akarod, hogy a kapcsolatod is megromoljon és a gyerek se akarja majd hogy az osztálytársai elõtt megjelenj, akkor tegyél is ellene. Menj oda a férjedhez, mondd el neki, hogy ez rosszul esett neked, de szembesültél azzal a dologgal, ami van és szeretnél lefogyni kettõtökért. Vagyis ezt akkor mondd, ha tényleg így is gondolod.
Kevés szénhidrát, sok mozgás.
"Te szereted õt annyira, hogy lemondj az édességekrõl és tornázz naponta 40 percet..?" Csakhogy ennyitõl nem fog lefogyni, ne tódítsunk itt szegénynek, mert a végén még elhiszi. :) Azért többet kell tenni.
Ki a bánat pontoz le mindenkit állandóan?
Szerintem kérdezõ, te kicsit csúsztatsz. Nem gondolom, hogy ültetek a kanapén, olvasgattatok és hirtelen ezt vágta a fejedhez. Alighanem csesztetted, hogy miért csak ritkán van szex, õ elõször szabódott, majd a kitartó kérdezõsködés hatására megtört és megindokolta. Ettõl még bõven szerethet, egy kifejezés, egy mondat nem mérvadó. Nyilván szeret, hisz ki tudja mióta kitart melletted, pedig a karcsú nõket preferálja. Te szereted õt annyira, hogy lemondj az édességekrõl és tornázz naponta 40 percet..?
Nem vagyunk egyformák. Az én párom 20 kilót hízott mióta megismerkedtünk és én imádom, irtó szexinek találom, soha nem bántanám meg ilyen bunkó módon. A te párod úgy látszik más típus. Nem tudom, milyen környezetben hangzott el ez a kijelentés, de így szimplán ez parasztság. A férjed elég alacsony szinten állhat intelligencia, pláne érzelmi intelligencia terén. A fogyásra ösztönözni sokféleképpen lehet, de a "nincs kedvem szeretkezni egy tehénnel", nem éppen a legmegfelelõbb módszer. Ráadásul te akkor is duci voltál, mikor megismerkedtetek. Akkor meg miért téged választott, ha ez ennyire zavarta, miért nem egy karcsú nõt? Ezt nem tudom megérteni. Az még valahol érthetõ is lenne, ha egy sportos, vékony nõ nagyon elhagyja magát és a párja szóvá teszi, de ha valaki ducit választott, akkor miért kezdi egy idõ után piszkálni? Több lehetõség is van, hogy mi legyen ezek után: vele maradsz, viseled az idióta beszólásait és lefogysz, nem maradsz vele és keresel olyat, aki elfogad olyannak, amilyen vagy nem maradsz vele, lefogysz és keresel valami normális pasit. Vannak ám ilyenek is a világon, nemcsak kretének.
Nálatok valami más probléma is lehet és nem kicsi.
Nekem még egyetlen ffi nem mondta ezt. Pedig most van rajtam ás ennek ellenére kajtat örökké.
Nyilvánvalóan azért csak harom havonta, utolsó, mert a férje nem izgul fel a látványára....

A párommal fél éve vagyunk együtt, jól megértsük egymást. De most képbe került egy másik férfi akire sokat gondolok. Most mi legyen? Szakítsak a párommal? Ez a pasi nem tudja, hogy tetszik nekem.

Legjobb válasz: Ha sokat gondolsz a másik ffire,akkor nem igazán szereted a párodat.Ha nem tudja az a másik,hogy tetszik neked,mond meg neki és majd meglátod miként dönts a reakciójából,illetve szerintem próbáld megismerni,mert lehet nem is tetszene benne sok minden...akkor pedig miért adnád fel azt ami 'biztos'?

Ha sokat gondolsz a másik ffire, akkor nem igazán szereted a párodat.Ha nem tudja az a másik, hogy tetszik neked, mond meg neki és majd meglátod miként dönts a reakciójából, illetve szerintem próbáld megismerni, mert lehet nem is tetszene benne sok minden...akkor pedig miért adnád fel azt ami 'biztos'?
Ha az elsõ mellett észre vetted a másikat nem vagy szerelmes. Csak te tudhatod, de át ne verd.
ne
Azt, hogy mennyit gondolsz a másik férfire, hogy mennyire hagyod magad általa elvonni a párodtól, rajtad is múlik. Ezt képes vagy tudatosan erõsíteni vagy korlátozni. A párodat már ismered, látod a jó tulajdonságait, hibáit, vannak közös emlékeitek. Az új férfit nem is ismered! Akár az is lehet, hogy egy bunkó perverz idióta :) Döntsd el, hogy alkalmasnak gondolod-e a párod hosszú távú kapcsolatra. Ha igen, akkor ne hazardírozz (fájdalmat okozva ezzel magadon kívül neki is, feleslegesen). Ha nem, akkor pedig ne azért hagyd el, mert bejött a képbe más is, hanem akkor amúgy is ez lenne a helyes.
megértJük
A kérdező hozzászólása: A pasinak ismerem a múltját és sajnálom. Folyton arra gondolok vajon mi lehet vele.
Ne dobd el a biztosat az ismeretlenért!Próbáld elõbb megismerni valamennyire a másik férfit, és a tudtára adni, hogy tetszik, de csakis akkor, ha valóban úgy gondolod, hogy megéri.Bár szerintem ha amúgy jó a kapcsolatod a pároddal és jó Hozzád, nem feltétlenül érdemes kikacsintgatni.
"A pasinak ismerem a múltját és sajnálom. Folyton arra gondolok vajon mi lehet vele." Ez esetben nagyon nem ajánlom, hogy otthagyd a párod miatta. Az ilyen sajnálás-alapú kapcsolatok sajnos nem szoktak jó véget érni. Pontosabban korai és nem jó véget szoktak érni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!