Találatok a következő kifejezésre: A párom éve elvált (12 db)

Szerintetek 3 év kapcsolat után hogy adjam elő a családom előtt, hogy a párom már elvált ember?

A kapcsolatunk elején nem akartam itthon elmondani, tudtam hogy ismeretlenül meg lenne anyám véleménye róla, nehezményezte volna... Azóta viszont mindenki nagyon megszerette, viszont 3 év után kezdenek furán nézni, hogy miért nem lépünk a házasság felé. Szóval lassan ki fog bukni a dolog, ti hogy adnátok be otthon ezt a szituációt?

Legjobb válasz: - Kislányom, több, mint 3 éve együtt vagytok, nem jött még szóba az esküvõ? - Hát mostanában nemigen, Elek ugyanis egyszer már volt nõs,nde elvált. Azt mondogatja, hogy még egyszer nem akarja megégetni magát.

- Kislányom, több, mint 3 éve együtt vagytok, nem jött még szóba az esküvõ? - Hát mostanában nemigen, Elek ugyanis egyszer már volt nõs, nde elvált. Azt mondogatja, hogy még egyszer nem akarja megégetni magát.
És miért nem léptek a házasság felé? Attól, mert volt házas még polgári házassága akár mennyi lehet, vagy nem értem miért ez az indok.
Nálunk is ez volt a szitu, de letojtam, mit gondolnak. Nekem az volt a lényeg, hogy már válófélben volt, mikor megismertem. Õ sem akart többet házasodni, én meg elõször sem, alapból, aztán mégis tartottunk egy egyszerû polgárit, a bürokráciának.
Miért kellene mindenáron elmondani? ez a párod magánügye és múltja, ami csak rá tartozik, te pedig elfogadtad õt ezzel együtt. Másrészt 3 év után szerintem az emberek nagy része még nem akar esküvõt. Ha pedig késõbb sem akartok, az is csakis a TI döntésetek. Ezer más oka lehet annak, ha nem házasodtok. Nem fognak egybõl arra gyanakodni, hogy "aham, a fickó tuti elvált, és nem akar újra nõsülni...!"
Én nem látom az összefüggést...elvált ember nem házasodhat újra? Én ezen filóznék a helyedben és nem a család véleményén... 24N (aki 2 hónapon belül hozzámegy egy elvált emberhez)
Szerintem ebbõl legfeljebb akkor lehet probléma, ha a családod bigott katolikus 8veled együtt), a párod meg katolikus templomban esküdött annak idején...Az, hogy polgári házassága volt semmi gondot nem jelenthet, hiszen a XXI. században élünk. Örüljön, hogy csak elvált, de gyerek nincs :)
A pasid nem azért nem akar elvenni, mert már volt házas. Egyszerûen nem akar elvenni. Fõleg, mivel már elvált, biztos van annyi esze, hogy megfigyelte a házassága nem a házasság intézményétõl ment tönkre, hanem egyéb okok miatt. Különben nem is járna veled, mert akik együtt járnak azok is szoktak szakítani és akkor tök fölösleges az egész ugyebár. Amúgy meg sehogy. Semmi közük hozzá.
Én is kezdek furán nézni: Miért nem léptek a házasság felé?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Többen említettétek, hogy ettõl még újra házasodhatna a párom. Igen így is van, nem is zárkózik el tõle, csak annyit mondott, hogy még egyszer nem szeretne akkora lagzit, furán érezné, ha megint összehívná a rokonságot egy újabb lagzira, de a egy szolidabbal nem lenne problémája. A miért nem lépünk házasság felé szülõi oldalról, úgy gondoltam, hogy a párom megismerkedésünk elõtt vált el néhány hónappal, így elég nehezen indult a mi kapcsolatunk, sokáig rányomta a bélyeget az, hogy nincs túl rajta, szóval a szülõknek az tûnhet fel, hogy mi mindennel be vagyunk lassulva egy kicsit, szóval nehezebben épül minden, mint normál esetben.

Van olyan aki elvált a férjétől és pár év múlva újra összeházasodott vele?

Legjobb válasz: Nagynénémék elváltak, most megint együtt vannak már pár éve, együtt élnek, de újra mondjuk nem házasodtak.

Nagynénémék elváltak, most megint együtt vannak már pár éve, együtt élnek, de újra mondjuk nem házasodtak.
Igen mi tavaly hazasodtunk ujra 25 ev kuloneles utan. De mi nem tartottuk a kapcsolatot soha nem beszeltunk nem lattuk egymast. 3 eve talalkoztunk ujra veletlenul es azonnal szerelem ujra elso latasra. Tavaly intim csaladi eskuvonk volt.
az én szüleim elváltak, de mire az egész válóper lezajlott, kibékültek, és azóta is együtt vannak, terveznek egy szûkebb körû, titkos polgári esküvõt. (csak mi, a gyerekek, és nagyszüleim tudják, hogy elváltak, nagy rokonság nem) egyébként a válásnak már 10 éve, és azóta minden a legnagyobb rendben
Igen, egy ismerõsöm elvált a férjétõl, aztán utána is még tartották a kapcsolatot, amolyan se vele se nélküle kapcsolat volt. Utána újra megházasodtak, és végleg együtt maradtak. :) Egy rokonom pedig szintén különment a férjétõl, bár papíron nem váltak el, de 20 évig külön éltek, most újra együtt vannak.
Apósom és anyósom voltak így. Házasok voltak, amikor született a férjem. Aztán elváltak, de nem tudtak külön költözni, újra összejöttek, és megszületett a sógornõm. (Újra nem házasodtak össze.) Rá 8-9 évre végleg szétmentek.
ismerek olyat aki ezt 2x is megtette egyutt vannak de ugyanugy veszekednek, nemoldottak meg semmit az eg vilagon csak orlik egymas idegeit tovabb, ez a legnagyobb baromsag ha mar egyszer sikerult eljutni a valasig akkor mar neesenek bele ugyanabba a hibaba
" A házasság a bátrak sportja. " " Aki megnõsül, az hü[email protected], aki másodszorra is, az nagyon hü[email protected], de aki másodszorra is ugyanazt veszi feleségül, annál nincs nagyobb hü[email protected]! "
Hat persze elozo biztos oriasi elettapsztalatod van es ta mar csak tudod mert egy part ismersz akinek nem ment utna. Nagy reszben fugg a dolog attol mi volt a valas oka tanultak e belole hol tart az eletunk mennyi idot toltotek kulon.
A barátnõm szülei. Elváltak és 5 év után összejöttek és újra megházasodtak. Azóta együtt vannak.
Az én volt anyósom 3szor ment hozzá ugyanahhoz a férfihoz! Mind háromszor született egy gyerek! :)

Hogyha megismerkedem egy amerikai lánnyal és elveszem, utána amikor pár év múlva megvan a zöldkártya és ha elválok akkor a zöldkártya megmarad?

Legjobb válasz: 2 évig csak feltételes zk-t kapsz, ha közben elválsz, bukod a zöldkártyád! 2 év után válsz el, skkor nincs gond.

2 évig csak feltételes zk-t kapsz, ha közben elválsz, bukod a zöldkártyád! 2 év után válsz el, skkor nincs gond.
Kossz a linket. Mi olyan regen csinaltuk ezeket h mar nem emlekszem de a tizenhuszon magyar akiket ismerek es akik ezen atmentek, egyik sem kockaztatta hogy elvaljon kondicios zoldkartyaval. Te ismersz vkit aki igy csinalt es siman megkapta a zoldjet? Persze valni ha a ferj bantalmazza a feleseget az teljesen ertheto!
[link] A "Who may file form I-751" reszben, angolul tudoknak, vilagosan le van irva, hogy ha meg hazas vagy, akkor a hazastarsaddal egyutt adod be a papirt, egyeb esetekban egyedul. (valas, hazastars halala, vagy ha a hazastars bantalmazott)
Rosszul tudod, tenyleg kell 2 ev mulva ujabb papirokat beadni (hidd el, kepben vagyok, epp most adtam be ezeket a papirokat), ge van un. "divorce waiver" vagyis valas eseten ezt ikszeli be az ember a papirokon. Ettol fuggetlenul a hazassag valodisagat (ameddig tartott) bizonyitani kell. Pl. kozos bankszamla, egyutteles stb. Ezeket bizonyitani kell, akkor is ha meg hazasok (mint az en esetemben), akkor is ha kozben elvaltak.
Eszter858585 válasza: a 2 eves "felteteles" zoldkartyaval is el lehet valni... En ugy tudom, hogy a hazassag altal szerzett zoldkartya azert felteteles, mert a feltetele a hazassag. Hazassag utan az ember kap egy felteteles zoldkartyat, ami 2 evre szol. A masodik ev lejarata elott be kell adni egy ujabb koteg papirt, igazolni hogy a "feltetel" (ami ugye a hazassag) meg megvan es mukodik (kozos fotok, kozos adobevallas stb). A hivatal ezutan a "feltetelt" leveszi a zoldkartyarol es kiadjak a vegleges zoldkartyat az illetonek. (10 evig jo a kartya, 10 ev utan ujitani kell, de csak ugy mint pl. egy szemelyit vagy utlevelet is ujitunk, hisz oregszunk...) Amikor a vegleges zoldkartyat az illeto megkapja, rohanhat a birosagra elvalni. Aki felteteles zoldkartyaval elvalik az szerintem bukja a zoldkartyajat, de ha Eszter te tudsz valamit amit mi nem, akkor legyszi linkeld a hivatalos forrast!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
10 évre kapod a végleges zöldkártyát, ami valóban végleges, mert ha nem akarsz amerikai állampolgárságot, akkor a zöldkártyát 10 évente meg kell újítani. (küldenek új kártyát)
A kérdező hozzászólása: 10év? Én úgy olvastam, hogy az végleges.
Nem egeszen igy van, a 2 eves "felteteles" zoldkartyaval is el lehet valni, amennyiben az illeto bizonyitani tudja, hogy a hazassag valodi volt, nem a zoldkartya megszerzeseert tortent, akkor kaphat "vegleges" (10 evre szolo) zoldkartyat.
A http://www.visajourney.com oldalon forumozok, es igen rengeteg tortenet van, amikor valas utan is megkaptak a vegleges zoldet. Nem ismerem oket szemelyesen, csak on-line. Amugy szemely szerint en sem valnek el, de nem azert, mert felnek, hogy elveszitem a zoldkartyam, hanem mert boldog hazassagban elunk a ferjemmel.

A párom elvált több min 3 éve. És nem először fordul elő, hogy bemennek a munkahelyemre, (ez egy műszaki bolt), mert arra van dolga az exének. Miért nem az új paliját rángatja ide oda? Ez normális szerintetek?

Legjobb válasz: Együtt vásárolnak? nem lehet, hogy a párod jobban ért a mûszaki dolgokhoz, mint az új párja? Például az egyik ismerõsöm mûszaki eladó volt és mindig Õt kérem meg ha akarok venni valamit hogy jöjjön el velem és segítsen választani.

Együtt vásárolnak? nem lehet, hogy a párod jobban ért a mûszaki dolgokhoz, mint az új párja? Például az egyik ismerõsöm mûszaki eladó volt és mindig Õt kérem meg ha akarok venni valamit hogy jöjjön el velem és segítsen választani.
Az én férjem is segít az exének. Kulturembereknél ez normális szerintem.
A kérdező hozzászólása: Ami még nem fért bele az elõbb.... Az ex dobta ki anno a páromat.Bepasizott. Már együtt él az új pasival több mint egy éve. Ha anno nem kellett a rosszban, akkor most miért használja ki még mindig a régi férjét?Erre azért jó még?
A kérdező hozzászólása: Nem, oda csak úgy bementek, nem akartak ott semmit venni.A t-Mobilnál volt dolga az exének.
A kérdező hozzászólása: De a munkahelyem nem volt semmi dolguk.Oda csak bementek.A kollégáim is csak néztek, hogy ezek minek vannak itt.

A párom 10 éve elvált a volt feleségétől. Már 1 éve szüleimmel élünk. A volt neje nem akarja sem eladni a lakást sem kifizetni a páromat a lakásból. Mit lehet ilyenkor tenni? Nagy szükségünk lenne a pénzre.

A volt nej sem lakik a házba most épp a fütés és a vízvezeték fagyott szét.

Legjobb válasz: Én úgy tudom a közös tulajdon megszüntetésére lehet beadni kérvényt (azaz perre vinni a dolgot) és akkor is megszüntetik ha csak az egyik fél akarja és a másik nem. Pláne ha már elváltak. max 5 hónap és szétkapja a bíróság a közös tulajdont. Kérdezz meg egy jogászt.

Én úgy tudom a közös tulajdon megszüntetésére lehet beadni kérvényt (azaz perre vinni a dolgot) és akkor is megszüntetik ha csak az egyik fél akarja és a másik nem. Pláne ha már elváltak. max 5 hónap és szétkapja a bíróság a közös tulajdont. Kérdezz meg egy jogászt.
így igaz, perre kell vinni.mindenféleképpen ki kell fizetnie, az kevés hogy õ nem akarja..a bíróság kötelezni fogja rá, akár részletekben is fizethet.

Tanácsra lenne szükségem! A párom elvált már 3 éve van 2 gyerkőce, hogy érjem el hogy ne stresszeljem magam a volt feleség hülyeségein?

Már többször beszéltünk róla,hogy szeretnénk közös babát,na most vettünk közösen egy házat,van egy jól m?köd? Kft.-énk,van autónk ,minden 7végén jönnek a gyerekek itt is alszanak szombat -vasárnap este visszük ?ket haza.Folyton azt kérdezgeti a párom a gyerekekt?l hogy mit szólnának egy kis tesóhoz,örülnének neki ,meg várják nagyon ,DE mikor felhozom ezt a témát a párom nem nagyon szeret róla beszélni ,miért?! Sajnos már egy éve próbálkozunk sikertelenül a párom volt asszonya folyamatosan fenyeget minket ,meg emaileket írogat nekem hogy meg ne próbáljak teherbe esni ,mert elüt ha meglát az úton,meg ha terhes leszek akkor eltiltja a gyerekeket az apjuktól,szóval lelki terrorban tart minket,nagyon stresszes vagyok ez végett :/ amióta megy ez az egész rendszertelen lett a menstruációm is...szóval van hogy 57 nap után jön meg a n?gyógyász annyit mondott hogy szedjek foggátlót majd helyre állítja .De mikor szedtem és abba hagytam azután kellett 1 év mire helyre jöttel ,meg babát szeretnénk !Ne ajánljon nekem foggátlót...Milyen tanácsot tudnátok nekem adni,hogy ne stresszeljem magam ezen az ügyön és hogy mit tegyek a menstruációm helyre hozatalához ,és teherbe eséshez? Gondoltunk méhpemp?re az valamennyire nyugtat,meg helyre állítsa a menstruációt és teherbe esés céljából is szokták ajánlani .

Legjobb válasz: Mondok jobbat: jelentsétek fel az exet zaklatásért és fenyegetésért.

Mondok jobbat: jelentsétek fel az exet zaklatásért és fenyegetésért.
Szerintem is hoggadj le, és közöld az exxel, hogy az emaileket eltetted, ha nem hagyja abba amit csinál, kinyomtatod, és elviszed a rendõrségre, hogy halálosan megfenyegetett. Utána keress fel egy endokrinológust, hogy rakja rendbe a ciklusodat, mert szerintem peteérésed sincsen, valami hormongond lesz a háttérben. Amúgy a fogamzásgátló nem hülyeség, gyakran beválik, mert rendbeszedi a ciklust. Plusz ha a hülyeségnek tartod, amit a dokid mond, vagy szerinted nem kezeli megfelelõen a problémádat, akkor keress másik dokit.
Ja... azt kifelejtettem, hogy nálunk mi neveljük mind a két gyermeket és most dolgozunk a tesón... :) Egyébként én is egy endokrinológust ajánlanék hogy vizsgáltasd ki magad. szép napot.
Jelentsd fel azt a nõt mert nem normális!

A párom 3 éve elvált, 2 gyermekük van. Az ex-szel normális viszonyban vannak. Ez azt is jelenti, ha a kicsik úgy akarják, közös programokat is szerveznek. Semmit nem akarnak egymástól, barátok, de ennek így kell lennie. Van ok a féltékenységre?

Engem megesz a fene, nem a bizalom-hiány miatt, hanem mert... Mégis. Sok évig voltak házasok anno. Normális dolog így fenttartani egy kapcsolatot a gyerekek miatt?

Legjobb válasz: Nos hát igen a gyerekek igen erös kötelék de nem hinném hogy agodnod kéne ez miat hissz valamiért elváltak nem?

Ha mondjuk együtt kimennek a Vidámparkba, fagyizni, játszótérre, szerintem az még belefér (bár lehet, hogy engem otthon azért kicsit enne a fene). De azért ottalvós programra azért nem kell menjen velük, pl. nyaralni.
22:13 - Ezt hívják úgy, hogy önzés. Ha békében váltak el, és kicsik a gyerekek, nem fogják érteni, hogy mi a gond, és ez az õ lelkivilágukat nagyon meg tudja zavarni. Konkrétan azért tudom, mert anyukám tanítónõ, és kicsikkel van, 9-10 évesekkel, és minden, ami az õ lelkiviláguknak zavaró, az nagyon nagy hatással van rájuk, és nem éppen jó értelemben, és ez kiütközik az iskolában.
Nos hát igen a gyerekek igen erös kötelék de nem hinném hogy agodnod kéne ez miat hissz valamiért elváltak nem?
Irtad, hogy ha a kicsik úgy akarják.... ezek szerint még picik a gyerekek, õk még nem tudják igazából felfogni a válást. Nyilvánvaló, hogy próbálják úgy alakítani, hogy minél kevesebbet érezzenek meg ebbõl. A házasságuk már nem mûködött, hiszen ezért váltak el. Nincs okod féltékenységre, próbáld elhessegetni magadtól ezt a gondolatot, mert ez megmérgezheti a kapcsolatotokat. A gyerek örökös kötelék marad a válás után is.
Sztem nincs okod a féltékenységre, ez valóban így a helyes. Jó h ilyen rendes apa és törõdik a gyerekeivel, az meg h találkozik a volt nejével csak a gyerkõcök miatt van. Viszont nagyon rossz ötlet volt elvált embert 2 gyerekkel párodul választani. Sosem lehet úgy igazán a "tiéd", mindig kötõdni fog hozzájuk. Szokj hozzá h ez mindig így fog menni, nemcsak ideiglenes állapot.
5 éve váltunk el, a lányunkat én nevelem, azóta mindkettõnknek új családja és gyereke is van, de a kapcsolatunk most is mindennapos. A lányunk észre sem vette, hogy elváltunk, ez igy helyes. Minden, amit tesznek már nem egymásnak szól, hanem a gyerekeknek, hogy nekik jobb életük legyen. Az én párom is féltékeny volt, igyekeztem belevonni õt is a két család közti barátság kialakitásában, és annyira sikerült, hogy már a két pasi együtt jár horgászni, az exem felesége pedig addig nálunk van és a család 3 gyerköce együtt viháncol egész nap. Ami elmúlt két ember között az elmúlt, de maradhat ennél sokkal több a gyermekek érdekében.
de, ottalvós programra is kell velük menni, csak akkor mész már te is. nagyon irigylem a mostohagyerekeidet, hogy ilyen jó szüleik vannak, de féltékenykedj, mert azzal a gyerekeknek ártasz, azt meg gondolom nem akarod. és persze másodsorban a kapcsolatodnak.
Csak így normális.A gyerekek nem tehetnek arrl, hogy a szüleik nem értették meg egymást, hiszen ezért váltak el.Ha téged nagyon zavarnak a közös programok, menj te is velük.Ha komoly a kapcsolatod a pároddal, és hosszú távra tervezitek, akkor neked is jóviszonyba kell lenned a gyerekekkel.Ha esetleg neked is lesz gyereked, azok féltestvérei lesznek a párod gyerekeinek.Több elvált családot ismerek, akiknél ez jól mûködik.Mindig a gyerek érdekének kellene lennie a legfontosabbnak.
Persze, hogy normális. Legalább a két gyerek nem úgy nõ fel, hogy a szülõk marják egymást. Felnõtt ember vagy, ne féltékenykedj már. Ha a párod meg akar csalni, úgyis megteszi, nem kell hozzá az ex...
nézd azt hogya gyerekek szemében õ anya és apa.Ugyanúgy szükségük van rájuk.elhiszem hogy nehéz elfogadnod ezt de egy idõ után ez az állapot meg fog szûnni.Amint a gyerkõcök ngyobbak lesznek nem igénylik anyát apát meg a közös délutánokat.Sõt kifejezetten gáznak tartják. Arra viszont nagon figyelj hogy az anyjuk hogy viselkedik.nem egy olyan esetet láttam már hogy anyuci a gyerek segítségével akarta apucit visszaédesgetni.
Akik eddig válaszoltak, azok nem voltak még ilyen helyzetben, mint te! Az valóban normális, hogy a gyerekeivel együtt van a "párod"(?), de az exével miért szervez közös programokat? Szerintem õ még õt szereti! Sok sikert a "szeretõ párodhoz"! Nem ártana elbeszélgetnetek!!!
Helyes a szülõk viselkedése. Miért nem kerestél olyan pasit akinek nincs gyereke ha zavar ez a helyzet? Nekem sosem kellett volna elvált férfi, gyerekes pláne. Az elsõket legalább együtt vállaljuk.
A féltékenységre csak akkor van okod, ha nem tartoztok össze. Amúgy akkor meg fölösleges. A gyerekek semmirõl nem tehetnek. Elvennéd tõlük az apjukat végleg, a féltékenység miatt? Mit szólnál, ha te lennél a gyerekek helyében?
Most itt én leszek az egyetlen kivétel. Én bizony nem örülnék neki, ha a férjem a volt nejével kirándulgatna. Hozza el hozzánk a gyerekeit és menjünk együtt. Nekem ez így normális. Természetesen tartsa a kapcsolatot a gyerekekkel és szeresse is nagyon õket, de a mi kettõnk közös otthonában és ne a régi élete párjával és annak lakásában.
Én abszolút egyetértek 13 válaszolóval!!!! Ha két ember elválik természetesen lehet normális a kapcsolatuk, de ez nem azt jelenti, hogy eljátsszuk a gyerekek elõtt, hogy minden rendben: apa és anya szereti egymást, és együtt vannak. A gyerekeknek a válás nem jó dolog, de a hazudozás sem, hiszen azért, mert gyerekek még nem "bolondok", csak gyerekek. Az, hogy békében tudnak a szüleik megbeszélni dolgokat, vagy bizonyos dolgokban együtt döntenek a gyerekek sorsát illetõen teljesen rendben van, de az, hogy közös programokat csinálnak anyuval én egyáltalán nem így értékelem. Ezt akár úgy is felfoghatom, hogy csak idõ kérdése, és újra egymásra találnak, mert vannak akiknek csak némi különélés elég lehet ehhez. Szerintem ez inkább nõi rafinéria, hátha aput vissza hódítjuk, ha másképp nem a gyerekekkel, meg a lelkiismerettel. Ha új életet kezdenek a felek, az a normális, hogy az új partnerekkel alakítják ki a jó kapcsolatot a gyerekekkel!!!!

A párom 5 éve elvált. Azóta fizeti a kislány után a 20%-os gyerektartást. Kb 17-18000 a kislány 8, 5 éves de még nem beszél tökéletesen. Felemeltetheti a gyerektartást?

A kislánynak mentális fejl?dési zavara van. Érkezik a közös babánk is. Az anya föl akarja emeltetni a gyerektartást mondván hogy a kislány beteg.Megteheti? Ha a babánk megszületik és a páromnak 2 eltartott gyermeke lessz akkor is?

Legjobb válasz: Én is laikusként írok, szerintem sem járhat több tartásdíj az eredetileg megállapítottnál. Ha tartósan beteg vagy fogyatékos a kislány, járjon az édesanyja utána az emelt családi pótléknak.

Én is laikusként írok, szerintem sem járhat több tartásdíj az eredetileg megállapítottnál. Ha tartósan beteg vagy fogyatékos a kislány, járjon az édesanyja utána az emelt családi pótléknak.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ezt rosszul tudod, mert az anya minden támogatást igénybe vesz a gyerek betegsége miatt, ráadásul speciális suliba jár a kislány, és az melett nyugodtan tudna dolgozni, de nem dolgozik. És azon kívûl a kislány mindent megkap tõlünk, sõt néha az anya kéréseinek is eleget teszünk. Azért kösz a választ
Nem, ez tényleg így van, a tartósan beteg gyerek után többet is kérhet. De azt hiszem, max 25%-ot, mert két gyereke lesz, ahogy mondtad, és a gyerektartás nem lehet több mint a fizetése fele, és azt is figyelembe veszik hogy egyik gyerek se kapjon többet a másiknál.
egy LAIKUS picopata válasza: Súlyosságtól függõen: 9mm-es segít... XDXDXDXDXDXDXD Véleményem szerint jogtalan lenne az emelés... egyszer annyiban állapodtak meg... Másrészt meg valószínûleg már akkor is tudta, hogy a gyerek beteg... Most veszem észre: kb 2, 5 évet csúsztam a válasszal... Mi lett a "végeredmény"?
Beteg gyerek után álltalában megitélik az emeleést.
Ez csak az én véleményem, semmi hivatalos:szerintem nem veszik figyelembe, hogy sérült a kislány, a max 20%-ot nem lehet emelni.Sok sikert!
Persze hogy felemeltetheti.A beteg mindig többe kerül mint egy egészséges, és ebbe az apának is segítenie kell.A bíróság vizsgálja a jogosságot, de azt is figyelembe veszi, hogy az apának hány eltartottja van még.
A kérdező hozzászólása: Nem mert semmit csinálni mert utána járt és mivel a páromnak 2 eltartottja van, így mi kérhetnénk a csökkentést, mert a beteg gyermek után folyosítanak mindent. De jó el csúsztál ténleg

Adva van egy elvált házaspár. Apuka évek óta boldogan él az új élettársával. Anyuka is párra lelt, ám az anyuka a mai napig közösségi oldalra nem az új párjáról tesz ki képeket, hanem volt férjéről. Ez miért lehet?

Némelyik kép elég intim pl. nászutas, esküv?s kép. Azt azért tudni kell, hogy egyébként egy csúnya válás volt közöttük.És ennek ellenére tesz ki képeket a volt férjér?l,az új párjáról nem tesz ki.

Legjobb válasz: Bosszantani akarja a jelenlegi párját. Vagy a volt férje mostani párját. Vagy csak szimplán ostoba és nem vette észre, hogy már elvált és mással él.

Bosszantani akarja a jelenlegi párját. Vagy a volt férje mostani párját. Vagy csak szimplán ostoba és nem vette észre, hogy már elvált és mással él.
A kérdező hozzászólása: igen tehát tényleg az az érdekes, hogy több év elteltével nemhogy bosszatnai fogja ezzel a volt férjének az új kapcsolatát, hanem már már sajnálni fogjuk az illetõt. mondom ha kb. 1 hónap után csinálja ezt, hogy összejött volna a volt férj és az új élettárs, akkor azt mondom, hogy talán még rosszul is eshetett volna, de így...ennyi év távlatában, hát nemtudom!! :)
Mert senki nem szól neki, hogy egy boldog párkapcsolatot ilyen dologgal tönkre tenni nem, tud, viszont magát csúnyán lejáratja az ismerõsei körében. nem vagyok közösségi oldal függõ, de azért mindig megjegyezzük baráti körben egy kötetlen beszélgetés alkalmával, hogy "te! láttad az XY milyen képeket pakolt fel?"
A kérdező hozzászólása: hát igen nem keresek akkor logikát. :) Házasság alatt úgy tudom, hogy fenn sem volt közösségi oldalon. Elkezdõdött a válás és feltette magát, sokáig semmi kép nem volt kinn róla, és egyszercsak elkezdte kitenni a nászutas esküvõs képeket...Ami ugye azért is furcsa mert van néhány ismerõse és azok is látják, hogy a volt féjérõl vannak kinn képek, úgy hogy nyilvánvalóak õk is tudják, hogy már elváltak stb. nekem ha lenne egy ilyen ismerõsöm, netalántán batátnõm lenne, én azért megkérdezném tõle, hogy mégis ezt miért csinálja, hisz barátnõként én tudom a legjobban, hogy már elváltak, sõt van új kapcsolata is!!
Attól függ. Ha már korábban (házasság alatt) tette ki, akkor miért venné le, az is az élete része. Én is õrzöm a gyerekkori, kamaszkori, fiatalabb kori fotóimat, pedig már rég nem kell pelenkázni... Ha azóta tette ki, hogy szétmentek, akkor finoman szólva is furcsa. Az új partnerrõl nem muszáj kitenni. 5 éve vagyok a férjemmel, de nincs róla kint kép, mert a magánéletem csak a barátaimra, rokonaimra tartozik, õk meg nézegethetik személyesen is.
Kedves kérdezõ, ne keress ott logikát és észt, ahol nincs... :-)
Nekem is van olyan kép kint ahol a volt férjemmel vagyok együtt, pedig már jó régen elváltunk, és újra is házasodtunk mindketten..Bár mi ma is nagyon jó barátok maradtunk(és engedélyt kaptam hogy kirakhatom a képet, mert megkérdeztem) én csak azért tettem ki, mert azon a képen tényleg jól nézek ki.Sajnos nincs fótógén arcom, és ritka ha egy igazán jó kép sikerül rólam..A képet meg nem akartam azért szétvagdosni..
Én is bosszantásra gondolok. De ha õ is új életet kezdett, akkor miért?? Hisz ezzel azt az embert is bántja, aki mellett most boldog. Sajnos nõ létemre gyakran nem értem más nõtársaim cselekedeteit.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm a választ, igen megpróbálhatja bosszantani az apuka új élettársát de ezt mondjuk megtehette volna akkor mikor pl. apuka és az új élettársa pl.1 hónapja vannak együtt. hisz a bizalom olyankor még nem olyan szoros, és akár még bosszathatta volna az új élettársat. De úgy hogy már évek óta együtt vannak? Láthatja, hogy minden rendben van közöttük, boldogok, tervezik a közös életet...így azért szerintem nem lehet olyan bosszantó...Hát igen a párját még csk csak bosszanthatja vele, de vajon mit ér el vele?
Mi a fenéért zavar ez téged? Lehet, róla csámcsognak, meg kell mutatni a barátnõknek, egymagában a férjet mégsem teheti fel, így megoldva.

Kedves szülők, hogyan reagálnátok ha a 22 éves lányotok párja egy nála 8 évvel idősebb elvált férfi lenne?

Legjobb válasz: Remélném hogy megtalálta élete párját,ha tényleg rendes fickó.

Remélném hogy megtalálta élete párját, ha tényleg rendes fickó.
24 évesen jöttem össze a mostani férjemmel, elvált, akkor volt 35. Kötél vagy golyó? :)
Ha a gyereknek ez kell, akkor tegye. Azért a jópofával közölném teljesen higgadtan, hogy ha a lányomat csak kihasználja, akkor nemes egyszerüséggel testileg lekileg összeroppantom.
Az õ élete, az õ döntése. Nem vállalhatod az õ tetteiért te a felelõsséget. Nem tudod megvédeni sem, mindenkinek el kell követni a saját hülyeségeit. Egy dolgot tehetsz: amikor bajban lesz és szüksége lesz segítségre, ott leszel és segítesz. 33N, aki a szülei mindentõl meg akartak menteni
És melyik a gond??? A korkülönbség, vagy, hogy elvált. Én egyiket sem látom gondnak!!! Legyenek boldogok!
18 vagyok, párom 27 éves. A szüleim áldásukat adják ránk. Mondjuk az én párom nem volt házas. :D
Nekem egyszer volt egy tizenöt évvel idõsebb, elvált barátom, hálistennek a szüleim elfogadták a döntésemet. 31/N
Ki milyet szakít, olyant szagol. Mára már az, hogy elvált, nem jelent semmit. Ha csak együtt éltek volna az elõzõvel, nem is tudnátok. Szerintem lényegesebb az, hogy férfi. De ellenkezõ esetben sem szólhatnátok semmit.
Nem gáz, legalább érett, komoly és felelõsségteljes.
Elfogadnám a döntését és szorítanék neki, hogy boldog legyen. A kor külömbség ideális köztük, az meg, hogy elvált, semmit nem jelent. Ha a lányom szeretné, bíznék benne. Hiszen én neveltem, tudja mit csinál. Ha meg mellényúl, felnõtt nõ, saját tapasztalatokat kell gyûjtenie.
Nem vagyok szülõ, de igazán irigylem a lányodat. Én is szerelmes vagyok egy 30 éves férfiba, és örülnék ha összejönnénk. Valószínûleg boldogok, de ebbõl a szempontból ugyan mindegy hogy ki a srác, hiszen akár egy 22 éves fiúval is végzõdhetne rosszul a kapcsolata, lehet, hogy vele jól fog, és megtalálta az igazit. Támogasd, ismerd meg a férfit és örülj a lányod boldogságának!
Sem a korával, sem azzal, hogy elvált nincs semmi baj.Manapság a válás már nem szenzáció, rengeteg elvált ember él. A lányod szempontjából akkor van csak ennek jelentõsége, ha van a férfinak gyereke, mert akkor vele is meg kell találja a hangot.A másik probléma esetleg a templomi esküvõjük lehet, ha a férfi esküdött már templomban, akkor ez problémás lehet.Más ok nincs az aggodalomra.
Engem nem zavarna, 22 éves ha minden igaz felelõsségteljes. Ez szerintem attól is függ, hogy a férfinek milyen a gondolkodása.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!