Találatok a következő kifejezésre: A pánikbeteg hogyan tudják (1 db)

A pánikbeteg emberek hogyan tudják legyőzni azt a félelmüket hogy elenjenek a munkahelyükre dolgozni?

Legjobb válasz: Mivel sikerült elérned a "gyógyulást"?Gyógyszereket sem szedsz már?

A kérdező hozzászólása: Mivel sikerült elérned a "gyógyulást"?Gyógyszereket sem szedsz már?
Úgy tudom segít az Omega-3 zsírsavbevitel (halolajban van), angliai egyetemi kutatások bizonyították. Egyébként meg személyiségsebészettel érdemes próbálkozni. Ez egy veszélytelen, nem hipnotikus pszichológiai módszer, meglehetõsen újkeletû.
Szia! Kezdetben pszichiáterhez jártam aki gyógyszert adott. A gyógyszer segitett, de amikor a párommal elhatároztuk, hogy kisbabát szeretnénk akkor abba akartam hagyni a gyógyszer szedését. Ekkor viszont visszaestem. Aztán valaki ajánlott nekem egy kineziologust. Õ tudott segiteni, már nem szedek gyógyszert és utazni is tudok.
A legtöbb pszichológus rögtön gyógyszert ír fel, ami használ is, mert elhiszed, hogy használ, gondolatban erõt táplálsz bele, és ha beveszed a reggeli adagot ez az erõ belédköltözik, de ha kimarad, akkor gyengének érzed magad. Azt tudom tanácsolni, hogy ülj le otthon egy fotelben, lazítsd el magad, és gondolkodj el azon, hogy miért van ez, idézed fel magad elõtt gondolatban az utcát, a sulit, ahogy ott állsz és az a sok ember ott van körlötted, vagy elõször elég úgy is, hogy emberek nincsenek ott. Azt mondtátok, ha van veletek valaki, akkor nem féltek. Ez úgy tûnik, mintha félnétek a tehertõl ami rátok nehezedik az utcán, a suliban. Egyedül kell kiállnotok, beszélnetek, cselekednetek. Gyógyszer helyett, azt az erõt amit a gyógyszerbe táplálnátok, tápláljátok magatokba. És NEM lehetetlen, csak akarni kell!! Én már sok olyan dolgon változtattam magamon az akarással és a relaxációval, amire a pszichológus egy gyógyszeres kezelést ajánlott volna. Sanjeev
én úgy tudtam legyõzni a félelmemet h sokáig figyeltem másokat h "hát nekik se lesz semmi bajuk...." érted?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

"Normális" hogy semmit sem tudok napok óta enni az antidepresszánstól?

El fog múlni?

6

A barátnőm pengével vagdossa magát (kezeit, melleit, hasát). Azt mondja, hogy jó érzés amikor megvágja magát, boldog lesz tőle. Mi a véleményetek erről? Ez milyen betegség?

8

Van itt pszichológus, pszichiáter vagy hasonló?

5

Számitógép függő vagyok, hogyan tudok leszokni?

Számítógép függő vagyok, hogyan tudok leszokni?
Már pár éve minden szabadidőmet(ami elég sok) a gép előtt töltöm. Sajnos ez idő alatt elvesztettem a legtöbb barátomat és az önbizalmam. A suliból hazaérve mindig egyből a géphez megyek ebéd után és képes vagyok estig játszani/szörfözni. Hétvégén is egész nap a gép előtt vagyok.

7

Jártatok már úgy, hogy egyszerre két pszichológushoz jártatok? Ha igen miért? Mi a véleményetek erről?

5

Éjszakánként alig tudok elaludni. Mit tegyek?

Kislányom, 2 éves, 8 és 9 között alszik el, addig igényli, hogy vele legyek. Miután elaludt dolgozok egy kicsit még a gépen, de fél 11-nél tovább semmiképp nem tudok, mert már nagyon álmos vagyok, eltudnék aludni a számítógép előtt. Kikapcsolom, lefekszem, és mintha kiverték volna az álmot a szememből. Ne tudok elaludni sokáig, néha kimegyek a konyhába inni egy kis vizet, és látom hogy már éjfél elmúlt, egy órához közelít az idő.
Ha fekszem az ágyban csak szorongok, jár az agyam mindenen, tanulás, pénzügyek, gyermekem jó léte. Gombóc lesz a torkomban, gyomromban, feszült leszek és egyszerűen nem tudok elaludni.
Mit tegyek? Gyógyteák? Nyugtatók?

3

1 hónapnyi szedés után kb. mennyi idővel múlhatnak el a Roaccutan pszichiátriai mellékhatásai? (Lent hosszan kifejtem)

Ha valaki tud rá választ adni, vagy azt, hogy honnan deríthetném ki biztosan, az legyen szíves válaszoljon. (Elnézést, ha hülyén fogalmazok, de elég ideges vagyok a a kialakult szituáció miatt.)

A következő ugyanis a helyzet: barátnőm kb. 3 hete kezdte el szedni a Roaccutant, és szinte biztos vagyok benne, hogy a gyógyszer mellékhatásai miatt változott meg. Korábban se volt túlságosan életvidám, és azt érezhette mellette az ember, hogy hajlamos a depresszióra, vagy valamilyen mentális betegségre (ezért is gondolom, hogy ritkaságuk ellenére jelentkezhetnek nála a pszichiátriai mellékhatások), de azért korántsem volt olyan rossz a helyzet, mint most. A gyógyszer szedésétől kezdve néhány nap alatt lett feltűnő a helyzet, és azóta is, bár lassabban, de szerintem egyre romlik.

Idézem a betegtájékoztatóból a szerintem jelentkezett tüneteket:

-szomorú, vagy érdektelen hangulat (persze korábban is előfordult, de ma már minden "beszélgetésünket" részéről a szinte teljes érdektelenség jellemzi)
-ingerlékenység (direkt próbálom kerülni az olyan témákat és megfogalmazásokat, amelyek rosszul eshetnek neki, de most már gyakorlatilag bármit mondok, abba beleköt, lehülyéz, stb.)
-társasági vagy sport aktivitás érdektelenné és örömtelenné válása (barátnőivel alig beszél, alig találkozik velük, saját bevallása szerint sincs kedve kimozdulni, velem is ritkán és keveset hajlandó találkozni)
- túl sok vagy túl kevés alvás (elmondása alapján az elmúlt kb. két hétben 1-2 kivételtől eltekintve rosszul/alig aludt)

Ha felhozom neki, hogy a gyógyszer miatt lehet 1-2 dolog, arra különösen harap; tehetetlennek érzem magam a helyzetben. Egy dologban bízok: (a szedés megkezdése előtt) mondta, hogy emellé még 2 készítményt írtak fel, és addig szedi őket, amíg az egyik el nem fogy (kb. 1 hónap), de szerintem jobb lenne minél hamarabb abbahagyni.

Így két kérdés is felmerül az alapkérdés mellett: Tényleg okozhatja a gyógyszer ezeket a tüneteket? Valahogy meg lehetne győzni, hogy azonnal hagyja abba a szedését?

Köszönöm annak, aki elolvassa, és köszönöm előre a válaszokat is.

5

Milyen betegséghez sorolnátok azt, ha valaki éles/hegyes tárgyak kézbevételekor késztetést érez rá, hogy magába szúrja?

4

Szerintetek normális vagyok, csak a körülmények rosszak, vagy segítségre van szükségem?

Félek a haláltól. Állandóan az jár a fejemben, hogy rákos leszek és nincs visszaút, csak hosszas betegség, kezelések, szenvedés, aztán dermedten fekszem a koporsóban.
Hat éves voltam, amikor meghalt apám, rá nem sokkal az egyik nagymamám. Tizennyolc éves voltam, mikor anyámnak csontrákja lett, őt már végignéztem, tavaly pedig meghalt a nagyapám. Két évig szenvedett a rákkal, a végén hetekig agonizált. Képtelen vagyok szabadulni az emlékektől. Minden percben eszembe jut a vég, a dolgok hiábavalósága. Ketten is meghaltak az ismerősi körömben, alig egy hét különbséggel. Mindkettővel gyors lefolyású, kezelhetetlen betegség végzett.
Próbálok a vallásba menekülni, de nem tudok hinni. Néha megy, de aztán eszembe jut, hogy ez csak önáltatás, nincs a halál után semmi, és senki sem vigyáz ránk fentről. Már az is eszembe jutott, hogy mivel körülöttem halnak meg az emberek, nem én, rajtam kívűl senki sem valóságos, csak álmodom őket. Ez se hihetőbb, pedig már ezzel is kiegyeznék.
Minden nap a halállal kelek és fekszem, eszembe jut evés, ivás, nevetés, de még szex közben is. Rá fog menni a párkapcsolatom, nincs erőm a napi dolgokhoz, semmihez. Mit tegyek?
Nem vagyok tagja semmilyen felekezetnek, számomra a papok elérhetetlenek. A pszichológusok nevetségesen drágák, szóba sem jöhetnek. Nem akarom a barátnőmet terhelni a gondolataimmal, így is próbára teszem a türelmét. Mit tegyek?

3

Csak fokozott izgalmi állapotban magas a vérnyomásom, mit tehetnék?

Ha valamire rákészülök, mondjuk egy monológra (ami fontos) fokozottan megemelkedik a vérnyomásom. Most pl. jónéhány ismerősöm elött jelentettem be egy fontos problémát, amit meg kéne szüntetni, és előtte megmértem a vérnyomásomat (189/95), nagyon magas volt. Elmondtam, és rá 10-15 percre megmértem, akkor már visszaugrott a teljesen megszokott értékre (122/75). Az egészben az a vicc, hogy ez nem feltétlenül látszik meg, és nem feltétlenül akadályozza a kommunikációs képességemet, viszont nagyon rossz nekem ez, mert rendőrnek készülök, és az ott elég hátrányos, ha stressz/izgalmi helyzetben ennyire magas a vérnyomásom. Hogy is mondjam... ez inkább csak tudat alatt érvényesül bennem, mert ez csak akkor van, ha tudom előre, hogy mondjuk beszélnem kell, az előző példában. Ott tudtam előtte, hogy mit kell elmondanom és hogyan, és szerintem a sok spekuláció okozza ezt. Ha ez spontán jött volna, akkor tuti nem ugrott volna meg a vérnyomásom. Valamit tudnátok javasolni erre? VAgy ezt fejben kéne megdöntenem?

19/F

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!