Találatok a következő kifejezésre: A pánikbeteg hogyan (52 db)

Mennyire jellemző a depressziósokra és a pánikbetegekre, hogy ellökik partnerüket?

Vagy csak véletlen egybeesés lehet és ne reméljem hogy ujra érezni fog irantam a párom ha mentálisan helyrejön?

Legjobb válasz: Köszönöm. Igen, de aztan rajöttem, inkabb ide szerettem volna, a masikat meg nem tudom törölni. Sorry

A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igen, de aztan rajöttem, inkabb ide szerettem volna, a masikat meg nem tudom törölni. Sorry
Megint én.A kérdésedre a válasz:szerintem nagyon jellemzõ, sajnos.
A depressziósok a súlyosabb fázisokban gyakorlatilag senkire nem kíváncsiak. Amikor én ilyen állapotban voltam, még a telefonokat is rendszeresen kikapcsoltam, nehogy valakivel kommunikálni kelljen. Sajnos ez az állapot ezzel jár, de kezelés hatására elmúlik. Ha nem tévedek, te kérdezted ezt a családi kapcsolatok kategóriában is.
NE aggódj a párod miatt hejre fog jönni csak egy kis segítség kell neki:) kérdezgess tõle nap mint nap dolgokat (csak csínyán fokozatosan) vedd rá a beszélgetésekre naponta ez a depressziós ismerõsõmnél bevált!a pánik betegeknél szerintem semmi gond ha egy ember pánikól és társát vágná haza pl: kis koromba 13 évesen beleeset ma mély vízbe és nem tudtam úszni utánam ugrott egy nõ én meg lenyomtam a viz alá)csak törd fel a párd körül ezt a , , burkot"
én is hasonló helyzetben voltam, és ezen a szinten már sajnos nem segít a természet.A Frontin 0, 5 viszont nagyon sokat.Ez nem nyugtató, nem kábít és nem lassít le, hanem elsõsorban stresszoldó.Amikor kezdtem érezni, hogy jön a roham, bevettem egyet és 10-15 perc múlva már semmi gond nem volt.1, 5 év után jutottam el oda, hogy 3-4 havonta van egy kisebb "rosszerzésem".
Az orbáncfû szerintem is nagyon jó, de a gyógynövény boltban lehet kapni magnéziumot-B6-tal enyhe nyugtatóval, természetesn teljesen gyógynövény alapú. Rajtam is segített! Sok beszélgetés is jót tehet a léleknek!
Próbálja meg a recept nélkül kapható orbáncfû tartalmú készítményeket, (pl. Remotiv), vagy a Nervenpflege tablettát (ez több gyógynövénybõl áll, hangulatjavító és szorongásoldó hatású gyógynövényekkel), de a magnézium is jó hatású ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Háziorvosnal volt, irt fel neki vmi enyhe nyugtatot, meg béres csepp c-vitaminnal.Nem tudom mennyire jo.Bevallom nem merem orvoshoz húzni, mert azzal félek még jobban bebeszélnem neki hogy õ igen is komoly beteg és csak rontanek a helyzeten.
Semmi gond, de nem írtad, hogy kezelteti-e már valahogy a problémáját? Az enyhébb depressziót le lehet küzdeni gyógynövényes készítményekkel is, de a pánikbetegség esetén már pszichiáter általi gyógyszeres kezelésre is szükség van.
Eléggé jellemzõ.Személyiségzavarossal éltem 2 évet, nagyon nehéz volt.

A barátnőm pánikbeteg, hogy tudnék rajta segíteni?

Legjobb válasz: Vidd ki sétálni és gyõzd meg hogy melletted nem érheti semmi baj. Kérdezd meg milyen szituációkban pánikol és lassan lassan szoktasd hozzá.Amikor csak teheted fizikailag is légy mellette.

Vidd ki sétálni és gyõzd meg hogy melletted nem érheti semmi baj. Kérdezd meg milyen szituációkban pánikol és lassan lassan szoktasd hozzá.Amikor csak teheted fizikailag is légy mellette.
23.26-nak saját tapasztalatból írtam mert én pld a fél várost megkerültem csak hogy a metró mozgólépcsõt kikerüljem.Dolgozni úgy jártam hogy a fiamnak olyan munkája volt hogy kocsival hordott melózni.Buszozni egyáltalán nem tudtam. Csak egy mód van szerintem valami kicsit megpróbálod és az örömmel tölt el azután egyre többet s egyre messzebb merészkedsz. 2010-ben Ausztriát is felvállaltam 1 hétre és nem azon töprengtem hogy mi is történhet velem. Átéltem az általad emlitett állapotot hiszen nagyon sok éve társammá szegõdött e betegség és a végén belefáradtam az örökös küzdelembe s akkor "látta" hogy nem érdekel és valamit engedett.Miért "haljak meg "képletesen persze ezerszer ha a végén csak egyszer fogok?
'Vidd ki sétálni és gyõzd meg hogy melletted nem érheti semmi baj. Kérdezd meg milyen szituációkban pánikol és lassan lassan szoktasd hozzá.Amikor csak teheted fizikailag is légy mellette.' felõlem az atyaúristen is ott lehet mellettem, akkor sem érzem magam jobban :S olyankor hiába mondja bárki is, hogy ne féljek, vagy akármi, nem egészen vagyok magamnál, pont az a gond, hogy nem lehet racionális érvekkel hatni rám és gondolom mások is vannak vele.
Ráveszed, hogy menjen pszichológushoz
És esetleg el is kíséred.
ez kb olyan, hogy mondjuk valakit elkezdenének bottal ütni, hogy ugyan ne legyél már szomorú :P
ja és addig ütnék, amíg azt nem mondja, hogy örül...de ha vernek valakit, hogy tudná ezt mondani
Atyaúristen! Ez szörnyû! Mármint a film. :((( Éa akkor még nem tudunk mindent a gyógyszerekrõl, amit a halálipar belénk töm, ráadásul önként rohanunk minden bajjal hozzájuk!
Azt tartom durvának, hogy ezt még most, hogy már tudja mindenki, hogy semmire sem jó, mégis használják a sokkolást... Egyébként teljesen nem vagyok pszichiátria-ellenes, mert nekem, bár nem a gyógyszerek, hanem a beszélgetések segítenek, szerencsére nagyon minimális gyógyszert szedetnek velem, mivel gyakorlatilag nincs komoly bajom. Az a bizonyos gyógyszer, amit már elég régóta szedek, nagyjából csak azért kell, mert már hozzászoktam és azért lennék rosszabbul, mert hiányozna az "adag"
Azt mondják, hogy nem fáj az elektrosokk, érzéstelenítenek és persze lekötnek, mint egy állatot. Szerintem is kínzás:(, hogy lehet már meggyógyítani valakit ilyen módszerrel? Én nem hiszek benne.Nem tudom mit tennék, ha közeli családtag esne divatos szóval élve "depresszióba", de hogy a gyógyszerektõl és a pszichiáterektõl foggal-körömmel óvnám, abban biztos vagyok!
Szimpla értelmetlen emberkínzás..
21. században még használják az elektrosokkot? :O Ez durva.
Nem voltam még ilyen helyzetben és való igaz, honnan is tudhatnám mit jelent ez a "betegség", amit ennek neveztek el a pszichológusok. Az unokaöcsém "beteg" és már évek óta orvossággal tömik. Egyre rosszabb és nem hallgatnak rám, hogy az okát kéne megtalálni mi a baj. Odajutott, hogy zárt osztályra került és én rettenetesen félek, hogy rossz vége lesz! Elektrosokkal kezelték többször. Mondom nem értek hozzá, de biztos vagyok benne, hogy a lelki bajunkon stb. csak saját akaratunkkal és a család, barátok megértõ segítségével lehet újra a régivé válni. Minden elismerésem a fenti hozzászólók erejéhez és gyógyulásához!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a kitartásodhoz. Már kezd jobban lenni a barátnõm, ma már ki is tudott menni az utcára. Nagyon remélem hogy teljesen jól lesz. köszönöm a válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
sehogy (én is pánikbeteg vagyok) csak orvos segithet...
Sose kételkedj abban, hogy megfog gyógyulni, vagy ha mégis ne mutasd neki. Próbálkozzatok kineziológusnál, nekem segített.

Hogyan kezeljem a pánikbeteg munkatársam?

Elég régóta pánikbeteg...ha beszélgetni próbálok vele az a baja, ha nem akkor meg az.

Legjobb válasz: Mi köze van a pánikbetegségéhez, hogy néha nem lehet hozzászólni, meg semmi se jó neki? Szerintem csak szimplán szeszélyes és kiállhatatlan. Sz*rd le.

Mi köze van a pánikbetegségéhez, hogy néha nem lehet hozzászólni, meg semmi se jó neki? Szerintem csak szimplán szeszélyes és kiállhatatlan. Sz*rd le.
ez nem panikbetegsegnek hangzik, sokkal inkabb paranoid szemelyisegzavarnak. o neki kene ebben segitseget kerni, te azt tudod tenni hogy soha ne tamaszd ala a felelmeit, ne ismerd el hogy igaz amiket allit es ne vitazz rajta mert azzal is az lesz a latszat hogy neki van igaza es ez egy valos problema. probald elengedni a fuled mellett a mellekes megjegyzeseit meg a megsertodeset es folytasd a beszelgetest mintha azok el sem hangzottak volna. ezeket csak magad lelki nyugalma miatt mondom, ha o nem akar megvaltozni akkor a fejed tetejere is allhatsz, akkorse fog.
Azért ennyi információ alapján ne akasszunk rá valami súlyos korképet.. Simán el tudom képzelni, ha bal lábbal kel fel minden irritálja. Azt meg szerintem igen kevés ember nem veszi sértésnek, ha "hozzászólnak" a munkájához. (Még, ha intelligensen is tudja lereagálni.) Amúgy nekem is van olyan kollégám, akivel van, hogy jól eldumálok, de ha valami nyomaszt/sok a munka stb., nincs kedvem a hülyeségét hallgatni, és azt kívánom, bár a színét se látnám. De ez nem pánikbetegségtõl meg paranoid személyiségzavar miatt van.
nekem is volt egy hasonló kollégám, eljöttem a cégtõl...elõbb utóbb rád is hatással lesz a dolog, az embereknek tényleg van kisugárzása, egy ilyen embernek általában rossz szokott lenni , ha nem kíván meggyógyulni, akkor tönkreteszi a környezetét is, akaratlanul is. A gyógyulásához pedig senkinek nincs köze csak saját magának...
A kérdező hozzászólása: nagyon le tud húzni a negatív hozzászólásaival amiket nekem címez, viszont a fõnökkel meg jóba van, és õ a betegsége miatt elnézõbb vele, engem meg minden apróságért lehord


Van olyan, hogy a pánikbeteg nem tud eljárni egyedül sehova, még dolgozni sem?

Legjobb válasz: Igen van. Van, aki képtelen kimenni még a házból is. Borzasztó rossz lehet.

Igen van. Van, aki képtelen kimenni még a házból is. Borzasztó rossz lehet.
Van, például édesanyám tíz éve nem hagyta el a lakást.
Sajnos igen. Több évig gyógyszert szedtem rá, hogy utazni tudjak. Pár évvel ezelõtt ajánlottak egy természetgyógyászt, kineziologust. Amióta hozzá járok el tudtam hagyni a gyógyszert és tudok utazni is.

Tapasztalt olyat valaki aki pánikbeteg hogy magas vérnyomása van és hogy szex közben igen felmelegszik a feje és hevesen ver a szive és nem mert eljutni az ejakulációig? Vagy ilyenkor nem szabad erőltetni?

Mert tudniillik a multkor emiatt olyan ájulásérzetem volt, ez mit?l lehet maga a pánik vagy mi ?

Legjobb válasz: Amúgy amikor mértem oylan 150 / 85-91 volt nyugalmi állapotba.

A kérdező hozzászólása: Amúgy amikor mértem oylan 150 / 85-91 volt nyugalmi állapotba.
hallod én nem tudom...néha nekem is fájni kezd a szívem, pedig még csak 22 éves vagyok..tegnap este is nagyon kezdett fájni..nem tudom miért, az orvos azt mondta hogy semmi bajom nincs.
Bár én nõ vagyok, viszont szintén pánikos voltam, most már javulóban, de a fejemben szex nélkül is érzek fura dolgokat!engem az idegesít, mikor a fülemben hallom a szívdobogásom, meg mikor ok nélkül ver a szívem mint az õrült.A vérnyomásom is néha felszökik.Amíg nem szedtem a gyógyszert, felment 160-ra is, egy pillanat alatt, a semmitõl.Azt abból vettem észre, hogy megfájdult nagyon a fejem és reszkettem, mint a nyárfalevél.Ha bármi furát tapasztalok, én ilyenkor semmit nem merek csinálni.Többnyire kimenekülök a konyhába egy citromfû teáért és általában mielõtt még meginnám, el is múlik a bajom .Teljesen meghülyíti az embert ez!
A kérdező hozzászólása: Nos lehet a dolog csak pszihésen van mert leültem nyugodtan és nekiálltam még1x és rendben ment minden . Egy a lényeg talán nem kell kapkodni !? Elõtte nekem ilyen bajom nem volt amúgy. Csak mióta pánikolgatok ami kb egy hónapja van. De már hála istennek lassan kifele mászok belõle.
Igen, van ilyen, ha valaki antidepresszáns gyógyszert szed, akkor az a sex-et is belassíthatja, illetve nem tud elmenni, csak esetleg kínlódik.Ez gyógyszer mellékhatás is lehet.Erõltetni lehet, egy próbát megér.

Pánikbetegek! Hogy bírjátok ezt a meleget?

A tüneteim sokkal er?sebbek, alig kapok leveg?t szorít a mellkasom...Rajtatok is jobban kijönnek a tünetek ilyenkor?:(

Legjobb válasz: Énis lezuhanyoztam, jobb lett! Adok egy linket én végigcsináltam a lépéseket! EFT-nek hívják. Inkább ez mint a halomszámra szedett gyógyszerek! Próbálj Te is ellazulni:(

A kérdező hozzászólása: Énis lezuhanyoztam, jobb lett! Adok egy linket én végigcsináltam a lépéseket! EFT-nek hívják. Inkább ez mint a halomszámra szedett gyógyszerek! Próbálj Te is ellazulni:(
Nehezen bírom. Azon aggódom mikor fogok összeesni :/ 3 napon át nehézlégzésre keltem, leizzadva, a közel 30 fokos szobában... Megy a ventillátor, lehúzom a redõnyt, picit jobb, csak kimozdulni ne kelljen :(
"Orvoshoz nincsen merszem menni, mert felelõs beosztásban dolgozom az egészségügyben , azonnal kiderülne " Pont a varázsló nem hisz a csodaszerében...Te nem hiszel az orvosi titoktartásban, a gyógyulásban, de te hirdeted másnak, hogy amúgy kell ezt csinálni. Én felelõs beosztásban lettem anno pánikbeteg. Minden további nélkül elmentem a saját orvosunkhoz, aki beutalt a sajt kórházunkba. Rendesen kikúráltak. Amikor rendbejöttem visszamentem abba a fontos beosztásomba. A mai napig nem említette senki sem. Pedig nem a Batu kán vagyok. Ahogy olvasom itt a hozzászólásokat: a sok kezeletlen pánikbeteg szenved itt nem csak a hõségtõl, hanem a betegségétõl is. Emberek: a pánikbetegség gyógyítható!
Én nagyon nehezen viselem. Úgy érzem, hogy meghalok, egyre gyakoribbak a pánikrohamaim, majdnem kiugrik a szívem és nemtudom mikor lesz vége... Nekem a hidegvizes zuhany valamilyen szinten segít. Próbáld ki te is ha van rá lehetõséged, hátha jobb lesz! Együtt érzek veled:(
Bár én nem pánikbeteg vagyok, hanem deperszonalizációm van (amivel idõnként együtt jár a pánikroham), de nekem is sokkal erõsebbek most a tünetek. Ventillátor folyamatosan, rengeteg víz, kevés mozgás és a lehetõ legkevesebb értelmetlen agyalás. Mást nem tudtam kitalálni.
Mostanában én is gyakrabban kelek pánikrohamra, de szerencsére a felriadás utáni 2-3 perc után elmúlik. Most volt pár perce pánikrohamom, gyorsan bevettem 2 frontint, de nem használt, úgyhogy még kettõt összerágtam és úgy már hatott. Most már jó. Igen, melegben nekem is gyakoribban a tüneteim, de azért nem vészes. Na meg ilyenkor próbálok légzõgyakorlatot csinálni, az is segít valamennyit. A hideg zuhanyra én is gondoltam, de az a baj, hogy mikor éppen "rohamom" van, nem "merek" mozogni. Nem tudom, nálam ez így mûködik valamiért, ilyenkor muszáj egy helyben maradnom. Valaki van ezzel még így? L/25
Ja, egyébként nálam sem konkrét pánikbetegség az ok, hanem egyfajta szorongásos depresszió, aminek ez is a része. Én szedek anti-depresszánst is. A frontint most kaptam egy hónapja, eddig rivotrilt szedtem. L/25
A kérdező hozzászólása: Én olyankor fel-alá járkálok...
A kérdező hozzászólása: Énis szedek nekem már valamelyest segített. Lecsillapítja a tüneteket.Elõtte meg fuhh sose akart elmulni..
"A frontint most kaptam egy hónapja, eddig rivotrilt szedtem. " A Rivotril nálad nem okozott mellékhatásokat ? Én egyetlenegyszer szedtem Rivotrilt be, majd egy órára kb kihagyott az agyam, nem emlékszem semmire, kiesett kb 1 óra az emlékezetebõl, majd arra, hogy nem tudtam beszélni, hánytam egy hatalmasat. SOHA TÖBBÉ RIVOTRIL, SOHA-SOHA-SOHA TÖBBÉ !!!!!! Frontinból 4 az rengeteg, attól már nagyon elálmosodik az ember, nem ?
A kérdező hozzászólása: Antidepresszánst nem szedsz? Az való igaz hogy hosszú távon nyugtatót szedni nem valami fasza. Próbálj ki valamilyen öngyógyítást.Pl. jóga.Nekem az EFT nagyon sokat segít próbáld ki olvass utána a neten, de ha gondolod tudok linket is küldeni.Remélem kibirod a mai napot azért:(
Én nagyon nehezen bírom :( Nekem is sokkal erõsebbek a tüneteim... tegnap be se mentem dolgzoni, mert bent pokoli a hõség, szinte kibíratatlan. De ma mennem kell :/ Nemtudom mi lesz velem, végig szorongok, ideges vagyok, hogy vajon mikor fordulok le a székrõl, megáll majd biztos a szivem.... Nagyon durva :( Nekem a pszichológus semmit nem segített. Egybként frontint szedek, de aztmondják, az csak rossz hosszútávon... hát nem tudom, remélem túlélem a mai napot!
A kérdező hozzászólása: Elhiszem:( Énis sötétítek befele mindent csak hogy jó hûvös legyen.
A kérdező hozzászólása: De szedsz rá valamit? Mert nekem is ez volt a baj h nem mentem a dokihoz és nem kértem segítséget. Az antidepi valamelyest nelem segített.De pánt hogy ilyet kell szedjek
A kérdező hozzászólása: A lényeg hogy van ami letud kötni! Valamibe hinni kell hogy segít talán ez az egyetlen reménye ennek a betegségnek a HIT! Csak ne lenne ilyen rohadt nehéz elviselni a tüneteit:(
Orvoshoz nincsen merszem menni, mert felelõs beosztásban dolgozom az egészségügyben , azonnal kiderülne rólam, ha emiatt orvoshoz fordulnék, inkább szenvedek...
Fúúú, engem egész nap az éltet, hogy késõ délután (ha haza értem melóból) végre beülhetek egy kád hideg-langyos vízbe egy jó könyvvel. Ez az egy, ami meg tud nyugtatni. Egész nap kóválygok, mint a hülye, sosem tudom, hogy most tényleg el fogok ájulni és itt halok meg, vagy tényleg úgy dobog a szívem, ahogy érzem, vagy csak beképzelem, és ilyenkor csak úgy tudok -viszonylag- megnyugodni, ha arra gondolok, hogy mindjárt magamra zárhatom a fürdõ ajtót. De tök érdekes egyébként, mert pl. a filmek sem kötnek le, még a kedvenc sorozatom sem; ugyanolyan szapora szívverés, ájulás érzet, szorító mellkas, mint nap közben. Eddig egy jó film mindig el tudta terelni a figyelmemet, legalább ideig-óráig, de mostanra már csak a fürdõ maradt az egyetlen lehetõség, hogy megnyugodjak :(
A kérdező hozzászólása: Voltál már orvosnál ezzel? Kaptál valamilyen gyógyszert? Az tényleg rossz lehet ha este se bírsz nyugodtan aludni! Én beszoktam venni lefekvés elõtt egy nyugtatót de még ígyis felébredek éjszaka de utána hamar visszaalszom.. De ez a meleg kiborít... Már szédülök is és nemtom eldönteni hogy tényleg rosszul vagyok vagy csak a hülye pánik tünetei... Egy idõre megnyugszom aztán kezdõdik elõröl az egész.. Hûvösebb idõbe énis jobban érzem magam, sõt akkor tudom kezelni is ha rám is jön...de most...
Én éjszakánént arra ébredek, hogy nagyon szapora a szívverésem és úgy érzem, hogy most azonnal meghalok, megfulladok. Ilyenkor felülök, kimegyek a szobából, igyekszem megnyugodni. Ha egyébként hûvösebb van, akkor sokkal jobban tudok pihenni. Klimatizált szobában alszom és mégis :-(...
Nálam semmi ilyesmit nem okozott a rivotril. Mondjuk én csak akkor veszem be a nyugtatót, mikor rámjön a roham, egyébként nem szedem kúraszerûen. Volt egyébként, hogy abból is beszedtem 4-et (jó, talán 2-3-szor összesen) mikor komolyabb pánikrohamom volt. A frontin engem nem álmosít el. Amúgy rivotrilból 0, 5-öst szedtem, frotinom most 0, 25-ös. De amúgy a betegtájékoztatóban benne van, hogy van, akinek mondjuk a fenntartó adagja napi 8-10 szem is akár (elosztva persze), úgyhogy 4 nem vészes. De mondom, nem rendszeresen kapkodok be ennyit szerencsére nem is kell. L/25

A pánikbeteg emberek hogyan tudják legyőzni azt a félelmüket hogy elenjenek a munkahelyükre dolgozni?

Legjobb válasz: Mivel sikerült elérned a "gyógyulást"?Gyógyszereket sem szedsz már?

A kérdező hozzászólása: Mivel sikerült elérned a "gyógyulást"?Gyógyszereket sem szedsz már?
Úgy tudom segít az Omega-3 zsírsavbevitel (halolajban van), angliai egyetemi kutatások bizonyították. Egyébként meg személyiségsebészettel érdemes próbálkozni. Ez egy veszélytelen, nem hipnotikus pszichológiai módszer, meglehetõsen újkeletû.
Szia! Kezdetben pszichiáterhez jártam aki gyógyszert adott. A gyógyszer segitett, de amikor a párommal elhatároztuk, hogy kisbabát szeretnénk akkor abba akartam hagyni a gyógyszer szedését. Ekkor viszont visszaestem. Aztán valaki ajánlott nekem egy kineziologust. Õ tudott segiteni, már nem szedek gyógyszert és utazni is tudok.
A legtöbb pszichológus rögtön gyógyszert ír fel, ami használ is, mert elhiszed, hogy használ, gondolatban erõt táplálsz bele, és ha beveszed a reggeli adagot ez az erõ belédköltözik, de ha kimarad, akkor gyengének érzed magad. Azt tudom tanácsolni, hogy ülj le otthon egy fotelben, lazítsd el magad, és gondolkodj el azon, hogy miért van ez, idézed fel magad elõtt gondolatban az utcát, a sulit, ahogy ott állsz és az a sok ember ott van körlötted, vagy elõször elég úgy is, hogy emberek nincsenek ott. Azt mondtátok, ha van veletek valaki, akkor nem féltek. Ez úgy tûnik, mintha félnétek a tehertõl ami rátok nehezedik az utcán, a suliban. Egyedül kell kiállnotok, beszélnetek, cselekednetek. Gyógyszer helyett, azt az erõt amit a gyógyszerbe táplálnátok, tápláljátok magatokba. És NEM lehetetlen, csak akarni kell!! Én már sok olyan dolgon változtattam magamon az akarással és a relaxációval, amire a pszichológus egy gyógyszeres kezelést ajánlott volna. Sanjeev
én úgy tudtam legyõzni a félelmemet h sokáig figyeltem másokat h "hát nekik se lesz semmi bajuk...." érted?

Igaz hogy a pánikbetegeknek nem szabadna tejterméket fogyasztani, mert olyan anyagokat tartalmaz ami csak árt ebben az állapotban?

Legjobb válasz: Nem. Nyílván a laktózra gondolsz, de ez csak hülyítés. Ha a pánikbetegség kezeletlen, akkor bármikor bármire berobbanthat a pánikroham. Ha pedig kezelt, akkor a gyógyszer megfogja a rohamokat, és a terápia megszûnteti. Vannak egyes gyógyszerek, amelyekkel együtt nem lehet egyes ételeket fogyasztani, pl. sajtot sem. Ez függtelen attól, hogy pánikbetegségre vagy súlyos depresszióra adták a szert. Ezekrõl a pszichiáter mindig köteles felvilágosítani szedés elõtt (ma már nagyon ritkán írnak fel ilyen gyógyszert).

Nem. Nyílván a laktózra gondolsz, de ez csak hülyítés. Ha a pánikbetegség kezeletlen, akkor bármikor bármire berobbanthat a pánikroham. Ha pedig kezelt, akkor a gyógyszer megfogja a rohamokat, és a terápia megszûnteti. Vannak egyes gyógyszerek, amelyekkel együtt nem lehet egyes ételeket fogyasztani, pl. sajtot sem. Ez függtelen attól, hogy pánikbetegségre vagy súlyos depresszióra adták a szert. Ezekrõl a pszichiáter mindig köteles felvilágosítani szedés elõtt (ma már nagyon ritkán írnak fel ilyen gyógyszert).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Jön a jó idő lassan . Ez segíthet a pánikbetegeknek kicsit, hogy jobb kedvük legyen?

Legjobb válasz: Mielött félreértenétek nem a napsütéstõl várom el a gyógyulást,de szerintem az ember közérzetén sok múlik az idõsáráson

A kérdező hozzászólása: Mielött félreértenétek nem a napsütéstõl várom el a gyógyulást, de szerintem az ember közérzetén sok múlik az idõsáráson
Biztosan, hiszen a napfény jó hatásal van az ember közérzetére! Szedsz valamilyen gyógyszert a pánikbetegségedre? Egy hozzátartozóm is pánikbeteg, és még nem talált rá a megfelelõ gyógyszerre!Talán segíthetnél!
A kérdező hozzászólása: Én pszichiáternél még nem voltam, a háziorvosom írt fel xanaxot (0, 25 mg-osat)ezt kell szednem nap 1-2 db-ot és ha nem javulok akkor pszichiáter...de azt nem akarom.
A Xanax mellé még kéne valami! A pszichiátertõl ne félj! Õ lesz a probléma megoldása! Kell a teljes gyógyuláshoz! Csak gyógyszeres kezelés nem elég hozzá. Tesómnak segít, csak nála a gyógyszert nem találták el.

Pánikbetegek! Szoktatok olyat érezni, hogy nem bírjátok el a fejetek és az agyatok olyan feszült, mint ami szét akar robbanni?

Legjobb válasz: Nem éreztem ilyent. Pedig pánikbeteg voltam. Kórházban kezeltek. De ilyen nem volt.

Nem éreztem ilyent. Pedig pánikbeteg voltam. Kórházban kezeltek. De ilyen nem volt.
pánikbeteg szorongás együtt jár ide most tudnék egy rímet írni de inkább nem :D Amúgy a pánikbetegség és a szorongás azért tényleg elég közel állnak sõt általában együtt vannak jelen. A szorongás pedig AKÁRMIVEL járhat. Nekem sokféle volt annó eleinte szédülés , aztán olyan fáradtnak éreztem magam azt gondoltam mindjárt összeesek, aztán ugyanez csak idegességtõl de akkor meg a falnak tudtam volna menni, aztán jött izomgörcs - az is elképesztõen idegesítõ és sz*r volt . Szóval lehet ilyen igen.
A kérdező hozzászólása: ÉS a szívritmuszavar? Érzem, hogy néha mintha kihagyna, máskor meg 2-3 gyors bedobogás. Kardiológus nem talált semmit, de ott nem is éreztem..
én szédülni és fulladni szoktam. szerencsére egyre ritkábban
A kérdező hozzászólása: szédülni és fulladni én is, de mostanában gyakran érzem, hogy feszül az egész fejem..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!