Találatok a következő kifejezésre: A nyugati mennyi (43 db)

Mennyire nehéz munkát találni a nyugati határ mentén Ausztriában? Idénymunka/nyári munka pár hónapra. Vélemények, tapasztalatok.

20 éves vagyok, nagyon jól beszélek németül.

Legjobb válasz: *Helyesbítés: mennyire nehéz munkát találni Burgenlandban, a nyugati határ mellett lakom közvetlenül.

A kérdező hozzászólása: *Helyesbítés: mennyire nehéz munkát találni Burgenlandban, a nyugati határ mellett lakom közvetlenül.

Hogy lehet eljutni a Nyugati-pályaudvarról a Déli-pályaudvarra? Ez kb mennyi idő?

Legjobb válasz: https://maps.google.hu/maps?saddr=Nyugati+p%C3%A1lyaudvar,+B..

Ahogy az elõzõ válaszoló linkjén látod, felszáll a Nyugatiban a metróra (lyukasztasz egy vonaljegyet), Deákon leszállsz, lefelé menõ mozgólépcsõn lemész, követed a tömeget, felszállsz a 2-es (piros) metróra, nem kell új jegyet lyukasztani, nincsenek is már lyukasztók, és leszállsz a Délinél. Nyugati-Deák táv, napközben maximum 7-8 perc, átszállás 5 perc, Deák-Déli táv 10 perc. Összesen kb. 22-23 perc, metróra várakozással együtt, ami napközben átlagosan 3 perc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Hányszor és mennyi ideig voltál már az usa-ban? Főleg a nyugati part érdekel, kedvesek az emberek? Milyenek a tipikus túristákkal?

Legjobb válasz: Nyugati parton élek, szerintem az emberek nagyon rendesek úgy általában. Most így nem tudom, hogy a turistákkal milyenek, de végülis mindenkivel egyformák, hiszen ez az ország errõl szól. Ja, lehet, hogy hidegebbek, mint az olaszok, de nem vágnak át az éttermekben meg különbözõ helyeken, ahogy az Olaszországban szokás. Rendesek. Délhez és Észak-Kelethez képest sokkal udvariasabbak, normálisabbak.

Nyugati parton élek, szerintem az emberek nagyon rendesek úgy általában. Most így nem tudom, hogy a turistákkal milyenek, de végülis mindenkivel egyformák, hiszen ez az ország errõl szól. Ja, lehet, hogy hidegebbek, mint az olaszok, de nem vágnak át az éttermekben meg különbözõ helyeken, ahogy az Olaszországban szokás. Rendesek. Délhez és Észak-Kelethez képest sokkal udvariasabbak, normálisabbak.
1-szer, 1 hónap, keleti part. Kedvesek, de távolságtartók. Pl. az olaszokhoz képest inkább hidegek.
Sosem jártam még ott...
Egyszer sem, egyszer sem. Nem tudom. Nem tudom.
Egyszer sem, egyszer sem. Nem tudom. Nem tudom.
A kérdező hozzászólása: ez jó hír:-) 10 napra megyek egyenlõre, remélem késõbb végleg is lesz lehetõségem, de most még szeretném kiélvezni mint túrista

Hogyan tudok eljutni a déli pályaudvarról a nyugatiba? Hol és mire kell felszállnom? És kb. mennyi költséggel jár? Vidéki vagyok.

Legjobb válasz: Déli pályaudvaron felszállsz a 2es metróra, Deák Ferenc térnél leszállsz, és ott pedig átszállsz a 3as metróra, ami elvisz a nyugatiig. Vonaljegyet kell venni, ami 270 Ft.

Déli pályaudvaron felszállsz a 2es metróra, Deák Ferenc térnél leszállsz, és ott pedig átszállsz a 3as metróra, ami elvisz a nyugatiig. Vonaljegyet kell venni, ami 270 Ft.
Vagy elgyalogolsz a Moszkva térig (1 megálló lenne) és onnan a 4-6-os villamossal. És ez csak 1 jegy :-)
Tudom ajánlani a http://utvonal.bkv.hu/ oldalt csak bepötyögöd a címet és kidobja az utvonalat.Én Budapesti vagyok de gyakran használom ha olyan helyre kell menem ahol még nem voltamXD
A kérdező hozzászólása: Még nem jutottam el odáig, ugyanis 29-én megyek. :) De köszönöm mindenkinek a segítõkészségét :)
A kérdező hozzászólása: Még nem mentem el :D Majd csak 29-én. Köszönöm szépen a segítségeket!!
Debrecen vidék? :D
Hacsak nem Debrecenbõl jön gyalog...
Hagyjátok már, szegény a kérdése óta valszeg 13.534-szer eljutott a Délibe :-D
Tény, hogy a Déli pu. és a Moszkva tér között gyalogolni nem valami vidám, rengeteg zebra, út zebra nélkül, stb. keresztezi az utat, no és, ha csomaggal jössz, ez nem túl kényelmes. Ha sportosabb vagy egy apró táskával mégis a 2. válasz a legrentábilisabb. Talán gyorsabb, de 1 jeggyel drágább, ha villamossal mész a Moszkva térig (egy megállót a 61-es, vagy az 59-es, vagy a 18-as vilivel) és onnan a 4-6-ossal a Nyugatiig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeket :)
Igen, két darab vonaljegy, vagy hogy egy kicsit olcsóbban gyere ki, vegyél átszállójegyet. Abból egy elég a Délitõl a Nyugatiig és egy kicsit olcsóbb. De az CSAK metróra érvényes, villamosra, stb. nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elsõ válaszoló! Ez azt jelenti, hogy akkor 2 db vonaljegyet kell vennem?
No, akkor már meg is jártad azóta :) Remélem sikerrel és olcsón ;) Jah és szerintem Debrecen vidék... Legalábbis nálunk (vidéki vagyok én is!! :) ) a vidék azt jelenti, hogy nem fõvárosi. Máshol a vidéki a nem városi, kb. a falusi, tanyasi megfelelõje. Lehet, ki kellene írni rá egy kérdést :) Meg is teszem :)

Mennyi idő lehet még Szíria és Iránnal való háborúba sodrodására a nyugati országokkal? (több lent)

Én úgy gondolom, hogy kevesebb mint 2 hét!

Legjobb válasz: Afrika?Most komolyan? Õk saját maguknak köszönhetik hogy elmaradottak meg civilizálatlanok és kulturálatlanok. Ne gyere a zord idõjárással mert Izrael abban a porfészekben is tudott egy nyugati szintû országot csinálni.Abból gazdálkodnak ami van és ami lehet. A negroid rassz más.Alacsonyabb az IQ szintjük jóval mint az átlag fehérnek. Egy alsóbb rendû rassz.Nézd meg a fehérek mit építettek 1000 év alatt és nézd meg hogy a feketék mit.Ezért a negroid rassz alsóbbrendû.

Afrika?Most komolyan? Õk saját maguknak köszönhetik hogy elmaradottak meg civilizálatlanok és kulturálatlanok. Ne gyere a zord idõjárással mert Izrael abban a porfészekben is tudott egy nyugati szintû országot csinálni.Abból gazdálkodnak ami van és ami lehet. A negroid rassz más.Alacsonyabb az IQ szintjük jóval mint az átlag fehérnek. Egy alsóbb rendû rassz.Nézd meg a fehérek mit építettek 1000 év alatt és nézd meg hogy a feketék mit.Ezért a negroid rassz alsóbbrendû.
az elozo vagyok szerintem biztos hogy tobb mint 2 het, szerintem nem eleg csak a nyugatiak reszerol nezve 2 het hogy megszervezek az akciot, de ugyse ok fognak tamadni, hanem iran De ezeket te honnan veszed?-engem is erdekel ez az egesz
Bocsánat a helyesírási hibákért! Sok elírást csináltam így visszaolvasva... Túl gyorsan gépeltem, de remélem olvasható. A ngerekhez még annyit fûznék hozzá, ha lenne egy csöpp eszük, akkor nem szülnének gyerekeket, vagy maximum egyet, és talán nõne a színvonal... Valamint nem tudom mit akartok, amikor az Afrikai milliárdos profes. víztisztítókat kidobták azzal a jelszóval, hogy nem jó, mert nincs tõle íze a víznek......
A kérdező hozzászólása: 25-ös itt nem a háború kimenetelérõl van szó! Hanem az emberi elmérõl ami elvan borúlva! Annyit mondanák, hogy a háború bûn és ha kifog törni egy ilyen esetleges háború, azért mi is és a világ is megfog fizetni! Ne azt keressétek, hogy kik állnak kik mellet, hanem azt, hogy-hogyan lehet elkerülni!
A kérdező hozzászólása: 26-os, az a nagy gond, hogy megértelek benneteket, meghalgatom amit mondtok és néhol egyet is értek vele. Na de, ha van hozzá véleményem hogy ezt a dolgot én hogy látom, arra elfogom mondani a választ... tudnunk kell, hogy mi a helyes és hogy mi nem! A kérdésem pedig, mennyi idõ lehet még hátra, vagy esetleg nem is lesz háború?
Nem tudsz segíteni, mert rosszul látod a dolgokat. A keresztes háborúk Jeruzsálem, a Szent Föld visszaszerzéséért indultak! És nem a nyugat kezdte -.-' Ez alapvetõ 5.-es történelem! Az iszlám vallásúak elfoglalták Jeruzsálemet, egy fontos várost, mely dominál a Kereszténységben. Ennek a felszabadítására indultak keresztes háborúk... -.- Ja és a török ugyan úgy irtotta a keresztényt, mint a keresztény a törököt... Gondolj csak bele, kikbõl képezték a janicsárokat??!!??!! A kérdésedben te kezdtél el háborúról beszélni, és te mentél vitákba 4 oldalon keresztül errõl. Azt, hogy mikor lesz háború, azt senki nem tudja. Akkor, amikor valami már nem rendben fog menni. Valaki átlépi a határt. De ez nem 100 év múlva lesz. Olyan 5 éven belül. A háború miért lenne bûn? Valamit csak fegyverekkel lehet megoldani. Mindenki bûnöz? Háborús bûn van, de maga a háború nem bûn. Vannak konfliktusok, melyet nem lehet csak úgy megbeszélni. Bûnnek tartod például, hogy háborúkat indítanak, indítottak egyes országok a saját népükért? Gondolkozzunk román ésszel (ne tessék félreérteni, 100%-ban magyar vagyok, politikailag Hungarista. ezért le lehet pontozni). Románia háborúban volt Magyarországgal, és sikeresen elvette tõlünk Erdélyt. Meghaltak több ezren, de Erdélyben, ahol többségben volt a románság Romániához csatolták. Szerinted egy román hazafi ezt bûnnek találta? És mi, én bûnnek találnánk, ha háború útján visszacsatoltatnánk azokat a területeket, ahol több 100ezer magyar él? Én például örülök neki, hogy volt egy magyar-szlovák háború, és visszakaptuk a Felvidék egy részét a II. Vh elõtt. Szerinted bûnnek tartják a mostani Amerika minden országában élõ hazafiak, hogy háborúval függetlenné váltak? Vagy éppen a háborúkat az olaszok, amelyek nemzetállammá alakították õket? NEM! És ezt értsd meg. Háborúra szükség van. És olykor népírtás is van. Mint például a II. Vh-ban amikor elkezdték írtani a zsidókat, cigányokat. Ez számomra pozitív! Hitler hatalomra került, a zsidók deportálása elkezdõdött. Nemsokára már 1942-ben már Moszkvánál volta, Szinte egész európa a tengelyhatalmak kezén volt Észak-Afrikával! És mindezt azért, mert egy ember vette a kezébe az irányítást, és eltüntette a németeket kisemmizõ zsidókat a helyeikrõl. A kamukauszt is mi volt? Kicsit dolgozniuk kellett a judénoknak máris 6millió zsidót mészároltak le a nácik. HÁT NÉZZETEK MÁR ADATOKAT! Magyarorság kifosztására volt lehetõség, é folyamatosan kifosztották. a 150 év alatt elnéptelenedett a Hódoltság, amikor vége lett a török uralomnak elkezdtek bevándorolni, ez adta meg az alapjait Trianonnak. A habsburgok is kisemmiztek, mivel csak a mezõgazdaságot fejlesztették (engedték fejleszteni), az ipart pedig nem! Most is kisemmiznek, a kormány is hibás, és minden vezetõ! õk tehetnek róla! Fel lehetne vásárolni a cégeket, csak kalap ... a vezetés! Ilyen államadóssággal nem lehet dolgozni, mint amit a rendszerváltás után csináltak! Orbán bátyánk lassan már ott tart mint Ferkónk, csak õ nem lövette ki még a szemünket! Attól, hogy te nem ismered el, hogy Magyarországot 600 éve folyamatosan semmizik ki országon belül és kívül, az a te bajod, de úgy van! A világválság is csak álca volt, ha akarod belemegyek, hogy miért! Abszolút rosszul gondolkodsz!
Nekünk mindegy, hogy elõveszik, vagy sem, hisz benne vagyunk az EU-ban, NATO-ban. Szerintem inkább használjanak szuperfegyvereket (ne vegyi és biológiai), mintsem menjen végig megint rajtunk az egész front, vagy lebzseljenek itt az oroszok...
A kérdező hozzászólása: Ne érts félre , szeretem a hazámat! A szomszédos országokban 2 millió magyarnál nem él több! szlovákia félmillió magyar, Erdész 1 millió magyar, többi más szomszédos országban 500 ezer magyar! Ezeket a területeket vissza kellene csatolni egyet értek!!! De nem az egészet, mivel ha ez megtörténne akkormegint több nemzetû ország lennénk ahol a magyar nép kisebbségben élne a soknemzetû országban! Ezzel egyet kell hogy érts, mivel ha népírtást csinálna a magyar, akkor az egész területet vissza lehetne csatolni, de akkor nem lennénk jobbak egy fasiszta állam szervezetnél.
A kérdező hozzászólása: végül annyit mondanák: Hogy a háború bûn!!!!! Mindegy ki kezdi, hogy alakúl mindenki megfog fizetni érte. A magyar nép elsõ vh után: Területeket veszt! Második vh után: Területeket veszt és a komunizmus veszi át a magyar politika helyét. Ahogyan kifejtettem , nincs nyertes csak vesztes.
A kérdező hozzászólása: amikor nincs más megoldás akkor , tényleg kell a háború! De attól még a háború bûn lesz!
Jaj és még annyit, hogy a kommunizmus alatt kezdett rohamosan eladósodni az ország, picinyem :D A rendszerváltás meg csak hab volt a tortán a komcsi elitjével :PP
És azt még elfelejtettem, hogy az USA semmit nem tett :D Itt az EU, Brüsszel semmiz ki minket! Az USA-nak köze nincs a magyar államadóssághoz, csak a válsághoz, de a VIÁGválság. Itt az EU-ban van a bûnös, és országon belül. Mármint a mostani Mo helyzetét nézve.
A kérdező hozzászólása: szüklátokörû vagy! Úgy érzem nõ vagy, talán nem tévedek ... A lényeg, hogy IV.Béla volt az aki a legnagyobb mennyiségben, a legtöbb nemzetségû népet hozta be az országba, ezt nem lehet tagadni! Tudom, hogy voltak mások is akik telepítettek be, de ez az ország átka lett! Most nincs idõm végig olvasni sajnos, mert mennem kell de majd még vitázhatunk.
Egyszerûen annyira buta cigány vagy! Fogd már fel, hogy történelmi tény, hogy IV. Béla idejében csak a kunok és a jászok jöttek be!!! De õk magyarok, mivel totálisan elvesztették az õsi nyelvüket! a 8 általánosod nincs meg az tuti, mert a 6. osztályos anyagot nem vágod... Hogy a török kiûzése után hívták be a szomszédos népeket, és ez az 1700 as években volt így! Komolyan és amikor azt mondom a cigányok hülyék, még én általánosítok... HÁT KÖNYÖRGÖK! ÁLTALÁNOS ISKOLA!
"A lényeg, hogy IV.Béla volt az aki a legnagyobb mennyiségben, a legtöbb nemzetségû népet hozta be az országba, ezt nem lehet tagadni!" Ez nem igaz. Ez abszolút valótlan. Te járj utána egy történelemkönyvnek!
A kérdező hozzászólása: Rendben akkor ki volt az a magyar király aki, betelepítette magyarországra : a németeket, százokat, románokat, horvátokat, tothokat, szerbeket? melyik király volt ez? Ne felejtsük el azt sem, hogy a honfoglalás idején, nem csak magyarok jöttek be a magyarokkal, hanem zsidók is, erre történelmi bizonyíték van! Azt se felejtsük el, hogy több király volt még akik más nemzetüségû embereket telepítettek be, azokhoz a népekhez akik már így is itt éltek. stb.
En ugyerzem nem kell parazni mert eleg eros a Nato plusz meg izrel meg nemtom h kik lennenek velunk(del Amerikai orszagok kivel lennenek)legyoznenk irant es meg akar ha oroszorszag is ellenunk fordulna kinyirnank oket! A legnagyob hadereje az USA nak van utanna pedig azt hiszem h Torokorszagnsk ugyhogy nem vagyunk veszelybe!
A kérdező hozzászólása: Csak annyit engedj meg, hogy szíria nincs tölünk távolabb 3000 km-nél! Én sokszór voltam németországba, 2000 km-es utat tettünk meg az Északi-tengerpartik.. Mennyi idõ volt az oda érkezésünk autóval? -elmondhatom 1és fél nap alatt ott voltunk! Nincsenek messze, az hogy minket érinteni-e fog? Annyit mondok, hogy a bezin ár 1000 forint lesz! Ami közel van hozzánk az ki is fog hatni ránk! Magyar emberek is fognak oda menni harcolni mivel benne vagyunk a Natoban! Tehát, hogy ki-e hatna ránk egy olyan háború kezdete ami akár világháborúba torkolhat... Igen, abszolut de kihatna ránk!
De nem fogják elkezdeni míg az oroszok a szíriaiak hátánál állnak. Ha sikerül elérni, hogy Oroszország sorsára hagyja Szíriát (amit nem hiszek, mivel Szíria a ruszkik egyetlen közel-keleti szövetségese, esetleg még Irán jöhet szóba), akkor kitör a háború, de az minket nem biztos, hogy fog érinteni. Az iráni háború már érdekesebb kérdés, arról nem merem ilyen egyértelmûen kijelenteni, hogy nem fog a közeljövõben kitörni, viszont ha Iránt megtámadják, õ is mozgósítja szövetségeseit (Hezbollah, Hamász, Irak), akkor pedig egy regionális közel-keleti konfliktussal nézünk majd szembe, amelybe egészen biztos, hogy a Magyar Honvédséget is bevonják (mint az afganisztáni és iraki háborúkba).
A kérdező hozzászólása: Én úgy vélem, hogy nem a terroristák a hibásak. egy ördögi kör van, õk így keresik az igazsgukat! Te tényleg , elhiszed azt amit az usa mont a terroristákról? Ted fel a kérdést? Ki pénzeli a terroristákat? KI ad nekik több zsák pénz? -tudod kik adják ezeknek az országnak a pénzt és a fegyvert? Az usa kormánya és a gazdag europai országok, kanada és mexiko is! Nekük cél a háború, nekik cél az hogy az olajért bármilyen árron hozzá jussanak! A terroristák, nem terroristák -hanem vallásos emberek a dzsihád szentélyében teszik azt amit tesznek, tudod miért van ez? Azért mert a kereszts háborúk során europából több ezer katona ment el keletre és ölte meg az ott lévõ emberek családjait, gyerekeket -akik túlélték azok nem felejtettek és bosszút esküdtek azért amit tett velük a kereszténység, ezt a háborút nem a Mohamed vallás kezdte -hanem a nyugati! Egy ördögi körben élünk, amit nem mi teremtettünk-de majd nekünk kell megoldanunk!
A kérdező hozzászólása: Hogy honnan veszem, nagyon egyszerû, olvasom!
Én is ezen gondolkodtam. Meg olvastam azt is, hogy Oroszországnak például nem tetszene, ha megtámadnák Szíriát, úgyhogy akkor gondolom õk is beszállnának. Akkor már kétségkívül nagy buli lenne itt...
De en azt olvastam h nem Del Korea veszi Irantol az olajat, nem hogy amit te irtal hogy Iran veszi Del Koreatol
A kérdező hozzászólása: http://barikad.hu/del_korea_fejet_hajt_bruesszelnek_leall_az.. Lehet össze keverem nem tudom, egészicsd ki... Minden esetre érdekes, hogy hova elnem nyulik a nyugat keze, és hogymilyen hatással van más országokra.. Nem érvényesülhet a szabad akarat, mert befolyási körökben élünk, lélegzünk, érzünk, -Az emberi tudat nem más, mint egy befolyásolható eszköz, amit nem hagynak érvényesülni!
Csak a fegyvereket akar a hires AK47-est is a feherektok az oroszoktok csortak el meg igy tovabb sorolhatnam mert ok nem kepesek feltalalni semmit maguktol
En ertem hogy mit akarsz mondani de a szegenysegukrol nem csak a feherek tehetnek hanem egy kicsit ok is ha egy kicsit gondolkoznanak hogy nem mint az exploreren lattam hogy fakon ugralgatnak mint a majmok hanem fabol hazat epitenenek es ilyen anyagokbol korszerusitenek magukat nem pedig allnak varnak mint az allatok(ez az en velemenyem)
Tudom h egy csomoan fel se tudjak fogni h mi a haboru mert azt hiszi h csak a katonak fognak harcolni pedig nem, hanem mindenki kell h harcoljon!Olvastam meg egy olyat h egy paran azt mondjak h azert kell haboru h csokkenjen a Foldon a nepesseg.Szerintem mindenki bunos a foldon de ha A muzulmanok(afganisztan, iran, irak, pakisztan stb)tamadnak akkor nem sajnalom hanem ki kell irtani oket mert ok kezdtek el a csatat!Mi se kezdjunk ki veluk, de ok se velunk es igy jo lessz!
A kérdező hozzászólása: Népírtás, benne van a pakliban! -Nõvekszünk, szaporodunk, amég nem lesz más élet ezen a bolygón csak az ember! A háborúval soha nem fogok egyet érteni. A legnagyobb bûn, mint egy másik élet ellen írányuló célzott katonai összefogás!
Ja es megeggy ne hogy azt higgyetek hogy bajom van az Azsiaiakkal, nem csak eggyes orszagok meg tudnak ulni a seggukon peldaul Mongolia igaz szegenyebb orszag de eli a vilagat, vagy Thaifold, vagy Laos, vagy akar India se kezd ki a masikkal csak ezek a szarzsakok(Irak, Iran, Pakisztan;Afganisztan)
Kérdezõ, a válaszaid és elborult gondolatvilágod miatt azt javaslom, még tanulj néhány évet az iskolában, ne mellé járj szipuzni. A nagyok dolgába és a világ mûködésbe meg majd akkor szólj bele, ha egy kis ész is ragad rád. Barikád, összeesküvéselméletek... basszus, eszemfaszom megáll...
Dél-Koreának nincs kõolaja, õ veszi Irántól és nem fordítva, az irániak pedig egyelõre sz*rnak rá, hogy eggyel kevesebb kuncsaftjuk lett, mert még így is van jópár. Törökországnak csak a szája jár és nem fog támadni, míg biztos nem lesz benne, hogy az oroszok nem tesznek válaszlépéseket.
#18-asnál a pont.
A kérdező hozzászólása: Csak el kell kezdeni: a többiek majd folytatják: http://barikad.hu/kommerszant_toeroekorszag_keszen_all_a_hab..
"Rendben akkor ki volt az a magyar király aki, betelepítette magyarországra : a németeket, százokat, románokat, horvátokat, tothokat, szerbeket? melyik király volt ez?" Mária Terézia volt az. Belsõ vándorlással, és betelepítéssel! Lehet, hogy nem tudsz rendesen olvasni, de ezt már leírtam neked! Hüm... Valszeg én vagyok a tudatlan! Ja és hogy ez nem 6.-as, hanem 7. év eleji anyag! Az ország benépesítése... Amit te mondassz az Mária Terézia mûve volt. IV.-béla kunokat és jászokat hívott be, akik MAGYAROK! (már, de ezt is leírtam -.-)
Attól függ mennyi az a kevés idõ. 10 perc bõven elég általában.
Hacsak nem helyjegyköteles a vonat, megveheted a jegyet nyugodtan elõre, mert nem vonathoz kötött az érvényesség. Ha nincs szükséged hely- vagy pózjegyre, akkor a pénztárakon kívül az automaták is rendelkezésedre állnak, így max 5 perc alatt végzel. Amennyiben van okostelefonod és bankszámlád, már az állomás felé menet tudsz online jegyet venni (pl. metrón, villamoson, taxiban ülve), amit 1-2 perc alatt átvehetsz az e-ticket kioszkokból.
az utolsó hozzászólást kiegészíteném annyival, hogy most már pótjegyet és helyjegyet is lehet automatából venni :) A Nyugatiban a csarnok közepén van 4 új érintõképernyõs automata, azok minden jegyet kiadnak

Ha a Nyugati pu. -ba tartó vonatról leszállok Ferihegynél (megálló szerint), akkor mennyit kell gyalogoljak a repülőtérig? Vagy mivel tudok oda eljutni? És mennyire bonyolult az oda eljutás?

Legjobb válasz: Az egyes terminal gyalog 3-400 meter, a ketteshez buszoznod kell az allomas mellett all meg a 200E busz azzal par perc alatt ott is vagy.

Az egyes terminal gyalog 3-400 meter, a ketteshez buszoznod kell az allomas mellett all meg a 200E busz azzal par perc alatt ott is vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)
Ahogyan az elsõ írta, az 1-es terminál nagyon közel van, csak át kell menni egy felüljárón (ahol van - sajnos gyakran nem mûködõ - lift is). A 2-es terminálhoz busszal lehet eljutni, a város felõl érkezve ott is kell felüljárózni át a vasút felett. A 200E busz 8-20 percenként közlekedik és 10 perc a menetidõ a 2-es terminálig (ami egyben a busz végállomása is).
Ja, bocsánat, rosszul írtam, ha a városon kívülrõl jössz, akkor nem kell felüljárózni.
Remélem leszárad gyökér. :D
Cyan! elbujtak elöled, nehogy megmérgezd öket. Elég sok szokott lenni.
és milyen volt?
Igy is lehet elkapni betegséget, de lényegesen kisebb eséllyel mint szexnél. Örülj ha meguszod, máskor pedig ilyenkor is huzz kotont. (Ha a csajra volt pénzed akkor kotonra is legyen!!!) Tünetek jelentkezése tényleg 2-3 nap és 2-3 év között.
A szajban sokkal nagyobb a fertözes veszelye! Nagyon könnyen megsertheti a fog a bört, akar csak annyira finoman, hogy meg sem erzed az elvezkedes heveben! Tenyleg meger neked ennyit???
Lazán lehet.
Igen, lehet.
A kérdező hozzászólása: De szex nem volt csak szopás! Abból is lehet ilyesmi?
A nyugati aluljáróban vannak k-k? Hol? Még sosem láttam...
Vagy akár évek múlva is jelentkezhet. Vagy sose jelentkezik a baj, csak hordozó elszel. Van ilyen dolog bõven. Amúgy ha nagyon félsz, akkor el lehet menni kivizsgáltatni magad.
Herpesz, és egyéb érdekes fertõzések
Megéri a kockázat, hogy lehet belõle bajod? Van, amelyik hetek-hónapok múlva jelentkezik. Azért gondold meg szerintem.
1 hónap múlva menj el anonim aids hepatitis és szifilisz szûrésre egyben van, egy helyre kell menned jó imádkozást

Mennyibe kerülne nyitni Budapesten a Nyugati környékén egy kb.20 asztalos éttermet?

Mindennel együtt. Csak kíváncsiságból kérdem.

Legjobb válasz: Ott már elég sok étterem van. De ha ennyire érdekel, miért nem mész el oda és kérdezel meg egy étterem tulajt? Szerintem itt GYK-n nem sok van.

Ott már elég sok étterem van. De ha ennyire érdekel, miért nem mész el oda és kérdezel meg egy étterem tulajt? Szerintem itt GYK-n nem sok van.
csak a helyiseg berlete tobbszazer havonta. ettermet nyitni is tobbfelekepp lehet, meglevo hely uzemelteteset atvenni, vagy total a 0-rol inditani. utobbi esetben sulyos tizmilliokrol van szo, berendezes, konyha, elelmiszer-tarolok (hutok, stb.). a helyiseg sem tul olcso, ha meg akarod venni, 20 asztal azert nem kis etterem. az alkalmazottakrol, alapanyag-keszletrol nem is beszelve, ezek is tobbmillios tetelek havonta.
Igen, a 20 asztal jó nagy. A bérleti díjak 300+, alkalmazottak 200 per fõ. És erre jön rá a berendezés. Ez attól függ hogy virslis stand, vagy sushi bár. Ha valami nagyon egyszerûvel, minimál emberrel akarsz nekiugrani, akkor én olyan 10-15 millióra gondolnék. Nem ennyi havonta, ennyi kéne rá. 300 bérlet, 4-5 ember 1 misi, plusz rezsi, plusz berendezés. Erre jön még rá az alapanyag. Engedélyek, plusz büntetések, szerintem nem olyan nagy tétel a többihez képest.
Szóval a 20 asztal, mire mindent összehordtál úgy, hogy ki is nyithatsz, kb. 20-25 milla! Csak gondolj bele, hány féle-fajta sört-bort-húst-zöldséget-fûszereket kell bevásárolnod, mert az egyik vendég ezt akar, a másik másfajtát, és ha nem kap, legközelebb már be sem megy hozzád! A te pénzed pedig benne áll ott a polcon, vagy lejárt a szavatossága!!!!!

Mennyire gáz a nyugati aluljáró 2illetve 7után egyedül?

Legjobb válasz: Nappal még csak-csak, de éjjel nem igazán biztonságos. Elég jellegzetes csoportok szoktak ott dekkolni (átlag 3-4 év letöltöttel), és nem igazán riadnak vissza az egyenruhától sem, ha úgy adódik. (hjakérem, tizenöten erõsek ám).

Nappal még csak-csak, de éjjel nem igazán biztonságos. Elég jellegzetes csoportok szoktak ott dekkolni (átlag 3-4 év letöltöttel), és nem igazán riadnak vissza az egyenruhától sem, ha úgy adódik. (hjakérem, tizenöten erõsek ám).
2-7 között nem gáz, rengetegen járnak arra. 7 után se gáz még egy ideig. Mondjuk úgy 11-tõl már elég kihalt, akkor csak óvatosan, de az aluljárók közül nem a nyugati a legveszélyesebb. A Keleti jóval félelmetesebb, sõt még a Blaha is, ott is olyan emberek vannak néha...
Ez elég tág intervallum. Délután sokan vannak, nem gáz, este sem olyan vészes, mert a Westend 11-ig nyitva van, oda sokan mennek, meg a metrók is járnak éjfél körülig. Éjfél után már annyira nem mennék arra egyedül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!