Találatok a következő kifejezésre: A nyers van-e (5 db)

A nyers lazacnak van-e károsító hatása?

Legjobb válasz: Nyers halat ebben az idõszakban ne egyél! Ha eddig sushirajongó voltál, most egy idõre függesszed fel a nyers halas makitekercseket… A nyers halban paraziták élhetnek, emelett a halhúsban sajnos több-kevesebb higany is van, mely a magzat agyát károsítja. A magzat szempontjából nagy mennyiségû higany van a cápahúsban, a kardhalban és a makrélában. Hal fogyasztását amúgy sem ajánlják túl gyakran, még szoptatás idején sem, legfeljebb heti 2 alkalommal. Ilyenkor is az alacsony higanytartalmú halakból válogass. Ilyen a garnélarák, a tonhal konzerv, a lazac és a harcsa. (Most biztosan megkönnyebbültél, hogy a lazac is ebbe a csoportba esik…)

Nyers halat ebben az idõszakban ne egyél! Ha eddig sushirajongó voltál, most egy idõre függesszed fel a nyers halas makitekercseket… A nyers halban paraziták élhetnek, emelett a halhúsban sajnos több-kevesebb higany is van, mely a magzat agyát károsítja. A magzat szempontjából nagy mennyiségû higany van a cápahúsban, a kardhalban és a makrélában. Hal fogyasztását amúgy sem ajánlják túl gyakran, még szoptatás idején sem, legfeljebb heti 2 alkalommal. Ilyenkor is az alacsony higanytartalmú halakból válogass. Ilyen a garnélarák, a tonhal konzerv, a lazac és a harcsa. (Most biztosan megkönnyebbültél, hogy a lazac is ebbe a csoportba esik…)

A céklát meg lehet-e enni nyersen, vagy csak főzve? Arra gondolok, hogy van-e benne káros anyag?

Legjobb válasz: Nincs benne káros anyag- akkor a céklalé mérgezõ volna, ehelyett viszont élettanilag rendkívül áldásos dolgokat tud. Ha sok céklát eszel-iszol, akkor az bio legyen, mert a gyökérzöldségek a talaj nitrit tartalmát megkötik. Ha ipari mennyiségben eszel nitritet, az csúnyán rákkeltõ tud lenni. Fõzve könnyebb a cékla emésztése. A levét a nyers céklából is kinyerheted viszont.

Nincs benne káros anyag- akkor a céklalé mérgezõ volna, ehelyett viszont élettanilag rendkívül áldásos dolgokat tud. Ha sok céklát eszel-iszol, akkor az bio legyen, mert a gyökérzöldségek a talaj nitrit tartalmát megkötik. Ha ipari mennyiségben eszel nitritet, az csúnyán rákkeltõ tud lenni. Fõzve könnyebb a cékla emésztése. A levét a nyers céklából is kinyerheted viszont.
Káros anyag nincs benne, de nyersen nagyon erõs hasfájást tud okozni. Mindenképp fõzd meg!
Egészen nyugodtan fogyasztható nyersen is, sõt nagyon egészséges. Reszeld le csíkokra, mint például a tököt, és tegyél rá kevés sót, cukrot ízlés szerint és pici ecetet. Kissé állni (10-15 perc) hagyod, hogy "összeérjen" és máris fogyaszthatod. Figyelmeztetés! Másnap ne ijedj meg, ha vizeleted kissé piros lesz, ez természetes! Jó étvágyat!


Lehet, hogy banális a kérdés. A gyros-tálban lévő húsmennyiségnek van-e normája? Vagy csak a kiszolgáló becsületességén múlik? Ha van, akkor az nyersen vagy elkészítve értendő?

Legjobb válasz: Én úgy vettem észre,hogy a hús mennyiség az ártól függ . Ott ahol csak 350 ft-ért adják a gyrost ott azért kevesebbet tesznek rá,mint pl azon a helyen,ahol 700 forintba kerül. És ez így szerintem jól is van.

Én úgy vettem észre, hogy a hús mennyiség az ártól függ . Ott ahol csak 350 ft-ért adják a gyrost ott azért kevesebbet tesznek rá, mint pl azon a helyen, ahol 700 forintba kerül. És ez így szerintem jól is van.
tanultam én idén egy bizonyos veszteségszámítást ami alapján ki lehet/kell számolni, mennyi a pucolási, sütési/fõzési stb. veszteség nem hiszem hogy viccbõl találták ki és egy nívós étteremben kétségkívül betartják hogy pl. 15 dkg hús legyen a tányéron tehát elõre kalkulálják hány g/dkg lesz a végeredmény (adott esetben a sült hús) ez van jó esetben kisbüfékben kb 10 dkg hús a "norma" gyros esetében
A vendéglõi húsadagok mindíg nyersen értendõk.
Az teljesen természetes hogy olyan nincs hogy az adagmennyiségek egyformák azok teljesen a vendéglátóhelytõl függnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors, korrekt válaszokat.Debrecenben lakom, szerintem 20 helyen lehet kapni. Árak kb.:950-1250.Éppen a legközelebbi a legdrágább és a legszûkebben mérik a hozzávalót. A 10 hónapos lányom húsadagját kaptam, ami 5dkg körül volt.Elõször és utoljára.
marha egyszerû: nem kell ott vásárolni és majd rájönnek, ha becsõdölt a cég, hogy másképp kellett volna csinálni
Szia! Hol szoktál venni? Én a meteort szeretem a legjobban, ott nem spórolnak, igaz nem is olcsó. A Petõfi téren is egész okés a helyzet. Mit tanácsolnál: hol érdemes még venni és hol nem?
Elõzõ vagyok. Még az efendiben is megéri a gyros tál az árát, de pitában már nem.
A kérdező hozzászólása: Régebben a Nagy Lajos király téren vettük, azt hiszem az volt az elsõ Db.-ben. A malomparknál az Adriában sem csalódtam még. Pizza: csak a Don Pedró. Nem a legolcsóbb, de igazi magyar gyomorba való, vastagtésztás.
Adhatsz neki nyersen és fõzve is.
7 hetesen nincs szüksége ilyenekre, pláne nem nyersen a szalmonella miatt...
Mindkét formában adhatod :) (A szalmonellát simán leküzdi a kutya szervezete.)
Egy kellõen letisztított tojás nem lesz szalmonellás. Nagyon nem mindegy, milyen fajtájú kölyök. Azért egy yorki méretû apróságnak egy egész tojás túl nagy adag.
Nyugodtan adhatsz neki mind a 2 formában...fényesíti a szõrt...szebb lesz a kutya megjelenése...sõt a tojás héját is oda adhatod neki mert az meg calcium...ami egy kutya csontozatához szükséges...mondjuk tényleg attól függ milyen fajta!
A kérdező hozzászólása: igazábol havanese és yorki keveréke ugyhogy nem lesz nagy kutya


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!