Találatok a következő kifejezésre: A nyelv tényleg a (69 db)

A lengyel tényleg a legnehezebb szláv nyelv?

Legjobb válasz: Nem tudom, miért lenne az. Sok az egyetlen hangot jelölõ betûkapcsolat és a mellékjel, de aki kicsit tanulja a nyelvet, megérti a logikáját. A ragozás pedig nem hiszem, hogy bonyolultabb lenne, mint bármely másik szláv nyelvben. Az oroszhoz képest könnyebbség, hogy a cirill betûket nem kell megtanulni.

Nem tudom, miért lenne az. Sok az egyetlen hangot jelölõ betûkapcsolat és a mellékjel, de aki kicsit tanulja a nyelvet, megérti a logikáját. A ragozás pedig nem hiszem, hogy bonyolultabb lenne, mint bármely másik szláv nyelvben. Az oroszhoz képest könnyebbség, hogy a cirill betûket nem kell megtanulni.
Én csak keveset foglalkoztam a lengyellel, de szerintem ami problémás, az a helyes kiejtés. Pl.: ± és ê , ¶, ¼, æ, amelyek nincsenek meg a magyarban, ezen felül még a különféle módosulások: a "dzieñ"-t ösztönösen úgy mondanám, hogy "dzjeny", de a helyes kiejtés ilyen: http://hu.forvo.com/search/dzie%C5%84/ mondjuk ezt szerintem nem lehet nehezebb megszokni, mint az orosz ogo->ava váltást. De ha ezt meg is szokod, még mindig meg kell tanulnod a helyes kiejtést... Emellett a lengyelben én két olyan esetrõl tudok, amely hasonlít a magyar "j vagy ly" problémájához: a rz-¿ és ó-u (bár ez szerintem az anyanyelvi beszélõknek nehezebb megtanulniuk, mint a nyelvtanulóknak). A nyelvtan nem lehet vészesebb, mint a többi szláv nyelvé. Jó, persze a bolgárénál bonyolultabb, de mondjuk az ukránénál nem tûnik nehezebbnek. Mindenesetre kezeld fenntartásokkal, amit írtam, tényleg csak keveset foglalkoztam eddig a lengyellel.

A német tényleg a 10 legfontosabb nyelv egyike (világszinten)?

http://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Sprache

Legjobb válasz: Az anyanyelvi beszélõk száma szerinti ranglistában a német épp a 11. helyen van ( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_languages_by_number_of_.. ), de valószínûleg egy nyelv fontossága ennél sokkal összetettebb, mint nemzetközi közvetítõnyelv, valószínûleg a német nagyobb jelentõséggel bír, mint a pandzsábi, vagy a bengáli, amik megelõzik a fenti listán. Vagy csak innen Közép-Európából nézve tûnik ez így?

Az anyanyelvi beszélõk száma szerinti ranglistában a német épp a 11. helyen van ( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_languages_by_number_of_.. ), de valószínûleg egy nyelv fontossága ennél sokkal összetettebb, mint nemzetközi közvetítõnyelv, valószínûleg a német nagyobb jelentõséggel bír, mint a pandzsábi, vagy a bengáli, amik megelõzik a fenti listán. Vagy csak innen Közép-Európából nézve tûnik ez így?
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek melyik a 10 legfontosabb világnyelv? Az angol, német, francia, spanyol, orosz gondolom benne van, de mi a maradék 5 nyelv?
És a mandarinon is el lehet gondolkodni...
Igen, biztos, hogy benne van az elsõ 10-ben. Európában biztosan az egyik legfontosabb.
A portugált és az arabot mindenképpen bele lehetne venni a listába.
"Akkor szerintetek melyik a 10 legfontosabb világnyelv?" Szerintem ez a "világnyelv" egy olyan fogalom, ami eléggé vitatható... van olyan felfogás, mely szerint világnyelv az, amit x milliónál (ha jól emlékszem, 10 milliónál) többen beszélnek, és eszerint a magyar is az. Szerintem ez hülyeség. Az én felfogásom szerint csak az angol tekinthetõ világnyelvnek, mert az számít ma mindenhol az "alap" nemzetközi kommunikációs formának és üzleti nyelvnek. "Az angol, német, francia, spanyol, orosz gondolom benne van, de mi a maradék 5 nyelv?" Szerintem akkor még bele lehetne venni a portugált, a mandarint, hindit, talán a hollandot, esetleg a japánt. Afrikában pl. a szuahéli tölti be a kommunikáció szerepét sok ország közt.
Azért szeretném hozzátenni , hogy az angol mellet elsõnek tartják számon a németet világnyelvnek !!! És itt most nem az anyanyelvi szintrõl beszélek, hanem úgy eleve , gazdaságilag , nyelvileg stb. Ha kérdezgeted az embereket akkor legtöbbször két nyelvet tanul(t) és az az angol és német. Különben is ha a fõ nyelveket keresnéd beszélési szempontból akkor nyerne az orosz , angol, kínai és az arab szóval....

A kutya tényleg a nyelvén izzad? O_O

Legjobb válasz: Igen tényleg...nem tudtad??

Igen tényleg...nem tudtad??
Ne keverjük a fogalmakat, emberek! Az izzadás a bõr vrítékmirigyeinek mûködése.: http://mek.oszk.hu/00000/00060/html/052/pc005247.html A kutyának mivel nincs verítékmirigye, így nem izzad, a nyelvén meg fõleg nem. Am ez télleg gáz hogy nem tudod már bocs.
Az izadás párologtatás az embereknél.Ez egy biológiai reakció, testünk lehûtésére szolgál. Fontos dolog, különben túlhevülnénk.A kutya is ilyenkor "izzad", hõt ad e, és párologtat.A macskák is nagy melegben NÉHA lihegnek, de õk ezt máshogy csinálják, pihenéssel, hidegebb hely keresésével.
Nem a nyelvén izzad, mert sehol sem izzad.Lihegéssel ad le hõt.Amikor kifáradsz, és lihegsz, akkor nem a nyelveden izzadsz, hanem simán hõt adsz le.:) A kutyák a talpukon keresztül és lihegéssel tudnak hõt leadni:) Amúgy én azt nem értem, hogy miért írják oda, hogy "Gugli a barátod" meg ilyenek, mert ez az oldal arra van, hogy ha valamit nem tudunk, akkor azt megkérdezzük, mert itt olyanok is írnak, akik személyes tapasztalatot is tudnak írni.:)
A kérdező hozzászólása: ja meg most azért nem értek hozzá, mert ezt épp nem tudtam? agility edzõnek tanulok, szerintem pár dolgot már tudok kutyámról
A kérdező hozzászólása: azt tudtam hogy bõrén keresztül nem tud izzadni meg hogy azért liheg, de hogy ott izzadna nekem eléggé fura
A kérdező hozzászólása: 1.kötekedni máshova menj 2.biológia órán rohadtul nem tanítanak ilyenröl
Nálunk lehetett még bukni alsóban, sõt, jegyeket is kaptunk(nem vagyok idõs, 15+), de ehh... Nem tudta és megkérdezte, nem hiszem, hogy akkora bûn volna...senki sem születik úgy, hogy mindent tud, én magam is ahhoz értek igazán, ami érdekel, lehet, hogy a kérdezõ is érdeklõdne a kutyák iránt, ezért szeretné tudni... Na, mindegy, száz szónak is egy a vége, igen a válasz a kérdésre ;)
Ne legyen kutyád. Ha van akkor ajándékozd el olyannak, aki ért hozzá... Pontosan azért írtam ezt, hogy vegye észre magát. Meg a google jó barát, ott is rákereshetett volna, csak persze ugye azt nehéz használni. Na mindegy. Nem én tehetek róla, hogy környezetismeret vagy biológia órán nem tanult. Lehet, hogy a tehenet is lilának gondolja? Ide jutott a világ. Ez nem az õ hibája, hanem a rendszeré. Alsóban nem lehet buktatni, a diákoknak lassan több joguk van, mint a tanároknak, persze a kötelességüket nem tudják... és még sorolhatnám... de ez meg már off. Szóval befejeztem.
Nincsen neki izzadtságmirigye, még a nyelvén se. A kutya nem izzad sehol. Ha hõt akar leadni párolgással, akkor liheg.
Ne legyen kutyád. Ha van akkor ajándékozd el olyannak, aki ért hozzá... Az ilyen válaszoktól sírva tudnék fakadni komolyan..ha téged ez ennyire kiakaszt csukd be a szemed és menj tovább... csak ilyeneket tudtok irni..na meg hogy IVARTALANÍTSD!!!! omg... persze amire az emberek normális választ várnának nem megy... Ha meg olyan tudatlannak ítéled meg akkor írj egy egyszavas választ és le van rendezve... Amúgy IGEN a válasz a kérdésre :)
Igen. A kutyának nincsenek a bõrén olyan nyílások, mint az embernek, amin izzadni tudna. A kutya az orrán és a száján tudja le ezt a "terhet", ezért liheg.
Ne legyen kutyád. Ha van akkor ajándékozd el olyannak, aki ért hozzá...
A kérdező hozzászólása: igazság szerint nevelõ apám miatt kérdeztem meg, mert õ meg holt biztos ebben


Az eszperantó tényleg a világ legkönnyebb nyelve?

Azt olvastam, hogy elvileg 150 óra alatt meg lehet tanulni eszperantóul (míg pl. olaszul kb. 1000 óra alatt).

Legjobb válasz: Ha utat akarsz nyitni az európai nyelvek felé, elsõsorban az angolt tanuld meg jól. A jelentõségérõl már ugye nem is kell külön beszélni. Az angol szókincsének kb. 60%-a latin-francia eredetû, ezáltal segíti az újlatin (francia, spanyol, olasz, portugál, egyebek) nyelvek tanulását. Az angol viszont alapvetõen germán nyelv, ezért rengeteg germán eredetû szót is megõrzött, melyeket leginkább az egyszerûbb, hétköznapi nyelvben használnak. Nyelvtana ugyanúgy hordozza rengeteg más germán nyelv jellemzõit. Emiatt a germán nyelvek tanulásához (német, holland, svéd, norvég, dán) is jó alapot jelent. A szláv nyelvekhez persze sok köze nincs sajnos.

Ha utat akarsz nyitni az európai nyelvek felé, elsõsorban az angolt tanuld meg jól. A jelentõségérõl már ugye nem is kell külön beszélni. Az angol szókincsének kb. 60%-a latin-francia eredetû, ezáltal segíti az újlatin (francia, spanyol, olasz, portugál, egyebek) nyelvek tanulását. Az angol viszont alapvetõen germán nyelv, ezért rengeteg germán eredetû szót is megõrzött, melyeket leginkább az egyszerûbb, hétköznapi nyelvben használnak. Nyelvtana ugyanúgy hordozza rengeteg más germán nyelv jellemzõit. Emiatt a germán nyelvek tanulásához (német, holland, svéd, norvég, dán) is jó alapot jelent. A szláv nyelvekhez persze sok köze nincs sajnos.
semmit se ér az eszperantó, tanulj valami értelmes nyelvet.

A magyar pergő, jól hangzó nyelv, még a latin és a germán nyelvek is . A szláv nyelvek meg tele vannak mássalhangzó torlódással és sokak szerint módfelett komikusak is. Tényleg mások számára is bénán hangzanak?

Az a kérdésem, hogy van-e a nyelveknek evolúciója? Biztos, hogy a szláv nyelvek ugyanolyan fejl?désen mentek át, mint a többi nyelv? És a szlávok vajon milyennek hallják a magyar beszédet?

Legjobb válasz: Vannak evolúciós folyamatok a nyelvben, például a mai szláv nyelvek is jobban különböznek az ószlávtól, mint egymástól. Bizonyos szempontból más utat jártak be, így tettek szert erre a sok mássalhangzó-torlódásra. Aki megszokta, annak nem béna. A külföldiek leginkább a sok e-t jegyzik meg a magyar nyelv hangzásáról. Eee-nyelv. Hallgass meg néhány olyan magyar népdalt szöveg nélkül, amihez nem tudsz szöveget, és meghallod!

Vannak evolúciós folyamatok a nyelvben, például a mai szláv nyelvek is jobban különböznek az ószlávtól, mint egymástól. Bizonyos szempontból más utat jártak be, így tettek szert erre a sok mássalhangzó-torlódásra. Aki megszokta, annak nem béna. A külföldiek leginkább a sok e-t jegyzik meg a magyar nyelv hangzásáról. Eee-nyelv. Hallgass meg néhány olyan magyar népdalt szöveg nélkül, amihez nem tudsz szöveget, és meghallod!
Az egyes nyelveknek, nyelvcsaládoknak külön útjaik vannak.
Rendet teremtettem és e rendet elmentettem, mert elrettentetten etettem meg eme szemetes mellett elheveredett kecskegyerekeket... stb.. Ha ezt egy szláv meghallja, hülyét kap. A magyar "nem értõ" fülekkel úgy hangzik, mint ez a fenti e betûs, értelmetlen mondat.. Az oroszok pl. a finneken és az észteken szoktak nevetni pont a fenti hangzás miatt. A magyarokon azért nem, mert azt nem ismerik, kivéve, ha nálunk járnak, akkor viszont egybõl az észt és a finn jut az eszükbe. Amúgy az orosz nincs tele mássalhanzókkal, pont olyasmi az arány, mint nálunk, vagy bármely más nyelvben. Az összes többi szláv nyelv meg egy picit mintha tényleg paródiája lenne az orosznak. IMHO
nekik epp olyan furcsan hangzik mint neked a szlav:) ))
Nekem vannak ismerõseim Szerbiában és Horvátországban, akik legfõképpen csak azon csodálkoznak, hogy mi hogy tudunk így beszélni, és nem röhögnek ki minket. Viszont náluk van elég sok mássalhangzó torlódás, pl: prst (ujj), prsten (gyûrû), cetvrtak (csütörtök), srce (szív), stb.
Most tanulok szlovénül, és tök jó. Csak emiatt más.
Egyik ilyen másik olyan. Emiatt más a hangzásuk.

Mennyi idő alatt lehet a nulláról elsajátítani középfokra a cigány nyelvet? Tényleg könnyű nyelv? Jó oldal ahol lehet tanulni?

Vannak roma ismerőseim és velük tudnám gyakorolni a beszédet.

Legjobb válasz: A cigány egy népcsoport megnevezése, nem nyelv. A lovári nem könnyû, bonyolult a nyelvtana, a könnyebbséget a viszonylag kicsi szókincse adja. Az ismerõseid nem biztos, hogy lovári nyelvet beszélnek. És nagyon kevés helyen fogadják el nyelvvizsgaként. Amúgy tanulni innen tudsz: http://www.romapage.hu/Lov%C3%A1ri+alapfok&topic=Lov%C3%A1ri..

A cigány egy népcsoport megnevezése, nem nyelv. A lovári nem könnyû, bonyolult a nyelvtana, a könnyebbséget a viszonylag kicsi szókincse adja. Az ismerõseid nem biztos, hogy lovári nyelvet beszélnek. És nagyon kevés helyen fogadják el nyelvvizsgaként. Amúgy tanulni innen tudsz: http://www.romapage.hu/Lov%C3%A1ri+alapfok&topic=Lov%C3%A1ri..
A kérdező hozzászólása: A lovárit beszélik, köszi a segítséget. :)

A német nyelv tényleg nagyon nehéz a nyelvtana miatt, vagy ez csak egy sztereotípia?

Mondjuk egy angolnál nyilván nehezebb, de pl. a latin nyelvekhez (francia, olasz, spanyol) viszonyítva?

Legjobb válasz: Némettanár vagyok. Szerintem ez egy közepesen nehéz nyelv. A kiejtése és a helyesírása könnyû, a nyelv logikája, mondatszerkesztése is sokszor hasonlít a magyarhoz (jobban, mint pl. az angolé). A nyelvtana annyiból nehéz, hogy sok szabályt kell észben tartani (névelõk, ragozás...stb) de egy idõ után erre rááll az ember agya és füle is. Egyébként alapvetõen egy logikus nyelv, minél többet tud valaki, annál átláthatóbb, világosabb lesz.

Némettanár vagyok. Szerintem ez egy közepesen nehéz nyelv. A kiejtése és a helyesírása könnyû, a nyelv logikája, mondatszerkesztése is sokszor hasonlít a magyarhoz (jobban, mint pl. az angolé). A nyelvtana annyiból nehéz, hogy sok szabályt kell észben tartani (névelõk, ragozás...stb) de egy idõ után erre rááll az ember agya és füle is. Egyébként alapvetõen egy logikus nyelv, minél többet tud valaki, annál átláthatóbb, világosabb lesz.
az angolnál nehezebb, és nem is állítom, hogy nincs kicsit megbonyolítva, de nagyon logikus. persze van pár kivétel mindenütt, de hol nincs? az eleje nehéz a nyelvnek, túl kell lendülni egy bizonyos fokon, és onnantól kezdve "szárnyalsz", már könnyû lesz minden. a kiejtés, leírás majdnem, mint a magyarban, alig vannak változások (elõny az angolhoz és fõleg a franciához képest). emellett hasonlít a logikája a magyarhoz, szóösszetételekben, igék vonzataiban többnyire megbízható. azt mondják, hogy a francia sokkal nehezebben tanulható nyelv, mint a német.
Nehezebb. Tanultam németet, angol, franciát és oroszt is. A német kezdetben a legnehezebb, késõbb a francia és az orosz, kb. középfoktól, de alapfokra a nulláról a leghúzósabb a nyelvtana.
nehéz. én is tanultam angolt, németet, oroszt, franciát is egy nagyon kevés latint. ezek közül a sorrend: legkönnyebb az angol, utána orosz, aztán német és a legnehezebb a francia. bár utóbbiból csak alapot tanultam, németet középfokon, úgyhogy lehet, hogy itt fordítva lenne a sorrend.
Az elsõ németóra után még nem fogsz egyszerû kis mondatokat írni/mondani. A passzív nem olyan nehéz, ha nem ez az elsõ idegen nyelved; angolból is elõbb-utóbb eljutsz a passzívhoz. A névelõk az egy nagy emlékezeti teher, mert a nyelvtan többé-kevésbé logikusan mûködik, de a névelõkben szinte semmi logika sincs. Még a németek is eltévesztik néha.
A nyelvtan tényleg nem könnyû. A passzív mondatok alkalmazása talán az egyik, amit elég nehéz megérteni. A másik meg az, hogy minden fõnévnek kell tudni a névelõjét, mert anélkül meg a nyelvtan többi részét nehéz alkalmazni.
23:15 "a kiejtés, leírás majdnem, mint a magyarban" Na ne. A németet jól kiejteni nem könnyebb, mint az angolt.
Szerintem egyén függõ.Ismerek olyat, aki a németet könnyedén megtanulta, az angolba meg beletörik a bicskája.
kein antwort
"enogh - genug leave - lassen each - jede some... - irgend... weather - Wetter earth - Erde" Bár az "irgend"-et nehezebb kiejteni a "some"-nál, a Wetter talán egy fokkal könnyebb a weathernél egy magyar számára. A többi pár kb. hasonló nehézségû.
"a francia ugyan nincs egy fokon az angollal...az angol jóval könnyebb." Már miért lenne könnyebb. A nyelvtan kb. hasonló szint, az angol kiejtés nehezebb, az angol írás szabálytalanabb. Az angol azért tûnik könnyûnek, mert kevésbé idegen, mint a többi idegen nyelv, hiszen a csapból is ez folyik. Mindenkinek van legalább egy kevés fogalma róla, és a többség általános iskola elejétõl tanulja. Persze hogy ismerõsnek tûnik, ezért könnyûnek. "és az is hülyeség, hogy a német kiejtés ugyanolyan nehéz, mint az angol." Erõs magyar akcentussal a német könnyebb, mert a német hangrendszer közelebb van kicsivel a magyarhoz. De valójában nem felelnek meg a német hangok a magyaroknak. Sokan azt hiszik, hogy mondjuk a német u egy magyar u, vagy a német t egy magyar t, stb. Pedig nem. "sok mindenben nagyon hasonlít a német a magyarra, én leginkább szavaknál vettem észre, hogy egy csomót csak tükörfordítani kell" Van pár tucat ilyen, nyelvújításkori összetett szó. Magasabb szinten ezek alig befolyásolják a könnyûségét/nehézségét.
a francia ugyan nincs egy fokon az angollal...az angol jóval könnyebb. és az is hülyeség, hogy a német kiejtés ugyanolyan nehéz, mint az angol. az angol "nehezebb", de igazából az se nehéz, mert vannak szabályok, csak nem nagyon szokták elmondani... amúgy tényleg sok mindenben nagyon hasonlít a német a magyarra, én leginkább szavaknál vettem észre, hogy egy csomót csak tükörfordítani kell, (gondolom, eleve azért, mert átvették egymásét), az angol meg totál mást használ helyette.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. egyébként a franciát én sem tartom nehéznek, kb olyan mint az olasz, csak a kiejtés nehezebb egyedül
én romániában születtem, gyerekkoromban románul-magyarul beszéltünk otthol, hogy mind a két nyelvet megtanuljam. ez nem ide tartozik, de érdekességként leírom, dolgoztam olaszországban, spanyolországban, franciaországban és a román anyanyelvem miatt egyikben sem okozott gondot a nyelv, mivel hasonló. nekem a némettel rengeteg gondom volt, így hagytam egy félév után

Tényleg a magyar az egyik legnehezebb nyelv?

Legjobb válasz: Igen, ragasztó nyelv vagyunk, a legtöbb nyelvnek közel sem ilyen a nyelvtana, így a külföldieknek nagyon nehéz ezt elsajátítaniuk.

Igen, ragasztó nyelv vagyunk, a legtöbb nyelvnek közel sem ilyen a nyelvtana, így a külföldieknek nagyon nehéz ezt elsajátítaniuk.
Az attól függ, kinek. És nem a legtöbb nyelv, hanem a legnagyobb nyelvek beszélõi számára. Még a nyelvek listáját sem tudják összeállítani, nemhogy tipológia szerint számba venni.
Nyilvánvalóan, mert még a mai magyar fiatalok elég jelentõs része sem tanult meg helyesen írni. Elég csak elolvasni néhány facebook hozzászólásukat.
Mintha az ortográfiának bármi köze lenne ehhez... Egyébként nem, nem igaz. Nem létezik olyan, hogy legnehezebb nyelv, mégpedig azon egyszerû okból kifolyólag, hogy minden nyelv beszélõi azonos átlagéletkorban sajátítják el anyanyelvüket.
Ezt nem lehet megmondani, mert még most is találnak új népcsoportokat az õserdõkben, nekik pl. ki tudja milyen nyelvük van.
Igen, sokan egy mondatnál kiakadnak.Bár nem csak mi vagyunk ilyen nehézkes nyelv!:D

Tényleg nagyon nehéz az állat orvosi, és a nyelv?

Állat orvoson gondolkodom, már jó pár kérdést végig olvastam, a biológia, és a kémia oké. Tényleg iszonyú nehéz bejutni, és benn maradni? Ja, és még mindig kell a lati nyelv, vagy csak az angol? Előre is köszi!

Legjobb válasz: az "állatorvos" szót nem írják külön látszik, hogy neked a magyar nyelv is nehéz -_- kicsit sem ciki.

az "állatorvos" szót nem írják külön látszik, hogy neked a magyar nyelv is nehéz -_- kicsit sem ciki.
magasabb a ponthatár mint a sima orvosin. legyen emeltérettségid vagy kettõ. és az állatorvosit írd egybe.
Két emelttel be lehet jutni, ha eleget tanulsz. Nem tanulok ott, de biztos kemény. Latin természetesen kell, ugyanis az orvosi kifejezések latinul vannak..
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!:)
Mellesleg jó lenne ha azok akik nem értenek hozzá nem írogatnának válaszokat mások félrevezetése miatt...Szóval elõször is nem magasabb a ponthatár, alacsonyabb nincs ugyan olyan sok különbség de a lényeg hogy alacsonyabb, felvi.hu-n utánanézhetsz ha még nem tetted... amúgy meg biztos hogy nehéz bekerülni, de ha te mindent elkövetsz annak érdekében akkor sikerülni is fog. Lenin is megmondta: Tanulni, tanulni, tanulni. Mellesleg ezt is jól meg kell fontolni, mert ha nem vagy elég elhivatott egy állatorvosnak akkor nem neked való, mert nem csak a tudás számít, hanem az affinitás is.Annak iszonyú nehéz bejutni aki nem követ el mindent a cél érdekében. Szóval bocsi hogy hosszú lett, de én ezt gondolom, nem kell velem természetesen egyetérteni. (Amúgy én is oda készülök)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, én szeretnék bekerülni, az Egészség ügyben már biztos vagyok, így választottam az állatorvosit.:) Megézem, még egyszer köszi!

Majd kb. mikor fogják kiadni az AMNESIA:A MACHINE FOR PIGS-t? És a nyelvek között tényleg ott lessz a magyar is?

Azért kérdezem hogy valaki nem tud róla valamit esetleg? És a válasz előre kösz.

Legjobb válasz: Vagy nyár végén, vagy õsz elején fog megjelenni a fejlesztõk állítása szerint, de még nem biztos semmi mert 4X-re is halaszthatják. A magyar is választható nyelv lesz.

Vagy nyár végén, vagy õsz elején fog megjelenni a fejlesztõk állítása szerint, de még nem biztos semmi mert 4X-re is halaszthatják. A magyar is választható nyelv lesz.
Mostmár teljesen biztos vagyis "kõbe van vésve" az Amnesia A Machine for Pigs boltok polcaira kerülésének dátuma. Szeptember 10. úgyhogy rettegj!! :D Már nincs olyan sok!! Én is várom :)
Ja és igen igen ott a magyar nyelv is!! De szinkront nem csináltak csak az angolhoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!