Találatok a következő kifejezésre: A nyaki vizsgálat (14 db)

Mi történik a genetikai vizsgálaton? Nagyon fájdalmas? A nyaki redő 2, 5 lett, ezért kell mennem. Minden rendben volt a vizsgálat után?

Legjobb válasz: Szia, a nyaki redõ 3 mm alatt jó, és a genetikai vizsgálat ultrahangból áll. Egyáltalán nem fájdalmas.Alaposan átnézik a babát, lemérik mindenét. Nyugi ez jó eredmény!!!

Szia, a nyaki redõ 3 mm alatt jó, és a genetikai vizsgálat ultrahangból áll. Egyáltalán nem fájdalmas.Alaposan átnézik a babát, lemérik mindenét. Nyugi ez jó eredmény!!!

4d vizsgálat közben a baba a nyaka köré tette a köldökzsinórt. Tudni szeretném hogy van-e rá esély, hogy le is veszi onnan?

30 hetesen voltunk és a vizsgáló hölgy szerint ez még változhat.Csak tudni szeretném, volt-e másnak is így? Mi lett a vége? (A baba fejvég? fekvés?)

Legjobb válasz: Elsõ, te normális vagy? Az én nagyobb lányomnak kétszer rá volt tekeredve a zsinór a nyakára, a kicsinek egyszer. Mindketten gond nélkül megszülettek, villámgyorsan, és 10/10-es Apgarral. Nagyon szerencsétlen helyzetnek kell lenni ahhoz hogy ez gondot okozzon a babánál. A babák nagy részének valamennyire nyakára van tekeredve a köldökzsinór. Ha ez annyira életveszélyes lenne már rég kihaltunk volna. Nyugi!

Elsõ, te normális vagy? Az én nagyobb lányomnak kétszer rá volt tekeredve a zsinór a nyakára, a kicsinek egyszer. Mindketten gond nélkül megszülettek, villámgyorsan, és 10/10-es Apgarral. Nagyon szerencsétlen helyzetnek kell lenni ahhoz hogy ez gondot okozzon a babánál. A babák nagy részének valamennyire nyakára van tekeredve a köldökzsinór. Ha ez annyira életveszélyes lenne már rég kihaltunk volna. Nyugi!
Kedves elsõ! Attól hogy lepontozol, a válaszod még hülyeség marad :)
Pontosan! A babák nagy százaléka úgy jön világra, hogy rajta van a nyakán a zsinór, csak nem mondja a doki!:) A férjem még hurkot is csinált rá anno, mégis természetes úton született!:)
Mi 26 hetesen voltunk, nekem is rá volt tekeredve a kis nyakára 1x. Ma megyek újra UH-ra és akkor majd kiderül kimászott-e belõle. Amúgy elsõ! Mivel a baba a köldökzsinóron keresztül kapja az oxigén ugyanúgy ahogy a táplálékot is, így amíg születik nem a tüdejével lélegzik. A 4D-s UH-on mondták, hogy lehetetlen, hogy születés közben megfulladjon, mert olyankor még nem a tüdejével lélegzik, hanem a köldökzsinóron át! Kedves kérdezõ! Szerintem még nyugodtan kifordulhat belõle, mert 30-32. héten a legaktívabbak! Sok Boldogságot és könnyû szülést kívánok! 31 hkm
Nincs rá esély, császározni fognak, készülj fel, mert természetes úton megfulladhat a baba szülésközbe! Én császárral szültem, nem olyan vészes, 8hónapos kisfiú anyukája
Addig még 10 hét van. Miért ne lehetne rá esély? Bízz benne, hogy le veszi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat! Nagyon remélem, hogy nem okoz gondot az sem, ha így marad a drágám.Szeretnék hüvelyi úton szülni és ahogy olvasom ez nem egyértelmûen akadály.
6. válaszoló vagyok! Tegnap voltunk UH-on és nekem kifordult már a köldökzsinórból, tehát nincs a nyakán. Tehát 26 hetesen még rajta volt, de 32 hetesen már nem! Bízom benne, hogy a Te babád is szépen kimászik belõle! :)

Miért lehet a nyákom ilyen, és ennyi ideig? A mensi 8. napján volt HSG, utána pár napig vérezgettem, sok nyákom volt, kizárásos alapon a vizsgálat miatt.

Most 3-4 napja olyan mintha peteérésem lenne, rengeteg sok nyák jön, olyan minden mint szokott, de már a 20. napon vagyok. Most nem volt próbálkozás, mert új gyógyszert kaptam, de vajon most van peteérés, vagy csupán valami történik odabent? Ja, 28-29 naposak a ciklusaim.


Nőgyógyászati rákszűrésnél, ha a doki a melleket is vizsgálja csak azt tapogatja, vagy a hónaljat és a nyakat is?

Legjobb válasz: Dokifüggõ. voltam olyannál,amelyik csak a mellemet nézte,voltam olyannál is amelyik nyakamat,hónaljamat is végignyomkodta.Utóbbi az alaposabb.

Dokifüggõ. voltam olyannál, amelyik csak a mellemet nézte, voltam olyannál is amelyik nyakamat, hónaljamat is végignyomkodta.Utóbbi az alaposabb.
A nyakon és a hónaljban megnyagyobbodott (kórjelzõ) nyirokcsomókat kereshet, egy alapos doki valószinûleg megnézi õket, de lehet, ha a mellekben nem tapint semmit, akkor nem tapogat tovább (ez persze nem jelenti azt, hogy hogyha megnézi a nyakat/hónaljat akkor baj van).
Én éppen ma voltam, nekem a mellemet és a hónaljamat vizsgálta :)
12
12
12 hetesen kell menni. Nekem elszámolták a heteket, így 13 hetesen mentem és már nem tudták mérni, mert túl nagy volt a baba.
11-14.hét között mérik. Nekem 13+3 hetesen mérték, teljesen rendben volt így is. Elõzõ babámat 11 hetes pár naposan mérték.

A nyaki redő vizsgálat eredményét egyből meg tudják mondani, vagy várni kell napokat rá?

Legjobb válasz: Az AFP vérvétel eredménye 3 hét, az uhos vizsgálatot azonnal megmondják

Az AFP vérvétel eredménye 3 hét, az uhos vizsgálatot azonnal megmondják
Szia!Rögtön megmondják, ha nem kérdezz nyugodtan rá, vagy ha elfelejted akkor megnézheted a papíron, amit majd adnak. 3mm-ig jó.
Nyak redõt a 12. héten mérnek uh-gal, és azonnal megmondják. AFP a 16. héten van, nekem 1 hét alatt megvolt az eredmény, de átlag 2 hét a "várakozási idõ". Ha megvan az eredmény azzal együtt csinálják a genetikai uh-ot. Kellemes babavárást kívánok!
Nekem a 11.héten nézték hüvelyi UH-on és, ahogy bedugta a kis mûszert szinte azonnal mondta, hogy 1.5 mm. Boldog babavárást!

Mi az a nyaki redő vizsgálat?

Én már szültem, de nem emlékszem rá, hogy csináltak volna ilyen vizsgálatot.

Legjobb válasz: A redõ vastagságából állapítják meg (ultrahangon) az esetleges Down szindrómát.

A redõ vastagságából állapítják meg (ultrahangon) az esetleges Down szindrómát.
A 11-12. héten hüvelyi UH-val (nálam így volt), nézik a nyaki redõ vastagságát. 3 mm-ig oké, ha ennél vastagabb, akkor további vizsgálat javasolt, de még akkor sem biztos, hogy baj van. Boldog babavárást!
Nekem a 12. héten néztek hasi UH-t, majd a magas 5, 3as érték miatt lepénybiopsziát csináltak, aminek az eredménye sajnos az lett, hogy sziv fejlõdési rendellenesség, és down szindróma. Nem tarthattam meg a kislányt, a 14. héten mûtöttek.

Megmondaná valaki hogy milyen vizsgálat a nyaki redőszűrés és milyen eredménynek kell kijönnie? Mit néznek?

9 hetes vagyok de kéthét múlva megyek erre a vizsgálatra és kíváncsi vagyok hogy zajlik és milyen eredményt kell kapnom.El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A 12 hetes genetikai ultrahangon vizsgálják a babó nyakiredõ vastagságát ha jól tudom 2mm-ig jó az eredmény, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)

A 12 hetes genetikai ultrahangon vizsgálják a babó nyakiredõ vastagságát ha jól tudom 2mm-ig jó az eredmény, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)
un.genetikai uh. a baba nyaki redöit mérik amiböl a down korra következtetnek 2mm-ig jo
Szia! Ez egy uh, ahol ezt mérik. Én pontosan nem tudom mettöl meddig jó, nekem 0, 9mm volt, és a doki szerint az tökéletes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Közben beírtam a keresõbe és láttam is, de ott 3 mm-t írtak a felsõ értékre.Mégegyszer köszönöm hogy írtatok!
Szia! Igen jól tudod, én a múlt héten voltam, és meg is kérdeztem az orvost 3 mm és az fölött gyanús azt mondta!
Szia! Az utolsó vagyok, annyira felizgatott az elsõ két válaszoló által mondott 2 mm, hogy elõszedtem a papírjaimat, a kisfiamnál aki most 2 éves a 12 heti uh-on a nyaki redõ 2.3 mm volt és szerencsére makk egészséges. A mostani terhességemnél pedig 2.0-õt mértek. Ezt csak a megnyugtatásodra írtam, de kérdezz rá te is nyugodtan az orvosnál! Boldog babavárást!
Bocs, az elsõ és harmadik válaszolót akartam írni.

Ikerterhességnél, a nyaki redő vizsgálatnál mi számít jó eredménynek? Hasi vagy hüvelyi ultrahanggal történik a vizsgálat?

Legjobb válasz: Én csak 1 babával voltam kismama,ezért az elsõ kérdésedre nem tudom a választ.Viszont nekem már hasi ultrahangon nézték a 12.héten.

Én csak 1 babával voltam kismama, ezért az elsõ kérdésedre nem tudom a választ.Viszont nekem már hasi ultrahangon nézték a 12.héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! És neked milyen eredményed volt 1 babánál?
1.3mm volt, mind a 2UH-n, azaz normál vastagság.Gondolom náluk is egyenként nézik meg, A, majd B babáét.Remélem náluk is ilyen jó értéket mérnek.Gratu!
Határeset, kórháza válogatja, hogy hasi vagy hüvelyi a 12 hetes uh. Nálunk hüvelyi még, az utána következõk már hasi uh-k. És igen, külön mérik a babáknál, mindegyikét megnézik A és B magzatét is, és persze ugyanaz a jó érték, mint egy baba esetében. 29 hetes ikres kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Az ikres kismamától kérdezném, hogy volt-e amniocentézisen? Nekem a nõgyógyászom mindenképpen javasolja, a nyaki redõ eredményétõl függetlenül. Az integrált tesztre pedig azt mondta, hogy ikreknél nem végzik el, mert úgyis fals eredményt mutatna. Igaz ez? Egyébként 34 éves vagyok.
Nem voltam amnion, nekem megcsinálták 12 hetesen a komb tesztet, rá kellett írni, hogy ikrek, a BPD-t is, és úgy csinálták meg. Az eredményem jó lett, és az AFP-t is megcsinálták, az is jó lett. Arra is rá kellett irni hogy gemini! Így mások az értékhatárok, amik között jó az eredmény, azt hiszem. Nem is javasolták az aminot. Van egy egészséges lányom már (19 hós), 29 éves vagyok. Szerintem ha minden amúgy elvégzett vizsgálati eredményed jó, felesleges. Inkább próbálj meg valami jó uh-val felszerelt kórházba menni 18 hetes genetikai uh-ra.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam UH-on. Jó lett a nyakiredõ eredménye:) ! 1, 2 mm és 1, 3 mm!

Ha 1, 8 lett a nyaki redő mérete, hány százalák hogy nem áll fenn a Down-kór veszélye? Mennyire pontos ez a vizsgálat?

Legjobb válasz: Az 1.8 az jó érték.Ha 3 fölött van akkor dawn gyanus és akkor folytatják a vizsgálatokat tovább.Ha van a családodban dawn kóros érdemes megcsináltatnod az integrált tesztet-25e ft ,itt vérbõl nézik és ennek nagyobb a megbízhatósága.Ez ha jól tudom olyan 90%körüli amíg a másik kevesebb.

Az 1.8 az jó érték.Ha 3 fölött van akkor dawn gyanus és akkor folytatják a vizsgálatokat tovább.Ha van a családodban dawn kóros érdemes megcsináltatnod az integrált tesztet-25e ft , itt vérbõl nézik és ennek nagyobb a megbízhatósága.Ez ha jól tudom olyan 90%körüli amíg a másik kevesebb.
Bizony, 3-ig jó, de attól is lehet valakinek magasabb, hogy elõrébb jár a terhességében 1 héttel, mint számolják, vagy ikreket vár. Az 1, 8 viszont mindenhogy jó érték. Nyugi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!