Találatok a következő kifejezésre: A nyaki értéke (26 db)

Ilyen a görbém eddig de nem értem, miéprt nem tojásos a nyákom, ha ovum van?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Ebbõl a görbébõl hogyan derül ki, hogy van ovud? Az van írva a görbére hogy tojásos a nyákod, akkor miért írod hogy nincsen? Próbálnék segíteni csak nem igazán értem mit szeretnél kérdezni.

Ebbõl a görbébõl hogyan derül ki, hogy van ovud? Az van írva a görbére hogy tojásos a nyákod, akkor miért írod hogy nincsen? Próbálnék segíteni csak nem igazán értem mit szeretnél kérdezni.
A kérdező hozzászólása: rosszat írtam bocsi :( az ovus érzés meg van csaka nyákom nem ilyen szokott lenni, ezért nem értem, ill.a hõm 3napja alacsony
A kérdező hozzászólása: [link] ilyen!
Talán ez ilyen hónap, hogy nem lesz ovu, egészséges embernél is elõfordul nem kell aggódni. Most talán valami bezavart, vagy nagyon rágörcsöltél. NE aggódj ebben a hónapban vagy a követekzõk valamelyikében fog jönni a baba. Nekem tök lapos görbe , de tojás nyák folyás mellett lett a babám. Így nem lehet se a görbére se a nyákra számítani igazán. Esély mindig van!!!
Az elõzõ ciklusod 133 napos volt? Rendszertelen szokott lenni egyébként? Valószínûleg még majd csak most fog felmenni a hõd, de az keddi együttlét már elég "régen" volt!...

A nyaki redon mit mernek pontosan es mennyi a normal ertek?

Legjobb válasz: Gondolom a 12 hetes UH-ra gondolsz... A nyaki redõ vastagságát mérik a géppel. Ez az érték 3 mm alatt normális, felette erõs a gyanú a fejlõdési rendellenességre, például a Down-szindrómára.

Gondolom a 12 hetes UH-ra gondolsz... A nyaki redõ vastagságát mérik a géppel. Ez az érték 3 mm alatt normális, felette erõs a gyanú a fejlõdési rendellenességre, például a Down-szindrómára.
ultrahangoznak, nekem hasi volt és úgy ahogy a bab hosszát is mérik úgy a nyaki redõ nagyságát is megmérik.Mindenképpen 3mm alatt kell lennie az értéknek.ha magasabb tovább vizsgálatokra küldenek, mert akkor down gyanus a baba.

10 hetes 4napos terhességnél minden adat Bpd:16 mm Crl:34 mm Combcsont 7mm orrcsont látható volt. Nyaki redõre viszont konkrét értéket nem írt, csak azt, 3 mm alatt, norm. Szerdán megyünk a 12 hetesre és nagyon aggódom a nyaki redõ miatt. Lehet baj?

Legjobb válasz: Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm

Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm
Miért aggódsz? Ha most normális, nem hinném hogy egy hét alatt ez megváltozik. Orrcsont is jó jel. Semmi baj nem lesz! :)
Így van, minden babaoldal más méreteket ír. Az a legjobb, ha minden uh után megkérded az orvost, hogy minden méret a korának megfelelõ-e és rendben vagytok-e. Ha azt mondja igen, akkor nyugodj meg! Próbáld élvezni a terhességed! Azt megkérdezhetem, hogy a missed ab-od hány hetesen volt, és milyen okból?
A kérdező hozzászólása: 12 hetes uh-n derült ki, hogy 3 hete halott....Elõtte 6 hete 5 napos Uh-n szépen fejlõdött, volt szívhang is...Nem tudjuk miért történt...egészségesek vagyunk a férjemmel, és úgy is élünk.Lelkileg is és tetsileg is nagyon megviselt, fõleg a mellem, mert már elég erõteljesen beindult az elõtej termelés. Igyekszem nem aggódni, tudom, hogy bármikor lehet baj, próbálok úgy élni, hogy ne lehessen gond, mindent betartani...csak tényleg nehéz nem aggódni...de nagyon igyekszem.
Értem, sajnálom. Az elsõ pár hét az olyan, hogy egy szinte észrevehetetlen vírus vagy baktérium is elviheti a babát. Nem kell ehhez a férjednek vagy neked betegnek lenned. A 12 héttõl mondják, hogy olyan stramm és ellenálló lesz a baba. 11 hetes vagy, és él a babád, jók az értékek. Mostantól már baj nem lehet, csak vigyázz magadra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.és vigyázok, ahogy csak tudok :) szedem még mindig a hormon gyógyszert is, ahogy a doki mondta. Bár õ azzal nyugtaott az utolsó uh-n is (akkor voltunk 10 hetes 4 napos), hogy mivel az elõzõ terhesség ekkor már egy hete halott volt, mostmár nagyon kevés esély van az elhalásra, de persze sosem lehet tudni, bármi megtörténhet.
Szia, elõször is, én a konkrét kérdésre válaszolnék. A babamnal , 10+4nél 1, 2 volt a nyaki redo, 12+1 én 3, 5 13+4nél 4, 2! Sok ilyet hallottam, h valahol csak úgy adják meg ar értékét, h3 alatti. Kérdezd szépen meg, h mégis mennyi a 3alatti? 1, 2 vagy 2, 9 , mertnem mindegy. De a meglévõ orrcsont jó jel! Ami velem történt, ritka dolog, de létezik, csak ezért írtam le. Chorion biopsziam volt, ami olyan mint a magzatviz vétel , és negatív lett. Tehát down kizárva! Próbálj ne aggodni , az nem segít, de légy tisztában a pontos eredményekkel !!! Én is 24éves vagyok. És 17+ 4:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, szerdán akkor a vizsgálat során mindenképp megkérdezem, ha az orvos pontos értéket nem mondana.
Szia, most szerdán voltál dokinal ? Mindent rendben talált?
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, most voltam, mindent rendben talált, a nyaki redõ még mindig 3 mm alatti. :)
Szuper , örülök nagyon és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem...meg igyekszem....de komolyan ezt olvastam és hidd el, ugyan úgy megvoltam lepõdve rajta, mint most te.Én már pl azért nem is nézem a magzatparamétereket, mert ahány oldal annyi érték...ezen már nem idegesítem magam....De ezen én is nagyot néztem, mert én is úgy gondolom, minél fiatalabb egy nõ, annál egészségesebb egy terhesség....Fura az biztos...
Figyelj, persze nõ a redõ, de ez nem jelenti azt, hogy másfél hét múlva nagyon vastag lesz. Lehet, hogy most 1 mm, 1, 5 hét múlva, meg 1, 8 mm. Azt meg kétlem, hogy a fiatal nõknél lenne nagyobb a kockázat. A nõi test fizikailag és biológiailag 24-25 évesen van a legjobb kondicióban a szüléshez, és ehhez hozzájön az, hogy egy fiatal nõnek sokkal jobb minõségû a génállománya. Az évek során ez romlik, azért is lesz több beteg baba. 10+4 hetsen már van látható orrcsontja! Bõven a 12. hét elõtt. Gondolj erre! Sajnálom az elveszített babádat, de a legtöbb missed ab. a 12 hét elõtt van, és te a 11. hétben jó uh-eredményeket kaptál. Túl vagy a nehezén!
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert olvastam itt más kérdésben, hogy valakinek tizedesjegy pontossággal megmondták tarkóredõ nagyságát.nekem csak 3 mm alatt volt írva.Illetve olya hozzászólás is volt, hogy tarkóredõ nagysága nõ a baba méretével együtt.Ezért is kérdeztem, hogy van -e esetleg aggódni valóm....
sok helyen nem írnak pontos számot, csak annyit amit neked is, hogy 3mm alatt.
Hát nekem egyáltalán nem mondták meg pontosan. Annyit mondtak, hogy tökéletes. Õszintén, 28 hetes vagyok, de azóta sem néztem meg, hogy mit írtak a 12. héten kapott papírra:)
A kérdező hozzászólása: Én aggódom ezelõtti terhességem áprilisban missed ab.-bal lett vége, és persze, aggódik az ember...ennél a terhességnél eddig hála istennek minden rendben volt, szépen fejlõdött (kop-kop-kop)nagyon remélem, hogy a 12 hetes után már azért meglehet nyugodni, hátha már tényleg megmarad a baba, de itt is lehet néha elég hajmeresztõ dolgokat olvasni, kivel mi megnem történik...
A kérdező hozzászólása: Én kérek elnézést, ha aggódom az értékeim miatt, 24 éves kezdõ kismamaként.3 kérdést tettem fel eddig...rendszeresen visszatérõ....nem kötelezõ válaszolni úgy gondolom, ha én más embereket normális hangnemben megtudok szólítani, akkor ez várom el én is, mert ismeretlenül is megadom a tiszteletet.
neaggodj mert nemhiaba mérik a 12.héten. Elötte illetve utanna nem mérvado ezért nem is mérte meg. Azt 12hetesen kell. De ha akkor is csak enyit ir az is tökéletes mert ez a lényeg hogy 3mm alatt legyen. Nem is értem most mért nézte meg, nemszokták.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért, hogy veszélyeztetett kismama vagyok, és most mindent ellenõrizni akart....
Ne haragudj, hol nem kaptad meg a tiszteletet? Lehet, hogy egyenes vagyok és nyers, de nem voltam bunkó. Ezekbõl az adatokból nem lehet megállapítani semmit, mert még korai adatok. Az orrcsont annyiból jó jel, hogy a legtöbb Down-os babának csak a második trimeszterben kezd látszódni, mert fejlettlen az orrcsontjuk. De egy orcsont sem garancia. Viszont nagyon fiatal vagy még, nincs meg az öregségi kockázat, sokkal nagyobb esélyed van egy egészséges babaára, mint egy 38 évesnek. Nem bunkóból mondom, hogy nem szabad túllihegni, és túlidegeskedni, mert a baba idegrendszere egyre inkább összeköttetésben vana tiéddel, és kihat rá is, ha sokat stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert olvastam itt más fórumban, hogy a redõ a baba nagyságával nõ...erre következtettem, hogy mivel folyamatosan nõ a baba a 12. hétig lehet a tarkó redõ is, és mivel teljesen pontos összeget nem mondott az orvos elérheti a nem egészséges határt... a korom miatt viszont én azt olvastam, hogy 30 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba, mint idõsebb nõknél...orvosi fórumon olvastam tegnap...azt hittem itt nyugodtan lehet kérdezni, ha bármi kételye van az embernek...a férjem "tudatlan" anyukám 24 évvel ezelõtt szült...kit kérdezzek??? és elhiheted, hogy fele ennyire sem lennék ideges, hanem vesztettem volna már el egy babát, tudom mivel jár testileg-lelkileg...egyiket sem kívánom senkinek....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jól esik, és sokat segített a bíztatás abban, hogy megnyugodjak.Remélem most már tényleg élvezhetem igazán a terhességet, mostmár, hogy a rosszullétek is alább hagytak, és betöltve a 12. hetet....Nagyon boldogok vagyunk :)


A nyaki redő értéke mennyire ad megbízható eredményt, ha pozitív, tehát magas az érték? Hány % esélyem van rá, hogy egészséges a babám?

Genetikai vizsgálat jöv? kedden lesz, és az erdménye 2 hét. Nagyon megijedtem a magas nyki red? értéke miatt. ( 5,3mm.

Legjobb válasz: Hallottam már ilyet hogy ez az érték nagyon magas lett, de ez még nem jelent azt hogy beteg lesz a babád. Szoritok értetek

Hallottam már ilyet hogy ez az érték nagyon magas lett, de ez még nem jelent azt hogy beteg lesz a babád. Szoritok értetek
A sógornõméknél is ez volt a helyzet, nagyon idegesek voltak, és a vizsgálat után kiderült, hogy semmi baja a babának, az Uh-n néztek el valamit. Legszívesebben neki mentek volna az uh-s dokinak. Ne idegeskedj, fel a fejjel!
Sziasztok. Én vagyok aki feltette a kérdést. Mindenkinek köszönöm a bíztató szavakat, és bízom benne, nem lesz semmi baj. Van 2 egészséges gyermekem, ez baba lenne 3. Tavaly volt egy méhen belüli elhalásom a 15. héten. Nagyon szeretném hinni, hogy minden rendben lesz, bár az orvos az esélyeimrõl annyit mondott, hogy 10 %az esély, hogy kromoszóma rendellenesség lesz, de kb 30% az esély egyéb problémára.( elhalás, vetélés) A corion boholy biopsziát megcsinálják kedden, mire eredménye lesz túl leszek 15. héten. Ha bármilyen betegséget diagnosztizálnak, nem fogok gondolkodni, mert beteg gyeremeket világra hozni nem szeretnék. Most a 70% esély egész bíztató, reménykedem, hogy szerencsém lesz.
Szia! Nehéz hetek elé nézel, próbálj kikapcsolódni, nagyon sokat együtt lenni a pároddal, hogy gyorsabban teljen az idõ. Légy bizakodó, és higyj a baba egészségében! Nagyon drukkolok!!!
Kitartás, valahogy ki kell húzni azt a két és fél hetet, az már biztos eredményt ad és vége az ijedtségnek. Nem hiszem, hogy bárki is jósolgatni merne... Itt mind drukkolunk!!
Komolyan mondom! Aki csak károgni tud, az ne válaszolgasson! Nem erre van szüksége, hanem támogatásra. Nagyon szorítok neked, nem lesz semmi baj. Gyönyörû szép, egészséges babád lesz.:)
Szia! Sajnos nagyon magas az értéked!De nem akarlak elrettenteni!!!Várjuk meg a keddet hátha a babádnak nincs semmi baja!!Kitartás!!
Szia, Nálunk is hasonló érték volt, négány tized százalékkal több. Nekem az UH-on megmutatták a nyaki redõ méretét, és azonnal küldtek a genetikára. Ott azt mondták, hogy 50-50 % az esélye a Down-kórnak. Adnak egy hetet a gondolkodásra, és aztán megbeszéljük a jövõt. A 11 hetem utolsó elõtti napján voltunk. Mi megköszöntük az egy hetet, de nem éltünk a legetõséggel. Másnap meg volt az abortusz sajnos. Ha tovább vártunk volna, akkor már szülesztettek volna. Az egész terhesség nagyon megterhelõ volt a szervezetemre, olyan gyenge voltam, mint a nyárfalevél. Mûtét után felerõsödtem, most már újra próbálkozunk. :) Ne haragudj, hogy nem tudtalak biztatni, de nálam ez történt. Aztán az is lehet, ha megtartottuk volna akkor minden renben lett volna. De ezt már nem tudjuk meg. Fel a fejjel! Írj, hogy mi van veletek! Nagyon - nagyon szurkolok!
Mi van Veletek??? Remélem, megoldódott a problémátok!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos szívfejlõdési rendellenesség+down szindróma igazolódott és terhességmegszakítás lett a vége a 14. héten. Most újra próbálkozunk, talán hamarosan sikerül.
54 kevés. Rátenyereltél a billentyûzetre?
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!Igen véletlen és igy rakta már ki a kérdést!:)

Ha a nyaki redő a 12 héten 3, 7 volt, létezik, hogy a 14 héten 1, 7? Visszugorhat a jó értékre vagy, ha beteg a baba akkor végig vastag a tarkóredő?

Legjobb válasz: A tarkóredõt szigorúan vett idõpontban, a 12. betöltött héten nézik. Csak az akkori érték számít. A helyedben - mert ugye bizonytalanságra van ok - elmennék újabb ultrahangra más orvoshoz is (lehetõleg 4D-re), csak hogy megnyugodjak.

A tarkóredõt szigorúan vett idõpontban, a 12. betöltött héten nézik. Csak az akkori érték számít. A helyedben - mert ugye bizonytalanságra van ok - elmennék újabb ultrahangra más orvoshoz is (lehetõleg 4D-re), csak hogy megnyugodjak.
A 14.hétre már szívódhat fel valamennyi a tarkóredõbõl. Nem tudom, hány éves vagy, de szerintem csináltass amniocentézist és 4D ultrahangot mindenképpen!
A kérdező hozzászólása: Igen én is így tudtam, csak közben itt sokan kérdezik, hogy mi van ha csak a 13 vagy 14 héten jut el uh-ra?!És mivan ha õnáluk ugyan ez a helyzet!? Voltam már azóta 2 orvosnál is, szervi elváltozás nincs, de én ragaszkodni fogok az amniohoz, még, ha van is kockázat!Beteg gyereket nem szeretnék az egészséges mellé!29 vagyok
Benne van a pakliban az is hogy el van számolva a terhesség. A Genetikai uhnál sokat számít az a pár nap is. Szorítok nagyon.

Ma voltam 12. heti uh vizsgálaton és a nyaki redő 1, 1mm lett. Mennem kell genetikára. Ugye ez jó érték?

Szombaton leszek 12 hetes.35 éves vagyok és félek, hogy fognak csinálni amniocentézist.

Legjobb válasz: Tökéletes eredmény, ez miatt ne aggódj! 3mm fölött nem jó. Én is tegnap voltam, nekem 2,3mm lett, 13hetes vagyok.

Tökéletes eredmény, ez miatt ne aggódj! 3mm fölött nem jó. Én is tegnap voltam, nekem 2, 3mm lett, 13hetes vagyok.
elsõ vagyok, vasárnap leszek 14hetes....
Szerintem ez az érték jó.Az enyém 1, 5 lett.Genetikára meg a korod miatt kell menni.Az amniocentézisre meg nem kötelezhetrnek.Én is megyek genetikára, mert 35 leszek ebbe a hónapba és most várom a 4 babámat, de közöltem az orvosommal hogy at amniot nem vállalom mert minden más eredményem jó.Szerintem ha neked is jó minden akkor nem kell hogy megcsinálják.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom ami veled történt, de nemsoká kezedben lehet a kisbabád:) Sok boldogságot nektek:) Hála istennek akkor jó lett az eredmény:) Sikerült olyan dokit kifognom aki bunkó... Mindenképen mennem kell mert trombozisom volt(van) és mikor megfogant pont gyogyszert szedtem és szúrtam magam.Müteni kellet volna.A párom testvére meg nyitott gerincel született.Ugyhogy van ok amiért menni kell.
Utolsó vagyok, köszi az együttérzést! :-) Huh, akkor Neked is indokolt, de mondjuk az hogy szúrtad magad, nem hiszem, hogy gáz, mert van a ki terhesen is végig kell adja magának a trombózis ellen... Viszont a nyitott gerinc nem vicc, tényleg nem akarlak rábeszélni, de gondold át az amniót, mert nem egy nagy kunszt, szinte semmi, nem kellemes, mert hát az ember pocakjába szúrnak, és ott a bébi, de mindent látsz az UH-on, és még közelében sincs a tû, nagyon profik, aki ezt csinálják, viszont megnyugszol...szerintem. de ott úgyis mindent elmondanak, minden jót Neked, és vigyázz magadra! :-)

A 12. héten mennyi a nyaki redő (NT) normál értéke?

Hány mm a minimum és mennyi a maximum a normál tartományban?

Legjobb válasz: 3mm-ig jó.

3mm-ig jó.
1-3 mm között jó.
A kérdező hozzászólása: köszi, azért kérdeztem, mert vki 2, 5-öt mondott, de hallottam már 3-at is maximumnak. a 2, 5 rémlett nekem elõször.

Legális ez? Nem büntetnek meg érte? Esetleg nem kapok egy pert, vagy börtön, vagy pénz büntetést a nyakamba?

Az lenne a kérdésem, hogy ingyenes, vagy próbaverziós szoftverrel készített reklámplakátokat, infografikákat lehet-e eladásra kínálni?

Legjobb válasz: Ha neked elég a próbaverziós program tudása a plakát elkészítéséhez, akkor legális! Akkor nem lenne az, ha tört programot használnál!

Ha neked elég a próbaverziós program tudása a plakát elkészítéséhez, akkor legális! Akkor nem lenne az, ha tört programot használnál!
nagy kérdés, hogy milyen licenszet ad a trialhoz a gyártó. Amúgy nagyon szép húzás volt adobe részérõl, hogy már lehet bérelni is a licenszet, tehát nem kell megvenni fél milláért a szoftvert, hanem fizetsz havonta pár ezret érte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtök válaszát. Az elsõnek egy kiegészítés: vannak dolgok, amiket megtudok valósítani próbaverzióban. Majd, ha lesz pénzem akkor megveszem az eredetit. A másodiknak: Valóban fontos a licenc. Most olvasom õket.
Bankkártya....
Szerintem a szálláson nyugodtan hagyhatod, ha ott eltûnik, akkor legalább tudod, hogy ki vitte el és kiverheted a balhét. De rendes helyen nem lopják meg a vendégeket. Ha mégis elviszed magaddal az összeset, akkor a táska lemélyebb bugyrába rakd, és mindig legyen szem elõtt.
Én mindig a cipõmbe tettem a pénzt ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Igen a bankkártyára már én is gondoltam :) és köszönöm a válaszokat. Szerintem mindegyiket alkalmazni fogom, biztos ami biztos :)
Én rengetegszer voltam már külföldön nyaralni és várostnézni is, soha nem volt abból gond, hogy a szálláson hagytuk a pénzt, pedig nem szállodában voltunk általában, hanem olcsóbb apartmanban. Mi mindig az egyik bõrönd belsõ zsebébe tettük, ha több bõröndöt vittünk, akkor a bõröndöket egymásba raktuk, és a legbelsõbe volt a pénz. De apró mindig volt a fiókban vagy az asztalon, és abból se tûnt el soha...
Szerintem egy a lényeg: ne legyen minden pénzed egy helyen. Ha olyan helyre mész, ahol konkrétan az adott országra/régióra vonatkozóan mondják azt, hogy lopnak a szállodákban, akkor jó eséllyel tényleg lopnak a szállodákban = használd a széfet. A bankkártyádat illetõen pedig egyrészt mindig legyen nálad felírva a kártya és/vagy a számlád száma, no meg az a telefonszám, amin le tudod tiltatni. Ezen kívül pedig állítsd be az sms-szolgáltatást arra az idõre, amíg utazol, így azonnal értesülsz arról, ha ellopták a kártyaadataidat, esetleg az egész kártyádat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!