Találatok a következő kifejezésre: A nyakamon oldalon van egy (19 db)

Nyakon oldalt, lehet tapintani különböző nagyságú kis porc szerüségeket? Vagy az a nyirokcsomó? Mind a két oldalt van, egyik kissebb másik picit nagyobb kb 1cm-s

Legjobb válasz: Porcot biztosan nem,mert az ott nincs.Nagy valószínûséggel nyirokcsomók. Mindenképpen mutasd meg orvosnak,mert lehet egyszerû gyulladás,de komoly betegség tünete is.

Porcot biztosan nem, mert az ott nincs.Nagy valószínûséggel nyirokcsomók. Mindenképpen mutasd meg orvosnak, mert lehet egyszerû gyulladás, de komoly betegség tünete is.
Nyakon oldalt nincs nyirokcsomó sem. Ajánlom fellapozni egy anatómiai atlaszt.
Én is ajánlom figyelmedbe: enthouse.blog.hu/2010/03/.../nyaki_nyirokcsomo_regi

Meg fogok halni úristen! A mellemben van valami keményedés ami fáj, a nyakamon is van valami és a fejem is szokott fájni az egyik oldalon. Mennyi idő lehet hátra? Nagyon félek basszus.

Legjobb válasz: Ha infarktust kapsz félelmedben, akkor nem sok. Mi lenne, ha esetleg elmennél orvoshoz. Mekkora a melled? Ha kicsi, a bordákat is érezheted. Fájhat attól is, hogy meg fog jönni vagy peteérésed van. A nyakadon mi van? A fejfájás meg nem jelent semmit. Az enyém is szokott, meg még több millió emberé. Ha agydaganatra gondolsz, az nem ilyen.

Ha infarktust kapsz félelmedben, akkor nem sok. Mi lenne, ha esetleg elmennél orvoshoz. Mekkora a melled? Ha kicsi, a bordákat is érezheted. Fájhat attól is, hogy meg fog jönni vagy peteérésed van. A nyakadon mi van? A fejfájás meg nem jelent semmit. Az enyém is szokott, meg még több millió emberé. Ha agydaganatra gondolsz, az nem ilyen.
nyugi, ahelyett hogy pánikolsz, húzz el a dokihoz. Az is lehet, sõt biztos hogy nem halálos hanem a nyirok csomóid durrantak be valami fertõzés miatt, vagy épp menstruálsz esetleg? Rengeteg oka lehet nem kell egybõl halál madarat látni! Gyerünk az orvoshoz! Most!
Na nekem meg háromszor is lejött a válasz! Nem én tehetek róla, hanem a rendszer.
Jaj ne!Ne veszítsd el ennyire a reményt. A keményedés lehet ciszta is, vagy tejmirigy duzzanat is. Vagy gyulladásos folyamat.Lehet valami krónikus gyulladásod, ami a nyaki nyirokcsomó duzzanatot okozhatják. A fejfájásod már a stressztõl lehet. Irány a háziorvosod. Jobbulást kívánok!
Jaj ne!Ne veszítsd el ennyire a reményt. A keményedés lehet ciszta is, vagy tejmirigy duzzanat is. Vagy gyulladásos folyamat.Lehet valami krónikus gyulladásod, ami a nyaki nyirokcsomó duzzanatot okozhatják. A fejfájásod már a stressztõl lehet. Irány a háziorvosod. Jobbulást kívánok!
Jaj ne!Ne veszítsd el ennyire a reményt. A keményedés lehet ciszta is, vagy tejmirigy duzzanat is. Vagy gyulladásos folyamat.Lehet valami krónikus gyulladásod, ami a nyaki nyirokcsomó duzzanatot okozhatják. A fejfájásod már a stressztõl lehet. Irány a háziorvosod. Jobbulást kívánok!
Sipirc a dokihoz! Nincs rinyálás, halogatás!
A kérdező hozzászólása: inkább ne válaszoljon senki
mind meg fogunk halni. de azt a legjobb orvosok sem tudják megtippelni, hogy mikor, éveket, néha évtizedeket szoktak tévedni.
A rák nem fáj... Csak már késõn, elõtte pedig egy sor általános tünet (fogyás, gyengeség, émelygés, hajhullás... ) jelentkezik általában. A nyakadon lehet pl. nyirokcsomóduzzanat, a fejed meg azért fáj, mert hülyeségeket képzelsz be magadnak.

A nyakamon jobb oldalon van egy borsónyi nagyságú kitapintható csomó, már 2 éve. Mi lehet az?

Legjobb válasz: Szia. Nekem is van olyan... Nekem azt mondták többen, hogy, amikor valamilyen gyulladás van a szervezetben, akkosez a csomó megduzzad. De azért a biztonság kedvéért el kellene menni az orvoshoz..

Szia. Nekem is van olyan... Nekem azt mondták többen, hogy, amikor valamilyen gyulladás van a szervezetben, akkosez a csomó megduzzad. De azért a biztonság kedvéért el kellene menni az orvoshoz..
nem a nyirokcsomóra gondolsz? szerintem az az

A nyakamon a jobb oldalon két éve van egy kis borsószem nagyságú csomó. Néha fáj. Mi lehet az? A nyirokcsomóm nagyobbodhatott meg? Vagy esetleg a rossz fogtól is lehet?

Legjobb válasz: szia. nekem is van olyan a nyakamon,és már minden vizsgálaton tul vagyok.Semmit nem tudtak mondani csak azt hogy egy régi megfázásbol maradtak kint valoszinü,és nem huzodtak vissza. A fogászat nem hülyeség bár már én is rendbe tettem,de mégis ott vannak a nyakamon. Amit iszok fekete szöllö létöl van amikor kissebb lesz,mert vas van benne. Gyogynövényboltba tudsz venni,probáld ki megéri. vagy szedjél egy kis vitamint.

szia. nekem is van olyan a nyakamon, és már minden vizsgálaton tul vagyok.Semmit nem tudtak mondani csak azt hogy egy régi megfázásbol maradtak kint valoszinü, és nem huzodtak vissza. A fogászat nem hülyeség bár már én is rendbe tettem, de mégis ott vannak a nyakamon. Amit iszok fekete szöllö létöl van amikor kissebb lesz, mert vas van benne. Gyogynövényboltba tudsz venni, probáld ki megéri. vagy szedjél egy kis vitamint.
nekem is tele van vele a nyakam 12 éves vagyok és már kórházban is voltam és azt mondták macskakarmolástol:P

KB.3-4 napja van egy csomó/duzzanat a nyakam jobb oldalán. Normális?

Nem fáj + beteg sem vagyok (legalábbis fizikálisan/mentálisan nem érzek semmit) 16/F

Legjobb válasz: Valószínûleg nyirokcsomó,de lehet egy egyszerû zsírdaganat is. Ha nyirokcsomó akár egy banális,szinte észrevétlen fertõzés is okozhatja. Ha 1-2 hét alatt nem múlik el,vagy más panaszod is lenne mellette mindenképpen menj orvoshoz.

Valószínûleg nyirokcsomó, de lehet egy egyszerû zsírdaganat is. Ha nyirokcsomó akár egy banális, szinte észrevétlen fertõzés is okozhatja. Ha 1-2 hét alatt nem múlik el, vagy más panaszod is lenne mellette mindenképpen menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: KÖSZ
Szerintem is, a nyirokcsomó a valószínûbb, mert a zsír nem nõ ki egy nap alatt.
A kérdező hozzászólása: nem múlt , de kicsit kisebb lett... szerintetek el menjek vele orvoshoz ?
Szerintem a hét vége felé menj el. Ha nincs semmi baj, megnyugszol, ha viszont szükség van rá kivizsgálnak és kapsz kezelést.
Vidd orvoshoz..
A kérdező hozzászólása: És esetleg nem tudod mennyibe kerül egy izom lazitó injekció?
Ez akár agyvérzés tünete is lehet! Szerintem az is...Vidd orvoshoz!

A nyakamban van egy csomó, jobb oldalt, középen, egy ér mentén, mi lehet az?

tapintásra,olyan mintha egy tyúk zuzája.. tehát nem egy gömb,hanem valami ovális cuccos.. mi lehet az? (megvagyokfázvapicit)

Legjobb válasz: Érintésre érzel fájdalmat? Hány éves vagy?

Érintésre érzel fájdalmat? Hány éves vagy?
Az miatt kérdezem, mert a fiataloknál ez gyakori megbetegedés... Ez nem más mint mononucleosis ismertebb nevén csókbetegség, ami nyál útján terjed... Mint már említettem a fiataloknál gyakori... Ez egy vírusos megbetegedés, gyógyszer nincs rá, maximum tüneti kezelés, mert a tünetei közé tartozik a nyirokcsomó duzzanat, a nyakon, fülek mögött(általában), alacsonyabb, magasabb láz, torokfájás, megfázáshoz hasonló tünetek, és ami a legnagyobb problémát okozhatja az a lép megnagyobbodása... A betegségre gyógyszer, az ágynyugalom, kerülni kell a zsíros, sós, savanyú dolgokat, 2hétig, ugyanis a betegség 2hét alatt magától elmúlik... Ne használj közös evõeszközt, vagy poharat, vagy bármi mást a családtagjaiddal, amivel a nyálad érintkezik, mert õk is elkaphatják... De persze azért fordulj orvoshoz, õ tud biztosat mondani, egy egyszerû vérvétel kiderítheti, hogy mi is a gond... :) Lehet, hogy csak a megfázás miatt duzzadt meg a nyirokcsomó... :)
Én is átestem rajta... :D tapasztalatból beszélek, elsõ kettõ voltam... :)
A kérdező hozzászólása: nem fáj, csak aggaszt hogy ott van :D
majd visszahúzódik magától... :) az biztos, hogy nem halálos... :D
Szerintem nyirokcsomó duzzanatod van, mivel írtad is, hogy meg vagy fázva. Ha elmúlik a betegséged, az is el fog múlni. Ha esetleg nagyon aggódsz miatta, akkor mutasd meg az orvosodnak.

Valahol hallottam, hogyha az embernek pl csak az egyik oldalon pattanásos a nyaka, akkor cisztája van. Tényleg így van?

Nekem már jó ideje jó pár csúnya pattanás van az állam és a nyakam közötti részen. De most már inkább csak a bal oldalon. Lehet, hogy cisztám van?

Legjobb válasz: Szerintem butaság ilyesmibõl következtetni.Menj nõdokihoz és az megmondja.

Szerintem butaság ilyesmibõl következtetni.Menj nõdokihoz és az megmondja.
Szia!Szerintem ez butaság!Én ilyenrõl még nem hallottam, pedig már van tapasztalatom mindenbõl szinte!
Én terhes voltam, mikor így jártam. 3 hétig ott ültek, én meg +at teszteltem. :)
Nekem mindehol van pattanásom, de csak bal oldalon volt cisztám. A pattanások a mûtét után sem múltak el. A barátnõmnek pedig mindig az az oldala pattanásos az arcán, amelyik oldalon peteérése van.

Normális ez? Tényleg van ilyen? A nyakamon, jobb oldalt, az állkapcsom alatt van egy dudor, ami ma este egyik percről a másikra dagadt meg.

Édesanyám szerint,a nyirokcsomóm az,és,hogy ez normális.Tényleg így van??

Legjobb válasz: Nekem a fülem mögött volt ilyen, nekem is ezt mondta anyukám :)) Fél hónap múlva totál elmúlt!

Nekem a fülem mögött volt ilyen, nekem is ezt mondta anyukám :) ) Fél hónap múlva totál elmúlt!
Lehetséges, hogy nyirokcsomó duzzanat, de ha az is nem árt utánanézni mitõl származik.Ha valami belsõ fertõzésforrás által válik a nyiroktevékenység fokozottá érdemes szakorvossal konzultálni.Persze megijedni nem kell.
Van ilyen, de nem tudom mi ez. Kolléganõmnek volt ilyen valami, aztán nemsokára alig tudta mozgatni a nyakát és elment orvoshoz a dudorral. Aztán irány a kórház, mert elkezdte nyomni a nyaki ütõeret.
Igaza van anyudnak, nekem is volt ilyenem egy éve...Mi elvittuk és megultrahangozták v. i.. ilyen zselés cuccot raktak a nyakamra és huzogattak rajta valamit..
Ha a hirtelen növekvõ dudor étkezéssel vagy étkezési ingerrel függ össze, akkor az nyálkõ lesz - szájsebészeti terület. Ebben az esetben nem a kõ dagad fel értelemszerûen, hanem a felgyülemlett nyál a nyálvezetékben, ami a kõtõl nem tud ürülni. De bármi is a dudor természete, meg kell nézetni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!