Találatok a következő kifejezésre: A nyakamon oldalon van (38 db)

Meg fogok halni úristen! A mellemben van valami keményedés ami fáj, a nyakamon is van valami és a fejem is szokott fájni az egyik oldalon. Mennyi idő lehet hátra? Nagyon félek basszus.

Legjobb válasz: Ha infarktust kapsz félelmedben, akkor nem sok. Mi lenne, ha esetleg elmennél orvoshoz. Mekkora a melled? Ha kicsi, a bordákat is érezheted. Fájhat attól is, hogy meg fog jönni vagy peteérésed van. A nyakadon mi van? A fejfájás meg nem jelent semmit. Az enyém is szokott, meg még több millió emberé. Ha agydaganatra gondolsz, az nem ilyen.

Ha infarktust kapsz félelmedben, akkor nem sok. Mi lenne, ha esetleg elmennél orvoshoz. Mekkora a melled? Ha kicsi, a bordákat is érezheted. Fájhat attól is, hogy meg fog jönni vagy peteérésed van. A nyakadon mi van? A fejfájás meg nem jelent semmit. Az enyém is szokott, meg még több millió emberé. Ha agydaganatra gondolsz, az nem ilyen.
nyugi, ahelyett hogy pánikolsz, húzz el a dokihoz. Az is lehet, sõt biztos hogy nem halálos hanem a nyirok csomóid durrantak be valami fertõzés miatt, vagy épp menstruálsz esetleg? Rengeteg oka lehet nem kell egybõl halál madarat látni! Gyerünk az orvoshoz! Most!
Na nekem meg háromszor is lejött a válasz! Nem én tehetek róla, hanem a rendszer.
Jaj ne!Ne veszítsd el ennyire a reményt. A keményedés lehet ciszta is, vagy tejmirigy duzzanat is. Vagy gyulladásos folyamat.Lehet valami krónikus gyulladásod, ami a nyaki nyirokcsomó duzzanatot okozhatják. A fejfájásod már a stressztõl lehet. Irány a háziorvosod. Jobbulást kívánok!
Jaj ne!Ne veszítsd el ennyire a reményt. A keményedés lehet ciszta is, vagy tejmirigy duzzanat is. Vagy gyulladásos folyamat.Lehet valami krónikus gyulladásod, ami a nyaki nyirokcsomó duzzanatot okozhatják. A fejfájásod már a stressztõl lehet. Irány a háziorvosod. Jobbulást kívánok!
Jaj ne!Ne veszítsd el ennyire a reményt. A keményedés lehet ciszta is, vagy tejmirigy duzzanat is. Vagy gyulladásos folyamat.Lehet valami krónikus gyulladásod, ami a nyaki nyirokcsomó duzzanatot okozhatják. A fejfájásod már a stressztõl lehet. Irány a háziorvosod. Jobbulást kívánok!
Sipirc a dokihoz! Nincs rinyálás, halogatás!
A kérdező hozzászólása: inkább ne válaszoljon senki
mind meg fogunk halni. de azt a legjobb orvosok sem tudják megtippelni, hogy mikor, éveket, néha évtizedeket szoktak tévedni.
A rák nem fáj... Csak már késõn, elõtte pedig egy sor általános tünet (fogyás, gyengeség, émelygés, hajhullás... ) jelentkezik általában. A nyakadon lehet pl. nyirokcsomóduzzanat, a fejed meg azért fáj, mert hülyeségeket képzelsz be magadnak.

Nyakon oldalt, lehet tapintani különböző nagyságú kis porc szerüségeket? Vagy az a nyirokcsomó? Mind a két oldalt van, egyik kissebb másik picit nagyobb kb 1cm-s

Legjobb válasz: Porcot biztosan nem,mert az ott nincs.Nagy valószínûséggel nyirokcsomók. Mindenképpen mutasd meg orvosnak,mert lehet egyszerû gyulladás,de komoly betegség tünete is.

Porcot biztosan nem, mert az ott nincs.Nagy valószínûséggel nyirokcsomók. Mindenképpen mutasd meg orvosnak, mert lehet egyszerû gyulladás, de komoly betegség tünete is.
Nyakon oldalt nincs nyirokcsomó sem. Ajánlom fellapozni egy anatómiai atlaszt.
Én is ajánlom figyelmedbe: enthouse.blog.hu/2010/03/.../nyaki_nyirokcsomo_regi

Három napja pokolian fáj a nyakam és átsugároz a fejembe is, de ez az egész csak a jobb oldalamon van. A fülem alatti rész be van dagadva de nem fáj. Mi lehet a baj?

Fáj a nyelés is általában, és a számat is csak nehezen bírom kinyitni. A fejem pedig olyan mintha ólomból lenne.

Legjobb válasz: Nyirokcsomó megnagyobbodás? Az király. :)

Nyirokcsomó megnagyobbodás? Az király. :)
Nincs hátul rossz fogad, ami betályogosodott?
A kérdező hozzászólása: ha lenne rossz fogam azt érezném, nem?:/

Mi lehet a bajom? Mar 4 napja nagyon faj a bal oldali mandulam es alatta a nyakam, megis van duzzadva.

Lehet hogy pajzsmirigy betegseg? Mit tegyek? Faj ha nyelek es ha megnyomom a nyakam a bal oldalon.

Legjobb válasz: nekem ez volt a tüszös mandulagyulladásom elsõ jele utána jött a láz és a kórház, mivel nekem olyankor mindig 3xosára duzzadt a végén a mandulám és fulladtam tõle azóta hogy kivetettem semmi baja a torkomnak szerencsére:D jobbulást

nekem ez volt a tüszös mandulagyulladásom elsõ jele utána jött a láz és a kórház, mivel nekem olyankor mindig 3xosára duzzadt a végén a mandulám és fulladtam tõle azóta hogy kivetettem semmi baja a torkomnak szerencsére:D jobbulást
Menj orvoshoz!

Nyakamon jobb oldalt pár hónapja néhány csomó van. (1ik elég nagy) Szokott fájni a nyakam, fejem azon az oldalon. Nagyon félek h. már későn fordulok orvoshoz és biztos vmi áttétes rák lehet. Ugye lehet más is? 16/L

Legjobb válasz: Lehet nyirokcsomó duzzanat. De én nem várnék vele. A kórházak orr-fül-gégészeti osztályaira beutaló nélkül is lehet menni. Szerintem minnél elõbb keresd fel. Ez nem játék!!!

Lehet nyirokcsomó duzzanat. De én nem várnék vele. A kórházak orr-fül-gégészeti osztályaira beutaló nélkül is lehet menni. Szerintem minnél elõbb keresd fel. Ez nem játék!!!
Azért is jobb lenne, ha elmennél, hogy megnyugodj, mert addig idegeskedsz és attól tényleg lehetsz majd beteg. Egyszer én is elmentem egy nyaki csomóval a körzetihez, de kiderült, az csak egy pajzsmirigy volt, ami egy régebbi náthától megnagyobbodott, de a doki tök jól megnyugtatott. Késõbb el is múlt.
Menj el vele hétfõn, a körzetihez, és kérj beutalót a kórházba4Nem megjeszteni akarlak, de édesanyámnak is szeptemberben jött ilyen elõ!Húzta halasztota, és mikor már tojásnyi volt, és fájt a nyaka, akkor ment el vele!Elküldték mintavételre, amire az a válasz jött hogy nem értékelhetõ, és ismétlés kell!Ekkor már tudtam hogy nagy a baj, eü-s vagyok!(igaz nem ilyen területen, de tudom mikor kérnek igazoló vizsgálatot)Akkor a második lelete egyértelmû volt!Tüdõrák áttét!Ez okt 30.-án volt ! November 20.án meghalt!Elõtte semmi elõjele nem volt!!Soha nem volt beteg, nem fájt semmije! 20 nap alatt teljesen leépült, és addigra megtudtuk hogy a csontjai is mind áttétesek!Szóval ne játsz az életeddel.Semmi nem olyan fontos mint az egészség!Én megtanultam!
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm. Itt is van fül-orr gégészet ahol lakom. Meglátogatom majd. Nagyon félek az ilyen betegségektõl, mert sok orvosi oldalt elolvastam és minden betegséget beképzelek magamnak... :(
Hát azért remélem rákos vagy, ha kövér vagy, ha jó a tested, akkor Hol is laksz?
Szia! Na hogy vagy?

A nyakamon a jobb oldalon két éve van egy kis borsószem nagyságú csomó. Néha fáj. Mi lehet az? A nyirokcsomóm nagyobbodhatott meg? Vagy esetleg a rossz fogtól is lehet?

Legjobb válasz: szia. nekem is van olyan a nyakamon,és már minden vizsgálaton tul vagyok.Semmit nem tudtak mondani csak azt hogy egy régi megfázásbol maradtak kint valoszinü,és nem huzodtak vissza. A fogászat nem hülyeség bár már én is rendbe tettem,de mégis ott vannak a nyakamon. Amit iszok fekete szöllö létöl van amikor kissebb lesz,mert vas van benne. Gyogynövényboltba tudsz venni,probáld ki megéri. vagy szedjél egy kis vitamint.

szia. nekem is van olyan a nyakamon, és már minden vizsgálaton tul vagyok.Semmit nem tudtak mondani csak azt hogy egy régi megfázásbol maradtak kint valoszinü, és nem huzodtak vissza. A fogászat nem hülyeség bár már én is rendbe tettem, de mégis ott vannak a nyakamon. Amit iszok fekete szöllö létöl van amikor kissebb lesz, mert vas van benne. Gyogynövényboltba tudsz venni, probáld ki megéri. vagy szedjél egy kis vitamint.
nekem is tele van vele a nyakam 12 éves vagyok és már kórházban is voltam és azt mondták macskakarmolástol:P

Öt hónapja folyamatosan növekvõ csomó van a nyakam bal oldalán. Nyomásra fájdalmas, lassan a fejem teljes bal oldalára (szem, fül) kisugárzik. Okozhatja az évek óta kezeletlen szuvas fog (maradvány)? A nyelésben nem akadályoz.

Semmi külsõ látható-érzékelhetõ tünete (bõrpír, elszínezõdés, hõérzet)nincs, csak a mogyorónyi-diónyi-fél tojásnyi növekedés, illetve az állandósult tompa fájdalom, különösen éjszaka - nagyon nehezen találok olyan pozíciót, hogy el tudjak aludni. Félek, de orvoshoz menni nem merek. A lehetséges diagnózistól még jobban rettegek.

Legjobb válasz: Nézd, innen senki nem fog tudni varázsütésre meggyógyítani. El kell menned az orvoshoz. Ha nem holnap mész, hanem halogatod, akkor is el kell. Végy egy nagy levegõt, és bátran menj el. Õk azért vannak ott, hogy segítsenek, mert nekem úgy tûnik, hogy elég nagy a baj.

Nézd, innen senki nem fog tudni varázsütésre meggyógyítani. El kell menned az orvoshoz. Ha nem holnap mész, hanem halogatod, akkor is el kell. Végy egy nagy levegõt, és bátran menj el. Õk azért vannak ott, hogy segítsenek, mert nekem úgy tûnik, hogy elég nagy a baj.
Na van valami hir?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Majd beszámolok a fejleményekrõl.
Nem tudok többet mondani. Nem érdemes az egészséggel szórakozni, mert ha az már nincs, akkor semmi más nincs... Se szabadság, se munka, se más... Ezt kéne megérteni! Próbálj meg ott eljutni, akár az onkologiára közvetlenül, hogy a legrosszabbat legalább kizárhasd. Én szorítok Neked!
A kérdező hozzászólása: Sajnos egyelõre nem utazhatok. Tavasszal voltunk otthon, szabadság kilõve. Marad az itteni próbálkozás.
És elképzelhetetlen, hogy haza utazol egy pár napra? Nem vagy elérhetetlen messzeségben. Itt azért megfizethetõek a magándokik/magán diagnosztikai intézetek és pár nap alatt szerintem sikerülne dõlre jutni. Aztán megnyugodva visszatérhetnél. :)
A kérdező hozzászólása: Hosszas a bejelentkezõsdi. Ha nem számítasz sürgõsségi esetnek, akkor több nap-esetleg egy-két hét után lesz idõpontod, ha pedig nem a megfelelõ szakdokit választottad (online, te találgatsz), õ ezt közli, esetleg javasol valakit, aztán kezdheted elõlrõl. A szõr áll fel a hátamon az egésztõl. Csak az NHS (TB-támogatott) jöhet szóba, és nem volt túl jó az indításuk sem: a párommal együtt jelentkeztünk be, rögtön összekeverték az adatbázisukban az adatainkat-értékeinket (nekik egyik furcsa nevû ugyanolyan, mint a másik), aztán mikor szóltunk, hogy nem passzolnak a kinyomtatott iraton a számok az élõben mért értékekkel, a súly, magasság, vérnyomás, anyámtyúkja eredményeket a MR-MRS-alapján próbálták szétválogatni... És ez csak a nyilvántartásba-vétel volt! Na miért is rettegek az élesben történõ folyamattól - túl azon, hogy jót még nem hallottam-olvastam a hozzáértésükrõl, és túl azon, hogy félek -?
Elhiszem, hogy rettegsz a lehetséges diagnózistól, de azt tud, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az olyan rettenetes. Akár daganat is lehetséges (akár!), de simán gyulladás is lehet. Bármi is az, sokkal nagyobb eséllyel gyógyulsz meg hamar, hogyha orvosi segítséget kapsz hozzá. Tudom-tudom, könnyû mondani és megértelek, de muszáj, hogy az ember önuralmat gyakoroljon magán és a teste jelzéseit komolyan vegye a félelmei ellenére. Írj majd, hogy mi volt!
Arrafele nincsen háziorvos/általános orvos, aki el tud irányítani a megfelelõ kivizsgálásra? Itthon kb. nyaki nyirokcsomó UH-val kezdeném magánúton egy ilyen panasszal. Ilyesmi lehetõség?
A kérdező hozzászólása: Jó, ráveszem magam. A pánik marad, de egyre xarabb ez az egész... De akkor hol kezdjem? Fogdokinál? Onkológusnál? Itt elõre be kell jelentkezni mindenhová, kivel kezdjem? :(
Muszáj lenne orvoshoz menjél! A gyulladt fogtól is lehet, de nyirokcsomóban növekvõ daganat is lehet, jobb ha ezt tudod!
Nagyon sok bajt okozhat egy begyulladt fog. Szívbetegséget, veseleállást is. Ezzel sajnos nem várhatsz tovább, sürgõsen el kell menjél orvoshoz!
Kifogás. Ugyanis mehetsz ottani orvoshoz, aki talán meggyógyít. Vagy otthon maradhatsz, és nem gyógyulsz meg. Nekem még így is elég egyértelmûnek tûnik a választás.
A kérdező hozzászólása: Angliában élek. Az itteni orvosok hozzá(nem)értése legendás...
Ha nem mész dokihoz, tényleg semmi esélyed meggyógyulni. Ha 5 hónapig nem gyógyult meg magától, akkor már nem is fog. Orvos kell.
Mi újság Veled kérdezõ?

Ha csomó van a nyak jobb oldalán az csak mumpsz lehet? (20 év körül)

Legjobb válasz: nem itt egy oldal:http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsege..

nem itt egy oldal:http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsege..
A mumpsz (vírusos fültõmirigy gyulladás) magas lázzal és fájdalommal jár, és mindkét oldalon elõfordulhat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!