Találatok a következő kifejezésre: A nyakamon oldalon (92 db)

Most vettem észre egy kb. kisebb dió nagyságnyi csomót a nyakamon oldalt? Mi lehet az? Nagyon megijedtem!

Legjobb válasz: Ha hirtelen alakult ki, akkor valószínû nem komoly. Fáj? Lehet gyulladástól, mononukleózistól is. Mindenképp meg kell mutatni orvosnak, de abban biztos lehetsz, hogy daganat, rák nem alakul ki hirtelen.

Ha hirtelen alakult ki, akkor valószínû nem komoly. Fáj? Lehet gyulladástól, mononukleózistól is. Mindenképp meg kell mutatni orvosnak, de abban biztos lehetsz, hogy daganat, rák nem alakul ki hirtelen.
Lehet hogy csak nyirokcsomó nagyobbodás!ez lehet megfázástól is! De lehet hogy komolyabb, nézesd meg egy dokival!Komolyan!Nem riogatás képen, de ha nem nyirokmirigy, akkor még veszélyes is lehet!Saját tapasztalat! :-(
Elsõ vagyok! A másodikkal nem értek egyet!Édesanyámnak szeptemberben vettünk észre egy diónyi csomót a füle alatt a nyakán!Megvizsgálták, és tüdõrák áttéte volt az!Elõtte 2 héttel volt pont dokinál, a pajzsmirigyével, és akkor még nem volt ott a csomó!Szóval egyik napról a másikra jött, és egyáltalán nem volt neki fájdalmas!Nov 22-én elhunyt. Orvoshoz vele!!!!
Lehet nyirokcsomó duzzanat, ha esetleg mostanában meg voltál fázva akkor elképzelhetõ attól lehet.Viszont lehet begörcsösödött izom köteg is, helytelen nyaktartástól. De jobb lenne elmenni vele a háziorvosodhoz.
Szia! Lehet pajzsmirigy túltengés, anyunak is az volt és meg kellett mûteni. Szerintem fordulj orvoshoz, és akkor kiderül hogy nincs komoly gond. :)
A kérdező hozzászólása: Fájni nem fáj.Csak mintha valamit nyomna...
Nekem toxoplazmafertõzés tünete volt!Vért vettek, szinte minden fertõzõ betegségre megnézték, és friss toxoplazma fertõzésem volt.A nyirokcsomóm bal oldalt a nyakam és a vállam közt kidudorodott.Olyan volt mint egy lóbab a bõr alatt.

Borotválkozás utáni napra mindig kipattogok a nyakam oldalán, gondolom szőrbenövés. Ezellen mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Szegény, akkor neked nagyon érzékeny bõröd lehet. Figyelj oda arra, hogy mindenbõl nagyon jó minõséget használj. Gilette borotvát, ami mindig legyen jó éles, Jó minõségû borotvahabot, arcszeszt és borotválkozás után mindig hidratáld is a bõrödet. A niveának vannak nagyn jó krémei, tudod a nivea for men:) Amúgy szerintem a gyulladt bõrödre tehetsz akár hintõport is, vagy bármilyen kamillatartlamú krémet, mert a kamilla börnyugtató hatású. Menj el egy drogériába és olvasd el alaposan, hogy melyik krémet milyen bõrtípusra ajánlják. ha nem javul,akkor fordulj szakember tanácsához.

Szegény, akkor neked nagyon érzékeny bõröd lehet. Figyelj oda arra, hogy mindenbõl nagyon jó minõséget használj. Gilette borotvát, ami mindig legyen jó éles, Jó minõségû borotvahabot, arcszeszt és borotválkozás után mindig hidratáld is a bõrödet. A niveának vannak nagyn jó krémei, tudod a nivea for men:) Amúgy szerintem a gyulladt bõrödre tehetsz akár hintõport is, vagy bármilyen kamillatartlamú krémet, mert a kamilla börnyugtató hatású. Menj el egy drogériába és olvasd el alaposan, hogy melyik krémet milyen bõrtípusra ajánlják. ha nem javul, akkor fordulj szakember tanácsához.
Nem, ez nem szõrbenövés. "Szakállmérgezésnek" hívják, a bõrödön (normálisan is) lévõ gennykeltõ (streptococcus) baktériumokat a borotváváal egyenesen belevágod a felsértett bõrödbe. Borotválkozás elõtt valami fertõtlenítést ajánlanék, arcszesszel mondjuk, alkoholos arclemosóval, vagy ilyesmivel, és valóban, mindenképp borotvahabot vagy zselét használj, ne szappant, vagy csak úgy natúran, mert a hab és a zselé buhítják a bõröd, kevesebb lesz az ilyen kis sérülés. Borotválkozás utánra tudom ajánlani a Nivea for men After Shave balzsamokat, a párom szerint elég hatásos erre a bajra :) És az illata is jó. A kék kuapkosnak:D

A nyakamon kitapintható mindkét oldalt egy puha ovális valami. Ha megnyomom, arrébb megy, de visszamegy, és nem lehet messzire elnyomni. Mi lehet az?

Legjobb válasz: Zsírcsomó, nem ártalmas csak az évek elõrehaladtával nõhet. Nekem is van bal oldalt nyaki részen, nekem kicsit látszik is ha elfordítom a nyakam 21/F

Zsírcsomó, nem ártalmas csak az évek elõrehaladtával nõhet. Nekem is van bal oldalt nyaki részen, nekem kicsit látszik is ha elfordítom a nyakam 21/F
Mirigyek, nekem is van, ne piszkáld.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Lehet nyirokcsomó is. Ha fel van duzzadva akkor gyulladásod van.


Anyukám kirándulás után kiszedett a térde környékéről egy kullancsot, három nap múlva nagyon elkezdett fájni a nyaka, bal oldali irányba nem tudja mozgatni a fejét. Összefüggésben lehet a kettő?

A Lyme-kór, és a fert?z? agyvel?-agyhártyagyulladás lappangási ideje hosszú, tehát ezek kizárhatók?

Legjobb válasz: Én 2 évvel ezelött voltam így. De nekem a nyakamon volt a kullancs.Jobb oldalra nemtudtam fordítani a nyakam mert nyomult,aztán jöttek a fulladásos rohamok,szédülés,gyengeség hányinger hidegrázás...Én túléltem mert fiatal vagyok és Ezüst Kolloid-ot ittam,de anyukádat azonnal korházba kell vinned,mert Õ belehalhat. Ha még megvan a kullancs akkor vidd el h nézzék meg fertõzött-e ,de 90-100% fertõzöttek Pest megyében. Ha bármi kérdésed lenne szivesen válaszolok,mondom 1,5 évet szenvedtem tõle.

Én 2 évvel ezelött voltam így. De nekem a nyakamon volt a kullancs.Jobb oldalra nemtudtam fordítani a nyakam mert nyomult, aztán jöttek a fulladásos rohamok, szédülés, gyengeség hányinger hidegrázás...Én túléltem mert fiatal vagyok és Ezüst Kolloid-ot ittam, de anyukádat azonnal korházba kell vinned, mert Õ belehalhat. Ha még megvan a kullancs akkor vidd el h nézzék meg fertõzött-e , de 90-100% fertõzöttek Pest megyében. Ha bármi kérdésed lenne szivesen válaszolok, mondom 1, 5 évet szenvedtem tõle.
Lehet hogy most megint leszavazzak a valaszom hasznossagat, de ilyennel miert nem orvoshoz fordulsz? Ez lehet komoly dolog is. A vizitdijat mar eltoroltek tudtommal, nem kerul semmibe megkerdezni.
öhh, azért ez a 90-100% túlzás... különben ez a 3 nap tényleg kevésnek tûnik, és az agyhártyagyulladás sem egészen ilyen tünetekkel indul. de valóban érdemes lenne néhány napon belül felkeresni az orvost, mindenesetre... ez valami rohadt invázió. alig pár napja lett meleg, és máris összeszed az ember kullancsot, elég kimenni a szabadba >8-(
Lyme-kór esetén azon a helyen ahol a kullancs volt, körkörös vörös folt jelenik meg, és viszket is, egyéb korai tünete nincsen (legalábbis én nem tapasztaltam, egyszer voltam Lyme-os.). Az agyhártyagyulladásról sajnos nem tudom, lehet-e ilyen elõjele, keress rá a neten, és ha pár napon belül nem múlik Anyud nyakfájás, akkor tényleg menjetek el orvoshoz! :) remélem semmi komoly, és Anyudnak van igaza! :)
A kérdező hozzászólása: Anyukámat nem tudom rávenni, hogy elmenjünk ügyeletre, azt mondja, majd elmúlik, biztos nem attól van...
Azonnal vidd orvoshoz! Ez az agyhártyagyulladás tünete is lehet!
Lehet kullancs által terjesztett vírusos agyvelõgyulladás. Mindenképp beszéld rá anyukádat az orvosra. (a lappangási idõ nagyon változó, 3 nap és 1 hónap közötti lehet.)
Ha anyukád ennyire tud mindent, akkor írhatunk mi bármit is... Persze lehet komoly is, de lehet, hogy csak elfeküdte a nyakát.
Az agyhártya gyulladás tünetei: eszméletvesztés, magas láz, Kutyatartás (valamelyik irányba fordul a fej és hátra feszül) .Ez tuti 8 éves koromba volt agyvelõ gyulladással párosítva igaz nekem fülgyulladás miatt volt. Azért vidd anyukádat orvoshoz az a biztos.

Nyakamon jobb oldalt pár hónapja néhány csomó van. (1ik elég nagy) Szokott fájni a nyakam, fejem azon az oldalon. Nagyon félek h. már későn fordulok orvoshoz és biztos vmi áttétes rák lehet. Ugye lehet más is? 16/L

Legjobb válasz: Lehet nyirokcsomó duzzanat. De én nem várnék vele. A kórházak orr-fül-gégészeti osztályaira beutaló nélkül is lehet menni. Szerintem minnél elõbb keresd fel. Ez nem játék!!!

Lehet nyirokcsomó duzzanat. De én nem várnék vele. A kórházak orr-fül-gégészeti osztályaira beutaló nélkül is lehet menni. Szerintem minnél elõbb keresd fel. Ez nem játék!!!
Azért is jobb lenne, ha elmennél, hogy megnyugodj, mert addig idegeskedsz és attól tényleg lehetsz majd beteg. Egyszer én is elmentem egy nyaki csomóval a körzetihez, de kiderült, az csak egy pajzsmirigy volt, ami egy régebbi náthától megnagyobbodott, de a doki tök jól megnyugtatott. Késõbb el is múlt.
Menj el vele hétfõn, a körzetihez, és kérj beutalót a kórházba4Nem megjeszteni akarlak, de édesanyámnak is szeptemberben jött ilyen elõ!Húzta halasztota, és mikor már tojásnyi volt, és fájt a nyaka, akkor ment el vele!Elküldték mintavételre, amire az a válasz jött hogy nem értékelhetõ, és ismétlés kell!Ekkor már tudtam hogy nagy a baj, eü-s vagyok!(igaz nem ilyen területen, de tudom mikor kérnek igazoló vizsgálatot)Akkor a második lelete egyértelmû volt!Tüdõrák áttét!Ez okt 30.-án volt ! November 20.án meghalt!Elõtte semmi elõjele nem volt!!Soha nem volt beteg, nem fájt semmije! 20 nap alatt teljesen leépült, és addigra megtudtuk hogy a csontjai is mind áttétesek!Szóval ne játsz az életeddel.Semmi nem olyan fontos mint az egészség!Én megtanultam!
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm. Itt is van fül-orr gégészet ahol lakom. Meglátogatom majd. Nagyon félek az ilyen betegségektõl, mert sok orvosi oldalt elolvastam és minden betegséget beképzelek magamnak... :(
Hát azért remélem rákos vagy, ha kövér vagy, ha jó a tested, akkor Hol is laksz?
Szia! Na hogy vagy?

A nyakamon a jobb oldalon két éve van egy kis borsószem nagyságú csomó. Néha fáj. Mi lehet az? A nyirokcsomóm nagyobbodhatott meg? Vagy esetleg a rossz fogtól is lehet?

Legjobb válasz: szia. nekem is van olyan a nyakamon,és már minden vizsgálaton tul vagyok.Semmit nem tudtak mondani csak azt hogy egy régi megfázásbol maradtak kint valoszinü,és nem huzodtak vissza. A fogászat nem hülyeség bár már én is rendbe tettem,de mégis ott vannak a nyakamon. Amit iszok fekete szöllö létöl van amikor kissebb lesz,mert vas van benne. Gyogynövényboltba tudsz venni,probáld ki megéri. vagy szedjél egy kis vitamint.

szia. nekem is van olyan a nyakamon, és már minden vizsgálaton tul vagyok.Semmit nem tudtak mondani csak azt hogy egy régi megfázásbol maradtak kint valoszinü, és nem huzodtak vissza. A fogászat nem hülyeség bár már én is rendbe tettem, de mégis ott vannak a nyakamon. Amit iszok fekete szöllö létöl van amikor kissebb lesz, mert vas van benne. Gyogynövényboltba tudsz venni, probáld ki megéri. vagy szedjél egy kis vitamint.
nekem is tele van vele a nyakam 12 éves vagyok és már kórházban is voltam és azt mondták macskakarmolástol:P

1, 5 hetes babám alvás közben az oldalára fordul és hátrafelé nyújtja a nyakát, lehet ebből gond?

Legjobb válasz: Az én fiam is így aludt :) Mint egy kis zsiráf, nyújtogatta a nyakát.

Az én fiam is így aludt :) Mint egy kis zsiráf, nyújtogatta a nyakát.
nekem is így aludt semmi baja nem lesz 4hós a kislányom.
Nekem másfél hetesen még nem tudott egyedül az oldalára fordulni, ahhoz még túl kicsi volt.Nekem 3 hósan fordult elõször, és ha az oldalán fekszik nekem is ezt csinálja, semmi baja nincs, nem beteg. :) 3 hós 3 hetes fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam :)
A kérdező hozzászólása: Akkor mégsem vagyok nyugodt. A lányom tényleg jobban szeret a jobb oldalán, mint a balon, elõször csak azt hittem hogy az ablak miatt, de most már kezdek aggódni :( Mit tegyek?
3-as vagyok: az én kisfiam is jobban szeret a jobb oldalán aludni, ha viszont fel van, akkor meg állandóan a bal oldalára fordul a jobb oldalára nem nagyon akar..viszont ha a bal oldalára fordul, akkor bicsaklik hátra a feje, ahogy oldalra fordul automatikusan buktatja hátra a fejét..akkor ezek szerint az én kisfiammal sincs minden rendben???? :O
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy túlparázom, ahogy elolvastam a többi tünetet az egyáltalán nem jellemzõ a babámra, nem sírós nem ferde a nyaka, se a feje, de azért majd beszélek a védõnõvel.

A kisnyuszimnak kiferdült a nyaka, és folyton jobb oldalra húz a kis teste, amikor járni akar. Vissza lehet ferdíteni a nyakát?

A nyuszi 6 hetes.

Legjobb válasz: Vidd orvoshoz. Ha lehet tenni valamit majd õ megcsinálja.

Vidd orvoshoz. Ha lehet tenni valamit majd õ megcsinálja.
Jaj. Menjetek orvoshoz! Én fülgyulladásra gondolok, ami nyusziknál nem játék!
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, de az állatorvos 5-kor bezárt. Szombattól keddig zárva...
Ügyelet! Lehet, hogy már nem bírja ki szerdáig! :(
A kérdező hozzászólása: sajnos szúnyog csípte meg :( de ha jól tudom 2 hónapos kórtól lehet oltani
Kiferdült nyak nem a mixo tünete! 6 hetes kortòl lehet oltani. Sajnálom a nyuszit!
A kérdező hozzászólása: sajnos el kellett altatni..:(
:"((
jó vadbarom volt aki ezt mondta ne aggódj nekem is volt, terhesség után elmúlik, szépen lassan ! ne görcsölj rajta
Nem használsz véletlen parfümöt azon a területen? Terhesség is lehet, bár arra inkább az orca, homlok jellemzõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!