Találatok a következő kifejezésre: A nyakamon jobb oldalon (27 db)

Csomót alhasban mi okozhat? Néha szoktam a nyakam jobb oldalán is érezni, de nem látható.

Orvoshoz kell ezzel fordulni, vagy ez teljesen természetes? Ha orvos, akkor kit kell megkeresni?

Legjobb válasz: hasamnál is jobb oldalt érzem.

A kérdező hozzászólása: hasamnál is jobb oldalt érzem.
Jobb ha nõgyógyászhoz mész, hiszen látatlanban semmit nem lehet mondani.
Dehogyis nõgyógyász! Háziorvoshoz menj!
Elsõ vagyok. Eltévesztettem, tényleg a háziorvoshoz kell menned. Bocsánatot kérek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Az lesz, csak kell találnom egy normális orvost akkor, ahol tanulok. Mert haza nem megyek még egy darabig.

Ha csomó van a nyak jobb oldalán az csak mumpsz lehet? (20 év körül)

Legjobb válasz: nem itt egy oldal:http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsege..

nem itt egy oldal:http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsege..
A mumpsz (vírusos fültõmirigy gyulladás) magas lázzal és fájdalommal jár, és mindkét oldalon elõfordulhat.

KB.3-4 napja van egy csomó/duzzanat a nyakam jobb oldalán. Normális?

Nem fáj + beteg sem vagyok (legalábbis fizikálisan/mentálisan nem érzek semmit) 16/F

Legjobb válasz: Valószínûleg nyirokcsomó,de lehet egy egyszerû zsírdaganat is. Ha nyirokcsomó akár egy banális,szinte észrevétlen fertõzés is okozhatja. Ha 1-2 hét alatt nem múlik el,vagy más panaszod is lenne mellette mindenképpen menj orvoshoz.

Valószínûleg nyirokcsomó, de lehet egy egyszerû zsírdaganat is. Ha nyirokcsomó akár egy banális, szinte észrevétlen fertõzés is okozhatja. Ha 1-2 hét alatt nem múlik el, vagy más panaszod is lenne mellette mindenképpen menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: KÖSZ
Szerintem is, a nyirokcsomó a valószínûbb, mert a zsír nem nõ ki egy nap alatt.
A kérdező hozzászólása: nem múlt , de kicsit kisebb lett... szerintetek el menjek vele orvoshoz ?
Szerintem a hét vége felé menj el. Ha nincs semmi baj, megnyugszol, ha viszont szükség van rá kivizsgálnak és kapsz kezelést.


A nyakam jobb oldalán a fülem vonalában, attól kb 6 centivel lejjebb egy púp nőtt. Ez lehet rák?

Az utóbbi napokban vettem észre. Igazából alig észlelhet?, csak ha elfordítom a fejem, akkor látszik, vagy ha megtapintom, akkor érzem. És nem is fáj.

Legjobb válasz: lehet hogy csak a nyirokcsomód ott megduzzadt

lehet hogy csak a nyirokcsomód ott megduzzadt
Nekem pl egy fülbevaló rossz helyre lett lõve és egy ilyen csomó lett a nyakamon... Senki nem tudta, hogy mitõl van. 1 év után mikor egy nyaraláson 2 napig nem volt bennt a fülbevaló a csomo eltünt és a lyuk összeforrt...:D

Normális ez? Tényleg van ilyen? A nyakamon, jobb oldalt, az állkapcsom alatt van egy dudor, ami ma este egyik percről a másikra dagadt meg.

Édesanyám szerint,a nyirokcsomóm az,és,hogy ez normális.Tényleg így van??

Legjobb válasz: Nekem a fülem mögött volt ilyen, nekem is ezt mondta anyukám :)) Fél hónap múlva totál elmúlt!

Nekem a fülem mögött volt ilyen, nekem is ezt mondta anyukám :) ) Fél hónap múlva totál elmúlt!
Lehetséges, hogy nyirokcsomó duzzanat, de ha az is nem árt utánanézni mitõl származik.Ha valami belsõ fertõzésforrás által válik a nyiroktevékenység fokozottá érdemes szakorvossal konzultálni.Persze megijedni nem kell.
Van ilyen, de nem tudom mi ez. Kolléganõmnek volt ilyen valami, aztán nemsokára alig tudta mozgatni a nyakát és elment orvoshoz a dudorral. Aztán irány a kórház, mert elkezdte nyomni a nyaki ütõeret.
Igaza van anyudnak, nekem is volt ilyenem egy éve...Mi elvittuk és megultrahangozták v. i.. ilyen zselés cuccot raktak a nyakamra és huzogattak rajta valamit..
Ha a hirtelen növekvõ dudor étkezéssel vagy étkezési ingerrel függ össze, akkor az nyálkõ lesz - szájsebészeti terület. Ebben az esetben nem a kõ dagad fel értelemszerûen, hanem a felgyülemlett nyál a nyálvezetékben, ami a kõtõl nem tud ürülni. De bármi is a dudor természete, meg kell nézetni.

Mi lehet a bajom? Szúr a mellkasom levegővételnél, ha nyelek, és a nyakam jobb oldali része is fáj.

Orvoshoz fogok menni, csak érdekel hátha volt valakinek hasonló :S Az is lehet, hogy scak a leveg? szorult be, bár szerintem akkor hamarabb elmúlt volna

Legjobb válasz: Akármi lehet ! Dokihoz menj és remélhetõleg õ elküld mellkas röntgenre !

Akármi lehet ! Dokihoz menj és remélhetõleg õ elküld mellkas röntgenre !

Egyik napról a másikra a nyakam jobb oldalán kitapinthatóvá vált egy szabályos vonalban sok kis duzzanat. Nyirok csomó gyulladás lehet?

(bár elég sok van és nem tudom hogy van-e ennyi nyirokcsomó a nyakban, egy vonalban) vagy esetleg lehet ez valamilyen húzódás eredmény, mert előző nap egy elég kemény mell-váll edzésem volt?

Legjobb válasz: Szerintem a nyirokcsomód az. Jó esetben ez azt jelenti, hogy védekezik a szervezeted a vírusok ellen. Ha nagyobbodik és nem múlik menj orvoshoz, mert az nyirokcsomó gyulladás lehet.

Szerintem a nyirokcsomód az. Jó esetben ez azt jelenti, hogy védekezik a szervezeted a vírusok ellen. Ha nagyobbodik és nem múlik menj orvoshoz, mert az nyirokcsomó gyulladás lehet.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a gyors választ. :)

Két éve vettem észre, hogy a nyakam jobb oldali részén egy zsírcsomó jött ki. A háziorvosom azt mondta, hogy jóindulatú, eldönthetem, hogy kivetetem e vagy sem. Szövettani vizsgálaton azt mondták inkább vetessem ki. Mit csináljak?

Szövettani vizsgálat után visszamentem a háziorvosomhoz (tavaly),azt mondta n?tt,de még mindig rám bízta a döntést.

Legjobb válasz: nekem a bõrgyógyászom azt mondta rá ne csináljak vele semmit, legyen ez a szexepilem...

nekem a bõrgyógyászom azt mondta rá ne csináljak vele semmit, legyen ez a szexepilem...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!!!!

A nyakamon jobb oldalon van egy borsónyi nagyságú kitapintható csomó, már 2 éve. Mi lehet az?

Legjobb válasz: Szia. Nekem is van olyan... Nekem azt mondták többen, hogy, amikor valamilyen gyulladás van a szervezetben, akkosez a csomó megduzzad. De azért a biztonság kedvéért el kellene menni az orvoshoz..

Szia. Nekem is van olyan... Nekem azt mondták többen, hogy, amikor valamilyen gyulladás van a szervezetben, akkosez a csomó megduzzad. De azért a biztonság kedvéért el kellene menni az orvoshoz..
nem a nyirokcsomóra gondolsz? szerintem az az

Nyakamon jobb oldalt pár hónapja néhány csomó van. (1ik elég nagy) Szokott fájni a nyakam, fejem azon az oldalon. Nagyon félek h. már későn fordulok orvoshoz és biztos vmi áttétes rák lehet. Ugye lehet más is? 16/L

Legjobb válasz: Lehet nyirokcsomó duzzanat. De én nem várnék vele. A kórházak orr-fül-gégészeti osztályaira beutaló nélkül is lehet menni. Szerintem minnél elõbb keresd fel. Ez nem játék!!!

Lehet nyirokcsomó duzzanat. De én nem várnék vele. A kórházak orr-fül-gégészeti osztályaira beutaló nélkül is lehet menni. Szerintem minnél elõbb keresd fel. Ez nem játék!!!
Azért is jobb lenne, ha elmennél, hogy megnyugodj, mert addig idegeskedsz és attól tényleg lehetsz majd beteg. Egyszer én is elmentem egy nyaki csomóval a körzetihez, de kiderült, az csak egy pajzsmirigy volt, ami egy régebbi náthától megnagyobbodott, de a doki tök jól megnyugtatott. Késõbb el is múlt.
Menj el vele hétfõn, a körzetihez, és kérj beutalót a kórházba4Nem megjeszteni akarlak, de édesanyámnak is szeptemberben jött ilyen elõ!Húzta halasztota, és mikor már tojásnyi volt, és fájt a nyaka, akkor ment el vele!Elküldték mintavételre, amire az a válasz jött hogy nem értékelhetõ, és ismétlés kell!Ekkor már tudtam hogy nagy a baj, eü-s vagyok!(igaz nem ilyen területen, de tudom mikor kérnek igazoló vizsgálatot)Akkor a második lelete egyértelmû volt!Tüdõrák áttét!Ez okt 30.-án volt ! November 20.án meghalt!Elõtte semmi elõjele nem volt!!Soha nem volt beteg, nem fájt semmije! 20 nap alatt teljesen leépült, és addigra megtudtuk hogy a csontjai is mind áttétesek!Szóval ne játsz az életeddel.Semmi nem olyan fontos mint az egészség!Én megtanultam!
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm. Itt is van fül-orr gégészet ahol lakom. Meglátogatom majd. Nagyon félek az ilyen betegségektõl, mert sok orvosi oldalt elolvastam és minden betegséget beképzelek magamnak... :(
Hát azért remélem rákos vagy, ha kövér vagy, ha jó a tested, akkor Hol is laksz?
Szia! Na hogy vagy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!