Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugo elmegy szülés (13 db)

Pisiltem és kicsit véres volt a wc papir. Ez a nyákdugo? Ha elmegy mikor jön utána a szülés?

Ma voltam dokinál,és 1 ujjnyira nyitva van a méhszájam,és megbolygattuk a dolgot,hogy induljon már be végre a szülés,most itthon várom hogy elfolyon a magzatviz,vagy beinduljon végre a szülés.Amikor a dokitol hazajöttem pisiltem és kicsit véres volt a wc papir,az volt a nyákdugo? Beindul lassan a szülés utána?

Legjobb válasz: Lehet akár az is. Nekem a nyákdugó után 1héttel indult a szülés csak, de azért kitartás! Hátha te szerncsésebb vagy!

Lehet akár az is. Nekem a nyákdugó után 1héttel indult a szülés csak, de azért kitartás! Hátha te szerncsésebb vagy!
Nekem ma egy hete, hogy elment a nyákdugóm, és ha holnapig nem szülök meg, akkor befektetnek az osztályra...Tehát akkor hetek is lehetnek vissza.Amúgyegy kisujj utolsó percnyi nyálkahalomra kell számítani, ami lehet véres, lehet átlátszó. A pici vér inkább a tágulás jele, ha nem találkoztál nyálkával.
A kérdező hozzászólása: nem nyálkával nem találkoztam csak pci vérzéssel.csak nekünk akkor mondhatjuk hogy jo a szivhang, ha napokon belül megszülök, mert ha nem akkor ahhoz lassul, amugy nem sürgetnénk a szülést mert még lenne egy hetünk.39 hetes vagyok
Én tegnap voltam dokinál. És hasonlóan jártam, csak nálam nem kicsi vér jelentkezett, hanem -még a kórház területén jártamban- "elöntött. Elõkerítették a dokit, aki 20 perccel korábban vizsgált és ismét megvizsgáltattak. A méhszáj zárva, a vérzést a vizsgálat okozta, amennyiben nem szûnik meg a vérzés 12 órán belül menjek vissza, amennyiben elfolyna a magzatvizem-, vagy fájásaim lennének menjek vissza. Szombaton- szerintem- nálam is elment a nyákdugó még sem sürgetjük a szülést. A babára bízzuk a megfelelõ idõpont kiválasztását. Egyébként a vérzés elmaradt, a baba pont olyan boldog mint a tegnapi incidens elött volt. A doki azt mondta nem tudja megmondani a nyákdugó elmenetelétõl számítva mikor szül meg a kismama. A nõvéremnem a kislánya 18 órával a nyákdugó elmenetele után megszületett 5 órai vajúdás után. Ne izgulj! Sok szerencsét kívánok a szüléshez és a babázáshoz. 38 hetes kismama.

A nyákdugo mindenképp elmegy szülés elött? Nekem el tud menni, C1111? Vagy nekem már akkor elment amikor kinyiltam?

30 hetesen nyiltam ki,most 38 hetes multam.

Legjobb válasz: Nekem közvetlenül a szülés elõtt ment el. Szivárgott a víz, fájásaim nem voltak így indultam a kórházba. Amíg a betegfelvételre vártunk elment a nyákdugó, jobban folyni kzdett a víz, fájásom viszont egy sem lett. Ezért 4óra múlva császárral született meg a kisfiam. Lehet, hogy te is a "végére" hagyod, de biztos nem ment el, mert azt észervetted volna, másrészt nem telt volna el még 8hét

Nekem közvetlenül a szülés elõtt ment el. Szivárgott a víz, fájásaim nem voltak így indultam a kórházba. Amíg a betegfelvételre vártunk elment a nyákdugó, jobban folyni kzdett a víz, fájásom viszont egy sem lett. Ezért 4óra múlva császárral született meg a kisfiam. Lehet, hogy te is a "végére" hagyod, de biztos nem ment el, mert azt észervetted volna, másrészt nem telt volna el még 8hét
nem biztos, sõt olyan is lehet, hogy észre sem veszed, mert csak egy erõsebb folyás szinten megy el.

Milyen, es hogy nez ki amikor elmegy a nyakdugo? Az mindenkeppen elmegy szules elott?

Most a masodik babankal vagyok 39 hetes es 4 napos mar tobb mint egy hete vanak eros menszi szeru gorcseim de teljessen rendeszertelen a doki szerint barmikor megszulhetek ket ujnyira nyiltam ki eddig.Kedre vagyok kiirva es most mivel minden nap vannak fajasaim mar elegge izgulok.Az elsonel elfojt a magzatviz es utanna egy oraval kezdodtek a fajasok igy egyszeru volt tudtam hogy beindult a szules.De most neha nagyon eros gorcseim vannak de mivel rendszertelenek igy tanacstalan vagyok hogy majd mikor induljak meg a korhazba vagyis hogy amikor beindul a szules nem feltetlenul fojik el rogton a magzatviz is nem?Igy elofordulhat hogy most teljesen masok lesznek a tunetek?

Legjobb válasz: Szia!Bár nekem még csak 1 gyermekem van de akkor nálam úgy történt, hogy reggel elment a gyákdugó, ami egy barnás, sûrû tojásfehérje szerû dologhoz hasonlított.Aztán csak éjjel 11-kor kezdõdtek el a fájásaim, a magzatvizem egyáltalán nem folyt el így burkot kellett repeszteni.Végül másnap negyed 12-re lett meg a kisfiam, aki már elmúlt 2 éves.Egyébként minden terhesség és minden szülés máshogy zajlik le állítólag. Szorítok neked!Kitartás! :)

Szia!Bár nekem még csak 1 gyermekem van de akkor nálam úgy történt, hogy reggel elment a gyákdugó, ami egy barnás, sûrû tojásfehérje szerû dologhoz hasonlított.Aztán csak éjjel 11-kor kezdõdtek el a fájásaim, a magzatvizem egyáltalán nem folyt el így burkot kellett repeszteni.Végül másnap negyed 12-re lett meg a kisfiam, aki már elmúlt 2 éves.Egyébként minden terhesség és minden szülés máshogy zajlik le állítólag. Szorítok neked!Kitartás! :)
Nekem csak a fájások kezdõdtek, elõször szinte egybefolyt, aztán az segített, hogy ráültem a fittlabdámra, onnan mértem egy 4 gy 3 aztán már csak két perceseket. A 10edig 2 percesnél bementünk a kórházba, 3kor vettek fel, 6kor meglett a lányom. Nekem nem ment el nyákdugóm otthon, már 3 ujjnyira kitágultam mire a kórházba értünk. És burkot is úgy repesztettek. Könnyû szülést!
Szülés elõtt?? Relatív, mert valaki azt mondja szülésnek, amikor vajúdni kezd, valaki pedig azt, amikor már nyom. Elõfordul, hogy a szülés elõtt pár nappal távozik, (rózsaszínes, de lehet sötétebb véres váladék is) de olyan is van, hogy közvetlen az elõtt, hogy "kibújna" a baba. De maga a szülés is negindulhat ezzel, elmegy a nyákdugó, majd jönnek a fájások. A magzatvíz elfolyhat azonnal, félúton, de olyan is van, hogy a burok nem reped meg magától , ekkor megrepesztik, ha még nem tágult ki rendesen, akkor ez elõsegíti a tágulást. A burokrepesztést szülésmegindításnak is szokták használni. Nálunk azért kellett a második lányunknál, mert már teljesen kitágultam, a fájások fél órán keresztül jöttek percenként, a nyákdugó a szülés elõtt kb 1 héttel ment el. Az elsõnél a magzatvíz a második fájásnál folyt el, a nyádugó pedig a szülés elõtt kb, fél órával.
Szia Nekem a hétfõn született a 2. lányom, és semmi jele nem volt egész aznap h szülni fogok, egyszer csak enyhe görcsök, nyilalások....majd ez gyakrabbá vált de rendszertelenül.... este 10 kor bementünk a korházba....és 00:05 kor már a kezemben tartottam a kislányom. Megjegyzem az elsõ szülésnél minden ugy történt, ahogy meg van írva....elment a nyákdugó, majd fájások...20-10-8-5-2 percesek....de most minden más volt Könnyû szülést

Szülés előtt mindenképpen elmegy a nyákdugó?

36 hetes vagyok és 2 ujjnyira nyitva.El fog menni vagy még ne számítsak rá?

Legjobb válasz: Szia. Még korai lenne,hogy elmenjen a nyákdugó. Én nem is találkoztam vele.Nem mindenkinél megy el.

Szia. Még korai lenne, hogy elmenjen a nyákdugó. Én nem is találkoztam vele.Nem mindenkinél megy el.
Nem törvényszerû! De nálad azért valószínû elhet, ha tovább tágulsz még egy kcisit szülés elõtt. De lehet, hogy csak szülés közben megy el, és észre sem veszed.

Honnan tudom, hogy elment a nyákdugóm? Milyen az állaga? Mindenkinek elmegy szülés előtt és észreveszem egyáltalán?

36 hetes kismama vagyok és érdekelne, hogy mikorra várjam, figyeljem vagy még nem kell?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.

Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.
A nyákdugó a méhszáj tágulásakor távozik, tojásfehérje állagú és általában véres. Nekem szülés elõtt 3 héttel ment el belõle egy darab. A többi a szülési tágulásnál. Ha távozik akkor az azt jelenti, hogy elkezdtél tágulni. Vráni várhatod, de nem biztos, hogy az fog elõbb bekövetkezni.
Nekem egy kedd reggel ment el és szombaton szültem...kb, egy evõkanálnyi kocsonyához hasonlítanám:) legalábbis nekem ilyen volt.
3as vagyok...a sógornõm 2x szült, de egyszer sem látta távozni a nyákdugóját...
Elsõ szülésnél sem a nyákdugó sem a magzatvíz nem folyt el, nálam minden fájásokkal kezdõdött öt perceseknél repesztették meg a burkot, ágytálat alám lökték és abba ment a víz , gondolom a nyákdugó is:) nem láttam, most mindjárt kezdem a 38.hetet eddig még semmi nyákdugó és semmi..csak megint fájások reggel óta..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok...harmadik babámat várom de egyik babával sem vettem észre, hogy nekem elment volna... Boldog babavárást mindenkinek!
Szia! Én két hete szültem az elsõ babámat, de nem vettem észre, hogy bármi is távozott volna szülés elõtt, pedig napokig két ujjnyira nyitva voltam. Ráadásul a 40. héten szültem, egy nappal a kiírás után, akkorra gondolom, már észlelnem kellett volna valamit. Szóval szerintem nem törvényszerû, hogy észrevedd. Könnyû szülést! :)
Szia! 2 gyereket szültem. Az elsõnél a szülés elõtt 14 órával ment el a nyákdugó. A másodiknál császároztak, de vele folyamatosan távozott a 35. héttõl kezdve. Olyasmi mint a meztelen csiga, csak áttetszõbb. A nyákdugó amúgy újratermelõdik. Az is lehet, hogy pisilés közben kilökõdik, tehát nem feltétlenül találkozol vele.

Ha szülés előtt pár nappal vagy héttel már elmegy a nyákdugó, azt honnan lehet felismerni?

Ilyenkor be kell menni a korházba?

Legjobb válasz: Vizuális tipus vagyok.A hasamat fogtam lányok,én sem tudtam volna jobban leírni a nyákdugó távozását:))))11 hetes babás

Vizuális tipus vagyok.A hasamat fogtam lányok, én sem tudtam volna jobban leírni a nyákdugó távozását:) )))11 hetes babás
Szia! Nem baj ha nem veszed észre és nem kell emiatt semmit sem csinálni. Van akinek hetekkel a szülés elõtt elmegy. Nem lesz semmi baj miatta. Nekem mondjuk akkor ment el amikor elkezdõdött. Pár órája már mensis fájdalmaim voltak amikor elmentem a Wc-re mert éreztem, hogy valami folyik. Az volt. Nagyon nyúlós barnás takonyszerû valami amit alig bírtam "elszakítani" a papírral, hogy fel tudjak állni végre mert hiába nyomtam már nem jött csak lógott ki belõlem. Bocs de tényleg ilyen volt. Üdv 4, 5 hós anyuka
Nyálkás-nyúlós sárgás vagy véres darabkák jönnek. Lehet, hogy csak részletekben távozik, lehet, hogy egyszerre. Kórházba nem kell menni csak emiatt, viszont onnantól nagyon kell vigyáznod, mert a nyákdugó védi a picurt a fertõzésektõl. Nekem annak idején szülés elõtt 3 nappal jött egy kis darabka, olyan volt, mint egy meztelencsiga..sárgás színû, kocsonyás. Azonnal tudtam, hogy ez az (elsõ baba). A többi a szülésnél jött ki, az már véres volt és nyúlt mindenfelé... Könnyû szülést kívánok és boldog babázást!

Szülés előtt hetekkel mindig elmegy a nyákdugó? Észre lehet venni?

36+1 hetes vagyok, de még sehol a nyákdugó, nem folyt el. Ez kötelezően elfolyik korábban, vagy van olyan is, hogy csak a szülés előtt közvetlen? Köszi előre is!

Legjobb válasz: Mindenkinél más a helyzet. Van, akinek jóval a szülés elõtt, de van, akiknek beindul a szülés, és aközben távozik. Egyébként ez egy ilyen kocsonyás, tojásfehérjés anyag, ami lehet áttetszõ, de enyhén véres, barnás is. Van, akinek úgy távozik, hogy wc-zés közben, így fel se tûnik. Én se tudok róla, hogy még távozott volna, pedig a 38. héten járok.

Mindenkinél más a helyzet. Van, akinek jóval a szülés elõtt, de van, akiknek beindul a szülés, és aközben távozik. Egyébként ez egy ilyen kocsonyás, tojásfehérjés anyag, ami lehet áttetszõ, de enyhén véres, barnás is. Van, akinek úgy távozik, hogy wc-zés közben, így fel se tûnik. Én se tudok róla, hogy még távozott volna, pedig a 38. héten járok.
A védõnõd nemnagyon van képben.
Szia, sajnos még én sem találkoztam vele, pedig már lassan "mániákusan" figyelem a vizeletemet minden alkalommal :D...39+1 hkm
Védõnõ azt mondta, hogy nyákdugó után 24órán belül megszületik a baba, én 3nappal késõbb szültem de már elõtte vajúdtam!
Én nem tudom, hogy az enyémmel mi volt. Elkaptam egy frankó gyulladást a 37. héten, aminek az egyik kísérõje az állandó gumi-szerû váladékozás volt. Bocs, tudom, undorító, de a nyákdugó is valami ilyesmi, szerintem. Szóval lehet, hogy közben ment el, vagy a szülõszobán.
nekem a szülésnapján ment el.reggel 8ra beállítottam az ébresztõt hogy megyek védõnõhöz, erre amint elkezdett csörögni a telefonon pont reggel 8kor elfolyt a magzatvíz.kimentem a wcre és akkor ment el a nyákdugó.
3 terhességem közül csak a középsõnél ment el.
En 40+6ra szultem, 40+3nal kezdett tavozni a nyakdugo. Ismerosom 3x szult, egyszer sem "talalkozott" vele. De hallottam mar olyanrol is, h vkinek a 36-37.heten tavozik a nyakdugoja, megis idore szul, vagy tul is hordja a babat.
Nem feltétlenül.Nekem a nagyobbik fiamnál kereken 36 hetes voltam mikor azt hittem elment a nyákdugó, aztán elöntött a vér is...lepényleválás így azonnal megcsászároztak.A kisfiamnál 40+2 hetesen ment el a nyákdugó, magzatvíz, 2 nap múlva szültem.Most várom a harmadik kisfiamat és én is 36+1 hetes vagyok, egyelõre semmi:)
semmi sme köteezõ mint tudjuk, ahány terhesség annyi féle akár ugyanannál az embernél is. A legtöbb nõ egyáltalán nem észlel ilyet hogy a nyákdugó kijött volna.
Nekem nem folyt el egyiknél se
Szia, nekem 38. héten ment el a nyákdugó nagy része, aztán még egy kicsi a vizsgálat után másnap, és pontos dátumra, tehát betöltött 40. hétre szültem

A nyákdugó mindig elmegy egy-két héttel hamarabb, vagy van olyan akinek csak közvetlenül a szülés előtt ment el?

Legjobb válasz: Nekem nem ment el, indított szülésem volt , akkor jött ki mikor burkot repesztettek

Nekem nem ment el, indított szülésem volt , akkor jött ki mikor burkot repesztettek
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nekem közvetlen a Magzatvíz elfolyása után távozott a nyákdugó. De ez mindenkinél máshogy van úgy gondolom.
Nekem délelött 10-11 körül jött ki, este 11-re mentünk a kórházba és hajnali 3:30-ra megvolt a lányom!
Nekem meg fogalmam sincs mikor ment el, elfolyt a magzatviz ugy kezdodott a szules, de addig es az utan se lattam senmit se tavozni
40+3nál kezdett távozni erõs jóslófájások kíséretében. 40+6ra szültem.
Nekem szintén a magzatvízzel együtt.
Nekem elõbb a magzatvíz folyt el, a nyákdugó fél órára rá.
Nekem a magzatvízzel együtt jött (ment?)
Màr a 34.hèten elment, ki is nyìltam. üdv egy 38hkm
Nekem pár nappal ment el elõbb, a szülés megindulásnál pedig a magzatvíz folyt el, aztán jöttek a fájások, akkor indultunk a kórházba.
Nekem azzal indult az elsõ szülésem :) Másodiknál már 2 héttel elõtte elment. Harmadszor 3 nappal elõtte.
Nekem már 1 perces fájásaim voltak.ÈPp az ágy szèlèn álltam mikor èreztem h valami folyik a belsõ combomon.Rá fèl òrára megszületett a fiam Szòval utolsò pillanatban :-)

A nyákdugo mindenképpen elmegy mielött megindul a szülés, vagy akkor is megjndulhatnak a fájások ha nem távozott még? A mgzatviz milyen szinü, teljesen átláco vagy lehet sárgás is?

Félek hogy nem indul meg a szülés idöben, akkkor meginditják?De hogyan,mit csinálnak?

Legjobb válasz: Nem megy el mindenképp jöhet a fájás is. A magzatvíz normál esetben víztiszta,átlátszó.Ha elszinezõdött,esetleg zöldes,akkor baj van,a baba belekakil a vízbe. Nekem elõször jöttek a fájások,burkot kellett repeszteni(nem fáj),elöntött a víz,majd beöntést kaptam,zuhany,lefektettek,folyamatos NST és oxitocinos fájástámogatás(infúzió).A méhszájam kézzel kellett tágítani,mert nem tágult rendesen(az rohadtul fájt). Nem kell aggódani,mert ha megindul a szülés,lásd az én példám,akkor is elkövetnek olyan dolgokat,mint amikor megindítják.Nem nagyon van különbség.

Nem megy el mindenképp jöhet a fájás is. A magzatvíz normál esetben víztiszta, átlátszó.Ha elszinezõdött, esetleg zöldes, akkor baj van, a baba belekakil a vízbe. Nekem elõször jöttek a fájások, burkot kellett repeszteni(nem fáj), elöntött a víz, majd beöntést kaptam, zuhany, lefektettek, folyamatos NST és oxitocinos fájástámogatás(infúzió).A méhszájam kézzel kellett tágítani, mert nem tágult rendesen(az rohadtul fájt). Nem kell aggódani, mert ha megindul a szülés, lásd az én példám, akkor is elkövetnek olyan dolgokat, mint amikor megindítják.Nem nagyon van különbség.
Szia! Nekem sem ment el a nyákdugó, pedig nagyon résen voltam még a wc-n is, és a szülésnek sem volt semmi jósló jele, egyszer csak jött egy erõs fájás, 6 óra múlva meg már a hasamon pihegett a babám. Ne aggódj, meg fog indulni, ha a baba úgy érzi, itt az idõ. Egyébként most, a második babám várható születése elõtt egy héttel én is tartok kicsit az indítástól, de az elsõnél megindult magától, úgyhogy remélem a legjobbakat. Te is légy bizakodó, minden rendben lesz. Nagyon szép szülést kívánok!
Nekem a tolófájások elõtt, ment el kb 1 órával utána burkot repesztettek és 25 perc múlva a kezemben volt a lányom. A fájások délután kezdõdtek 5 körül. az elsõ szülésemnél már szülés elõtt 3 nappal távozott, most elõtte 1 órával. Mindenkinél más.

Ha a szülés várható időpontja előtt 3 héttel elmegy a nyákdugó létezik hogy túlhordja valaki akár 2 héttel a babát?

Én ugy tudom ha elmegy a nyákdugó azzal beindul a "szülés" és igazán napok kérdése mikor érkezik a pici nem pedig hetek akár 1 hónap kérdése. Igaz ez?

Legjobb válasz: Létezik, a fájások ettõl nem indulnak be. Nyitva a méhszáj, de van, aki úgy hordja ki végig a babát. A dugó távozását ne keverd a burokrepedéssel, az már beindíthatja a fájásokat, de még az sem törvényszerû. Az orvos inkább a méhszáj állapotából tud következtetni, kb (!!) mikorra várható a szülés. Türelem!

Létezik, a fájások ettõl nem indulnak be. Nyitva a méhszáj, de van, aki úgy hordja ki végig a babát. A dugó távozását ne keverd a burokrepedéssel, az már beindíthatja a fájásokat, de még az sem törvényszerû. Az orvos inkább a méhszáj állapotából tud következtetni, kb (!!) mikorra várható a szülés. Türelem!
A a nyákdugó kijött, még akár 3 heted is lehet a szülésig. Változó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!