Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugo elmegy (39 db)

Ha a nyákdugó elmegy mindenestben kinyílik a méhszáj? Esetleg kinyílik a méhszáj attól, hogy a nyákdugó még nem távozott?

Legjobb válasz: Ha a nyákdugó elment akkor tuti, hogy tágul a méhszáj. Viszont ha nem ment még el akkor is lehet tágulás.

Ha a nyákdugó elment akkor tuti, hogy tágul a méhszáj. Viszont ha nem ment még el akkor is lehet tágulás.
Pont most olvastam errõl :) a nyákdugó a méhszáj nyílásának következtében megy el. De nem minden esetben, van akinek csak a szüléskor megy el és elõtte már lehet, hogy nyitott volt a méhszája.
Nekem elment a nyákdugóm szülés elõtt 2 héttel, de sajnos nem tágultam.

Mindenki észre veszi ha a nyákdugó elmegy? Rá mennyi időre szültetek? 39-40h

Legjobb válasz: Én nem vettem észre. 39. héten szültem.

Én nem vettem észre. 39. héten szültem.
szia!nekem a nyákdugó a magzatvízzel ment el.39+4re szültem.
Nekem a 41. héten távozott, de a szülés nem indult meg magától.
Én észrevettem. Olyan volt mint amikor színtelen zselét fõzök és ha megdermedt villával összetöröm. Nekem nem volt véres de gondoltam, hogy csakis az lehet. Kedden ment el, csütörtökre voltam kiírva, pénteken 14:00-kor kezdõdtek a fájások és szombat reggel 7:15-re lett meg a lányom (a 40. héten)! Egy gyönyörû 2 éves és egy nemsokára 14 hetes magzat anyukája
tusolásnál ment el, rá másfél hétre (!) szültem, de igaz ami igaz, én meg se éreztem hogy tágulok, és még a szülés napján is futkorásztam a városban
Az elsõnél közvetlen a kitolási szakasz elõtt távozott, a másodiknál szülés elõtt 2-3 héttel. Nem feltétlen veszi észre mindenki, ha távozik a nyákdugó! Mielõbbi könnyû szülést és egészséges kisbabát!!
Észrevettem, véres volt, két és fél napra rá meglett a kisfiam.
Nekem idén május 1. vasárnap reggel ment el, hétfõ éjjel 1-kor elfolyt a magzatvíz és 2-38-ra meglett a kisfiam.
Nekem kis darabokban távozott egy erõsebb vizsgálat után (enyhén véres barnás volt) rá 2 napra szültem:) 39.hétre. Az elsõ babámnál nem találkoztam vele mert ott nem nyíltam csak rögtön a vajúdás kezdetekor, tehát pár órával szülés elõtt.
37 hetes vagyok és nekem már egy hete pici darabokban jön, tegnap meg már két nagyobb fehéres darab jött. hétfõn fogom tölteni a 38-at...

Ha a nyákdugó elmegy rögtön kell menni a korházba?

Olyankor ha a dokit nem tudom felhivni.

Legjobb válasz: Nem kell!no meg izgulni sem.Nekem csütörtökön ment el a nyák =gyanítom csak) egy része,és azóta sincs változás.Akkor kell hamar kh-ba menni ha megreped a burok.Annyit tegél meg,hogy,amit még nem raktál bele a kh-i csomagba azt tedd meg.Vagy gondold végig,esetleg írd fel,hogy mi kell még,ha komolyra fordul a dolog.De eezl még akár napokat is elszórakozhatsz.Nem kell aggódni,valószínûleg az érkezõ hidegfront meghozza a kívánt hatást:)Figyelgesd a fájásokat.

Nem kell!no meg izgulni sem.Nekem csütörtökön ment el a nyák =gyanítom csak) egy része, és azóta sincs változás.Akkor kell hamar kh-ba menni ha megreped a burok.Annyit tegél meg, hogy, amit még nem raktál bele a kh-i csomagba azt tedd meg.Vagy gondold végig, esetleg írd fel, hogy mi kell még, ha komolyra fordul a dolog.De eezl még akár napokat is elszórakozhatsz.Nem kell aggódni, valószínûleg az érkezõ hidegfront meghozza a kívánt hatást:) Figyelgesd a fájásokat.
Nem, nem kell. Onnan még akár hetek is lehetnek hátra. Sokaknak már 36 hetesen elmegy a dugó, és idõre szülnek. Menni akkor kell, ha elfoylt a magzatvíz, a fájások 5 percesek, vagy vérzel.

Ha már elment a nyákdugó (vagy a nagy része), nagyobb az esélye, hogy elmegy a magzatvíz?

Legjobb válasz: Szerintem nincs összefüggés a kettõ között. Van aki sosem találkozik a nyákdugóval, csak elmegy a magzatvíz. Nekem amikor elment a nyákdugó - 2 napon keresztül darabokban- rá a 3. napon folyt el a magzatvíz. Könnyû szülést kívánok.

Szerintem nincs összefüggés a kettõ között. Van aki sosem találkozik a nyákdugóval, csak elmegy a magzatvíz. Nekem amikor elment a nyákdugó - 2 napon keresztül darabokban- rá a 3. napon folyt el a magzatvíz. Könnyû szülést kívánok.
Abszolut nem. Nekem szülés elõtt két héttel elment a nyákdugóm, és tulhordtam 8 napot, repesztettek. Most 39 hetes vagyok a másodikkal, elment egy hete, de még semmmi...
A kérdező hozzászólása: Én ma töltöttem a 40-et, holnapra vagyok kiírva.Nekem is 1 hete ment el egy része, de még ma is vmi nyálkás dolog jön ki belõlem.Szülnék már.

Milyen mennyiségre kell számítani, amikor elmegy a nyákdugó?

37 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy a nyákdugó távozásával indul meg a szülés. Nekem elment a nyákdugó és utána a magzatvíz szivárgott, de hallottam olyat is, hogy a nyákdugó távozása után, napokkal indult csak meg szülés. Ha bizonytalan vagy, vagy kérdéseid vannak, beszéld meg az orvosoddal, õ világosan elmagyarázza, meg tud nyugtatni. Sok sikert! Könnyû, szép szülést, születést kívánok Nektek!:)

Nem biztos, hogy a nyákdugó távozásával indul meg a szülés. Nekem elment a nyákdugó és utána a magzatvíz szivárgott, de hallottam olyat is, hogy a nyákdugó távozása után, napokkal indult csak meg szülés. Ha bizonytalan vagy, vagy kérdéseid vannak, beszéld meg az orvosoddal, õ világosan elmagyarázza, meg tud nyugtatni. Sok sikert! Könnyû, szép szülést, születést kívánok Nektek!:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ! :)

38 hetes kismama vagyok. Honnan fogom tudni, hogy melyek az igazi fajasok? Mi szokott elobb tortenni, elmegy a viz, elmegy a nyakdugo vagy a fajasok jelentkeznek?

Legjobb válasz: Mindenkinél máshogy van. A legtöbb nõnél nem is megy el a magzatvíz csak ha burkot repesztenek. Nekem az elsõ babámnál a nyákdugó a szülés elõtt kb. 2 héttel távozott. A fájásokat úgy tudod megkülönböztetni a jóslófájásoktól, hogy periodikusan (pl. elõször 10 vagy 15 percenként) jelentkeznek és kb. 30-41 másodperc hosszúságú egy fájás.

Mindenkinél máshogy van. A legtöbb nõnél nem is megy el a magzatvíz csak ha burkot repesztenek. Nekem az elsõ babámnál a nyákdugó a szülés elõtt kb. 2 héttel távozott. A fájásokat úgy tudod megkülönböztetni a jóslófájásoktól, hogy periodikusan (pl. elõször 10 vagy 15 percenként) jelentkeznek és kb. 30-41 másodperc hosszúságú egy fájás.
Nekem elõbb a magzatvíz kezdett el szivárogni, aztán a fájások csak egy óra múlva kezdõdtek.
Nekem elment a nyákdugó, rá két órával a fájások jöttek. aztán 8 múlva elment a magzatvíz magától és 1 óra múlva megszültem.
nekem a magzatvízem folyott el este 11kor, fájásaim nem voltak.a kórházban éjszakáztam és hajnalra (3-4óra) kezdõdtek a fájások.ettõl számítva 5óra alatt lett meg a picim.
Nekem a fájásokkal kezdõdött a szülés, minden elõzetes jel nélkül 2-3 perces fájásokkal indult. Nekem azt mondta a szülésznõm, ha érzem a fájásokat, üljek be egy kád meleg vízbe, ha elmúlnak vagy enyhülnek a fájások, akkor az csak jóslófájások voltak, ha nem múlik el, akkor azok igazi fájások. Nekem ez bejött. :)

Ha elmegy a nyákdugó, akkor a méhszáj már nem zárt?

Legjobb válasz: szia! igen, a nyákdugó távozása a méhszáj nyílását jelzi. távozása után 24-72 órán belül általában beindul a szülés, persze vannak kivételek. én még egy hetet húztam rá a nyákdugó távozása után.

szia! igen, a nyákdugó távozása a méhszáj nyílását jelzi. távozása után 24-72 órán belül általában beindul a szülés, persze vannak kivételek. én még egy hetet húztam rá a nyákdugó távozása után.
Nekem mikor elment, 1 ujjnyira nyitva volt a szülésig.
Szia! Igen, azért megy el a nyákdugó mert nyílik a méhszáj. Nekem kerek 36 hetesen ment el és csak 3 nappal a kiírt idõpont elõtt szültem, szóval hetekkel utána.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia, igen kezdõdik a tágulás, hogy mikor szülsz azt ebbõl nem tudod pontosan, de pl. én mindkét gyermekemet 12 órán belül megszültem.Azonban ismerek olyat is, aki két-három héttel késõbb szült!Hány hetes vagy?Könnyû szülést Neked!!!
2. vagyok, nekem is majdnem 4 hétig volt nyitva.
A kérdező hozzászólása: 39+2 hetes vagyok. Köszönöm csajok!

Szülés előtt mindenképpen elmegy a nyákdugó?

36 hetes vagyok és 2 ujjnyira nyitva.El fog menni vagy még ne számítsak rá?

Legjobb válasz: Szia. Még korai lenne,hogy elmenjen a nyákdugó. Én nem is találkoztam vele.Nem mindenkinél megy el.

Szia. Még korai lenne, hogy elmenjen a nyákdugó. Én nem is találkoztam vele.Nem mindenkinél megy el.
Nem törvényszerû! De nálad azért valószínû elhet, ha tovább tágulsz még egy kcisit szülés elõtt. De lehet, hogy csak szülés közben megy el, és észre sem veszed.

Ha elmegy a nyákdugó, akkor mennyire van nyitva a méhszáj, mire lehet következtetni?

pont a 39.hetet betöltő nap hajnalán távozott. első babámmal zártan mentem szülni-inditottak-nem tágultam-császár lett. most reménykedhetek h beindult valami??? jóslók, keményedések is vannak,de csak elvétve naponta többször.köszi!

Legjobb válasz: Ha a nyákdugó távozik onnantól kezdve még 1 hétig is elhúzódhat mire megindul a szülés.

Ha a nyákdugó távozik onnantól kezdve még 1 hétig is elhúzódhat mire megindul a szülés.
A kérdező hozzászólása: köszi, de nem ez volt a kérdés:) ezt én is tudom:) hanem h ez a méhszáj tágulását jelenti ugy tudom, de mégis vajon hol tarthat a folyamat?
Úgy tudom, hogy kb fél/1 ujjnyinál távozik a nyákdugó. Sajnos ez még nem jelent semmit sem, nálam 3 hétre rá inditották, mert nem tágultam tovább. De azért reménykedj, szedj homeos bogyokat.

Ha elmegy a nyákdugó, óvszerrel lehet szexelni?

Legjobb válasz: Nem tudom, de ilyenkor már szülni szokás nem szexelni. Nekem a nyákdugó elmenetele után 12 órával meglett a baba.

Nem tudom, de ilyenkor már szülni szokás nem szexelni. Nekem a nyákdugó elmenetele után 12 órával meglett a baba.
Igen lehet, nem feltétlen indul meg a szülés, még hetekig egyben maradhattok akár. Persze nem tudom hány hetes vagy.
A kérdező hozzászólása: Csütörtökre vagyok kiírva. Pont azért kérdezem, mert mert be akar a doki fektetni, hogy ha túlhordom, beindítja a szülést. Akkor már én szeretném valamilyen természetes módon.
Az, hogy távozik a nyákdugó, sajnos nem jelenti a szülés beindulását. Szerencsések, akiknek még is! Nekem még két héttel késõbb sem akart jönni a picur. Végül beindították a szülést, de befeküdnöm nem kellett. A szex segíthet, de sokan esküsznek a lépcsõzésre is.
Igen lehet, de nem biztos hogy attól megindul a szülés. Próbáld meg a lépcsõzést, hátha az eredményhez vezet :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Próbálok lépcsõzni. :) Még van 2 napunk. Pénteken már be kell feküdnöm és jövõ héten megindítják. Így még a hétvégén is van egy kis esélyünk, hogy magától meginduljon a dolog. Drukkoljatok! Mindenkinek könnyû természetes szülést kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!