Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugo a szülés (151 db)

én úgy tudom, hogy ez változó, van aki csak 1 hét múlva szül nyákdugó távozása után.
Hát ez érdekes kérdés, változó. Nekem akkor ment el, mikor a doki vizsgált, aztán másnapra lett meg a bébi, de elõtte már fájdogáltam.De nekem a dokim azt mondta, ha a nyákdugó elment, vagy csak halovány vércsepp, vagy rózsaszín ízé, akkor is menjek be, mert lehet h levált a lepény, de fönt, és akkor nem ömlik a vér, hanem csak szivárog, viszont a baba miatt jobb ha lát a doki. Sztem hívd fel telefonon, és kérdezd meg, úgyis vszínû azt mondják, menj be, max hazaküldenek.
Ezt nem lehet tudni. Felgyorsulhatnak az események, de még hetek is eltelhetnek addig. Hányadik héten vagy? A dokid talán más tünetekbõl jobban be tudja saccolni Neked. Jó készülõdést, szép szülést!
A kérdező hozzászólása: 36HETES VAGYOK MÉG CSAK:((!!!!HOLNAP REGGEL MEGYEK CTG.RE.HA ADDIG NEM TÖRTÉNIK SEMMI!!
No akkor ne izgulj! Még bent maradhat a babád egy darabig. Nekem a második gyerekemmel a 34. héten elment, és vissza is termelõdött, úgyhogy szülés elõtt egy héttel "újra elment". Semmi pánik! A doki majd megnyugtat. (Egyébként ha egy hét múlva szülsz, már nem lesz koraszülött sem, szóval végsõ soron az sem lenne baj.) Addig meg pihenj! harmadik
Nekem az elsõnél a szülés elõtt pár órával távozott a nyákdugó, egy héttel túl hordtam a kislányomat; a másodiknál a 36. héten. Bementem a kórházba, de hazazavartak. A 40. hét után egy nappal született a fiam. Szerintem közöld a dokival, hogy mi történt, de ha semmi fájás, vagy magzatvízszivárgás nincs, akkor ezzel nem kell foglalkoznod. De ha az megnyugtat, akkor hívd fel az orvosodat és beszélj vele!
Nekem két részletben távozott, egyik nap elment máásik nap jöttek a fájások. Akkor már bent feküdtem a kórházba túlhordással.
Nekem még múlt hét kedden ment, még itt vagyok egyben! Az a különbség, hogy én már nagyon mennék szülni. Szerintem ne aggódj, biztos van még idõd, holnap szólsz a dokinak, és minden rendben lesz. Nekem egyébként azóta is barnás folyásom van, neked meg nincs semmi, ez azért jó jel!

9-re voltam kiírva, ma voltam dokinál, CTG-n minden rendben, amikor megvizsgált, kijött a nyákdugóm. A méhszájam teljesen zárt, van esélyem hogy ebből ma még szülés lesz? (szerdán indítanak)

Legjobb válasz: nekem elment a nyákdugóm és bementünk a kórházba akkor még zárt volt a méhszájam. ez hajnali 5 kor volt. egész nap voltak 5-10 perces fájásaim, de nem volt vészes, majd este 11 kor elment a magzatvizem és éjfél után 18 percre megszületett a kisfiam.

nekem elment a nyákdugóm és bementünk a kórházba akkor még zárt volt a méhszájam. ez hajnali 5 kor volt. egész nap voltak 5-10 perces fájásaim, de nem volt vészes, majd este 11 kor elment a magzatvizem és éjfél után 18 percre megszületett a kisfiam.
Szia! Hát mindenesetre már közeleg a szülésed! :) A kérdésedre válaszolva: szerintem a mai nap még lehet, hogy nem, ha a méhszáj még zárt. Ha nincsenek még fájásaid, akkor fõleg, hiszen a fájások fogják kitágítani majd a méhszájat és ez idõbe telik. Nekem egy kis rózsaszín vérzésszerûvel kezdõdött 12-én éjfélkor (valószínûleg ez volt a nyákdugó), és ezzel egyidejûleg kezdõdtek a fájások is, de még nem voltak olyan vészesek. Másnap 10 órakor vizsgált meg a dokim, és még mindig zárt volt a méhszáj, ezért hazaküldött (közel lakom), hogy "pihenjek" (=vajúdjak) otthon és majd 3-5 perces fájásokkal menjek vissza. A nyákdugótól kezdve tehát 24 óra telt el, mire a kórházba visszamentem, és 33 órahossza amíg a kisfiam megszületett. (De azért légy készen, mert van olyan kismama is, aki nálam sokkal korábban (2-3 óra alatt) megszül.)û Könnyû szûlést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Fájások már vannak, erõsebbek mint a jóslók, de ez még nem annyira vészes. Remélem megindul, mert nem szeretném ha indítanának! Köszi a válaszokat!

Ha a nyákdugó akár szülés előtt 2 héttel is távozhat, mikor kell menni a kórházba? Honnan tudom, hogy itt a szülés ideje? Vagy ha nem 2 héttel előtte történik, akkor jönnek is a fájások?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)

Persze, a fájásokból. Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor van itt az idõ:) Én 3 héttel a kiírt idõpont elõtt, rendszeres 4 perceseknél indultam el, addig nem gondoltam hogy szülni fogok:)
Nekem vasárnap ment el a nyákdugó, és kedden szültem. A fájások nem feltétlenül akkor kezdõdnek. Akkor menj ha fáj! 5 percenkként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha a magzatvized folyik, azonnal menni kell! Ha fájásaid vannak, tudni fogod, mikor fáj annyira, hogy menj, hidd el!

Mikor indult be a szülés a nyákdugó távozása után? Nekem tegnap elment, és még semmi!

Legjobb válasz: Sokat szoktam itt olvasgatni és nagyon változó, hogy kinek mikor indul meg a szülés a nyákdugó távozása után. Ez egy kis olvasnivaló: http://www.kismamablog.hu/szules/nyakdugo-szules

Sokat szoktam itt olvasgatni és nagyon változó, hogy kinek mikor indul meg a szülés a nyákdugó távozása után. Ez egy kis olvasnivaló: http://www.kismamablog.hu/szules/nyakdugo-szules
Szia! Én még 6 napig húztam, de ez egyénenként változó! Könnyû szülést! 6 hetes anyuci
Ahogy a többiek már írták, ez egyénenként változó. 2 hétnél tovább azonban nyákdugó nélkül nem szokták kihúzni. Én aznap szültem, mikor elment a nyákdugó, de olyat is ismerek, aki csak rá 10 napra.

36 hetes terhes vagyok, két napja valami átlátszó zselészerű valami távozik. Nem túl sok kb 2 cm hosszú nyulós valamik. Lehet ez nyákdugó, vagy inkább fertőzés? Ha ez a nyákdugó hány hét lehet még szülésig? Van valami tapasztalat?

Legjobb válasz: Nagyon valószínû, hogy a nyákdugó. Nem lehet általánosítani, elõfordulhat, hogy a szülés elõtt 2 héttel, de lehet a szülés elõtt pár nappal, vagy akár pár órával is.

Nagyon valószínû, hogy a nyákdugó. Nem lehet általánosítani, elõfordulhat, hogy a szülés elõtt 2 héttel, de lehet a szülés elõtt pár nappal, vagy akár pár órával is.
Szia!!!Valoszínü , hogy a nyák dugo, de még nem azt jelenti hogy szülni fogsz én nekem is 35-36 héttõl folyamatosan távozott és 38-re meg szültem.ÜDV:2 honapos babo anyukája!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Menjek orvoshoz? Meddig húzhatom szerintetek? 31 hetes kismama vagyok és ma elment a nyákdugóm, kicsit most félek, koraszülött lesz, vagy van esély arra hogy még jó ideig nem indul be a szülés?

Legjobb válasz: Ha nekem 31 hetesen elmenne a nyákdugóm, nem ide irogatnék, már elnézést, hanem húznék az orvoshoz. Biztos, hogy az volt??? Nyákdugó után pár nappal meg szokott indulni a szülés, persze van aki még kihúzza 2-3 hétig nyákdugó nélkül, de az a ritkább. Drukk neked, hogy minden rendben legyen, de szerintem azonnal orvos!!!

Ha nekem 31 hetesen elmenne a nyákdugóm, nem ide irogatnék, már elnézést, hanem húznék az orvoshoz. Biztos, hogy az volt??? Nyákdugó után pár nappal meg szokott indulni a szülés, persze van aki még kihúzza 2-3 hétig nyákdugó nélkül, de az a ritkább. Drukk neked, hogy minden rendben legyen, de szerintem azonnal orvos!!!
Biztosan a nyákdugó volt? A nyákdugó távozása azt jelenti, hogy nyílik a méhszáj, de azt nem lehet tudni, mikor lesz belõle szülés: egy óra, egy nap, egy hét vagy egy hónap múlva...
Hát, ha ez tényleg a nyákdugó volt, akkor én nagyon sürgõsen felkeresném az orvosomat!!!
Nekem 30hetesen elkezdett nyílni a méhszájam, de csak a 38.héten szültem, akkor láttam egy picit véres nyálkát kicuppanni. Ha az a nyákdugó volt, akkor doki, hogy megnézzen, mert akkor min egy egy ujjnyira nyitva vagy, és gondot okoz, plusz már a védõ dugasz sincs meg...
Az lemaradt, hogy 30hetesen csak a külsõ nyílt egy ujjnyira, és onnantól fekvés a 36.hétig, meg rövidült a méhnyak, a következõk ahogy nyíltak egy ujjnyira távozott a nyákdugó.
Remélem mentél dokihoz, és minden rendben van.Irj majd, hogy mi van veled.
Szia, na mizu Veled? Nagyon kíváncsi vagyok (gondolom a többi válaszoló is) hogy mit mondott a doki! Várjuk a fejleményeket!!! Egy kiváncsi fáncsi 34 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszi nektek a jó tanácsokat és az érdeklõdést.Vaklárma volt :) Méhszáj zárt és dokim szerint nem nyákdugó volt, minden rendben velünk.Bár akkor elkézelésem sincs mi lehetett ami távozott, de megnyugodtam.Mindenkinek boldog, gondtalan babavárást:)
1.vagyok, örülök, hogy minden rendben nálad!!! Üdv, 33 hetes kismama, 21 hós kislány anyukája :)

39 hetesen még semmi jele nincs a szülésnek. Se nyákdugó, se fájdalom, semmi. Miért?

1 hét múlvára vagyok kiírva, de még semmi jele a szülésnek. Viszont már nagyon lent van a hasam... És sokat keményedik a pocim. Ett?l még lehet könny? szülésem? Köszi!

Legjobb válasz: Szerintem ezt a szülés dolgot, képtelenség elõre megjósolni. Én mégcsak 35 hetes vagyok, nekem is beilleszkedett már a baba feje, teljesen lent van, joslóim is egyre sûrûbben vannak, sõt a nyákdugóm másfél hete távozott. Senki nem jósolt 2 hétnél többet, ehhez képest elég jól bírom:) Az elsõ szülésem, kiírt nap elõtt 3 nappal volt. Délelõtt mentem nst-re, semmi fájást nem mutatott. Hazamentünk, majd az nst után 2 órával, egybõl 5 perces fájásaim lettek, indultunk is vissza:) Az meg hogy a szülés könnyû vagy nehéz lesz, az nem attól függ, hogy mikor szülsz. Már nincs sok hátra, ne izgulj, hamarosan láthatod a babádat! Könnyû szülést!

Szerintem ezt a szülés dolgot, képtelenség elõre megjósolni. Én mégcsak 35 hetes vagyok, nekem is beilleszkedett már a baba feje, teljesen lent van, joslóim is egyre sûrûbben vannak, sõt a nyákdugóm másfél hete távozott. Senki nem jósolt 2 hétnél többet, ehhez képest elég jól bírom:) Az elsõ szülésem, kiírt nap elõtt 3 nappal volt. Délelõtt mentem nst-re, semmi fájást nem mutatott. Hazamentünk, majd az nst után 2 órával, egybõl 5 perces fájásaim lettek, indultunk is vissza:) Az meg hogy a szülés könnyû vagy nehéz lesz, az nem attól függ, hogy mikor szülsz. Már nincs sok hátra, ne izgulj, hamarosan láthatod a babádat! Könnyû szülést!
Nekem sem volt semmi jele a szülésnek, csak keményedtem, de az már 25 hetesen is volt. Kiirt idö után 2 nappal befektettek, 4 napig semmi, majd váratlanul jöttek a fájások és pár óra múlva szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megnyugtattál :) Neked is könnyû szülést kívánok! :)
Már miért ne lehetne? Én sosem voltam jobban, mint abban a 8 napban amit túlhordtam... Már az egész család izgult, hogy mi van, én jól megvoltam egyben a babámmal:-) Este kezdõdtek a fájások, de másnap délben a kórházban még zárt volt a méhszájam, és fél 6-re meglett a lányom, gyorsan, könnyen.) Nyugi, jön, ha jönnie kell:-))
nyugi! aza baba ki fog jönni! én a kí irás elött 3 nappal szültem(stressz hatására, apukám balestet szenvedtett, de szerintem túl vittem volna), elötte csak keménykedett a hasam, semmi fájás nem volt...
39 hetesen nekem se volt még semmi jele a szülésnek, még a hasam sem szállt le és nem is keményedtem. Aztán 39+3.hétre mégis megszültem :) Egyszer csak jöttek a fájások! Nagyon könnyû volt, 2 óra alatt! Neked is ilyet kívánok!
Szia!!! Ne aggódj, én is ugyan így voltam.Biztos voltam benne hogy túlhordom, mert semmi jele sem volt a szülésnek.Pedig már tûkön ültem annyira vártam. Aztán egyszer csak jöttek a fájások és 1, 5 óra múlva már ott feküdtem a szülõszobán.Pont aznap töltöttem a 39. hetet.Talán az éjszaka érkezett hidegfront váltotta ki nálam, vagy egyszerûen csak már ki akart jönni a baba. Neked is majd elindul hirtelen, csak úgy. Benn biztos nem fog maradni, csak türelem.Már bármikor jöhet.
Ha megnyugtat akkor elmondom, hogy én kedden voltam nst-n semmi fájással és csütörtökön megszületett a kisfiam. A fájások egyik pillanatról a másikra megjelentek és én a 39. héten szültem meg. 1 hós baba anyukája

Nyákdugó távozása után mikor indulhat meg a szülés?

Legjobb válasz: Ez változó. Van akinek pár óra,van akinek pár nap,és olyan is van,aki 2-4 héttel a nyákdugó távozása után indult be a szülés. És olyan is van,akinek csak a tolófájások elõtt pár perccel ment el a nyákdugó. Üdv:2gyerkõcös,28 hetes.

Ez változó. Van akinek pár óra, van akinek pár nap, és olyan is van, aki 2-4 héttel a nyákdugó távozása után indult be a szülés. És olyan is van, akinek csak a tolófájások elõtt pár perccel ment el a nyákdugó. Üdv:2gyerkõcös, 28 hetes.
Nekem kb. 2 óra múlva, a tesómnak majdnem egy hét kellett még, úgyhogy ez is változó...
Nekem június 30-án kedden este ment el a nyákdugó (nem volt véres meg semmi úgy nézett ki, mint amikor a színtelen már megszilárdult zselét villával összetöröd) és július 3-án 14:00-kor kezdõdtek a fájások július 4-én 7:15-re lett meg a kicsim!
nekem elment március 9 én és március 11 én szültem.
Nekem 14-én ment el a nyákdugó és 16-a hajnalra lett meg fiam 2009 szeptemberében.
Nekem több mint 1 hét volt!
nekem a 39. héten ment el a nyákdugó, de 41. hétig semmi, aztán indították a szülést.
Nekem múlt hétfõn kezdett távozni a nyákdugó de nagyon remélem, hogy még legalább 1 hónapig nem születik meg a babám... 33+4kmh
mármint 33+4 hkm :)

Amíg nem távozik a nyákdugó addig ne is várjam hogy beinduljon a szülés? Csak akkor kezdhetek el kinyílni ha már távozott a nyákdugó?

Legjobb válasz: Nem. A fájásokkal pillanatok alatt tud nyílni a méhszáj, van akinek csak a szülés közben megy el a nyákdugó.

Nem. A fájásokkal pillanatok alatt tud nyílni a méhszáj, van akinek csak a szülés közben megy el a nyákdugó.
Úgy ahogy az elsõ írja. Nem feltétlen távozik fájások elõtt. Viszont távozhat észrevétlenül is. WC-be is landolhat, hogy észre sem veszed
én kétszer szültem, de egyiknél se találkoztam nyákdugóval, vagyis ahogy elõttem írták, simán lehet h észre sem veszed h hova lett..:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem szules elott egy nappal kezdett elmenni a nyakdugo. Vasarnap meg voltam nst-n es akkor meg semmi nem volt. Itthon lepihiztem majdeszre vettem, hogy valami fura ott lent. Akkor jott ki egy keves es kicsit ra kesobb jottek a fajasok, de meg nem voltak erosek elviselheto volt. Aztan kicsit kesobb erosodott, de meg mindig nem az igazi volt. Figyelni kellett az orat akkor kiderult, hogy rendszeresek fajasok. Igy irany volt a korhaz. Kozben mindig egy keves nyakdugo tavozott caak. Vasarnap egesz ejjel csak vajudtam es nem igazan tagultam igy a dugo is csak lassan jott ki es darabokban. Hetfon reggel fel8-kor jottek es burkot repesztettek meg akkor is volt egy nagyon keves dugo bent. Szoval kinek igy kinek ugy megy.
Magzatvíz szivárgással indult mindkét szülésem, és a nyákdugóval egyszer sem találkoztam, pedig kíváncsi lettem volna rá.
Lehet, hogy egyáltalán nem fogod látni a nyákdugót - de ha látod, akkor már általában csak napok vannak hátra (védõnõm szerint). Én elsõre nem láttam, másodjára igen, 5 nap múlva szültem. Nyílni akkor is lehet, ha van dugó, ha nincs. Én mindkettõnél 30pár hetesen 1 ujjnyira kinyíltam, de a dugóról feljebb olvashattál. Szóval nincs összefüggés.
A 2. gyerkõcöm születése elõtt 2 héttel ment el a nyákdugó. Az elsõ gyerkõc születésekor csak a szülés elõtt fél órával kb. A harmadiknál nem találkoztam vele, a negyediknél pár nappal elõtte, de ott bizonytalan voltam hogy az e, mert másmilyen volt mint a többi

Nektek mikor vált le a nyákdugó és mennyi idõ volt utána a szülésig?

2 napja egy átlátszó zselés ízé jött ki. A méhszájam már nyitva van kívül belül az orvos szerint. Szúró érzések jönnek a medencecsontomba és deréktájba. Ha most szülnék baja lenne a babának? 35. hét! Elsõ baba nagyon meg vagyok ijedve, hogy pici lesz. Rég voltam ultrahangon 28. héten és csak 15-én kell mennem a következõre. Akkor volt a becsült súly 1500 gramm. Már nehezemre esik az ülés is, mert fájdalmaim vannak tõle és nagyon feszül a hasam pedig 3x3 magnéziumot szedek. Rengeteget hányok azóta és ez teljesen kikészít.

Legjobb válasz: Elsõ terhességemnél 38 hetesen ment el a nyákdugó,40+3 hetesen indították a szülést. Másodiknál 39 hetesen ment el, 41+2 hetesen indították. A nyákdugó távozása nem sok mindent jelent. Készülõdik a szervezeted, de simán túl is viheted.

Elsõ terhességemnél 38 hetesen ment el a nyákdugó, 40+3 hetesen indították a szülést. Másodiknál 39 hetesen ment el, 41+2 hetesen indították. A nyákdugó távozása nem sok mindent jelent. Készülõdik a szervezeted, de simán túl is viheted.
40. héten, 4 nappal a szülés elõtt. 35. hétre szülni már nem annyira korai, persze jó lenne, ha végig bent lehetne.
Elsonel szules elott par oraval a magzstvizzel egyutt. Masodiknal vasarnap delutan 5korul es hetfon fel 3kor megszultem Mindketto 38hetre szuletett
40+3nál ment el a nyákdugó, 40+5nél indult meg a szülés, 40+6ra megszültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor nincs jelentõsége!
Kiírt napon ment el a nyákdugó, 40+6 hetesen szültem.
Szia! Elsõ baba és szülés elõtt pár órával ment el a nyákdugó, utána nem sokkal folyt el a magzatvíz. 40+3-on szültem.
2 hónap

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!