Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugo a magzatviz megy el (3 db)

A nyákdugó az mindenkinek elmegy, ugye? Nem úgy mint a magzatvíz. Az megeshet, hogy folyamatosan, akár több napon keresztül megy el? Mert nekem - legalábbis eddig úgy gondoltam - szimpla erős folyásom van, ami halvány sárga. Ez lehet a nyákdugó?

39 + 1 hetes vagyok. A várandóságom alatt semmi extrém fájdalmaim nem voltak, egy enyhe cukron kívül minden oké. Nagyon várjuk pici fiunkat, és csak azon izgulok, mint sok kismama: id?ben beérjünk, észrevegyem, amikor menni kell! :)

Legjobb válasz: Nem mindenkinél megy el.Nekem az elsõ szülésemnél közvetlen a baba születése elõtt távozott.Elõtte még darabokban sem. A második szülésemnél 10 nappal a szülés elõtt több darabban,a harmadiknál a szülés elõtti napon távozott egy része.Az állaga lehet a ragacsostól egészen a kocsonyás folyósig,színre pedig lehet színtelen,fehér,véres,barnás. Minden jót,könnyû szülést neked.

Nem mindenkinél megy el.Nekem az elsõ szülésemnél közvetlen a baba születése elõtt távozott.Elõtte még darabokban sem. A második szülésemnél 10 nappal a szülés elõtt több darabban, a harmadiknál a szülés elõtti napon távozott egy része.Az állaga lehet a ragacsostól egészen a kocsonyás folyósig, színre pedig lehet színtelen, fehér, véres, barnás. Minden jót, könnyû szülést neked.
4 szülésbõl csupán 1x "találkoztam" a nyákdugóval, akkor is már a kórházban, miután beindultak a fájások és mire beértünk 3 ujjnyira nyitva voltam. Egyébként persze, hogy megeshet, hogy napok alatt, kis részletekben távozik és nem mindenkinél barnás, véres, van, akinek színtelen vagy sárgás. Amit írsz, szerintem az lehet. Amiatt meg ne izgulj, hogy nem fogsz beérni a kórházba, sajnos nem megy olyan gyorsan :) )) Akkor ha esetleg elkezd folyni a magzatvíz, ne rohanj, picit feküdj le, nehogy a köldökzsinór elõre essen. Zuhanyozz le, és indulhattok. Ha a fájások beindulnak akkor bõven elég indulni, ha 10 percenként jönnek, persze a kórháztól való távolságtól is függ. Azt biztosan észre fogod venni, amikor menni kell, nagyon ritka, hogy valaki véletlenül otthon szül, mert késõn indul.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a gyors válaszokat. Félni egyelõre nem félek, elsõ baba, ismeretlenek még a fájdalmak, de izgulok, nagyon... :)
utsó vagyok OTT = oxitocin terheléses NST

35 hetes terhes vagyok. Ma megyek nőgyógyászhoz, méhszáj vizsgálatra. Kicsit tartok tőle, mert nagyon sokan írják, hogy utána távozik el a nyákdugó, elfolyik a magzatvíz, megindul a szülés, stb?

Ez attól lehet, hogy durván vizsgál az orvos, vagy ett?l teljesen független? Miért van ez?

Legjobb válasz: Ne parázz, a doki nem vizsgál durván. Az, hogy utána történik-e valami pl. enyhe rózsaszín folyás, nyákdugó, magzatvíz stb. attól van, hogy a méhszáj fala ilyenkorra már meglehetõsen elvékonyodik és sérülékeny. Úgyhogy ha nem "pszichopata" a doki, attól függetlenül is történhet bármi.

Ne parázz, a doki nem vizsgál durván. Az, hogy utána történik-e valami pl. enyhe rózsaszín folyás, nyákdugó, magzatvíz stb. attól van, hogy a méhszáj fala ilyenkorra már meglehetõsen elvékonyodik és sérülékeny. Úgyhogy ha nem "pszichopata" a doki, attól függetlenül is történhet bármi.
Szia! Inkább a magzatvízvizsgálatkor szokott távozni a nyákdugó, az meg még egy kicsit odébb lesz.Ne izgulj!Gondolom már csináltak neked méhszájvizsgálatot?Nem lesz kellemetlenebb mint a többi!
Nekem minden alkalommal nézte a méhszáj állapotát, már 9 hetes korunktól kezdve, soha nem volt utána semmi. Most már sûrûbben megyek, legutóbb 35 hetesen voltam, és ugyanúgy nem történt semmi, még mindig zárva vagyok. Úgy gondolom, hogy ilyen vizsgálat után csak akkor távozik a nyákdugó, meg ilyesmi, ha már amúgy is a küszöbön állt a dolog.
Bocsánat, hogy ezt írom, de ez hülyeség. Nem tudom, hol olvastad, hogy egy vizsgálattól beindul a szülés, de jó nagy marhaság. Nekem minden alkalommal van méhszáj-vizsgálatom már hónapok óta, de még nem szültem meg... :-) Ne félj, ez csak azért szükséges, hogy tudd, nyitva van-e a méhszájad, és ha igen, el fogja mondani a doki, hogy vigyázz az emelgetéssel, ne lépcsõzzél, ne fürödj kádban, uszodában, stb, nehogy fertõzést szedj össze, és ha nagyon nyitva van, akkor szülésig letilt a házaséletrõl, mert attól beindulhat a szülés, pl: ha mindhárom méhszájad (külsõ-középsõ és belsõ) nyitva van. Egyébként négy számot fog beírni a kiskönyvedbe, az elsõ a vastagságát jelöli (3-legvastagabb, 1-legvékonyabb), a második három pedig a külsõ-középsõ és belsõ méhszáj állapotát (0=zárt 1=majdnem ujjnyira nyitva, 2-ujjnyira nyitva, stb) Nekem azért kell mindig nézni, mert a 26. heti vizsgálatnál 2110-es lett az értékem, de ez nem vészes, csak kicsit vigyáznom kell a lépcsõzéssel, meg emeléssel. Nem kell minden marhaságot elhinni. Én már 10 hete megszültem volna, ha igaz lenne, amit írtál... vagy ha akkor nem, akkor hat hete... vagy két hete... mert már háromszor vizsgált a doki. Van, akit a középidõtõl folyamatosan néznek, ez dokira szabott dolog. Üdv: 36 hetes kismami
Nekem minden alkalommal(havonta 1szer)vizsgálja a méhszáj állapotát.Kb:2másodperces folyamat, és nem érzek semmit.Utánna sem.Ez igy megy 8honapja.Semmi bajod nem lesz tõlle.
A kérdező hozzászólása: Persze, csináltak már méhszájvizsgálatot. Csak tartok tõle, hogy nehogy ilyen "külsõ tényezõ" indítsa azt be. Nekem még nincs itt az idõm, ezért kérdeztem. Köszi a válaszokat! BOldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezeket tudom. 24 hetes terhes korom óta fekszem, mert beindultunk sajnos, így megkaptam a tüdõérlelõtõl kezdve mindent, magzat visszatartót, arra szívdobogás lassítót, nyugtatót, kórházi bentlétet, és mindent ami még ezzel jár. Szedem a gyógyszereket azóta is, és a méhszájamat nekem is 3 hetente nézi az orvosom (már a terhességem legelejétõl kezdve). A számokkal is tisztában vagyok, nem ezt kérdeztem, hanem azt, hogy miért van az, hogy az utolsó hetekben olyan sokaknak a méhszáj vizsgálattól távozik a nyákdugó, szivárog a magzatvíz, beindul a szülés. Ha picit körülnézel az ezt megelõzõ kérdések között, akkor Te is látni fogod, hogy hányan számolnak be ilyen tapasztalatról. Amúgy köszi a válaszod! Boldog babavárást!

A nyákdugo után a magzatviz megy el?

Legjobb válasz: A kettönek nincs köze egymáshoz! Akár 1 hét is lehet a különbség.

A kettönek nincs köze egymáshoz! Akár 1 hét is lehet a különbség.
nem feltetlenul. Nekem a nyakdugo elment, viszont a burkot meg kellett repeszteni szuleskor, tobb oraval kesobb. Nem fugg ossze a ketto. De ha a nyakdugo elment szamithatsz a szules beindulasara.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!