Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugo a magzatviz (45 db)

Ha már elment a nyákdugó (vagy a nagy része), nagyobb az esélye, hogy elmegy a magzatvíz?

Legjobb válasz: Szerintem nincs összefüggés a kettõ között. Van aki sosem találkozik a nyákdugóval, csak elmegy a magzatvíz. Nekem amikor elment a nyákdugó - 2 napon keresztül darabokban- rá a 3. napon folyt el a magzatvíz. Könnyû szülést kívánok.

Szerintem nincs összefüggés a kettõ között. Van aki sosem találkozik a nyákdugóval, csak elmegy a magzatvíz. Nekem amikor elment a nyákdugó - 2 napon keresztül darabokban- rá a 3. napon folyt el a magzatvíz. Könnyû szülést kívánok.
Abszolut nem. Nekem szülés elõtt két héttel elment a nyákdugóm, és tulhordtam 8 napot, repesztettek. Most 39 hetes vagyok a másodikkal, elment egy hete, de még semmmi...
A kérdező hozzászólása: Én ma töltöttem a 40-et, holnapra vagyok kiírva.Nekem is 1 hete ment el egy része, de még ma is vmi nyálkás dolog jön ki belõlem.Szülnék már.

A nyákdugót észre kell vennem anélkül nem lehet magzatvíz? A magzatvíznak van valami jele pölö szaga vagy valami? Vagy olyan mint a víz? Illetve valami furcsa érzés van a nunimban az mitől van? 39 hetes vagyok

Legjobb válasz: A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.

A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.
A magzatviz rozsaszines szinu. Hat a szagara mar nem emlekszem. A nyakdugot meg nem mindenki veszi eszre ha tavozik. Ha gyanakodsz hogy csepeg, folyik a magzatviz ulj ra meztelen fenekkel egy tiszta pelusra, es ulj rajta egy fel orat. Ha sargas le folyik akkor az csak vizelet, de ha rozsaszines akkor magzatviz es azonnal telefonalj a dokidnak. En ezt tapasztalatbol irom, mert az elozo terhessegemnel a lanyomnal ugy csopogott el a magzatviz es nagyon nehez volt felismerni. Es persze a nyakdugo tavozasat sem vettem eszre. 28 hetes kismami
friss, 3hetes élmény: a magzatvíz elõszõr szintelen ( a szagát nemtudom, nem szagoltam )és késõbb lesz rózsaszínes. nemkell a nyákdugónak elötte távozni, nekem se távozott.

A napokban reggel zuhanyzás után, bő fehéres (de inkább a színtelen-fehér között, nem az a krémes) "folyásom" van. Ez tényleg folyás? Esetleg a nyákdugó? Magzatvíz?

aztán nap közben nagyon minimális.36.hétben vagyok.

Legjobb válasz: Szia! A nyákdugó egy véres-barnás kocsonyás anyag. Magzatvíz nem hinném, mert az színtelen vízszerû.Ha az szivárogna, észrevennéd, de ahoz a nyákdugónak is ki kéne jönni. Inkább csak folyás. Sztem.

Szia! A nyákdugó egy véres-barnás kocsonyás anyag. Magzatvíz nem hinném, mert az színtelen vízszerû.Ha az szivárogna, észrevennéd, de ahoz a nyákdugónak is ki kéne jönni. Inkább csak folyás. Sztem.


A magzatvíz csak a nyákdugó távozása után folyhat el/szivároghat? Napok óta lesem a WC-t magam után, .

, mert azt mondta a doki és a véd?n? is, hogy már bmikor távozhat a nyákdugó. De addig nem folyhat el a magzatvizem? Állandóan azon parázom, hogy vajon amikor b?vebb a folyásom, akkor nem-e azért van, mert szivárog a magzatvizem. Alig várom az UH-okat, hogy megnyugodjak. Sajnos tudok olyanról, akinek minden tünet nélkül egyik napról a másikra "elt?nt" a magzatvize (ikres volt és csak az egyik burokból). 37 hetes km

Legjobb válasz: Nem mindenki észleli a nyákdugót és legtöbb esetben a magzatvízzel együtt távozik.A magzatvíz nem hasonlít a folyáshoz,mivel víztiszta a folyás meg általában nem az.Ha rendszeresen mozog a babád akkor ne izgulj nincs semmi baja. 38 hetes km

Nem mindenki észleli a nyákdugót és legtöbb esetben a magzatvízzel együtt távozik.A magzatvíz nem hasonlít a folyáshoz, mivel víztiszta a folyás meg általában nem az.Ha rendszeresen mozog a babád akkor ne izgulj nincs semmi baja. 38 hetes km
Lehet kapni olyan betétet, ami megmutatja, hogy magzatvíz folyik e. Kérdezz rá gyógyászati segédeszköz- boltban vagy gyógyszertárban.
Nekem is a magzatvízzel együtt távozott, elõtte semmi tünet este leültem az ágyra és pont olyan mintha odapisilnél (bocs a kif.)csak ezt nem tudod visszatartani és állandóan szivárog kisebb megszakadással.Azért ne aggódj, mert biztosan a vizet észre fogod venni ha csak szivárog akkor is, mert folyamatosan szivárog s az feltûnik nem olyan mint a folyás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást! A Babó nagyon aktív, eddig minden rendben. Csak ne tapasztaltam volna azt, ami az ikres kismamival történt. Akkor épp kórházban feküdtem, s egyik nap a pici lánynál már kevesebb volt a víz, mint kellett volna, másnap hajnalban meg már semmi. És az NST-n minden rendben volt! Azóta bennem van a félsz. Õ sem vette észre. Azt mondták, valószínûleg a pisivel együtt távozott a víz.

Érdekelne hogy mi a szülés/vajudás megindulásának rendes sorrendje? Vagy mindenkinél más? Jóslófájások, nyákdugó, fájások, magzatviz?

Legjobb válasz: Van egy tankönyvi sorrend de ez mindenkinél más.Nálam se jósló se semmi nem volt,elfolyt a magzatvíz. Másnál nyákdugó megy el akár 2 héttel elötte vagy/és jóslók vannak,de mondjuk a burok nem reped meg.

Van egy tankönyvi sorrend de ez mindenkinél más.Nálam se jósló se semmi nem volt, elfolyt a magzatvíz. Másnál nyákdugó megy el akár 2 héttel elötte vagy/és jóslók vannak, de mondjuk a burok nem reped meg.
Mindenkinél más :) Nekem nem volt jóslóm. Végig zárt voltam, majd elment a nyákdugó, jöttek egybõl a fájások (5 percesek), aztán burkot repesztettek a kórházban, ettõl elment a magzatvíz, aztán még fájások, aztán megszültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok:) !
Mindenkinél más. Nekem mindkettõnél elment a nyákdugóm , rá 2 hétre fájásokkal kezdõdött a szülés, a vizem egyiknél sem folyt el, repesztettek mindkétszer. Jóslóm az elsõvel 32. héttõl volt, a másodikkal szinte nem is volt egyáltalán, csak keményedésem.
Mindenkinél más, szintén. :-) Nekem nem voltak jóslóim. Aztán elment a víz, de nem jöttek a fájások sem. Legalábbis nem erõsebbek egy nagyon enyhe, mensziszerû fûjdalomnál, és ráadásul rendszertelenül. A magzatvíz közben folyamatosan szivárgott tovább egy kis vérrel keverve, ami talán a nyákdugó lehetett, meg a méhszáj tágulásából eredt (1 nap alatt 1 ujjnyit tágultam). Végül oxitocinnal indítottak nálam fájásokat. Azonnal 3 perces 10-as erõsségûek lettek.

A nyákdugó távozása mikor történik meg? És milyen állagú, szinű? És a magzatviz csak szivárog azt észre lehet venni? 36 hetes vagyok, és kezdek félni.

Legjobb válasz: Ne féljél,a szülés nagyon jó dolog:)Legalábbis én minden héten végigcsinálnám. No de érdés: 1, szivárgás:Az olyan érzés mintha egyszer egyszer bepisilnél egy kicsit,és ha összeszorítod,az izmaidat odalent,akkor sem áll el.(Édesanyám,amikor hugomat hordta egy éjszakát otthon töltött szivárgó magzatvízzel,és nem lett semmi gond.) 2, nyákdugó: Van,akinek hetekkel korábban elmegy,nekem a tulajdonképpeni kitolás elõtt olyan 1-1,5 órával távozott.Egy véres,barnás kocsonyás anyagot várj.ismerek olyat is,akinek nem volt véres,hanem áttetszó.Ne valami sokat várj,hanem elég keveset,olyan kisujjkörömnyi. Könnyû szülést!

Ne féljél, a szülés nagyon jó dolog:) Legalábbis én minden héten végigcsinálnám. No de érdés: 1, szivárgás:Az olyan érzés mintha egyszer egyszer bepisilnél egy kicsit, és ha összeszorítod, az izmaidat odalent, akkor sem áll el.(Édesanyám, amikor hugomat hordta egy éjszakát otthon töltött szivárgó magzatvízzel, és nem lett semmi gond.) 2, nyákdugó: Van, akinek hetekkel korábban elmegy, nekem a tulajdonképpeni kitolás elõtt olyan 1-1, 5 órával távozott.Egy véres, barnás kocsonyás anyagot várj.ismerek olyat is, akinek nem volt véres, hanem áttetszó.Ne valami sokat várj, hanem elég keveset, olyan kisujjkörömnyi. Könnyû szülést!
A nyákdugó a szulés legelsõ jele.Nem kell félni mert az elõtt a tested jelezni fogja, hogy valami érdekes fog történni veled.Ideges leszel, megijedsz, aztán megnyugszol mert tudod ez a rendje.A nyákdugó véres-nyálkás váladék ami a terhesség alatt elzárta a méhszájat.hogy megvédje a babát a fertõzésektõl, ez kifolyik, nem nagy mennyiségben.A magzatviz szivárgást észre lehet venni, nincs vizelet szaga, de általában egyszerre megy el vagy pedig a szülész repeszti el.Nem kell félni.Készülj fel rá, hogy az elsõ szülés nem egy leány álom.Én a tavaly 13és fél órát vajudtam, a szülés max.30-50 perc általában de az lehet, hogy kevesebb is mert egy szülés sem igazán egyforma
Én most járok szülésfelkészítõ tanfolyamra és pont a héten volt ezekrõl szó. 1. A nyákdugó lehet fehéres, sárgás, átlátszó, de akár barnás színû is, mindegyik normális. 2. Ha reggel felkesz és úgy érzed, hoyg becsurgattál, akkor tegyél 4-5 papírzsepit a bugyidba (ne betétet, mert azonnem látszik az eredmény, olyan jó nedvszívó épességû). Ha 1 - 1, 5 óra múlva átázik a zsepi, akkor az egyértelmûen azt jelenti, hogy szivárog a magzatvíz. Remélem segítettem. 29 hetes kismami
Az elõzõ válaszoló vagyok. Az is lehetséges, hogy a nyákdugó távozását észre sem fogjuk venni, mert pl. pisilés közben távozik és az ugye azt képtelenség kiszúrni. Úgyhogy erre nem kell minden esetben számítani (az én szülésznõm szerint).

Milyen állaga van a magzatvíznek, sima fehér színű (átlátszó) olyan mint a víz? És a nyákdugó? Az ilyen véres valami? Mert egy pár napja ilyen darabos, zöldes, erős folyásom van. és már kezdek félni.32hetes vagyok amugy

Legjobb válasz: A magzatvíz átlátszó, a nyákdugó ha távozik akkor sárgás nyúlós valami, vérezhet is, de ez ami neked van,sztem orvost kíván, nézesd meg, nehogy baj legyen.

A magzatvíz átlátszó, a nyákdugó ha távozik akkor sárgás nyúlós valami, vérezhet is, de ez ami neked van, sztem orvost kíván, nézesd meg, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: igen minden rendben van már 1évesek elmúltunk:)
A zöldes folyás nem sok jót jelent.Azonnal orvos.
szia...most keresgéltem itt az oldalon, ráakadtam a kérdésedre, mivel elhasználtam a canesten tabit, de még mintha lenne egy pici zöldes, nyúlós folyásom...na mind1, végül is csak azt akartam kérdezni, hogy minden rendben volt a szülésnél?Jól vagy te is meg a baba is?
A kérdező hozzászólása: jól van értem...azért köszi a válaszokat:)
Nem azért írtam, hogy megijedj.Nem akartalak megijeszteni, ne haragudj.Ne félj, biztos nincs semmi baj.Csak ellenõriztesd magad a dokiddal.De ne félj.:)
A kérdező hozzászólása: Na mostmár tényleg megijedtem....:S.....na mind1 jövõhéten doki!
Nyugi, nem fog beindulni a szülés a vizsgálatoktól.De ha még most kiderül, hogy egészséges vagy, csak felfáztál picit, akkor megnyugodhatsz.Ha meg bajod van, még idõben kikezelhetik.Vigyázz magadra és a kicsire.Már nem csak magadért vagy felelõs.:)
A kérdező hozzászólása: ja hát a kiskönyvembe már van vagy 15 db pecsét...úgyhogy attól nem aggódom!Minden vizsgálaton voltam eddig, csak mondom a méhszájvizsg.nem!!
Egyébként sem értem, hiszen ha nem jársz rendszeresen vizsgálatra, akkor úgytudom elesel az anyasági támogatástól is.Pecséttel igazolja az orvos, hogy legalább négy alkalommal voltál nála vizsgálaton.
A kérdező hozzászólása: majd jövõhéten megyek utrahangra, ja és méhszájvizsgálatra...és akkor majd szólok neki nézzen meg!de én ugy félek ezektõl a vizsgálatoktól és ha beindul a szülés vagy lesz valami baj??
Hát akkor itt az ideje, mert súlyosan megbetegedhet a babád, ha kikezeletlen fertõzésed van.Van egy pár betegség, ami bár tünetmentes, beteggé teheti a babát, akár a szülés alatt is megfertõzõdhet.Kérlek menj el kenetvételre a saját és a baba érdekében.
A kérdező hozzászólása: õszintén megmondom 33 hétben járok és engem még doki egyszer sem vizsgált meg úgy....egyedül csak a hüvelyi ultrahangon voltam 16 hetesen..ennyi
Azt írod, mindig ilyen folyásod volt.Az orvos nem vizsgálta ki, hogy mitõl van, mielõtt terhes lettél?
A kérdező hozzászólása: Akkor ez se a magzatvíz se a nyákdugó???amugy ez már kisebb korom óta ilyen folyásom van....csak mostanába olvasom a kérdéseket hogy igy a magzatviz ugy a nyákdugó és megijedtem:S
A magzatvíz sima átlátszó, vízszerû folyadék.A nyákdugó kocsonyás változó állagú véres kicsit üvegesnek tûnõ dolog.Fel fogod ismerni.De hétfõn mindenképp menj orvoshoz.Utolsó voltam.
Nem akarlak megijeszteni, de azt olvastam egy nagyon jó kismamakönyvben, hogy ha zöldes vagy habos a folyás, fel kell keresni a dokit, mert lehet valami fertõzés lépett fel.Tényleg nem akarlak megijeszteni, de inkább feleslegesen legyen egy utad a dokihoz, minthogy bajod legyen.
szupi, örülök, és köszi hogy írtál:)

35 hetes terhes vagyok. Ma megyek nőgyógyászhoz, méhszáj vizsgálatra. Kicsit tartok tőle, mert nagyon sokan írják, hogy utána távozik el a nyákdugó, elfolyik a magzatvíz, megindul a szülés, stb?

Ez attól lehet, hogy durván vizsgál az orvos, vagy ett?l teljesen független? Miért van ez?

Legjobb válasz: Ne parázz, a doki nem vizsgál durván. Az, hogy utána történik-e valami pl. enyhe rózsaszín folyás, nyákdugó, magzatvíz stb. attól van, hogy a méhszáj fala ilyenkorra már meglehetõsen elvékonyodik és sérülékeny. Úgyhogy ha nem "pszichopata" a doki, attól függetlenül is történhet bármi.

Ne parázz, a doki nem vizsgál durván. Az, hogy utána történik-e valami pl. enyhe rózsaszín folyás, nyákdugó, magzatvíz stb. attól van, hogy a méhszáj fala ilyenkorra már meglehetõsen elvékonyodik és sérülékeny. Úgyhogy ha nem "pszichopata" a doki, attól függetlenül is történhet bármi.
Szia! Inkább a magzatvízvizsgálatkor szokott távozni a nyákdugó, az meg még egy kicsit odébb lesz.Ne izgulj!Gondolom már csináltak neked méhszájvizsgálatot?Nem lesz kellemetlenebb mint a többi!
Nekem minden alkalommal nézte a méhszáj állapotát, már 9 hetes korunktól kezdve, soha nem volt utána semmi. Most már sûrûbben megyek, legutóbb 35 hetesen voltam, és ugyanúgy nem történt semmi, még mindig zárva vagyok. Úgy gondolom, hogy ilyen vizsgálat után csak akkor távozik a nyákdugó, meg ilyesmi, ha már amúgy is a küszöbön állt a dolog.
Bocsánat, hogy ezt írom, de ez hülyeség. Nem tudom, hol olvastad, hogy egy vizsgálattól beindul a szülés, de jó nagy marhaság. Nekem minden alkalommal van méhszáj-vizsgálatom már hónapok óta, de még nem szültem meg... :-) Ne félj, ez csak azért szükséges, hogy tudd, nyitva van-e a méhszájad, és ha igen, el fogja mondani a doki, hogy vigyázz az emelgetéssel, ne lépcsõzzél, ne fürödj kádban, uszodában, stb, nehogy fertõzést szedj össze, és ha nagyon nyitva van, akkor szülésig letilt a házaséletrõl, mert attól beindulhat a szülés, pl: ha mindhárom méhszájad (külsõ-középsõ és belsõ) nyitva van. Egyébként négy számot fog beírni a kiskönyvedbe, az elsõ a vastagságát jelöli (3-legvastagabb, 1-legvékonyabb), a második három pedig a külsõ-középsõ és belsõ méhszáj állapotát (0=zárt 1=majdnem ujjnyira nyitva, 2-ujjnyira nyitva, stb) Nekem azért kell mindig nézni, mert a 26. heti vizsgálatnál 2110-es lett az értékem, de ez nem vészes, csak kicsit vigyáznom kell a lépcsõzéssel, meg emeléssel. Nem kell minden marhaságot elhinni. Én már 10 hete megszültem volna, ha igaz lenne, amit írtál... vagy ha akkor nem, akkor hat hete... vagy két hete... mert már háromszor vizsgált a doki. Van, akit a középidõtõl folyamatosan néznek, ez dokira szabott dolog. Üdv: 36 hetes kismami
Nekem minden alkalommal(havonta 1szer)vizsgálja a méhszáj állapotát.Kb:2másodperces folyamat, és nem érzek semmit.Utánna sem.Ez igy megy 8honapja.Semmi bajod nem lesz tõlle.
A kérdező hozzászólása: Persze, csináltak már méhszájvizsgálatot. Csak tartok tõle, hogy nehogy ilyen "külsõ tényezõ" indítsa azt be. Nekem még nincs itt az idõm, ezért kérdeztem. Köszi a válaszokat! BOldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezeket tudom. 24 hetes terhes korom óta fekszem, mert beindultunk sajnos, így megkaptam a tüdõérlelõtõl kezdve mindent, magzat visszatartót, arra szívdobogás lassítót, nyugtatót, kórházi bentlétet, és mindent ami még ezzel jár. Szedem a gyógyszereket azóta is, és a méhszájamat nekem is 3 hetente nézi az orvosom (már a terhességem legelejétõl kezdve). A számokkal is tisztában vagyok, nem ezt kérdeztem, hanem azt, hogy miért van az, hogy az utolsó hetekben olyan sokaknak a méhszáj vizsgálattól távozik a nyákdugó, szivárog a magzatvíz, beindul a szülés. Ha picit körülnézel az ezt megelõzõ kérdések között, akkor Te is látni fogod, hogy hányan számolnak be ilyen tapasztalatról. Amúgy köszi a válaszod! Boldog babavárást!

Minden esetben észre lehet venni ha kijön a nyákdugó? Milyen ha szivárog a magzatvíz? Szín, állag illat?

Mert valami szivárog belőlem,de szerintem csak erősebb a folyásom,de jó lenne tudni ezeket.Mert egyszerre több fehéres színű "cucc" távozik.nincs semmilyen illata sem.Könnyen meg lehet különböztetni a magzatvízet és a folyást.Mindenki észe vette mikor távozott neki a nyákdugó.37 hkm

Legjobb válasz: A nyákdugó kocsonyás-zselés állagú anyag, általában véres váladék formájában távozik. A szivárgó magzatvizet az különbözteti meg a vizelettõl, hogy nem visszatartható, szaga édeskés, ellentétben a vizelet ammónia szagával, színe pedig normális esetben áttetszõ, tiszta, esetleg halvány szalmasárga. Neked csak fehér folyásod van, ami ilyenkor normális, és a magasabb hormonszint, illetve a megnövekedett véráramlás okozza.

A nyákdugó kocsonyás-zselés állagú anyag, általában véres váladék formájában távozik. A szivárgó magzatvizet az különbözteti meg a vizelettõl, hogy nem visszatartható, szaga édeskés, ellentétben a vizelet ammónia szagával, színe pedig normális esetben áttetszõ, tiszta, esetleg halvány szalmasárga. Neked csak fehér folyásod van, ami ilyenkor normális, és a magasabb hormonszint, illetve a megnövekedett véráramlás okozza.

Lehet h hülye kérdés, de a magzatvíz csak akkor tud elfolyni ha távozott a nyákdugó?

20.-ára vagyok kiírva és teljesen kétségbe vagyok esve mert semmi jele nincs a szülésnek.azt sem tudom h leszállt-e már a hasam.A véd?n?m már lerázott 33 hetesen.

Legjobb válasz: Ha a nyákdugó távozik,akkor azt ha jól tudom vérrel jon.Nekem nem jott ki,belolem omlott a magzatvíz.nem volt semmi jele a fájásnak,meg hogy nemsoká szulok.reggel felkeltem,felláltam az ágyból,és rogton úgy el kezdett omleni belolem mintha pisiltem volna,és végig csurgott amíg meg nem szultem.persze infuziokat kaptam a fertozés miatt meg utána a babám is.

Ha a nyákdugó távozik, akkor azt ha jól tudom vérrel jon.Nekem nem jott ki, belolem omlott a magzatvíz.nem volt semmi jele a fájásnak, meg hogy nemsoká szulok.reggel felkeltem, felláltam az ágyból, és rogton úgy el kezdett omleni belolem mintha pisiltem volna, és végig csurgott amíg meg nem szultem.persze infuziokat kaptam a fertozés miatt meg utána a babám is.
Nekem semmi jele nem volt a szülésnek, egyszer csak alvás közben hallottam egy kattanást és dõlt belõlem a magzatvíz.Szóval nekem sem távozott a nyákdugó. Ahogy az elõzõ is írta, mi is kaptunk antibiotikumot.
Én sem találkoztam nyákdugóval, nekem is egyszer csak elkezdett ömleni a magzatvíz... Én valamilyen gombás fertõzés miatt kaptam szurit a szüléskor, de nem tudom pontosan mi volt a neve, mivel akkor, ott csak a szülésre figyeltem, másra nem igazán... Amúgy én 40 hét 3 napra szültem. Reggel 6-kor keltem, nem éreztem semmit. Aztán 8-kor elfolyt a magzatvíz... Amúgy elõtte még jóslóim sem voltak.
Második voltam. Azért kellett antibiotikum, mert miután elfolyt a magzatvíz, 13 és fél óra múlva lett meg a babám, és elvileg ha 12 óránál több eltelik, akkor antibiotikumot kell adni az esetleges felszálló fertõzés végett. Mert ugye ha elfolyt a víz, akkor már nem védi a babát. Ezt nekem a Margit kórházban mondták (Bp.) lehet, hogy más kórházban, más a szabály.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Azt még megkérdezném h milyen fertõzés miatt kell az antibiotikum?
39 hetes terhes voltam, amikor elontott a magzatviz. Elotte en nem talalkoztam a nyakdugoval. 2 ora mulva megvizsgaltak a korhazban, nem volt egyaltalan fajas, csak gyenge kemenyedes es legnagyobb meglepetesemre azt mondtak, hogy teljesen zart, 3000-es a mehszajam! Tehat igy is el tudott folyni. Kesobb erosodtek a kemenyedesek, nyilni kezdett a mehszaj es akkor jott a nyakdugo, illetve a durva vajudasnal valamennyi veres valadek, az tagulasos verzes volt. A magzatviz egyebkent idorol-idore folýdogalt kisebb mertekben, amig le nem valik a lepeny addig termelodik, de a baba feje beekelodott, igy elzarta az utjat, ha mozdult a baba, vagy eros mehosszehuzodasom volt, akkor preselodott ki a viz. En nem kaptam antibiotikumot, igaz, hogy a viz elfolyasa utan kozel harom orat vartunk fajasra, de utana csak harom orat vajudtam es megszuletett a fiam, szoval hamar megvolt.
Nekem elõbb folyt el a magzatvíz itthon, a nyákdugóval a kórházban találkoztam csak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!