Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugó után is (8 db)

Ma voltam vizsgálaton, levették a 36hetes kenetet is. Kb 5órával a vizsgálat után jött egy kevés rózsaszínes-barnás valami. Ez a vizsgálattól lehet vagy a nyákdugó kezd ürülni?

1ujjnyira nyitva van már a bels? méhszáj is,a baba már lent van teljesen.

Legjobb válasz: az én dokim mindig mondta, hogy vizsgálat után ez normális. Persze, ha erõsödik a vérzés, akkor azonnal kórház! A nyákdugót fogod érezni ha távozik, mert olyan,mintha pisilnél, nem tudod abbahagyni és kicsusszan (legalábbis nekem ilyen volt az elsõnél), de az is lehet, hogy kisebb darabokbnan több alkalommal távozik és szinte észre sem veszed majd.

az én dokim mindig mondta, hogy vizsgálat után ez normális. Persze, ha erõsödik a vérzés, akkor azonnal kórház! A nyákdugót fogod érezni ha távozik, mert olyan, mintha pisilnél, nem tudod abbahagyni és kicsusszan (legalábbis nekem ilyen volt az elsõnél), de az is lehet, hogy kisebb darabokbnan több alkalommal távozik és szinte észre sem veszed majd.

A nyákdugó távozása után rögtön kell indulni a kórházba, ha nincs is görcs, se semmi jel?

Vagy lehet utána még napokig semmi nem fog történni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a nyákdugó eltávozása akár egy héttel is megelõzheti a szülés megindulását. Akkor kell kórházba indulni, ha elfolyt a magazatvíz, vagy már rendszeresek, kb. 5 percesek a fájások. Persze utóbbi csak akkor igaz, ha nem laksz túl messze a kórháztól. Szép szülést kívánok!

Én úgy tudom, hogy a nyákdugó eltávozása akár egy héttel is megelõzheti a szülés megindulását. Akkor kell kórházba indulni, ha elfolyt a magazatvíz, vagy már rendszeresek, kb. 5 percesek a fájások. Persze utóbbi csak akkor igaz, ha nem laksz túl messze a kórháztól. Szép szülést kívánok!
Nekem a nyákdugó után még 3 hetet kellett várnom.
A nyákcsap kilökõdése önmagában még nem ok az indulásra, viszont arra igen, hogy utánna már ne éljetek házaséletet!!! Nekem négybõl két szülés elõtt távozott a nyákdugó, mindkét esetben öt nappal a szülés beindulása elõtt. Minden jót Nektek!!! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük:-)
szia! nem tudom, hogy a kérdés kiírása óta megszültél-e, de azért válaszolnék én is. nekem is így indult a szülésem, csak a családom betessékelt a kórházba. csináltak nst-t, fájást is mértek, és a doki már nem engedett haza, mert bõ egy ujjnyira ki voltam tágulva. ez volt csütörtök este, szombaton délben lett meg a kisfiam. azért jobb, ha megnézeted magad, biztos ami biztos. legyen könnyû szülésed, de ha már megvan a pici, akkor gratulálok!

A nyákdugó távozása után is lehet alkalmazni a párommal való összebújást a szülés megindítására? Nem árt ez a babának?

Attól félek, hogy észre sem veszem/vettem a nyákdugó távozását. 38 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Azt mondják, hogy észre lehet venni, ne izgulj. De annak távozása után, már könnyebben lehet fertõzést elkapni. Úgyhogy hacsak az orvos nem javasolja a szülés beindulásának segítése céljából, szerintem már ne szexeljetek. Üdv, 37 hetes kismama

Szia. Azt mondják, hogy észre lehet venni, ne izgulj. De annak távozása után, már könnyebben lehet fertõzést elkapni. Úgyhogy hacsak az orvos nem javasolja a szülés beindulásának segítése céljából, szerintem már ne szexeljetek. Üdv, 37 hetes kismama

Tegnap délután elment a nyákdugóm, de ezt követően minden pisilés után találtam a fehérneműmön tenyérnyi nyálkás dolgot. Még hajnalban is arra keltem fel, hogy valami folyik. Kb. hatszor volt már benne részem, ez normális?

Legjobb válasz: Ha tenyérnyi, akkor jó lenne ha felhívnád a nõdokidat. A magzatvized lehet, de ezt így neten keresztül igen nehéz megmondani, mert lehet folyás is bár ekkora mennyiség nem valószínû. Én elmennék a helyedben, nézze meg, mert hiába termelõdik újra a magzatvíz, nem szabad várni. Hívd fel és menj el hozzá.

Ha tenyérnyi, akkor jó lenne ha felhívnád a nõdokidat. A magzatvized lehet, de ezt így neten keresztül igen nehéz megmondani, mert lehet folyás is bár ekkora mennyiség nem valószínû. Én elmennék a helyedben, nézze meg, mert hiába termelõdik újra a magzatvíz, nem szabad várni. Hívd fel és menj el hozzá.
Nem írtad hány hetes terhes vagy, de ha a végén jársz akkor normális.Kezd beindulni a szülésed. Persze eltelhet akár még 1-2 hét is, de az is lehet, hogy csak órák kérdése.Menj dokihoz, Õ biztosra megmondja vizsgálat után. Könnyû szülést, boldog babázást.
Szerintem nem jó találgatni, inkább menj el az orvoshoz, vagy be a kórházba! Én 6 hete szültem és a szobatársamnak 3 napig szivárgott a vize, utána indították meg neki a szülést és késõbb a pici vérében kimutattak valami bacikat, ami feljuthatott ettõl is! Aztán 7 napos antibiotikum kúrát kapott ilyen picin! Inkább vizsgáltasd meg magad, akkor megnyugszol! Minden jót és könnyû szülést kívánok Neked! :)
A kérdező hozzászólása: 39. hétben járok. Nem tudom, az fontos-e, de egész este nem tudtam aludni, mert nagyon görcsölt a hasam is. :( Úgy hallottam, hogy a magzatvíz a víztiszta, tehát szerintem az nem lehet, vagy tévedek? Köszi elõre is.
A kérdező hozzászólása: Beszéltem az orvosommal és Õ megnyugtatott, hogy ez akár több napon keresztûl is eltarthat. Van aki egyáltalán nem találkozik ezzel a jelenséggel, van akinek több napon keresztûl jelen van. Köszi a válaszokat, kellemes babavárást kívánok. :)
én úgy tudom, hogy ez változó, van aki csak 1 hét múlva szül nyákdugó távozása után.
Hát ez érdekes kérdés, változó. Nekem akkor ment el, mikor a doki vizsgált, aztán másnapra lett meg a bébi, de elõtte már fájdogáltam.De nekem a dokim azt mondta, ha a nyákdugó elment, vagy csak halovány vércsepp, vagy rózsaszín ízé, akkor is menjek be, mert lehet h levált a lepény, de fönt, és akkor nem ömlik a vér, hanem csak szivárog, viszont a baba miatt jobb ha lát a doki. Sztem hívd fel telefonon, és kérdezd meg, úgyis vszínû azt mondják, menj be, max hazaküldenek.
Ezt nem lehet tudni. Felgyorsulhatnak az események, de még hetek is eltelhetnek addig. Hányadik héten vagy? A dokid talán más tünetekbõl jobban be tudja saccolni Neked. Jó készülõdést, szép szülést!
A kérdező hozzászólása: 36HETES VAGYOK MÉG CSAK:((!!!!HOLNAP REGGEL MEGYEK CTG.RE.HA ADDIG NEM TÖRTÉNIK SEMMI!!
No akkor ne izgulj! Még bent maradhat a babád egy darabig. Nekem a második gyerekemmel a 34. héten elment, és vissza is termelõdött, úgyhogy szülés elõtt egy héttel "újra elment". Semmi pánik! A doki majd megnyugtat. (Egyébként ha egy hét múlva szülsz, már nem lesz koraszülött sem, szóval végsõ soron az sem lenne baj.) Addig meg pihenj! harmadik
Nekem az elsõnél a szülés elõtt pár órával távozott a nyákdugó, egy héttel túl hordtam a kislányomat; a másodiknál a 36. héten. Bementem a kórházba, de hazazavartak. A 40. hét után egy nappal született a fiam. Szerintem közöld a dokival, hogy mi történt, de ha semmi fájás, vagy magzatvízszivárgás nincs, akkor ezzel nem kell foglalkoznod. De ha az megnyugtat, akkor hívd fel az orvosodat és beszélj vele!
Nekem két részletben távozott, egyik nap elment máásik nap jöttek a fájások. Akkor már bent feküdtem a kórházba túlhordással.
Nekem még múlt hét kedden ment, még itt vagyok egyben! Az a különbség, hogy én már nagyon mennék szülni. Szerintem ne aggódj, biztos van még idõd, holnap szólsz a dokinak, és minden rendben lesz. Nekem egyébként azóta is barnás folyásom van, neked meg nincs semmi, ez azért jó jel!

Ma reggel pisilés után egy színtelen, de nyúlos nyák volt a papíron, plusz nagy mennyiségű volt a folyásom is. Lehet, hogy jön a babókám hamarosan? Lehetett ez nyákdugó részlete?

Elég brutális hasmenésem volt. Tegnap fájdogált a pocakom, meg a derekam is. Az is igaz, hogy iszom a málnalevél teát (ami hashajtó hatású is) és gátmasszázst is csinálok olajjal, ami azért a hüvelybe is bekerül, meg hát a derekunk is fájhat csak úgy is!

Legjobb válasz: Én 40. hétben vagyok . Iszonyúan fájt reggel a derekam , napok óta görcsölök , de rendszertelenül 3 napja elment a nyákdugó, de a babó mmég mindig nem akar kibujni.A nyákdugótol kezdve akár 1-2 hét is lehet, de akár 3-4 nap is. Nem sokat kell már várj , ogy a kezedben tatsd a manókád. Jó egészséget és szép szülést kívánok. Üdv

Én 40. hétben vagyok . Iszonyúan fájt reggel a derekam , napok óta görcsölök , de rendszertelenül 3 napja elment a nyákdugó, de a babó mmég mindig nem akar kibujni.A nyákdugótol kezdve akár 1-2 hét is lehet, de akár 3-4 nap is. Nem sokat kell már várj , ogy a kezedben tatsd a manókád. Jó egészséget és szép szülést kívánok. Üdv

40+4 hkm vagyok, mi a baj? Tobbszor beindult a vajudas renszeres fajasokkal, 3-4 ora hossza utan pedig leall, nyakdugo is tavozott, ez niert van? Valami utjat allja a babanak vagy mi? Barki hadonloan es megis beindult v ez mar inditas lesz?

Legjobb válasz: Ha bármi "útját állná" a babának (pl. köldökzsinõr), attól még nem állna le a vajúdás, csak segítségre lenne szükségetek. Ezek erõs jóslók voltak. Bármikor beindulhat, akár ebben a percben is, de lehet belõle indítás is, ez teljesen kiszámíthatatlan.

Ha bármi "útját állná" a babának (pl. köldökzsinõr), attól még nem állna le a vajúdás, csak segítségre lenne szükségetek. Ezek erõs jóslók voltak. Bármikor beindulhat, akár ebben a percben is, de lehet belõle indítás is, ez teljesen kiszámíthatatlan.
40hkm vagyok, hát nálunk sincsen semmi sem:-( illetve néha fáj a derekam, és elvileg a nyákdugó része lejött...de semmi jele a a közelgõ szülésnek... Sok sikert
Lehet, hogy fájásgyengeséged van. Valahogy így voltam én is. Este beindult, hajnalig fájások, nem aludtam, utána el tudtam aludni mert leálltak. Aztán egész nap utána fájások, de akkor már nem álltak le, csak gyengék voltak. 2 OTT-t kaptam indítás céljából. 40+5-re szültem.
Ez szimpla jósló fájás, nem indult be a vajúdás. Ezeknél sokszor erõsebbek lesznek az igazi fájások, és nem állnak majd le...
Délelõtt ment el, este szültem.
En mult honapban szultem, egy szerdai napon ment el a nyakdugom egy resze(tobb napon at tavozott), es vasarnap hajnalban szultem. Jo babavarast, konnyu szulest kivanok, nem olyat, mint az enyem volt :) Lassan 1 ho-s kisfiu boldog anyukaja :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, meg a jókívánságot!:) Persze további tapasztalatok is érdekelnek! Remélem, most már mielõbb jön a lánykánk, mert már nagyon várjuk!
Pár órától kezdve egészen 1-2 hétig is elhúzódhat, mire beindul a szülés. Nálam a második gyermeknél 1 héttel a nyákdugó távozása után szültem.
A vajúdás elején ment el, kb 3 darabban, éjjel olyan 10-11 körül. Másnap délelõtt 10.10-kor született meg a fiam. Nem lehet rá alapozni, más jeleket figyelj. :)
nekem az elsö szülésem elött 3-héttel távozott
Az elsõ szülésemnél 6 órával a rendszeres fájások elõtt ment el a nyákdugó, délután 2 körül, a fájások este 9 körül indultak a magzatvíz pedig hajnalban ment el. A második babámnál a 35. héttõl folyamatosan ment a nyákdugó heteken keresztül, de csak a 38. hétre született meg a babám, egyéb okok miatt császárral.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!