Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugó még nem jelenti a (3 db)

38 hetes vagyok. A nyákdugóm még nem ment el. Ez azt jelenti, hogy még arrébb van a szülés?

Lehet olyan hogy csak közvetlenül a szülés el?tt, akár mondjuk a vajúdás alatt megy el.Vagy mindenképp pár nappal el?tte távozik?

Legjobb válasz: Szia! Igen lehet olyan. Nekem sem ment el, mondjuk én a 38. héten, 11 nappal a kiírt elõtt szültem. De én rögtön 3 perces fájásokkal indítottam. Vagy annyira enyhe volt a többi, hogy észre sem vettem. :) Boldog babavárást, és ne aggódj, minden rendben lesz!

Szia! Igen lehet olyan. Nekem sem ment el, mondjuk én a 38. héten, 11 nappal a kiírt elõtt szültem. De én rögtön 3 perces fájásokkal indítottam. Vagy annyira enyhe volt a többi, hogy észre sem vettem. :) Boldog babavárást, és ne aggódj, minden rendben lesz!
szia.nekem is közvetlen a szülés elött ment el, vagyis aznap amikor szültem.én is vártam, de nem ment el, nekem szált le a pocakom se, és az arcom se volt eltorzólva, nem voltak derékfájásaim, sem joslóak. pontosan szültem.szóval ezek a szülés elötti jelegzetes dolgok nálam elmaradtak.
Nekem sem távozott, a szülésem a magzatvíz elfolyásával kezdõdött, úgy hogy gondolom azzal együtt ment el, mert én nem vettem észre.
Semmit nem jelent. Nekem a szülés reggelén ment el, rá 1 órára a magzatvíz is követte.
Én vagyok az ellenpélda, pont ma 6! hete hogy elment a nyákdugóm, 33 hetesen. Mindenki rémisztgetett, hogy max 2 hét és szülünk, ehhez képest még egyben vagyunk, sõt lehet túl is hordom, mert nagyon jól érzi magát odabenn:) 39+2 hetes km
Nekem hajnal 3-kor ment el a nyákdugom, húsz perccel késõbb elfolyt a magzatvizem és délelõtt 9:55-kor megszületett a kislányom, 2 hós kislány anyucija:)
Nekem szülés elõtt 2 nappal kezdett elmenni folyamatosan, barátnõmnek elment hajnalba, és rá 1 órára jöttek a fájásai, du-lett meg a fia

Jöhetnek úgy a fájások, hogy még a nyákdugó sem ment el? Azaz enélkül is beindulhat a szülés ugye? Mert ha még nem ment el a nyákdugó az azt jelenti hogy zárt a méhszájam. (2 hete az volt)

Jó lenne már lassan szülni, de még a nyákdugóval sem találkoztam. Jóslóm, keményedések, derékfájás sok van pár napja.

Legjobb válasz: Nyákdugó akkor jön, mikor kezdesz nyílni. Attól szerintem még jóslók simán lehetnek, sõt a szülés is beindulhat.

Nyákdugó akkor jön, mikor kezdesz nyílni. Attól szerintem még jóslók simán lehetnek, sõt a szülés is beindulhat.
én észre sem vettem hogy elment volna a nyákdugó, csak jöttek a fájások
nekem se ment el a nyákdugóm, csak jöttek a fájások!
én se "találkoztam" a nyákdugóval, és magzatvízfolyással indult a szülésem.
A nyákdugóm nekem is "elveszett", véres nyákos folyásom volt a szülés elõtt 5 napig. De a dugót nem láttam.
Úgyis elmehet a nyákdugó mintha egy erõsebb folyásod lenne, vagy pisilés közben hogy észre sem veszel semmit, én sem vettem észre hogy elment volna pedig ki vagyok nyílva.Nem feltétlenül megy el sem a nyákdugó sem a magzatvíz a szülés beindulása elõtt, az elsõ babámmal csak vajúdás közben ment el a dugó de a víz nem, csak burokrepesztéssel.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, köszönöm a válaszokat!
a nyákdugóm nekem sem tudom mikor távozhatott. Nekem elfolyt a magzatvizem (vagyis egy része), bevitt a mentõ a kórházba és még akkor egyáltalán nem voltam nyitva. (fél egykor folyt el a vizem, egykor voltam a kórházban és reggel 9:04-kor megszületett a fiam, három ujjnyi tágulással, sajna nem adtak méhtágítót)

A nyákdugó távozása még nem jelenti a szülést?

Mert hol azt irjátok hogy ezzel beindult a szülés, de nyilván ha nincsenek fájások még nem jön a baba, hol pedig azt irjátok hogy még akár pár héttel túl lehet hordani a babát. Én nem értem ezt!!! De szerintem azzal ha elmegy a nyákdugó be kellene következnie rá azért max 10 napra a szülés, mert akkor miért lök?dik ki?

Legjobb válasz: Kinél, hogy. Van akinek részletekben megy el a nyákdugó, van akinek egyben. Én pl nem is találkoztam vele. Van akinek kinyílik a méhszája a 36. héten, és 42.-re szül. Nyilván beindul vele egy folyamat, de egyénfüggõ, hogy mikor fejezõdik be. Könnyû szülést és kellemes ünnepeket kívánok!

Kinél, hogy. Van akinek részletekben megy el a nyákdugó, van akinek egyben. Én pl nem is találkoztam vele. Van akinek kinyílik a méhszája a 36. héten, és 42.-re szül. Nyilván beindul vele egy folyamat, de egyénfüggõ, hogy mikor fejezõdik be. Könnyû szülést és kellemes ünnepeket kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!