Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugó még nem (58 db)

Ha a nyákdugó elmegy mindenestben kinyílik a méhszáj? Esetleg kinyílik a méhszáj attól, hogy a nyákdugó még nem távozott?

Legjobb válasz: Ha a nyákdugó elment akkor tuti, hogy tágul a méhszáj. Viszont ha nem ment még el akkor is lehet tágulás.

Ha a nyákdugó elment akkor tuti, hogy tágul a méhszáj. Viszont ha nem ment még el akkor is lehet tágulás.
Pont most olvastam errõl :) a nyákdugó a méhszáj nyílásának következtében megy el. De nem minden esetben, van akinek csak a szüléskor megy el és elõtte már lehet, hogy nyitott volt a méhszája.
Nekem elment a nyákdugóm szülés elõtt 2 héttel, de sajnos nem tágultam.

38 hetes vagyok. Josló fájásaim már vannak de a nyákdugo még nem ment el. Mikor fogok szülni?

Eddig csak esténként volt most már egész nap nagyon fáj a nemi szervemnél.Olyan mint ha bele nyilalna vmi, de akkor meg s e birok mozdulni ez attol van hogy nincs sok hátra nem? Szokott keményedni a hasam is de nem rendszeresen.

Legjobb válasz: Én a 38. héten szültem. A nyákdugó nem tudom, hogy mikor ment el, én nem vettem észre. Arra lettem figyelmes, hogy a fájások (amelyek olyanok voltak mint a jóslófájások ezt megelõzõen) rendszeressé váltak (szinte percre pontosan 5 percesek voltak) és kezdett szivárogni a magzatvíz. Ezt követõen 6 és fél órával megszületett a fiam. De nem vagyunk egyformák, úgyhogy pontos választ talán még az orvosod sem tud adni, csak egy kimerítõ vizsgálat után.

Én a 38. héten szültem. A nyákdugó nem tudom, hogy mikor ment el, én nem vettem észre. Arra lettem figyelmes, hogy a fájások (amelyek olyanok voltak mint a jóslófájások ezt megelõzõen) rendszeressé váltak (szinte percre pontosan 5 percesek voltak) és kezdett szivárogni a magzatvíz. Ezt követõen 6 és fél órával megszületett a fiam. De nem vagyunk egyformák, úgyhogy pontos választ talán még az orvosod sem tud adni, csak egy kimerítõ vizsgálat után.
Ezt ugye nem komolyan kérded, hogy valaki ezt meg tudja mondani..?Mindenki máshogy viseli ezt csak a tested tudja és picid. A nyilalások lehetnek attól, hogy a baba nyom valamit odalenn, nekem már a 32héten volt ilyen-pedig nem fordult meg.Jósló is volt már akkor..Most 39hetes vagyok és semmi, tök csend van odabenn..szval ezt nem lehet kiszámítani, pedig már melegvizes fürdõztem és az sem segített..maj djön ha akar, a dokim azt mondta észre fogom venni, nyugodjak meg.

40 hetes kismama vagyok, a nyákdugóm még nem ment el és még teljesen zárt vagyok. Ilyenkor is segit a sex beinditani a szülést?

Este forró vízben zuhiztam, utána picit görcsöltem, de abba maradt sajnos

Legjobb válasz: Szia!Igen a szex az beindítja szülést a forró víz is,meg a lépcsõzés.Ne izgulj nemsokára kezedben tarthatod babádat! nekem még 2hónapom van hátra,de már nagyon szenvedek:(

Szia!Igen a szex az beindítja szülést a forró víz is, meg a lépcsõzés.Ne izgulj nemsokára kezedben tarthatod babádat! nekem még 2hónapom van hátra, de már nagyon szenvedek:(
Ha élvezed az együttlétet a pároddal, akkor az izgalom hatására oxitocin termelõdik a szervezetedben, ami fokozza a méhösszehúzódást. Bár vannak, akik más kérdéseknél azt írták, hogy nem mentek ezzel a módszerrel semmire. De 40 hetesen már egyébként sem kell sokáig várnod. Szorítok.
Az orgazmus hatására elvileg összehúzódások jönnek, de nekünk nem vált be. Magától döntött, hogy mikor van itt az idõ. Nekem a szülés elõtt 6 órával, már az összehúzódásoknál vált le a nyákdugó is. Nyugi! Ne siettesd, eljön az ideje!
Nekem is a meleg fürdõ-de nem tovább, mint 20 perc- és a szex vált be:-) Bár 8 napot túlhordtam. Annyira azért ne akard siettetni, oka van, hogy nem jön még ki:)


38 hetes vagyok. A nyákdugóm még nem ment el. Ez azt jelenti, hogy még arrébb van a szülés?

Lehet olyan hogy csak közvetlenül a szülés el?tt, akár mondjuk a vajúdás alatt megy el.Vagy mindenképp pár nappal el?tte távozik?

Legjobb válasz: Szia! Igen lehet olyan. Nekem sem ment el, mondjuk én a 38. héten, 11 nappal a kiírt elõtt szültem. De én rögtön 3 perces fájásokkal indítottam. Vagy annyira enyhe volt a többi, hogy észre sem vettem. :) Boldog babavárást, és ne aggódj, minden rendben lesz!

Szia! Igen lehet olyan. Nekem sem ment el, mondjuk én a 38. héten, 11 nappal a kiírt elõtt szültem. De én rögtön 3 perces fájásokkal indítottam. Vagy annyira enyhe volt a többi, hogy észre sem vettem. :) Boldog babavárást, és ne aggódj, minden rendben lesz!
szia.nekem is közvetlen a szülés elött ment el, vagyis aznap amikor szültem.én is vártam, de nem ment el, nekem szált le a pocakom se, és az arcom se volt eltorzólva, nem voltak derékfájásaim, sem joslóak. pontosan szültem.szóval ezek a szülés elötti jelegzetes dolgok nálam elmaradtak.
Nekem sem távozott, a szülésem a magzatvíz elfolyásával kezdõdött, úgy hogy gondolom azzal együtt ment el, mert én nem vettem észre.
Semmit nem jelent. Nekem a szülés reggelén ment el, rá 1 órára a magzatvíz is követte.
Én vagyok az ellenpélda, pont ma 6! hete hogy elment a nyákdugóm, 33 hetesen. Mindenki rémisztgetett, hogy max 2 hét és szülünk, ehhez képest még egyben vagyunk, sõt lehet túl is hordom, mert nagyon jól érzi magát odabenn:) 39+2 hetes km
Nekem hajnal 3-kor ment el a nyákdugom, húsz perccel késõbb elfolyt a magzatvizem és délelõtt 9:55-kor megszületett a kislányom, 2 hós kislány anyucija:)
Nekem szülés elõtt 2 nappal kezdett elmenni folyamatosan, barátnõmnek elment hajnalba, és rá 1 órára jöttek a fájásai, du-lett meg a fia

Két nappal vagyok a kiírás előtt. Nyákdugó még nem távozott. Mikor fog? Nektek mikor ment el?

Legjobb válasz: Szia! Én 8 nappal túlvittem a fiam. szombaton a 4. amnioszkópia után távozott a nyákdugó, és vasárnap este inditották a szülést, mert már zavaros volt a magzatviz. Könnyü szülést kivánok:)

Szia! Én 8 nappal túlvittem a fiam. szombaton a 4. amnioszkópia után távozott a nyákdugó, és vasárnap este inditották a szülést, mert már zavaros volt a magzatviz. Könnyü szülést kivánok:)
Nekem sem mutatott semmit az nst.A kiirt nap után 2 nappal reggel úgy folydogálást éreztem na az volt a nyákdugóm, utánna meg úgy szivárgott vmi, na az volt a magzatviz.Éjfélre meglett a gyönyörûm:)
Nekem nagywc közben távozott 10 nappal szülés elõtt, 2 nappal egy fájdalmas méhszájvizsgálat után, nem tudom, van-e összefüggés..... és csak a véletlenen múlt hogy megláttam. Gondolom sokan ezért nem látják. Utána még jöttek kisebb darabok napokig.
Szia! Nekem a szülés elõtt 1nappal ment el.
szia én egyáltalán nem vettem észre hogy elment volna.1héttel kiírt elött szültem.
Hajnali 2-kor ment el a nyákdugó 7órakor elfolyt a magzatvízem 13ó-kor megszületett a kislányom pont a 40héten a kiírt dátumkor!! Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A mai NST nem mutat semmit, mármint a szülés elõjelét. Túlhordás lesz ebbõl..:(
szia nekem szülés elött 5 nappal távozott

39 hetes terhes vagyok. Ma reggel elment a nyákdugó, de nem volt véres. Egyfolytában székelési ingerem van. Lehet hogy még ma megszülök?

Legjobb válasz: Szerintem menj a kórházba, fõleg ha vannak fájásaid is. Vagy ha van dokid, akkor hívd fel. Élményben gazdag szülést kívánok, és jó egészséget.

Szerintem menj a kórházba, fõleg ha vannak fájásaid is. Vagy ha van dokid, akkor hívd fel. Élményben gazdag szülést kívánok, és jó egészséget.
Azért nem kell kórházba menni, mert elment a nyákdugó és székelési ingered van. Fõleg, ha fájás nincs. Székelési inger valószínü azért van, mert a baba már nagyon lent van, és nyomja a végbelet. Ha elmegy a vized, vagy vérzel, vagy beáll a fájás idõközösre, akkor mehetsz. De persze ettõl függetlenül, ha megnyugtat, menj be, vagy beszélj a dokiddal. Lehet, hogy még ma meglesz, de még túl is hordhatod:-) Anyákdugó néha hetekkel elõbb eltávozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Fájásaim nincsenek, csak a derekam fájdogál.
Na ez már gyanús, figyled mgad, ha rendszeresen kezdesz valamit érezni, akár 20 percenként, az már azt jelenti, elkezdõdött ;)
Szia, nekem is reggel óta folyamatosan megy el a nyákdugó (igaz, én már a 40. hetet be is töltöttem). Éjjel óta fájásaim vannak, hol erõsebbek, hol gyengébbek, hol elmúlik, majd visszajön. Volt már 10 percenként, több mint egy órán keresztül, volt 4-5 perces is-de elmúlik mindig (fõleg ha ülök). Wc-re is sûrûn járok... Én még várok, aztán ha rendszeresek a fájások-rohanás:) Bár már én is gondoltam, hogy bemegyek a kórházba, megnézzék, hogy mi van. Ha gondolod menj be, v. hívd fela dokid, szülésznõd.... Lehet, hogy behívnak, biztos ami biztos alapon.

39 hetes vagyok, de a nyákdugó még mindig nem ment el. Nem baj?

Vagy van akinek csak szüléskor megy el?

Legjobb válasz: Igen, van, és van akinek csak a szülés elõtt pár órával, vagy pár nappal. Nekem is csak a szülés alatt ment el.

Igen, van, és van akinek csak a szülés elõtt pár órával, vagy pár nappal. Nekem is csak a szülés alatt ment el.
Szia! Nekem is csak a szules alatt ment el, mikor mar 5 cm-re voltam kitagulva. Minden jot, ugyes legyel!
szia! persze, annak nem kötelezõ elmennie! nekem már pénteken volt egy hete hogy elment, és még mindig semmi. de amikor én mondta a dokinak, hogy elment, csak rábólintott. én meg azt hittem, hogy na akkor ez azt jelenti, hogy mindjárt szülök, de nem! jó egészséget nektek! 39 hetes
39+1 napos vayhok Nekem sem ment el és jóslóim sincsenek.

Menjek orvoshoz? Meddig húzhatom szerintetek? 31 hetes kismama vagyok és ma elment a nyákdugóm, kicsit most félek, koraszülött lesz, vagy van esély arra hogy még jó ideig nem indul be a szülés?

Legjobb válasz: Ha nekem 31 hetesen elmenne a nyákdugóm, nem ide irogatnék, már elnézést, hanem húznék az orvoshoz. Biztos, hogy az volt??? Nyákdugó után pár nappal meg szokott indulni a szülés, persze van aki még kihúzza 2-3 hétig nyákdugó nélkül, de az a ritkább. Drukk neked, hogy minden rendben legyen, de szerintem azonnal orvos!!!

Ha nekem 31 hetesen elmenne a nyákdugóm, nem ide irogatnék, már elnézést, hanem húznék az orvoshoz. Biztos, hogy az volt??? Nyákdugó után pár nappal meg szokott indulni a szülés, persze van aki még kihúzza 2-3 hétig nyákdugó nélkül, de az a ritkább. Drukk neked, hogy minden rendben legyen, de szerintem azonnal orvos!!!
Biztosan a nyákdugó volt? A nyákdugó távozása azt jelenti, hogy nyílik a méhszáj, de azt nem lehet tudni, mikor lesz belõle szülés: egy óra, egy nap, egy hét vagy egy hónap múlva...
Hát, ha ez tényleg a nyákdugó volt, akkor én nagyon sürgõsen felkeresném az orvosomat!!!
Nekem 30hetesen elkezdett nyílni a méhszájam, de csak a 38.héten szültem, akkor láttam egy picit véres nyálkát kicuppanni. Ha az a nyákdugó volt, akkor doki, hogy megnézzen, mert akkor min egy egy ujjnyira nyitva vagy, és gondot okoz, plusz már a védõ dugasz sincs meg...
Az lemaradt, hogy 30hetesen csak a külsõ nyílt egy ujjnyira, és onnantól fekvés a 36.hétig, meg rövidült a méhnyak, a következõk ahogy nyíltak egy ujjnyira távozott a nyákdugó.
Remélem mentél dokihoz, és minden rendben van.Irj majd, hogy mi van veled.
Szia, na mizu Veled? Nagyon kíváncsi vagyok (gondolom a többi válaszoló is) hogy mit mondott a doki! Várjuk a fejleményeket!!! Egy kiváncsi fáncsi 34 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszi nektek a jó tanácsokat és az érdeklõdést.Vaklárma volt :) Méhszáj zárt és dokim szerint nem nyákdugó volt, minden rendben velünk.Bár akkor elkézelésem sincs mi lehetett ami távozott, de megnyugodtam.Mindenkinek boldog, gondtalan babavárást:)
1.vagyok, örülök, hogy minden rendben nálad!!! Üdv, 33 hetes kismama, 21 hós kislány anyukája :)

A nyákdugó ha még nem ment el akkor lehet, hogy még nem is fogok szülni vagy annak mindenképp el kell mennie mielőtt a kórházba bemegyek? 38+4napos kismama

Elfolyhat a magzatvíz a nyákdugó távozása előtt is?

Legjobb válasz: Én is 38+4 napos vagyok... :-) Úgy tudom, hogy távozhat szinte észrevétlenül is- kocsonyás állagú folyás formájában, zuhanyzás közben, stb... Mindenkinél más. Barátnõm nem érezte, mikor távozott. Az biztos, hogy a magzatvíz csak azután tud elfolyni, amikor a nyákdugó már távozott. Valójában több nap is eltelhet a nyákdugó eltûnése és a magzatvíz elfolyása között.

Én is 38+4 napos vagyok... :-) Úgy tudom, hogy távozhat szinte észrevétlenül is- kocsonyás állagú folyás formájában, zuhanyzás közben, stb... Mindenkinél más. Barátnõm nem érezte, mikor távozott. Az biztos, hogy a magzatvíz csak azután tud elfolyni, amikor a nyákdugó már távozott. Valójában több nap is eltelhet a nyákdugó eltûnése és a magzatvíz elfolyása között.
Szia! 3 gyereket szültem, mindegyik esetben a magzatvízzel együtt távozott a nyákdugó.Van aki észre sem veszi, mert pisilés közben megy el. A magzatvíz nem folyhat el elõbb, mint a nyákdugó, hiszen nincs útja.Egyszerre viszont távozhat.Kitartás, már nincs sok hátra!:)

Jöhetnek úgy a fájások, hogy még a nyákdugó sem ment el? Azaz enélkül is beindulhat a szülés ugye? Mert ha még nem ment el a nyákdugó az azt jelenti hogy zárt a méhszájam. (2 hete az volt)

Jó lenne már lassan szülni, de még a nyákdugóval sem találkoztam. Jóslóm, keményedések, derékfájás sok van pár napja.

Legjobb válasz: Nyákdugó akkor jön, mikor kezdesz nyílni. Attól szerintem még jóslók simán lehetnek, sõt a szülés is beindulhat.

Nyákdugó akkor jön, mikor kezdesz nyílni. Attól szerintem még jóslók simán lehetnek, sõt a szülés is beindulhat.
én észre sem vettem hogy elment volna a nyákdugó, csak jöttek a fájások
nekem se ment el a nyákdugóm, csak jöttek a fájások!
én se "találkoztam" a nyákdugóval, és magzatvízfolyással indult a szülésem.
A nyákdugóm nekem is "elveszett", véres nyákos folyásom volt a szülés elõtt 5 napig. De a dugót nem láttam.
Úgyis elmehet a nyákdugó mintha egy erõsebb folyásod lenne, vagy pisilés közben hogy észre sem veszel semmit, én sem vettem észre hogy elment volna pedig ki vagyok nyílva.Nem feltétlenül megy el sem a nyákdugó sem a magzatvíz a szülés beindulása elõtt, az elsõ babámmal csak vajúdás közben ment el a dugó de a víz nem, csak burokrepesztéssel.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, köszönöm a válaszokat!
a nyákdugóm nekem sem tudom mikor távozhatott. Nekem elfolyt a magzatvizem (vagyis egy része), bevitt a mentõ a kórházba és még akkor egyáltalán nem voltam nyitva. (fél egykor folyt el a vizem, egykor voltam a kórházban és reggel 9:04-kor megszületett a fiam, három ujjnyi tágulással, sajna nem adtak méhtágítót)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!