Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugó esetben távozik (5 db)

Ha kinyílik a méhszáj minden esetben távozik a nyákdugó?

honann tudom hogy nyitva van e?35 hetes vagyok,elég sokat keményedek. mit kell érezni mikor nyilik?

Legjobb válasz: Úgy tudom, ha kinyílik a méhszáj, akkor persze, hogy távozik a nyákdugó. De nem mindig egy darabban és sokan nem is veszik észre (pisiléskor). A keményedés nem jelenti, hogy nyílik a méhszáj, inkább a méhet tartó szalagok sokallnak be (MagneB6 javasolt). A méhszáj az ún. jósló fájásoknál nyílhat, ezek rendszeressé nem váló mensi szerû görcsök, ami sokak leírása szerint a derékba ill. lefelé sugárzik. De ez sem "kötelezõ", hanem alkati: minden jel nélkül is kinyílhat ill. fájhat és mégsem nyílik. Észrevenni így leginkább a nõgyógyász fogja :)

Úgy tudom, ha kinyílik a méhszáj, akkor persze, hogy távozik a nyákdugó. De nem mindig egy darabban és sokan nem is veszik észre (pisiléskor). A keményedés nem jelenti, hogy nyílik a méhszáj, inkább a méhet tartó szalagok sokallnak be (MagneB6 javasolt). A méhszáj az ún. jósló fájásoknál nyílhat, ezek rendszeressé nem váló mensi szerû görcsök, ami sokak leírása szerint a derékba ill. lefelé sugárzik. De ez sem "kötelezõ", hanem alkati: minden jel nélkül is kinyílhat ill. fájhat és mégsem nyílik. Észrevenni így leginkább a nõgyógyász fogja :)

A nyákdugó minden esetben távozik szülés előtt? Mennyivel?

Legjobb válasz: Én úgy olvastam,hogy szülés elõtt távozik,de változó,hogy kinek mikor. Volt akinek már pár nappal a szülés elõtt eltávozott,de volt olyan akinek csak a szülés elõtt. Ezt csak akkor tudjuk meg :)

Én úgy olvastam, hogy szülés elõtt távozik, de változó, hogy kinek mikor. Volt akinek már pár nappal a szülés elõtt eltávozott, de volt olyan akinek csak a szülés elõtt. Ezt csak akkor tudjuk meg :)
Igen.A nyákdugó védi a kicsit a fertõzésektõl, így szüéskor nagyon útban lenne.Ah elkezdesz táglni kiesik. Ez lehet néhány órától kezdve 1-2 nappalig szülés elõtt. Mihelyt távozott a nyák kezdhetd várni a fájásokat.Esetleg érdemes felhívni a dokidat is, h hamarosan itt az idõ.Õ majd megmondja, hogy mit tegyél.

Minden esetben "véresen" távozik a nyákdugó?

Tegnap voltam dokinál, már teljesen nyitva vagyok (C:2111). Ma délel?tt kocsonyás váladék volt a WC papíron, de nem véres volt, hanem inkább gyöngyház szin?. Lehetett ez a nyákdugóm, vagy valami más folyás volt. Még nem volt ilyen folyásom ezel?tt!!

Legjobb válasz: A nyákdugónak több része van.Az ami szülés elött kijön,tapasztalataim szerint mindig rózsaszines, vércsíkos, stb..., mert az már a méhnyak felsõ részébõl jön.Tehát ezzel jelez a test hogy valami elkezdõdött ott benn.Ha korábban nem volt ennyi nyák akkor lehet a vizsgálattól jött le, de az is lehet, hogy órákon, napokon,belül jelentkezik a rózsaszines is ami biztos jele a szülés kezdetének! Sok sikert!

A nyákdugónak több része van.Az ami szülés elött kijön, tapasztalataim szerint mindig rózsaszines, vércsíkos, stb..., mert az már a méhnyak felsõ részébõl jön.Tehát ezzel jelez a test hogy valami elkezdõdött ott benn.Ha korábban nem volt ennyi nyák akkor lehet a vizsgálattól jött le, de az is lehet, hogy órákon, napokon, belül jelentkezik a rózsaszines is ami biztos jele a szülés kezdetének! Sok sikert!
nekem nem volt veres csak olyan mint a tied, es szinte harom napig volt ez e folyas szeru akarmi negyedik nap jott rozsaszin de nagyon halvany delutan szultem.konnyu szulest!
nekem sem volt véres, olyan volt, mint a tiéd. 1-én reggel találkoztam vele a WC papíron, 2-án este elfolyt a magzatvíz, és 3-án reggel babáztam :) Könnyû szülést neked :)


Minden esetben szülés jele, hogy távozik a nyákdugó és és a magzatvíz?

Legjobb válasz: A nyákdugó még nem feltétlen, de a magzatvíz i8gen. ha elkezd szivárogni azonnal be kell menni a kórházba. Pár óra és beindul a szülés. És elfolyt vízzel nagy a fertõzés veszélye is, tehát otthon egy gyors zuhany max és nyomás szülni! :)))

A nyákdugó még nem feltétlen, de a magzatvíz i8gen. ha elkezd szivárogni azonnal be kell menni a kórházba. Pár óra és beindul a szülés. És elfolyt vízzel nagy a fertõzés veszélye is, tehát otthon egy gyors zuhany max és nyomás szülni! :) ))
nem valakinek nem folyik magzat víz el. és elöbb jönnek a rendszeres fájások. az egyre sürüsödö rendszeres fájások a szülés jele.
A nyákdugó hetekkel a szülés elõtt is elmehet, tehát ez nem feltétlen jele a közeli szülésnek. Ha a magzatvíz folyik el, vagy csak szivárog is, sürgõsen kórházba kel menni, mert max 24 óra mulva ki kell jönnie a babának. Ilyenkor nagy a fertõzésveszély, mindkettõtök érdekében jobb kórházban lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 39 hetes vagyok és hetek óta vannak joslófájásaim, de a nyákdugó még nem távozott gondolom még nem fogok szülni egy darabig.

Ha folyamatosan távozik a nyákdugó ebben az esetben ez jelent valamit?

a 41 hét küszöbén állok,a nyákdugóm 3 hete folyamatosan távozik,hol kisebb hol nagyobb mennyiségben,de a méhszájam nem nagyon akar tágulni.

Legjobb válasz: ma rengeteget keményedek ráadásul.. ennyire nem szokott durva lenni

A kérdező hozzászólása: ma rengeteget keményedek ráadásul.. ennyire nem szokott durva lenni
Ezt én sem értettem. A szülés beindulása elõtt 2 nappal kezdett el távozni a nyákdugó, viszont csak a vajúdás 11. órájában kezdtem tágulni, addig totál zárt voltam. Ezt a részét én sem értem, hogy akkor hogyan tud távozni, ha zárt minden?!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!