Találatok a következő kifejezésre: A nyákdugó esetben (16 db)

Minden esetben észre lehet venni ha kijön a nyákdugó? Milyen ha szivárog a magzatvíz? Szín, állag illat?

Mert valami szivárog belőlem,de szerintem csak erősebb a folyásom,de jó lenne tudni ezeket.Mert egyszerre több fehéres színű "cucc" távozik.nincs semmilyen illata sem.Könnyen meg lehet különböztetni a magzatvízet és a folyást.Mindenki észe vette mikor távozott neki a nyákdugó.37 hkm

Legjobb válasz: A nyákdugó kocsonyás-zselés állagú anyag, általában véres váladék formájában távozik. A szivárgó magzatvizet az különbözteti meg a vizelettõl, hogy nem visszatartható, szaga édeskés, ellentétben a vizelet ammónia szagával, színe pedig normális esetben áttetszõ, tiszta, esetleg halvány szalmasárga. Neked csak fehér folyásod van, ami ilyenkor normális, és a magasabb hormonszint, illetve a megnövekedett véráramlás okozza.

A nyákdugó kocsonyás-zselés állagú anyag, általában véres váladék formájában távozik. A szivárgó magzatvizet az különbözteti meg a vizelettõl, hogy nem visszatartható, szaga édeskés, ellentétben a vizelet ammónia szagával, színe pedig normális esetben áttetszõ, tiszta, esetleg halvány szalmasárga. Neked csak fehér folyásod van, ami ilyenkor normális, és a magasabb hormonszint, illetve a megnövekedett véráramlás okozza.

A nyákdugó minden esetben eltávozik szülés előtt?

Ha igen,akkor kb mennyivel a fájások megindulása vagy magzatvíz elfolyás el?tt?

Legjobb válasz: Nekem egyáltalán nem távozott el, de itt az oldalon olvastam olyat, akinek 1-2 héttel a szülés elõtt ment el. Szóval egyáltalán nem lehet a nyákdugó távozásából következtetni a szülés idejére.

Nekem egyáltalán nem távozott el, de itt az oldalon olvastam olyat, akinek 1-2 héttel a szülés elõtt ment el. Szóval egyáltalán nem lehet a nyákdugó távozásából következtetni a szülés idejére.
Nekem még mindig nem ment el. :-/ 40h
Szia Nekem hajnalba távozott a nyákdugó akkor már simán voltak fájásaim, reggel mentünk a kórházba 3 ujjnyi voltam a doki burkot repesztett és 1 óra múlva megszületett a kislányom.
Nem mindenkinek. Nekem távozott 39+3.hétre, majd rögtön jöttek a fájások, egybõl 5 percesek. Mentünk a kórházba, burkot repesztettek, így elfolyt a magzatvíz, majd néhány óra múlva már anya lettem :) :)
Szia! Ha elmegy a nyákdugó, az azt jelenti, hogy tágulsz. Nekem 36 hetesen ment el és 39+4 hetesen szültem. Tehát nem minden esetben szülés elõtt távozik.
Nekem erõs méhösszehúzódások után ment el, másnap reggel született a kisfiam. Nem mindenkinek távozik, van akinek csak szülés közben, de van akinek hetekkel a szülés elõtt. Ebbõl egyértelmûen nem lehet következtetni a szülés megindulására.
Szia! Én 41 hétre szültem és nem ment el a nyákdugó!!Semmi elõjelem nem volt, amíg a magzatvízem el nem ment, kb.10-12 óra után amikor már komolyabb fájásaim voltak már volt maszatolgatás, vérzés, de az már a szülés része volt, úgyhogy én nem is találkoztam vele!:-)
Én nem találkoztam vele. Nkekem úgy folyt el a magzatvizem, és a végén már nem néztem, hogy mi minden távozik.

A nyákdugó lehet átlátszó nyúlós? Vagy minden esetben barnás, véres nyúlós állagú?

Ma reggel lökés szerüen távozott átlátszó nyullós valami belöllem. Elötte tejfehér folyékony jött. Mi lehet ez? Kicsit fájdogál a hasam. 36 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia.Azt mondják a nyákdugó kocsonyás állagu´véres barnás valami.Nem mindenki találkozik vele.A múlthéten tölem is távozott 2xhófehér egybea´lló (kukac szerü)valami.Az orvosom azt mondta,a folyástól van.Én sem tudom,hogy mi volt az,es ma´r holap betöltöm a 40.hetet. Beszélj az orvosodda,mond el neki,hogy mit la´ttál. Ö megadja a választ.

Szia.Azt mondják a nyákdugó kocsonyás állagu´véres barnás valami.Nem mindenki találkozik vele.A múlthéten tölem is távozott 2xhófehér egybea´lló (kukac szerü)valami.Az orvosom azt mondta, a folyástól van.Én sem tudom, hogy mi volt az, es ma´r holap betöltöm a 40.hetet. Beszélj az orvosodda, mond el neki, hogy mit la´ttál. Ö megadja a választ.

Ha kinyílik a méhszáj minden esetben távozik a nyákdugó?

honann tudom hogy nyitva van e?35 hetes vagyok,elég sokat keményedek. mit kell érezni mikor nyilik?

Legjobb válasz: Úgy tudom, ha kinyílik a méhszáj, akkor persze, hogy távozik a nyákdugó. De nem mindig egy darabban és sokan nem is veszik észre (pisiléskor). A keményedés nem jelenti, hogy nyílik a méhszáj, inkább a méhet tartó szalagok sokallnak be (MagneB6 javasolt). A méhszáj az ún. jósló fájásoknál nyílhat, ezek rendszeressé nem váló mensi szerû görcsök, ami sokak leírása szerint a derékba ill. lefelé sugárzik. De ez sem "kötelezõ", hanem alkati: minden jel nélkül is kinyílhat ill. fájhat és mégsem nyílik. Észrevenni így leginkább a nõgyógyász fogja :)

Úgy tudom, ha kinyílik a méhszáj, akkor persze, hogy távozik a nyákdugó. De nem mindig egy darabban és sokan nem is veszik észre (pisiléskor). A keményedés nem jelenti, hogy nyílik a méhszáj, inkább a méhet tartó szalagok sokallnak be (MagneB6 javasolt). A méhszáj az ún. jósló fájásoknál nyílhat, ezek rendszeressé nem váló mensi szerû görcsök, ami sokak leírása szerint a derékba ill. lefelé sugárzik. De ez sem "kötelezõ", hanem alkati: minden jel nélkül is kinyílhat ill. fájhat és mégsem nyílik. Észrevenni így leginkább a nõgyógyász fogja :)

Minden esetben "véresen" távozik a nyákdugó?

Tegnap voltam dokinál, már teljesen nyitva vagyok (C:2111). Ma délel?tt kocsonyás váladék volt a WC papíron, de nem véres volt, hanem inkább gyöngyház szin?. Lehetett ez a nyákdugóm, vagy valami más folyás volt. Még nem volt ilyen folyásom ezel?tt!!

Legjobb válasz: A nyákdugónak több része van.Az ami szülés elött kijön,tapasztalataim szerint mindig rózsaszines, vércsíkos, stb..., mert az már a méhnyak felsõ részébõl jön.Tehát ezzel jelez a test hogy valami elkezdõdött ott benn.Ha korábban nem volt ennyi nyák akkor lehet a vizsgálattól jött le, de az is lehet, hogy órákon, napokon,belül jelentkezik a rózsaszines is ami biztos jele a szülés kezdetének! Sok sikert!

A nyákdugónak több része van.Az ami szülés elött kijön, tapasztalataim szerint mindig rózsaszines, vércsíkos, stb..., mert az már a méhnyak felsõ részébõl jön.Tehát ezzel jelez a test hogy valami elkezdõdött ott benn.Ha korábban nem volt ennyi nyák akkor lehet a vizsgálattól jött le, de az is lehet, hogy órákon, napokon, belül jelentkezik a rózsaszines is ami biztos jele a szülés kezdetének! Sok sikert!
nekem nem volt veres csak olyan mint a tied, es szinte harom napig volt ez e folyas szeru akarmi negyedik nap jott rozsaszin de nagyon halvany delutan szultem.konnyu szulest!
nekem sem volt véres, olyan volt, mint a tiéd. 1-én reggel találkoztam vele a WC papíron, 2-án este elfolyt a magzatvíz, és 3-án reggel babáztam :) Könnyû szülést neked :)

A nyákdugó minden esetben barnás, véres színű váladék? S mindenképp az jön ki hamarabb s csak aztán majd vm. kor a magzatvíz?

Legjobb válasz: Szia! A nyákdugó a szinte vízszínû zselészerû állagtól a barnás, véres színig sokféle lehet, mindenkinél más, még szülésenként is változó lehet. Van, akinél már néhány héttel a szülés beindulása elõrr elkezd kilökõdni (egyben vagy több darabban), de az is megeshet, hogy észre sem veszed, mikor távozott. Én egyébként a 4 szülésbõl csupán 1 alkalommal vettem észre..

Szia! A nyákdugó a szinte vízszínû zselészerû állagtól a barnás, véres színig sokféle lehet, mindenkinél más, még szülésenként is változó lehet. Van, akinél már néhány héttel a szülés beindulása elõrr elkezd kilökõdni (egyben vagy több darabban), de az is megeshet, hogy észre sem veszed, mikor távozott. Én egyébként a 4 szülésbõl csupán 1 alkalommal vettem észre..
Nekem a múlt héten távozott (5 nap alatt) és egyik nap sárga, máskor meg fehéres-átlátszó volt. 35 hetes ikres kismama
Szia! Nekem véres, nyálkás váladék volt és magzatvíz nem jött, csak a kórházban délután, amikor burkot repesztettek.

Minden esetben szülés jele, hogy távozik a nyákdugó és és a magzatvíz?

Legjobb válasz: A nyákdugó még nem feltétlen, de a magzatvíz i8gen. ha elkezd szivárogni azonnal be kell menni a kórházba. Pár óra és beindul a szülés. És elfolyt vízzel nagy a fertõzés veszélye is, tehát otthon egy gyors zuhany max és nyomás szülni! :)))

A nyákdugó még nem feltétlen, de a magzatvíz i8gen. ha elkezd szivárogni azonnal be kell menni a kórházba. Pár óra és beindul a szülés. És elfolyt vízzel nagy a fertõzés veszélye is, tehát otthon egy gyors zuhany max és nyomás szülni! :) ))
nem valakinek nem folyik magzat víz el. és elöbb jönnek a rendszeres fájások. az egyre sürüsödö rendszeres fájások a szülés jele.
A nyákdugó hetekkel a szülés elõtt is elmehet, tehát ez nem feltétlen jele a közeli szülésnek. Ha a magzatvíz folyik el, vagy csak szivárog is, sürgõsen kórházba kel menni, mert max 24 óra mulva ki kell jönnie a babának. Ilyenkor nagy a fertõzésveszély, mindkettõtök érdekében jobb kórházban lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 39 hetes vagyok és hetek óta vannak joslófájásaim, de a nyákdugó még nem távozott gondolom még nem fogok szülni egy darabig.

A nyákdugó minden esetben véres kicsit?

Már 3. alkalommal tapasztalom, h. reggel, felkelés után ujjbegynyi kocsonyás, de átlátszó cucc van a papíron. egész életemben sok folyással kínlódok, de ilyen még sosem volt. ezért merek a nyákdugóra gondolni. csak megzavar, h. nem véres. ti mit gondoltok? holnap 37hkm

Legjobb válasz: Nem muszáj véresnek lennie, nekem barnás volt.

Nem muszáj véresnek lennie, nekem barnás volt.
Nem feltétlen véres, de ha igen, az is normális, nem jelent bajt.
Nekem egyáltalán nem volt véres, inkább olyan barnás.
Nekem meg teljesen átlátszó volt. Ez, úgy tûnik, változó.

A nyákdugó minden esetben véres? Én az első babámnál nem láttam, de ma valami jött belőlem. Nem volt véres, kb 1mm átmérőjű. Ez lehet az?

Legjobb válasz: 1 mm nagyon kicsi,lehetett, bár elvileg barnás, vagy rózsaszínesnek kellene lennie,ha csak simán fehér volt és tényleg ilyen pici,sztem csak kis folyás lehetett.

1 mm nagyon kicsi, lehetett, bár elvileg barnás, vagy rózsaszínesnek kellene lennie, ha csak simán fehér volt és tényleg ilyen pici, sztem csak kis folyás lehetett.
hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: A kérdezõ vagyok. Ma kezdem a 37 hetet.

A nyakdugo tavozasa utan minden esetben van halvany rozsaszin vagy barnas folyas, esetleg verzes?

Azert kerdezem, mert a terhessegel kapcsolatos honlapokon ezt olvasom. Mik a tapasztalatok? Mert van aki eszre sem veszi a tavozasat, akkor nem is hagy "nyomot"? Csak mert en sem vettem meg eszre h elment vna. Csak bizom benne h lassan tagulni kezdek es nem vok teljesen zart. A heten megyek dokihoz. 37+5 hkm

Legjobb válasz: Nekem,mikor elment nem volt semmi váladék vagy vérzés. Észre fogod venni,mert az más színû és állagú,mint a sima folyás. Barna,kocsonyás cucc távozott és rögtön tudtam,hogy ez az!!

Nekem, mikor elment nem volt semmi váladék vagy vérzés. Észre fogod venni, mert az más színû és állagú, mint a sima folyás. Barna, kocsonyás cucc távozott és rögtön tudtam, hogy ez az!!
Ja és én a 36.héttõl ittam a málnalevél teát, nem tudom, hogy annak köszönhetõ-e az, hogy gyorsan ki tudtam nyílni?!
Hát azt nem tudom, hogy annak könnyebb-e a szülés, aki nem teljesen zártan megy szülni..én 1 ujjnyira voltam nyitva, amikor felkerültem szülõszobára(hajnali 5 órakor)..fél11-kor jártam 2 ujjnyicskánál..délben jött a doki burkot repeszteni, és onnantól nyíltam ki teljesen..14:50-kor megszületett a kisfiam.Szerintem az az 1 ujjnyi nem volt még valami nagy nyílás, még is 3 óra leforgása alatt megszültem :) 24 órát vajúdtam, de ebbõl 3 óra volt igazi fájás. Utolsó voltam.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen, akkor ezek szerint ez sem torvenyszeru, mindenkinel mas. Eddig nem vettem eszre h tavozott vna, pedig remelem h lassan elkezdek nyilni. Talan ugy konnyebb a vajudas ha a kismama nem teljesen zartan megy be. Vagy ez sem mervado? Bocsi csak elso baba es nem tudom mire szamitsak.
Szia. Nekem szülés elõtt pár héttel sárga színû folyásom volt, majd 39+6 hetesen (hétfõn)reggel már rózsaszínû lett, 11 órára már véreztem egy kicsit.A doki szerint(aznap megvizsgált)tágulási vérzésem volt, 1 ujjnyira voltam nyitva, majd rá kb 1-2 napra barnás takonyszerû folyásom volt, kb 2 napig.Szerintem az lehetett a nyákdugó.Pénteken szültem, 40+3 hetesen. 3 hós fiú anyukája
Csatlakozom a 3. válaszolóhoz. Szintén kétszer szültem, de még én se láttam. 18 hkm
Nekem távozott kb 1 hete és nagyon nyálkás barnás takonyszerû(bocsi) jó nagy db valami volt!Azután 2 napig vettem azt észre hogy enyhén barnás folyásom van!Nekem így volt 34hkm!
Kétszer szültem, egyszer sem láttam, milyen. Ez is változó, lehet, hogy nem is fogod látni. 38+3 h km
Nekem majdnem fekete volt.
A kérdező hozzászólása: En is iszom a 36. hettol a malnalevel teat. :-) Nagyon bizok benne, sok jot hallottam rola, tobbek kozott h konnyebb a tagulas es segiti a vajudast.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!