Találatok a következő kifejezésre: A nyák folyamatos (12 db)

Szülés előtt közvetlenül megborulhat a hormonháztartásom és okozhatja az, hogy teljesen "kirügyezett" az arcom? Ezen kívül 2 hete folyamatosan ürül a nyákom kisebb nagyobb mennyiségben. Mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges, ilyenkor folyamatosan dolgoznak a hormonok. Nekem inkább az elsõ trimeszterben voltak ilyen "rügyezõs" problémáim, habár az is lehet, hogy csak a napsütéses nyár miatt. Nekem az elsõ babánál a nyákdugó egyszerre távozott, utána valamivel több mint egy hét telt el a szülésig. 37 hetes

Igen, lehetséges, ilyenkor folyamatosan dolgoznak a hormonok. Nekem inkább az elsõ trimeszterben voltak ilyen "rügyezõs" problémáim, habár az is lehet, hogy csak a napsütéses nyár miatt. Nekem az elsõ babánál a nyákdugó egyszerre távozott, utána valamivel több mint egy hét telt el a szülésig. 37 hetes

A bronz nyaklánc idővel be tudja feketíteni a nyakamat, ahol a lánc folyamatosan éri?

hallottam egy ilyent és kíváncsi vagyok,hogy igaz-e...

Legjobb válasz: Nem tudok biztosat mondani, de józan paraszti ésszel gondolkozva is bronz is nemesfém, szóval szerintem nem.

Nem tudok biztosat mondani, de józan paraszti ésszel gondolkozva is bronz is nemesfém, szóval szerintem nem.
A kérdező hozzászólása: én is ugyanígy tudtam, csak hallottam valakitõl a fent leírtakat és kíváncsi lettem más véleményekre/tapasztalatokra...
biztos hogy nem.szinte minden nap bronz nyakláncokat hordok, és semmi nem történt a nyakammal.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi szépen:)

Öt hónapja folyamatosan növekvõ csomó van a nyakam bal oldalán. Nyomásra fájdalmas, lassan a fejem teljes bal oldalára (szem, fül) kisugárzik. Okozhatja az évek óta kezeletlen szuvas fog (maradvány)? A nyelésben nem akadályoz.

Semmi külsõ látható-érzékelhetõ tünete (bõrpír, elszínezõdés, hõérzet)nincs, csak a mogyorónyi-diónyi-fél tojásnyi növekedés, illetve az állandósult tompa fájdalom, különösen éjszaka - nagyon nehezen találok olyan pozíciót, hogy el tudjak aludni. Félek, de orvoshoz menni nem merek. A lehetséges diagnózistól még jobban rettegek.

Legjobb válasz: Nézd, innen senki nem fog tudni varázsütésre meggyógyítani. El kell menned az orvoshoz. Ha nem holnap mész, hanem halogatod, akkor is el kell. Végy egy nagy levegõt, és bátran menj el. Õk azért vannak ott, hogy segítsenek, mert nekem úgy tûnik, hogy elég nagy a baj.

Nézd, innen senki nem fog tudni varázsütésre meggyógyítani. El kell menned az orvoshoz. Ha nem holnap mész, hanem halogatod, akkor is el kell. Végy egy nagy levegõt, és bátran menj el. Õk azért vannak ott, hogy segítsenek, mert nekem úgy tûnik, hogy elég nagy a baj.
Na van valami hir?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Majd beszámolok a fejleményekrõl.
Nem tudok többet mondani. Nem érdemes az egészséggel szórakozni, mert ha az már nincs, akkor semmi más nincs... Se szabadság, se munka, se más... Ezt kéne megérteni! Próbálj meg ott eljutni, akár az onkologiára közvetlenül, hogy a legrosszabbat legalább kizárhasd. Én szorítok Neked!
A kérdező hozzászólása: Sajnos egyelõre nem utazhatok. Tavasszal voltunk otthon, szabadság kilõve. Marad az itteni próbálkozás.
És elképzelhetetlen, hogy haza utazol egy pár napra? Nem vagy elérhetetlen messzeségben. Itt azért megfizethetõek a magándokik/magán diagnosztikai intézetek és pár nap alatt szerintem sikerülne dõlre jutni. Aztán megnyugodva visszatérhetnél. :)
A kérdező hozzászólása: Hosszas a bejelentkezõsdi. Ha nem számítasz sürgõsségi esetnek, akkor több nap-esetleg egy-két hét után lesz idõpontod, ha pedig nem a megfelelõ szakdokit választottad (online, te találgatsz), õ ezt közli, esetleg javasol valakit, aztán kezdheted elõlrõl. A szõr áll fel a hátamon az egésztõl. Csak az NHS (TB-támogatott) jöhet szóba, és nem volt túl jó az indításuk sem: a párommal együtt jelentkeztünk be, rögtön összekeverték az adatbázisukban az adatainkat-értékeinket (nekik egyik furcsa nevû ugyanolyan, mint a másik), aztán mikor szóltunk, hogy nem passzolnak a kinyomtatott iraton a számok az élõben mért értékekkel, a súly, magasság, vérnyomás, anyámtyúkja eredményeket a MR-MRS-alapján próbálták szétválogatni... És ez csak a nyilvántartásba-vétel volt! Na miért is rettegek az élesben történõ folyamattól - túl azon, hogy jót még nem hallottam-olvastam a hozzáértésükrõl, és túl azon, hogy félek -?
Elhiszem, hogy rettegsz a lehetséges diagnózistól, de azt tud, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az olyan rettenetes. Akár daganat is lehetséges (akár!), de simán gyulladás is lehet. Bármi is az, sokkal nagyobb eséllyel gyógyulsz meg hamar, hogyha orvosi segítséget kapsz hozzá. Tudom-tudom, könnyû mondani és megértelek, de muszáj, hogy az ember önuralmat gyakoroljon magán és a teste jelzéseit komolyan vegye a félelmei ellenére. Írj majd, hogy mi volt!
Arrafele nincsen háziorvos/általános orvos, aki el tud irányítani a megfelelõ kivizsgálásra? Itthon kb. nyaki nyirokcsomó UH-val kezdeném magánúton egy ilyen panasszal. Ilyesmi lehetõség?
A kérdező hozzászólása: Jó, ráveszem magam. A pánik marad, de egyre xarabb ez az egész... De akkor hol kezdjem? Fogdokinál? Onkológusnál? Itt elõre be kell jelentkezni mindenhová, kivel kezdjem? :(
Muszáj lenne orvoshoz menjél! A gyulladt fogtól is lehet, de nyirokcsomóban növekvõ daganat is lehet, jobb ha ezt tudod!
Nagyon sok bajt okozhat egy begyulladt fog. Szívbetegséget, veseleállást is. Ezzel sajnos nem várhatsz tovább, sürgõsen el kell menjél orvoshoz!
Kifogás. Ugyanis mehetsz ottani orvoshoz, aki talán meggyógyít. Vagy otthon maradhatsz, és nem gyógyulsz meg. Nekem még így is elég egyértelmûnek tûnik a választás.
A kérdező hozzászólása: Angliában élek. Az itteni orvosok hozzá(nem)értése legendás...
Ha nem mész dokihoz, tényleg semmi esélyed meggyógyulni. Ha 5 hónapig nem gyógyult meg magától, akkor már nem is fog. Orvos kell.
Mi újság Veled kérdezõ?


Normális ez? Péntekóta vagyok együtt azzal a sráccal akivel összeakartunk jönni, de folyamatosan a nyakunkon csüngnek a haverjai! Hogy lehetne lekoptatni őket? Elvileg holnap ha talizunk 2en leszünk de kiváncsi vagyok!

Legjobb válasz: Elõször is tisztázásképp: hányan akartatok a sráccal összejönni? Egyébként jó kapcsaolt ez, hogy ennyit nem tudtok emgbeszélni. Lehettek max 15 évesek.

Elõször is tisztázásképp: hányan akartatok a sráccal összejönni? Egyébként jó kapcsaolt ez, hogy ennyit nem tudtok emgbeszélni. Lehettek max 15 évesek.
vidd el valahova, ahol nemtudnak elérni :D

Mostanában, szédülési hullámok törtek rám, bal oldali zsibbadás, nyugtalanság az agyam jár folyamatosan. Be feküdtem a korházba de hála az égnek nem találtak semmit (CT-töl kezdve a nyaki ultrahangig minden negativ lett) most akkor mi lesz?

Irtak fel gyogyszereket (Asactal 100mg-Betahistin-ratiopharm 16mg) Mivel itt nem találtak semmit ezért azt tanácsolták hogy forduljak pszichologushoz, ugyis tettem a doki felirt nekem (Frontin 0.25mg-os nyugtatót) Na most ezeket a gyogyszereket lehet nekem együttesen alkalmazni? Erre szeretnék választ kapni. (Asaktal-reggel 1, Betahistin 3+1 Frontin 3+1)

Legjobb válasz: A Frontin enyhe nyugtató. Mellesleg biztos, hogy nem a pszichokógus írta fel, mert õ nem írhat gyógyszert. Az asaktal vérrögképzõdés gátló, a Betahistin meg szédülés gátló. Ha nem végzel veszélyes munkát, nem vezetsz autót, akkor szedheted a frontint, bár ezt az orvossal kellett volna tisztáznod. Mellesleg ezek a gyógyszerek ia azt mtratják, hogy nem találtak nálad semmi konkrét betegséget. Persze ez sem jó dolog. Ez azt jelenti hogy lappang benned valami. Érszûkület. Dohányzol? Mert az nagyon rossz jel...

A Frontin enyhe nyugtató. Mellesleg biztos, hogy nem a pszichokógus írta fel, mert õ nem írhat gyógyszert. Az asaktal vérrögképzõdés gátló, a Betahistin meg szédülés gátló. Ha nem végzel veszélyes munkát, nem vezetsz autót, akkor szedheted a frontint, bár ezt az orvossal kellett volna tisztáznod. Mellesleg ezek a gyógyszerek ia azt mtratják, hogy nem találtak nálad semmi konkrét betegséget. Persze ez sem jó dolog. Ez azt jelenti hogy lappang benned valami. Érszûkület. Dohányzol? Mert az nagyon rossz jel...

Rák esetén folyamatosan kórházban kell lenni? Meg van duzzadva a nyirokcsomóm az egyik oldalon a nyakamon, és lehet, hogy rák.

Ha az, folyamatosan kórházban kell lennem vagy csak bejárni kezelésre? Nem tapasztalok különösebb panaszokat, csak furán megduzzadt és régóta, majd lesz szövettan.

Legjobb válasz: Ne beszéld be magadnak a rákot, rengeteg oka lehet a nyirokcsomó-duzzanatnak. Amúgy pedig nem fogsz még akkor sem kórházba kerülni. Csak azok a rákosok vannak kórházban, akiket mûtenek, de utána azok is hazamennek.

Ne beszéld be magadnak a rákot, rengeteg oka lehet a nyirokcsomó-duzzanatnak. Amúgy pedig nem fogsz még akkor sem kórházba kerülni. Csak azok a rákosok vannak kórházban, akiket mûtenek, de utána azok is hazamennek.

Találtam egy galambot, már nagy de repűlni nem tud, hogyan tanítsam meg? Hogy etessem meg és honnan tudom ha már jól lakott. Továbbá mit jelent az ha nyújtogatja folyamatosan a nyakát? Olyan ember válaszoljon, aki ért a galambokhoz!

Legjobb válasz: magvakat(búza, szotyi), meg szárazkenyeret szoktak adni galamboknak, bár a szárazkenyértõl felpuffadnak szóval azt inkább ne. Mivel ez egy vad galamb, vigyázz vele, mert a galambok iszonyat mennyiségû baktáriumot, bolhát, tevet hordoznak magukon, ne simogasd. ha meggyógyul a szárnya akkor el tud repülni.

magvakat(búza, szotyi), meg szárazkenyeret szoktak adni galamboknak, bár a szárazkenyértõl felpuffadnak szóval azt inkább ne. Mivel ez egy vad galamb, vigyázz vele, mert a galambok iszonyat mennyiségû baktáriumot, bolhát, tevet hordoznak magukon, ne simogasd. ha meggyógyul a szárnya akkor el tud repülni.
Nyaknyújtogatás? Hát, vagy éhes, vagy támadni akar.Mekkora egyébként?Még nem teljesen tollas?

Folyamatosan fáj a nyakam és a hátam! Ez lehet pszichésen is vagy tényleg nincs vmi rendben?

Álló munkát végzek, de sokat vezetek is. Sajnos a nyaki gerincem állandóan fáj, ha masziroztatom, ha tornáztatom, akár izomlazitós krémmel kenem nem segit, mintha nem történt volna semmi. Mostanában reggelente zsibbad a kezem, meg gyakran megszédülök ül? helyzetben is kb 10-15 perc még jobban leszek, ha vezetek ilyenkor félre kell húzodnom.

Legjobb válasz: Lehet pszichés oka is. Vannak ilyen betegségek ahol semmilyen gép nem mutat ki rendellenességet, mégis megvan a fájdalom. Pl. ilyen a primer fibromyalgia, típusosan középkorú nõk betegsége és a fájdalomcsökkentés mellett szükség van pszichés támogatásra is. Nálad is okozhatja a stressz, a mindennapok túlzott megterhelése, mozgásszegény életmód a fájdalmakat. Itt a fájdalomcsillapítás mellett leginkább az életmód változtatás segítene.

Lehet pszichés oka is. Vannak ilyen betegségek ahol semmilyen gép nem mutat ki rendellenességet, mégis megvan a fájdalom. Pl. ilyen a primer fibromyalgia, típusosan középkorú nõk betegsége és a fájdalomcsökkentés mellett szükség van pszichés támogatásra is. Nálad is okozhatja a stressz, a mindennapok túlzott megterhelése, mozgásszegény életmód a fájdalmakat. Itt a fájdalomcsillapítás mellett leginkább az életmód változtatás segítene.
Nem lehet, hogy nagyon rossz a matrac, amin alszol? Oldalt alvó vagy? Ha igen akkor az is lehet, hogy amiatt fáj a nyakad és a hátad.
A kérdező hozzászólása: Nem használok normális párnát csak néha egy henger formájú alvópárnát a nyakam alá.

A nyák termelődése folyamatos vagy szakaszos?

A krémes állagú "folyás" az id?szakos vagy folyamatos? Nekem néha ha wc-re megyek van, néha meg ha megnézem száraznak t?nök. Vagy függ a mozgástól is? A többi nyálkatípus sem folyamatosan jelentkezik. Nem?

Legjobb válasz: figyeld meg, hogy a szádban is ilyen elven mûködik a kiválasztás..néha ragacsos a nyál, néha víztiszta, néha pedig nincs is..ugyanez van lent is...szervezetfüggõ, össze-vissza van..azt mondják peteéréskor krémes, hát nekem nem is volt olyankor semmilyen, de a lényeg, hogy nem állandó és pl fertõzés hatására változik a színe is. Attól függ mennyi a ph-ja, mennyi a baci benne, meg mennyi laktózt termel a szervezeted.

figyeld meg, hogy a szádban is ilyen elven mûködik a kiválasztás..néha ragacsos a nyál, néha víztiszta, néha pedig nincs is..ugyanez van lent is...szervezetfüggõ, össze-vissza van..azt mondják peteéréskor krémes, hát nekem nem is volt olyankor semmilyen, de a lényeg, hogy nem állandó és pl fertõzés hatására változik a színe is. Attól függ mennyi a ph-ja, mennyi a baci benne, meg mennyi laktózt termel a szervezeted.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!