Találatok a következő kifejezésre: A notebook és (297 db)

Mi a kulonbseg a notebook es laptop kozott?

Egyaltalan van kulonbseg?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Notebook Bár egyesek vitatkoznak arról, hogy a notebook és laptop szavak teljesen felcserélhetõek lennének - egyébként a laptop egy régebbi elnevezés –, a gyakorlatban (helytelenül) szinonimaként használjuk azokat. A notebook szó szerinti jelentése jegyzetfüzet (notesz), ami a hordozhatóságra, kis méretre és a szövegbevitelre utal, a tulajdonos a hóna alá csapva, vagy hord-táskában viszi magával. Ezzel szemben a laptop pedig a lap és a top szavakból lett konstruálva, jelentése kb. „ölre való”, és saját hord-füllel rendelkezett, mint a régi táskaírógépek ... ma már (évek óta) nem gyártanak ilyen gépeket. Ez az elnevezés ugyanakkor megtévesztõ lehet, ugyanis ölbe téve egyik mobil gépnek sem ergonomikus a használata,[forrás?] tudományos vizsgálatok pedig rámutattak, hogy a gép alján fejlõdõ hõ egészségügyi kockázatot jelent a férfiak számára.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Notebook Bár egyesek vitatkoznak arról, hogy a notebook és laptop szavak teljesen felcserélhetõek lennének - egyébként a laptop egy régebbi elnevezés –, a gyakorlatban (helytelenül) szinonimaként használjuk azokat. A notebook szó szerinti jelentése jegyzetfüzet (notesz), ami a hordozhatóságra, kis méretre és a szövegbevitelre utal, a tulajdonos a hóna alá csapva, vagy hord-táskában viszi magával. Ezzel szemben a laptop pedig a lap és a top szavakból lett konstruálva, jelentése kb. „ölre való”, és saját hord-füllel rendelkezett, mint a régi táskaírógépek ... ma már (évek óta) nem gyártanak ilyen gépeket. Ez az elnevezés ugyanakkor megtévesztõ lehet, ugyanis ölbe téve egyik mobil gépnek sem ergonomikus a használata, [forrás?] tudományos vizsgálatok pedig rámutattak, hogy a gép alján fejlõdõ hõ egészségügyi kockázatot jelent a férfiak számára.
Az elnevezésen kívül gyakorlatilag nincs.
asszem ez elég kimerítõ válasz, zöld kezet neki......:)
ja és szerintem az elsõben is van igazság, mivel a mai szóhasználatban nincs jelentésükben különbség
nincs semmi különbség de a notebook és a netbook között már van :D
A laptop a személyi számítógépeken belül egy kategória. A notebook a laptopon belül egy kategória. Ezért sokakat megtéveszt a dolog. Egy notebook laptop is egyben. Egy laptop nem feltétlenül notebook. Akik ne ismerik a hátterét, azt terjesztik hogy ugyanaz. Ha valaki nem tud dolgokat, könnyen megygõz másokat.
Akkor ne legyél rest és ismertesd nekünk a laptop és a notebook közötti különbségeket, legyünk mi is olyan okosak mint te :)

A notebook és a laptop szó ugyanazt jelenti, vagy van különbség?

Legjobb válasz: AZ elsõ hüeségeket ír,az elõzõ jól mondja. Semmi köze a belsõ csereberékhez. Laptop = Netbook,Notebook összefoglalva,a Notebook pedig a nagyobb kijelzõjû,erõsebb gépek. A netbook pedig 10" -os képernyõ körül mozgó,tényleg csak internetezésre használandó gépek.

AZ elsõ hüeségeket ír, az elõzõ jól mondja. Semmi köze a belsõ csereberékhez. Laptop = Netbook, Notebook összefoglalva, a Notebook pedig a nagyobb kijelzõjû, erõsebb gépek. A netbook pedig 10" -os képernyõ körül mozgó, tényleg csak internetezésre használandó gépek.
A notebook-ban nem lehet cserélni az alkatrészeket, a laptopban, pedig igen...
Igen, ugyanazt jelenti! Bár ugyanakkor nem... A notebook modernebb, mint a laptop
Manapság már nincs különbség közte. Még mikor kitalálták akkor volt formai és funkcionális különbség is. a laptop egy nagy aktatáskaként nézett ki. És semmi köze hogy lehet-e cserélni benne az alkatrészeket.

Egy kicsit buta kérdést szeretnék feltenni nektek . (bevallom nem nagyon vagyok otthon a témában) Mi a különbség a notebook és a netbook között?

Szeretnék venni magamnak egy készüléket.Melyik tipust ajánlanátok?Sajnos az anyagi része is nagyon befolyásoló tényez?,max 70000.-tudnék rászánni,de 50000-körül lenne a legjobb.(ebben az ármagasságban inkább n?knek való (szinben)készülékek érdekelnének.

Legjobb válasz: A notebook mondhatni mindenre jó, a netbook meg fõként netezésre, ugyanis a netbook amellett, hogy vékonyabb/kisebb, gyengébb paraméterekkel is dolgozik.Érthetõen: a notebook akár egy asztali gép teljesítményével is képes dolgozni míg a netbook egy régebbi gépnek a teljesítményével dolgozik, hisz kis "termete" miatt gyengébb(kisebb) hardverek kellenek bele, hogy valóban netbook legyen:D

A notebook mondhatni mindenre jó, a netbook meg fõként netezésre, ugyanis a netbook amellett, hogy vékonyabb/kisebb, gyengébb paraméterekkel is dolgozik.Érthetõen: a notebook akár egy asztali gép teljesítményével is képes dolgozni míg a netbook egy régebbi gépnek a teljesítményével dolgozik, hisz kis "termete" miatt gyengébb(kisebb) hardverek kellenek bele, hogy valóban netbook legyen:D
Neked bõven elég lesz egy netbook. Kisebb és könnyebb is. A kérdésbõl ítélve nem igazán dolgoznál rajta olyat, ami nagyobb gépteljrsítményt igényelne.
A kérdező hozzászólása: Igen valóban csak internetezésre és kapcsolattartásra (skype)szeretném használni.köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Persze az sem utolsó szempont, hogy jóval kisebb mint egy laptop, ezáltal magammal vinni is könnyebb bárhová. ;)


persze
netbook sokkal kisebb, olcsóbb, és filmet nemigen tudsz rajta nézni, ha csak otthon használod. viszont vonaton vagy buszon sokkal jobban tudod kezedben tartani és kényelmesebb a filmnézés utazás közben. emellett több ideig bírja az akkuja is. játszani nem fogsz tudni rajta, mert gyenge gépek. szövegszerkesztésre sem ideális, mert pici a képernyõje
A kérdező hozzászólása: Játszani amúgy sem akarok rajta, nem is nagyon szoktam számítógépes játékokkal játszani, nekem csak ilyen alapmûveletekre kellene, mint pl. az office használata, zenehallgatás, filmnézés ill. internetezésre

Mi a különbség a laptop a notebook és a netbook között?

Legjobb válasz: A notebook és laptop között a mai szóhasználatban már semmi. Netbook: jóval kisebb kijelzõ, kisebb számítási teljesítmény, nincs optikai meghajtó, fõleg netezéshez, egyszerûbb feladatokhoz.

A notebook és laptop között a mai szóhasználatban már semmi. Netbook: jóval kisebb kijelzõ, kisebb számítási teljesítmény, nincs optikai meghajtó, fõleg netezéshez, egyszerûbb feladatokhoz.

Mi a különbség a Notebook és a Laptop között?

Legjobb válasz: A Laptopot már nem árulják forgalomba...újabb a Notebook és többet tud,és ez a telefonoknál is így van.A minap jártam úgy,hogy azt mondták nekem,hogy havonta jelennek meg új fajták.

A Laptopot már nem árulják forgalomba...újabb a Notebook és többet tud, és ez a telefonoknál is így van.A minap jártam úgy, hogy azt mondták nekem, hogy havonta jelennek meg új fajták.
A kérdező hozzászólása: és melyiket érdemesebb venni?
Ez a burgonya és krumpli esete.
Régen a kisebb méretûek(és teljesítményûek) voltak a notebookok, de folyamatosan elmosódott köztük a határ. Ma már semmi különbség nincs.
semmi. a NETbook és a NOTEbook közt van különbség. a net butább
eb és kutya. Kb. ennyi a diffi
A notebooknak nincs Cd/dvd olvasolya
olvasója :( bocs

A Notebook és a Laptop ugyanaz?

Vagy van valami különbség közöttük? Minek kellett két nevet adni ha ugyanaz?

Legjobb válasz: Nagyon is van különbség: laptopnak a régebbi típusú hordozható számítógépeket hívták, amelyek a mai készülékekhez képest meglehetõsen nagy méretûek, és nehezek voltak. Notebooknak a mai, korszerû hordozható számítógépeket hívják, de a két kifejezés mára valóban eléggé összeolvadt, ezért teljesen mindegy, hogy nevezed.

Nagyon is van különbség: laptopnak a régebbi típusú hordozható számítógépeket hívták, amelyek a mai készülékekhez képest meglehetõsen nagy méretûek, és nehezek voltak. Notebooknak a mai, korszerû hordozható számítógépeket hívják, de a két kifejezés mára valóban eléggé összeolvadt, ezért teljesen mindegy, hogy nevezed.
Érdekes, tegnap én is fel akartam tenni ugyanezt a kérdést, de aztán kiadta a rendszer, hogy elõttem már hárman is feltették, és azokból meg is tudtam a választ. Neked hogyhogy nem adta ki, kedves kérdezõ? Egyébként tény, én is furcsállom a dolgot, mert nem látom semmi értelmét. Lehet, hogy a laptop régi, nagy és böhönc, de a technikai fejlõdés egyértelmû, és nyilván hoz képességnövekedést és méretcsökkenést, mint minden másban is... és nem értem, hogy ezért miért kell az eszköz nevét megváltoztatni. Pl. a monitorokat továbbra is monitornak hívjuk, akárcsak a régi nagy böhöncöket, holott a mostaniak már lassan papírvékonyságúak lesznek. Ugyanígy, a mai PC-ket is PC-nek hívjuk, mint a legrégebbieket, holott a teljesítményük már fényévekre jár azokétól, és még sorolhatnám. Szóval semmi logikát nem látok benne, hogy miért kell egy eszközt átnevezni pusztán azért, mert idõvel természetszerûleg fejlõdött a technikája. Rejtély...
nem!! a laptop NAGY a nootebok az meg nagyon kicsi
16:43 - Ami nagyon kicsi, az a NETbook, de még inkább a SMARTbook. És még ezekbõl is leginkább csak az utóbbi érdemel külön nevet, mert az már tényleg annyira más. De még a netbook is csak egy picit kisebb méretû és gyengébb laptop.

Mi a külömbség a notebook és a laptop között?

Legjobb válasz: az egyiket notebooknak hívják, míg a másikat laptopnak ezen túl semmiféle különbség nincs a kettõ között

az egyiket notebooknak hívják, míg a másikat laptopnak ezen túl semmiféle különbség nincs a kettõ között
igazábol ez elég régóta húzódó kérdés a válasz egyszerû nem létezik olyan hogy laptop csak olyan hogy notebook sokan mondják laptopnak ezért ismeri mindenki így azért notebook mert noteszgép mert ugye széthajtható mint egy kis notesz és már használhatod is
Na ez merõben újszerû megközelítés.....:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!