Találatok a következő kifejezésre: A normális hogyan (7512 db)

Mi lenne a normális? Hogy a felnőtt gyerek támogassa anyagilag a nyugdíjas szüleit, vagy a nyugdíjas szülő támogassa a pályakezdő gyerekét?

Szerintem az lenne a legnormálisabb dolog, ha mindenki saját magát támogatná. Nekem se tettek házat, kocsit a s**gem alá a szüleim, de nem is szorulnak rá az én anyagi támogatásomra most nyugdíjas korukban. De a környezetemben sok olyan felnőtt gyerek van, akinek csak megszületni volt nehéz, mert házat, kocsit vettek neki a szülei. De olyan is sok van, aki 30-40-éves, és még mindig a szülei bankkártyájával jár bevásárolni.

Legjobb válasz: Szerintem az a normális, ha a szülõknek van pénzük, nem nélkülöznek és ezáltal tudják támogatni akár a felnõtt gyereküket. Illetve az a normális, ha a szülõk szegények, kis nyugdíjból élnek, a gyermeküknek viszont jól megy a szekér, akkor a gyerek támogatja õket. Ami nem normális, mikor a szülõknek sincs sok, de azt a keveset is a felnõtt, munkaképes gyereküknek adják, aki el is várja, illetve mikor a dolgozó gyermektõl, aki mondjuk épp hogy megél, esetleg családot is el kell tartania, elvárja a szülõ, hogy fizesse neki a napi 2 doboz cigarettát, stb.

A 2. válaszadônak teljesen igaza van. Sajnos ez nálunk is ùgy megy hogy az anyám meg a nagybátyám is szegèny mamám nyakára járnak, ott esznek isznak, kölcsönkèrnej ès segìtsèget nem adnak, de mamám akkor is odaadja amilye van pedig mindketten el tudnák tartani magukat ha nem lennènek ennyire lusták. Míg ott laktunk a fèrjemmel mi tartottuk el az egèsz bandát, most inkább fizetünk albèrletet ès fizikailag segìtünk mamámèknak, de pènzt nem adunk hogy a lèhûtõk elhordják ès mèg most is elvárják mamámtól a támogatást. Ez se normális szerintem. Ha meg segíteni kell az a válasz, hogy õk nem ott laknak....
Szerintem az a normális, ha a szülõknek van pénzük, nem nélkülöznek és ezáltal tudják támogatni akár a felnõtt gyereküket. Illetve az a normális, ha a szülõk szegények, kis nyugdíjból élnek, a gyermeküknek viszont jól megy a szekér, akkor a gyerek támogatja õket. Ami nem normális, mikor a szülõknek sincs sok, de azt a keveset is a felnõtt, munkaképes gyereküknek adják, aki el is várja, illetve mikor a dolgozó gyermektõl, aki mondjuk épp hogy megél, esetleg családot is el kell tartania, elvárja a szülõ, hogy fizesse neki a napi 2 doboz cigarettát, stb.
Szerintem az a normális, hogy az segít aki tud. Szülõ a gyereknek, gyerek a szülõnek. Ez nem törvényszerû, hogy ki kinek segítsen. Én pl. segítek fizetni a devizahitel felét (40.000) Ha tudnék adnék nekik többet. Bár én otthon lakom. Felneveltek tisztességben, nem nélkülöztem, de nem raktak semmit a seggem alá. Ezt nagyon is megérdemlik, fõleg így hogy egekben a deviza és velük lakom. :) 21/l
Attól függ. Ha valaki pályakezdõ, akkor szerintem nincs abban kivetnivaló, ha a nyugdíjas szülei támogatják - ha van mibõl. Nyugdíjas és nyugdíjas között óriási különbség van. Vannak olyanok, akiknek saját lakása és magas nyugdíja van, emellett megtakarításai, adott esetben ingatlanjai, egyéb értékei. Ebben az esetben pont az lenne a fura, ha nem támogatná a gyerekét, pláne ha az pályakezdõ. Nyilván az más, ha a nyugdíjas azért éhezik, hogy jusson bulizásra a 35 éves egyetemista, az élet értelmét keresõ gyerekének.
Az lenne az ideális, ha egyiknek sem kéne támogatni a másikat. A normális meg az, ha a jobb helyzetben levõ támogatja a rászorulót.
Nekem szülõként az a normális, hogy támogatom a gyerekem. Csak azért fizessen hitelt élete végéig, nehogy a kevésbé szerencsések megszólják? Hát kösz nem. Nekünk valószínûleg nem lesz nyugdíjunk, hiába dolgoztunk évtizedeket bejelentve. Hacsak nem lõjük fejbe magunkat, sajnos elképzelhetõ, hogy rá fogunk szorulni a gyerekeink támogatására. Persze van megtakarításunk is, és ha a gyerekeinknek ez komoly probléma, akkor nem is fogjuk elfogadni.
Engem már egy éve kb a szüleim segitenek ki pályakezdõként, és már azt várom, mikor tudom visszafizetni nekik azt "sok" pénzt amivel kisegitgettek hó végén...számomra ez nagyon fusztráló, hogy úgy érzem a nyakukon lógok, szeretnék már én is tenni értük.
Ideális az lenne, hogy az emberek tudnának annyit keresni, hogy maguknak bebiztosítsák az idõs korukra az ellátást, továbbá ha valaki pályakezdõ, akkor lenne lehetõsége egy átlag fizetésbõl normálisan megélni. De sajnos nem élünk egy ideális világban. Szerintem minden család esete más, engem tudtak támogatni a szüleim, jól jött, hogy nem kellett pályakezdõként nyomorogni. De ismerek olyat is, aki meg a nyugdíjas szüleit támogatja, különben éhenhalnának.
Mindkettõ normális. Normális esetben egy családban ez nem probléma, az segít a másiknak aki tud, vagy jobban áll. A nem normális családokban szokott ez gondot okozni.
csatlakozom az elsõhöz...egy családban mindig azon kell segiteni akinek nagyobb szüksége van rá...
Az lenne normális ha két ember aki már ledolgozta az életét nem szorulna támogatásra. Csak sajnos ez nem mindig van így. A gyerektámogatásával egyetértek. Ha megtehetik a szülõ miért ne segítenék tanuláshoz, kocsihoz, házhoz. Legjobb barátnõm is megkapta mindezeket, mégsem lett tõle semmi baja. Normális, értelmes felnõtt nõ lett. Tanulást nekem is finanszírozták, másban is segítettek volna, de nem tudták megtenni.
Addig, amíg van mibõl, sztem normális, ha támogatják azt, aki rászorul. Legyen az a pályakezdõ gyerek vagy a szülõ. Nem mindig tudja mindenki saját magát támogatni, fõleg a mai világban... ahol pl. egy 30 éve egy bizonyos cégnél dolgozó embert simán a politikai hovatartozása miatt elbocsátanak, aztán majd' 60 évesen keressen magának más munkát. És még sorolhatnám... Az más kérdés persze, amikor az egyik fél nem a megélhetésére kunyerál pénzt a másiktól, hanem elvárja, hogy pl. a felnõtt gyereke fizesse a cigijét, a sörét, a külföldi nyaralását, mert hogy õ már felnevelte... vagy az is, amikor a már felnõtt gyerek várja el a szüleitõl, hogy "támogassák", csak éppen a támogatás az elmegy a bulira meg a márkás ruhára...
családon belül szerintem ez nem is kérdéses..ha valamelyik fél rászorul a segítségre, akkor a màsik miértne segíthetne? végülis azért család a család..kire számíthatnál, ha már a családodra sem? :)

Ha a saját elhatározásomból rakattan fogszabit (hogy végre normális mosolyom legyen) akkor nem az lenne a normális, hogy jobban érzem magam benne mint azelőtt?

mert azért néha még szégyenlem is magam komolyan. nem merek az emberek szemében nézni, sokszor ,vagy cask szimplán idegesít ha a fogaimat nézik :@ 18f

Legjobb válasz: Nekem most fogják levenni jövöhét szerdán és azért sajnálom.:(

Nekem most fogják levenni jövöhét szerdán és azért sajnálom.:(
Én 1-2 hét alatt megszoktam, most már vigyorgok mindenkire :)
nekem nem volt különösképp probléma vele... 2-3 hét alatt mintha már hónapok óta hordanám... Mikor kaptad?
A kérdező hozzászólása: másfél hete, de nem szeretem ha szóbahozzák
Én is saját elhatározásomból tetettem, és én sem érzem jól magam... és pillanatnyilag az se nagyon tud meghatni, hogy egy év múlva (jó, nem tudom mennyi, de legyen kb egy év) szépek lesznek... Na jó pont annyira hat meg, hogy ne akarjam azonnal leszedetni, meg öngyilkosnak lenni, meg hasonlók. :D Na de gondoljunk arra, hogy mikor leszedik majd örülni fogunk, hogy egyszer belevágtunk. :)
A kérdező hozzászólása: én kb azért tettem fel mert nem bírtam elviselni hogy ilyen hülyén állnak, ugyanakkor a személyiségem nagyon óckodott a fogszabitól, muszáj volt na mind1. kitartást és sok önbizalmat nekünk :)
Proszit! :D

Meddig a normális, hogy elhúzódjon a menstruációm? Mikortól forduljak orvoshoz? 13. ik napnál tartok, 7 napig szokott tartani

Legjobb válasz: Ez valóban hosszu idõ:( Ha nem múlik el, csak azt tudom neked tanácsolni, menj el dokihoz.ha már elmult közben,de a köv. ciklusban normális ismét,nincs baj,vmi bekavart.mióta menzizel?hány éves vagy?volt már ilyen?

Ez valóban hosszu idõ:( Ha nem múlik el, csak azt tudom neked tanácsolni, menj el dokihoz.ha már elmult közben, de a köv. ciklusban normális ismét, nincs baj, vmi bekavart.mióta menzizel?hány éves vagy?volt már ilyen?
Én 15 nap menstruáció után mentem el dokihoz, de még mindig véreztem. Írt fel gyógyszert, és másnap reggelre elmúlt a vérzés. 2 hétig kellett szedni a gyógyszert, és utána csinált egy UH-ot! Semmi elváltozást nem talált!

A normális, hogy zsibbad a hasamon a bőr?

Legalábbis annyira nem érékeny, mint normálisan. Olyan fura. 32. hétben vagyok és nagyon nagy a hasam.

Legjobb válasz: Hát olyat, hogy zsibbad, olyat még nem hallottam, de mindenképp annyira meg van tágulva már a bõr, hogy a kötõszövetek és izomszövetek is fellazultak, kevésbé érzékenyek az idegek. A hasad mérete ne okozzon gondot, aki alapból magas (175-180cm), annál elõreugróbb, feltûnõbb a pocak mérete, és ha a baba is nagy súllyal várható, vagy hosszú gyerek lesz, mint a szülei, akkor normális, hogy van helyigénye. :-)

Hát olyat, hogy zsibbad, olyat még nem hallottam, de mindenképp annyira meg van tágulva már a bõr, hogy a kötõszövetek és izomszövetek is fellazultak, kevésbé érzékenyek az idegek. A hasad mérete ne okozzon gondot, aki alapból magas (175-180cm), annál elõreugróbb, feltûnõbb a pocak mérete, és ha a baba is nagy súllyal várható, vagy hosszú gyerek lesz, mint a szülei, akkor normális, hogy van helyigénye. :-)
Persze, nagy már ilyenkor, biztos úgy tapad a lepény és úgy fekszik a baba, sõt talán nem is kicsi... nekem is óriási pocakom volt vékony alkatommal és majdnem 4 kilós lett. Megnyúltak a kötõszövetek, azt érzed. Krémezd rendszeresen! Jó babavárást!

Mennyi nekem a normális? Hogyan fogyhatnék le mondjuk 56kg-ra?

160cm vagyok és 60-63kg. Mindig változik, de voltam már rosszabb is.

Legjobb válasz: HOvá akarsz te már fogyni? Pont jó

HOvá akarsz te már fogyni? Pont jó
sportolással ;)
Szerintem az 54-55 kg a tökéletes, legalábbis mikor én 53 voltam a 161 cm-emhez, akkor éreztem magam legjobban. Mondjuk ez alkati kérdés is, ha te izmosabb vagy, akkor több kilóval is nézhetsz ki jól. Szerintem a futás/gyors gyaloglás fogyaszt legjobban.
Hogy lenne már 160 cm-hez 63 kiló jó, ráadásul nõnek? 50 lenne kb. a jó, de ezt nem lehet megállapítani, mert mindenkinek más az alakja. Van akinek 42 az ideális, van akinek 56. Amíg magadat kövérnek látod és ezt külsõ szemlélõ is megerõsíti (tehát nem anorexiás vagy) akkor még fogynod kell. 10 kilót simán leadhatsz a nyáron.
A kérdező hozzászólása: Ami azt illeti izmosabb, masszívabb alkat vagyok. Köszönöm a válaszaitokat. Reggelente és este is futok, de nem tom melyik jobb a gyorsabb vagy a lassabb kocogásosabb tempó. Nem esik nehezemre egyik sem de melyik tesz jobbat?

Miért nem örül hogy valaki, hogy lyuk van a ***? Normális, hogy valaki 30 évesen is azon nyavajog, hogy mást kapott mint a testvére?

A haveromék elég jól állnak, és segítették a szüleik õket, Kocsi, ház vásárlásával.

Legjobb válasz: Én erre azt mondom aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli. De általában ahol van pénz igen ott megy a veszekedés mert mindig többet és többet akarnak ezért nem elégszenek meg azzal ami van.

Én erre azt mondom aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli. De általában ahol van pénz igen ott megy a veszekedés mert mindig többet és többet akarnak ezért nem elégszenek meg azzal ami van.
Azért, mert nem arról van szó, ami a felszínen megy. Oké, hogy te irigykedsz rájuk - én is azt tenném, mert mindent a világon egyedül, kõkemény melóval magamnak kapartam ki -, de ha ezen túl tudsz lépni, akkor lásd meg azt, hogy mi ennek az ára! A két lány kapott valamit - talán meg sem kérdezték õket, hogy mit szeretnének, csak odavágták hozzájuk, ÉS (ez az egészben a legrosszabb!) egy életen át várják érte a hálát, a köszönömöket és ezzel egy életen át odakötözik õket a szülõi házhoz. Hidd el, jobb, ha az ember megharcol mindenért, mert az a saját maga harca és munkája gyümölcse, nem kell hálákodnia senkinek semmiért. Azt vesz a pénzén, amit õ akar, képes és tud nemi örölni, és szabad maradt, mint a madár. És nem utolsó sorban a harc megerõsíti és felnõtté teszi. Akinek a s..e alá tolnak mindent, az nem tudja értékelni azt, amit csak odavágnak neki, mert nem õ dolgozott meg érte, és nem is fog neki örülni maradéktalanul, puha, befolyásolható és gyerek marad mindörökre.
Tudod itt nem a lányok a hibásak! A szülõk!!! Ez nevelés! Ahol pénz van ott még nehezebb ez mert ha van mibõl akkor természetes, hogy adsz is fõleg a gyerekeidnek. Sokan a pénzel akarnak szeretetet "venni" de ezáltal tiszteletet nem kapnak!!!!! Az elõttem íróhoz csatlakozom én is. Bár IRIGY ne legyél mert az megkeseríti az életedet. Sosem látunk bele senki családjába, érzéseibe, életébe, gondolataiba, hogy miként éli gazdagon hétköznapjait. Az élet õket is megtanítja majd az alázatra elõbb vagy utóbb. Csendben hallgasd õket mondj véleményt magadban és figyeld az idõt!!!! Abban lesz a válasz!!
Itt maximum azon lehetne nyavalyogni, ha nem azonos értékben kapták. Ha a másiknak van hol laknia egy tartósnak ígérkezõ párkapcsolatban, akkor akár logikus is lehet a szülõk döntése.

Engem sokkolt Tolvai Renata atlatszo koltemenye. Ez a normalis, hogy egy zenei dijatadon igy kell megjelenni? !

Neten ra lehet keresni....kb nyugidtan stirolheti az egesz vilag a melleit.Undorito! Mint egy komplett p.rnostar!

Legjobb válasz: Én voltam a Cometen és hát.. élõben még durvább volt! Tudod az ilyeneket azok csinálják, akik már nem tudnak mit felmutatni, és valamivel fel kell magukra hívni a figyelmet :)

Én voltam a Cometen és hát.. élõben még durvább volt! Tudod az ilyeneket azok csinálják, akik már nem tudnak mit felmutatni, és valamivel fel kell magukra hívni a figyelmet :)
Én nm akarom kritizálni, és elfogadom ha vki ilyen merész, de annyira látszik, hogy csak a hírnév miatt vette fel..
Szerintem se normális, pedig Renit kedvelem, nagyon jó hangja van élõben is. Viszont ha Lady Gaga csinálja, akkor mindenki csak istenítené, hogy milyen bevállalós és milyen jó ez! Pedig Gaga sokkal rondább és szerintem a zenéje is [email protected] Aki nem ért egyet velem, az nem, ne kezdjünk el Lady Gaga zenei pályájáról veszekedni, eleget megtettem már. Ennyit nem ér.
Itt nem az a lényeg, hogy ki milyen nemzetiségû, vagy, hogy mit ért el, vagy hány éves, vagy akármi. Itt az a lényeg, hogy ezt a ruhát -bármennyire is nem tetszik- kis mellû, vékony nõknek tervezték. Akárhogy is T.R. egy molett nõ, mert van rajta plusz, elég. Attól még lehet valaki szexi, meg csinos, de azzal, hogy a lötyögõ hasát mutogatja, na attól nem lesz se szexi, se csinos.
Biztos bántotta a képét, hogy nem nyert semmit, meg nem õ volt a középpontban. Mindenesetre visszataszító volt, közönséges
Nekem tetszik! Attól, hogy teltkarcsú még vehet fel ilyen ruhát szerintem! Megmutatta, hogy nem kell vékonynak lenni ahhoz, hogy vállald önmagad. Szerintem a gyermekekre inkább van rossz hatással a sok nádszál vékony sztár vagy a meleg Adam Lambert, mint Reni ezzel a ruhával!
A kérdező hozzászólása: Utolso Te valszeg nem az un. , , anorexiasok "koze tartozol. De akkor se ez a lenyeg....anyam borogass.Nem az a problema h anorexias e vagy sem.....na mindegy.
Nem azok közé tartozom... De te valószínûleg inkább igen. :) )) Mindenkinek szíve joga azt felvenni, amit akar. És kedves kérdezõ majd akkor kritizáld Tolvai Renatat, ha te majd a popszakmában többet teszel le az asztalra. :) )
A kérdező hozzászólása: Tehat szted aki a popszakmaban dolgozik, az egyenlo azzal , hogy ugy kell kineznie, mint egy utolso cafkanak?! Gratulalok.Egyebkent meg mi az a nagy dolog ami miatt ugy beszelsz rola , mint vmi gigasztarrol? Semmi extra, kisbillio van rajta kivul ilyen.Egyebkent meg mibol gondolod , hogy en pl , nem tettem e mar valamit az un.asztalra.Bar ez nem tartozik.Jah es bocs de teljesen aranyosan es normalisan nezek ki se felesleg nincs rajtam , az anorexiatol is messze vagyok.Mar kezdem megszokni egyebkent ezt a masik vegletet.Aki valakire rameri mondani h edeskis dragasagom, senki nem kivancsi a pluszkiloidra, az tuti anorexias.hahaha
A kérdező hozzászólása: Jah es igen joga van hozza.Nem is a jogusultsagat kerdojeleztem meg.Ha 44 kilos maca lenne, akkor is hasonlo velemenyen lennek.Ugyhogy ne terelj az alkatara.Ez alkattol fuggetlenul is borzalmas megjelenes.
Csak tudnám miért érdekel ez téged annyira? :) )) Mindenki azt csinál, amit akar. Szépeket neked te aranyos, normális kinézetû egyén. :) )
Se Lady Gagától, (akámit ért is el!) se egy magyar sztártól nem fogadható el ez, szerintem attól hogy külföldi és sok mindent elért, akkor sem szabadna ilyesmit tenni. Ha meg neki szabad, akkor nekünk is. Más kérdés, hogy ezt hogy fogadja el a közönség.
A kérdező hozzászólása: Ezen a qrvas , olcso nocske jelmezen van is mit kifogasolni. ne lepodj meg rajta kedves kerdezo.A kerdesem pedig nem a masodlagos nemi jellegei irant erdeklodik.Felolem az evszazad bombazoja is lehetne , a ruhaja akkor is gusztustalan, mint egy utszeli.Baromi jot alszok este h meg van elegedve a , , , de hat o legalabb nem anorexias, szilikonmzllu muno" alakjaval de peldaul a logos melleire nem hiszem hogy mindenki kivancsi, mutogassa egy playboy magazinban vagy egyeb erre valo helyeken de ne egy dijatadon!!!
Kövezzetek meg, de szerintem jól néz ki. Én a mellén sem látok kivetnivalót meg az egész alakján sem, nõies. Az más kérdés, hogy mennyire merész a ruha, elismerem, az, de szíve joga felvenni, nem ettõl kell szeretni vagy utálni. Azt is megjegyezném, hogy azért Tóth Gabi szerelései sem épp hétköznapiak...de nem befolyásol az sem. Mindkettõjüknek jó hangjuk van, többet tettek le az asztalra, mint egyéb "viva sztárok" , de amúgy sem hinném, hogy teljesítményhez kell mérni azt, hogy mit vehetnek fel és mit nem, ezt döntse el õ. Leszögezném, hogy nem vagyok nagy Tolvai Renáta rajongó, de kicsit zavar, hogy több helyen olvastam már, hogy fikázzák és nem értem mért fáj ez az embereknek. Mindegy, csak egy vélemény volt.
Nagyon csúnya és megbotránkoztató... :S
A kérdező hozzászólása: Inkabb szanalmas, kb mintha a zenei tehetsege nem lenne eleg , hogy a figyelem kozpontjaban maradhasson. Raadasul ezzel nem valami jo peldat sugall az embereknek, egy allitolagos sztarnak , pedig sztem meg kellene ennek az elvarasnak is felelni.Hiszen sok gyerek egyenesen balvanyozza a sztarokat es peldaertekunek tartja egy sztar viselkedeset es oltozkodeset.Valahogy en nem ezt tartom a kovetendo peldanak.
Rákerestem...én inkább szánom. Ezen még röhögni se lehet, mert tényleg szánalmas. Buta liba.
Egyébként engem a mumifikált macskás képe jobban sokkolt:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=401153169921362&set=a.. Ilyet azért tényleg nem sokat látni.
A kérdező hozzászólása: Ezt a kepet pont tegnp lattam....es hat eleg gusztustalan. Olyan macskaellenes feelingje van.
A kérdező hozzászólása: Engem nem erdekel Lady Gaga ennel a kerdesnel, egyebkent Lady Gaga csoppet nagyobb sikert ert el es amit csinal O se a karrierje elejen csinalta.Tolvai Renit meg kb Magyarorszagon ismerik es kesz.Tul sokat meg nem mutatott fel, hogy ilyen megbotrankoztato oltozekben jelenjen meg NYILVANOSAN!!!
Mondjuk LG-nak teste is van az olyan ruhákhoz.
Megmutatta, hogy van egy kis feleslege. Szerintem közönséges, mint egy pornóliba.
de egy ostoba ez a renii

Most tényleg ez a normális hogy amivel csak lehet elhalmozzák a gyerekeket karácsonykor? Én épp azon aggódom, hogy ne ússzunk az ajándékban, mert akkor értékét veszti.

Én vagyok a hülye? Ma megkaptam egy barátn?mt?l hogy csak irigykedek amiért nem örültem vele együtt hogy a kisfia a hatszázadik játékot (15-16 ezer forintos érték?) fogja megkapni a jaj de jófej sógorn?t?l. Kapnak a gyerekei (kisfiú 2 éves kislány 3.5)t?lük, a nagyszül?kt?l, t?lünk is több dolgot. Felsorolom csak amire emlékszem: fejleszt? könyvecskék, dupló vasút, dupló toy storys szett a kisfiúnak (mindenki tudja hogy ez kapásból avgy 20 ezer), futóbicaj. Kislánynak rendes teker?s bicikli kis hercegn?s, konyha, baba, babaággyal. Még úgy pluszban puzzle, fakirakó, golyóvezet? stb. Nem csak náluk látom ezt hanem pl. ezen az oldalon is sokszor amiket leírnak hogy már kis csecsem?nek mennyi mindent vesznek, én nem értem, és tényleg nem az irigység beszél bel?lem. Hova lehet ezt fokozni? Minden évben egyre több egyre nagyobb dolgokat fognak kapni? Az én gyerekeim hiányt szenvednek és ciki lesz hogy 2 dolgot kapnak max. plusz 1 valami KÖZÖS játékot? Összevásárolgathatnék én is még er?mön felül ezt azt de hát még csak 4-5 évesek és már most annyi játék összegy?lt az évek alatt. Ti hogy gondoljátok? Ez így normális csak velem nem oké valami? :)

Legjobb válasz: nem általános. Általános a kevés, kisértékû, nehezen beszerzett ajándék.

nem általános. Általános a kevés, kisértékû, nehezen beszerzett ajándék.
A kérdező hozzászólása: Hát második harmadik negyedik 5.válaszoló is ezt írta hogy igen SOK ajándékot kap. Azért ennyiféle dolog (hacsak nem a leggagyibb minõség azt meg azért nem hiszem) nem lehet olyan olcsó. Magamról is tudom, megnéztem mi mennyiben van, egy mesekönyv nem igazán van ami 2 ezer ft-nál olcsóbb, ezek a fejlesztõ játékok a legegyszerûbb kicsiknek való fa kirakó is 1000-1500 ft és akkor az tényleg egyszerû. Szóval végülis sok kicsi sokra megy.. Ami nem baj, csak nekem furcsa ez a tobzódás az ajándékokban:)
A kérdező hozzászólása: És még annyi hogy mi is sok mindent kaptunk karácsonykor kiskoromban (így visszagondolva durván drága dolgokat abban az idõben) Lehet hogy épp ezért nem akarom annyi tárgyi dologgal elárasztani a gyerekeket. Illetve amit valaki leírt attól is tartanék, hogy na akkor most ilyen sok és nagy értékût kapnak akkor mindig erre fognak vágyni mert ez lesz a normális nekik...és akkor hogy magyarázom meg/el hogy ha esetleg nem lesz ennyi pénzünk ajándékokra?
Nálunk 4 ajándékot kap, de nem hinném, hogy sok lenne, mert mindenkitõl egyet-egyet. Sógornõméktõl, anyósomtól, déditõl, anyukáméktól és tõlünk. Ha sok játék gyûlt már össze, akkor ki szoktuk válogatni, amikkel már nem játszik és odaadjuk valamelyik segélyszervezetnek. Én ezt normálisnak érzem. 3, 5 éves kislány anyukája.
17-es vagyok. Még annyit elfelejtettem írni, hogy csakis alkalmakra veszünk ajándékot, "csak úgy" nem. Tehát karácsony, névnap, szülinap. Rokonoktól is csak erre kap, "csak úgy" év közben többször nem. Szerintem nem sok ez egy évben.
Ez szerintem csak a pénztárca kérdése.Ha van pénz van mibõl, ha nincs, akkor nincs. 4 gyerkõc anyukája
Valóban, ugyanúgy van ez, mint felnõttek között, nem kell ezen csodálkozni, és meglepõdni.Gondoljunk csak arra, hogy különbözõ családokban hogyan ünneplik a karácsonyt, hogyan ajándékoznak.Valaki vesz a párjának egy pulóvert és kész, valaki meg plazmatévét ajándékoz, vagy gyémánt nyakéket, vagy külföldi luxusutazást.Ugyanez a gyerekeknél, nincs ebben semmi pláne.
En csak amulok es bamulok, nem az irigyseg beszel belölem...mi külföldön elünk, jo pozicioban dolgozunk mindketten, fiunk 15 honapos 2 db. nem atlagon felüli ajandekot fog kapni, de inkabb minden alkalommal(szülinap, nevnap, karacsony) beteszünk bizonyos összeget a szamlajara, mi is a Nagyszülök is.Es itt ha "csak" 10000 ft.-rol lenne szo akkor is ertelesebb, mert nem ertekelik a drage jatekokat!De ezt az összeget mondjuk 20 evesen fordithatja ertelmes dologra(tanulas, utazas, auto), es akkor mar a 2 eves koraban a Nagyitol kapott meregdaga ajandeknak nyoma sem lesz.... Boldog karacsonyt Mindenkinek!
5. válaszoló vagyok. azt kihagytam, hogy a karácsonyi túlzáshoz hozzátartozik, hogy mi felnõttek nem ajándékozunk, de pl a rokon gyerekeknek veszünk valami apróságot ez idén már 6 kisgyerek. Év közben mi sem veszünk nagy dolgokat, csak szülinapra ezen kívül, névnapot gyereknek még nem tartunk, nyuszi meg télapó csak valami tényleg apróságot hoz. De én pl imádom azt az örömöt az arcán karácsonykor, és sok olyan játékot kap amivel mi is játszunk vele. Idén 3 társast kap, egyet rokontól kettõt tõlem mert féláron volt minden társas a tescoban és nem tudtam ellenállni, de hát imád társasozni és mi is szívesen játszunk vele. Van mikor megveszünk csak úgy dolgokat, ilyen lesz most tavasszal az új bicikli, mert az kell kinõtte a kezdõ bringát, de majd akkor vesszük meg ha kell ki tudja mennyit nõ még addig.
azért amit itt olvastam azok többsége több ajándékot ad, de az ésszerûség határain belül hiszem miért ne lehetne több ajándék, nem feltétlen kell mindegyiknek 10 ezer felettinek lenni?mint írtam könyveket kap 2 könyvet vettem ujjan 1500 ft-ért, puzzlét újat amibe 4 db kép van és thomasos 1200 ft.laptop ujj 2000 ft és még sorolhatnám.Amit a barátnõd csinál szerintem túlzás de itt ilyet nem olvastál.egyébként az elgondolás nem rossz tõled.De te ismered a gyereked, te tudod ha annak a 2 ajándéknak nagyon fog örülni, sõt egynek is nagyon tudnak örülni, ha eltalálja a szülõ.
A kérdező hozzászólása: Aha értem:) Barátnõm is ilyen amúgy hogy jaj csak még ezt meg jaj csak még azt...aztán most számolta össze szinte be se fér a fa alá amit kapnak a gyerekek:) Mindegy hát ez megint egy olyan dolog úgy látszik amit el kell fogadni (mint hogy a gyereknevelésben se értünk egyet sok mindenben).
Hát nálunk is ez van, és szerintem ha kevesebb játéka lenne, lehet jobban szeretné azt a párat és nem kavarodna össze a sok játékban, a jó oldala viszont, hogy jobban le lehet kötni a több játékkal.
Én úgy gondolom, hogy ha megteheti miért ne? Mi is sok ajándékot kaptunk mindig és most sokat veszünk a gyereknek. Úgyis csak karácsonykor van ilyen.
Én leírom, mi hogy jártunk.Szülinapjuk volt október végén az ikreimnek, és nagyjából 50-60 e ft értékben vettünk nekik ajándékot(mondjuk ebben benne volt a két nagymama is).Sajnos én ilyen vagyok, egyszerûen imádom a játékokat, és nem tudom megállni, h ne vegyek nekik folyamatosan egész évben, ezúttal kissé el is túloztam a dolgot.Nos, az én gyerekeim, a halomnyi játékból kiszúrták maguknak a kismotort(vettünk bentre a lakásba is), és egy-egy traktor szettet, csak ezekkel játszottak, játszanak most is, és az összes többit nagy ívben letojták, max arra használták, hogy felálljanak rá, hogy elérjenek vmit a polcon.Szóval, az elmúlt 2 hónapom abból állt, hogy eladjam a többi felesleges cuccot, amit megvettem nekik.Úgyhogy ebbõl okulva, most karácsonyra kapnak egy-egy Abrick építõkészletet(gondoltam kipróbáljuk h milyen), meg fa kirakókat, és ennyi, slussz-passz!
Én pont azt tapasztaltam, hogyha több ajándékot kap, akkor igazán egyiknek sem örül. Ezért mi egy nagyobb értékû ajándékot vettünk neki, és kész.
Nálunk is sok játék van karácsonykor. mivel felnõttek nem veszünk senkinek ajándékot így mindenki a gyerekekre költ... novemberben összeszedem a játékokat amivel már nem játszik a fiam vagy már nem neki való és elvaterázom. annyiért szoktam játékokat venni amennyiért eladtam, mondjuk most a kaja is kijött belõle :) kap 2 legó készletet (ezt újonnan, 10.000.-, ez a nagy ajándék) kap 6 mesekönyvet (használtam 1500.- volt), egy burago autót (500.-) egy gurulós szerszámpadot (1000.- használtan), egy kirakót (500.- használtan) és egy társast (2000.-) nem tudom, hogy ez még a határon van vagy átestem-e :) de egyrészt nincs sok játéka mert ugye eladtam, másrészt õ nem kap egész évben drága játékokat, persze néha meglepjük. szülinapjára is csak egy ajándékot szokott kapni meg tortát, névnapjára csak jelképeset, mást meg mi nem ünnepelünk játékokkal. mondjuk én azon lepõdöm meg mikor olvasom, hogy a mikulás meg a nyuszi 20.-30.000 Ft-os ajándékokat hoz :OOOO nálunk csak csoki van :/ ezzel az a baj, hogy az iskolában mi lesz??? mindenki majd kérdezi, hogy mit kaptál, és azt kell mondania, hogy csak egy csokimikulást mikor mások 20.000Ft-os lego készletet meg play mobil kórházat kaptak? :S már most félek :(
amit leírtál ezt én egy évben szoktam megenni, vagy kettõ.szerintem ez már egy kicsit túlzás, jó kis játékok ezek de én pl a bicókat nem vettem volna meg csak tavasszal, most úgy se nagyon tudja majd kihasználni.nálunk is több ajándékot kap, de 1.2 kivételével hasznosak, pl a könyvek, vagy a 3 más puzzle vagy a logikai játékok.de kap 1 távirányítású autót is, és egy laptopot, mondjuk azt még 1 éve vettem ujat egy aukciós oldalon, nem hazudok 2 ezer forintért.nagyon rossz idõben járt le, igy ennyiért az enyém lett, úgy éreztem még kicsi hozzá de most karácsonyra pont jó lesz.kap egy helikoptert és ennyi.én sem az 1 ajándéknak vagyok a híve, de a nagyon sok nagyon drága ajándékokat feleslegesnek tartom.egyébként ilyenkor nagy az öröm nálunk.imád kicsomagolni, és más ajándékának is ugy örül mintha az övé lenne, de a másnap az igazi játszós addigra amár leülepszik a sok játék és a sok új öröme.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat ebbõl mondjuk nagy következtetést nem lehet levonni de többen írták így is hogy sok helyrõl és sok játékot kap:) akkor csak én vagyok vmi csodabogár:)
Én is túlzásba esem sokszor, most is rengeteg ajándékot kap, de csak olyat amiket ténylegesen imád, és tudom, hogy nagyon fog neki tetszeni.Figyelem egész évben, és úgy vásárolok, illetve most volt pár olyan helyzet, hogy elcsábultam...
Nekem ez igen érdekes. A férjem játékai sértetlenül kerültek elõ, mivel õ konkrétan játékokkal alig játszott, inkább minden mással. A fiam is a krumplit pakolja egész nap. Nálunk be van tiltva a játékvásárlás, csak a gond van a sok lommal.

Nem az lenne a normális hogy örülnénk a rendõröknek?

A rendõrök dolga a rend és a törvény betartása, de én ha meglátok egyet az utcán akkor ideges leszek hogy ha megállít éppen miért fog megbüntetni.

Legjobb válasz: Papírforma szerint az a dolguk. Csak hát ahogy Mr. Burke is mondta az Aliens-ben: "A szabályok csak papírra vetett szavak..."

Papírforma szerint az a dolguk. Csak hát ahogy Mr. Burke is mondta az Aliens-ben: "A szabályok csak papírra vetett szavak..."
"Õ volt a sofõr elvitték bilincsben, mert nem rakott ki elakadásjelzõt, stb... sokkos állapotban pont erre gondol valaki, kórházba meg másnap reggel került mert az éjszakát a rendõrségen töltötte zúzódásokkal és kéztöréssel... megint egy igazságos intézkedés. " Hihetõ is, hogy elkadásjelzõ miatt bevitték:-) Inkább részeg volt vagy valamit csinált. Érdekes még nem hallottam olyanról, hogy valakit elakadásjelzõ miatt vagy akár ilyen apróság miatt bevittek volna. Erre meg egyébként sem lehet, gondolom a rendõrök kitaláltak valami mesét:-) De most jut eszembe, tegnap engem is bevittek, mert nem ment az irányjelzõm.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Faluban egy házat kiraboltak a kisebbségiek míg nyaraltak, a tetteseket elõkerítették, de tenni nem tehettek semmit, mert hát hátrányos helyzetûek, értékek nem kerültek elõ, bûnösök büntetést nem kaptak, hol az igazság? Traffizáshoz értenek máshoz nem, bár én is lennék ilyen téren rendõr, nem kéne mást csinálnom mint üldögélni egész nap a kocsiban és bambulni, a mûszer meg végzi a dolgát. Vagy másik példa, távoli ismerõs fejre álltak 3-man a kocsival, sofõr kikászálódott, sokkos állapotban megpróbált segítséget szerezni, mire visszaért egy közeli háztól emberekkel és telefonáltak mentõknek ( régebben történt, nem volt mobil mindenki zsebében ), egy rendõrautó már ott volt, szerencsére a másik két utast sikerült kifeszíteniük a kocsiból, de mikor kiderült, hogy Õ volt a sofõr elvitték bilincsben, mert nem rakott ki elakadásjelzõt, stb... sokkos állapotban pont erre gondol valaki, kórházba meg másnap reggel került mert az éjszakát a rendõrségen töltötte zúzódásokkal és kéztöréssel... megint egy igazságos intézkedés. Innentõl szerintem érthetõ, hogy a vélemény azért megvan.
Arról, hogy utálják a rendõröket a kormány tehet. Nem az a rendõr találja ki, hogy meg kell büntetnie téged, sõt neki is elege van és sokuk érzik úgy, hogy becsapták õket. Mikor rendõrnek mentek nem erre vállalkoztak, hogy lehúzva hagyott autó ablakért 15ezres csekket írjanak. Ezért kell a Jobbikra szavazni. Kb. az egyetlen párt ami belátja, hogy vicc a mai rendõrség. Változtatások kellenek.
A magyar ember az egyik legszabálytalanabb ember. Maga a kérdezõ is ellentmondásba kerül: "A rendõrök dolga a rend és a törvény betartása, de én ha meglátok egyet az utcán akkor ideges leszek hogy ha megállít éppen miért fog megbüntetni." A rendõr akkor büntet ha valamit megszegsz. Tehát a dolgát végzi amit az elsõ sorban leírsz. Engem még nem büntettek meg, de számtalanszor állítottak meg és figyelmeztettek már. Kérdezõ! Mit vársz? Hogy ne büntessenek a gyorshajtásra, vagy lehessen részegen vezetni? Ehhez a törvényeken kell változtatni nem a rendõrökön. Elég szégyen ez a magyar mentalitás, mert a magyar ember a szabálytalanságával tesz azért, hogy a rendõrök büntessenek. Érdekes tõlünk nyugatra de az USA-ban meg fõleg ha már ránézel a zebrára megállnak. Na itthon ledudál az autós arczos.
Ennek semmi köze a komcsi korszakhoz, nemcsak posztkommunista országokban gondolkodnak így az emberek, hanem szinte mindenhol Nyugat-Európában. Ez pedig az idióta szabályok (drogtörvények stb.) és a büntetések -amik sokszor nem az általuk állítólagosan kitûzött célt szolgálják, hanem bevételi források- miatt van így, amivel az emberek nem értenek egyet. Miért nem táblázzák ki pl., ha mérnek? Mert akkor mindenki lassabban menne és nem lenne kit megbüntetni?
Elsõsorban ez a komcsi korszak hozadéka, ahogy fentebb is írta egy hozzászóló. Aztán meg ott van a korupció, na meg hogy a rendõrök mindennel foglalkoznak csak a bûnüldözéssel nem. Épp múltkorjában jelentették ki hogy még többet fognak mérni(traffipax), az idõs embereket-fõleg Borsod megyében-meg a saját házukban verik agyon 500ft-ért-rendõrök meg sehol, és ez mindennapos jelenség. És ez csak egy példa volt asok közül.
De igen. Én sem értem ezt a rendõr utálatot, (komcsi korszak hozadéka talán?) apokalipszis lenne rendõrök nélkül. Ahol én lakom nagyjából megkettõzték a rendõri jelenlétet és ennek egyébként normális, félnivaló nélküli emberek nem örülnek. Ki érti ezt?
A.C.A.B
Nem volt se alkohol semmi ilyesmi... de most õszintén szerinted pont az lesz a legfontosabb, hogy hiszed vagy sem? Attól még így történt.

Miért az a normális, hogy a feleség fõz, mos, takarít a férj pedig egy rántottát nem tud elkészíteni egyedül, vagy mosni magára?

Jövõhéten el kell utaznom az ország másik felébe egy temetésre. Busszal megyek, tehát 2 napig nem leszek itthon.

Legjobb válasz: És te miért nem tanítottad meg a pici férjedet mikor összeköltöztetek?

Nálunk nem ez a normális. Én nem tudnám elképzelni az életemet így. De, igaza van annak, aki azt írta, hogy a társadat Te választottad és nem véletlenül. Szerintem sem rossz ötlet a tanítás, vagy beszélgetés ilyen esetekben. Részvétem! Szerintem most érzékenyebb is lehetsz a veszteség miatt, így lehet, hogy máskor ez nem is zavarna annyira, hogy kérdést írj ki róla. :) 25N
Nem szeretném belülrõl látni az agyát, aki a megosztott munkákra vonatkozó válaszokra nulla pontot adott! Hogy szeretné? Vag miért nem milliomoshoz ment, most lenne lakája, szobalánya, bejárónõje! Ja, hogy nem õ választott!? Hanem!?
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, így lehet, már írták. Nekem ez egy kicsit úgy tûnik, hogy vihar egy pohár biliben.... 2 nap nem a világ. Vannak olyan férfiak, akik NEM fõznek, nem gondoskodnak magukról. Az én férjem a fõzésen kívül mindent meg tud csinálni, de pl. fõzni nem. Múltkor egy sült krumplit nem tudott kisütni, mert túlsütötte és ehetetlen kemény lett. A rántott húst elégeti kívülrõl, belül meg nyers marad (hirtelen süti meg). De ez nem probléma, mert ha nálunk az lenne, hogy nem leszek otthon 2 napig, akkor elõtte többet fõznék vagy többfélét, ha nem eszik 2-3 napig egyet és lefagyasztanám adagokba és megmondanám neki, hogy "drágám reggel kiveszed, délre (vagy estére) kiolvad és eheted. De 2 napig még a hûtõben is elvan a kaja simán. Takarítás nincs 2 napig, nem tragédia, nem fog senki belehalni. Megjegyzem én hétvégente szoktam takarítani, hétköznap NEM, mert gyerekem van, akivel foglalkozom, dolgozom, háztartást vezetek, plusz nem én vagyok a lakásért, hanem a lakás értem. Mosni sem tragédia, ha nem mos 2 napig. Tehát én igazából nem értem, mit problémáztok olyanon, amin könnyûszerrel túl lehet tenni magatokat!
Bocsánat, de kit temetnek, hogy egyedül kell menned!? Két napig nem lesz takarítva, porszívózva, por törölve, meg mosva sem! Ha nincs két alsója, este kimossa, hogy másnap is legyen tiszta. Ha nem lesz neki elõre fõzve, lehet, hogy éhen hal, ha nem bírja a hideg kosztot?
"Ha kereket kell cserélni az autóban, ha kocsit kell mosni, gyertyát kell cserélni, az is "férfi" munka." Miért is? Kereket cserélni mindenkinek tudni kell, akinek van jogsija. Kocsi mosásban mi az ördöngösség? Persze leszámítva azt, hogy városban úgy sem lehet otthon, a ház elõtt.
Nekem továbbra is az a furcsa, hogy ez eddig hogy nem derült ki...Még hogy nem sejtetted, hogy nem tud fõzni :D Ti nem szoktatok beszélgetni?! Anno a férjemmel már az összeköltözés elõtt átbeszéltük, ki hogy él, hogyan áll a fõzéssel/takarítással kapcsolatos dolgokhoz stb. Az anyós véleménye ebben a kérdésben totál lényegtelen, nem él veletek, szóval ha a férjed most sem csinál semmit, az az õ sara, nem anyucié. Én anyósom is régimódi felfogású (mi együtt is élünk vele egy ideje), a férjem mégis minden munkát megoszt velem, és ha hetekre magára maradna, se fulladna bele a koszba vagy halna éhen. 2 nap miatt hisztizni több mint nevetséges.
A barátom szerencsére tud fõzni, takarítani és mosni is. Életképtelen pasi nekem kell. Aki nem tudja magát ellátni, az pedig életképtelen.
Hát, nem is az elõzõ. Egészségtelen és egyenes út vezet az unalomba és a megszokásba ezáltal.
Nálunk az lenne a normális, hogy jönne velem a temetésre. Mi még sosem voltunk külön, de tudom, hogy másoknak meg ez nem normális.
Ugyan, hagyjuk már, hogy a fiúkat nem tanítják meg otthon fõzni. Engem sem tanítottak meg, pedig lány vagyok. Rántottán kívül semmit nem fõztem otthon. És mégis, amikor különköltöztem, rögtön tudtam fõzni, még vadast, bonyolultabb kajákat is. Nagyon jó receptes oldalak vannak a neten.
Jesszus :) KI fog fõzni? Interneet, könnyû recept, megnéz, megcsinál. Takarítás? Bemutatnám a porszívónak. MOsás? 2 napig annyi szennyest terhel. Szóval téged basztat, ahelyett, hogy amig nem vagy otthon meglepne és vacsival meg tiszta lakással várna! Gratula!
Miert az a normalis, hogy a ferj dolgozik reggeltol estig eltartja a csaladot, a feleseg pedig vagy nem dolgozik vagy ha igen akkor is joval kevesebbet keres a ferjnel? Persze tudom, nem minden feleseg ilyen, de nem is minden ferj olyan mint te leirtad. Az megint mas, hogy ha az egyik feladatbol az egyik fel jobban kiveszi a reszet (csaladfenntartas) akkor a masik feladatbol meg a masik fel vegye ki jobban a reszet (hazimunka) aranyosan, igazsagosan.
Az a férfi, aki az asszonykája nélkül képes éhen halni, az meg is érdemli. Az nem is férfi, hanem egy oltári nagy alamuszi PAPUCS. és ha most, hirtelen menekülni kéne egy nagy atomkatasztrófda miatt, és csak egy lakatlan szigeten lennétek biztonságban, akkor mi lenne? ott aztán nincs gáztüzhely, meg konyha, meg anyám tyúkja, ott neki kéne vadászni vagy halászni nem ott is nyekeregni, hogy most akkor ö éhen fog halni. Mi az isten van az ilyen férfiakkal?? Az agyam eldobom.. :D Ha ne adj isten veled valami történik (és mondjuk anyucikája sincs már), akkor is éhen hal, vagy mi?? :D Persze oké, abban is van valami, hogy lehetett volna neked is tanítgatni öt pár dolgot megfözni, de 1. kötve hiszem, hogy nagy kedve/ érdeklödése lett volna, 2. nem csecsemö volt már akkor sem, mikor megismerkedtetek. Nem egy gyerekhez mentél feleségül, akit tanítgatni kell, mint az anyja
Ahogy mondani szokás: aki olvasni tud, az fõzni is tud! Ha én nõ létemre egyedül kitapétázok és kifestek egy egész lakást, bútorhuzogatással együtt, akkor a férjem se legyen olyan kis szerencsétlen, hogy éhen haljon nélkülem. Amúgy szerintem ez olyan lehet a férjednél, mint amikor valaki jajj de nagyon fél az orvosnál. Ha megy vele valaki, akkor elõadja a hattyú halálát, ha egyedül van, akkor rögtön nem akar beájulni a vizsgálóasztal alá.
Nálunk szerencsére ilyen nincs. A párom (férfi, nyilván) tud és szeret is fõzni, és mos is magára, ha kell. Nem nagy feladat berakni a gépbe a ruhát és elindítani egy mosást. Fõzni meg megint csak akarat kérdése, nagy tudás nem kell hozzá, hiszen a neten minden recept aprólékosan le van írva :) Egyébként régen valóban az volt a szokás, hogy a nõ otthon van és ellátja a családot, míg a férfi dolgozik és eltartja õket. Nyilván ma már ez nincs így, mivel egy fizetés kb. csak a rezsire megy el... Én szeretem, ha egy férfi házias, és nem kell mindig kiszolgálnom. No meg két nap nem a világ, rendelhet is magának valami kaját, de ha azt nem akar, akkor szendviccsel is ki lehet bírni ennyi idõt. Vagy vannak gyorsfagyasztott ételek, ahhoz már tényleg nem kell diploma, hogy azt meg tudja csinálni magának..
Á, igen. 25 éves lány vagyok, és sajnálom, hogy nem vagyok egy-két évvel fiatalabb, mert szerintem a most húszas éveik elején lévõ fiúk lesznek azok, akik nem fogják kisasszonyosan a szájuk elé kapni a kezüket, ha fõzniük kell magukra, vagy a saját ingüket kell kivasalniuk.
Jó hülye nevelést kapott a férjed. Én 21éves srác vagyok de mindent megtudok csinálni, a sütik sütésén kívül mindent megtudok fõzni/sütni. Engem így neveltek. Ja és itt a koliban is a srácok 90%a tud mindent ugyanígy.
Ez egy baromság, mert egy férfi mindent meg tud csinálni, szerintem egy nõ is, de ebben már nem vagyok annyira biztos. Én kifejezetten szeretek fõzni, van egy csomó minden, amit a nõk nem tudnak úgy megcsinálni, mint egy pasi. Persze nem volt ez mindig így, elõször mindenkinek odaéghet bármi, lehet elhirtelenkedni a rántotthúst, de nem tökkelütött az ember, megtanulja, mind a férfi, mind a nõ. Az én volt nejem borzalmas dolgokat kotyvasztott eleinte, de megettem fapofával, szemem sem rebbent, aztán volt, hogy együtt fõztünk, a piacra is kikísértem, semmire nem tanítottam, magától is ellesett, mindent, sõt, hamarosan túl is tett rajtam és valóban, mikor gyesen volt, mindent Õ csinált, hiszen én korán mentem, késõn jöttem, mert rengeteget túlóráztam, hajtottam a pénzt, hiszen szükségünk volt rá. Szerintem ez egy kamu, ilyen pasi nincs, akár virslin, vagy pizzán is el tud lenni bármelyik pacák hónapokig, ha már lusta lecsót, vagy paprikás krumplit csinálni. Velem még az is elõfordul, hogy napokig nem is eszem, semmi fogyókúra, csak napközben elfelejtem, este meg túl fáradt vagyok, beszédülök az ágyba, fõleg, ha már napok óta nem, vagy alig aludtam. Idõnként kidobom, vagy a csöves markába nyomom az aszott tízórait, ha már megunom cipelni. Amikor éhes lenne az ember, akkor nincs rá idõ falatozni, máskor meg oda sem figyelek, leköt a meló. A nadrágszíjjat bárki beljebb húzhatja egy lyukkal, ha már lusta egy hamburgert rendelni, vagy sajtot reszelni a fõtt tésztára és rázuttyantani egy pohár tejfölt. Ha rákap, a férfiak igenis szeretnek fõzni és még sütni is. Legalább féltucat módon csinálom a hagymalevest, és gyakran elõfordul, hogy fantázia kajákat dobok össze, sült hal grillezett gombával, zöldséggel és ha én fõzök, minden tányér üres lesz a végére, nincs maradék, de mint már említettem, fakír is tudok lenni és szerintem minden férfi ilyen. Az is lehet, hogy alig várja már, hogy végre egyedül maradjon és hagymás szalonnás reggeli után kedvére sörözzön az ágyban elnyújtózva és a zokniját a csillárra dobja, ha kedve tartja és meglehet, hogy igazából már elõre kevesli a boldog két napocskát, már elõre szomorkodik, hogy milyen hamar vége lesz a szabadságnak, amikor a házisárkány egzecírozása nélkül azt tehet, amit csak akar, de azért ezt nem állítom, hiszen nem ismerem a körülményeket, de mint lehetõséget figyelmedbe ajánlom. :)
Tényleg nem túl igazságos. Egy felnõtt tudjon gondoskodni magáról, akkor is, ha férfi, akkor is, ha császár, és a fenéktörlésre is külön cselédje van.
A kérdező hozzászólása: A párom nem tudott szabadságot kérni, ezért megyek egyedül.
Lehet, hogy a te környezetedben ez a normális, de alapjában véve ott sem biztos, hogy így van, de ezt ültetik bele a köztudatba. Az lenne a normális, hogy megosszuk a házi, ház körüli munkát! Ebbe sok-sok dolog beletartozik. Más egy panelházban, más egy kertes házban. Ebben az elosztásban szerepet játszanak az általában nemre vonatkozó adottságok. Egy kertes házban nagyon sok olyan dolog van, amit egy nõ nem tud elvégezni, mert a fizikai adottságai kevésbé alkalmasak erre. Ha permetezni, ásni lapátolni kell, akkor az "férfimunka"! Ha villanyt kell szerelni, festeni kell a lakást, közben át-, oda-, vissza kell rendezni, az is "férfi munka". Ha kereket kell cserélni az autóban, ha kocsit kell mosni, gyertyát kell cserélni, az is "férfi" munka. Természetesen a panelban egészen másképp oszlik meg, de ott is két részre bontható. Itt folyamatosan olvasom, hogy miért nem mosnak, miért nem fõznek? Kihangsúlyoznám, hogy a konyhában csak akkor tartózkodom, ha ebédelek, süteményt sütök, de általában nem én készítem el magunknak az ebédet. Legfeljebb a palacsintát sütöm én meg. Míg elkészül, addig kint vagyok az udvart, a kertet rendezem, sosem vártam el, hogy a párom permetezzen, (... bár miért ne tudná megcsinálni, míg én elkészítem a marhapörköltet, hiszen ha bográcsban készül, úgy is én fõzök!) Míg kint vagyok, kiderül, hogy zárat kell cserélni, a szekrény a másik sarokban praktikusabb lenne, ezt sem õ csinálja, hanem én, mikor bejöttem. Ha folyamatosan csak mosnak, fõznek, takarítanak egy lakásban, akkor ezt kell kétfelé osztani! Míg a férj porszívózik, addig anyu arrébb huzigálja a berendezési tárgyakat, ha kell, leszereli a csillárt, stb. (fordítva is lehet, megegyezés szerint). Ezt már gyermekkorbon el lehet kezdeni, a fiúgyereknek nem kisautót veszek, hanem Barbi babát konyhakészlettel, a kislányoknak meg szerszámkészletet, csavarhúzót, meg összeszerelhetõ robotot! Ameddig fordítva csináljátok, ne várjátok, hogy én legyek virtuóz a konyhában! Igaz, világhírû nõi mesterszakács, mestercukrász egyre kevesebb van... Vagy amikor elvégeztem az elõbb felsoroltakat, utánam menjek be és fõzzek magamnak? ... vagy az egész családnak, ha már úgy is én fõzök. Közben bele is dobálhatom a mosógépbe a cuccokat...
én nem a férjemmel hanem a bátyámmal élek most anyagiak miatt.. egy balesett következtében most nem tudok semmi házimunkát csinálni jóformán mert el van törve a jobb karom. Boltba én megyek kifli stb tudok venni, a botlos segit elrakni egy kézbe hazahozom. ha fõzni kell valamit mondom hogy melyik edényt hazsnálja, a húst hogy pucolja meg stb. kisebb kajákat persze tud fõzni de a fõzést mindig anyu csinálta, vagy amikor nem lakott itthon a barátnõje/anyósa. Ha meg nincs kedve a "fõzõcskézéshez" akkor beugrik boltba és vesz mirelit pizzát, vagy valamelyik étterembõõl házhoz rendel.. A férjed is csak túl kényelmes szerintem, nem hiszem hogy alap dolgokat nem tud megcsinálni: tészta, rizs, sült hús... meg amugy is másnem fogja magát felmegy netre és googlez magának receptet, ahogy én szoktam :D
Sajnos sok helyen ez a normális. Mi is úgy költöztünk össze, hogy párom szerint ez a normális. Én megtanítottam neki, most már szó nélkül megcsinál bármit, és nem hal éhen a mocsokban ha nem vagyok vele pár napig. Amit most tehetsz: mosnia nem kell, felsepregetni fel tud, spegettit leirod neki hogy kell, ha elcseszi, max eszik két napig vajas kenyeret.
Mert sok ember fejében az van, hogy a férj hozza a pénzt a nö meg ellátja a háztartást. Ez addig rendben is van, amíg a feleség háztartásbeli. Attól kezdve, hogy ö is napi 8 órában dolgozik, a házamunkát is kettejüknek kell(ene) végezni. Egyszerüen elmégy, a férjed meg vagy éhen hal (ami elég valószínültlen), vagy feltalálja magát. A jövöben meg tisztáznám vele, hogy nemcsak neked kell ezt elvégezni és heti váltásban neki is kellene csinálnia.
"Te miért nem tanítottad meg rá?" Ez komoly???
Senki sem mondta, hogy ez a normális. Régebben ez volt a szokás általában. Persze családfüggõ. De gondolom eddig is ilyen volt a férjed és nem zavart. Szerintem ne aggódj, túl fogja élni:)
Tanítsd meg használni a mosógépet, nem olyan nagy munka, be tudja õ is rakni a ruhákat, meg ki tud teregetni. Takarítani biztos tud, csak nem akar. A fõzés meg tényleg olyan, hogy vannak emberek, akiknek valami bõdületesen nincs hozzá érzékük, még az alap dolgokhoz sem. Még nõt is ismerek ilyet, de a férjem is képes egy bundás kenyeret is elrontani. Úgyhogy én is, ha nem vagyok itthon egy-két napig, akkor fõzök neki egy nagyobb adag kaját, amivel elvan. Viszont õ elmosogat, feltakarít, meg minden egyebet megcsinál a fõzésen kívül, ha kell.
Mióta vagytok házasok? Te miért nem tanítottad meg rá?? Azért 1 év házasság alatt már ráveheted volna, hogy takarítson, hogyan kapcsolja be a mosógépet, és hogy kell egy tojásrántottát elkészíteni.
A kérdező hozzászólása: Egy szóval sem mondtam, hogy 2 naponta kell takarítani. Bárcsak kamu lenne, akkor még élne az illetõ, akinek a temetésére megyek! :(
Ohh ez a kamu kérdés. Biztos 2 napos hiány miatt a férjed a mosással meg a takarítással van. Hol éltek, disznóólban, h két naponta kell?
A kérdező hozzászólása: Eszembe sem jutott, hogy nem tud fõzni. Mindig én érek haza korábban, és nekiállok fõzni. Besegít, ha itthon van..zöldséget pucol, húst összevág stb. Mosogatni tud :) A mosógépet is 100x látta, hogy kell használni... (belerakod a ruhákat, bele a mosógélt és az öblítõt, és megnyomsz 2 gombot - egyik a bekapcsoló gomb, másik indítja a programot)
Nekem ez normális, nem hülye felfogás, én is azt láttam otthon, hogy a nõ dolga ez, a férfié meg más. Nálunk is én vásárolok, sütök, fõzök, mosok, vasalok, cserébe nem metszem a szõlõt, nem nyírok füvet, nem én mosom a kocsit. Nyilván, ha beteg vagyok (17 év alatt egyszer már elõfordult, hogy két napig nem tudtam felkelni), a férjem megoldja, de alapvetõen én nem várom el tõle ezeket. De nem mondom, hogy csak ez a normális, és jaj, ne fõzzön egy férfi, . Az a normális, ami egy család minden tagjának megfelel, és mûködõképes. Hogy más mit csinál, nem érdekel.
1. Az én férjem kiválóan tudja mindegyiket. 2. Valamiért mégse az enyémhez mentél hozzá, hanem a tiedhez. Ne feledd, hogy miért, és akkor nem borít ki ilyen hülyeségekkel. Az én véleményem az, hogy az ember férjének nem abban a 2 napban kell fõznie, takarítania és mosnia, amikor a feleség temetésre (vagy bárhova máshova megy). 2 nap alatt SEMMI nem történik, nem kell takarítani, nem kell mosni, és simán lehet szendvicset enni. Az viszont elvárható, hogy ha a nõ is ugyanolyan 8 órában dolgozik, mint a férfi, az otthoni munka folyamatosan meg legyen osztva.
Az igazság az, hogy a férfiak is szeretnek túldramatizálni dolgokat..:) Nálunk is én veszek ki nagyobb részt a házimunkából, de ennek ellenére, ha én nem csinálnám meg, akkor a párom is megtudja/megtudná, szokott segíteni is. De ahogyan észrevettem, õ is képes túlbonyolítani dolgokat, s mivel az a megszokott, hogy az Anya, a Nõ a családösszetartó, aki megoldja a családi gondokat (érzelmi), és gondoskodik mindenkirõl, hajlamosak bepánikolni, ha pár napra "magukra maradnak". :D Hidd el, meg tudja minden férfi oldani ezeket a dolgokat..az én võlegényem mielõtt megismerkedtünk hajlamos volt 1 hétig rántottán és kolbászon élni, mert mást nem tudott vagy akart csinálni magának, "mert macerás." Aztán mikor összeköltöztünk, meg elõtte együtt fõztünk, akkor rájött, hogy nem nagy kunszt. Az anyja pedig az öccsét aki még velük él, a mai napig pátyolgatja, mos rá, takarítja a szobáját, kiszolgálja, így hát persze, hogy kicsit életképtelen. De ha rászolrulna, meg tudná oldalni, másnem menne az önsajnálat..amit épp a férjed is tesz. Nem olyan szerencsétlenek õk mint ahogyan néha beállítják magukat...:D :) )
Nem olvastam végig a vàlaszokat, de ha én utazok, akkor elõre megfõzök és beteszem a mélyhütõbe.Egyébként az én férjem mindent tud, sok mindenre megtanitottam, ha elfelejti, akkor ujra mutatom neki.A másik pedig, hogy kollégiumban lakott és mindent csinált ott is.
Nálunk is én csinálom a házimunkát és a fõzést. De! Mindent õ is meg tud csinálni. Tud mosni, takarítani, és össze is tud dobni néhány ételt. Azért csinálom én, mert õ többet dolgozik. De ha nem vagyok otthon, vagy ha beteg vagyok és nem tudom megcsinálni, akkor gond nélkül megcsinálja õ. Szerintem neki ciki is lenne, ha ennyire önállótlan lenne, hogy ilyen alap dolgokat nem képes megoldani.
Ha csak ketten vagytok, két nap alatt sem vásárolni, sem mosni, sem takarítani nem kell, ha egyébként normál háztartást viszel. Ehet a menzán, anyósnál, ehet hideget vagy esetleg fõzöl neki elõre, amit megmelegít. Azt mondod, mosogatni tud, tehát nem lehet semmi gond.
Nem tudnék férfiként tekinteni valakire, aki nem tudja magát ellátni. Elvégre ez a felnõttlét definíciója. Egyedül élek, lány vagyok, elõzõ héten centri közben a mosógép úgy kattogott, mint az õrült. Leállítottam, kipakoltam, minden ruha csurom víz, elõkaptam a mosógép használatiját, és benne volt, hogy a szûrõt idõközönként tisztítani kell. Életemben nem hallottam ilyet, de követtem az utasítást, leeresztettem a vizet, kiszedtem a szûrõbõl a cérnagomolyagokat, visszaraktam, és olyan volt, mint új korában. Ez nem nagy dolog, nyilván sokan tudnak errõl, de én még életemben nem láttam senkit mosógépet szerelni - a férjed nyilván látott már serpenyõt, lábast, nyers húst.
Nálatok nem szokás megosztani a házimunkát? Nálunk a kezdetektõl megvolt a feladata mindenkinek. Barátom fõz, felmos, porszívózik. Én mosok, teregetek, takarítok. Ha valakinek épp a másik dolgához van kedve, hát felcseréljük. Ezen mit nem lehet megbeszélni? Ezért lenne szükség arra, hogy mindenki egy kicsit egyeüdl éljen házasság elõtt, akkro emgtanulná magát ellátni.
tudod, nekem inkább veled van bajom. Ehet az anyósnál vagy eszik szendvicset? HA tudod, hogy ilyen életképtelen, ugyan, mibe került volna hétvégén többet fõzni és lefagyasztani egy-egy adagot neki erre a két napra? Ha lenne gyereketek, akkor is lerendeznéd azzal, hogy eszik szendvicset? nem mondom egy szóval sem, hogy kötelességed lenne gondoskodni róla, félre ne érts, de nekem elképzelhetetlen, hogy ha ilyen férjem van, mint a tiéd, azzal rendezzem le, hogy egyen szendvicset. :(
A kérdező hozzászólása: 12# Igazad van, nem azért mentem hozzá, mert kíválóan vezeti a háztartást. De ha nem is tud fõzni, miért kell 2 nap miatt kétségbe esni? Ehet az anyósnál, vagy eszik szendvicset...
És te miért nem tanítottad meg a pici férjedet mikor összeköltöztetek?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!