Találatok a következő kifejezésre: A normális, zsibbad (30 db)

A normális, hogy zsibbad a hasamon a bőr?

Legalábbis annyira nem érékeny, mint normálisan. Olyan fura. 32. hétben vagyok és nagyon nagy a hasam.

Legjobb válasz: Hát olyat, hogy zsibbad, olyat még nem hallottam, de mindenképp annyira meg van tágulva már a bõr, hogy a kötõszövetek és izomszövetek is fellazultak, kevésbé érzékenyek az idegek. A hasad mérete ne okozzon gondot, aki alapból magas (175-180cm), annál elõreugróbb, feltûnõbb a pocak mérete, és ha a baba is nagy súllyal várható, vagy hosszú gyerek lesz, mint a szülei, akkor normális, hogy van helyigénye. :-)

Hát olyat, hogy zsibbad, olyat még nem hallottam, de mindenképp annyira meg van tágulva már a bõr, hogy a kötõszövetek és izomszövetek is fellazultak, kevésbé érzékenyek az idegek. A hasad mérete ne okozzon gondot, aki alapból magas (175-180cm), annál elõreugróbb, feltûnõbb a pocak mérete, és ha a baba is nagy súllyal várható, vagy hosszú gyerek lesz, mint a szülei, akkor normális, hogy van helyigénye. :-)
Persze, nagy már ilyenkor, biztos úgy tapad a lepény és úgy fekszik a baba, sõt talán nem is kicsi... nekem is óriási pocakom volt vékony alkatommal és majdnem 4 kilós lett. Megnyúltak a kötõszövetek, azt érzed. Krémezd rendszeresen! Jó babavárást!

19 hetesen normális hogy a csípőm, combbelsőm és a lábaim zsibbadnak, fájnak, minden bajuk van?

Legjobb válasz: Szerintem hívd fel a dokidat vagy a védõnõt, hogy mit ajánl!

Szerintem hívd fel a dokidat vagy a védõnõt, hogy mit ajánl!
Valószínû kalciumhiányod van, igyál pezsgõtablettát. 27hkm

Pár napja zsibbad a jobb kézfejem. Szerintetek ez normális, volt másnak is ilyen tünete a terhesség vége felé? 36hkm

Legjobb válasz: Szia, na nekem ez az egy dolog nem hiányzik a terhességbõl:-) Nekem a 20. héttõl zsibbadt elõször a karom, majd a kézfejem, és az ujjaim. Utolsó hetekben már fogni sem tudtam szinte sokáig...az is nehéz volt, ha telefonáltam, elzsibbadt az egész, éjjel volt a legrosszabb, fél óránként keltem és ráztam le a kezem, mert elzsibbadt. Én mentem minden dokihoz, de mondták, hogy normális,és mivel az elején csak a jobb kezem, utána mindkettõ,a fiam ahogy feküdt bennem, elnyomott egy ideget, és elõször a jobb oldalt volt inkább, utána mindenhol a hasamba. Szóval ideget nyom, az a lényeg, és azért van.Néha még most is van, hogy valamit sokáig fogok, vagy valami egy picit bezsibbad, de koránt sem olyan "rossz". SZóval, nyugi, de azért kérdezz rá a védõnõnnél:-) Könnyû szülést Neked!

Szia, na nekem ez az egy dolog nem hiányzik a terhességbõl:-) Nekem a 20. héttõl zsibbadt elõször a karom, majd a kézfejem, és az ujjaim. Utolsó hetekben már fogni sem tudtam szinte sokáig...az is nehéz volt, ha telefonáltam, elzsibbadt az egész, éjjel volt a legrosszabb, fél óránként keltem és ráztam le a kezem, mert elzsibbadt. Én mentem minden dokihoz, de mondták, hogy normális, és mivel az elején csak a jobb kezem, utána mindkettõ, a fiam ahogy feküdt bennem, elnyomott egy ideget, és elõször a jobb oldalt volt inkább, utána mindenhol a hasamba. Szóval ideget nyom, az a lényeg, és azért van.Néha még most is van, hogy valamit sokáig fogok, vagy valami egy picit bezsibbad, de koránt sem olyan "rossz". SZóval, nyugi, de azért kérdezz rá a védõnõnnél:-) Könnyû szülést Neked!
18 hetes koromtól zsibbad a kezem. Baromi rossz, és ahogy jön a jó idõ vizesedik is. Éjjel a leg brutálisabb, én is kelek fél óránként, szinte érzéketlen annyira lezsibbad. Most vagyok 28 hetes a helyzet változatlan, nem is tudnak vele mit kezdeni a dokik. Minden kiesik a kezembõl, már félek törékeny mosogatni :-DDDD Azt mondta a védõnõ attól is lehet, hogy sokkal több víz, vér stb.. kering a testben és egyszerûen feszülnek az érfalak.
Elsõ vagyok, én is vizesedtem rettenetesen. Akkor lehet, hogy ez is közrejátszott. Kitartás kedves 2. ! :-) Nekem mikor megszültem 3 nap múlva esett le, hogy: jééé, nem zsibbadok, de jóóóóóó! :-)


Az normális ha láb, boka vizesedéskor zsibbad is a lábam?

Legjobb válasz: Szerintem nem,nekem nagyon vizesedett a lában de nem zsibbadt!

Szerintem nem, nekem nagyon vizesedett a lában de nem zsibbadt!

Normális ha sokat zsibbad a jobb kezem 35hetesen?

teljesen lezsibbed az ujjam végéig napjában többször.Kicsit aggódok miatta,de ez mostanában kezd?dött.

Legjobb válasz: Nekem is sokat zsibbadt a terhességem vége felé. Az orvosom annyit mondott, hogy elõfordul, hogy ez a terhesség velejárója és még szülés után is így lesz pár hétig. Aztán elmúlik. Igaza lett. Homeopátiás szerekkel állítólag lehet enyhíteni rajta, itt érdeklõdj: http://homeopatia.info.hu

Nekem is sokat zsibbadt a terhességem vége felé. Az orvosom annyit mondott, hogy elõfordul, hogy ez a terhesség velejárója és még szülés után is így lesz pár hétig. Aztán elmúlik. Igaza lett. Homeopátiás szerekkel állítólag lehet enyhíteni rajta, itt érdeklõdj: http://homeopatia.info.hu
Ne aggódj mert nekem is zsibadd a kezem 34 héttõl.Lehetséges hogy a baba nyom valami idegszálat attól van, de nálam a vizesedéstõl volt meg van is.Boldog babavárást.üdv 40hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.Én is vizesedek kb egy hete-totál bedagad a bokám sokszor meg kicsit az ujjaim is (eddig nem volt ilyen)remélem nem én rontok el valamit kajával stb...
Szia én diétáztam is, de akkor is dagadtam, szerintem nem lehet ellene tenni semmit.Kitartás már nemsok van hátra!!!

Az normális, ha zsibbad a makkom?

Mikor lassan biciklizek (pl párom sétál, én meg mellette biciklizek) van, hogy elzsibbad a makkom. Olyan érzés mintha rászorulna a fityma és bizsereg. Tapasztalt már más is ilyet? Normális?

Legjobb válasz: vérellátási problémára gondolnék. ahogy az ülésre ülsz, pont olyan eret nyomsz el, ami oda fut. nem, nem normális, de nem tudom mit lehetne tenni ellene

vérellátási problémára gondolnék. ahogy az ülésre ülsz, pont olyan eret nyomsz el, ami oda fut. nem, nem normális, de nem tudom mit lehetne tenni ellene

Mit csináljak szerintetek? Fáj és zsibbad a talpam és alig bírok rá állni.! Normális választ kérek!

El menjek orvoshoz vagy ne??

Legjobb válasz: Még jp, hogy menj orvoshoz, mire vársz?

Még jp, hogy menj orvoshoz, mire vársz?
A kérdező hozzászólása: köszi a választ akkor majd holnap el megyek :)
Attól függ mi miatt fáj a talpad. Megsérült, esetleg sokat mentél, meghúzódott, vagy esetleg idegi eredetû a fájdalom. Mindkettõ fáj, vagy csak az egyik? Mióta fáj? Mennyire fáj (pl. egy 10-es skálán)? Akkor fáj ha ráállsz, vagy terhelés nélkül is? Sugárzik-e valahova a fájdalom? Külsõleg látszik-e valami elváltozás rajta (pl. bõrpír, sérülés, duzzanat)?

Nagyon zsibbad a kezem, ez normalis?

Foleg ejjel, akkor nagyon, de egesz nap is zsibbad. 33 hees vagyok. Esetleg tud valaki valai modszert amivel ezt csillapitani lehetne, mert nagyon kellemetlen.

Legjobb válasz: 7 hét múlva elmúlik :) (nekem is volt hasonló idõnként - orvost kérdeztem, de mivel vérnyomás- és szívproblémám nem volt, nem is foglalkozott vele)

7 hét múlva elmúlik :) (nekem is volt hasonló idõnként - orvost kérdeztem, de mivel vérnyomás- és szívproblémám nem volt, nem is foglalkozott vele)
A masodik lanyomat amikor vartam, a 30. hettol zsibbadt nekem is, a vegen meg be is dagadt es mar fajt. A szules utan 3 nappal mintha elvagtak volna megszunt. Amikor kerdeztem a dokit, annyit mondott, hogy a szervezetet megterheli a terhesseg a keringo ver nehezebben jut el megfeleloen a kezhez, ujjakhoz. Tartsak ki, meg fog szunni szules utan.
Nálam is volt zsibadás nekem azt mondta a dokim , hogy vizesedés
én nyáron voltam terhes már nekem is nagyon zsibbadt de folyamatosan. olyan szinten hogyha fõztem az edény fülét nem is kellett ronggyal megfognom mert nem éreztem semmit. jó mi ? nekem elég sokára múlt el kb. szülés után 3-4 héttel. bár szerintem közrejátszott hogy nyár volt és jó meleg
én is zsibbadtam.marha kellemetlen volt, de nem lehetett mit tenni vele.
Én is zsibbadok, most már nappal is. A doki szerint el fog múlni, csak elég kellemetlen, de megéri:)

Gipszben van a kezem, nagyon zsibbad. Ez normális?

Legjobb válasz: Nem, ha nagyon szoros a gipsz, az baj, vissza kell menni vele.

Nem, ha nagyon szoros a gipsz, az baj, vissza kell menni vele.
Igen. Izomsorvodasod is lesz ott, majd amikor leveszik meglatod.
A kérdező hozzászólása: Nem szoros a gipsz, csak nagyon rossz. Fáj is meg zsibbad is az egész kezem, egész nap. :/
Mert nem dolgoznak izmok.
Ez már közvetett fájdalom, mert sajognak a golyóid a recskahiánytól. Szólj a csajodnak, hogy naponta többször fejjen meg és hidd el le fogod szarni hogy zsibbad-e vagy sem. Vagy ha nincs csajod szerezz be egy nagymellû, hamvas szöszit és dolgoztasd meg.
igen az! nekem most is abba van 5 hetes és hidd el nekem is. mert nem dolgozok vele. azért ilyen.

Zsibbadnak a végtagjaim. Normális ez? 29hkm.

Pár napja kezdtem érezni, hogy zsibbadnak a kezeim, akkor még csak éjszaka, vagy pihenésnél. Azonban tegnap óta már napközben is, és már nem csak a kezeim, hanem a lábam is. Ma mosogatás közben a lábamban végig szurkáló érzés volt. Most, hogy ülök itt a számítógépnél végig zsibbad a lábam. Mennyire normális ez? A vérnyomásom magas, gyógyszeres kezelést kapok rá. Holnap elmegyek a háziorvoshoz, de érdekelne a Ti véleményetek, tapasztalataitok.

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen, azért van, mert a baba úgy helyezkedett, hogy nyom valamilyen idegszálat. Mindig megpróbáltam, onnan elsimogatni, odébb-tessékelni.

Nekem is volt ilyen, azért van, mert a baba úgy helyezkedett, hogy nyom valamilyen idegszálat. Mindig megpróbáltam, onnan elsimogatni, odébb-tessékelni.
Nekem kb a 31. héttõl egészen szülés után egy hónappalig zsibbadt a kezem/karom. Elõször nekem is csak éjszaka, majd nappal is az ujjaim, majd az egész karom. Jelezd az orvosodnak, de nekem azt mondta az enyém, hogy sokszor elõfordul terhesség alatt, van is valami neve, de már elfelejtettem... ne aggódj, nem lesz baj, de azért sûrûn nézegesd a vérnyomásodat is, nehogy magas legyen.
Nekem is elõfordult kb. akkor mint neked, most 37 hetes vagyok de már legalább 1.5 hónapja elmúlt.
Nekem a lábam zsibbadt nagyon sokat, de az orvos szerint normális, úgyhogy nem foglalkoztam vele külön, mert a mindennapokban nem zavart. Szülés után elmúlt, semmi baj nem volt belõle.
Kéztõ alagút szindróma nekem is volt, az egész alkarom elzsibbadt hüvelykujjtól könyökig. De hogy a lábad mitõl zsibbad, azt nem tudom. Lehet, hogy a vizesedés miatt érzed, nyomhat egy ideget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából a terhességi toxémiától félek nagyon. Negpróbálom megbeszélni a háziorvosommal, hogy hetente nézzünk vizeletet. A vérnyomásom gyógyszerekkel kb. 140/90 szokott lenni. :( Sajnos a lábam is elkezdett dagadni.
Akkor tuti azért a zsibbadás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!