Találatok a következő kifejezésre: A nimfa 2 napja tépi a (1 db)

A nimfa papagájom 2 napja tépi a tollát, de már annyira, hogy vérzik neki. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: A papagájok, társas lények, igy ha magányosak gyakran minden más ok nélkül elkezdik tépni a saját tollukat! Ha nem birsz kellõ figyelmet forditani rá, vsárolj neki egy társat! Tapasztalatból beszélek, több évtizede tartok papagájokat!

A papagájok, társas lények, igy ha magányosak gyakran minden más ok nélkül elkezdik tépni a saját tollukat! Ha nem birsz kellõ figyelmet forditani rá, vsárolj neki egy társat! Tapasztalatból beszélek, több évtizede tartok papagájokat!
Lehetséges, hogy nagyon kiszáradt a bõre, de lehet hogy élõsködõ támadta meg.Próbáld meg, tegyél neki egy tálban vizet, az enyém nagyon szeretett fürdeni.Az élõsködõket a szabad madarak homokfürdõben irtják magukból.Ha nem segít néhány nap alatt, fordulj állatorvoshoz, mert igencsak kínzó lehet ez az állapot.
Az enyem is tepte a tollat, akkor mikor kezdet melegedni az ido, es akkor is mikor a parosodasi ideje volt.
Szerintem hívd fel az állatorvost és mondd el neki. Majd õ elmondja mit tegyél, hisz mégis csak õ az orvos... Talán azt mondja, vidd be a rendelõjébe, vgay csak tanácsol valami kis házi praktikát ´:)
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de vitamin hiánya van. A csirkknél amikor tépik egymás tollazatát, olyankor szoktak a vizébe rakni azthiszem étkezési sót. Javítsatok ki ha tévedek.:)
én úgy tudom, hogy valamilyen hiánybetegségre utal.Szerintem vidd el állatorvoshoz, ne várj vele!!!! Ha már megvetted, gondoskodj róla rendesen!!
unatkozik
Szomorú, egyedül van, nem foglalkoztok vele eleget, vagy pedig valami betegsége van.Vigyétek el állatorvoshoz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Elszebadault egy még vad nimfapapagájom. Túlélheti kint a faluban?

6

A posta galamb him nem rég párzott össze a tolyó val, vészket raktak majd 2tolyást rakott a tolyó velváltva ülnek rajta, de kaptunk egy másik tolyot és most avval párzik össze, már tolyoza is, ez nem baj, ha baj mit tegyek?

5

Gond, ha a hullamospapagajom meg nem tojt tojast?

Azok utan, hogy mar ez a harmadik parja, meg mindig nem tojt. Pedig nagyon szeretnem hogyha mar lennenek kismadaraim is. Barki tanacsat elfogadom. :)

4

Ha a szobámban akarok 1 vagy 2 hullámos papagájt tartani, az ürülékük mennyire lenne büdös?

Tervezek 1-2 papagájt, viszont még nem tudom, hogy kint (kertes ház) vagy bent legyenek... esetleg ha kint ki akarnám őket venni kirepülnének.

2

Hogy jobb tartani nimfa papagájt egyedül vagy párban?

Azt mondják a kézzel nevelt papagájok(szuperszelíd)nem jó párban tartani nem jó szülők nem értik mit tegyenek igaz ez? a válaszokat előre is köszönöm!

5

Galambászok Szolnok környékén?

0

Kakadu ára, tartása?

Van valakinek kakaduja? Mennyibe kerül? Fiatal, lehetőleg 4-5 hetes fehérbóbitás kakadut szeretnék majd venni. Mikor költenek? Mindenféle tapasztalat érdekel.

7

Madárcsapda milyet használjak vagy van egyátalán?

hogyan, milyen madárcsapdát használjak mert othon sok a madár és aput idegesíti és légpuskát akar venni hogy le lője őket és ezért kéne inkább egy csapda ami élve fogja el és túl is éli a madár aztán kiszedjük a madarat és elvisszük és eleresszük őket az erőben

5

Hol tudok csináltatni a papagájaimra gyűrűt?

0

Törpepapagáj, mit tegyek?

A papagájom 4 hete van nálunk. Abszolút nem érdeklik a játékok, nem eszik mást csak kölest. Se játékok, se napraforgómag, se fürtösköles... semmi nem érdekli. Annyira ijedős, hogy nem tudok túl közel menni hozzá kalitka takarításnál megvadul, pedig csak végső esetben nyúlok be hozzá, nem hirtelenkedek. Így megszelídíteni sem tudom, és rémes látni, hogy így "él". Könyörgöm segítsetek! Annyira szeretem, és nem bírom így látni szegényt.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!